איפה היה אלוהים בשואה

כאן מדברים על הכל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: איפה היה אלוהים בשואה

הודעהעל ידי חנו'ש » 15 אפריל 2013, 16:48

האמת היא שקשה לי להבין את העסק של השואה כתמריץ וסיבה לאתאיזם.
כלומר, אין לי בעיה עם זה. כמו שאני מאמינה בקיומו של אל אבל לא יודעת זאת בוודאות, כך ניתן להאמין בחוסר קיומו.
אבל האכזריות הנוראה שהיתה בשואה, התקיימה.
הרי לא ניתן לערער על קיומם של הנאצים שהאכזריות שהיתה בהם קשה להבנה של רוב האנשים השפויים, אבל עובדה שהם היו קיימים, שהאכזריות הזו התקיימה.
אז למה כשאומרים שהאכזריות הזו כנראה קיימת גם באלוהים, זה ישר גורם למחשבה שזה לא יכול להיות שיש אל כל כך אכזר, אז כנראה שהוא לא קיים?
למה קיומם של בני אדם אכזריים כ"כ הוא אפשרי ועובדתי, אבל קיום אל אכזר אינו אפשרי??
למה אכזריות בני אדם ישר שוללת קיום אל?? מי אמר לנו שאו שהאל הוא רק טוב ואין בו שמץ של אכזריות, או שאינו קיים??
תמונה
"להצלחה אבות רבים אך הכישלון יתום הוא".
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי התנין » 15 אפריל 2013, 17:27

חנוש, לאורך ההיסטוריה קרו לעם ישראל אסונות לא פחות מחרידים, וביהדות מעולם לא דאגו להכחיש או להסתיר זאת במטרה ליצור תמונה ורודה או במטרה למנוע אובדן אמונה באל. ההפך הוא הנכון, דאגו להנציח את אותם אירועים ולהתאבל עליהם לאורך השנים. זה לא שבתורה עצמה מתוארת מציאות של חוסר דאגות בעולם אוטופי. מתארים אסונות כמו העבדות במצרים, המבול, מלחמות, ואף נבואות זעם קשות. היהדות תמיד עוסקת בכך שלכל פעולה שאנו עושים יש גמול בהתאם. לאורך התנ''ך מתואר שבנ''י חוטאים ומפרים את הברית שכרתו עם וה' והוא בתגובה מכה בהם. אז מי באמת קובע ש-ה' הוא הרע בכל הסיפור ולאו דווקא עם ישראל?
יכול להיות שמבחינת התפישה האנושית המוגבלת שלנו, מזעזע אותנו לחשוב שרצח עם הוא עונש ראוי, ושמי שמפקיר תינוקות למות, אינו יכול להיות רחום וחנון. אבל כמו שאמרתי בהודעותיי הקודמות, תנסי להניח כנתון עובדתי את קיומו של האל, שהוא מושלם וחכמתו היא הרבה מעבר לתפישתנו וקיומו של עולם שמעבר למה שאנחנו מבינים ומכירים. במצב כזה לא את תהיי בעמדה שקובעת מהו טוב ומהו רוע, וסביר להניח שישנו מישהו מעליך שמבין טוב יותר.
התנין

הודעהעל ידי חנו'ש » 15 אפריל 2013, 17:58

תראה, הדיון יכול להיות בהחלט לא על עצם קיומו של האל (שכנראה שנינו מאמינים בו), אלא על אופיו.
הרי אנחנו יודעים שבני האדם נבראו בצלמו, אז כנראה שצלמו מורכב מאנשים כמו משה רבינו והנאצים בו זמנית.
את מורכבותו אנחנו לא יכולים להבין, כמו גם לקבוע שהאסונות קרו כי חטאנו או משהו בסגנון כי אף אחד הוא לא רוא"ח של אלוהים.
הרי אין דבר כזה "צדיק וטוב לו, רשע ורע לו"

אני בהחלט יכולה להעיד על עצמי שאני מאמינה בקיומו, אבל זה לא סותר את האפשרות שניתנה לנו גם לכעוס עליו ולא לאהוב את מעשיו.
אני חושבת שיש בו אכזריות שהיא מעבר להבנתו של האדם כמו גם טוב לב שהוא מעבר להבנתו.
אבל כשהאכזריות שלו ניתכת עלינו במלוא עוצמתה כמו בשואה, מה לעשות שהוא יצר אותנו כך שיש לכל אדם קושי לשבת שחיבוק ידיים ולהגיד - זה גורלינו וככה ההוא שם למעלה קבע.
אי אפשר שלא לכעוס ולא לשאול שאלות, זה אופי האדם, ככה נבראנו....
תמונה
"להצלחה אבות רבים אך הכישלון יתום הוא".
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי התנין » 15 אפריל 2013, 18:32

אבל את שוכחת שהאל הוא מושלם, ואנחנו לא. אמנם נבראנו בצלמו, אך לא מתקבל על הדעת שהאל הוא למשל מושחת, או תאב בצע, או בעל תשוקות אחרות המאפיינות את האדם.
התנין

הודעהעל ידי michael » 16 אפריל 2013, 18:04

ויחר אף אלוהים ? ויקצוף על בני ישראל ..
אלה תכונות אנושיות שליליות.
Stop the BDS - Fighting together against the NEW Anti-Semitism
סמל אישי של המשתמש
michael

הודעהעל ידי התנין » 16 אפריל 2013, 22:22

כעס הוא תכונה שלילית בהכרח?
התנין