הטבח של בשאר אסד בעם הסורי

כאן מדברים על הכל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: וטו רוסי סיני

הודעהעל ידי גול27 » 15 פברואר 2012, 11:24

דיון מעניין, אני לא קראתי את הקוראן. רציתי לשאול אם יש גרסה של הקוראן בעברית על הרשת ?

חוץ מזה אני חושב שלארה"ב בכלל לא אכפת וגם מדינות המערב לא יתערבו במה שקורה בסוריה, בניגוד להתערבות שלהם בעירק. למה? כי בסוריה אין להם אינטרס כלכלי.
בעירק הם רצו את הנפט ובסוריה אין להם אינטרס כלכלי אז הם רק ימשיכו לגנות כאילו ויתנו לאסד לטבוח בעם שלו.
גול27

הודעהעל ידי yiffy » 15 פברואר 2012, 11:28

גול27 כתב:דיון מעניין, אני לא קראתי את הקוראן. רציתי לשאול אם יש גרסה של הקוראן בעברית על הרשת ?

חוץ מזה אני חושב שלארה"ב בכלל לא אכפת וגם מדינות המערב לא יתערבו במה שקורה בסוריה, בניגוד להתערבות שלהם בעירק. למה? כי בסוריה אין להם אינטרס כלכלי.
בעירק הם רצו את הנפט ובסוריה אין להם אינטרס כלכלי אז הם רק ימשיכו לגנות כאילו ויתנו לאסד לטבוח בעם שלו.

זאת גרסה אחת. הגרסה השנייה היא שבלוב לרוסיה ולסין לא היה אינטרס ולכן לא היה קשה לגבש קואליציה של נאט"ו ולקבל תמיכה של מועצת הביטחון. בסוריה סין ורוסיה בולמות כל ניסיון להוציא הצהרה רשמית של האו"ם, והתערבות מערבית יכולה באופן תיאורטי להוביל להתנגשות חזיתית בין המעצמות הגדולות. הסיכויים לכך כמובן אינם גדולים, אבל אף אחד לא מעוניין כרגע לסכן מלחמת עולם שלישית.
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי MTA2311 » 15 פברואר 2012, 11:33

גול27,
עד כמה שאני יודע, אין גרסה של הקוראן בעברית ברשת, וחבל. לא יזיק אם עוד אנשים ייחשפו למה שהולך שם.
בקשר לאינטרס המערבי בסוריה, נכון שאין שם אינטרס כלכלי גדול כמו שהיה בעיראק, אבל אני בטוח שארצות הברית תשמח לראות מדינה שבמשך עשרות שנים נחשבה ל"בייבי" של רוסיה, משנה כיוון ומתקרבת למערב. זה אינטרס לא פחות חשוב מבחינתם
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

Re: הטבח של בשאר אסד בעם הסורי

הודעהעל ידי MTA2311 » 29 נובמבר 2012, 15:59

אלה ימיו האחרונים של אסד בשלטון. אם עד עכשיו רציתי להאמין שזה עוד רחוק מלהיות גמור, בימים האחרונים התברר לי שהסיפור גמור ובכל רגע אסד ייפול. הצבא בפאניקה, ואסד כבר מכין את נשק יום הדין כצעד האחרון.
אין לי יותר מדי מה להגיד, חוץ מ"נקווה לטוב", כי מה שהולך לעלות במקומו הוא בוודאות לא יותר טוב לנו. הרבה יותר משמעותי ממורסי במצרים.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי toja27 » 29 נובמבר 2012, 17:00

felix_r כתב:
michael כתב:ורופא העיניים ממשיך להרוג ולחסל את בני עמו שלו.

העולם חייב לשנות את המבנה של האומות המאוחדות אם יש איזה רצון כל שהוא לטפל במשטרים סוררים ומדכאים ,כמו המשטר הסורי.

אם המשחק מכור מראש ע"י וטו של מדינות לא דמוקרטיות וללא זכויות אדם כסין ורוסיה שכל עניינן הוא מכירת נשק

העולם ימשיך להיות מקום בו בכל יום ניתן יהיה לירות פגזים למרכזה של עיר ולהרוג 500 אנשים נשים ילדים וטף.

זה פשע מלחמה פר אקסלנס.

העולם לא חייב כלום, ואתה יודע מה? דווקא הפעם מזל שיש וטו רוסי-סיני, כי המורדים הם מוסלמים קיצוניים ביותר, שיעשו הרבה יותר צרות ממה שאסד עושה.
אנחנו לא חייבים לרוץ אחרי כל קישקוש מטומטם של האמריקאים, שפשוט אין להם שום הבנה במתרחש בעולם הערבי ובתוצאות שעלולות לבוא למעשיהם.

המורדים אולי מוסלמים קיצונים אבל הילדים והנשים וגם גברים רגילים לא עשו כלום. לא יכול להיות שכל דבר שקורה בעולם ישפט על פי אם זה טוב ליהודים או לא טוב ליהודים. גם אסד הוא לא בדיוק בעל ברית לישראל ככה שאי אפשר באמת לדעת מי יותר מסוכן. ובכלל עצוב שיכול לקרות טבח עם בלי שאף אחד יתערב בגלל אינטרסים צרים. הרי העם היהודי עבר את השואה ועדיין נשאר העלבון בלב שאף אחד לא התערב בזמן, אז אין לנו את הפריוילגיה לשפוט את המצב הזה רק על פי האינטרסים שלנו. אי אפשר לדעת מה יקרה בעתיד אבל עכשיו אנחנו כן יכולים לא להסכים למצב שכזה.
סמל אישי של המשתמש
toja27

הודעהעל ידי MTA2311 » 29 נובמבר 2012, 17:11

זה לא טבח ובטח שלא שואה. מדובר במלחמה לכל דבר. המורדים מורכבים בעיקר מגורמי ג'יהאד עולמי שונים בעלי אג'נדה מאוד ברורה. כל מי שמכיר קצת את האסלאם יכול להבין למה יש לג'יהאד אינטרס שאסד ייפול. וכמו שכבר אמרתי, אסד ממש לא מנצח.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי jol9 » 29 נובמבר 2012, 17:44

toja27 כתב:
felix_r כתב:
michael כתב:ורופא העיניים ממשיך להרוג ולחסל את בני עמו שלו.

העולם חייב לשנות את המבנה של האומות המאוחדות אם יש איזה רצון כל שהוא לטפל במשטרים סוררים ומדכאים ,כמו המשטר הסורי.

אם המשחק מכור מראש ע"י וטו של מדינות לא דמוקרטיות וללא זכויות אדם כסין ורוסיה שכל עניינן הוא מכירת נשק

העולם ימשיך להיות מקום בו בכל יום ניתן יהיה לירות פגזים למרכזה של עיר ולהרוג 500 אנשים נשים ילדים וטף.

זה פשע מלחמה פר אקסלנס.

העולם לא חייב כלום, ואתה יודע מה? דווקא הפעם מזל שיש וטו רוסי-סיני, כי המורדים הם מוסלמים קיצוניים ביותר, שיעשו הרבה יותר צרות ממה שאסד עושה.
אנחנו לא חייבים לרוץ אחרי כל קישקוש מטומטם של האמריקאים, שפשוט אין להם שום הבנה במתרחש בעולם הערבי ובתוצאות שעלולות לבוא למעשיהם.

המורדים אולי מוסלמים קיצונים אבל הילדים והנשים וגם גברים רגילים לא עשו כלום. לא יכול להיות שכל דבר שקורה בעולם ישפט על פי אם זה טוב ליהודים או לא טוב ליהודים. גם אסד הוא לא בדיוק בעל ברית לישראל ככה שאי אפשר באמת לדעת מי יותר מסוכן. ובכלל עצוב שיכול לקרות טבח עם בלי שאף אחד יתערב בגלל אינטרסים צרים. הרי העם היהודי עבר את השואה ועדיין נשאר העלבון בלב שאף אחד לא התערב בזמן, אז אין לנו את הפריוילגיה לשפוט את המצב הזה רק על פי האינטרסים שלנו. אי אפשר לדעת מה יקרה בעתיד אבל עכשיו אנחנו כן יכולים לא להסכים למצב שכזה.

לא הבנתי מה אתה רוצה שישראל תעשה או תגיד.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי toja27 » 29 נובמבר 2012, 18:28

לא רוצה שלא ישראל ולא העולם יחליטו החלטות רק על סמך אינטרסים צרים.אם עם נטבח אז יש מקום לעזור בלי שום קשר אם שלטון אסד טוב או לא טוב לנו.
סמל אישי של המשתמש
toja27

הודעהעל ידי felix_r » 29 נובמבר 2012, 19:02

toja27 כתב:לא רוצה שלא ישראל ולא העולם יחליטו החלטות רק על סמך אינטרסים צרים.אם עם נטבח אז יש מקום לעזור בלי שום קשר אם שלטון אסד טוב או לא טוב לנו.

זה לא שיש שם טבח מכוון. יש שם מלחמת אזרחים. זה המחמה הכי גרועה. במלחמת אזרחים ההרוגים הם תמיד מאותו הצד.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי jol9 » 29 נובמבר 2012, 20:38

toja27 כתב:לא רוצה שלא ישראל ולא העולם יחליטו החלטות רק על סמך אינטרסים צרים.אם עם נטבח אז יש מקום לעזור בלי שום קשר אם שלטון אסד טוב או לא טוב לנו.

למה אתה צריך לעזור למדינת אויב? גם אם יש שם רצח עם, המקסימום שאפשר לעשות זה לגנות את העניין.

ישראל עושה בשכל שלא מתבטאת בנושא הזה כמעט.
לעזור? קודם צריך לעזור לקשישים, לניצולי השואה ולילדים שחיים מתחת לקו העוני.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי michael » 30 נובמבר 2012, 03:53

גול27 כתב:דיון מעניין, אני לא קראתי את הקוראן. רציתי לשאול אם יש גרסה של הקוראן בעברית על הרשת ?

נסה כאן :
http://www.mediafire.com/?ado6d0cklndp467
http://holly-quran-hebrew.blogspot.co.il/
Stop the BDS - Fighting together against the NEW Anti-Semitism
סמל אישי של המשתמש
michael

הודעהעל ידי התנין » 30 נובמבר 2012, 13:19

בקיצור אתה רוצה לחיות בעולם מושלם. העולם מתנהל אך ורק עפ''י אינטרסים, ואם מה שקורה בסוריה יכול להועיל לטובתי האישית(היינו, למדינה בה אני חי), אז מבחינתי שהמצב שם ימשך גם עוד 2000 שנה.
התנין

הודעהעל ידי toja27 » 01 דצמבר 2012, 00:51

כל מה שאמרתי הוא שעולם הזה יראה יפה יותר אם לא כל הפעולות יתבססו על שיקוליים אנוכיים גרידא. לא חושב שזה כל כך נורא.
סמל אישי של המשתמש
toja27

הודעהעל ידי התנין » 01 דצמבר 2012, 11:26

toja27 כתב:כל מה שאמרתי הוא שעולם הזה יראה יפה יותר אם לא כל הפעולות יתבססו על שיקוליים אנוכיים גרידא. לא חושב שזה כל כך נורא.

זה יפה ונחמד, רק שזה לקוח מאיזו אגדה בלתי ניתנת ליישום, לצערי הרב. העולם כולו נע על אינטרסים, ואף אחד לא יוכל לשנות את זה.
אפילו במדינה בה אתה חיי הכל סובב סביב אינטרסים. לדוגמה - וזה אולי יפתיע אותך לדעת- אפילו חיי אדם המדינה מעריכה קודם כל עפ''י אינטרסים כלכליים. למשל, אם חיי אדם שווים להערכתה 2 מיליון שקל, וכדי למנוע מוות של אדם יש להשקיע 3 מיליון שקל, אז מבחינתה לא יהיה שווה לה למנוע את אותו מוות. אבל כאן אנחנו כבר סוטים מהנושא המקורי..
התנין

הודעהעל ידי toja27 » 01 דצמבר 2012, 15:02

התנין כתב:
toja27 כתב:כל מה שאמרתי הוא שעולם הזה יראה יפה יותר אם לא כל הפעולות יתבססו על שיקוליים אנוכיים גרידא. לא חושב שזה כל כך נורא.

זה יפה ונחמד, רק שזה לקוח מאיזו אגדה בלתי ניתנת ליישום, לצערי הרב. העולם כולו נע על אינטרסים, ואף אחד לא יוכל לשנות את זה.
אפילו במדינה בה אתה חיי הכל סובב סביב אינטרסים. לדוגמה - וזה אולי יפתיע אותך לדעת- אפילו חיי אדם המדינה מעריכה קודם כל עפ''י אינטרסים כלכליים. למשל, אם חיי אדם שווים להערכתה 2 מיליון שקל, וכדי למנוע מוות של אדם יש להשקיע 3 מיליון שקל, אז מבחינתה לא יהיה שווה לה למנוע את אותו מוות. אבל כאן אנחנו כבר סוטים מהנושא המקורי..

דווקא בחרת במילה יפה- אגדה. אני אומר שבלי היכולת לחלום ולראות חזון הסיכוי שמשהו ישתנה הוא קלוש ביותר. האגדות תמיד מעוררות בנו את הדמיון ואת הגדולה החבויה בתוכנו. יכול להיות שאתה מתאר את המציאות הנוכחית בצורה מדויקת אבל אף פעם אל תשלול את האפשרות שהיא תשתנה. אתה חושב שהאנוכיות היא מצב טבעי של עניינים ואתה לא רואה סיבה שזה ישתנה. אני אומר שאנוכיות היא מצב טבעי של דברים אבל במצבים מסוימים לדעת להתעלות מעליה זה טבעי לא פחות וגדול הרבה יותר. כמו באגדות :)
סמל אישי של המשתמש
toja27

הודעהעל ידי MTA2311 » 01 דצמבר 2012, 15:29

אתם שוב יוצאים מנקודת ההנחה שאסד הרשע טובח באזרחים הסורים התמימים. זה ממש לא ככה, והשלטון הישראלי מבין את זה מצויין.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי toja27 » 01 דצמבר 2012, 15:57

אתם כנראה צודקים במקרה הספיציפי הזה שאין לישראל מה להתערב. אותי קומם פשוט זה שפליקס אמר שזה טוב שרוסיה וסין הטילו וטו כשכולנו יודעים שהם פשוט אינטרסנטים. עובדה שללוב הם נכנסו.ככנראה שם היו להם פחות אינטרסים. ודרך אגב, אפשר לגמרי להבין את התקוממות העם. בסוריה כבר עשרות שנים שולט המיעוט בעריצות (לפחות ממה שאני יודע),זאת מדינה ענייה ,עם שחיתות בשלטון. אם על זה לא תהיה התקוממות אז על מה כן? ואתה אומר שאסד הוא לא הרע? הוא משתמש בטנקים ובמטוסים שנרכשו בכסף של המדינה, כסף שברובו אני מניח מגיע מהמיסים שלוקחים מהעם, כנגד העם שלו עצמו. האם זה לא בזוי? תגיד לי אתה מה יש לו להיאחז בשלטון בצורה כזאת אם הבן אדם לא תעב כח ושלטון? האם הממשלה לא אמורה לשרת את העם שלה או שהיא משרתת את עצמה?
סמל אישי של המשתמש
toja27

הודעהעל ידי rc4991 » 01 דצמבר 2012, 16:25

toja27 כתב:אתם כנראה צודקים במקרה הספיציפי הזה שאין לישראל מה להתערב. אותי קומם פשוט זה שפליקס אמר שזה טוב שרוסיה וסין הטילו וטו כשכולנו יודעים שהם פשוט אינטרסנטים. עובדה שללוב הם נכנסו.ככנראה שם היו להם פחות אינטרסים. ודרך אגב, אפשר לגמרי להבין את התקוממות העם. בסוריה כבר עשרות שנים שולט המיעוט בעריצות (לפחות ממה שאני יודע),זאת מדינה ענייה ,עם שחיתות בשלטון. אם על זה לא תהיה התקוממות אז על מה כן? ואתה אומר שאסד הוא לא הרע? הוא משתמש בטנקים ובמטוסים שנרכשו בכסף של המדינה, כסף שברובו אני מניח מגיע מהמיסים שלוקחים מהעם, כנגד העם שלו עצמו. האם זה לא בזוי? תגיד לי אתה מה יש לו להיאחז בשלטון בצורה כזאת אם הבן אדם לא תעב כח ושלטון? האם הממשלה לא אמורה לשרת את העם שלה או שהיא משרתת את עצמה?

ככה זה בדרך כלל בדיקטטורה :throwup2
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 01 דצמבר 2012, 16:38

אסד נלחם היום באופוזיציה שמורכבת מגורמי ג'יהאד עולמי ומיליציות סוניות שונות. אתה יכול לקבוע מי כאן הטוב ומי הרע( גם אם מוציאים את ישראל מהמשוואה)? כי אני לא. המטוסים והטנקים לא ממש עוזרים לו. הצבא במצב רע מאוד, גם מבחינת המצב בשטח, וגם מבחינה מוראלית.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי אלמוג » 03 דצמבר 2012, 17:17

זה איראן נגד אל קעידה.
הראשונים פסיכים אבל יחסית מרוסנים, האחרונים...
נקווה שאסד ישאר
תמונה
אלמוג

הקודם

חזור אל פורום שכונה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־5 אורחים