כאן מדברים על הכל
פרסם תגובה

Re: האינתיפאדה "השקטה"

23 אוקטובר 2014, 00:19

Holiday_Armadillo כתב:שום רמיזה שזה היה פיגוע
http://edition.cnn.com/2014/10/22/world ... ?hpt=hp_t3

יש נגדנו כ״כ הרבה הסתה ועלילות דם בעולם, אנשים מצדיקים את הרצח כנקמה על הילדה הפלסטינית שנהרגה בתאונת דרכים לפני כמה ימים. הטלגרף הבריטי מדווח על האירוע כ״טרור״ (עם המרכאות) בזמן שהוא מוצף בכתבות על הטרור בקנדה (בלי מרכאות).
מבחינת העולם דמנו מותר, חבל שגם מצד ההנהגה שלנו.

23 אוקטובר 2014, 01:15

היום הייתי ביום כיף בירושלים מהעבודה. אני לא הכי מכיר את העיר, ונסעתי לפי הGPS, אבל נראה לי שהייתי בדיוק באותו המקום אולי איזה 30 דקות לפני האירוע..
לקח אותי דרך הכבישים המפחידים האלה (60 ו-45) לכביש 443... ממש לא הזמן הנכון לשמוע לGPS.

23 אוקטובר 2014, 11:11

rc4991 כתב:
felix_r כתב:אני מתריע על הנעשה בתקשורת כבר שנים, אבל האנשים פה באופן קבוע נופלים במלכודות שהתקשורת שלנו טומנת, כמו: השינאה לחרדים, מחאת השמילקי וכאלה

מי נופל במלכודת? הרוב פה יודעים טוב מאוד את המצב של המדינה ושל התקשורת השמלאנית

רוני, למי הצבעת בבחירות? לביבי? לבנט? מה מונע מהשניים האלה להכניס את מג"ב לכל השכונות הערביות בירושלים ולגמור את הסיפור הזה של אבנים ופיגועים? מה מונע מהם להחמיר את הענישה על טרור? איך יכול להיות שממשלה כל כך ימנית היא כל כך חלשה מול טרור ערבי בירושלים?
חשבת על זה שאולי באמת הטרור הזה והאנשים שסובלים ממנו ממש לא מעניינים את ביבי ובנט? כי את ביבי מעניין רק לשרוד ולשמור על הסטטוס קוו, ואת בנט מעניין רק להעביר כמה שיותר כסף לחונטה שלו (המתנחלים)?

אבל אין בעיה, תאשים את התקשורת ה"שמאלנית" ולא את ראש הממשלה שלך שבת'כלס יכול לעשות כמעט כל מה שהוא רוצה ושאין לו שום אופוזיציה אמיתית, אבל בכל זאת הוא לא עושה כלום. הרי אתה תמשיך להצביע לביב ולבנט גם אם דעא"ש יתחילו לערוף ראשים בירושלים והשניים האלה יגידו שהכל בסדר כל עוד הכסף ממשיך לזרום לאלון מורה.

23 אוקטובר 2014, 12:25

רוי אף אחד לא מאשים את התקשורת באינתיפאדה, הממשלה הזאת כושלת בכל דבר שהיא עושה. ראש הממשלה שותק, משרד החוץ לא מתפקד בתקופה קריטית כזאת והשר לביטחון פנים שהלך להצטלם היום בזירת הפיגוע צריך לעוף הביתה.
אבל תפקידה של התקשורת הוא לדווח, לבקר, לעמת את המנהיגים מול ההבטחות שהם לא מפסיקים להפר. בפועל התקשורת יודעת לנשוך רק כשזה תואם את האג׳נדות שלה, היא מביאה את המנהיגים שלנו לדבר על השירים בפסטיגל ועל המילקי, ללכת לביקורי הזדהות בכפרים בתקופת טרור הגרפיטי המסוכן שהציף את הכותרות. ובמקביל היא מעלימה בכוונה את הדיבורים על עשרות פיגועי האבנים שסופגים יהודים בכל יום.

להגיד שלתקשורת אין שום השפעה על סדר היום ופעולות הממשלה זו היתממות, בטח כשכל מה שמעניין פוליטיקאים זה להמשיך להחביא את הכשלונות שלהם.

23 אוקטובר 2014, 12:29

Roni1 כתב:
Holiday_Armadillo כתב:שום רמיזה שזה היה פיגוע
http://edition.cnn.com/2014/10/22/world ... ?hpt=hp_t3

יש נגדנו כ״כ הרבה הסתה ועלילות דם בעולם, אנשים מצדיקים את הרצח כנקמה על הילדה הפלסטינית שנהרגה בתאונת דרכים לפני כמה ימים. הטלגרף הבריטי מדווח על האירוע כ״טרור״ (עם המרכאות) בזמן שהוא מוצף בכתבות על הטרור בקנדה (בלי מרכאות).
מבחינת העולם דמנו מותר, חבל שגם מצד ההנהגה שלנו.

ראיתי איפשהו כותרת ששוטרים ירו בנהג פלסטיני.
בשיא הרצינות.

23 אוקטובר 2014, 15:06

Roni1 כתב:רוי אף אחד לא מאשים את התקשורת באינתיפאדה, הממשלה הזאת כושלת בכל דבר שהיא עושה. ראש הממשלה שותק, משרד החוץ לא מתפקד בתקופה קריטית כזאת והשר לביטחון פנים שהלך להצטלם היום בזירת הפיגוע צריך לעוף הביתה.
אבל תפקידה של התקשורת הוא לדווח, לבקר, לעמת את המנהיגים מול ההבטחות שהם לא מפסיקים להפר. בפועל התקשורת יודעת לנשוך רק כשזה תואם את האג׳נדות שלה, היא מביאה את המנהיגים שלנו לדבר על השירים בפסטיגל ועל המילקי, ללכת לביקורי הזדהות בכפרים בתקופת טרור הגרפיטי המסוכן שהציף את הכותרות. ובמקביל היא מעלימה בכוונה את הדיבורים על עשרות פיגועי האבנים שסופגים יהודים בכל יום.

להגיד שלתקשורת אין שום השפעה על סדר היום ופעולות הממשלה זו היתממות, בטח כשכל מה שמעניין פוליטיקאים זה להמשיך להחביא את הכשלונות שלהם.

פשוט אין עניין בסיפורי זריקת אבנים. זה דבר שקורה יום אחרי יום ואף אחד לא מתעניין בזה.
אין מה לעשות - ערבי שזורק אבן זה לא חדשות ויהודי שמצייר גרפיטי על מסגד זה כן. בגדר אדם נשך כלב.

23 אוקטובר 2014, 15:55

רוי, כמו שרוני אמרה התקשורת אוהבת הרבה פעמים להעלים עשרות ומאות מקרים ופיגועים בגלל שהם שמאלנים שלא רוצים שהדברים האלה ישפיעו על אזרחים במדינה ביחס לערבים
כמובן שגם הממשלה אשמה (Cכלל לא סותר) והם חייבים לעשות הרבה יותר וזה ממש בושה שאנשים נפגעים בכל יום ביו"ש ובירושלים ואנחנו חיים עם זה כמציאות

23 אוקטובר 2014, 16:32

rc4991 כתב:רוי, כמו שרוני אמרה התקשורת אוהבת הרבה פעמים להעלים עשרות ומאות מקרים ופיגועים בגלל שהם שמאלנים שלא רוצים שהדברים האלה ישפיעו על אזרחים במדינה ביחס לערבים
כמובן שגם הממשלה אשמה (Cכלל לא סותר) והם חייבים לעשות הרבה יותר וזה ממש בושה שאנשים נפגעים בכל יום ביו"ש ובירושלים ואנחנו חיים עם זה כמציאות

להאשים את התקשורת זו הבריחה הכי גדולה שיכולה להיות מאחריות והאחריות היא דבר ראשון של הפוליטיקאים ודבר שני של העם שממשיך לבחור באותם אנשים שהעם בכלל לא מעניין אותם אלא סתם אינטרסים צרים.

אפשר לפתור את עניין הטרור בירושלים עם מאמץ לא גדול וזה אפילו לא משהו שיעלה במחיר בינלאומי או שיקים עלינו את אירופה. הפתרון הוא פשוט - הצפה של מזרח העיר בכוחות מג"ב והחמרה של העונשים - זריקת אבן על רקע לאומני - מינימום 10 שנים בכלא. תקיפה על רקע לאומני - מאסר עולם. תוך מקסימום שבוע כל הסיפור הזה נגמר.

עכשיו תגיד לי אתה - מה מונע מהאנשים שאתה (ורוב הפורום ואזרחי המדינה) בחרו בהם לפתור את הבעיה? בטח שלא התקשורת. התשובה היא פשוטה - זה לא מעניין את הפוליטיקאים. את ביבי מעניין רק לשרוד ולהמשיך להיות ראש ממשלה ולכן הוא נאחז בסטטוס קוו ולא פועל לשפר את חיי האזרחים בשום צורה ואת בנט מעניין רק לדאוג לזכויות מפליגות ל- 60 אלף איש שחיים בכל מיני גבעות בשכם, רמאללה וג'נין. 7 מליון היהודים האחרים במדינה ממש לא מעניינים אותו ובגלל זה הטרור בירושלים לא מזיז לו. הוא לא מייצג את תושבי ירוושלים.

23 אוקטובר 2014, 16:47

אתה צודק שהממשלה הזאת עוסקת רק בהישרדות פוליטית ושום דבר מעבר לכך.
אבל אתה באמת חושב שאפשר להעביר במדינת ישראל חקיקה של 10 שנות מאסר על זריקת אבן? שופטים בביהמ״ש העליון נוהגים לכנות את הפעולה הזאת ״מעשה קונדס״. מאחר שבכל מה שנוגע לחקיקה למחוקקים, כמה שזה הזוי, אין באמת השפעה (אפילו את הדבר המתבקש היחיד שממשלת הימין עשתה בנוגע למסתננים בג״ץ ביטל), צריכים לתגבר כוחות כמו שאמרת ולהגיב למיידי אבנים בשטח כמו שמגיבים לדורסים או צלפים. בטח לא ״להכיל״.

23 אוקטובר 2014, 17:36

Roni1 כתב:אתה צודק שהממשלה הזאת עוסקת רק בהישרדות פוליטית ושום דבר מעבר לכך.
אבל אתה באמת חושב שאפשר להעביר במדינת ישראל חקיקה של 10 שנות מאסר על זריקת אבן? שופטים בביהמ״ש העליון נוהגים לכנות את הפעולה הזאת ״מעשה קונדס״. מאחר שבכל מה שנוגע לחקיקה למחוקקים, כמה שזה הזוי, אין באמת השפעה (אפילו את הדבר המתבקש היחיד שממשלת הימין עשתה בנוגע למסתננים בג״ץ ביטל), צריכים לתגבר כוחות כמו שאמרת ולהגיב למיידי אבנים בשטח כמו שמגיבים לדורסים או צלפים. בטח לא ״להכיל״.

דבר ראשון - זה אפשרי. זכותו של המחוקק להחליט אלו פשעים חמורים יותר ואלו חמורים פחות. בג"ץ לא יכול להתערב בשיקולים כאלה.

מדינת ישראל הוקמה אך ורק למטרה אחת - להיות בית לאומי לעם היהודי ולא יכול להיות שהממשלה תהיה מוכנה לקבל פשעים על רקע לאומני נגד יהודים בבית הלאומי של העם היהודי. הרי אם זה בסדר, אז למה צריך את המדינה הזו? הרי אפשר לחיות בצרפת - גם שם זורקים עליך אבנים והורגים אותך רק בגלל שאתה יהודי.

אין דבר יותר מבאס מזה שלפוליטיקאים שלנו אין שום מטרות פרט לשימור הססטוס קוו ואין להם שום תוכנית ריאלית (ארוכה או קצרה) בשביל לפתור חלק מהבעיות של המדינה. המנהיגים שלנו מתחלקים ל- 4 סוגים:

1. מפלגות סקטוריאליות - חרדים (ש"ס/יהדות התורה), מתנחלים (בנט), חילונים מעמד ביניים גבוה+ (לפיד).

2. מפלגת ביבי שהמטרה היחידה שלה היא להישאר בשלטון באמצעות שימור הסטטוס קוו ואין לה שום תוכנית או שום כוונה לשפר את המצב במדינה.

3. מלפגת העבודה שמחפשת את עצמה ואין לה שום אג'נדה קוהורנטית.

4. מפלגות המו"מ המדיני (ליבני/מר"צ) שחיות בפנטזיה כאילו יש אם מי לדבר בצד השני וכאילו יש איזשהו הסכם (שלא כולל את השמדת ישראל) שאבו מאזן יהיה מוכן לחתום עליו. משום מה שתי המפלגות האלה מתעלמות מזה שאבו מאזן דחה את ההצעה הכי טוב שישראל יכלה לתת (הצעת אולמרט) וכמובן שהן גם מתעלמות ממה שקרה בעזה אחרי הנסיגה של ישראל.

זהו. אין פוליטיקאי אחד בישראל שיש לו פתרונות ריאליים לבעיות של המדינה ושמנסה לקדם משהו אמיתי. אפילו לא אחד.
נערך לאחרונה על ידי roy1000 בתאריך 23 אוקטובר 2014, 18:32, נערך פעם אחת בסך הכל.

23 אוקטובר 2014, 17:41

עשיתי לפני כמה ימים לייק ל0404 וזה פשוט לא יאמן, יש כל יום עשרות(!)..לא יודע אם לקרוא לזה פעולות טרור, אבל לפחות פעולות איבה.

24 אוקטובר 2014, 01:01

jol9 כתב:היום הייתי ביום כיף בירושלים מהעבודה. אני לא הכי מכיר את העיר, ונסעתי לפי הGPS, אבל נראה לי שהייתי בדיוק באותו המקום אולי איזה 30 דקות לפני האירוע..
לקח אותי דרך הכבישים המפחידים האלה (60 ו-45) לכביש 443... ממש לא הזמן הנכון לשמוע לGPS.

זה היה באיזור גבעת התחמושת שדווקא לא נחשב לכביש מסוכן (למרות שזה כן נמצא קרוב לגבול השכונות הערביות.
מה שמוזר זה שאני גרה בירושלים ואני בכלל לא מרגישה לשניה את כל הבלאגן הזה.
שלא תחשבו שזה מסוכן לבוא לירושלים כן ;)

26 אוקטובר 2014, 10:04

חנו'ש כתב:
jol9 כתב:היום הייתי ביום כיף בירושלים מהעבודה. אני לא הכי מכיר את העיר, ונסעתי לפי הGPS, אבל נראה לי שהייתי בדיוק באותו המקום אולי איזה 30 דקות לפני האירוע..

זה היה באיזור גבעת התחמושת שדווקא לא נחשב לכביש מסוכן (למרות שזה כן נמצא קרוב לגבול השכונות הערביות.
מה שמוזר זה שאני גרה בירושלים ואני בכלל לא מרגישה לשניה את כל הבלאגן הזה.
שלא תחשבו שזה מסוכן לבוא לירושלים כן ;)

ברור שלא. סה"כ התחושה בכל המקומות הסטנדרטיים היתה מאוד בטוחה, אפילו שהסתובבנו גם איזה 5 מטר מסילוואן, שם בתוך עיר דוד.

מה שכן, אני מתאר לעצמי איך התקשורת היתה מזדעקת, אם חלילה היו פוגעים לאיזה ערבי בעץ זית בירושלים. סביר להניח שגם אובמה היה מתבטא בחריפות.
אבל בשביל להביא את זה לכותרות מהצד השני, צריך שתירצח תינוקת בת 3 חודשים, וגם זה עובר יחסית בשקט....

29 אוקטובר 2014, 23:27

פאק. ניסיון התנקשות ביהודה גליק.

29 אוקטובר 2014, 23:35

Maccabikid כתב:פאק. ניסיון התנקשות ביהודה גליק.

אוי לא, מתפתחת פה מלחמת דת מיותרת. רק שצד אחד מדבר על היסטוריה אמיתית והצד השני יורה ומשחית כי אין לו על מה לדבר.
מקווה שיהיה בסדר, איך לא היתה אבטחה בכנס כזה?

היו שם גם ח״כים, אולי זה היה מכוון אליהם?
נערך לאחרונה על ידי Roni1 בתאריך 29 אוקטובר 2014, 23:36, נערך פעם אחת בסך הכל.

29 אוקטובר 2014, 23:36

Maccabikid כתב:פאק. ניסיון התנקשות ביהודה גליק.

ששששש, רק אל תגיד את המילה שמתחילה ב-א' כי זה שיש כל יום התפרעויות של בודדים שאף אחד לא עומד מאחוריהם (עאלק) לא אומר שיש את המילה שמתחילה ב-א' אז ששששששש
בברכה, כל ההזויים מלמעלה

29 אוקטובר 2014, 23:53

מישהו יכול להסביר לי מה הקטע עם הר הבית ומי מתנכל שם למי?
מי יוצר את הקנאות הזאת ולמה לא *כל* מי שמרגיש מחובר למקום הזה יכול לבקר שם?

זה פסיכי שמתנקשים בבן אדם רק כי הוא ואחרים רוצים להתפלל שם.

30 אוקטובר 2014, 00:26

עוד לא שמצעתי את כל הפרטים אבל הינה עוד מקרה שמראה לנו כמה האינתיפדה הזאת "שקטה"

30 אוקטובר 2014, 14:57

Roni1 כתב:מישהו יכול להסביר לי מה הקטע עם הר הבית ומי מתנכל שם למי?
מי יוצר את הקנאות הזאת ולמה לא *כל* מי שמרגיש מחובר למקום הזה יכול לבקר שם?

זה פסיכי שמתנקשים בבן אדם רק כי הוא ואחרים רוצים להתפלל שם.

זו טעות הסטורית שהתחילה ב- 1967. אחרי שכבשנו את העיר העתיקה הייתה שאלה מה לעשות בהר הבית. לבסוף, בגלל הרגישות של המקום הוחלט לתת לוואקף (גוף ירדני-סעודי) לנהל את המקום. מהר מאוד גם נוצר סטטוס קוו הזוי שבו יהודים לא יכולים לעלות להר. זה משהו הסטורי שמאוד קשה לשנות אותו כרגע.
ב- 67 נעשו כל כך הרבה טעויות וכולנו משלמים על הטעויות האלה בריבית דריבית היום.

30 אוקטובר 2014, 16:07

הדר שטירמר מספק הבוקר חומר מעולה להסתה אנטישמית ברשת. הגועל נפש הזה (רק תמונה איומה, בלי הסברים מתוחכמים) רץ עכשיו בטירוף אצל המסיתים.
http://www.haaretz.com/mobile/.premium- ... A4CCD6F112
פרסם תגובה