המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991
LIAV10 כתב:אז הבנתי נכון, אני לא רוצה לצאת בהצהרות כי בחיים שלי לא שילמתי מס ויש לי עוד כמה שנים, אבל נשמע הזוי בטירוף, ידוע לי שאם אתה מקבל יותר אז אתה משלם יותר, אבל היחס שאת מציגה פה לדעתי לא הגיונית, בטח שיש לנו דמוקרטיה עם גישה ליברלית ולא גישה סוציאל-דמוקרטית.
LIAV10 כתב:זה פשוט לא פייר, מלצר מרוויח חצי אלף נטו פחות מבנאדם שלמד כל החיים שלו?
rc4991 כתב:http://www.israeltaxlaw.com/PAGE587.asp
נשמע לי מוזר שהגעת למספרים האלה
LIAV10 כתב:אז הבנתי נכון, אני לא רוצה לצאת בהצהרות כי בחיים שלי לא שילמתי מס ויש לי עוד כמה שנים, אבל נשמע הזוי בטירוף, ידוע לי שאם אתה מקבל יותר אז אתה משלם יותר, אבל היחס שאת מציגה פה לדעתי לא הגיונית, בטח שיש לנו דמוקרטיה עם גישה ליברלית ולא גישה סוציאל-דמוקרטית.
jol9 כתב:LIAV10 כתב:אז הבנתי נכון, אני לא רוצה לצאת בהצהרות כי בחיים שלי לא שילמתי מס ויש לי עוד כמה שנים, אבל נשמע הזוי בטירוף, ידוע לי שאם אתה מקבל יותר אז אתה משלם יותר, אבל היחס שאת מציגה פה לדעתי לא הגיונית, בטח שיש לנו דמוקרטיה עם גישה ליברלית ולא גישה סוציאל-דמוקרטית.
זה נשמע הזוי כי זה הזוי...![]()
ברצינות: כרמל צודקת לחלוטין בקטע שככל שמרוויחים יותר, המשכורת "נקרעת" ע"י כל ההורדות.
אבל כמובן שאדם שמרוויח 20K, ירוויח בנטו יותר מאדם שמרוויח 10K, ולא בחצי אלף וגם לא באלף.
המס במדינה הוא מס מדרגתי. זה אומר ששני האנשים משלמים אותו מס על ה-10K הראשונים שהם מרוויחים, רק שהשני משלם עוד מס על הכסף הנוסף שהוא מרוויח.
אם נניח מדובר ב50% על העשר אלף הנוספים האלה, אז לכל הפחות הוא מרוויח 5K יותר.
בפועל זה יוצא מעט פחות מכך, כי גם ההפרשות על ביטוח הבריאות והביטוח הלאומי גדלים, אבל זה הסדר גודל.
כרמל, לבחור ההוא כנראה היו עוד הפרשות והורדות מכל מיני סוגים כמו רכב חברה או משהו בסגנון.
ישנם גם מחשבונים ברשת שמחשבים את שכר הנטו כמו זה למשל:
http://www.hilan.co.il/calc/NetWizard.aspx
jol9 כתב:LIAV10 כתב:אז הבנתי נכון, אני לא רוצה לצאת בהצהרות כי בחיים שלי לא שילמתי מס ויש לי עוד כמה שנים, אבל נשמע הזוי בטירוף, ידוע לי שאם אתה מקבל יותר אז אתה משלם יותר, אבל היחס שאת מציגה פה לדעתי לא הגיונית, בטח שיש לנו דמוקרטיה עם גישה ליברלית ולא גישה סוציאל-דמוקרטית.
ברצינות: כרמל צודקת לחלוטין בקטע שככל שמרוויחים יותר, המשכורת "נקרעת" ע"י כל ההורדות.
אבל כמובן שאדם שמרוויח 20K, ירוויח בנטו יותר מאדם שמרוויח 10K, ולא בחצי אלף וגם לא באלף.
המס במדינה הוא מס מדרגתי. זה אומר ששני האנשים משלמים אותו מס על ה-10K הראשונים שהם מרוויחים, רק שהשני משלם עוד מס על הכסף הנוסף שהוא מרוויח.
בפועל זה יוצא מעט פחות מכך, כי גם ההפרשות על ביטוח הבריאות והביטוח הלאומי גדלים, אבל זה הסדר גודל.
כרמל, לבחור ההוא כנראה היו עוד הפרשות והורדות מכל מיני סוגים כמו רכב חברה או משהו בסגנון.
Holiday_Armadillo כתב:jol9 כתב:LIAV10 כתב:אז הבנתי נכון, אני לא רוצה לצאת בהצהרות כי בחיים שלי לא שילמתי מס ויש לי עוד כמה שנים, אבל נשמע הזוי בטירוף, ידוע לי שאם אתה מקבל יותר אז אתה משלם יותר, אבל היחס שאת מציגה פה לדעתי לא הגיונית, בטח שיש לנו דמוקרטיה עם גישה ליברלית ולא גישה סוציאל-דמוקרטית.
לא חושבת שאי פעם ראיתי רכב חברה של מנטה אבל אני אתן לך ליהנות מהספק
jol9 כתב:Holiday_Armadillo כתב:jol9 כתב:LIAV10 כתב:אז הבנתי נכון, אני לא רוצה לצאת בהצהרות כי בחיים שלי לא שילמתי מס ויש לי עוד כמה שנים, אבל נשמע הזוי בטירוף, ידוע לי שאם אתה מקבל יותר אז אתה משלם יותר, אבל היחס שאת מציגה פה לדעתי לא הגיונית, בטח שיש לנו דמוקרטיה עם גישה ליברלית ולא גישה סוציאל-דמוקרטית.
לא חושבת שאי פעם ראיתי רכב חברה של מנטה אבל אני אתן לך ליהנות מהספק
זה לא משנה. אני יודע בדיוק מהו שכר הנטו משכר ברוטו של 19K ואני יודע גם בדיוק מהו שכר הנטו משכר ברוטו של 10K, וההפרש הוא לא חצי אלף.
חנו'ש כתב:השכר הממוצע במשק הוא בערך 8800 לחודש, אז יאיר כביכול הכפיל זאת ב-2 וקצת עיגל כלפי מעלה.
הבעיה היא שנתחיל בזה שאם יאיר מדבר על משפחה ממוצעת, סביר שהיא כוללת גבר ואשה ולא פונה למגזר הגאה, אז חבל שהוא שכח שנשים מרוויחות בממוצע כ-30% פחות מגברים....
נמשיך בזה שהמס' הממוצע הזה מושפע, כמו שיודע כל סטודנט מתחיל בסטטיסטיקה, מערכים קיצוניים (וכאלה לא חסרים בארצינו).
זה נתון די ידוע שהחציון רחוק מאוד מהממוצע ושאחוז המרוויחים פחות מהשכר הממוצע הוא אחוז של רוב העם במדינה.
אז אם יאיר רוצה לפנות ולהיטיב עם רוב אזרחי המדינה, הוא צריך לרדת קצת יותר נמוך מ"ריקי כהן".
Holiday_Armadillo כתב:ד''א, ניסיתי למצוא ולא הצלחתי
כשלפיד מדבר על ''ריקי כהן'' הוא מדבר רק עליה או עליה ועל בעלה? כי 20K לבן אדם אחד ו-20K משני אנשים שונים(נגיד 10 ו-10)זה שונה לחלוטיןחנו'ש כתב:השכר הממוצע במשק הוא בערך 8800 לחודש, אז יאיר כביכול הכפיל זאת ב-2 וקצת עיגל כלפי מעלה.
הבעיה היא שנתחיל בזה שאם יאיר מדבר על משפחה ממוצעת, סביר שהיא כוללת גבר ואשה ולא פונה למגזר הגאה, אז חבל שהוא שכח שנשים מרוויחות בממוצע כ-30% פחות מגברים....
נמשיך בזה שהמס' הממוצע הזה מושפע, כמו שיודע כל סטודנט מתחיל בסטטיסטיקה, מערכים קיצוניים (וכאלה לא חסרים בארצינו).
זה נתון די ידוע שהחציון רחוק מאוד מהממוצע ושאחוז המרוויחים פחות מהשכר הממוצע הוא אחוז של רוב העם במדינה.
אז אם יאיר רוצה לפנות ולהיטיב עם רוב אזרחי המדינה, הוא צריך לרדת קצת יותר נמוך מ"ריקי כהן".
באמת שלא חשבתי על זה
אז בזוגיות של גבר ואישה הם ירוויחו את הממוצע
בזוגיות של שתי נשים פחות מהממוצע
ובזוגיות של שני גברים יותר מהממוצע
שווה להיות הומו
חנו'ש כתב:Holiday_Armadillo כתב:ד''א, ניסיתי למצוא ולא הצלחתי
כשלפיד מדבר על ''ריקי כהן'' הוא מדבר רק עליה או עליה ועל בעלה? כי 20K לבן אדם אחד ו-20K משני אנשים שונים(נגיד 10 ו-10)זה שונה לחלוטיןחנו'ש כתב:השכר הממוצע במשק הוא בערך 8800 לחודש, אז יאיר כביכול הכפיל זאת ב-2 וקצת עיגל כלפי מעלה.
באמת שלא חשבתי על זה
אז בזוגיות של גבר ואישה הם ירוויחו את הממוצע
בזוגיות של שתי נשים פחות מהממוצע
ובזוגיות של שני גברים יותר מהממוצע
שווה להיות הומו
ריקי כהן של יאיר היא מורה.
את מכירה מורה שמרוויחה 20K??
והאתר של הלמ"ס משום מה לא עובד לי כך שאין לי מושג מה ממוצע השכר של נשים....
עובדי מערכת החינוך השתכרו הרבה פחות מהשכר הממוצע במשק - 7,188 שקל בלבד
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־11 אורחים