האינתיפאדה השלישית- כ 10 נפגעים והרוג בפיגוע משולב יפו-ת"א

כאן מדברים על הכל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: האינתיפאדה השלישית- פיגוע ליד חדרה

הודעהעל ידי MTA2311 » 12 אוקטובר 2015, 11:55

הנקודה, היא שיצר ההישרדות כבר לא עומד פה למבחן. המחבל כבר לא מסכן חיי אדם, ולכן אין הצדקה הישרדותית לירות בו.
אפשר להוריד הנחיה לדרגי השטח, שאין כזה דבר לנטרל מחבל. רואים מחבל עם סכין, ויורים לו בראש. גם זה בעייתי משהו, אבל יותר הגיוני מלירות לו בראש כשהוא מנוטרל על הרצפה.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי my man » 12 אוקטובר 2015, 12:19

MTA2311 כתב:הנקודה, היא שיצר ההישרדות כבר לא עומד פה למבחן. המחבל כבר לא מסכן חיי אדם, ולכן אין הצדקה הישרדותית לירות בו.
אפשר להוריד הנחיה לדרגי השטח, שאין כזה דבר לנטרל מחבל. רואים מחבל עם סכין, ויורים לו בראש. גם זה בעייתי משהו, אבל יותר הגיוני מלירות לו בראש כשהוא מנוטרל על הרצפה.

אבל לא הכל זה מה שקורה כאן ועכשיו...הוא הרי ישתחרר מהכלא וימשיך לרצוח...
"אם נחרבנו ונחרב העולם עמנו, על ידי שנאת חינם, נשוב להיבנות והעולם עמנו ייבנה, על ידי אהבת חינם!" (הראי"ה קוק)
סמל אישי של המשתמש
my man

הודעהעל ידי MTA2311 » 12 אוקטובר 2015, 12:32

my man כתב:
MTA2311 כתב:הנקודה, היא שיצר ההישרדות כבר לא עומד פה למבחן. המחבל כבר לא מסכן חיי אדם, ולכן אין הצדקה הישרדותית לירות בו.

זה טיעון לגיטימי, שיכול להביא אותך לתמוך בעונש מוות למחבלים. לא בהוצאה להורג כשהוא מנוטרל על הרצפה. אנחנו לא חיות אדם.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי my man » 12 אוקטובר 2015, 12:41

MTA2311 כתב:
my man כתב:

זה טיעון לגיטימי, שיכול להביא אותך לתמוך בעונש מוות למחבלים. לא בהוצאה להורג כשהוא מנוטרל על הרצפה. אנחנו לא חיות אדם.

להרוג מחבל שהרגע רצח גם אם הוא נכנע על הרצפה לא הופך אותך לחיית אדם!לדעתי להיפך! אז מה היא מדיניות החיסולים לדעתך אם לא להרוג מחבלים לשעבר או בפוטנציה?
זה אותו דבר. כמו שמורים לטייסים לירות בהם מהאוויר ההוראה צריכה להיות גם לירות מהם מהקרקע...
"אם נחרבנו ונחרב העולם עמנו, על ידי שנאת חינם, נשוב להיבנות והעולם עמנו ייבנה, על ידי אהבת חינם!" (הראי"ה קוק)
סמל אישי של המשתמש
my man

הודעהעל ידי MTA2311 » 12 אוקטובר 2015, 13:05

סיכול ממוקד נעשה במקרים שאין אפשרות לתפוס את המחבל. לכן משתמשים בזה בעזה ולא בגדה. גם איך שלא תהפוך את זה, לירות בראש של אדם כשהוא לחלוטין מנוטרל וחסר אונים, זה שונה מלחסל בנשק מונחה ממטוס. וגם השיטה הזאת היא שנויה במחלוקת ד"א.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי roy1000 » 12 אוקטובר 2015, 13:13

דרדסית כתב:לא, לא יריתי באף אחד מעולם - ונראה לי שלעולם גם לא ייצא לי לירות, כי מה לעשות, אין לי נשק ברדיוס של 3 ק"מ ממני בערך.
וכן, אני מודעת להשלכות הנובעות מירי (אני מטפלת באנשים שסובלים מפוסט טראומה, הנושא לא זר לי).
ועדיין - זו דעתי - כי מה לעשות שהיצר הקמאי ביותר הוא של הישרדות? ואני מרגישה שאנחנו במלחמה, וששום דבר כבר לא צפוי.
נכון שאנשי הבטחון הם לא המוציאים להורג בשליחות צבא מגן הדוד שלנו - אבל אם יש מחבל שמסכן חיי אדם - קודם תירו בו (לא חייב להרוג, תנטרלו אותו עם יריה ברגל ואולי קצת למעלה משם) - אחר כך תקשרו אותו, שבו עליו, תעשו מה שבא לכם. זה הפתרון היחיד ל'חלון ההזדמנויות' אותו הזכירו קודם ::

נשמע קצת ילדותי, אני יודעת, אבל זה מה יש.

אין קשר בין לירות במישהו שלא מהווה סכנה לבין הישרדות. אם הבנתי נכון את הפוסט הקודם שלך, את מדברת על ירי (בכדי להרוג) בבנאדם לאחר שהוא כבר נוטרל (או זרק את הסכין וכו'). אני לא חושב שלהרבה יש ספק לגבי הצורך לנטרל אירוע בזמן שהוא קורה. הדיון פה היה אם להרוג גם אחרי שהמחבל נוטרל והתשובה החד-משמעית שלי היא לא.

לא בגלל שאני דואג לזכויות המחבלים, אלא בגלל שאני דואג לזכויות השטורים והחיילים שצריכים לעשות הוצאות להורג.
roy1000

הודעהעל ידי roy1000 » 12 אוקטובר 2015, 13:16

my man כתב:להרוג מחבל שהרגע רצח גם אם הוא נכנע על הרצפה לא הופך אותך לחיית אדם!לדעתי להיפך! אז מה היא מדיניות החיסולים לדעתך אם לא להרוג מחבלים לשעבר או בפוטנציה?
זה אותו דבר. כמו שמורים לטייסים לירות בהם מהאוויר ההוראה צריכה להיות גם לירות מהם מהקרקע...

סיכול ממוקד זה משהו אחר לגמרי. מדובר על אנשים שאי אפשר להגיע אליהם מהקרקע. הרי אם האנשים האלה יבואו אליך וייכנעו, אתה לא תהרוג אותם, נכון? שלא לדבר על זה שיש פער בין טייס שמפיל פצצה מגובה של כמה קילומטרים לבין מישהו שמסתכל בעיניים ולוחץ על ההדק.
roy1000

Re: האינתיפאדה השלישית

הודעהעל ידי MTA2311 » 12 אוקטובר 2015, 14:13

עוד פיגוע דקירה.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי התנין » 12 אוקטובר 2015, 14:20

ראש עיריית נצרת גבר אמיתי. נכון שהוא אומר זאת ממניעים כלכליים, אך עד שיש ערבי שחושב בצורה רציונלית מי אנחנו שנעביר ביקורת על אותם מניעים רציונליים לחלוטין? כן ירבו.
התנין

הודעהעל ידי התנין » 12 אוקטובר 2015, 14:30

ואני מאלה שחושבים שחייבים לעשות הכל שמחבל שביצע פיגוע לא יוצא מהזירה בחיים. לא לנסות להשתלט עליו, לא לירות לרגליים אלא לירות על מנת להרוג, עוד לפני שמגיעים למצב שהוא כפות ולא מהווה סכנה. אסור לקחת שבויים.
התנין

הודעהעל ידי שמואל1 » 12 אוקטובר 2015, 14:33

MTA2311 כתב:עוד פיגוע דקירה.

מחבלת.
הרבה מאוד מחבלות בגל הטרור הזה.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
שמואל1
חבר צוות

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 12 אוקטובר 2015, 14:34

התנין כתב:ואני מאלה שחושבים שחייבים לעשות הכל שמחבל שביצע פיגוע לא יוצא מהזירה בחיים. לא לנסות להשתלט עליו, לא לירות לרגליים אלא לירות על מנת להרוג, עוד לפני שמגיעים למצב שהוא כפות ולא מהווה סכנה. אסור לקחת שבויים.

הרבה יותר קשה לעשות את זה היום כשכל אחד ישר מוציא את הסמארטפון ומצלם
:alan:
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי דרדסית » 12 אוקטובר 2015, 14:35

שמואל1 כתב:
MTA2311 כתב:עוד פיגוע דקירה.

מחבלת.
הרבה מאוד מחבלות בגל הטרור הזה.

מה שהחרמנות עושה להן.. יעשו הכל כדי לקבל בתול :unsure
If you're going to be a smart ass -
first you have to be smart, otherwise you're just an ass.
סמל אישי של המשתמש
דרדסית

הודעהעל ידי התנין » 12 אוקטובר 2015, 14:48

Holiday_Armadillo כתב:
התנין כתב:ואני מאלה שחושבים שחייבים לעשות הכל שמחבל שביצע פיגוע לא יוצא מהזירה בחיים. לא לנסות להשתלט עליו, לא לירות לרגליים אלא לירות על מנת להרוג, עוד לפני שמגיעים למצב שהוא כפות ולא מהווה סכנה. אסור לקחת שבויים.

הרבה יותר קשה לעשות את זה היום כשכל אחד ישר מוציא את הסמארטפון ומצלם

זה מה שעשו בירושלים. בתכלס היה ניתן לתפוס את רוב המפגעים, אבל בחרו להרוג את חלקם. אני פשוט לא יכול לשאת את המחשבה שחלקם מקבלים טיפול בבתי החולים עכשיו.
התנין

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 12 אוקטובר 2015, 14:52

מעניין אותי שברוב הפיגועים בירושלים נגד שוטרים/חיילים רשמו שזה שביצע את הפיגוע נראה להם חשוד לפני שעשה מה שעשה
אם הייתי רוצה לעשות דבר כזה (ולכל גוף משפטי, משטרתי או צבאי - אני לא רוצה!! זה למען הדיון) הדבר הראשון שהייתי עובדת עליו זה איך לא להיראות חשודה
אז מעניין אותי אם הם באמת נראו חשודים (עצבנים, מסתובבים בלי מטרה, שנאה בעיניים וכו') או שהם נראו ערבים וכתוצאה מכך חשודים
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי שמואל1 » 12 אוקטובר 2015, 14:54

Holiday_Armadillo כתב:מעניין אותי שברוב הפיגועים בירושלים נגד שוטרים/חיילים רשמו שזה שביצע את הפיגוע נראה להם חשוד לפני שעשה מה שעשה
אם הייתי רוצה לעשות דבר כזה (ולכל גוף משפטי, משטרתי או צבאי - אני לא רוצה!! זה למען הדיון) הדבר הראשון שהייתי עובדת עליו זה איך לא להיראות חשודה
אז מעניין אותי אם הם באמת נראו חשודים (עצבנים, מסתובבים בלי מטרה, שנאה בעיניים וכו') או שהם נראו ערבים וכתוצאה מכך חשודים

אני לא חושב שהם נראו חשודים מבחינת מראה חיצונית, אלא יותר מבחינת עצבנות וחוסר נוחות. זה דבר בלתי נשלט, במיוחד לאנשים "נורמטיביים" שקמים בוקר אחד לעשות פיגוע.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
שמואל1
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 12 אוקטובר 2015, 14:55

מדובר לרוב בילדים, בלי נסיון או הכשרה. כל איש כוחות הביטחון עם קצת נסיון, אמור לזהות סימני לחץ בקלות.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי roy1000 » 12 אוקטובר 2015, 15:05

התנין כתב:זה מה שעשו בירושלים. בתכלס היה ניתן לתפוס את רוב המפגעים, אבל בחרו להרוג את חלקם. אני פשוט לא יכול לשאת את המחשבה שחלקם מקבלים טיפול בבתי החולים עכשיו.

זה ממש לא מה שעשו. יורים בשביל לנטרל. אף אחד לא הוצא להורג כמו שטוען אחמד טיבי.
roy1000

הודעהעל ידי התנין » 12 אוקטובר 2015, 15:06

היה סרטון שפורסם מירושלים. הבנאדם לא היווה שום סכנה באותו רגע ועדיין ירו בו. כמו שצריך.
התנין

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 12 אוקטובר 2015, 15:14

עוד פיגוע, הפעם בפסגת זאב
הפעם נער בן 13-14

עריכה:
או שהוא בן 16 או שהפצוע השני הוא זה שאמרו עליו שהוא בן 13-14
בכל מקרה, ילד

עריכה 2.0:
אז המחבלים הם 13-14
מזעזע
נערך לאחרונה על ידי Holiday_Armadillo בתאריך 12 אוקטובר 2015, 15:38, נערך 2 פעמים בסך הכל.
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הקודםהבא

חזור אל פורום שכונה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־3 אורחים