עולם הטניס 3

כאן מדברים על הכל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: עולם הטניס3 - נובאק פותח את העונה עם עוד תואר

הודעהעל ידי jol9 » 21 אפריל 2013, 17:51

yiffy כתב:
jol9 כתב:זה לא היה ממש כוחות היום.

נובאק הוכיח היום שהוא תלוי רק בעצמו בכל משחק ועל כל מגרש. עם ההזדקנות של פדרר והחזרה לכושר של נדאל, יש לנובאק סיכוי בלתי רגיל לסגור גראנד סלאם העונה.

פדרר בווימבי רק צריך הגרלה טובה לרבע כדי לא להגיע מותש מדי ואז הוא יכול לקחת כל אחד (כפי שהיה עם נולה ומארי בשנה האחרונה). אם פרר ייפול במהלך עונת החימר הזו בחזרה לחמישי ונדאל יעלה לרביעי, לפדרר יהיה סיכוי טוב יותר כי הוא יוכל לקבל את פרר ברבע. נדאל הוא עדיין הקונטנדר החזק ביותר, אבל אין ספק שהזכייה הזו תוסיף לנולה הרבה ביטחון לקראת ה-RG הקרוב.

אני לא חושב. נובאק ביטל את רפא לגמרי וניצח בסופו של דבר בקלות, בטח בהתחשב בכך שמדובר במונטה קרלו.
גם אם רפא יירוץ עכשיו וייקח את ברצלונה, מדריד ורומא (וזה לא יקרה), הוא לא יגיע כפייבוריט לRG (אולי 50-50 עם נובאק).

אני אישית מאוכזב אבל לא הרוס, כמו שהיה בהפסדים שלו לנובאק בסלאמים. סה"כ הפסיד היום לטניסאי טוב יותר ממנו שנמצא בכושר עדיף. לא בושה גדולה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי yiffy » 21 אפריל 2013, 19:55

הגרלה מעניינת בברצלונה. לנדאל יש בעיקר פינוקים לטיניים בשלבים הראשונים, אבל בחצי השני הוא יכול לקבל את ברדיך, ראוניץ׳, ורדאסקו וידידו החדש הטוב ביותר של הנדאל, גרגור דימיטרוב.

בגמר יחכה ככה״נ פרר, או אם תהיה הפתעה אז אלמגרו, מלך האייסים החדש של הסבב.
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי misha » 21 אפריל 2013, 19:56

yiffy כתב:

נובאק הוכיח היום שהוא תלוי רק בעצמו בכל משחק ועל כל מגרש. עם ההזדקנות של פדרר והחזרה לכושר של נדאל, יש לנובאק סיכוי בלתי רגיל לסגור גראנד סלאם העונה.

פדרר בווימבי רק צריך הגרלה טובה לרבע כדי לא להגיע מותש מדי ואז הוא יכול לקחת כל אחד (כפי שהיה עם נולה ומארי בשנה האחרונה). אם פרר ייפול במהלך עונת החימר הזו בחזרה לחמישי ונדאל יעלה לרביעי, לפדרר יהיה סיכוי טוב יותר כי הוא יוכל לקבל את פרר ברבע. ב-RG נדאל הוא עדיין הקונטנדר החזק ביותר, אבל אין ספק שהזכייה הזו תוסיף לנולה הרבה ביטחון לקראת ה-RG הקרוב.

קונה עוד ווימבי כדי לסיים את הקריירה בסטייל. גם לדעתי שם זה הסיכוי הכי טוב של פדרר.
תמונה תמונה

"לכל שחקן יש את הגאווה שלו ומה שמביא לי את הגאווה זה לא הדקות או הנקודות אלא הניצחון"
~דריק שארפ~
סמל אישי של המשתמש
misha

הודעהעל ידי yiffy » 21 אפריל 2013, 20:47

misha כתב:
yiffy כתב:

פדרר בווימבי רק צריך הגרלה טובה לרבע כדי לא להגיע מותש מדי ואז הוא יכול לקחת כל אחד (כפי שהיה עם נולה ומארי בשנה האחרונה). אם פרר ייפול במהלך עונת החימר הזו בחזרה לחמישי ונדאל יעלה לרביעי, לפדרר יהיה סיכוי טוב יותר כי הוא יוכל לקבל את פרר ברבע. ב-RG נדאל הוא עדיין הקונטנדר החזק ביותר, אבל אין ספק שהזכייה הזו תוסיף לנולה הרבה ביטחון לקראת ה-RG הקרוב.

קונה עוד ווימבי כדי לסיים את הקריירה בסטייל. גם לדעתי שם זה הסיכוי הכי טוב של פדרר.

לגמרי! בתור אוהד פדרר אני יכול להגיד שאם הוא ינפץ את שיא הזכיות של סמפראס ויעלה ל-8 זה יהיה הדובדבן שבקצפת. אם לרפא מגיע להיות מלך ה-RG הבלתי מעורער אז לרוג'ר מגיע להיות מלך הדשא.

אגב, תמיד קיוויתי בסתר לבי שרוג'ר איכשהו יצבור לפחות זכיה אחת בכל טורניר מאסטרס 1000. זה לא השיא הכי נוצץ בעולם, אבל בעיני הוא מעיד על גיוון ומיומנות אולטימטיביים. עבור רוג'ר זה כמובן כבר לא יקרה. ב-MC הוא כבר לא מתחרה וברומא ושנגחאי הוא אף פעם לא מציג טניס איכותי במיוחד. גם נדאל, שחסר שלושה גביעי HC (המשטחים המאתגרים מבחינתו), ככה"נ לא יהיה שם. כל זה רק הופך את ההישג של נולה היום למדהים במיוחד. כל מה שחסר לו זה סינסינטי, וזה טורניר שהוא בהחלט יכול לזכות בו אם הוא מחליט שהוא הולך על זה (בטח אחרי שרוג'ר לא יהיה רלוונטי).
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי jol9 » 21 אפריל 2013, 21:14

אני חושב שלרוג'ר יהיה קשה לזכות בווימבלדון.
בשנה שעברה כמה דברים התחברו לו והוא הצליח (רפא לא היה, נובאק חווה עונה בינונית, מארי עדיין לא האמין מספיק בעצמו והוא קיבל דרך מאוד נוחה לחצי גמר והיה מספיק רענן
בשביל להתמודד מול נובאק ומארי.

אני מאמין שהשנה זה לא יהיה ככה... אבל מי יודע.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי yiffy » 21 אפריל 2013, 21:31

jol9 כתב:אני חושב שלרוג'ר יהיה קשה לזכות בווימבלדון.
בשנה שעברה כמה דברים התחברו לו והוא הצליח (רפא לא היה, נובאק חווה עונה בינונית, מארי עדיין לא האמין מספיק בעצמו והוא קיבל דרך מאוד נוחה לחצי גמר והיה מספיק רענן

נולה שיחק מצוין בחצי, לא הרבה פחות טוב מששיחק בעונה לפני כן כשזכה בווימבי, פשוט רוג'ר היה נהדר. גם מארי שיחק טוב בגמר. האמין או לא האמין, באולימפיאדה הניצחון שלו נבע ממשחק רע מאוד של רוג'ר, ולא בשינוי משמעותי ברמה שלו עצמו בין שני הגמרים. לגבי הדרך לחצי הגמר אני מסכים, אבל זה משהו שיכול באופן תיאורטי לקרות גם הפעם. גם אם לא, על הדשא המשחקים מהירים יותר ומתישים פחות. אם הוא לא עף בחצי או מוקדם יותר (טפו טפו טפו) חייבים לספור אותו.

רפא יש וזה כמובן הופך הכל לקשה יותר, אבל יש סיכוי סביר שרוג'ר לא ייפגש איתו עד הגמר (הם יהיו מקומות 3-4) ואז הוא ינקה את אחד מהשניים הגדולים האחרים או שהם ינקו אותו.
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי jol9 » 21 אפריל 2013, 21:59

yiffy כתב:
jol9 כתב:אני חושב שלרוג'ר יהיה קשה לזכות בווימבלדון.

נולה שיחק מצוין בחצי, לא הרבה פחות טוב מששיחק בעונה לפני כן כשזכה בווימבי, פשוט רוג'ר היה נהדר. גם מארי שיחק טוב בגמר. האמין או לא האמין, באולימפיאדה הניצחון שלו נבע ממשחק רע מאוד של רוג'ר, ולא בשינוי משמעותי ברמה שלו עצמו בין שני הגמרים. לגבי הדרך לחצי הגמר אני מסכים, אבל זה משהו שיכול באופן תיאורטי לקרות גם הפעם. גם אם לא, על הדשא המשחקים מהירים יותר ומתישים פחות. אם הוא לא עף בחצי או מוקדם יותר (טפו טפו טפו) חייבים לספור אותו.

רפא יש וזה כמובן הופך הכל לקשה יותר, אבל יש סיכוי סביר שרוג'ר לא ייפגש איתו עד הגמר (הם יהיו מקומות 3-4) ואז הוא ינקה את אחד מהשניים הגדולים האחרים או שהם ינקו אותו.

רפא לא יהיה 4 בווימבלדון... אחריו אולי, אבל לא לפניו.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי yiffy » 21 אפריל 2013, 22:21

מאיפה לך?
לרפא יש לא מעט נקודות לעשות במדריד ובהאלה. הוא אמנם מגן על ברצלונה ורומא, אבל גם פרר עלול לאבד נקודות בתקופה הזו, והפערים ביניהם מבחינת נקודות הם מזעריים כרגע.

אני בכל מקרה מעודד את רפא כל עוד נפשי בי. אם רוג'ר יישאר שלישי ופרר רביעי, זה מבטיח לרוג'ר רבע (נדאל, דל-פוטרו, ברדיך או צונגה), חצי (מארי או נולה) וגמר (כל אחד מהנ"ל) אכזריים במיוחד (בהגרלה לפחות). את פרר הוא לא יוכל לפגוש עד הגמר - ממש "אנחת רווחה" בהתחשב ב-14:0 האימתני שבין השניים.
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי jol9 » 21 אפריל 2013, 22:52

yiffy כתב:מאיפה לך?
לרפא יש לא מעט נקודות לעשות במדריד ובהאלה. הוא אמנם מגן על ברצלונה ורומא, אבל גם פרר עלול לאבד נקודות בתקופה הזו, והפערים ביניהם מבחינת נקודות הם מזעריים כרגע.

אני בכל מקרה מעודד את רפא כל עוד נפשי בי. אם רוג'ר יישאר שלישי ופרר רביעי, זה מבטיח לרוג'ר רבע (נדאל, דל-פוטרו, ברדיך או צונגה), חצי (מארי או נולה) וגמר (כל אחד מהנ"ל) אכזריים במיוחד (בהגרלה לפחות). את פרר הוא לא יוכל לפגוש עד הגמר - ממש "אנחת רווחה" בהתחשב ב-14:0 האימתני שבין השניים.

הבעיה מבחינתי של רפא היא שלפרר יש מעט מאוד נקודות להגן עליהן יחסית לעומת רפא (שכבר איבד איזה 400 נק' נוספות היום).
רק במדריד הוא יכול להרוויח נקודות ובכל השאר להפסיד, במיוחד בRG...

אני כמוך, מקווה שרפא יעלה למקום הרביעי. זה בערך אומר שהוא לוקח את RG...
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי yiffy » 21 אפריל 2013, 23:27

jol9 כתב:
yiffy כתב:מאיפה לך?

הבעיה מבחינתי של רפא היא שלפרר יש מעט מאוד נקודות להגן עליהן יחסית לעומת רפא (שכבר איבד איזה 400 נק' נוספות היום).
רק במדריד הוא יכול להרוויח נקודות ובכל השאר להפסיד, במיוחד בRG...

אני כמוך, מקווה שרפא יעלה למקום הרביעי. זה בערך אומר שהוא לוקח את RG...

תזכור שהוא עדיין עלול יהיה לקבל את נולה בחצי.
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי misha » 24 אפריל 2013, 20:12

אז פרר כבר מתחיל לאבד נקודות כמו שיפתח רצה. הפסיד לטורסונוב בסיבוב השני בברצלונה.
תמונה תמונה

"לכל שחקן יש את הגאווה שלו ומה שמביא לי את הגאווה זה לא הדקות או הנקודות אלא הניצחון"
~דריק שארפ~
סמל אישי של המשתמש
misha

הודעהעל ידי jol9 » 24 אפריל 2013, 21:52

misha כתב:אז פרר כבר מתחיל לאבד נקודות כמו שיפתח רצה. הפסיד לטורסונוב בסיבוב השני בברצלונה.

חברים זה לא יעזור. בשביל שרפא יהיה מדורג 4 בווימבלדון הוא יצטרך לזכות ברולאן, ולקוות למעידה של פרר שם. לפרר אין הרבה נקודות להגן עליהן
והפער בינהם הוא 1000 נק'.

אחרי ווימבי, אם רפא ימשיך להראות יכולת רפאית סבירה, הוא יגיע מאוד מהר למקום הרביעי, ואולי גם לשני (תלוי מה יעשה בווימבי ובUO).
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי yiffy » 25 אפריל 2013, 18:49

jol9 כתב:
misha כתב:אז פרר כבר מתחיל לאבד נקודות כמו שיפתח רצה. הפסיד לטורסונוב בסיבוב השני בברצלונה.

חברים זה לא יעזור. בשביל שרפא יהיה מדורג 4 בווימבלדון הוא יצטרך לזכות ברולאן, ולקוות למעידה של פרר שם. לפרר אין הרבה נקודות להגן עליהן

אחרי ווימבי, אם רפא ימשיך להראות יכולת רפאית סבירה, הוא יגיע מאוד מהר למקום הרביעי, ואולי גם לשני (תלוי מה יעשה בווימבי ובUO).

בכל מקרה אם רוג'ר יצליח איכשהו לשמור על המקום השני (שאלוהים יודע איך הוא פתאום הגיע אליו שוב), זה גם יעזור כי זה יחסוך פגישה עם נולה עד הגמר של כל טורניר. במדריד זה יסייע, אם כי יש סיכוי סביר שרוג'ר יאבד את המקום השני מיד אחריו כי הוא מגן על התואר שם.
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי jol9 » 25 אפריל 2013, 19:59

yiffy כתב:
jol9 כתב:

בכל מקרה אם רוג'ר יצליח איכשהו לשמור על המקום השני (שאלוהים יודע איך הוא פתאום הגיע אליו שוב), זה גם יעזור כי זה יחסוך פגישה עם נולה עד הגמר של כל טורניר. במדריד זה יסייע, אם כי יש סיכוי סביר שרוג'ר יאבד את המקום השני מיד אחריו כי הוא מגן על התואר שם.

גם זה לא מאוד סביר... תשמע, אין מה לעשות.
רוג'ר לא שני בעולם וכך או אחרת הוא יאבד את המקום, רפא יחזור לצמרת, רק כשהוא יוכל להתחיל לצבור נקודות באופן סדיר. 50 נק' פה, ו-100 שם, לא יישנו את התמונה
עבורו, אלא אם פתאום פרר יתחיל לאבד נקודות בקצב מטורף מה שלא קרה כבר כמה שנים
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי yiffy » 25 אפריל 2013, 20:59

אם פרר מודח בשלבים ראשונים ב-MC ובברצלונה, אין סיבה שזה לא יקרה במדריד וב-RG (בהם הוא הגיע לשלבים גבוהים).
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי jol9 » 26 אפריל 2013, 18:57

בגלל הגשם אתמול, חלק מהשחקנים היו צריכים לשחק שני משחקים.
צריך להגיד שהמארגנים עשו את זה הוגן, ולא היו מצבים שבהם שחקן שיחק שני משחקים מול שחקן ששיחק משחק אחד...

רפא ניצח פעמיים ועלה לחצי הגמר והיריב שלו יהיה רוברדו (שהדיח את ברדיץ') או ראוניץ' (שהדיח את גולביס).
בחצי השני יתמודדו קולשרייבר ואלמגרו.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 27 אפריל 2013, 20:11

רפא עולה לגמר ויתמודד שם מול אלמגרו, שזה כנראה הכי קשה שהיה אפשר לקבל.
אני תמיד מפחד מאלמגרו, כי הוא שחקן מאוד מסוכן, עם סרב קטלני, והפגזות מהקו האחורי.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 28 אפריל 2013, 00:34

עוד כמה דברים כלליים.

זהו הגמר השישי ברציפות של רפא (!!) מאז החזרה לתחרויות. הוא הפסיד את הראשון והאחרון, ולקח את השלושה באמצע.

בעוד שבוע מתחיל הטורניר במדריד, ואני חייב להגיד שאני מקווה שרפא ייפול בחצי של נובאק (או אפילו ברבע)... יש לי תחושה שאם ייפגוש את נובאק,
יש לו סיכוי גדול יותר מולו בחצי או ברבע מאשר בגמר, שם הוא מגיע ברמות ריכוז מטורפות... יהיה מעניין אם זה יקרה.

מקווה שלרפא יילך טוב מחר מול אלמגרו. אמנם לרפא מאזן חיובי ביותר מולו, אבל זה בדר"כ הולך לו מאוד קשה. הוא כבר התמודד מול אלמגרו מאז החזרה,
באקפולקו בחצי הגמר, וניצח אז בשתי מערכות צמודות נדמה לי, אבל המצ'אפ הזה תמיד קשה והתחושה שלי היא שהמשחקים מולו תמיד צמודים מאוד.
נקווה שיילך לרפא טוב מחר. הוא זקוק לתואר הזה בשביל לבנות חזרה את הביטחון לקראת ההמשך.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי yiffy » 28 אפריל 2013, 09:16

משחקים מול אלמגרו צמודים בד"כ בגלל שהוא דומיננטי מאוד על הסרב שלו. מצד שני, הוא גם בקושי שובר שחקנים אחרים. אם היה עושה את זה כנראה שהיה מדורג קבוע בטופ 8 כי נכון להיום הוא מלך האייסים של הסבב. אני לא דואג לרפא יותר מדי להערב.

גם אני מקווה שרפא ייפול עם נולה - אולי זה יאפשר לרוג'ר להתקדם עד הגמר. אנחנו גם לא יודעים אם החימר שם עדיין מחליק או לא...
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי jol9 » 28 אפריל 2013, 15:09

yiffy כתב:משחקים מול אלמגרו צמודים בד"כ בגלל שהוא דומיננטי מאוד על הסרב שלו. מצד שני, הוא גם בקושי שובר שחקנים אחרים. אם היה עושה את זה כנראה שהיה מדורג קבוע בטופ 8 כי נכון להיום הוא מלך האייסים של הסבב. אני לא דואג לרפא יותר מדי להערב.

גם אני מקווה שרפא ייפול עם נולה - אולי זה יאפשר לרוג'ר להתקדם עד הגמר. אנחנו גם לא יודעים אם החימר שם עדיין מחליק או לא...

נראה לי ששינו את החימר שם.

אני לא יודע עד כמה אלמגרו בקושי שובר. הוא טניסאי נפיץ. הבעיה שלו כמו של ברדיץ' למשל היא בעיה מנטלית. שניהם שולטים בכל החבטות החשובות בטניס ברמה הגבוהה
ביותר, אבל לשניהם חסר משהו. ברדיץ' עוד לפחות הצליח יפה בסה"כ (בהתחשב בכך שהוא משחק בדור של הG4, שגם ככה אי אפשר לעשות יותר מדי), אבל אלמגרו עוד לא עשה
את הקפיצה, והוא בהחלט מחכה להזדמנות שלו (והיום יש לו אחת כזאת).
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הקודםהבא

חזור אל פורום שכונה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־3 אורחים