המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991
MTA2311 כתב:הנקודה, היא שיצר ההישרדות כבר לא עומד פה למבחן. המחבל כבר לא מסכן חיי אדם, ולכן אין הצדקה הישרדותית לירות בו.
אפשר להוריד הנחיה לדרגי השטח, שאין כזה דבר לנטרל מחבל. רואים מחבל עם סכין, ויורים לו בראש. גם זה בעייתי משהו, אבל יותר הגיוני מלירות לו בראש כשהוא מנוטרל על הרצפה.
my man כתב:MTA2311 כתב:הנקודה, היא שיצר ההישרדות כבר לא עומד פה למבחן. המחבל כבר לא מסכן חיי אדם, ולכן אין הצדקה הישרדותית לירות בו.
אפשר להוריד הנחיה לדרגי השטח, שאין כזה דבר לנטרל מחבל. רואים מחבל עם סכין, ויורים לו בראש. גם זה בעייתי משהו, אבל יותר הגיוני מלירות לו בראש כשהוא מנוטרל על הרצפה.
אבל לא הכל זה מה שקורה כאן ועכשיו...הוא הרי ישתחרר מהכלא וימשיך לרצוח...
MTA2311 כתב:my man כתב:MTA2311 כתב:הנקודה, היא שיצר ההישרדות כבר לא עומד פה למבחן. המחבל כבר לא מסכן חיי אדם, ולכן אין הצדקה הישרדותית לירות בו.
אבל לא הכל זה מה שקורה כאן ועכשיו...הוא הרי ישתחרר מהכלא וימשיך לרצוח...
זה טיעון לגיטימי, שיכול להביא אותך לתמוך בעונש מוות למחבלים. לא בהוצאה להורג כשהוא מנוטרל על הרצפה. אנחנו לא חיות אדם.
דרדסית כתב:לא, לא יריתי באף אחד מעולם - ונראה לי שלעולם גם לא ייצא לי לירות, כי מה לעשות, אין לי נשק ברדיוס של 3 ק"מ ממני בערך.
וכן, אני מודעת להשלכות הנובעות מירי (אני מטפלת באנשים שסובלים מפוסט טראומה, הנושא לא זר לי).
ועדיין - זו דעתי - כי מה לעשות שהיצר הקמאי ביותר הוא של הישרדות? ואני מרגישה שאנחנו במלחמה, וששום דבר כבר לא צפוי.
נכון שאנשי הבטחון הם לא המוציאים להורג בשליחות צבא מגן הדוד שלנו - אבל אם יש מחבל שמסכן חיי אדם - קודם תירו בו (לא חייב להרוג, תנטרלו אותו עם יריה ברגל ואולי קצת למעלה משם) - אחר כך תקשרו אותו, שבו עליו, תעשו מה שבא לכם. זה הפתרון היחיד ל'חלון ההזדמנויות' אותו הזכירו קודם![]()
נשמע קצת ילדותי, אני יודעת, אבל זה מה יש.
my man כתב:להרוג מחבל שהרגע רצח גם אם הוא נכנע על הרצפה לא הופך אותך לחיית אדם!לדעתי להיפך! אז מה היא מדיניות החיסולים לדעתך אם לא להרוג מחבלים לשעבר או בפוטנציה?
זה אותו דבר. כמו שמורים לטייסים לירות בהם מהאוויר ההוראה צריכה להיות גם לירות מהם מהקרקע...
התנין כתב:ואני מאלה שחושבים שחייבים לעשות הכל שמחבל שביצע פיגוע לא יוצא מהזירה בחיים. לא לנסות להשתלט עליו, לא לירות לרגליים אלא לירות על מנת להרוג, עוד לפני שמגיעים למצב שהוא כפות ולא מהווה סכנה. אסור לקחת שבויים.
שמואל1 כתב:MTA2311 כתב:עוד פיגוע דקירה.
מחבלת.
הרבה מאוד מחבלות בגל הטרור הזה.
Holiday_Armadillo כתב:התנין כתב:ואני מאלה שחושבים שחייבים לעשות הכל שמחבל שביצע פיגוע לא יוצא מהזירה בחיים. לא לנסות להשתלט עליו, לא לירות לרגליים אלא לירות על מנת להרוג, עוד לפני שמגיעים למצב שהוא כפות ולא מהווה סכנה. אסור לקחת שבויים.
הרבה יותר קשה לעשות את זה היום כשכל אחד ישר מוציא את הסמארטפון ומצלם
Holiday_Armadillo כתב:מעניין אותי שברוב הפיגועים בירושלים נגד שוטרים/חיילים רשמו שזה שביצע את הפיגוע נראה להם חשוד לפני שעשה מה שעשה
אם הייתי רוצה לעשות דבר כזה (ולכל גוף משפטי, משטרתי או צבאי - אני לא רוצה!! זה למען הדיון) הדבר הראשון שהייתי עובדת עליו זה איך לא להיראות חשודה
אז מעניין אותי אם הם באמת נראו חשודים (עצבנים, מסתובבים בלי מטרה, שנאה בעיניים וכו') או שהם נראו ערבים וכתוצאה מכך חשודים
התנין כתב:זה מה שעשו בירושלים. בתכלס היה ניתן לתפוס את רוב המפגעים, אבל בחרו להרוג את חלקם. אני פשוט לא יכול לשאת את המחשבה שחלקם מקבלים טיפול בבתי החולים עכשיו.
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־3 אורחים