עולם הטניס - נובאק סלאם? עונת החימר יצאה לדרך

כאן מדברים על הכל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: עולם הטניס - ווימבלדון יצא לדרך

הודעהעל ידי yiffy » 27 יוני 2011, 19:58

נדאל פשוט מקבל ביר סרברים אחד אחרי השני. אני מאוד אוהב את פיש, אבל ברור שהוא איום הרבה פחות גדול על רפא מדל פוטרו.
משחק קשה לפדרר - לדעתי ההגרלה הכי קשה לשלב רבע הגמור (אם כי לרפא היה את דל-פוטרו בשמינית, אז אי אפשר להתלונן). ג'וקוביץ' אמור לעלות בקלות יחסית ועבור מארי הכל תלוי בעיקר באיפה הראש יהיה.
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי misha » 27 יוני 2011, 20:04

כן, טסונגה יריב הכי קשה מבין אלה שהבכירים קיבלו ברבע, אבל לא נראה לי שמישהו יופתע. לדעתי, עוד פעם נראה את טופ 4 בחצי.
תמונה תמונה

"לכל שחקן יש את הגאווה שלו ומה שמביא לי את הגאווה זה לא הדקות או הנקודות אלא הניצחון"
~דריק שארפ~
סמל אישי של המשתמש
misha

הודעהעל ידי jol9 » 28 יוני 2011, 18:05

מה קורה חברים...

אתמול היה משחק גדול. משחק ברמה של חצי גמר אם לא גמר בין רפא לדלפו. ההגרלה הקשה שלו זימנה לו משחקים קשים החל מהסיבוב השלישי, וזה מה יש.
הניצחון על דלפו היה מרשים. הפציעה של רפא מדאיגה אבל היום התקבל איתות הרגעה.

לדעתי נדאל בריא הוא טניסאי שקשה מאוד לנצח על הדשא, ואני מקווה מאוד שנראה אותו בריא מחר ובשאר התחרות.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי yiffy » 28 יוני 2011, 18:59

ה-MRI אכן אישר. נדאל ממשיך להתחרות. אני מקווה שפיש ימשיך להפגין את אותה רמה שאפיינה אותו עד כה בטורניר (סוף סוף הוא מגיע רחוק בגראנד סלאם) ואולי אפילו יגרור את נדאל למשחק ארוך.
הטניס חסר לי דווקא היום ממש (עם כל הכבוד לשאראפובה). הלמידה למבחנים סיזיפית והייתי צריך את ההסחה הזאת...
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי misha » 28 יוני 2011, 20:09

מעצבן שהמשחקים במקביל. עדיף כבר חלוקת ימים כמו בטורנירים אחרים.
תמונה תמונה

"לכל שחקן יש את הגאווה שלו ומה שמביא לי את הגאווה זה לא הדקות או הנקודות אלא הניצחון"
~דריק שארפ~
סמל אישי של המשתמש
misha

הודעהעל ידי שחף » 28 יוני 2011, 20:38

ההגרלה של פדרר נוראית עבורו. שחקן גבוה, ביג סרבר עם הרבה עוצמות בקו האחורי. בדיוק מסוג השחקנים שהעיפו אותו בטורנירים האחרונים ברבע הגמר( סודרלינג, ברדיץ'). אם לא יהיה פה אפסט, אני מניח שזה יהיה משחק ארוך שיכול להיגרר גם ל-5 מערכות. ובחצי יחכה דיוקוביץ'. לא נחמד בכלל. לגבי רפא, אם הוא היה כשיר ב-100% הייתי מהמר על שלוש מערכות מול פיש, טניסאי בינוני בסך הכל. גם עם פציעה הוא אמור לעבור את המשחק הזה.
שחף

הודעהעל ידי asafb96 » 29 יוני 2011, 14:22

פדרר עף :eek
asafb96

הודעהעל ידי שחף » 29 יוני 2011, 14:35

לא מבין את האנשים פה שדיברו על 2 סלאמים בקנה של רוג'ר. האיש יפתח בשנה הבאה את העונה ה-14 שלו כשחקן מקצוען, ויחגוג באוגוסט 30. פיט סמפראס, שחקן סרב אנד וולי, סגנון משחק הרבה פחות שוחק מזה של פדרר, פרש בגיל 31 אחרי 12 שנים כמקצוען. בסופו של דבר את הדעיכה האמיתית(שזה אומר לעוף בסיבוב רביעי או שלישי בסלאם) הוא בכלל לא התחיל.
שחף

הודעהעל ידי jol9 » 29 יוני 2011, 15:00

שחף כתב:לא מבין את האנשים פה שדיברו על 2 סלאמים בקנה של רוג'ר. האיש יפתח בשנה הבאה את העונה ה-14 שלו כשחקן מקצוען, ויחגוג באוגוסט 30. פיט סמפראס, שחקן סרב אנד וולי, סגנון משחק הרבה פחות שוחק מזה של פדרר, פרש בגיל 31 אחרי 12 שנים כמקצוען. בסופו של דבר את הדעיכה האמיתית(שזה אומר לעוף בסיבוב רביעי או שלישי בסלאם) הוא בכלל לא התחיל.

זה לא רק פה. אנשים בכל מקום מדברים על 2 סלאמים שהוא עוד יכול לקחת. לך תדע מה יילד יום. אחד נפצע, השני נחלש, הגרלה ידידותית והופ הוא בגמר ושם הכל יכול לקרות.

ההדחה הזאת די מפתיעה אותי, אני חשבתי שהוא כן יכול להגיע לגמר.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי שחף » 29 יוני 2011, 15:10

יוני, המצב נכון להיום עדיין אופטימלי מבחינת פדרר: הוא בלי פציעות יחסית שזה נדיר מאוד לשחקן בגיל שלו, הוא עדיין לא הפסיד בצורה מביכה בגראנד סלאם מאז שהוא הגיע לטופ(בשנה שעברה זה כמעט קרה אגב). שחקנים בגיל הזה לא עולים, הם רק יורדים. אז היום הוא הפסיד פעם ראשונה עם יתרון 2-0. לדעתי באליפות ארה''ב יש סיכוי יותר גבוה שהוא יעוף פתאום בשמינית גמר מאשר שהוא יזכה בטורניר. תסתכל על הנתונים של סמפראס, וזה בתקופה שהטניס היה פחות פיזי ועם סגנון פחות שוחק. הבאתי פה טור שרוג'ר כתב ומדבר על זה שהיום המוטיבציה שלו זה להגיע לעוד סלאמים כדי שנאדאל לא יגיע אליו. אי אפשר להשוות את זה לדרייב שהיה לו לפני כן או לדרייב שיש לחבר'ה כמו רפא, דיוקוביץ' ואפילו מארי ודל פוטרו.
נערך לאחרונה על ידי שחף בתאריך 29 יוני 2011, 15:19, נערך פעם אחת בסך הכל.
שחף

הודעהעל ידי jol9 » 29 יוני 2011, 15:18

שחף כתב:יוני, המצב נכון להיום עדיין אופטימלי מבחינת פדרר: הוא בלי פציעות יחסית שזה נדיר מאוד לשחקן בגיל שלו, הוא עדיין לא הפסיד בצורה מביכה בגראנד סלאם מאז שהוא הגיע לטופ(בשנה שעברה זה כמעט קרה אגב). אז היום הוא הפסיד פעם ראשונה עם יתרון 2-0. לדעתי באליפות ארה''ב יש סיכוי יותר גבוה שהוא יעוף פתאום בשמינית גמר מאשר שהוא יזכה בטורניר.

לך תדע. למרות שאני כן מסכים שהתחרות השנה בUO תהיה קטלנית לבכירים.
דלפוטרו חוזר לכושר, יש את האמריקאים שבדר"כ נראים טוב בסבב ארה"ב, יש את החברה הצעירים העולים, כמו טומיץ', דולגופולוב וכו'.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי yiffy » 29 יוני 2011, 15:40

אהה!!!! אני לא מאמין שזה שוב קרה, איזה באסה!!!
אין דבר יותר מבאס מלחזור ממבחן ולקרוא את זה...
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי misha » 29 יוני 2011, 15:55

לא הצלחתי להשתחרר בזמן כדי לראות את המשחק ובדיעבד טוב שכך. מאוד מאכזב.

שחף כתב:לא מבין את האנשים פה שדיברו על 2 סלאמים בקנה של רוג'ר. האיש יפתח בשנה הבאה את העונה ה-14 שלו כשחקן מקצוען, ויחגוג באוגוסט 30. פיט סמפראס, שחקן סרב אנד וולי, סגנון משחק הרבה פחות שוחק מזה של פדרר, פרש בגיל 31 אחרי 12 שנים כמקצוען. בסופו של דבר את הדעיכה האמיתית(שזה אומר לעוף בסיבוב רביעי או שלישי בסלאם) הוא בכלל לא התחיל.

כל אחד והגוף שלו, אין פה איזה נוסחה מסוימת שמתאימה. כמו למשל בכדורגל, יש שחקנים משחקים עד שנות ה30 המאוחרת ויש כאלה שגומרים את הקריירה ב31-32.
הוא יזכה בעוד אחד לפחות, אין לי ספק בכך. וזה יקרה כשאף אחד לא יצפה, בדיוק כמו במקרה של פיט, שכבר נחשב לשחקן גמור כשזכה במפתיע ביו אס אופן.

שחף כתב:הבאתי פה טור שרוג'ר כתב ומדבר על זה שהיום המוטיבציה שלו זה להגיע לעוד סלאמים כדי שנאדאל לא יגיע אליו. אי אפשר להשוות את זה לדרייב שהיה לו לפני כן או לדרייב שיש לחבר'ה כמו רפא, דיוקוביץ' ואפילו מארי ודל פוטרו.

רוג'ר לא כתב את הטור אלא סתם מישהו מספורט 5.
תמונה תמונה

~דריק שארפ~
סמל אישי של המשתמש
misha

הודעהעל ידי שחף » 29 יוני 2011, 16:08

אני חושב שפדרר עוד לא התחיל את הירידה האמיתית שלו ואנשים פה עוד צפויים להתאכזב. כדי שהוא יקח סלאם הוא לא צריך רק הגרלה קלה, הוא יצטרך שאיזה אנדי רודיק יגיע לגמר. זה לא זילזול, פשוט העובדות מהשנתיים האחרונות
שחף

הודעהעל ידי misha » 29 יוני 2011, 16:20

ברור שהוא לא יחזור לכושר של 2006 ואף אחד לא מצפה לזה, אבל גם עכשיו ביום טוב הוא יכול לנצח כל אחד, ודוגמא לזה הייתה רק לא מזמן בRG מול דיוקוביץ' או איך שהוא שיחק במאסטרס הסופי בלונדון. הימים האלה הולכים ומתמעטים אבל זה עדיין שם. כדי לזכות בסלאם את צריך התעלות גם אם אתה נמצא בירידה. סמפראס, אגאסי, איבניסביץ' הראו את זה לא כל כך מזמן וגם רוג'ר יכול.
תמונה תמונה

~דריק שארפ~
סמל אישי של המשתמש
misha

הודעהעל ידי yiffy » 29 יוני 2011, 17:05

misha כתב:ברור שהוא לא יחזור לכושר של 2006 ואף אחד לא מצפה לזה, אבל גם עכשיו ביום טוב הוא יכול לנצח כל אחד, ודוגמא לזה הייתה רק לא מזמן בRG מול דיוקוביץ' או איך שהוא שיחק במאסטרס הסופי בלונדון. הימים האלה הולכים ומתמעטים אבל זה עדיין שם. כדי לזכות בסלאם את צריך התעלות גם אם אתה נמצא בירידה. סמפראס, אגאסי, איבניסביץ' הראו את זה לא כל כך מזמן וגם רוג'ר יכול.

מישה, איך הפסדנו את ווימבלדון איך?
תודה לאל ששנה הבאה יש שני ווימבלדונים...
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי misha » 29 יוני 2011, 17:24

yiffy כתב:מישה, איך הפסדנו את ווימבלדון איך?

:sad1 כבר 6 סלאמים בלי זכייה והייתי די אופטימי הפעם. טוב שלא יצא לי לראות את המשחק, אחרת הייתי עוד יותר מתעצבן.
תמונה תמונה

~דריק שארפ~
סמל אישי של המשתמש
misha

הודעהעל ידי yiffy » 29 יוני 2011, 17:31

misha כתב:
yiffy כתב:מישה, איך הפסדנו את ווימבלדון איך?

:sad1 כבר 6 סלאמים בלי זכייה והייתי די אופטימי הפעם. טוב שלא יצא לי לראות את המשחק, אחרת הייתי עוד יותר מתעצבן.

אני בעיקר הרגשתי שעל הדשא הוא לפחות עדיף על ג'וקוביץ', ושזה אמור לסדר לו גמר מול נדאל ואז הכל יכול להיות. לקחתי בחשבון שהתסריט של שנה שעברה יחזור על עצמו, אבל אחרי הטורניר הנהדר ברולאן גארוס לא חשבתי שהסיכוי שזה יקרה גדול...
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי שחף » 29 יוני 2011, 18:16

אני חושב שכדי לייצר התעלות, פדרר יצטרך להגיע למיינד סט שבו נכון לעכשיו בשלב הזה של הקריירה שלו הוא נחות מדיוקוביץ' ונאדאל. זה משהו שכולם יודעים כרגע, אבל אני לא בטוח שהוא מאמין בזה. הדעיכה של פדרר בגלל האיכות העצומה שלו שונה משחקנים אחרים(הוא ממשיך להגיע לרבעי וחצאי גמר של סלאמים, סמפראס לא כל כך הגיע לזה בדימדומים של הקריירה שלו), וזה המינוס שבה. הוא לא חווה משהו שיגרום לו לייצר מוטיבציה מיוחדת. שלא לדבר על זה שאני פשוט לא רואה סרט שהוא לוקח גמר מול נאדאל.
שחף

הודעהעל ידי yiffy » 29 יוני 2011, 18:52

שחף - אני חושב בדיוק ההיפך ממך. אם יש משהו שהגמרים בלונדון ובפריז מול נדאל וחצי הגמר מול ג'וקוביץ' בפריז הוכיחו זה שלפדרר בכלל אין בעיה עם מעמד הגמרים מול ג'וקוביץ' ונדאל. הוא אולי לא פייבוריט, אבל "לא רואה סרט שהוא לוקח מולם גמר" זה מופרח לחלוטין בעיניי.

הבעיה של רוג'ר ב-RG שנה שעברה ובווימבי בשנתיים האחרונות הייתה נפילת מתח לא מוסברת מול שחקנים שאינם קורעים עליו תיגר כשהוא ביום טוב. זה לא אופייני לו וזה הופך אותו לפגיע מאוד. ייתכן שזה הגיל, או סתם העובדה שהוא כבר כל כך הרבה זמן מסתובב על מגרשים ברחבי העולם, אבל יש איזשהי שחיקה מנטלית וזה ניכר. מבחינה פיזית, פדרר נראה נהדר ועדיין נע נפלא על המגרש. אפילו ג'וקוביץ' עם כל ה"דיאטת גלוטן" שלו אכל מולו הרבה חימר בפריז. אני מאוד מקווה שיש דרך להתגבר על זה לפני שיהיה מאוחר מדי ושנזכה לראות אותו שוב מניף GS נוסף.
yiffy
חבר כבוד

הקודםהבא

חזור אל פורום שכונה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־11 אורחים