המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991
MTA2311 כתב:טוב. אני לא הולך להתווכח פה על יכולות של חיל האוויר, עם בן אדם שלא מבין את חשיבות המז"א בסיטואציות כאלה. בטטח בסביבה כמו עזה.
גם מה שכתבת על האיכונים זאת שטות גמורה. המודיעין זה ממש לא מה שמנע מהקפצת מטוסים לאוויר.
אין לך מושג אם ידעו או לא. מדהים כמה אתה מרשה לעצמך להיות נחרץ בלי להכיר לא את המודיעין, לא את תהליך קבה"ח ולא את יכולות הגורם המבצעי. לא פחות מדהים
jol9 כתב:שמואל,
יש לי שאלה.
בזמן מבצע עמוד ענן נורו מאות רקטות מעזה לכיוון כלל ישובי הדרום. גם אם אני ראש אגף המודיעין, כולם יודעים שיהיו רקטות, ועדיין הן נורות.
צה"ל הוא לא כל יכול, וגם אם אתה יודע בוודאות שהולכים לירות, לא תמיד אפשר למנוע את זה.
אני לא רואה כאן כשל מודיעיני what so ever
שמואל1 כתב:jol9 כתב:שמואל,
יש לי שאלה.
בזמן מבצע עמוד ענן נורו מאות רקטות מעזה לכיוון כלל ישובי הדרום. גם אם אני ראש אגף המודיעין, כולם יודעים שיהיו רקטות, ועדיין הן נורות.
צה"ל הוא לא כל יכול, וגם אם אתה יודע בוודאות שהולכים לירות, לא תמיד אפשר למנוע את זה.
כשמדובר על מבצע במהלכו נורות מאות רקטות כל יום, ברור שזה לא אפשרי.
אבל זה לא המקרה. פה הייתה פעולה נקודתית ומתוכננת היטב של הג'יהאד.
דרך אגב, במבצע עמוד נורו בממוצע 190 רקטות ביום. היום נורו 90 רקטות בשעה. כמחצית הכמות, בשעה אחת בלבד. זה רק מראה את החשיבות של נוכחות המטוסים וכוחות נוספים באיזור.
jol9 כתב:שמואל1 כתב:jol9 כתב:שמואל,
יש לי שאלה.
כשמדובר על מבצע במהלכו נורות מאות רקטות כל יום, ברור שזה לא אפשרי.
אבל זה לא המקרה. פה הייתה פעולה נקודתית ומתוכננת היטב של הג'יהאד.
דרך אגב, במבצע עמוד נורו בממוצע 190 רקטות ביום. היום נורו 90 רקטות בשעה. כמחצית הכמות, בשעה אחת בלבד. זה רק מראה את החשיבות של נוכחות המטוסים וכוחות נוספים באיזור.
אתה זוכר איך התחיל עמוד ענן? ישראל התנקשה במפקד החמאס. אני שמעתי על זה בסביבות 15:00, ומיד נסעתי הביתה כדי לאסוף את כולם, להכין את הממ"ד וכו'.
בערך בשעה 20:00 התחילה המתקפה והיא היתה קשה. אני לא מדבר על קסאמים שאפשר לירות מכל מקום בערך, אלא על מטחי רקטות ליעדים רחוקים.
האם צה"ל לא ידע שתהיה מתקפה? האם לא יכל למנוע אותה?
כנראה שלא.
אל תשווה גם בין המתקפה הזאת לבין מה שהיה בעמוד ענן. גם לא בין קסאמים לבין גראדים.
LIAV10 כתב:אגב צה״ל מדברים על 30 רקטות ולא 100
שמואל1 כתב:כנראה שלא היה ניתן למנוע את המתקפה הזאת ,אבל בהחלט היה אפשר להעלות מטוסים לאוויר, "להוריד ראשים" ובכך לצמצם משמעותית את הירי.
כרגע נראה שהם פשוט עושים ככל העולה על רוחם. אנחנו מתקרבים למספרים של כ 100 רקטות תוך שעות ספורות.
דרך אגב בשעה שאני כותב נשמעת אזעקה נוספת בשדרות.
MTA2311 כתב:זה כי אין מודיעין.
התנין כתב:שמואל, אני לא באמת מבין יותר מידי בענייני צבא פנימיים, בטח שלא בתחום המודיעין. אבל שאתה אומר משפט כגון ''העובדה היחידה היא שהמודיעין כשל, ולא אכפת לי כמה קשה להשיג את המידע שלא אמור להיות מוגש על מגש של כסף'' ניתן להקביל למצב בו רופא לא הצליח לרפא אדם מסרטן סופני, ולטעון כי הוא כשל. אני בטוח שעם השנים ההתפתחות הטכנולוגית הגיעה לשיאים שלא נראו בעבר, ואף על פי כן עדיין לא הגענו לשלמות. לכן סביר להניח שגם בתחום המודיעין, ישנו מידע מסוים שאין אנו יכולים להגיע אליו.
התנין כתב:אני בטוח שישנם נושאים שהם פחות מורכבים ונעשים בצורה די ספונטנית ע"י קבוצה קטנה זו או אחרת, שמאוד מאוד קשה לעלות עליהם באמצעות מידע מודיעיני.
ולגביי דוגמת הרופא: ברור שזו לא אשמתו וברור שלא מדובר בכישלון אישי שלו, אפילו לא קצת, שכן יש דברים שהם מעבר ליכולתנו כבני אדם. ואם כבר, אז "הכישלון" הוא של הרפואה בכללותה, מאחר והיא זו שלא הצליחה עדיין למצוא פתרון לאותה מחלה, ולא של הרופא שסה"כ עושה שימוש באותם כלים שהרפואה הנוכחית מעמידה לרשותו, וכנ"ל גם לגביי תחום המודיעין. אני מניח שעושים את הטוב ביותר, במסגרת הכלים שהתחום כולו מספק עבור הצבא וחיל המודיעין, ואין לבוא בטענות על כל ''פספוס'' שלו, שכן נכון להיום, קצרה היריעה מלהכיל את כל התרחישים האפשריים לצערנו.
התנין כתב:שמואל, הבאתי דוגמא מאוד ספציפית של מחלה חשוכת מרפא, ולא על רשלנות רפואית. ובכל מקרה, נראה לי שלא ממש הבנת את ההודעה הקודמת שלי, מאחר והשורה התחתונה שלי היא שאין די כלים כדי להתמודד עם כל סוג של מפגע\נזק\מחלה, בעוד אתה מדבר על שימוש לקוי בכלים הקיימים.
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־3 אורחים