הרכבת הממשלה והקואליציה

כאן מדברים על הכל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: תוצאות המדגם ומה יהיה הלאה

הודעהעל ידי Roni1 » 18 מרץ 2015, 09:28

כחלון זה לא לפיד, קודם כל הוא לא פופוליסט שבא לגזור כותרות על מע״מ אפס אלא אחד שמתכוון לעבוד, הוא צנוע ונראה שגם אנשי המפלגה שלו לא טיפוסים מלאים בעצמם כמו שי פירון ומיקי לוי.
ביבי כבר עבד איתו בעבר בהצלחה ובסופו של דבר הצלחות של ממשלת ליכוד גדול יזכרו כהצלחות של ממשלת ליכוד עם שר אוצר שהוא ליכודניק לשעבר. זה כ״כ לא מקרה לפיד.
Roni1

הודעהעל ידי roy1000 » 18 מרץ 2015, 09:34

jol9 כתב:אני חושב שלפיד הגזים, כי הוא לא היה מספיק מנוסה, והוא דחק את ביבי לפינה וגרם לו לפטר אותו
ולפזר את הממשלה. היום אני די בטוח שלפיד מבין את הטעויות שעשה.

כחלון פוליטיקאי הרבה יותר מנוסה. הוא לא יבקר את הממשלה מבפנים, הוא יידע לוותר כשצריך, ויידע
לעמוד על שלו כשצריך.

אני לא רואה שום סיבה שאיש ליכוד במקור לא יצליח לעבוד עם ביבי. אני רוצה להאמין גם שביבי יידע לקחת
צעד הצידה, ולתת לאנשים לעשות את העבודה שלהם, לטובת הציבור. גם אני כמו הרבה אנשים חושב שזאת
הקדנציה האחרונה שלו, והוא יירצה להשאיר טעם טוב, ולא עוד ממשלה של שנתיים.

השאלה היא אם ביבי מעוניין לעבוד איתו או לדפוק אותו כמו שניסה לעשות עם לפיד?

הקלפים ייחשפו מהר מאוד כי צריך להעביר תקציב מייד עם הקמת הממשלה. אם ביבי/בוגי יקבלו את ה- 10 מליארד תוספת לביטחון שהם רצו והחרדים יקבלו וההמתנחלים יקבלו אז אפשר כבר עכשיו להתחיל את מערכת הבחירות הבאה. בשביל שכחלון יצליח, ביבי יצטרך לעשות פשרות מאוד גדולות, פשרות שהוא לא הסכים להן בקדנציה הקודמת.
roy1000

הודעהעל ידי roy1000 » 18 מרץ 2015, 09:35

שמואל1 כתב:ניצחון מוחץ של ביבי.
ומה קרה למינה צמח אתמול? תוצאות האמת שונות מאוד מהמדגם

המדגמים נכשלו בענק. איפה הדיבורים על פער למחנה הציוני ואיפה האמת? האנשים האלה ממש לא רציניים.
roy1000

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 18 מרץ 2015, 09:40

אולי כולם עשו את מה שגורי אמר ונתנו תשובות לא נכונות במדגמים בשביל שיהיה להם בידור בטלוויזיה אחר כך
:alan:
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי tzachMTA » 18 מרץ 2015, 09:48

roy1000 כתב:

המדגמים נכשלו בענק. איפה הדיבורים על פער למחנה הציוני ואיפה האמת? האנשים האלה ממש לא רציניים.

דווקא הפער למחנה הציוני בסקרים של יום שישי, הוא מה שנתן לביבי את הבחירות האלו.. הצלחה מטורפת של ביבי, שאפו!

נ.ב. יש עכשיו רק 2 אופציות לממשלות
ממשלת ימין חרדים ששווה 67-68 מנדטים או ממשלת אחדות שכוללת את ביבי הרצוג לפיד וכחלון. נדמה לי שהראשונה סבירה הרבה יותר, בעיקר בגלל שבליכוד ובמחנצ יסקלו ראשים אם יילכו למהלך כזה, בעיקר בליכוד.
tzachMTA

הודעהעל ידי roy1000 » 18 מרץ 2015, 10:23

tzachMTA כתב:דווקא הפער למחנה הציוני בסקרים של יום שישי, הוא מה שנתן לביבי את הבחירות האלו.. הצלחה מטורפת של ביבי, שאפו!

ממשלת ימין חרדים ששווה 67-68 מנדטים או ממשלת אחדות שכוללת את ביבי הרצוג לפיד וכחלון. נדמה לי שהראשונה סבירה הרבה יותר, בעיקר בגלל שבליכוד ובמחנצ יסקלו ראשים אם יילכו למהלך כזה, בעיקר בליכוד.

זה לא יכול להיות שביום שישי צופים 22 מדנטיםפ לליכוד וביום שלישי מסתבר שזה 30. לא יכול להיות שהמדגם צופה 27-27 ובסוף זה 30-24. זה כשל עצום של הסוקרים.

67-68 זה יותר ממספיק בשביל ממשלת ימין צרה. לביבי יהיה קשה ללכת לממשלת אחדות בתסריט הזה.

אם צריך להתסכל על הצד החיובי, אז אני מקווה שיהיה טיפול בנושא המשילות ומערכת המשפט. חייב לבוא שינוי שיאפשר לממשלה לבצע את המדיניות שלה.
roy1000

הודעהעל ידי שמואל1 » 18 מרץ 2015, 10:27

tzachMTA כתב:
roy1000 כתב:

דווקא הפער למחנה הציוני בסקרים של יום שישי, הוא מה שנתן לביבי את הבחירות האלו.. הצלחה מטורפת של ביבי, שאפו!

מסע ההפחדה של ביבי עבד לו יופי והסקרים רק עזרו לו לקדם את ההפחדה בציבור.
זה מה שהביא לו את הניצחון הגדול.

אפשר לומר הרבה דברים על ביבי, הוא ניהל קמפיין בגאונות.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
שמואל1
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 18 מרץ 2015, 10:42

שמואל1 כתב:זה מה שהביא לו את הניצחון הגדול.

אפשר לומר הרבה דברים על ביבי, הוא ניהל קמפיין בגאונות.

אם המטרה של ביבי הייתה אך ורק להיבחר ולא משנה מה, אז כן, הקמפיין היה מצויין. הבעיה בקמפייין השנאה, ההפחדה ושריפת הגשרים היא שעכשיו הוא צריך להיות ראש ממשלה במדינה שהוא שרף וזה ממש לא הולך להיות פשוט.
האתגרים שעומדים בפני המדינה גדולים בכמה מספרים על היכולות של ממשלת ביבי הבאה. עכשיו כשציפי ליבני כבר לא שם, מי יענה לטלפונים של ג'ון קרי ואובאמה? מאחורי מי יהיה לביבי להתחבא? מאחורי בנט? כחלון?

למי ביבי יפנה כשיתקבלו החלטות מועצת הבטחון נגד ישראל? לאדלסון? ישלח את בנט לא להתנצל ולקרוא לאובאמה "אח"?

אם יש מישהו שאני לא מקנא בו היום זה ביבי נתניהו. הוא קיבל מה שהוא רצה - הוא נבחר. שיהיה לו ולנו בהצלחה.

עריכה: כל הכבוד לזהבה גלאון על לקיחת האחריות וההתפטרות שלה. הלוואי והיו יותר פוליטיקאים עם היושרה שלה.
roy1000

הודעהעל ידי roy1000 » 18 מרץ 2015, 10:55

אם יש מישהו שזכה בהערכה שלי בבחירות האלה זו זהבה גלאון. איזה קלאסה של פוסט. אולי עכשיו תהיה מרצ חדשה שתשנה את הלקסיקון ותשתמש קצת פחות במילה "כיבוש".

מרצ עברה את אחוז החסימה אבל קיבלה רק 4 מנדטים, נכון לתוצאות האמת כרגע. את התמונה הכללית כולנו רואים היטב. אני אמרתי במהלך הקמפיין שאם מרצ תצליח זו ההצלחה של כולם, אבל אם מרצ לא תעמוד בציפיות אני היא הכתובת ואני אקח אחריות אישית. לכן הודעתי הבוקר שאני מתפטרת ומפנה את מקומי בכנסת כדי שחברתי לסיעה תמר זנדברג תוכל להכנס במקומי. אני לא אתמודד על ראשות מרצ שוב, ואשאר יו"ר מרצ עד העברת התפקיד בצורה מסודרת בזמן הקרוב.
זה רגע מאוד קשה עבורי. אני קיוויתי שמרצ תשמור על כוחה ועוד יותר מזה קיוויתי שנוכל להקים ממשלה חלופית ולסיים את עידן נתניהו. לצערי זה ממש לא מה שקרה. אני לא מציעה לאף אחד במחנה להעז לומר שהבוחרים אכזבו אותנו. ההפך: אנחנו אכזבנו אותם. אזרחי ישראל לא חייבים לי כלום, ואני חייבת להם הכל. אם הציבור בישראל בחר להקטין את כוחה של מרצ, אם הוא בחר לתת עוד קדנציה לנתניהו, זו אני בלבד שצריכה להסיק מסקנות. במקביל, זו אחריותה של מרצ כמפלגה לעשות חשבון נפש ולמצוא מחדש את המצפן והכיוון.
ואחרי שזה נאמר, אני רוצה להגיד דבר חשוב לא פחות לחברי למרצ ולשמאל הישראלי: תרימו ראש. לא סגרו לנו את המדינה ולא שום דבר. אני יודעת על בשרי שבפוליטיקה יש תמיד עליות וירידות. כמו שבבחירות הקודמות הכפלנו את כוחה של מרצ, כך הפעם ספגנו מכה. אני יודעת שאנחנו נגדל שוב מכיוון שמרצ היא לא רק רעיון פוליטי וערכי שיש לו ויהיה לו מקום במדינת ישראל, אלא עוד לפני כן, מרצ היא הפנים והקול של ציבור גדול מאוד בישראל - והציבור הזה לא הולך לשום מקום. ואני אגיד לכם משהו נוסף: אולי זה נראה רחוק, אולי זה נראה מעבר להרי החושך, אבל אנחנו גם נחזור לשלטון. זה לא יבוא לנו כי מגיע לנו, אלא רק אם נעבוד קשה וביחד כדי לעשות את השינוי - שינוי שהיום אנחנו יודעים שדורש הרבה יותר עבודה ממה שהיה נראה לפני הבחירות.
אני רוצה להגיד לכם שאני גאה בדרך שלנו ואני אסירת תודה על מה שמרצ איפשרה לי אישית לעשות ב-13 שנים של עבודה בכנסת, ועוד לפני כן כפעילה במפלגה. אני גאה בחוקים שחוקקתי ובמאבקים שמרצ הובילה, אני גאה בניצחונות שלנו ואני גאה לא פחות בקרבות שנלחמנו ולא ניצחנו בהם. אני גאה בכך שמרצ היתה ותמשיך להיות הקול של השמאל בישראל, קול של דו-קיום, של דמוקרטיה, שוויון על כל צורותיו – קול שאני יודעת שגם סיעת מרצ בכנסת הקרובה תוכיח שאי אפשר להשתיק אותו.
אני גאה בכם, תומכי מרצ, שהתגייסתם ויצאתם להצביע ובמו ידיכם הכנסתם את מרצ לכנסת ומנעתם תרחיש גרוע בהרבה. נתתם לנו תקווה, נתתם למרצ כוח מול הימין בכנסת הקרובה, ונתתם למרצ את נקודת ההתחלה כדי להתחיל לתקן, לשקם, לשנות ולגדול.
יותר מהכל, אני גאה בפעילים שלנו, שרבים מהם הצטרפו למרצ בשנה האחרונה והוכיחו שהתנועה שלנו נמצאת כבר עכשיו בתהליך של שינוי וצמיחה. אני קוראת לכם – תישארו, תגייסו עוד אנשים, תצמיחו את דור ההנהגה הבא של השמאל, ותמשיכו לפעול למען הדרך שאתם מאמינים בה כדי שנחזיר אותה למקומה הראוי בפוליטיקה הישראלית.
תומכי מרצ יקרים, אני אוהבת אתכם, ואני אומרת לכם שוב תודה גדולה על הזכות שנתתם לי.
roy1000

הודעהעל ידי Roni1 » 18 מרץ 2015, 12:22

חבל שהיא מתפטרת, היא לא ממש אשמה במצב הזה. הם נתקעו בין רצון למהפך שהוביל להצבעה למחנ״צ ובין הקצנה הזויה של מצביעים רבים שלהם שברחו לרשימה המשותפת.
Roni1

הודעהעל ידי MTA2311 » 18 מרץ 2015, 12:24

פוסט מצויין, של אשה מחליאה.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי Roni1 » 18 מרץ 2015, 12:30

למה מחליאה?
Roni1

הודעהעל ידי roy1000 » 18 מרץ 2015, 12:37

דרך אגב - התוצאות מתל-אביב - מחנה השמאל (עבודה, מר"צ ולפיד) - 60%. מחנה הימין (ליכוד ובית יהודי) - 20%, וזה כולל את דרום תל-אביב. בירושלים מצד שני - שמאל - 18%, ימין - 40%.
בבחירות 2016, כשהימין ירצה לעשות את העצרות שלו, באמת שדי עם כיכר רבין.
roy1000

הודעהעל ידי roy1000 » 18 מרץ 2015, 12:39

ליברמן ההזוי דורש את תיק הבטחון. בסדר. למה לעצור שם? למה לא לדרוש לפאינה את תיק האוצר?
roy1000

הודעהעל ידי Roni1 » 18 מרץ 2015, 12:49

איזה כיף שמרזל לא עבר. לא מבינה מה יש לטיפוסים האלה לחפש הכנסת.
Roni1

הודעהעל ידי roy1000 » 18 מרץ 2015, 12:56

מילה אחרונה על נושא הסקרים - מדובר בשרלטנות לשמה ואין לי שום ספק ששלושת "מכוני הסקרים" פשוט מעתיקים אחד מהשני או אפילו ממציאים ממוחם הקודח. זה בדיוק כמו שיש מבחן ושלושה סטודנטים שיושבים אחד ליד השני עושים בדיוק את אותה הטעות.
roy1000

הודעהעל ידי LIAV10 » 18 מרץ 2015, 13:12

אל תאבדו תקווה, יש עוד אחוז אחד שלא נספר, אולי המחנה הציוני יעקפו את ביבי, מרצ תעלה וליברמן יפול באחוז החסימה.
ואז בוז׳י יהיה ראש הממשלה הבא נקודה.
תמונה
יאללה הביתה.
כולם.
סמל אישי של המשתמש
LIAV10

הודעהעל ידי felix_r » 18 מרץ 2015, 13:17

LIAV10 כתב:אל תאבדו תקווה, יש עוד אחוז אחד שלא נספר, אולי המחנה הציוני יעקפו את ביבי, מרצ תעלה וליברמן יפול באחוז החסימה.

:D
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי MTA2311 » 18 מרץ 2015, 13:18

Roni1 כתב:למה מחליאה?

מאוד לא אוהב אותה.
עם מרץ כמפלגה אין לי בעיה דווקא.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי michael » 18 מרץ 2015, 13:18

LIAV10 כתב:אל תאבדו תקווה, יש עוד אחוז אחד שלא נספר, אולי המחנה הציוני יעקפו את ביבי, מרצ תעלה וליברמן יפול באחוז החסימה.

חחחח
אני אוהב חוש הומור משובח.

אפרופו הומור ,
אני חושב שבוזי וציפי צריכים להתפטר עכשיו ולתת למנהיגים רציניים להוביל את המערך.
אולי מירב מיכאלי , או איציק שמולי וסתיו שפיר , מנהיגים אמיתיים בעלי ניסיון.
:-)
Stop the BDS - Fighting together against the NEW Anti-Semitism
סמל אישי של המשתמש
michael

הקודםהבא

חזור אל פורום שכונה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־3 אורחים