כאן מדברים על הכל
נושא נעול

Re: עולם הטניס3 - נובאק פותח את העונה עם עוד תואר

01 פברואר 2013, 23:05

jol9 כתב:
MTA2311 כתב:יש לו בעיה רצינית בפורהנד, וכמו שכבר אמרתי פה אלף פעם, בלי פורהנד טוב מאוד, אין מה לחפש בטניס הגברים. ( בגלל זה גם גאסקה למשל אף פעם לא מימש את הפוטנציאל שלו).

אמיר מאוד מוכשר( פחות מדודי אמנם, אבל עדיין) ויש לו גם נתונים פיזיים מעולים( בניגוד לדודי). חוץ מהפורהנד, כנראה שגם משהו בראש לא לגמרי בסדר.

אין לו "בעיה רצינית"... הפורהנד שלו בסה"כ סביר. לא כמו של הטופ, אבל בהחלט מספיק בשביל להיות בטופ 50.
הפורהנד שלו לא פחות טוב מזה של דודי, ודודי כזכור הגיע למקום ה-30 בעולם.

אני גם לא חושב שיש לו בעיה מנטלית.
הוא סיפר על הבעיות שלו, והן בעיות כלכליות נטו. הוא מתקשה מאוד לנסוע ולהתמודד בתחרויות לבד, בלי פיזיוטרפיסט, בלי רופא, בלי מסז'יסט,
בלי מאמן, בלי מאמן כושר, בלי תמיכה,...

תראה את הקבוצות שמסתובבות עם הגדולים (רפא, רוג'ר, נובאק, מארי, פרר ואחרים). אמא, אבא, סבתה, חברה, אחות, קבוצת מאמנים, קבוצת מנהלים,
קבוצת מאמני כושר ואחראים על תחזוק הגוף,....

אם אמיר יוכל להסתובב בעולם עם 5 אנשי צוות, ולא לדאוג לטיסות בצ'רטרים וכד', אז לטעמי הוא בהחלט יכול להגיע לפחות עד הטופ 50.

ולטעמי הוא לא פחות מוכשר מדודי. הוא שחקן טוב יותר ממנו היום לטעמי.

ראית פעם מישהו בסבב הגברים עם פורהנד גרוע? כשיש לך רק פורהנד סביר, זאת בעיה רצינית.
גם לדודי יש בעיות כלכליות, וכמו שאמרת, הוא הצליח להגיע למקום 30 בעולם. כנראה שכן יש פה משהו מנטאלי.
היום כנראה שאמיר שחקן טוב יותר( למרות שזה ממש לא בא לידי ביטוי בסבב), אבל במהלך הקריירה שלו דודי עשה דברים שאמיר יכול רק לחלום עליהם.

01 פברואר 2013, 23:06

מסכים עם יפתח. יש לנו את דויד פרר, שעלה למקום הרביעי בעולם ונתן את העונה הטובה שלו בקריירה בגיל 30

01 פברואר 2013, 23:08

yiffy כתב:
MTA2311 כתב:
yiffy כתב:
MTA2311 כתב:יש לו בעיה רצינית בפורהנד, וכמו שכבר אמרתי פה אלף פעם, בלי פורהנד טוב מאוד, אין מה לחפש בטניס הגברים. ( בגלל זה גם גאסקה למשל אף פעם לא מימש את הפוטנציאל שלו).

אמיר מאוד מוכשר( פחות מדודי אמנם, אבל עדיין) ויש לו גם נתונים פיזיים מעולים( בניגוד לדודי). חוץ מהפורהנד, כנראה שגם משהו בראש לא לגמרי בסדר.

אתה באמת חושב שדודי מוכשר יותר??
איפה דודי ואיפה לגרור את צונגה לכמעט 5 מערכות...

דודי הרבה יותר מוכשר מבחינת טניס נטו. לצערו, יש לו נתונים פיזיים של ילדה בת 5.
לאמיר יש עוד הרבה מה לעבור עד שיהיה אפשר להשוות אותו לדודי. הם באותו גיל לדעתי, ודודי השיג הרבה יותר בקריירה. הוא גם עשה כבר כמה ניצחונות גדולים ( רודיק, גוזאלס, טומי רוברדו, ריינר שוטלר, יוז'ני וכו')

ד"א, גם לדודי יש ברזומה הפסד ב4 מערכות לטסונגה, ועוד בסבב ולא בדייויס.
בקיצור, אין מה להשוות בכלל.

ובכל זאת, כמו שאמרת בעצמך, הוא יוצא למלחמה כמעט בלי כלים. אני זוכר את המשחק שלו מול פדרר ב-RG. הוא בכלל לא עמד בעוצמות, ופדרר אמנם מעביר ראלים חזקים, אבל יש גם יותר חזקים. היום במשחק מול צונגה, אמיר היה שווה לו בהרבה משלבי המשחק מבחינת עוצמת החבטות וגם תיזז אותו לא מעט עם הבקהנד. יכול להיות שהוא לייט בלומר, אבל רק בגלל שיש לו רקורד פחות מרשים זה לא אומר שהוא פחות מוכשר.

צריך לעשות את ההפרדה בין יכולות פיזיות לטניס נטו. מבחינה פיזית לדודי אין מה למכור ברמות הגובות, ואם הוא לא היה כישרון כל כך נדיר, הוא בחיים לא היה מגיע למקום שהוא הגיע אליו.
לאמיר לעומת זאת, יש נתונים פזיים מדהימים, שמתבטאים בסרב מצויין ובעוצמות לא רעות בכלל, אבל אין לו את הטאץ' של דודי, אין לו את קריאת המשחק של דודי ואין לו את מגוון החבטות של דודי.

01 פברואר 2013, 23:17

MTA2311 כתב:
jol9 כתב:

אין לו "בעיה רצינית"... הפורהנד שלו בסה"כ סביר. לא כמו של הטופ, אבל בהחלט מספיק בשביל להיות בטופ 50.
הפורהנד שלו לא פחות טוב מזה של דודי, ודודי כזכור הגיע למקום ה-30 בעולם.

אני גם לא חושב שיש לו בעיה מנטלית.
הוא סיפר על הבעיות שלו, והן בעיות כלכליות נטו. הוא מתקשה מאוד לנסוע ולהתמודד בתחרויות לבד, בלי פיזיוטרפיסט, בלי רופא, בלי מסז'יסט,
בלי מאמן, בלי מאמן כושר, בלי תמיכה,...

תראה את הקבוצות שמסתובבות עם הגדולים (רפא, רוג'ר, נובאק, מארי, פרר ואחרים). אמא, אבא, סבתה, חברה, אחות, קבוצת מאמנים, קבוצת מנהלים,
קבוצת מאמני כושר ואחראים על תחזוק הגוף,....

אם אמיר יוכל להסתובב בעולם עם 5 אנשי צוות, ולא לדאוג לטיסות בצ'רטרים וכד', אז לטעמי הוא בהחלט יכול להגיע לפחות עד הטופ 50.

ולטעמי הוא לא פחות מוכשר מדודי. הוא שחקן טוב יותר ממנו היום לטעמי.

ראית פעם מישהו בסבב הגברים עם פורהנד גרוע? כשיש לך רק פורהנד סביר, זאת בעיה רצינית.
גם לדודי יש בעיות כלכליות, וכמו שאמרת, הוא הצליח להגיע למקום 30 בעולם. כנראה שכן יש פה משהו מנטאלי.
היום כנראה שאמיר שחקן טוב יותר( למרות שזה ממש לא בא לידי ביטוי בסבב), אבל במהלך הקריירה שלו דודי עשה דברים שאמיר יכול רק לחלום עליהם.

בסדר, נחכה ונראה. דודי מצא ספונסרים פה ושם, ואמיר לא מצליח משום מה.

לגבי הפורהנד. תשמע, אני לא יודע לנתח פורהנדים של טניסאים בטופ 50, כי מתי שיוצא לי לראות אותם, אז זה בדר"כ מול הגדולים, ומולם זה פחות משנה.
אני לא בטוח שזה כזה משנה אם הפורהנד שלך סולידי, כשיש לך בקהנד ברמה של אמיר.
לא יודע, משהו בשחקן הזה, גורם לי מאוד לרצות שהוא יצליח.

01 פברואר 2013, 23:22

דודי הוא בן למשפחת אצולה של טניס ישראלי. אני מניח שזה עזר לו עם ספונסרים פה ושם.

02 פברואר 2013, 00:36

דודי יכל להיןת טניסאי טופ 50 קבוע ואולי אפילו טופ 30 בתקופה של המחבטי עץ וכשעדיין היו פחות שחקנים שהיכו בעוצמות גבוהות. זה לא שאין טניסאים נמוכים שמצליחים(פרר לדוגמא) אבל רובם מסוגלים להגן ברמה הרבה יותר גבוהה. לדודי אין מה לעשות מול חבר'ה מהסוג של טסונגה, וגם פחות טובים ממנו. כמו שיוני אמר, באמיר אני רואה פוטנציאל. מעניין אם הוא יצליח לממש אותו או שזה ישאר שם.

02 פברואר 2013, 01:10

שוב, כישרון= רמת הטניס בלבד. אין ספק שעל הנייר אמיר יכול להגיע יותר רחוק, אבל זה רק בגלל שהוא הרבה יותר גבוה, והרבה יותר חזק. היתרון שלו על דודי הוא רק פיזי. לדודי יש טניס מיוחד שאין להרבה שחקנים בסבב, ורק בזכות הכישרון הטבעי שלו הוא עשה כמה דברים יפים בקריירה.
לא חסרים שחקנים בטופ 100 עם נתונים כמו של אמיר, ועם "פורהנד סביר", הוא לא יגיע לשום מקום.

02 פברואר 2013, 09:28

לדודי אכן יש טניס ייחודי. אין מה להגיד.
לדעתי עונה אחת שבה אמיר נוסע עם קבוצה קטנה סביבו, ועם טיסות נורמליות, ואתה רואה איך הוא מגיע לטופ 50.

02 פברואר 2013, 14:28

יוני, הטניס היום הוא מאוד מאוד תחרותי. מחוץ לגווארדיה של נובאק, רפא, פדרר ומארי יש שחקנים שנאבקים בשיניים כדי להיות בטופ. זה לא כמו בנשים שהרמה נמוכה יותר וכל אחת יכולה להיות בטופ 30 אם היא עושה רצף של כמה טורנירים טובים.

02 פברואר 2013, 15:05

שחף כתב:יוני, הטניס היום הוא מאוד מאוד תחרותי. מחוץ לגווארדיה של נובאק, רפא, פדרר ומארי יש שחקנים שנאבקים בשיניים כדי להיות בטופ. זה לא כמו בנשים שהרמה נמוכה יותר וכל אחת יכולה להיות בטופ 30 אם היא עושה רצף של כמה טורנירים טובים.

אין ספק, אבל לבחור יש טניס נהדר.
לא אמרתי שהוא יכול להיות טופ 10, אבל טופ 50 לדעתי כן, מבחינת רמת הטניס.

02 פברואר 2013, 15:40

יוני ארליך פשוט שחקן טניס לא טוב...

02 פברואר 2013, 21:56

MTA2311 כתב:יוני ארליך פשוט שחקן טניס לא טוב...

היה לו פעם וולי מעולה, אבל חוץ מזה, בגדול כן.

03 פברואר 2013, 00:08

צ'כיה עלתה ל2-1 מול שווייץ במשחק הארוך בהיסטוריה של המפעל (קצת יותר מ-7 שעות)...

ספרד בפיגור 0-2 מול קנדה. ההרכב ההזוי של ספרד למפגש הזה יעלה להם בהדחה מוקדמת, ואולי במפגש מול ישראל (לא יודע אם זה יכול להיות,
אבל אני יודע שזה יכול להיות כיף).

ארגנטינה וסרביה הצטרפו לצרפת והשלימו 3-0 חלק על גרמניה ובלגיה בהתאמה.

לדעתי הגמר יהיה בין סרביה לצרפת שנראות כרגע כשתי הנבחרות המרשימות והחזקות ביותר.

03 פברואר 2013, 22:53

השבוע רפא מתחיל (אני מקווה) בשעה טובה את הקאמבק שלו.
פאקינ 8 חודשים מחוץ למגרשים, וזה היה סיוט אחד גדול לאוהדים שלו.

הטורניר בצ'ילה מעולם לא אירח כוכב על ברמה הזאת (לפחות לא בשנים האחרונות), ונראה שכל הטורניר סובב סביבו.
הציפיות שלו צנועות בשלב הזה, והוא מצפה לחזור לטניס הטוב שלו לא לפני חודשיים, שזה בערך בתחילת עונת החימר.

בסיבוב הראשון רפא יפגוש עולה מהמוקדמות או את גאידו הארגנטינאי, והמשחק היחידים הראשון שלו צפוי להיות ביום רביעי, כשבשלישי
הוא יעלה למגרש עם חואן מונאקו למשחק זוגות.

אני רק מאחל לו הצלחה. מקווה שייראה טוב יחסית, ושיחבר כמה ניצחונות.

05 פברואר 2013, 22:27

למי שהתגעגע אפשר לראות את רפא משחק זוגות עכשיו..

05 פברואר 2013, 22:34

jol9 כתב:למי שהתגעגע אפשר לראות את רפא משחק זוגות עכשיו..

איפה?

05 פברואר 2013, 22:49

LIAV10 כתב:
jol9 כתב:למי שהתגעגע אפשר לראות את רפא משחק זוגות עכשיו..

איפה?

http://www.sportlemon.tv/

שם תחפש את הלינק למשחק שלהם

05 פברואר 2013, 23:02

קשה מאוד להתרשם ממשחק זוגות אבל סה"כ רפא נראה בסדר.
הוא לא נראה רזה כמו בפעם הקודמת שחזר אחרי פציעה (2009) וסה"כ נראה שהוא לא שכח לשחק.

אבל רושם אמיתי כאמור נוכל לקבל רק מחר במשחק היחידים

05 פברואר 2013, 23:26

איזשהו חוק מוזר שאני לא מכיר, שאם יש שוויון במשחקון (deuce) מי שמנצח את הנק' לוקח את המשחקון...

ממש מוזר.

איזה פסטיבל הולך שם...
משחק זוגות זניח והמגרש מפוצץ באנשים...
נראה שרפא די מובך מכל הסיטואציה, לא שהוא לא רגיל לזה.

06 פברואר 2013, 13:23

יוני, להנאתך:
http://sports.walla.co.il/?w=//2614274
נושא נעול