צבא וביטחון

כאן מדברים על הכל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: צבא וביטחון

הודעהעל ידי MTA2311 » 26 אוגוסט 2015, 21:45

אין שום סיבה שתא"ל יקבל אצ הפיקוד על גוף כל כך גדול. שום סיבה.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי jol9 » 26 אוגוסט 2015, 22:34

MTA2311 כתב:אין שום סיבה שתא"ל יקבל אצ הפיקוד על גוף כל כך גדול. שום סיבה.

לא בטוח שאני מסכים. זה מאוד קשה להחליט מראש האם אדם X מתאים לניהול של ארגון כזה.
עובדה שכולם מדברים על משבר גדול במשטרה ושחייבים לבצע מהפכות בארגון. אז מי יעשה את זה? עוד ניצב שמגיע ממש מאותו הארגון?

הראש דווקא נכון לדעתי, השאלה היא האם גל הירש יצליח להתמודד עם המשימה הגדולה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 26 אוגוסט 2015, 22:46

jol9 כתב:
MTA2311 כתב:אין שום סיבה שתא"ל יקבל אצ הפיקוד על גוף כל כך גדול. שום סיבה.

לא בטוח שאני מסכים. זה מאוד קשה להחליט מראש האם אדם X מתאים לניהול של ארגון כזה.
עובדה שכולם מדברים על משבר גדול במשטרה ושחייבים לבצע מהפכות בארגון. אז מי יעשה את זה? עוד ניצב שמגיע ממש מאותו הארגון?

הראש דווקא נכון לדעתי, השאלה היא האם גל הירש יצליח להתמודד עם המשימה הגדולה.

ודאי שאי אפשר לקבוע מראש אם הירש ספציפית יצליח או לא, באופן כללי תא"ל שפיקד בסך הכל על אוגדה, לא צריך לקבל אחריות על ארגון כל כך גדול. אין לו את הנסיון לכך.
גם אני הייתי בעד מינוי מחוץ למשטרה, אבל לא של תא"ל. אלוף לפחות.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי jol9 » 27 אוגוסט 2015, 00:03

אני חושב שיש דברים חשובים יותר מאשר כמות האנשים שעליהם הוא פיקד.

שמעתי עכשיו בתכנית הלילה של ערוץ 2 את עידן יניב ועוד איש תקשורת מדברים, וממש הסכמתי עם כל מילה שלהם (וגם כתבתי
כאן חלק מהדברים עוד לפני זה).
עצם העובדה שהמפכ"לים האלה מתכנסים, זה כבר אומר שנעשה כאן מהלך טוב.
הרי אותם המפכ"לים הם בדיוק חלק מהבעיות שאנחנו רואים היום.

הם אמרו גם משהו שהוא מאוד משמעותי - הם מתרעמים, כי פתאום לא יהיה להם כבר את מי לתדרך בפנים, כי הירש לא ממש ישים עליהם.
זאת סוג של בדיחה.

איך שאני מכיר את גלעד ארדן, הוא הולך ללכת עם המהלך עד הסוף, ואין שום סיבה נראית לעין, שועדת טירקל תתרפד את זה.
אני חושב שאלה בדיוק המינויים, והחשיבה מחוץ לקופסא, שמנהיגים ונבחרי ציבור צריכים שתהיה.
ארדן עושה רושם של אחד שממש מוכן לעשות את קפיצת המדרגה למשרה הציבורית הכי חשובה במדינה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 27 אוגוסט 2015, 07:07

שום מילה על זה שהאיש הזה קפץ מהצבא ישר להיות סוחר נשק במזרח אירופה ואפריקה? זה בנאדם שראוי להיות מפכ"ל?
כמובן שיש גם את התביעה ההזויה שלו מול טבע בנסיון מצחיק לסחוט כספים על כלום. האיש הזה הוא לא בנאדם ישר. רחוק מלהתאים להיות מפכ"ל.

טעות חמורה של ארדן. זה הגיוני להיא מישהו מבחוץ, אבל לא מישהו כל כך בעייתי כמו גל הירש. לא מבין מה עבר לארדן בראש. לא היה אף אחד אחר?
roy1000

הודעהעל ידי jol9 » 27 אוגוסט 2015, 19:32

רוי, אתה אלוף העולם בהשמצות. בדר"כ אצלך ההשמצות קשורות באופן ישיר לצד הפוליטי שבו נעשה המהלך.
אני בטוח שאם יאיר לפיד היה עושה את המהלך, היית משבח את החשיבה מחוץ לקופסא, את האומץ, את הרצון לשנות ולהוביל רפורמות...
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 27 אוגוסט 2015, 20:39

אתה לא יכול לענות עניינית? הירש לא יעבור את ועדת טירקל לדעתי ויסיר את המועמדות שלו.

לפיד לא מתעסק עם אנשים לא נקיים. לפחות זה.
roy1000

הודעהעל ידי jol9 » 27 אוגוסט 2015, 21:11

roy1000 כתב:אתה לא יכול לענות עניינית? הירש לא יעבור את ועדת טירקל לדעתי ויסיר את המועמדות שלו.

לפיד לא מתעסק עם אנשים לא נקיים. לפחות זה.

ומי החליט שהוא לא נקי? אתה?

אתה כבר כמה פעמים הכפשת פה אנשים בלי שיש לך אפילו רבע מושג על מה אתה מדבר (אני רק אזכיר את בוגי ואת ליברמן).

איך הגעת ל"סוחר נשק"?
אפילו המתנגדים הכי בוטים של המינוי הזה, לא ציינו את הדברים האלה.

אני מוכן להתערב איתך שועדת טירקל תאשר את המינוי..
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 27 אוגוסט 2015, 21:33

היה סוחר נשק באפריקה, כמו 50% מהאל"מים ומעלה במיל'.
זה חוקי, אבל מוסרי כמו לשרוף יהודים באושוויץ בערך.

שוב, זאת לא הבעיה פה לדעתי. הירש קיבל את המינוי על סמך הנסיון הצבאי שלו, והנסיון הזה לא מספיק פשוט.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי roy1000 » 27 אוגוסט 2015, 21:39

jol9 כתב:ומי החליט שהוא לא נקי? אתה?

אתה כבר כמה פעמים הכפשת פה אנשים בלי שיש לך אפילו רבע מושג על מה אתה מדבר (אני רק אזכיר את בוגי ואת ליברמן).

איך הגעת ל"סוחר נשק"?
אפילו המתנגדים הכי בוטים של המינוי הזה, לא ציינו את הדברים האלה.

אני מוכן להתערב איתך שועדת טירקל תאשר את המינוי..

על מה אתה מדבר? הדברים האלה מופיעים בכל העיתונים.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4694799,00.html

האיש סחר בנשק בגיאורגיה ובאפריקה. אני לא חושב שוועדת טירקל תוכל לאשר את המינוי כנגד ההתנגדות של ההורים השקולים. הלחץ יהיה גדול מדי. זה לא יכול להיות שהאיש שמסמל את הכישלון של מלחמת לבנון השניה ימונה למפכ"ל. לא יודע מאיפה ארדן הביא את הרעיון הזה.
roy1000

הודעהעל ידי jol9 » 28 אוגוסט 2015, 00:19

אני באמת מופתע ממה שאתם כותבים כאן.
האם אסור לקצין בכיר שפורש מהצבא להקים חברה לייעוץ ביטחוני?
האם חברת אלביט היא לא חברה ישראלית שמפתחת ומוכרת ציוד לחימה לכל המרבה במחיר, כמו גם חברות רפאל, תע"ש, אלתא וכו'?

מה זאת ההתייפיפות הזאת?

האיש לא מסמל שום כשלון. וינוגרד עצמו דיבר בקולו וטען שנעשה לו עוול. שמעתי את יעקב עמידרור אומר דברים מפורשים וברורים מאוד
בזכותו של הירש.
הכשלון לא יכול להתגלגל מאולמרט שבחרת עבורו, פרץ וחלוץ, לקצינים שהיו בשטח ונלחמו במלחמה (שלא הם פצחו בה).

וממתי הורים שקולים יכולים לטרפד מינויים? מאיפה הקשקוש הזה הגיע בכלל?

אור, אני לא יודע על סמך מה אתה מחליט שאין לו את הנסיון. את הידע במשטרה באמת אין לו, אבל אולי טוב שכך.
הרי אנחנו רואים מה קורה במשטרה. איזה ביזיון גדול. כמה ניצבים שמודחים אחד אחרי השני... אתה באמת חושב שהנסיון שלהם
(כשהאף שלהם לא היה בתחתונים של הרל"שית) משמעותי יותר משל הירש? שהם ערכיים יותר? שהם יכולים להבריא את האירגון הזה?

יכול להיות שהמינוי יתברר ככשלון, אבל אי אפשר לקבוע מראש שזה כשלון, רק כי הבחור היה תת אלוף, או כי היתה לו חברה לייעוץ ביטחוני.
ד"א בכמה שנים האחרונות הוא היה סגן מפקד מפקדת עומק שהוקמה וכיהן בתפקיד הזה 3 שנים, ככה שכנראה שכן ראו בו אדם ראוי לחזור ולשמש
בתפקיד חשוב בצבא.
היום שמעתי את המפקד שלו באותן השנים מדבר, ואומר רק דברי שבח והלל לאיש..
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 28 אוגוסט 2015, 00:29

זה די פשוט האמת. קפיצה מתא"ל למפכל היא כמו קפיצה מתא"ל לרמטכל. כל זה בארגון שהוא לא מכיר.
יכול מאוד להיות שהוא אדם מוכשר ביותר, אבל את הנסיון המקצועי הדרוש אין לו.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי jol9 » 28 אוגוסט 2015, 00:34

MTA2311 כתב:זה די פשוט האמת. קפיצה מתא"ל למפכל היא כמו קפיצה מתא"ל לרמטכל. כל זה בארגון שהוא לא מכיר.
יכול מאוד להיות שהוא אדם מוכשר ביותר, אבל את הנסיון המקצועי הדרוש אין לו.

אל תשכח שהוא היה תא"ל ב2006, כלומר עברו מאז כמה שנים, ובזמן הזה הוא עשה עוד כמה דברים. אני באמת לא מבין
איך תפקיד של אלוף כלשהו מכשיר אותו להיות מפכ"ל יותר טוב.

אנשים כאלה לא נכון לשפוט ע"פ דרגות לדעתי. זה כמו להגיד - איך ביבי שהיה רב סרן בצבא יכול להיות ראש ממשלה (או נניח שר ביטחון).
עובדה שהוא יכול.

המינוס היחיד שאני רואה במינוי הזה הוא שהירש לא מכיר את המשטרה, את המבנה שלה, את שיטות העבודה שלה וכו', וייקח לו זמן ללמוד
את זה. גם אם היה אלוף או אפילו רמטכ"ל, זה עדיין לא היה משנה את העובדה הזאת.
מעבר לכך, מספיק לראות את אסיפת הניצבים, בשביל להבין, שיש כאן מהלך טוב שיכול להתברר גם כמבריק.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 28 אוגוסט 2015, 00:48

מה זה לא נכון לשפוט לפי דרגות?
אתה מסכים איתי שהסיבה היחידה שהוא קיבל את המינוי זה העבר הצבאי? אז כבר אי אפשר להתעלם מהדרגה שלו. והדרגה הזאת לא מספיקה. לא כי אני איזה חסיד גדול של מערכת הדרגות הצבאית, פשוט בגלל שאלוף זה אומר לשבת במטכל, ואומר לנהל גוף בגודל של פיקוד, או אגף. תא"ל זה פרספקטיבה אחרת לחלוטין.

שוב, אין לי שום בעיה אישית איתו. לא עם התפקוד בלבנון השנייה, ולא עם מכירת הנשק למיליציות באפריקה. אם מינו איש צבא, מן הראוי שהרזומה שלו יהיה מרשים יותר.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי jol9 » 28 אוגוסט 2015, 01:11

MTA2311 כתב:מה זה לא נכון לשפוט לפי דרגות?
אתה מסכים איתי שהסיבה היחידה שהוא קיבל את המינוי זה העבר הצבאי? אז כבר אי אפשר להתעלם מהדרגה שלו. והדרגה הזאת לא מספיקה. לא כי אני איזה חסיד גדול של מערכת הדרגות הצבאית, פשוט בגלל שאלוף זה אומר לשבת במטכל, ואומר לנהל גוף בגודל של פיקוד, או אגף. תא"ל זה פרספקטיבה אחרת לחלוטין.

שוב, אין לי שום בעיה אישית איתו. לא עם התפקוד בלבנון השנייה, ולא עם מכירת הנשק למיליציות באפריקה. אם מינו איש צבא, מן הראוי שהרזומה שלו יהיה מרשים יותר.

אוקיי, הנקודה שלך ברורה. אני חייב להגיד שאני לא לגמרי מסכים, ושוב כי מדובר באדם שיש לו עוד דברים ברזומה מעבר לעבר הצבאי.
בכל אופן, זה טיעון לגיטימי כנגד המינוי הזה, בניגוד לטיעונים אחרים כמו הורים שקולים...

לגבי העיסוקים שלו, שוב - אני לא ראיתי שום איזכור רציני שאומר שהוא מכר נשק באפריקה. יש הרבה דברים שאפשר לעשות בתחום הביטחוני,
ולפחות כרגע לא נראה שהיה איזשהו רבב במה שעשה, כולל לא רבב אתי.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 28 אוגוסט 2015, 08:25

יוני, מכיוון שאתה אף פעם "לא שומע", הנה במיוחד בשבילך:

http://www.themarker.com/hrtz/1.2718193

זה לא היה ברור שזה יקרה? מי מציע סוחר נשק לתפקיד מפכ"ל? לא חשבתי שארדן כזה טיפש.
roy1000

הודעהעל ידי jol9 » 28 אוגוסט 2015, 08:34

roy1000 כתב:יוני, מכיוון שאתה אף פעם "לא שומע", הנה במיוחד בשבילך:

זה לא היה ברור שזה יקרה? מי מציע סוחר נשק לתפקיד מפכ"ל? לא חשבתי שארדן כזה טיפש.

וואו. הפלת אותי מהכסא עכשיו.....
כאילו זאת הפעם הראשונה בודקים מועמד לתפקיד בכיר.

אני מאמין שהמינוי יאושר.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 28 אוגוסט 2015, 09:30

jol9 כתב:

אני מאמין שהמינוי יאושר.

לא קראת נכון? נפתחה נגדו חקירה עוד לפני שהמועמדות שלו עלתה.

עד כמה אתה יכול להתחפר בעמדות שלך? הבנאדם עסק שנים בסחר נשק בכל מיני מקומות מפוקפקים ויש נגדו חקירה פלילית בעניינים האלה.

זה נראה לך הגיוני למנות למפכ"ל בנאדם שיש נגדו חקירה פלילית? אני מאמין שתוך כמה ימים הוא יסיר את המועמדות שלו. ארדן אפילו לא בדק עם היועץ המשפטי לפני שהעלה את השם שלו. בדיחה.
roy1000

הודעהעל ידי jol9 » 28 אוגוסט 2015, 10:27

roy1000 כתב:
jol9 כתב:

אני מאמין שהמינוי יאושר.

לא קראת נכון? נפתחה נגדו חקירה עוד לפני שהמועמדות שלו עלתה.

עד כמה אתה יכול להתחפר בעמדות שלך? הבנאדם עסק שנים בסחר נשק בכל מיני מקומות מפוקפקים ויש נגדו חקירה פלילית בעניינים האלה.

זה נראה לך הגיוני למנות למפכ"ל בנאדם שיש נגדו חקירה פלילית? אני מאמין שתוך כמה ימים הוא יסיר את המועמדות שלו. ארדן אפילו לא בדק עם היועץ המשפטי לפני שהעלה את השם שלו. בדיחה.

נראה לי שאתה לא קראת...

היועץ המשפטי לממשלה יהודה וינשטיין בוחן מידע שמעלה אפשרות למעשים לא כשרים בשתי עסקאות ביטחוניות שבהן היה מעורב גל הירש, המפכ"ל המיועד. על פי מידע שהגיע לידי "הארץ", החומר בעניינו של הירש הוצג לווינשטיין על ידי ראש אגף החקירות והמודיעין ניצב מני יצחקי ובכירים נוספים באגף וביחידה להב 433 — עוד בטרם עלה שמו כמועמד.

מקורו של המידע בתלונה הנוגעת לשתי עסקאות שביצעה החברה של הירש, אחת ב-2008 והשנייה זמן מה אחר כך. המידע נבחן הן על ידי היועץ והן על ידי בכירים במשטרה, והוחלט כי יש להעמיק את בדיקתו. בחינת החומר הוטלה על יחידה להב 433. וינשטיין יידרש להכריע אם יש במידע כדי להביא לסיכול מינויו של הירש למפכ"ל. מטעמו של הירש נמסר כי הטענות למעשים לא כשרים "שקריות וזדוניות". ממשרד המשפטים נמסר כי הם אינם מתבטאים בנושא.

תמצא לי בקטע הזה או בכל הכתבה את המילה "חקירה" או את המילה "פלילי/ת"....

אתה זה שמתחפר בעמדות שלך, חורץ גורלות בלי שיש לך אפילו פרומיל של מידע רלוונטי, ואתה מסתמך על כל מיני כתבות של בעלי עניין,
ואתה עושה את זה כל הזמן ועם כל אחד, כמובן שזה רק לפי השקפה פוליטית, כי אין כאן שום דבר ענייני.

אפילו מילת ביקורת לא שמעתי ממך על התכניות הטיפשיות של לפיד ועל זה שהוא השאיר את המדינה שנתיים כמעט בלי תקציב.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 28 אוגוסט 2015, 15:59

יוני, זה כבר הופל להיות מגוחך. תקרא - הוגשה תלונה כנגד גל הירש והיועץ המשפטי בודק אותה. "בוחן מידע" = בודק אם יש מקום לפתוח בחקירה פלילית רשמית. זו חקירה לכל דבר ועניין.

יש גם גבול לעיוורון. אי אפשר להגיד על כל דבר שמישהו מהליכוד עושה שזו גאונות. המהלך של מינוי הירש הוא מהלך דפוק מכל כך הרבה כיוונים. לא חסרים אלופים במיל' שניתן למנות. למה דווקא בנאדם כל כך שנוי במחלוקת עם כל כך הרבה גיבנות?

לגבי לפיד - טוב שנזכרת, אבל ביבי הפיל את הממשלה אחרי שהוא כבר הצביע בעד התקציב. גם כאן אתה לא נותן לעובדות לבלבל אותך.
roy1000

הקודםהבא

חזור אל פורום שכונה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־4 אורחים