הולכים לבחירות

כאן מדברים על הכל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: הולכים לבחירות

הודעהעל ידי rc4991 » 11 דצמבר 2014, 15:41

אין סיכוי שדרעי יהיה שר האוצר
מקווה מאוד שזה יהיה כחלון
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 11 דצמבר 2014, 15:51

rc4991 כתב:אין סיכוי שדרעי יהיה שר האוצר
מקווה מאוד שזה יהיה כחלון

אל תפתחו ציפיות בקשר לכחלון רק בגלל הפלאפון
כשהוא היה אחראי על העובדות הסוציאליות הן היו בתחתית שרשרת המזון בגללו
:alan:
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 11 דצמבר 2014, 16:05

גדעון סער החליט לא להתמודד
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי my man » 11 דצמבר 2014, 16:06

Holiday_Armadillo כתב:גדעון סער החליט לא להתמודד

מוזר מאד...
"אם נחרבנו ונחרב העולם עמנו, על ידי שנאת חינם, נשוב להיבנות והעולם עמנו ייבנה, על ידי אהבת חינם!" (הראי"ה קוק)
סמל אישי של המשתמש
my man

הודעהעל ידי jol9 » 11 דצמבר 2014, 16:08

roy1000 כתב:בן כספית חושף היום שביבי ניסה לעצור את הבחירות ע"י מתן הבטחה לליברמן שהוא ימנה אותו למ"מ ראש הממשלה ויפרוש שנה לפני הבחירות הבאות, ככה שליברמן יוכל לרוץ כראש ממשלה מכהן... הוא עוד אומר שביבי הבטיח לדרעי את תיק האוצר...

שיהיה לכולנו בהצלחה.

ושוב אתה מתייחס לדברים שמישהו אמר ונראים לך כנכונים כעובדה מוגמרת...

אני שמעתי את כל אנשי הליכוד מכחישים שהיה דבר כזה, והסיכוי שדבר כזה היה בפועל שואף לאפס.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 11 דצמבר 2014, 16:18

my man כתב:
Holiday_Armadillo כתב:גדעון סער החליט לא להתמודד

מוזר מאד...

לא מוזר בכלל. אתמול היתה סוג של הצבעת אמון/אי אמון בביבי במרכז הליכוד. בגלל שהוא זכה ברוב משמעותי, ברור שהמרכז הולך עם ביבי, ולכן
מבחינת סער עדיף עכשיו לא להתמודד ולשבת קדנציה אחת בחוץ.
יכול מאוד להיות שאם ביבי יפסיד ויפרוש מהחיים הפוליטיים, סער יהיה זה שיוזנק לכסא המנהיג.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 11 דצמבר 2014, 16:36

jol9 כתב:
roy1000 כתב:בן כספית חושף היום שביבי ניסה לעצור את הבחירות ע"י מתן הבטחה לליברמן שהוא ימנה אותו למ"מ ראש הממשלה ויפרוש שנה לפני הבחירות הבאות, ככה שליברמן יוכל לרוץ כראש ממשלה מכהן... הוא עוד אומר שביבי הבטיח לדרעי את תיק האוצר...

שיהיה לכולנו בהצלחה.

אני שמעתי את כל אנשי הליכוד מכחישים שהיה דבר כזה, והסיכוי שדבר כזה היה בפועל שואף לאפס.

ממש לא עובדה מוגמרת, אבל זה הכיוון שאנחנו הולכים אליו. וברור שאנשי הליכוד יכחישו.
roy1000

הודעהעל ידי אדם » 11 דצמבר 2014, 17:25

jol9 כתב:
roy1000 כתב:אז אדם, אם לסכם את מה שאתה אומר - שום דבר רע הוא לא אשמתו של ביבי. ביבי הוא גאון שלא יכול לעשות שום טעות. אפשר פשוט לוותר על כל הרעיון של בחירות ולהמשיך את ביבי למלך עד שימות (ואז אולי אפשר להעביר את המלוכה לבן מגל"צ שהולך עם הנורווגית או לשרה).

רק תענה לי על שאלה אחת - האם אי פעם בחיים שלך היית בשועפאט? ג'אבל מוכבר? בית חנינה? אבו-דיס?

אני הייתי בבית חנינה ביום של הפיגוע דריסה בי-ם... הווייז הבן-**נה הזה לקח אותי בדרך הכי קצרה כמעט לרמאללה...

היה קצת גשום, אז אולי בגלל זה לא זרקו עליי אבנים.

איפה שמעת אותי אומר או הבנת שביבי הכי טוב וגאון ,ואין צורך בבחירות ,הוא יותר טוב מאלה שרוצים למכור תמדינה ומציגים את זה כאופציה היחידה וכי רק ככה אפשר .
בנוסף אמרתי שהוא לא אשם בהכל ,לא שהוא לא אשם בכלל ,ושהבעיות האלה לא התחילו מכהונתו ,זה דברים של עשרות שנים שהדינה צריכה לקחת על עצמה ולשנות ,וזה לא משנה מי יעמוד בראשה בדברים האלה ,אבל מבחינה ביטחונית כן חשוב מי ינהל אותה ומי יעשה משא ומתן ומי ינהיג ויכוון.
ברור שצריך לשנות וצריך להזיז דברים ,אבל זה לא שביבי או מישו אחר לבד יכולים ,זה הרבה יותר עמוק מזה זה סדרי עולם ,זה שינוים שאולי יפגעו בנו גם בטווח הקצר כי זה יפגע בעשירים שקונים שטחים וקרקעות ומפעלים וכביכול עושים את זה ומקבלים הקלות ,ויוצרים מקומות עבודה ומסחר .
ומה ניסית להגיד בזה שאם היתי או לא היתי?
מה הכוונה?
במקרה היתי שבוע שעבר נסעתי למקום בשם יטב
אדם

הודעהעל ידי roy1000 » 11 דצמבר 2014, 18:32

אדם, כשאתה אומר "למכור את המדינה", אתה מתכוון למישהו שמוכן לתת את תיק האוצר לעבריין מורשע כמו אריה דרעי? הרי ביבי היה מוכר אותך ואותי ואת שרה ואת הילדים שלו ואת חצי מהעולם בשביל עוד חודש על כסא ראש הממשלה. אפשר לחשוב על מי אנחנו מדברים פה.

בכל מקרה, נראה שאתה נוקט במדיניות הבת-יענה. הכל נגזר עלינו משמיים - יוקר המחיה, מחירי הנדל"ן, השחיתות, אין מה לעשות ורק ביבי יביא לנו בטחון (כי היה לנו כל כך בטוח בשנתיים האחרונות), ורק ביבי יהיה חזק מול החמאס (כמו שראינו). אין מה לעשות, אלא לבחור ביבי לנצח כי ביבי כל כך טוב לכולנו והכי חושב - רק הוא לא "מוכר את המדינה". בסדר.

ואם תהית - אז לא, בית חנינא ושועפט וג'בל מוכבר הם לא חלק מירושלים ואתה מוזמן לסוע לשם, אבל אני בספק אם תעשה את זה, למרות הבטחון הנפלא שהביאה לנו ממשלת ביבי המלך.
roy1000

הודעהעל ידי my man » 11 דצמבר 2014, 19:39

"חוסן כלכלי, והסדר מדיני"
איזה כיף שהמפלגה של כחלון מביאה עקרונות עם משב רוח מרענן, כי מזמן לא שמענו עקרונות כ"כ מקוריים...
"אם נחרבנו ונחרב העולם עמנו, על ידי שנאת חינם, נשוב להיבנות והעולם עמנו ייבנה, על ידי אהבת חינם!" (הראי"ה קוק)
סמל אישי של המשתמש
my man

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 11 דצמבר 2014, 20:58

שוב פעם מראים שהאיחוד של לבני ובוז'י אמור להביא להם מעל 20 מנדטים (24 ליתר דיוק)
אני לא מבינה מה כל כך מושך אנשים בשיתוף הפעולה הזה

יאיר-ליברמן-כחלון, זה שיתוף פעולה שהייתי רוצה לראות והייתי מבינה את העניין בו
בוז'י ולבני? לא מבינה
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי Roni1 » 11 דצמבר 2014, 21:08

Holiday_Armadillo כתב:שוב פעם מראים שהאיחוד של לבני ובוז'י אמור להביא להם מעל 20 מנדטים (24 ליתר דיוק)
אני לא מבינה מה כל כך מושך אנשים בשיתוף הפעולה הזה

יאיר-ליברמן-כחלון, זה שיתוף פעולה שהייתי רוצה לראות והייתי מבינה את העניין בו
בוז'י ולבני? לא מבינה

רשימה של יאיר-ליברמן-כחלון זה הדבר הכי טוב שיכול לקרות כאן. מאוזן לימין שמאל ומרכז, הבעיה שהם לא יצליחו להעמיד אף אחד בראש הרשימה משיקולי אגו.

הדבר הכי נורא אצל בוז׳י ולבני זה שהם קוראים לעצמם מרכז, זו גניבת דעת, מדובר בשמאל על גבול המרצ. קווי 67, חיבוקי לאבו מאזן וועדים חזקים, אין שם שום איזון. הם מרכז כמו ששילוב של הליכוד ובנט זה מרכז.
Roni1

הודעהעל ידי jol9 » 11 דצמבר 2014, 21:16

roy1000 כתב:
jol9 כתב:

שיהיה לכולנו בהצלחה.

ממש לא עובדה מוגמרת, אבל זה הכיוון שאנחנו הולכים אליו. וברור שאנשי הליכוד יכחישו.

אבל אפשר ככה להמציא כל דבר עד רמת האבסורד. בוא ננסה להיצמד לעובדות ולדברים ידועים ומוכחים
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 11 דצמבר 2014, 21:27

כרמל ורוני, אני לגמרי מסכים איתכן. פשוט לא מבין את זה.

לא רק שמדובר באנשים בעייתיים בלשון המעטה, אלא ששוכחים שהמפלגה הזאת מורכבת מאנשים שנעים בין השמאל לאולטרה שמאל כמו מירב מיכאלי,
סתיו שפיר ואופנהיימר.
זה מה שהעם רוצה, שסתיו שפיר תהיה שרת הבריאות? גם במשרד שלה היא תעשה מהומות עד שירחיקו אותה משם?

הזוי.

גם סיפור הרוטציה הזוי בעיניי. למה שליברמן למשל יסכים למצב שבו הוא ממליך את לבני לראשות הממשלה ממרומי ה-2 מנדטים שהיא היתה מביאה בתנועה...

לדעתי הסיפור של המפלגה הזאת, זה כל מיני מאוכזבי לפיד ואנשי שמאל קלאסיים שהולכים אחרי הזרם. ברגע שקצת יחדדו את הרשימה האולטרה שמאלנית שלהם,
הם יתפקחו והעבודה תרד.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 11 דצמבר 2014, 23:37

jol9 כתב:אבל אפשר ככה להמציא כל דבר עד רמת האבסורד. בוא ננסה להיצמד לעובדות ולדברים ידועים ומוכחים

אני לא חושב שלצטט את בן כספית זה להמציא משהו עד רמת האבסורד. רחוק מזה. אתה יכול לבחור שלא להאמין, אבל זה ממש לא אבסורד.
roy1000

הודעהעל ידי Roni1 » 11 דצמבר 2014, 23:58

ציפי על בוז׳י לפני כמה שנים, צודקת.
http://m.youtube.com/watch?v=QltuhIIaZsg
Roni1

הודעהעל ידי אדם » 12 דצמבר 2014, 01:02

roy1000 כתב:אדם, כשאתה אומר "למכור את המדינה", אתה מתכוון למישהו שמוכן לתת את תיק האוצר לעבריין מורשע כמו אריה דרעי? הרי ביבי היה מוכר אותך ואותי ואת שרה ואת הילדים שלו ואת חצי מהעולם בשביל עוד חודש על כסא ראש הממשלה. אפשר לחשוב על מי אנחנו מדברים פה.

בכל מקרה, נראה שאתה נוקט במדיניות הבת-יענה. הכל נגזר עלינו משמיים - יוקר המחיה, מחירי הנדל"ן, השחיתות, אין מה לעשות ורק ביבי יביא לנו בטחון (כי היה לנו כל כך בטוח בשנתיים האחרונות), ורק ביבי יהיה חזק מול החמאס (כמו שראינו). אין מה לעשות, אלא לבחור ביבי לנצח כי ביבי כל כך טוב לכולנו והכי חושב - רק הוא לא "מוכר את המדינה". בסדר.

ואם תהית - אז לא, בית חנינא ושועפט וג'בל מוכבר הם לא חלק מירושלים ואתה מוזמן לסוע לשם, אבל אני בספק אם תעשה את זה, למרות הבטחון הנפלא שהביאה לנו ממשלת ביבי המלך.

אתה ממשיך להכניס לי מילים לפה ,לא אמרתי שהכל נגזר וזה לחיות אם זה
ביבי הרע בימעוטו,ובעניני הבעיות במדינה אמרתי שצריך לעשות מעשה וזה הרבה יותר עמוק מאשר ראש ממשלה כזה או אחר ,זה משו שהרבה אנשים חלקם פרטים חלקם מהממשלה צריכים לקחת על עצמם ולשנות דברים מהותים ,לא ראיתיי איפה ראית שאמרתי שאני טומן תראש וחי אם המצב ,אני לא מליונר אני ממצוע וחי את הקשים שכל האזרחים מדברים עליהם וחים אותם ביומיום.
לגבי מכירת מדינה אני מתכון ,אתה זוכר מה קרה שרבין ופרס היו ראשי ממשלה?אתה זוכר איזה פיגועים רצחנים או שאתה טומן את הראש ותתרץ או תאשים אחרים ,התיאום הביטחוני שרבין דאג לו כל כך ,ונתן אותו למחבל מורשע בשם ערפאת ,מה שחוינו אז מי כמוך יודע וזוכר,איזה פיגועים ואיזה חגים וימים סידרו לנו ,וזה בגלל שנתנו ונתנו ונתנו חופש ,ואיבדנו תהרתעה וגבולות ,וחשבנו שאנחנו חכמים גדולים ,זה הביא את הפיגועים הכי גרועים שחוותה מדינת ישראל ,ואם לזכיר לך את 2006 עד 2008 ,איך היתנהלה המדינה ואיך הצבא היתנהל ואיבד מכושרו ותיפקודו ,ואיך המדינה איבדה הרתעה וסדר ,ואיך התאים והדברים שהפלסטינאים בנו אז וניצלו את החופש שהיה והחוסר סדר עולה לנו היום ואנחנו משלמים על זה כיום ,הכוונה שאלה לא דברים מובנים מאליהם .
אני לא חי משמעות וספקולציות ,אני בטוח שביבי לא יתן את תיק האוצר לביבי ,אבל יפה שאתה מוכן לתת את המדינה לבחור חסר ידע ביטחוני ,בחור שדוגל בלתת חופש פעולה ושיתוף פעולה אם מחבלים ופלסטינאים ,ומציג את תושבי עזה ואת עזה כקורבן וכמסכנים ,בחור שרוצה לתת את ירושלים כבירת הפלסטינאים ,בחור שלקח בחור שבקושי עוברת אחוז חסימה ,ולקח בחור נוסף בשם עמיר פרץ שאשם במחדלים חמורים ובגרימת מוות של עשרות חילים ,בגלל תיפקודו וניהול המלחמה אז בצורה מבזה והזויה ,שלח חיילים לעומק בזמן שנחתמת הפסקת אש ,וזה רק קצה הקרחון ,אבל עדיף להפוך אותו לממציא כיפת ברזל ,שזה גם לא נכון אבל משום מה כל הקרדיט אליו ,ובנוסף נחזור לליבני שעברה 50 מפלגות במספר שנים ,בחורה חסרת אידאולוגיה או כיוון ,זה הבחירה שלך?
שוב אני לא אמרתי ביבי ביבי כל יכול ,אבל במצב הקיים מבחינתי הוא הרע במיעוטו ,ומבחינה ביטחונית הוא הטוב ביותר ,אני לא רוצה לסבול כלכלית אבל אני מעדיף שאוכל לסבול קצת כלכלית אבל יהיה לי מדינה וביטחון יחסי ,מאשר חוסר מדינה שלשם בוזי ידרדר אותנו אבל ולא בטוח יטפל בכלכלה .
דבר נוסף אף פולטיקאי לא צדיק כולם אינטרסנטים ,אבל שביבי המשיך אם ההממשלה האשימו אותו ששום דבר לא זז ,שהוא בא וטען שלא נותנים לו,וזה לא שקר שכל פעם היו איומים של היתפטרות ומש/חקי אגו מצד לפיד וחברי הקואליציה ,אז מה רצית שיהיה ראש ממשלה שלא יכול למשול?שלא יכול להנהיג?
זה כאילו משחק כפול ורואים רק מה שנוח לראות ומתעלמים מצד שני ,ביבי עשה מעשה יחסית מכובד ויתר על המושב ולקח סיכון אי אפשר להגיד שלא ,אף אחד לא מבטיח שהוא יבחר או יקבל בודאות את ראשות הממשלה ,במיוחד שבעיני הציבור אהבל ואוכל כל דבר וכל סיסמה וכל אמירה ,ונשטף מהר במוח ,והזכרון קצר מאוד ,אז נכון חלק יאהבו חלק לא אבל אני מאוד מכבד תהחלטה שלו לוותר ולקחת סיכון ביודעין שאולי הוא יפסיד ,במיוחד שגם ליברמן עושה סימנים וקטעים בזמן האחרון לביבי ,שעוד חשב שהוא שותף אמיתי שלו .
אני מקווה שתבין אותי ותבין את כוונתי ,שדום דבר לא מושלם ,אבל לא הכל נופל על בן אדם אחד לטוב ולרע ,אני רק לא מתחבר לדברים שצדדים אחרים מיצגים ,ואני לא אוהב פתטיות וסיסמאות בשקל שכולם יודעים שאין כלום מתחת אבל הציבור אוכל ,מה שהיה הוא שייהיה לא כי אי אפשר לשנות , כי לא באמת רוצים כי זה פוגע באנשי עסקים העשירים ,ובחברות ממשלתיות ,וקשרי מסחר אם העולם ,אתה יודע שהכל קשור ומפחדים לגעת וזה לא רק קשור למי ישב בממשלה ,זה צריך לשנות סדרי עולם ולגעת בנקודות הרגישות
אדם

הודעהעל ידי roy1000 » 12 דצמבר 2014, 10:47

ביבי הוא רע. נקודה. לא במיעוטו ולא כלום. הוא ראש ממשלה גרוע. ובדבר אחד אני מסכים איתך - בוז'י/ליבני הם לא אלטרנטיבה, אבל זה לא מעלה כלום מבחינת ביבי. הבטחון האישי היום באשפה. אם לא הייתה גדר הבטחון שנה שרון, היו לך היום פיגועים כל יום בדיוק כמו ב- 2002. ה"חזק מול החמאס" שלו (ססמא מאוד לא פתאטית שאתה ואחרים ממש לא אכלו) נפל בדיוק תוך יום. הוא היה סופר חלש מול החמאס ובת'כלס נכנע לחלוטין.

אם אתה חושב שיותר כסף לצבא ומטוסים חמקניים יביאו לך בטחון, אז אתה טועה. חשבתי שאת זה כולם הבינו אחרי שנפלו פה טילים במשך כמה חודשים, אבל כנראה שלא. ביבי לא יביא לך בטחון גם אם יקנה עוד 1,000 מטוסים חמקנים. בכל מקרה, אתה תקבל את הממשלה שרצית. אני פשוט תוהה את מי תאשים במצב אחרי שתוקם ממשלת ביבי-בנט-חרדים? אולי שאולי תגיד שכל הבעיות הן פשוט גזירה משמיים ושאין מה לעשות וביבי לא יכול לעשות כלום?
roy1000

הודעהעל ידי jol9 » 12 דצמבר 2014, 11:45

roy1000 כתב:
jol9 כתב:אבל אפשר ככה להמציא כל דבר עד רמת האבסורד. בוא ננסה להיצמד לעובדות ולדברים ידועים ומוכחים

אני לא חושב שלצטט את בן כספית זה להמציא משהו עד רמת האבסורד. רחוק מזה. אתה יכול לבחור שלא להאמין, אבל זה ממש לא אבסורד.

זה נכון. אבל צריך להתייחס לזה בעירבון מוגבל. אני דווקא מחבב את בן כספית, ואני לשמוע את התכנית שלו ב103 כל יום בחמש. אבל
אין ספק שהוא אובססיבי לגבי משפחת נתניהו.

אני מאמין שאם נתניהו היה רוצה, הוא היה מקים ממשלה צרה ומושל עוד שנתיים. הוא כנראה לא באמת רצה. נראה לך שליברמן היה מוותר על אפשרות
להיות ראש ממשלה? מה הוא ציפי לבני?
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי Roni1 » 12 דצמבר 2014, 13:44

jol9 כתב:
roy1000 כתב:

זה נכון. אבל צריך להתייחס לזה בעירבון מוגבל. אני דווקא מחבב את בן כספית, ואני לשמוע את התכנית שלו ב103 כל יום בחמש. אבל
אין ספק שהוא אובססיבי לגבי משפחת נתניהו.

אני מאמין שאם נתניהו היה רוצה, הוא היה מקים ממשלה צרה ומושל עוד שנתיים. הוא כנראה לא באמת רצה. נראה לך שליברמן היה מוותר על אפשרות
להיות ראש ממשלה? מה הוא ציפי לבני?
Roni1

הקודםהבא

חזור אל פורום שכונה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־2 אורחים