כאן מדברים על הכל
נושא נעול

Re: פסיכומטרי

08 ספטמבר 2015, 23:59

יוני, בגדול אתה צודק. הבעיה שאני אבוד לגמרי- אין לי מושג מה אני הולך ללמוד.
יש לי בגרות נחמדה מאוד ואני מתכנן להוציא ציון טוב שיפתחו לי מקסימום אופציות, כך שאחרי המבחן אוכל גם לנסוע לטייל בראש שקט.
שכל מה שיישאר לי זה לבחור ולהרשם.

09 ספטמבר 2015, 00:00

החציל האצטקי כתב:יוני, בגדול אתה צודק. הבעיה שאני אבוד לגמרי- אין לי מושג מה אני הולך ללמוד.
יש לי בגרות נחמדה מאוד ואני מתכנן להוציא ציון טוב שיפתחו לי מקסימום אופציות, כך שאחרי המבחן אוכל גם לנסוע לטייל בראש שקט.

עוד טיול???
אפשר כבר לשנוא אותך?

09 ספטמבר 2015, 00:01

מה שאני אומר נכון בפרספקטיבה של שנים.

מה שאתה אומר זה גם נכון, אבל אני מעריך שזה בערך חצי חצי, כי כמעט כל מי שעושה אחרי צבא כבר יודע בערך מה הוא רוצה

09 ספטמבר 2015, 00:02

jol9 כתב:מה שאני אומר נכון בפרספקטיבה של שנים.

מה שאתה אומר זה גם נכון, אבל אני מעריך שזה בערך חצי חצי, כי כמעט כל מי שעושה אחרי צבא כבר יודע בערך מה הוא רוצה

אז זהו שזה לא ככה.
רוב האנשים שניגשים לפסיכומטרי הם אחרי צבא ולפני טיול. הדבר האחרון שהם יודעים , זה מה הם הולכים לעשות בעתיד :laugh2
מעטים האנשים שבשלב הזה כבר סגורים על עצמם.

09 ספטמבר 2015, 00:05

החציל האצטקי כתב:יוני, בגדול אתה צודק. הבעיה שאני אבוד לגמרי- אין לי מושג מה אני הולך ללמוד.

אז אני הייתי משקיע קצת אנרגיה בזה... תאמין לי זה יותר חשוב מפסיכומטרי

אתה גם יכול להתייעץ כאן, אולי נוכל לעזור קצת

למרות שצריכים להגיד גם שמה שאתה עושה זה גם טוב. לתת את המקסימום, לנסוע לטייל ובינתיים קצת לחשוב. סה"כ סבבה לגמרי

09 ספטמבר 2015, 00:06

שמואל1 כתב:

אז זהו שזה לא ככה.
רוב האנשים שניגשים לפסיכומטרי הם אחרי צבא ולפני טיול. הדבר האחרון שהם יודעים , זה מה הם הולכים לעשות בעתיד :laugh2

אולי לא סגורים ב100% אבל הכיוון אמור להיות ברור.. זה לא שאם תקבל 700 תלך להנדסת אלק' ואם תקבל 740 תלך לרפואה, רק כי אתה יכול.

09 ספטמבר 2015, 00:08

jol9 כתב:
שמואל1 כתב:

אז זהו שזה לא ככה.

אולי לא סגורים ב100% אבל הכיוון אמור להיות ברור.. זה לא שאם תקבל 700 תלך להנדסת אלק' ואם תקבל 740 תלך לרפואה, רק כי אתה יכול.

אני חושב שהכיוון מסתכם במשהו שטחי כזה: או מדעי החברה/הרוח או הנדסה או רפואה.
בכל אחד מהנושאים הענקיים הללו יש עוד הרבה תת תחומים שונים ומגוונים שמצריכים המון מחשבה, ואת זה עושים בדרך כלל רק אחרי הטיול.

09 ספטמבר 2015, 00:13

אולי אתה צודק..

מה שכן, ההחלטה על מקצוע היא לא פשוטה
בעצם בגיל 21-22, אתה מחליט על מה תעשה ב40-50 השנים הבאות. לא פשוט

מצד שני מאוד מרגש ומעניין. הייתי מת לחזור לתקופה הזאת ולראות האם הייתי בוחר אחרת (מן הסתם רוב הסיכויים שכן)

09 ספטמבר 2015, 00:13

סה״כ נסעתי לטיול קצר ולנופש עם המשפוחה ודפקתי איזה גיחה לאמסטרדם... לא באמת נסעתי לטייל כמו בנאדם :D

אני לא יודע מה יבוא לי ללמוד אחרי כמה חודשים של היטרקות ועשבים.
אני משוחרר כבר כמעט שנה ובאמת שהכיוון לא ברור. הדברים שאני שוקל ללמוד הם לא דברים שאני באמת רוצה לעסוק בהם כמקצוע...

09 ספטמבר 2015, 00:16

בכל מקרה היום שוק העבודה הוא הרבה יותר דינאמי. מה שבחרת בגיל 22, זה לא בהכרח מה שתתעסק בו בגיל 30 ומעלה.
גם לי אין מושג עדיין מה אני הולך לעשות. בגלל חוסר הודאות הזה, באמת עדיף להוציא כמה שיותר בפסיכו'. זה לא יזיק.

ד"א, איילת שקד הכריזה היום שהסטז' במשפטים יהיה שנתיים במקום שנה. רוצה למות קצת.

09 ספטמבר 2015, 00:20

MTA2311 כתב:בכל מקרה היום שוק העבודה הוא הרבה יותר דינאמי. מה שבחרת בגיל 22, זה לא בהכרח מה שתתעסק בו בגיל 30 ומעלה.
גם לי אין מושג עדיין מה אני הולך לעשות. בגלל חוסר הודאות הזה, באמת עדיף להוציא כמה שיותר בפסיכו'. זה לא יזיק.

משפטים? לא תחום שמומלץ ללמוד בימינו.

09 ספטמבר 2015, 00:22

השוק דינאמי זה נכון, אבל קח בחשבון שיש גם אילוצים פתאום של משפחה וילדים, ויציבות, וזה לא שפתאום אפשר לעזוב את העבודה
הנוכחית בשביל לעשות את מה שאתה באמת רוצה.

09 ספטמבר 2015, 00:49

שמואל1 כתב:
MTA2311 כתב:בכל מקרה היום שוק העבודה הוא הרבה יותר דינאמי. מה שבחרת בגיל 22, זה לא בהכרח מה שתתעסק בו בגיל 30 ומעלה.

מעט מאוד מקצועות "מומלץ" ללמוד היום. השוק מוצף באקדמאים מכל סוג.
כמו בכל דבר- תהיה טוב, תצליח.

09 ספטמבר 2015, 00:50

jol9 כתב:השוק דינאמי זה נכון, אבל קח בחשבון שיש גם אילוצים פתאום של משפחה וילדים, ויציבות, וזה לא שפתאום אפשר לעזוב את העבודה

בהנחה שהיו לך כמה מיליונים טובים בבנק היום, לאיזה כיוון היית הולך?

09 ספטמבר 2015, 10:25

MTA2311 כתב:
jol9 כתב:השוק דינאמי זה נכון, אבל קח בחשבון שיש גם אילוצים פתאום של משפחה וילדים, ויציבות, וזה לא שפתאום אפשר לעזוב את העבודה

בהנחה שהיו לך כמה מיליונים טובים בבנק היום, לאיזה כיוון היית הולך?

מטייל בעולם, מצלם אולי,...
אולי עובד על איזה משהו משלי (סטארטאפ או משהו בסגנון)

09 ספטמבר 2015, 16:11

MTA2311 כתב:
שמואל1 כתב:

מעט מאוד מקצועות "מומלץ" ללמוד היום. השוק מוצף באקדמאים מכל סוג.
כמו בכל דבר- תהיה טוב, תצליח.

במשפטים עדיין אפשר להצליח אם אתה נכנס להתמחות באחד המשרדים הגדולים ובשביל זה צריך ללמוד באוניברסיטה ולקבל ציונים טובים.

09 ספטמבר 2015, 16:30

על זה בדיוק אני בונה.
יש המון משפטנים, אבל רובם למדו באיזו מכללה קיקיונית, או הוציאו ציונים בינוניים במוסד בינוני.
המשכורות בתחום עדיין יכולות להיות גבוהות מאוד. צריך ללמוד בת"א/העברית/בינתחומי, להוציא ציונים טובים ולהיכנס להתמחות במשרד גדול. משם הדרך להצלחה כבר די סלולה.

09 ספטמבר 2015, 16:44

אין לך מה ללמוד בבינתחומי אם אין לך קשרים. רק בירושלים או תל-אביב עם עדיפות לירושלים.

הדרך להצלחה לא סלולה. אתה תצטרך לקרוע את התחת בהתמחות כמו שלא עושים בשום עבודה אחרת (ולקבל יחס של עבד) ואז לקוות שישאירו אותך. גם אז תדע שמשכורת של עוד מתחיל במשרד גדול (התמחות מסחרית) זה משהו כמו 12 ברוטו בתמורה ל60 שעות עבודה שבועיות (לפעמים כולל סופי שבוע). כל שנה מקבלים העלאה של אלפיים ש״ח בערך. זו עבודה שוחקת בצורה בלתי רגילה.

09 ספטמבר 2015, 16:54

הבנתי שהיום המשרדים הגדולים לוקחים ברצינות גם בוגרי בינתחומי.
בכל מקרה, סלולה מבחינת אופציות תעסוקה. ביקוש לעו"ד תמיד יהיה, ואם תהיה טוב, תמצא עבודה. כמובן שהעבודה שוחקת, ולוקח זמן להגיע לטופ.

09 ספטמבר 2015, 18:11

MTA2311 כתב:הבנתי שהיום המשרדים הגדולים לוקחים ברצינות גם בוגרי בינתחומי.
בכל מקרה, סלולה מבחינת אופציות תעסוקה. ביקוש לעו"ד תמיד יהיה, ואם תהיה טוב, תמצא עבודה. כמובן שהעבודה שוחקת, ולוקח זמן להגיע לטופ.

בבינתחומי הלימודים קלים יותר, אבל אם אתה לא מקושר, אתה תהיה בנחיתות משמעותית מול בוגרי ירושלים ותל-אביב. העבודה שוחקת בצורה בלתי רגילה, אבל אם אתה מצליח להיכנס למשרד גדול ולהישאר שם כמה שנים, אתה יכולת להתייצב על שכר של 25+ גם אם אתה לא מגיע לטופ ונהיה שותף.
נושא נעול