התנין כתב:חנו'ש כתב:אבל כשאשה חילונית עולה על אוטובוס כזה, ההבנה שלה היא שונה ושליחה שלה לאחורי האוטובוס זו השפלה ופגיעה בכבוד שלה - ולכן זו התנגשות של תרבויות מאוד בעייתית במרחב הציבורי.
אמשיך את המודגש - כשאשה חילונית עולה על
אוטובוס כזה - שתבין שהיא אורחת על אוטובוס שמיועד לאוכלוסיה מסוימת ותיישר קו עם מנהג המקום.
לי אישית יצא בתקופה שגרתי בתל אביב לנסוע בכל יום שישי בקו 400 שנוסע מבני ברק לי-ם, כך שאתה יכול להבין מי האוכלוסיה העיקרית של הקו הזה.
עקרונית הוא לא מוגדר כקו מהדרין, אבל כמובן שכשכל החרדים עולים עליו בבני ברק הם מתיישבים אוטומטית בצורה בה הגברים מקדימה והנשים מאחורה.
אני הייתי עולה עליו בצומת מסובים כשהוא לרוב כבר היה מפוצץ לגמרי כך שאין אפילו עניין של איפה לשבת כי זה בעיקרון על הרצפה בין המושבים - וכן זה היה בחלק הקדמי כי מרוב פיצוץ לא היה ניתן להגיע לחלק האחורי וכן הייתי מקבלת לא מעט פרצופים לא נעימים (למרות שלא היו יריקות או קללות כמובן)
אבל אם היה יוצא שבמקרה היה מקום אחד פנוי והוא היה מקדימה וליד בחור חרדי, הייתי יושבת שם בלי להסס, ואני לא שום פמיניסטית פרובוקטיבית, סתם אחת שלא בא לה לעמוד כל הדרך לי-ם....
ולגבי היריקות שמאה שערים, גם על זה יש לי סיפור...
עבדתי לפני שנים בגן לחינוך מיוחד שבמקרה היה ממוקם בשכונת גאולה (כבר עברו דירה מאז), ופעם אחת האימהות שבאה לאסוף את הילד שלה מהגן "זכתה" ליריקה מבחור ישיבה חרדי בדרך.
והיא לא היתה לבושה בשום אופן בצורה פרובוקטיבית (היא היתה אז גם בשלבי הריון מתקדם) אלא כמו סתם אשה חילוניה סטנדרטית (מכנסי ג'ינס וחולצה). והיא לא נכנסה לשכונה מתוך פרובוקציה, אלא סתם כדי לאסוף את בנה מהגן.