גם להוריד למישהו אצבע לא יזיק לו, בוא נעשה את זה
השוואה אינטלגנטית להפליא , שאמורה כנראה לגרום לי להצטער שאישיות כל כך נהדרת לא אוהבת אותי

טוב, אלך לבכות לי בשקט במיטה...
המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991
גם להוריד למישהו אצבע לא יזיק לו, בוא נעשה את זה
felix_r כתב:גם להוריד למישהו אצבע לא יזיק לו, בוא נעשה את זה
השוואה אינטלגנטית להפליא , שאמורה כנראה לגרום לי להצטער שאישיות כל כך נהדרת לא אוהבת אותי![]()
טוב, אלך לבכות לי בשקט במיטה...
MTA2311 כתב:Holiday_Armadillo כתב:MTA2311 כתב:Roni1 כתב:אתם רציניים עם האיסור על ברית מילה?
כן, ברור.
מדובר בטקס פגאני ואלים.
הליך כירורגי מיותר שמבוצע על תינוק חסר ישע בשם האלוהים ולא רק זה, גם לא מבוצע ע''י רופא
ושלא נדבר על אקט המציצה.
אני מרגיש מחולל עד היום
LIAV10 כתב:MTA2311 כתב:Holiday_Armadillo כתב:MTA2311 כתב:Roni1 כתב:אתם רציניים עם האיסור על ברית מילה?
כן, ברור.
מדובר בטקס פגאני ואלים.
הליך כירורגי מיותר שמבוצע על תינוק חסר ישע בשם האלוהים ולא רק זה, גם לא מבוצע ע''י רופא
ושלא נדבר על אקט המציצה.
אני מרגיש מחולל עד היום
אף רב לא שם את הז** שלך בפה שלו, אתה יכול להיות רגוע.
MTA2311 כתב:יוני, ברמת העיקרון אני לגמרי מסכים איתך. בכלל, אני חושב שלכל בן אדם צריך להיות את החופש לחיות את חייו כרצונו. כל עוד הוא לא פוגע בגוף או בנפש של אדם אחר. ברית מילה בלי הרדמה, זאת פגיעה בגוף, ואפילו די חמורה.
השחיטה הכשרה פחות מפריעה לי, אבל אני לגמרי מבין אנשים שמתנגדים לה נחרצות. זאת התעללות קשה בבעלי חיים.
המלצת משרד הבריאות הישראלי היא שלא לבצע הרדמה מקומית לצורך מילת תינוקות. ד"ר זאב צנטנר, הממונה על רפואת ילדים בלשכת הבריאות המחוזית בירושלים, נימק את ההמלצה בכך ש"מספר מחקרים בדקו את תגובת התינוק לכריתת העורלה. הבדיקות הראו שהתינוק כנראה אכן הרגיש כאב. עם זאת, הבדיקות לא נעשו בזמן ברית מילה דתית, שבוצעה על ידי מוהל, אלא בתינוקות שעברו כריתת עורלה כירורגית. ברית מילה בידיו של מוהל מיומן לוקחת שבע עד עשר שניות, לעומת כריתה כירורגית שלוקחת עשר דקות"
דוקטור יוסי בנימיני, אורולוג ילדים במרכז הרפואי תל-אביב, הוא אחד הרופאים שהיו מעורבים בהתכתבות מול משרד הבריאות. "להערכתי, הבסיס להמלצה הוא דתי ולא רפואי מקצועי", אמר אתמול בנימיני. "אנחנו מבצעים הרדמות מקומיות כבר שנים ואני לא זוכר כל בעיה עם זה. האזהרות על סכנה מביצוע הרדמה מקומית הן הטעיה של הציבור".
גם דוקטור עודד קסלר, מנהל מחלקת אורולוגיה ילדים במרכז הרפואי וולפסון, הופתע לשמע ההמלצה של משרד הבריאות. "הזרקת חומרי הרדמה בעת ברית המילה מתבצעת כדי למנוע כאב", מבהיר קסלר. "זו זריקת הרדמה שגרתית, כמו זו שנהוגה בטיפולי שיניים, עם סיכון קטן".
רופאים רבים הופתעו מחוות הדעת, בין היתר מפני שהרדמה בזמן ברית מילה נחשבת להליך שגרתי. לאחר
שביקשו הבהרות ממשרד הבריאות הובהר להם כי ההמלצה הפנימית נכתבה עוד בשנת 1998 ואושרה על ידי מנכ"ל משרד הבריאות דאז, פרופסור גבי ברבש.
עם זאת ברבש, שמנהל היום את המרכז הרפואי תל-אביב (איכילוב) מכחיש כל קשר למסמך. "אני לא זוכר שהנושא עלה לדיון אצלי", אמר ברבש בתגובה לפניות האורולוגים. "המסמך הזה והעמדה שהוא מייצג לא עברו אף פעם את עיוני, ובוודאי לא את החלטתי". בשיחה הוסיף ברבש כי גם אם לפני שבע שנים ניתנה המלצה כזו, הרי היום יש לשקול אותה מחדש לאור ההתקדמות בתחום הרפואה.
felix_r כתב:אם אינני טועה, השאלה הייתה האם לאסור על ברית מילה, ולא אצל מי עדיף לעשות (מוהל או כירורג).
אני רוצה להוסיף עוד קצת מידע בנושא. מחקרים הראו, שעדיף לעשות את הברית מילה כמה שיותר מוקדם, כי בשבועות הראשונים של חייו תאי העצב של התינוק עדיין שומרים על יכולת ההתחדשות, שנעלמת בהמשך, ולכן לא נגרם נזק עיצבי תמידי (מה שיכול היה לגרום במקרים מסוימים להפחתה ברגישות באיבר ומשם להפחתת ההנאה מיחסי מין)
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־5 אורחים