15 דצמבר 2014, 23:07
15 דצמבר 2014, 23:09
15 דצמבר 2014, 23:29
התנין כתב:האסלם זו בעיה עולמית. זו דת שמבוססת על רצח וטרור, ואין פלא שלמאמיניה יש נטייה גדולה יותר להימשך לטרור.
אוי מוחמד, בועל כבשים ופדופיל שכמותך, תראה מה השארת אחרייך.
15 דצמבר 2014, 23:38
שמואל1 כתב:התנין כתב:האסלם זו בעיה עולמית. זו דת שמבוססת על רצח וטרור, ואין פלא שלמאמיניה יש נטייה גדולה יותר להימשך לטרור.
זה כלל לא נכון. היו לי כאן וויכוחים רבים כאן בעבר לגבי הסוגייה הזאת, אבל אני לא מסכים שזו דת המבוססת על רצח וטרור.
רוב המוסלמים בכלל לא הולכים בדרכי אלימות. מה שכן, יש הרבה תנועות פנאטיות וקיצוניות שלוקחות את האמונה המוסלמית ומקצינות אותה לרבדים של טרור ואלימות.
זה עדיין לא אומר שהדת מושתת על יסודות של רצח וטרור, זאת שטות מוחלטת ודבר לא נכון ואפילו גזעני.
15 דצמבר 2014, 23:39
החיים האסלאמיים דומים לסולם, עם תפילות ושבח לאללה בשלב התחתון. השלבים הגבוהים יותר מייצגים עזרה לעניים ולנזקקים, הקמת בתי־ספר ומפעלי צדקה. השלב הגבוה ביותר הוא ג'יהאד.
מוסלמים מסורתיים עומדים לרגלי הסולם, חיים באשמה על כך שאינם מקיימים באמת את האסלאם. בראש הסולם עומדים פונדמנטליסטים, אלה שאתם רואים בחדשות, הורגים נשים וילדים לתפארת האל של הקוראן. המתונים נמצאים אי־שם בתווך.
אבל לאמיתו של דבר, מוסלמי מתון מסוכן יותר מפונדמנטליסט, מפני שהוא נראה לא מזיק, ולעולם אין לדעת מתי יעשה את הצעד הבא לקראת ראש הסולם. רוב המחבלים המתאבדים התחילו כמתונים.
16 דצמבר 2014, 00:04
התנין כתב:שמואל1 כתב:התנין כתב:האסלם זו בעיה עולמית. זו דת שמבוססת על רצח וטרור, ואין פלא שלמאמיניה יש נטייה גדולה יותר להימשך לטרור.
זה כלל לא נכון. היו לי כאן וויכוחים רבים כאן בעבר לגבי הסוגייה הזאת, אבל אני לא מסכים שזו דת המבוססת על רצח וטרור.
רוב המוסלמים בכלל לא הולכים בדרכי אלימות. מה שכן, יש הרבה תנועות פנאטיות וקיצוניות שלוקחות את האמונה המוסלמית ומקצינות אותה לרבדים של טרור ואלימות.
זה עדיין לא אומר שהדת מושתת על יסודות של רצח וטרור, זאת שטות מוחלטת ודבר לא נכון ואפילו גזעני.
זו ועוד איך דת שמבוססת על רצח וברבריזם. בכתבי "הקודש" שלהם הם מייעדים ליהודים גורל מר ביותר; הג'יהאד מהווה ערך עליון באמונתם; הגדולים שבחכמי דת מטונפת זו הינם אנשים שדם נוטף משיניהם; אין מדינה מוסלמית אחת שמתקרבת, ולו במעט, לנאורות הנהוגה במערב וכו'. אני מודה שאכן אין דבר בעולם ששנוא עליי יותר מהאסלאם, ואין לי ולו טיפת כבוד כלפיי מוסלמים כמוסלמים (כאנשים זו שאלה אחרת). תקרא לזה גזענות או בכל מילה אחרת שתבחר, זה לא באמת מעניין. רק באמצעות ''גזענות'' כנ"ל, העולם ירפא את עצמו ממחלת האסלאם. רק ביום שבארצות אירופה הנאורות ובארה"ב יוציאו את האסלאם מחוץ לחוק, נוכל לדבר על התחלת הליך הריפוי של מדינות אלה.
16 דצמבר 2014, 00:08
שמואל1 כתב:התנין כתב:האסלם זו בעיה עולמית. זו דת שמבוססת על רצח וטרור, ואין פלא שלמאמיניה יש נטייה גדולה יותר להימשך לטרור.
16 דצמבר 2014, 00:09
Roni1 כתב:שמואל, הבן של מנהיג חמאס סיכם את זה מעולה בספר שלו. גם הוא מודה שג׳יהאד וטרור זה חלק מהאיסלאם, החלק החשוב אם תרצה.החיים האסלאמיים דומים לסולם, עם תפילות ושבח לאללה בשלב התחתון. השלבים הגבוהים יותר מייצגים עזרה לעניים ולנזקקים, הקמת בתי־ספר ומפעלי צדקה. השלב הגבוה ביותר הוא ג'יהאד.
מוסלמים מסורתיים עומדים לרגלי הסולם, חיים באשמה על כך שאינם מקיימים באמת את האסלאם. בראש הסולם עומדים פונדמנטליסטים, אלה שאתם רואים בחדשות, הורגים נשים וילדים לתפארת האל של הקוראן. המתונים נמצאים אי־שם בתווך.
אבל לאמיתו של דבר, מוסלמי מתון מסוכן יותר מפונדמנטליסט, מפני שהוא נראה לא מזיק, ולעולם אין לדעת מתי יעשה את הצעד הבא לקראת ראש הסולם. רוב המחבלים המתאבדים התחילו כמתונים.
16 דצמבר 2014, 00:13
my man כתב:שמואל1 כתב:התנין כתב:האסלם זו בעיה עולמית. זו דת שמבוססת על רצח וטרור, ואין פלא שלמאמיניה יש נטייה גדולה יותר להימשך לטרור.
שמואל תראה את זה:
(זה ממש עונה לך..)
16 דצמבר 2014, 00:45
שמואל1 כתב:זה פשוט לא נכון.
תן לי הוכחה שבכתבי הקודש שלהם כתוב שצריך להרוג יהודים. אני אגלה לך לסוד, זה לא כתוב.
הכל נתון לפרשנות הקורא. יש שיפרשו את הקוראן בכך שהוא מעודד טרור ויש שיפרשו אותו בדרכים שונות לחלוטין.
תאמין לי, גם את התנ"ך והברית החדשה אפשר להפוך מכל מיני כיוונים ולפרש אותם בדרכים אחרות.
ביום שבו יוציאו את האסלאם מחוץ לחוק, יצטרכו גם להוציא את היהדות והנצרות. גם משם יכולות לקום תנועות קיצוניות שמפרשות את הכתבים בצורה קיצונית.
המלחמה לא צריכה להיות נגד הדת, אלא נגד הקיצוניים שהורסים את כל הטוב שבעולם וזה לא רק באסלאם אלא בכל דת אחרת ולא רק בדתות אלא גם בכל אידיאולוגיה קיצונית אחרת (כגון נאציזם , פאשיזם וכו').
16 דצמבר 2014, 00:58
התנין כתב:שמואל1 כתב:זה פשוט לא נכון.
תן לי הוכחה שבכתבי הקודש שלהם כתוב שצריך להרוג יהודים. אני אגלה לך לסוד, זה לא כתוב.
הכל נתון לפרשנות הקורא. יש שיפרשו את הקוראן בכך שהוא מעודד טרור ויש שיפרשו אותו בדרכים שונות לחלוטין.
תאמין לי, גם את התנ"ך והברית החדשה אפשר להפוך מכל מיני כיוונים ולפרש אותם בדרכים אחרות.
ביום שבו יוציאו את האסלאם מחוץ לחוק, יצטרכו גם להוציא את היהדות והנצרות. גם משם יכולות לקום תנועות קיצוניות שמפרשות את הכתבים בצורה קיצונית.
המלחמה לא צריכה להיות נגד הדת, אלא נגד הקיצוניים שהורסים את כל הטוב שבעולם וזה לא רק באסלאם אלא בכל דת אחרת ולא רק בדתות אלא גם בכל אידיאולוגיה קיצונית אחרת (כגון נאציזם , פאשיזם וכו').
1. בחדית', שהיא המקבילה לתורה שבע"פ שלנו (שאין אורתודוקס אחד שיערער על מעמדה), מופיע המשפט הכה מוכר לפיו יום הדין לא יגיע אלא רק כשהמוסלמים יהרגו את כל היהודים. בנוסף, ביום זה האבנים, שמאחוריהן מסתתרים היהודים, יסגירו אותם למוסלמי הקרוב ביותר, שיבוא להרגם.
2. ג'יהאד חיצוני - מאמץ צבאי, ואף מלחמה, נגד פגאנים (עובדי אלילים) כדי שיקבלו על עצמם את דת האסלאם, או נגד לא-מוסלמים בכלל אם הם תוקפים מוסלמים או מורדים בשלטון מוסלמי.
3. כשמדובר בפרשנות, אזי הכלל הוא שדעת הרוב היא זו שקובעת ומהווה הלכה. גם ביהדות, כאשר ישנה מחלוקת בין חכמים אזי שהלכה היא לפי דעת הרוב. גם בבתי המשפט לעתים קרובות ישנו מצב של דעת מיעוט אל מול דעת רוב (היא ההלכה). בקיצור, כל החיים נתונים לפרשנות. אך אם הרוב המכריע של נציגי האסלאם, חכמי ההלכה האסלאמיים והמדינות האסלאמיות דוגלות בברבריזם, טרור, מינימום זכויות אדם ושאר ירקות, והכל כאמור בשם אותו איכסלאם, הרי שבסופו של דבר אלו הם פניה של דת נתעבת זו.
קבוצות קטנות כאלה ואחרות, הן באסלאם, ביהדות או בנצרות, הסוטות מן הנורמה הנהוגה (למשל: פנאטיות רצחנית ביהדות אל מול קבוצה באסלאם הדוגלת באידיליה עולמית , שלום ואחווה וכו') פשוט לא מעניינות, לא רלוונטיות ובעיקר לא מייצגות. כאמור, כל הנתונים הקיימים בעולם מראים כי האסלאם היא אכן דת ברברית ורצחנית על סמך נתונים וכלים אובייקטיביים אלו וזאת להבדיל מגחמותיך הסובייקטיביות. לסיכום: האם ישנם מוסלמים המאמינים באסלאם שכולו טוב וקבלת האחר? בטוח שכן. האם הם המיעוט? ועוד איך.
4. שנאת האסלאם הינה ערך עליון שצריך ללמד בכל בית ספר ייסודי. את המחלה הזו יש לגדוע מהשורש.
16 דצמבר 2014, 01:04
16 דצמבר 2014, 01:08
jol9 כתב:אני חושב שצריך לעשות הפרדה בין תאוריות פילוסופיות למציאות בשטח.
יש לי שתי דוגמאות "גזעניות" שממחישות את זה:
1 - היהודים הם אנשים בעלי רמת משכל גבוהה יותר מהממוצע: כביכול אין סיבה, אבל בפועל אחוז חתני פרס נובל היהודים הוא 22.5% (מ-ט-ו-ר-ף) לעומת
0.18% שהיהודים מהווים מכלל האוכלוסיה...
2 - האיסלאם היא דת שלא מושתתת על טרור ולא מאמינה בטרור. כביכול זה נכון, אבל בפועל (ואין לי נתונים מדוייקים, אבל אני מניח שלא קשה למצוא), הייתי
מעריך שלפחות 90% ממעשי הטרור שנעשים בעולם בכל שנה, הם פרי ידם של המוסלמים. אני מדבר על מעשי טרור קלאסיים ע"פ ההגדרה של טרור,
ולא את האמריקאים המשוגעים שיורים סתם באנשים, למרות שגם אם נכליל אותם, סביר שזה לא משנה בהרבה את התמונה.
16 דצמבר 2014, 01:15
שמואל1 כתב:jol9 כתב:אני חושב שצריך לעשות הפרדה בין תאוריות פילוסופיות למציאות בשטח.
1 - היהודים הם אנשים בעלי רמת משכל גבוהה יותר מהממוצע: כביכול אין סיבה, אבל בפועל אחוז חתני פרס נובל היהודים הוא 22.5% (מ-ט-ו-ר-ף) לעומת
2 - האיסלאם היא דת שלא מושתתת על טרור ולא מאמינה בטרור. כביכול זה נכון, אבל בפועל (ואין לי נתונים מדוייקים, אבל אני מניח שלא קשה למצוא), הייתי
מעריך שלפחות 90% ממעשי הטרור שנעשים בעולם בכל שנה, הם פרי ידם של המוסלמים. אני מדבר על מעשי טרור קלאסיים ע"פ ההגדרה של טרור,
ולא את האמריקאים המשוגעים שיורים סתם באנשים, למרות שגם אם נכליל אותם, סביר שזה לא משנה בהרבה את התמונה.
זה כלל לא סותר. אין ספק שרוב הטרור מגיע בימים אלו מהאיסלאם (מה שלא היה נכון לחלוטין עד לפני כ- 60 שנה).
והאם זה אומר שיש למחוק את האיסלאם מהעולם? רובם בכלל אנשים נורמטיביים שרוצים לחיות את החיים שלהם כמו כל אחד.
צריך להיאבק בקיצונים. יש הרבה כאלו והמלאכה מרובה, אז קדימה לעבודה.
16 דצמבר 2014, 01:38
jol9 כתב:שמואל1 כתב:jol9 כתב:אני חושב שצריך לעשות הפרדה בין תאוריות פילוסופיות למציאות בשטח.
זה כלל לא סותר. אין ספק שרוב הטרור מגיע בימים אלו מהאיסלאם (מה שלא היה נכון לחלוטין עד לפני כ- 60 שנה).
והאם זה אומר שיש למחוק את האיסלאם מהעולם? רובם בכלל אנשים נורמטיביים שרוצים לחיות את החיים שלהם כמו כל אחד.
צריך להיאבק בקיצונים. יש הרבה כאלו והמלאכה מרובה, אז קדימה לעבודה.
מה שהיה לפני 60 שנה באמת לא רלוונטי. אני גם לא חושב שזה כולם, אבל אין ספק שזאת דת שהאלימות והטרור הם ממש במיינסטרים שם.
לראייה - האלימות הקשה נגד נשים, ברית המילה המזעזעת שעוברות הבנות, הוצאות להורג בסקילה ובעריפת ראש בפומבי ובלי משפט, טרור עולמי,
אכזריות כלפי בני עמם ובני עמים אחרים וכו' וכו'.
האם אתה היית נכנס היום ליישוב ערבי? הרי רובם אנשים נורמטיביים לא?
אתה מדבר כרגע כמו אירופאי מצוי. אתה צריך לעדכן את הדעות שלך שיתאימו למציאות.
16 דצמבר 2014, 01:45
שמואל1 כתב:1. אשמח אם תקשר למקור שמראה המשפט. קשה לי להאמין שהוא כתוב באופן כה מפורש.
2. שים לב מה כתבת - מאמץ צבאי נגד עובדי אלילים או נגד לא מוסלמים אם הם תוקפים מוסלמים או מורדים בשלטון מוסלמי. המשפט הזה מוכיח בדיוק את טענתי- הכתבים נתונים לפרשנות. אני יכול לפרש את המשפט הזה באופן קיצוני ולומר שכל מדינה שאינה דוגלת באסלאם אז היא באופן אוטומטי מורדת/תוקפת/פוגעת באסלאם ולכן צריך להשמיד אותה. מצד שני, אני יכול לפרש את המשפט כך שאם ה"לא מוסלמים" לא תוקפים או מורדים בשלטון המוסלמי, אזי הכל בסדר ואפשר לחיות איתם בשלום ואחווה.
3. אתה צודק בעניין הפרשנות, אבל על סמך מה אתה קובע שרוב המוסלמים דוגלים בטרור? אתה יודע כמה מוסלמים יש בעולם? אתה יודע כמה מתוכם הם קיצוניים? אגלה לך עוד סוד- רק אחוז קטן מהמוסלמים הם קיצוניים. כמו שרק אחוז קטן מהיהודים הם קיצוניים וכמו שרק אחוז קטן מהנוצרים הם קיצוניים. אז אולי האחוז הזה גדול יותר מבדתות אחרות, אבל זה עדיין לא אומר שיש למחוק את הדת מהעולם.
אתה רואה בטלוויזיה ושומע באמצעי התקשורת רק את אותם מנהיגים קיצוניים ופנאטיים כי זה מה שמעניין אותנו לשמוע בחדשות ביום יום. למה שתשמע מוסלמים שדוגלים ברגיעה, שלום, ואי אלימות? זה לא מעניין, זה לא דרמטי,זה לא NEWS.
4. הנקודה האחרונה שלך מעציבה אותי. צר לי על ההשוואה אבל מדובר בהיגד שמתאים לגרמניה הנאצית ולא לעולם הנאור. בדיוק מהדברים הללו מתפתחת הקיצוניות. תהרוג את כל המוסלמים, סבבה. במה אתה שונה כעת מכל מוסלמי קיצוני אחר שרוצה להרוג את כל היהודים?
האסלאם היא לא הבעיה בעולם. אפשר להיות מוסלמי, לקיים את ההלכות ולחיות כמו שצריך. לא סתם המוסלמים הסתדרו עם היהודים למשך שנים רבות, עד שהחלו לצוץ כל אותן תנועות קיצוניות. את אותן תנועות היה צריך לעקור מהשורש, והעולם היה עיוור ואולי שבע ממלחמת העולם השנייה ולכן לא פעל בנושא. כעת העולם מלא בתנועות כאלו, והרבה יותר קשה להילחם מולן.
16 דצמבר 2014, 01:52
16 דצמבר 2014, 02:07
22 דצמבר 2014, 03:12
22 דצמבר 2014, 19:24