אפלייה, גזענות ומה שבינהם

כאן מדברים על הכל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: NBA PLAYOFFS 2014- הדבר האמיתי מתחיל!

הודעהעל ידי jol9 » 29 אפריל 2014, 23:40

התנין כתב:אין שום בעיה עם קווי המהדרין, אלא עם אותן פמיניסטיות מאוסות שבוחרות במודע להתסיס וליצור פרובוקציות לחינם. כיום לאחר פסיקת בג"ץ שאישר את ההפרדה - בתנאי שלא תעשה בכפייה אלא מרצון הנוסעים - עדיין ממשיכה מגמת ההפרדה, שוב, למעט אותם מקרים בהן נשים מתוסכלות ומרירות בוחרות לשבור את הסטטוס קוו המקובל באותם קווים ולייצר רעש לחינם.

אתה בטוח? בדקת את כל המקרים, וזאת המסקנה שלך?

הנה כמה דוגמאות שנראה לי לא מערבות פמניסטיות מאוסות http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4182228,00.html

ד"א - אם החוק יהיה הפוך - שהגברים יישבו מאחורה, והנשים מקדימה, לא תהיה לי בעיה עם זה, כי יש כאן החלטה מודעת של הגברים "לפגוע" בעצמם
ובנוחותם לטובת אמונתם. מכבד את זה. אבל לפגוע באחר בגלל האמונה שלך, זה חוצפה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי LIAV10 » 29 אפריל 2014, 23:41

יעלו בכל זאת אינדיאנה.
הבעיה העיקרית שלהם היא שרוי היברט נראה רע מאוד, ביינום בכלל לא אופצייה, דווקא מהימי לא רע.
אני מאוד מחבב אותם, אבל כל הכבוד לאטלנטה, יש להם קו אחורי קטן אבל קשוח, עושים את זה בלי הכוכב שלהם.
תמונה
יאללה הביתה.
כולם.
סמל אישי של המשתמש
LIAV10

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 29 אפריל 2014, 23:43

מקובי כתב:מישהו יכול להסביר את הדעיכה ההזויה של אינדיאנה בחצי השני של העונה?
הם כרגע בפיגור 3-2 מול אטלנטה השמינית (שכמעט איבדה את המקום שלה בפלייאוף עקב הטיסה של הניקס :wubyellow לקראת סיום העונה...) והמשחק הבא באטלנטה...

בכלל יש לנו פלייאוף הזוי (3 מ-4 המובילות בשני האזורים בפיגור/שיוויון בסדרה שלהם).

התחילו להאמין להייפ של עצמם
רוי היברט נראה כאילו הוא מתאים ל-D-league כרגע
:alan:
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי התנין » 29 אפריל 2014, 23:45

Holiday_Armadillo כתב:
התנין כתב:אין שום בעיה עם קווי המהדרין, אלא עם אותן פמיניסטיות מאוסות שבוחרות במודע להתסיס וליצור פרובוקציות לחינם. כיום לאחר פסיקת בג"ץ שאישר את ההפרדה - בתנאי שלא תעשה בכפייה אלא מרצון הנוסעים - עדיין ממשיכה מגמת ההפרדה, שוב, למעט אותם מקרים בהן נשים מתוסכלות ומרירות בוחרות לשבור את הסטטוס קוו המקובל באותם קווים ולייצר רעש לחינם.

פמינסטיות מאוסות? נשים מתוסכלות ומרירות? סטטוס קוו של מה?! של השפלה ודיכוי!?

אם אישה רוצה שוויון ושלא יתייחסו אליה כאל אובייקט מיני אז היא ''פמיניסטית מאוסה''?! בגלל שהיא רוצה להחליט על עצמה ושלא יחליטו בשבילה? שהיא לא רוצה שיירקו עליה ברחוב כי היא לובשת מכנסיים ועושה ''פרובוקציות''?

פמיניסטיות מאוסות!? שוביניסטים, סקסיטיים, מיזוגניים, פרמיביטים מאוסים!
אנחנו ב-2014 ואישה תשב איפה שבא לה! תלבש מה שבא לה! ותגיד מה שבא לה גם על חשבון הסטטוס קוו המיושן והדוחה של הגברים שחושבים שיש להם איזשהי זכות להחליט מה אישה תעשה!

אל תוציאי דברים מהקשרם. יש הבדל גדול בין לירוק על אישה ברחוב לבין בחורה פמיניסטית מאוסה ומתוסכלת מינית שעולה מלכתחילה לקו שמיועד לציבור החרדי ולא מיישרת קו עם הנהוג באותו מקום, והדבר שקול לכך שאני אבוא אליך הביתה ואשים לך מוזיקה משובחת של אבי ביטר ככה כי בא לי.
יש דברים שהם אמנם חלק מהזכויות המגיעות לך כאזרחית, אך הפעלת אותן זכויות בכל הזדמנות וללא כל התחשבות בנסיבות עשויה להיות נבזית, כגון בחורה שאמנם אין חוק שאוסר עליה ללכת חשופה בכל מקום בארץ, ומשכך תבחר ללכת ככה באמצע מאה שערים - היא בחורה לא פחות נבזית ודוחה מאלה שיצרם יגבר עליהם ויבחרו לירוק עליה.
התנין

הודעהעל ידי jol9 » 29 אפריל 2014, 23:45

התנין כתב:
jol9 כתב:יש לי מתחת לבית בית כנסת מאולתר (חנות שהוסווה לבית כנסת). הגברים יושבים מקדימה, סביב הבמה וכל העניינים שם, והנשים יושבות מאחורה, מאחורי
פרגוד מעץ כזה.
כשיש כל מיני אירועים (חגים וכו'), אני רואה שם בית כנסת מפוצץ בגברים, כשמאחורה כשהפרגוד תקוע להן בפרצוף, מצטופפות איזה כמה נשים. וזה לא בית
כנסת חרדי. זה מחליא אותי, ודוחה אותי ואני לעולם לא אקבל את זה.

זו הדת - היא אינה ליברלית, אינה פתוחה, אינה רציונאלית וכמובן שאינה תפעל בדרך שתגרום לך לחבב אותה יותר. הוא שאמרתי, זו הדת ומי שמאמין בה עליה לקבל אותה כפי שהיא. אתה לא מאמין בה, אך תן לאנשים (ולנשים) שמאמינים בה לקיים אותה כפי שקיימו אותה יהודים כבר אלפי שנים. לנשים בבית הכנסת לא מפריע להיות באזור ''עזרת הנשים'', אז אין כל סיבה שלך זה יפריע.

ברור שזה לא מפריע.... מאוד שוויוני כל העסק הזה ומודרני.

אמרתי כבר, שאין לי בעיה שכל אחד יעשה מה שבא לו. אבל אם נניח הבת שלי (כחיילת) תהיה חייבת לעלות לאוטובוס שכזה (ואין לי באמת מושג אם זה
יכול לקרות), ומישהו יחליט שבה לו לירוק עליה, או לקלל אותה או סתם לנזוף בה, אז כבר לא העסק שלו או של הדת שלו, אלא גם העסק שלי.

באופן כללי יותר, כשיש נשים רגילות (דתיות או חילוניות) שנפגעות מהעניין הזה, זה מפריע לי.

ד"א, אני די בטוח שאם הנשים היו מקבלות את האפשרות לשנות את הסידור הזה בבתי כנסת, לא היית מוצא אותן תקועות ליד הקיר האחורי, עם פרגוד מעץ מול הפרצוף.
אפשר לעשות גם חלוקה יותר הוגנת.
ויודע מה? זה מפריע להן בוודאות, כי בבית כנסת הזה כמעט ולא מגיעות נשים, ואני עובר שם כל יום ביומו.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי חנו'ש » 29 אפריל 2014, 23:47

עניין ההפרדה באוטובוסים הוא עניין מורכב כשלעצמו.
אני למשל, בתור בחורה אעדיף לשבת ליד בחורה אחרת מאשר בחור אם יש כזו בחירה (וכבר עברתי פעם סוג של הטרדה באוטובוס)
כמובן שאם יש רק מקום אחד פנוי באוטובוס וזה ליד בחור חרדי, אני אשב שם והוא מוזמן לקום אם מפריע לו.

הבעיה המרכזית היא פחות בעצם ההפרדה, ויותר בעניין השליחה לאחורי האוטובוס שיש בו משהו משפיל שפוגע בכבוד של הנשים.
יכול להיות שמבחינת החרדיות, בהבניה התרבותית שלהם, אין להן שום בעיה עם זה והן כמובן שלא יתלוננו ואף יטענו שזה אפילו מכבד אותן יותר.
אבל כשאשה חילונית עולה על אוטובוס כזה, ההבנה שלה היא שונה ושליחה שלה לאחורי האוטובוס זו השפלה ופגיעה בכבוד שלה - ולכן זו התנגשות של תרבויות מאוד בעייתית במרחב הציבורי.
תמונה
"להצלחה אבות רבים אך הכישלון יתום הוא".
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי התנין » 29 אפריל 2014, 23:48

jol9 כתב:

הנה כמה דוגמאות שנראה לי לא מערבות פמניסטיות מאוסות http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4182228,00.html

ד"א - אם החוק יהיה הפוך - שהגברים יישבו מאחורה, והנשים מקדימה, לא תהיה לי בעיה עם זה, כי יש כאן החלטה מודעת של הגברים "לפגוע" בעצמם

לא קראתי את הכתבה, אלא רק הצצתי, ועדיין בחורה (כל בחורה) שעולה לקו כזה ומבחירתה מתיישבת במקום ה''מיועד'' לגברים כשהיא מודעת להשלכות של כך היא בחורה נבזית ומתוסכלת.
התנין

הודעהעל ידי jol9 » 29 אפריל 2014, 23:48

הם כרגע בפיגור 3-2 מול אטלנטה השמינית (שכמעט איבדה את המקום שלה בפלייאוף עקב הטיסה של הניקס :wubyellow לקראת סיום העונה...) והמשחק הבא באטלנטה...

בכלל יש לנו פלייאוף הזוי (3 מ-4 המובילות בשני האזורים בפיגור/שיוויון בסדרה שלהם).

בקשר לשאר הנושאים- אני די חושב שזה ויכוח עקר ואף אחד לא יוכל לשכנע את הצד השני.

שמתי לב לזה גם. פרט למיאמי, כל הקבוצות מסובכות בסדרות שלהן.

הויכוח הוא לא עקר אלא עקרוני. ברור שאתה לא תשכנע את כרמל (או אותי לצורך העניין) שזה בסדר, אבל נוכל לפחות להבין את הפערים
ולהתווכח עליהם. לדעתי זה חשוב.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 29 אפריל 2014, 23:48

התנין כתב:
Holiday_Armadillo כתב:

אם אישה רוצה שוויון ושלא יתייחסו אליה כאל אובייקט מיני אז היא ''פמיניסטית מאוסה''?! בגלל שהיא רוצה להחליט על עצמה ושלא יחליטו בשבילה? שהיא לא רוצה שיירקו עליה ברחוב כי היא לובשת מכנסיים ועושה ''פרובוקציות''?

אנחנו ב-2014 ואישה תשב איפה שבא לה! תלבש מה שבא לה! ותגיד מה שבא לה גם על חשבון הסטטוס קוו המיושן והדוחה של הגברים שחושבים שיש להם איזשהי זכות להחליט מה אישה תעשה!

אל תוציאי דברים מהקשרם. יש הבדל גדול בין לירוק על אישה ברחוב לבין בחורה פמיניסטית מאוסה ומתוסכלת מינית שעולה מלכתחילה לקו שמיועד לציבור החרדי ולא מיישרת קו עם הנהוג באותו מקום, והדבר שקול לכך שאני אבוא אליך הביתה ואשים לך מוזיקה משובחת של אבי ביטר ככה כי בא לי.
יש דברים שהם אמנם חלק מהזכויות המגיעות לך כאזרחית, אך הפעלת אותן זכויות בכל הזדמנות וללא כל התחשבות בנסיבות עשויה להיות נבזית, כגון בחורה שאמנם אין חוק שאוסר עליה ללכת חשופה בכל מקום בארץ, ומשכך תבחר ללכת ככה באמצע מאה שערים - היא בחורה לא פחות נבזית ודוחה מאלה שיצרם יגבר עליהם ויבחרו לירוק עליה.

כל פמינסטית היא בחורה מתוסכלת מינית הא? הכל בסופו של דבר מתנקז לגברים כי אם היא פשוט הייתה מקבלת זין אז היא לא הייתה פמינסטית
תפסיקו לחשוב שהשמש זורחת לכם מהתחת כי זה שאישה פמיניסטית לא אומר שהיא שונאת גברים, זה אומר שהיא רוצה שוויון, כן! שוויון! לא פרובוקציות אבל מה לעשות, לפעמים זאת הדרך להשיג דברים
לשבת איפה שרוצים באוטובוס תאמין או לא, זה שונה מאוד מללכת בביקיני במאה שערים
אף מאבק בהיסטוריה, כולל המאבק לשוויון (שעוד לא נגמר רק בגלל שמותר לנו להצביע) לא הצליח בלי מישהו שהיה לו את האומץ ללכת נגד האפליה
כל הכבוד לאלה שבוחרות איפה לשבת בלי לפחד שיצעקו עליהן שהן פרוצות
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי התנין » 29 אפריל 2014, 23:49

חנו'ש כתב:אבל כשאשה חילונית עולה על אוטובוס כזה, ההבנה שלה היא שונה ושליחה שלה לאחורי האוטובוס זו השפלה ופגיעה בכבוד שלה - ולכן זו התנגשות של תרבויות מאוד בעייתית במרחב הציבורי.

אמשיך את המודגש - כשאשה חילונית עולה על אוטובוס כזה - שתבין שהיא אורחת על אוטובוס שמיועד לאוכלוסיה מסוימת ותיישר קו עם מנהג המקום.
התנין

הודעהעל ידי התנין » 29 אפריל 2014, 23:51

Holiday_Armadillo כתב:
התנין כתב:
Holiday_Armadillo כתב:

כל פמינסטית היא בחורה מתוסכלת מינית הא? הכל בסופו של דבר מתנקז לגברים כי אם היא פשוט הייתה מקבלת זין אז היא לא הייתה פמינסטית
תפסיקו לחשוב שהשמש זורחת לכם מהתחת כי זה שאישה פמיניסטית לא אומר שהיא שונאת גברים, זה אומר שהיא רוצה שוויון, כן! שוויון! לא פרובוקציות אבל מה לעשות, לפעמים זאת הדרך להשיג דברים
אף מאבק בהיסטוריה, כולל המאבק לשוויון (שעוד לא נגמר רק בגלל שמותר לנו להצביע) לא הצליח בלי מישהו שהיה לו את האומץ ללכת נגד האפליה

שוב, לא סתם אוטובוס, אלא אוטובוס המיועד לאוכלוסיה החרדית שאגד מטפחת בצורה גלויה מאחר ואותה אוכלוסיה מהווה עבורה נתח שוק גדול מאוד.
התנין

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 29 אפריל 2014, 23:53

התנין כתב:
Holiday_Armadillo כתב:
התנין כתב:
Holiday_Armadillo כתב:

אף מאבק בהיסטוריה, כולל המאבק לשוויון (שעוד לא נגמר רק בגלל שמותר לנו ר) לא הצליח בלי מישהו שהיה לו את האומץ ללכת נגד האפליה

שוב, לא סתם אוטובוס, אלא אוטובוס המיועד לאוכלוסיה החרדית שאגד מטפחת בצורה גלויה מאחר ואותה אוכלוסיה מהווה עבורה נתח שוק גדול מאוד.

ואם אישה צריכה לנסוע באוטובוס הזה היא תחליט איפה לשבת, לא אף אחד אחר
בפעם הבאה שתהיה איפשהו שלא נהוג בו להיות יהודי ואתה בכל זאת תחטוף מכות\יריקות\גידופים על היותך יהודי מאוס, מתוסכל, נבזי ודוחה ששבר את הסטטוס קוו, אל תבוא להתלונן לאף אחד, אתה עשית פרובוקציה
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 29 אפריל 2014, 23:54

התנין כתב:
jol9 כתב:

לא קראתי את הכתבה, אלא רק הצצתי, ועדיין בחורה (כל בחורה) שעולה לקו כזה ומבחירתה מתיישבת במקום ה''מיועד'' לגברים כשהיא מודעת להשלכות של כך היא בחורה נבזית ומתוסכלת.

פשוט קשקוש, ומהסוג המעצבן.
כבר כתבה לך כרמל - מה אם יש לה בחילות מאחורה? היא לא באה לשים מוזיקה של אבי ביטר בפול ווליום ולהטריד, אלא לשבת במושב פנוי ולבד ולנסוע בשקט.
בלי לבוש פרובוקטיבי, בלי כוונות רעות, בלי כלום... מה הבעיה עם זה?

מציע לך לקרוא את מה שחני כתבה - גם היא דתית כמוך, אבל כנראה שצריך להיות חילוני או אשה בשביל להבין עד כמה הדבר הזה מעוות ולא מתאים לתקופה
שבה אנו חיים.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי מקובי » 29 אפריל 2014, 23:56

jol9 כתב:

בקשר לשאר הנושאים- אני די חושב שזה ויכוח עקר ואף אחד לא יוכל לשכנע את הצד השני.

שמתי לב לזה גם. פרט למיאמי, כל הקבוצות מסובכות בסדרות שלהן.

הויכוח הוא לא עקר אלא עקרוני. ברור שאתה לא תשכנע את כרמל (או אותי לצורך העניין) שזה בסדר, אבל נוכל לפחות להבין את הפערים
ולהתווכח עליהם. לדעתי זה חשוב.

אני באמת בדעה שכל הדבר הזה גורם לשנאת חינם וחבל.
יש דרך לעשות כל דבר, יש הרבה דברים שאני לא מסכים איתם אבל גם יש הרבה דברים שהם לא מציגים כמו שצריך.

אם מחר חרדי מסוים יחליט לפתוח קו "כשר" מבני ברק לירושלים שבו הוא קובע שיושבים מקדימה גברים ומאחורה נשים (זכותו כי האוטובוס שלו נכון?) אז הוא יקבל תביעה מאגד.
וכך נולד קו המהדרין... אממה אם מחר חרדי ישב בקו מהדרין ותשב לידו אישה אז יגידו לו שאסור לו להגיד לה ללכת אחורה.

נוצר מצב שבו מונעים מהחרדים לחיות כמו שהם רוצים/רגילים וגם שנותנים להם את הפתרון אז נכנסים בהם כי זה לא מתאים לשאר האוכלוסייה.
מקובי

הודעהעל ידי התנין » 29 אפריל 2014, 23:56

אני לא דתי, ומתנהל כחילוני לכל דבר, אלא שאני מסוגל להוציא ממוחי מחשבה רציונלית שמבוססת על עובדות והבנת העולם במקום לסרב בעקשנות להוציא את הראש שלי מהחור של התחת ולהתבצר בעמדתי כמו חמור - דבר המאפיין את כל ה''נאורים'' הגדולים שאתם מדברים עליהם.
נערך לאחרונה על ידי התנין בתאריך 29 אפריל 2014, 23:57, נערך פעם אחת בסך הכל.
התנין

הודעהעל ידי jol9 » 29 אפריל 2014, 23:56

Holiday_Armadillo כתב:
בפעם הבאה שתהיה איפשהו שלא נהוג בו להיות יהודי ואתה בכל זאת תחטוף מכות\יריקות\גידופים על היותך יהודי מאוס, מתוסכל, נבזי ודוחה ששבר את הסטטוס קוו, אל תבוא להתלונן לאף אחד, אתה עשית פרובוקציה

דוגמא נהדרת. האם כדתי שנוסע לחו"ל, תשים כיפה? האם גם באיזו שכונה בעייתית בפריז או אולי באיזו הונגריה או משהו כזה?

שאלה נהדרת.

ושוב, אם מפריע להם - שיישבו הם מאחורה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי מקובי » 29 אפריל 2014, 23:58

jol9 כתב:
Holiday_Armadillo כתב:

דוגמא נהדרת. האם כדתי שנוסע לחו"ל, תשים כיפה? האם גם באיזו שכונה בעייתית בפריז או אולי באיזו הונגריה או משהו כזה?

שאלה נהדרת.

ושוב, אם מפריע להם - שיישבו הם מאחורה.

אישית? שאני נוסע לחו"ל (גם שהייתי בארה"ב) אני עם כובע נון סטופ.
מקובי

הודעהעל ידי התנין » 29 אפריל 2014, 23:59

אני חושב שאדם שיבחר לשים כיפה באמצע רובע מוסלמי שבתוכו פועלים תאים של אל קעידה, ושברור שהמקום לא ממש חובב יהודים - הוא אדיוט. זה עונה לך על השאלה? אבל בתוך מקום שנחשב כליברלי, למשל ת"א, להסתובב לבוש כחרדי? לא נראה לי מעורר פרובוקציה או שצריך לעצבן מישהו בשום צורה אובייקטיבית או סובייקטיבית שהי, אלא רק במוחם הקודח של פאשיסטים חילוניים כמו כרמל.
נערך לאחרונה על ידי התנין בתאריך 30 אפריל 2014, 00:01, נערך פעם אחת בסך הכל.
התנין

הודעהעל ידי חנו'ש » 29 אפריל 2014, 23:59

התנין כתב:
חנו'ש כתב:אבל כשאשה חילונית עולה על אוטובוס כזה, ההבנה שלה היא שונה ושליחה שלה לאחורי האוטובוס זו השפלה ופגיעה בכבוד שלה - ולכן זו התנגשות של תרבויות מאוד בעייתית במרחב הציבורי.

אמשיך את המודגש - כשאשה חילונית עולה על אוטובוס כזה - שתבין שהיא אורחת על אוטובוס שמיועד לאוכלוסיה מסוימת ותיישר קו עם מנהג המקום.

לי אישית יצא בתקופה שגרתי בתל אביב לנסוע בכל יום שישי בקו 400 שנוסע מבני ברק לי-ם, כך שאתה יכול להבין מי האוכלוסיה העיקרית של הקו הזה.
עקרונית הוא לא מוגדר כקו מהדרין, אבל כמובן שכשכל החרדים עולים עליו בבני ברק הם מתיישבים אוטומטית בצורה בה הגברים מקדימה והנשים מאחורה.
אני הייתי עולה עליו בצומת מסובים כשהוא לרוב כבר היה מפוצץ לגמרי כך שאין אפילו עניין של איפה לשבת כי זה בעיקרון על הרצפה בין המושבים - וכן זה היה בחלק הקדמי כי מרוב פיצוץ לא היה ניתן להגיע לחלק האחורי וכן הייתי מקבלת לא מעט פרצופים לא נעימים (למרות שלא היו יריקות או קללות כמובן)
אבל אם היה יוצא שבמקרה היה מקום אחד פנוי והוא היה מקדימה וליד בחור חרדי, הייתי יושבת שם בלי להסס, ואני לא שום פמיניסטית פרובוקטיבית, סתם אחת שלא בא לה לעמוד כל הדרך לי-ם....

ולגבי היריקות שמאה שערים, גם על זה יש לי סיפור...
עבדתי לפני שנים בגן לחינוך מיוחד שבמקרה היה ממוקם בשכונת גאולה (כבר עברו דירה מאז), ופעם אחת האימהות שבאה לאסוף את הילד שלה מהגן "זכתה" ליריקה מבחור ישיבה חרדי בדרך.
והיא לא היתה לבושה בשום אופן בצורה פרובוקטיבית (היא היתה אז גם בשלבי הריון מתקדם) אלא כמו סתם אשה חילוניה סטנדרטית (מכנסי ג'ינס וחולצה). והיא לא נכנסה לשכונה מתוך פרובוקציה, אלא סתם כדי לאסוף את בנה מהגן.
תמונה
"להצלחה אבות רבים אך הכישלון יתום הוא".
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 30 אפריל 2014, 00:00

התנין כתב:אני לא דתי, ומתנהל כחילוני לכל דבר, אלא שאני מסוגל להוציא ממוחי מחשבה רציונלית שמבוססת על עובדות והבנת העולם במקום לסרב בעקשנות להוציא את הראש שלי מהחור של התחת ולהתבצר בעמדתי כמו חמור - דבר המאפיין את כל ה''נאורים'' הגדולים שאתם מדברים עליהם.

לאפשר למישהו להתבצר בעמדתו לא הופך אותך לנאור כמו שלהתבצר בעמדה לא הופך אותך לחמור
לאפשר לכל המנהגים להתנהל ביחד זאת הדרך היחידה שיש לעולם הזה להתקיים בשקט

אתה אוכל כשר? זה ברור שלא תלך למסעדה כשרה ואף אחד לא מכריח אותך לאכול אוכל לא כשר
אתה עולה על אוטובוס ולא רוצה לשבת ליד בחורה? קום ותעבור
מישהי עולה לאוטובוס ורוצה לשבת מקדימה? שתשב מקדימה
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הקודםהבא

חזור אל פורום שכונה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־5 אורחים