כאן מדברים על הכל
פרסם תגובה

Re: מנפלאות האסלאם

06 ספטמבר 2012, 08:42

הסדרה החדשה של צבי יחזקאלי: http://docu.nana10.co.il/Article/?ArticleID=923504
לא חידש לי כלום, אבל עדיין מומלץ. מעניין לראות לאן זה יתפתח בפרקים הבאים.

06 ספטמבר 2012, 08:47

MTA2311 כתב:הסדרה החדשה של צבי יחזקאלי: http://docu.nana10.co.il/Article/?ArticleID=923504
לא חידש לי כלום, אבל עדיין מומלץ. מעניין לראות לאן זה יתפתח בפרקים הבאים.

מעניין, אבל אצלי זה כל הזמן נתקע (לדעתי בגלל ריבוי הפרסומות בדף)

06 ספטמבר 2012, 09:11

שאלתי את עצמי אם היה פעם כינוס או פורום בינלאומי של אנשי דת שניסה לחקור ולמצוא איזה דת הכי נכונה והכי צודקת ?
האם המוסלמים מוכנים לשבת סביב השולחן עם יהודים ולהתווכח על עובדות היסטוריות שיובילו למסקנות ?
אני לא שמעתי על מקרה כזה , אשמח לדעת אם מישהו שמע.

06 ספטמבר 2012, 09:14

michael כתב:שאלתי את עצמי אם היה פעם כינוס או פורום בינלאומי של אנשי דת שניסה לחקור ולמצוא איזה דת הכי נכונה והכי צודקת ?
האם המוסלמים מוכנים לשבת סביב השולחן עם יהודים ולהתווכח על עובדות היסטוריות שיובילו למסקנות ?
אני לא שמעתי על מקרה כזה , אשמח לדעת אם מישהו שמע.

לא יותר פשוט לכנס נציגים מהדתות העיקריות עם איזה פרופסור ממכון ויצמן?

06 ספטמבר 2012, 09:18

עם פרופסור ממכון ויצמן ?
זה לא בדיוק ניטרלי.

צריך פורום בינלאומי , עם עובדות , עם מומחים , עם כתבים היסטוריים.

06 ספטמבר 2012, 09:25

מה יותר נייטרלי מפרופסור לפיזיקה? במקרה הזה דתו של הפרופסור לא רלוונטית במיוחד.
לי באופן אישי לא יצא להכיר הרבה פרופסורים למדעים מדוייקים( ופיזיקה בפרט) שהם גם דתיים בזמנם הפנוי.
בכל מקרה, אני לא חושב שצריך לבדוק מה היא הדת הכי "נכונה". יצא לי לקרוא המון בקוראן, והעיקרון שם די דומה לתנך שלנו. עובדות היסטוריות( מלכים, שליטים, גיאוגרפיה וכו') שמנופחות על ידי ניסים בומבסטיים וקסמים למיניהם . לא יודע איך זה בברית החדשה, אבל בתנך שלנו ובקוראן, החלוקה בין עובדות להמצאות די ברורה לכל קורא( שלא עבר שטיפת מוח על ידי קנאים דתיים).

06 ספטמבר 2012, 09:31

לא מסכים איתך.
גם אני קראתי את הקוראן. הרושם השלילי מכמות הגידופים כלפי היהודים עדיין מהדהד בתוכי.

לגבי זהות הפרופסור,
האם היית מקבל את חוות דעתו וקביעתו של פרופסור מוסלמי ?
לא נכון לקבל חוות דעת של אדם אחד שמזוהה דתית.
נכון לפנות לפורום רחב ומגוון עם גורמים שונים מכלל הדתות ושכל אחד יתן את חוות דעתו.

06 ספטמבר 2012, 09:41

איך הגידופים כלפי היהודים קשורים לעובדות היסטוריות?
מבחינת האסלאם הקיצוני( והמקורי), כל מי שאינו מאמין באללה ובמוחמד שליחו צריך להתאסלם או למות. יש היסטוריון או חוקר שיכול להוכיח שאללה לא קיים?
לחלופין, יש היסטוריון שיכול להוכיח שה' לא קיים?

חוות דעת של פרופסור נייטרלי לפיזיקה, יהודי, מוסלמי, או הינדואי, אמורה להיות זהה. אם אותו פרופסור מוסלמי, הוא במקרה גם דתי אדוק, כנראה שהוא קיבל את התארים שלו ממכללת עזה.. פרופסור ממכון וייצמן לצורך העניין, לא יילך 3 פעמים ביום לבית כנסת. פיזיקה וקיצוניות דתית לא הולכים ביחד.

06 ספטמבר 2012, 10:59

האם קבלת הקוראן מידיי האל ע"י מוחמד הינה עובדה היסטורית ?
מי היה במעמד המסירה ?
הוא עצמו לבד ואח"כ הוא הלך וסיפר על כך לאישתו.
אפשר להשוות את המעמד שלו למעמד הר סיני שהוא מעמד של מאות אלפי או מיליוני בני אדם ?
הקוראן הוא לא מסמך היסטורי. הוא מסמך שמסלף עובדות, בודה ראיות וממציא אגדות ובעיקר גונב דת של אחרים והופך אותה למשהו "מאוד מוזר".

לגבי גורם אוביקטיבי שיבוא וישפוט - אני שוב לא מבין למה להסתפק באדם אחד יהיה בכיר ככל שיהיה.
צריך ועדה גדולה , רחבה עם פרופרסורים בכירים, מרצים, היסטוריונים ואנשים בעלי שם בתחומם.
אישית יש לי בעיה עם הנציג המוסלמי יהיה תפקידו אשר יהיה בועדה מכמה סיבות :
א. האיסלאם נוטה לשקר למען הניצחון. יש להם כל מיני סיפורי הודנה וקורייש שמטרתם לספק אתנחתא זמנית עד לניצחון.
ב. אותו פרופסור יחשוש לומר את האמת גם אם יגיע אליה כדי שלא יהפוך להיות סלמאן רושדי מס' 2.
מי שיוצא אצלם נגד הדת דמו בראשו בניגוד לדתות אחרות שביקורתיות מתקבלת בהן וניתנת לויכוח.

06 ספטמבר 2012, 11:40

בוא נדייק בעובדות. משה עלה לבד להר סיני, בעוד ששאר העם חיכה לו למטה, ככה שהטיעון שלך די מתבטל.
וגם אם כולם היו נוכחים בעת הורדת לוחות הברית מהשמים, מה זה בדיוק מוכיח? יש לכך עדויות פיזיות?
אין שום הבדל בין שני המקרים.
האם התנך לא ממציא אגדות? אתה מאמין שהמקל של משה הפך לנחש? או שה' הוריד לחם ועוף מהשמים?
כל ספרי האמונה השונים הם בגדר סיפורי עם, וכך צריך להתייחס אליהם. איך אתה באמת יכול לקבוע שאלוהים שלנו יותר טוב משלהם? שניהם מומצאים, כשההבדל היחיד הוא שאנחנו המצאנו את שלנו קודם.

אני לא מבין למה אתה מתייחס בכזאת רצינות למה שכתבתי על הפרופסור ממכון וייצמן. איך אתה חושב שאפשר לבדוק את אמינות הסיפורים שנמצאים בתנך/קוראן/ברית החדשה? לדעתי כל מאמר שפיזיקאי כותב די מפריך כל אות שכתובה בספרים ההזויים האלה.

06 ספטמבר 2012, 11:45

MTA2311 כתב:לחלופין, יש היסטוריון שיכול להוכיח שה' לא קיים?

:?
MTA2311 כתב: שניהם מומצאים, כשההבדל היחיד הוא שאנחנו המצאנו את שלנו קודם.

אז בסוף כן מצאת את ההיסטוריון....אתה

06 ספטמבר 2012, 11:46

היה לי ברור מהתחלה שמדובר באוכלוסיה שלא נשלטת על ידי המדינה בה היא חיה אבל להגיע למצב שיש הרבה לילות של התפרעות ושהם כבר מכתיבים למשטרה לא להתערב ולא מאפשרים לאזרחים להיכנס לשכונות שלהם??

אולי ככה יבינו מדינות העולם אם מה אנחנו מתמודדים
נערך לאחרונה על ידי rc4991 בתאריך 06 ספטמבר 2012, 11:48, נערך פעם אחת בסך הכל.

06 ספטמבר 2012, 11:48

LIAV10 כתב:
MTA2311 כתב: שניהם מומצאים, כשההבדל היחיד הוא שאנחנו המצאנו את שלנו קודם.

:?

MTA2311 כתב:לחלופין, יש היסטוריון שיכול להוכיח שה' לא קיים?

אז בסוף כן מצאת את ההיסטוריון....אתה

אני לא מתיימר להוכיח שום דבר, אני אומר את דעתי.
היחידים שיכולים להוכיח שהתנך הוא בסך הכל אגדה נחמדה, הם פיזיקאים ומדענים, ולא היסטוריונים. אני די בטוח שהם כבר עשו את זה.
אם אין לך איך לתרום לדיון, לפחות אל תגיב בצורה מזלזלת ומתנשאת. בטח לא לכאלה שיודעים יותר ממך

06 ספטמבר 2012, 12:10

אהה באמת, אתה יודע יותר טוב ממני במי ובמה להאמין?
התגובה שלי היא לא מתנשאת, בסך הכל נתתי שני ציטוטים שמנוגדים אחד לשני, את התגובה המזלזלת והמתנשאת אתה כתבת, מצטער..

06 ספטמבר 2012, 12:15

אמרתי לך במה להאמין? אם אתה רוצה להאמין במשהו שהופרך מדעית, שיבושם לך, אני בסך הכל כתבתי במה אני לא מאמין.
הציטוטים שנתת לא היו מנוגדים כמו שהוכחתי בהודעה שלי, וההתייחסות הצינית שלך הייתה מתנשאת.

06 ספטמבר 2012, 12:23

סבבה, אני ראיתי את דעתך כקביעה, אתה ראית את הציניות כמתנשאת, אני לא מסכים איתך ואתה לא איתי.

06 ספטמבר 2012, 12:35

MTA2311 כתב:בוא נדייק בעובדות. משה עלה לבד להר סיני, בעוד ששאר העם חיכה לו למטה, ככה שהטיעון שלך די מתבטל.
וגם אם כולם היו נוכחים בעת הורדת לוחות הברית מהשמים, מה זה בדיוק מוכיח? יש לכך עדויות פיזיות?
אין שום הבדל בין שני המקרים.
האם התנך לא ממציא אגדות? אתה מאמין שהמקל של משה הפך לנחש? או שה' הוריד לחם ועוף מהשמים?
כל ספרי האמונה השונים הם בגדר סיפורי עם, וכך צריך להתייחס אליהם. איך אתה באמת יכול לקבוע שאלוהים שלנו יותר טוב משלהם? שניהם מומצאים, כשההבדל היחיד הוא שאנחנו המצאנו את שלנו קודם.

אני לא מבין למה אתה מתייחס בכזאת רצינות למה שכתבתי על הפרופסור ממכון וייצמן. איך אתה חושב שאפשר לבדוק את אמינות הסיפורים שנמצאים בתנך/קוראן/ברית החדשה? לדעתי כל מאמר שפיזיקאי כותב די מפריך כל אות שכתובה בספרים ההזויים האלה.

וידאו לא היה וגם לא אודיו מוקלט.
לפחות מה שנותר הוא זכרון קולקטיבי שנחרט ברמת העם שלנו במסורת בתודעה ובספר הספרים.
נכון שמשה היה לבדו על הר סיני אבל המעמד כולו היה יחד ובהשתתפות כל העם שחיכה ללוחות הברית ולא באקט של אדם בודד שאין בינו לבין קבלה של ספר קדוש ולא כלום.

אני לא אדם דתי אבל תופתע אם תחקור ותגלה כמה אמיתות נמצאות שם וכמה דברים שאנחנו עדיין קטנים כלל מלהבין - כולל כל הפרופסורים והמדענים המכובדים למינהם.

לגבי אלוהים - אין אלוהים שלנו ואין אלוהים שלהם.
אלוהים הוא אחד בכל הדתות המונותיסטיות.
כולנו מאמינים באותו האל כאשר ההבדל היחיד הוא בנביא השליח.

לגבי בחינת מידע ע"י חוקר ממכון ויצמן :
אתה יכול לבחון מידע ע"פ מידת המצאתו.
למשל ברשות הפלשתינית יש בימים אלה קליפ שרץ בשידורי הטלויזיה שמציג את בני ישראל שיצאו ממצאים "כפלשתינאים שיצאו ממצרים".
לא קשה להוכיח את המידע הנ"ל.
מקורות העם , בחינות די.אן.אי , בחינת מטבעות עתיקים, בחינת מגילות עתיקות , בחינת ממצאים ארכיאולוגים. יש הרבה מה לבדוק ויש המון מה לגלות ועל מה לדון.

ללא ספק - צוות מיומן יוכל להגיע למסקנות דרמטיות.

06 ספטמבר 2012, 13:16

הזיכרון הקולקטיבי קיים גם אצל המוסלמים.
המעמד לא אומר לי הרבה, בפועל אדם נחמד עלה על ההר וחזר עם לוחות. מישהו יודע מה קרה שם? לא יכול להיות שהוא יעלה להר והכין את הלוחות בעצמו?
זה לא פחות מופרך מהסיפור של מוחמד.
חקרתי וקראתי לא מעט על הנושא, נחשפתי להמון תיאוריות שמנסות למצוא זרזיף של אמת בכל הניסים והנפלאות שהתרחשו לפני 2000 שנה ובכל זאת שום דבר לא שכנע אותי. תוכל להיות יותר ספציפי בנוגע לאמיתות שכביכול קיימות שם?
הישות האלוהית בנצרות היא השילוש הקדוש, ביהדות היא יהוה ובאסלאם היא אללה. בקוראן יש סורות שמדברות על אללה כאל אלוהי היהודים אשר זנח אותם, ויש סורות שמתייחסות אליו כאל שונה לחלוטין. אני לא הייתי ממהר כל כך לקבוע שמדובר באותו אל. אם כבר, כולם מכירים במשה כאחד משליחיו של האל.
לא כל כך הבנתי למה אתה מתכוון ב"מידת המצאתו". עלייתו של אליהו השמימה פחות מופרכת מלילת אלקאדר?
בסופו של דבר, שום בדיקה של מטבעות, מגילות וdna לא תעזור. מדובר פה נטו באמונה של אנשים, ואי אפשר להוכיח מבחינה היסטורית אם יש יישות אלוהית.
הדרך היחידה לעשות את זה, היא באמצעות חקירה מדעית של היקום, כיצד הוא נוצר ותורת האבולוציה( דברים שכבר קרו, ובעצם הפריכו את עיקר הדברים שנכתבים בספרי הדת)

06 ספטמבר 2012, 13:58

חקירה מדעית היא לא רק של היקום , חקירה מדעית יכולה להתבצע גם לגבי העבר.
כפי שציינתי השאיפה היא לפורום גדול ורחב שיגיע לקביעות שיהיו מקובלות ואמינות על כל הדתות ויתן מענה בעיקר לסיפורים הזוהים שצצים על ידי משכתבתיי היסטוריה שקמים בעיקר בעולם הערבי על בסיס קבוע.

אתה יכול לחקור את היקום כאהבת נפשך, אני לא בטוח שתמצא את התוצאות להן אתה מצפה בתקופת חיינו ,
ואלי גם לא לגבי הנושא עליו אנו כותבים כאן. אולי נקבל תוצאות מפתיעות בעוד כמה מאות או אלפי שנים. כרגע אנחנו בקושי מצליחים להוציא חללית מסכנה למאדים.

אמיתות שמתוארות - גודלם של מבנים שמתוארים בתנך , מלחמות שניתן לאמת , עמים שעברו דרך הארץ וכד'.
יש המון מידע שהוכח ומוכח מדעית ושנותן גושפנקה רצינית לאמיתות המידע המצויין.

06 ספטמבר 2012, 14:28

אבל לא ענית לי על השאלה. מה תעזור חקירה( אפילו מדעית) של מטבעות ומגילות?
כל מה שנכתב בספרי הדת מתגמד לעומת השורה התחתונה בהם- קיימת יישות אלוהית, היא בראה אותנו, היא שולטת בנו והיא תיקבע את גורלנו. שום דבר ממה שהצעת לעשות לא יכול לאושש או להפריך את האמונה הזאת.
הוכחות( גם אם חלקיות) למה שאני אומר כבר מצאו די מזמן. המפץ הגדול, האבולוציה, העובדה שהעולם לא נברא לפני 3000 שנה, דינוזאורים, קיום של עולמות נוספים מלבד כדור הארץ וכו'. את כל זה הצליחו לעשות עוד לפני שהמילה חללית הייתה קיימת.

בנוגע לאמיתות המתוארות- אני לא אומר שכל מה שכתוב בתנך הוא שקר, ממש לא. אני חושב שהרבה מהמתואר שם באמת קרה, אך לאורך השנים, אנשים הרגישו צורך לפלפל את הסיפורים בשביל לעניין/למשוך/לחנך/להפחיד. אם הצליחו למצוא אישוש לגודל של מבנה שמתואר בתנך, זה לא אומר שהמים בנילוס הפכו לדם, או שמשה הוציא מים מהסלע.
פרסם תגובה