כאן מדברים על הכל
פרסם תגובה

Re: חשש כבד לאירוע חטיפה של שלושה נערים

13 יוני 2014, 22:32

Holiday_Armadillo כתב:http://news.walla.co.il/?w=/2689/2755196

בספק רב אם זה נכון.

13 יוני 2014, 23:16

LIAV10 כתב:חבל שאי אפשר לאיים עליהם שכל שעה שלא מחזירים אותם ימוציאים מחבל מהכלא להורג.

אפשר לעשות המון דברים. יש לישראל המון מנופי לחץ ושליטה על תשתיות, מעברים, סחורות, כספים ומה לא. כמובן גם האסירים.

אבל למה אתם מצפים? את גלעד שליט החזיקו איזה 5 שנים, ובסוף החזירו בשבילו 1000 מחבלים, אז למה שהם לא ימשיכו לנסות?
מה יותר קל מאשר לחטוף אזרחים בשטחים ובהתנחלויות.

אני רק מקווה שהחבר'ה האלה בחיים. המדינה צריכה להחליט מאוד מהר, ולהתחיל להיות אגרסיבית לשם שינוי. העולם יגנה אבל בסוף יתרגל, גם לניתוק חשמל, גם לניתוק מים,
גם להקפאת הכספים, גם לחסימת המעברים והסחורות והכל. מבחינתי גם פעולות צבאיות זה דבר תקין ומקובל. חבל שכלום מזה לא יקרה.

13 יוני 2014, 23:59

פעם אירוע כזה היה מלכד את כולם, כולם היו מבינים מי האויב שחוטף, רוצח ורוצה להשמיד.
היום עיתונאים כמו יגאל סרנה, רענן שקד ועוד כל מיני יצורים מרימים את הראש ומרשים לעצמם להוציא מהארון את הדעות המחרידות שלהם. לתת לגיטמציה לחטוף מתנחלים כי הם מתנחלים, להאשים את הנערים שעלו לטרמפים ולהצדיק פעולות כאלה של הפלסטינים נגד ה״כיבוש האכזר״.
מעיק לחיות איתם באותה מדינה.

14 יוני 2014, 14:18

עדיין אין כלום באתרים הזרים.
בבי בי סי יש כתבה על המצרים שמבקשים מיוטיוב להוריד סרטונים ואת זה אין.

14 יוני 2014, 14:30

רק בbbc לא מצאתי את זה.

14 יוני 2014, 14:40

גם בפוקס

14 יוני 2014, 14:43

LIAV10 כתב:גם בפוקס

מופיע בworld.
בכל מקרה, פוקס היא בערך הפלטפורמה האחרונה שאפשר להתלונן עליה.

14 יוני 2014, 15:05

זה נכון, הם דווקא בסדר בדר״כ, אבל באייפון זה לא מופיע לי בוורלד.
בCNN פחדתי לבדוק, יכול להיות שכתוב שם ששלושה נערים ציונים חטפו ערבי.

14 יוני 2014, 15:16

LIAV10 כתב:זה נכון, הם דווקא בסדר בדר״כ, אבל באייפון זה לא מופיע לי בוורלד.

אם אתה מחפש סימפטיה בטוקבקים של CNN, אל

14 יוני 2014, 15:20

LIAV10 כתב:זה נכון, הם דווקא בסדר בדר״כ, אבל באייפון זה לא מופיע לי בוורלד.

:laugh3

14 יוני 2014, 15:48

אור, יש לך השערה מה הולך לקרות עכשיו ומה תהיה התוצאה הסופית?

14 יוני 2014, 16:08

Holiday_Armadillo כתב:אור, יש לך השערה מה הולך לקרות עכשיו ומה תהיה התוצאה הסופית?

לדעתי עוד די רחוקים מהמיקום שהם מוחזקים בו, אבל בסופו של דבר יגיעו אליו. האחיזה של צה"ל והשב"כ באיזור הזה היא באמת מצויינת.
אני עדיין חושב שהם כבר מתים(אם לא כולם, אז 1 או שניים), אבל גם אם לא, לדעתי הם ימותו במהלך המבצע לשחרורם שיגיע מתישהו(לא מאמין שמדינת ישראל תיכנס למו"מ בכלל עם החוטפים). מניח שאם הם בחיים, החדר שהם מוחזקים בו ממולכד בחומרי נפץ, ככה שזה די אבוד.

14 יוני 2014, 19:06

MTA2311 כתב:
Holiday_Armadillo כתב:אור, יש לך השערה מה הולך לקרות עכשיו ומה תהיה התוצאה הסופית?

לדעתי עוד די רחוקים מהמיקום שהם מוחזקים בו, אבל בסופו של דבר יגיעו אליו. האחיזה של צה"ל והשב"כ באיזור הזה היא באמת מצויינת.
אני עדיין חושב שהם כבר מתים(אם לא כולם, אז 1 או שניים), אבל גם אם לא, לדעתי הם ימותו במהלך המבצע לשחרורם שיגיע מתישהו(לא מאמין שמדינת ישראל תיכנס למו"מ בכלל עם החוטפים). מניח שאם הם בחיים, החדר שהם מוחזקים בו ממולכד בחומרי נפץ, ככה שזה די אבוד.

מעודד

14 יוני 2014, 19:57

עוד משהו שצריך לקחת בחשבון: במידה והם עדיין חיים, יש סיכוי לא רע שהפרידו בינהם.
זה מה שאני הייתי עושה.

14 יוני 2014, 21:12

אני גם מאמין שהם לא יחזרו משם חיים
לדעתי צריך לנצל את המצב לפעולה צבאית רחבה (גם במחיר של אינתיפאדה)
גם פתרונות כמו פגיעה בתשתיות כמו שיוני הציע יכולה להיות מאוד יעילה ומכאיבה

14 יוני 2014, 21:51

יש עיתונאים בארץ ש...
https://www.facebook.com/yamin.logi/pho ... =1&theater

14 יוני 2014, 22:07

rc4991 כתב:יש עיתונאים בארץ ש...

השמאל הקיצוני זה דבר מפחיד. הפנאטיות ההרסנית והמכרסמת הזאת לא פחות מסוכנת מהגראדים שעפים לנו על הראש

14 יוני 2014, 22:41

jol9 כתב:
rc4991 כתב:יש עיתונאים בארץ ש...

השמאל הקיצוני זה דבר מפחיד. הפנאטיות ההרסנית והמכרסמת הזאת לא פחות מסוכנת מהגראדים שעפים לנו על הראש

רענן שקד? באמת, נורא אוהב לקרוא את הטורים שלו בדר"כ, לא ידעתי שהוא כזה..

15 יוני 2014, 00:18

MTA2311 שאלה לי אליך, בגלל שלהבנתי אתה משרת בחיל מודיעין. איך בכלל מצליחים להגיע למצב שיודעים כמעט כל מה שמתרחש בסודי סודות בשטחים? כי לכאורה, זה נשמע דבר די קל לחטוף כמה נערים, לכלוא אותם במקום מסתור שהוכן מבעוד מועד ולדאוג שאף אחד לא יידע מזה. חסרים כל מיני מקלטים תת קרקעיים שהגישה אליהם מוגבלת? מה, כל ערבי שני בשטחים הוא משת"פ? אף פעם לא הצלחתי להבין את זה.

15 יוני 2014, 09:07

התנין כתב:MTA2311 שאלה לי אליך, בגלל שלהבנתי אתה משרת בחיל מודיעין. איך בכלל מצליחים להגיע למצב שיודעים כמעט כל מה שמתרחש בסודי סודות בשטחים? כי לכאורה, זה נשמע דבר די קל לחטוף כמה נערים, לכלוא אותם במקום מסתור שהוכן מבעוד מועד ולדאוג שאף אחד לא יידע מזה. חסרים כל מיני מקלטים תת קרקעיים שהגישה אליהם מוגבלת? מה, כל ערבי שני בשטחים הוא משת"פ? אף פעם לא הצלחתי להבין את זה.

קודם כל, אני לא מתעסק בפלסטינים בתקופה האחרונה, ככה שמה שאני אגיד פה הוא לא בהכרח עדכני ב100%.
בגלל הקרבה הפיזית לשטחים, ובגלל שקיים חופש פעולה צבאי די נרחב בשטחים, יחסית פשוט לפתח נגישויות מסוגים שונים למה שהולך שם. נושא היומינט(סוכנים\משת"פים), הוא באמת מאוד מפותח שם. מדובר בהחלטה אסטרטגית של מדינת ישראל להשקיע משאבים רבים בגיוס סוכנים פלסטיניים מהגדה. עוד בנושא היומינט, יש מספר יחידות(צבאיות+שב"כ) של שתולים ישראלים שתפקידם להיטמע בשטח ולאסוף מידע מודיעיני.
מלבד המודיעין היומינטי, גם הנגישות הסיגינטית(מודיעין אותות- טלפונים,פקסים,מיילים) מאוד מפותחת. בלי להרחיב יותר מדי על הנושא, גם פה הקרבה הפיזית+חופש הפעולה הצבאי מקלים על פיתוח הנגישות.

בסופו של דבר, למרות הנגישות המודיעינית המאוד מפותחת שקיימת בשטחים, ניתן להחביא שם חטופים מבלי שנדע היכן הם מוחזקים. זה מה שקורה עכשיו בעצם. מה שכן, להערכתי הם יוכלו לעשות זאת לתקופת זמן מאוד מוגבלת. בסופו של דבר הם יעשו טעות, וידברו ברחוב עם מישהו שהם לא צריכים לדבר, או ידברו בטלפון, או ישלחו מייל וכו'. כל עוד הם מנותקים לחלוטין מהעולם החיצוני, יהיה קשה מאוד למצוא אותם. ברגע שלא, נמצא אותם די בקלות.
פרסם תגובה