בארץ

כאן מדברים על הכל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: בארץ

הודעהעל ידי שמואל1 » 24 אפריל 2015, 00:08

MTA2311 כתב:
Holiday_Armadillo כתב:שיתנו לנו עונה אחת לשחק בצ'מפיונס אינעל רבאק

אם יהיה משהו עם חזבאללה כולנו נמות בכל מקרה

לא צריך להגזים.
העימות מול חיזבאללה יהיה קשה מאוד ויגבה קורבנות רבים, גם בקרב אזרחים, אבל יש לישראל יותר יד חופשית בלבנון לעומת עזה וחיל האוויר ינחית עליהם מכה עצומה תוך זמן קצר מאוד.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
שמואל1
חבר צוות

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 24 אפריל 2015, 00:08

שמואל, היה פעם שלא דיברת בביטחון מוחלט?
:alan:
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי rc4991 » 24 אפריל 2015, 00:30

שר הביטחון (תרתי משמע :laugh2 )
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 24 אפריל 2015, 01:22

Holiday_Armadillo כתב:שמואל, היה פעם שלא דיברת בביטחון מוחלט?

כבר אמרתי פעם שזאת צריכה להיות חווייה מעניינת להיות זבוב על הקיר בבית של שמואל... :bigsmile3
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 24 אפריל 2015, 09:16

MTA2311 כתב:

אם הצבא שלנו עם תקציב של 70 מליארד שקל וחצי מליון חיילים לא מסוגל לעשות כלום מול ארגון של מקסימום 15,000 שאין לו גם עשירית מהתקציב של צה"ל, בלי נשק כבד ובלי חיל אוויר, אז אולי כדאי להחליף את האנשים שמנהלים את הצבא באנשים שכן מסוגלים לעשות משהו.

הגישה התבוסתנית הזו של הצבא מקוממת. זה פשוט לא יכול להיות שצבא כל כך גדול ומצוייד לא מצליח למצוא שום פתרונות מול אוייב כל כך נחות, בייחוד כשזה למעשה האוייב היחידי (הלא דמיוני) שעומוד מולנו.
roy1000

הודעהעל ידי roy1000 » 24 אפריל 2015, 09:19

jol9 כתב:ביבי התמודד בכל פעם כמו כל מועמד אחר, וניצח. אולי אם היה מועמד רציני מהצד השני, הוא לא היה מנצח.
בכל אופן, אם זה ירגיע אותך, הסיכוי של ביבי להתמודד שוב אחרי הממשלה הזאת, נמוך יותר מהסיכוי של נדאל לנצח משחק טניס...
ולמי שלא מבין, מדובר בסיכוי לא כ"כ גבוה בימים אלה (אולי רק אם פליקס משחק בצד השני, ומחזיק את המחבט ביד שמאל).

וזו בדיוק ההוכחה שלא משנה מי עומד מול ביבי. ההצבעה אליו היא עיוורת לחלוטין.
הוא יכול לרוץ עד פעמיים ואז להוריש את התפקיד לבן שלו. ברגע שתורכב הממשלה החדשה, אני בטוח שיתחילו תהליכי החקיקה שיקלו על ביבי "למשול" עד שיחליט לפרוש.
roy1000

הודעהעל ידי שמואל1 » 24 אפריל 2015, 10:41

כש-30 מחבלים ייצאו מבטן האדמה
המלחמה הבאה בעזה תתחיל מהנקודה שבה הופסקה קודמתה, ומשם תסלים. חמאס שוקד על התעצמות, משפר את טווחי הרקטות ומשקם את המנהרות. הזרוע הצבאית ערכה תחקירים והדיחה מפקדים כושלים. הנחת העבודה של אוגדת עזה: זה לא יהיה שידור חוזר של "צוק איתן"
http://news.walla.co.il/item/2848213?m=1
תמונה
סמל אישי של המשתמש
שמואל1
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 24 אפריל 2015, 11:22

שמואל1 כתב:כש-30 מחבלים ייצאו מבטן האדמה
המלחמה הבאה בעזה תתחיל מהנקודה שבה הופסקה קודמתה, ומשם תסלים. חמאס שוקד על התעצמות, משפר את טווחי הרקטות ומשקם את המנהרות. הזרוע הצבאית ערכה תחקירים והדיחה מפקדים כושלים. הנחת העבודה של אוגדת עזה: זה לא יהיה שידור חוזר של "צוק איתן"
http://news.walla.co.il/item/2848213?m=1

עוד פרק במסע ההפחדות. מה כבר חמאס יכול עוד לעשות שהוא לא עשה? אנחנו כבר מכירים את המנהרות ואת הרקטות שלהם. מעזה אי אפשר לירות 1,000 רקטות ביום.
roy1000

הודעהעל ידי jol9 » 24 אפריל 2015, 11:23

roy1000 כתב:
jol9 כתב:ביבי התמודד בכל פעם כמו כל מועמד אחר, וניצח. אולי אם היה מועמד רציני מהצד השני, הוא לא היה מנצח.
בכל אופן, אם זה ירגיע אותך, הסיכוי של ביבי להתמודד שוב אחרי הממשלה הזאת, נמוך יותר מהסיכוי של נדאל לנצח משחק טניס...
ולמי שלא מבין, מדובר בסיכוי לא כ"כ גבוה בימים אלה (אולי רק אם פליקס משחק בצד השני, ומחזיק את המחבט ביד שמאל).

וזו בדיוק ההוכחה שלא משנה מי עומד מול ביבי. ההצבעה אליו היא עיוורת לחלוטין.
הוא יכול לרוץ עד פעמיים ואז להוריש את התפקיד לבן שלו. ברגע שתורכב הממשלה החדשה, אני בטוח שיתחילו תהליכי החקיקה שיקלו על ביבי "למשול" עד שיחליט לפרוש.

אולי אם יבוא מנהיג רציני בצד השני, אז זאת לא תהיה הצבעה עיוורת.
למי למשל היית ממליץ לי להצביע? חילוני, מעמד ביניים, עם השקפה ימנית... אין לי הרבה אופציות. מבחינתי הצבעה לכחלון, טרם עשה משהו
בפוליטיקה (ועוד שיש סיכוי שהוא ייפגע משמעותית בשווי הנכס היחיד שיש לי) זאת לא אלטרנטיבה, נשארו רק שניים - ליכוד וישראל ביתנו.
אני מניח שכמוני יש לא מעט.
לעבודה לא הייתי מצביע גם אם אמא תרזה היתה עומדת בראשה ושמעון מזרחי היה מתמודד על תפקיד שר החוץ, אבל להצביע למפלגות
מרכז ראויות, שהוכיחו את עצמן, זאת בהחלט אופציה. משאין כזאת, אני נשאר באלטרנטיבה הסבירה היחידה שיש לי.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 24 אפריל 2015, 11:54

jol9 כתב:אולי אם יבוא מנהיג רציני בצד השני, אז זאת לא תהיה הצבעה עיוורת.
למי למשל היית ממליץ לי להצביע? חילוני, מעמד ביניים, עם השקפה ימנית... אין לי הרבה אופציות. מבחינתי הצבעה לכחלון, טרם עשה משהו
בפוליטיקה (ועוד שיש סיכוי שהוא ייפגע משמעותית בשווי הנכס היחיד שיש לי) זאת לא אלטרנטיבה, נשארו רק שניים - ליכוד וישראל ביתנו.
לעבודה לא הייתי מצביע גם אם אמא תרזה היתה עומדת בראשה ושמעון מזרחי היה מתמודד על תפקיד שר החוץ, אבל להצביע למפלגות
מרכז ראויות, שהוכיחו את עצמן, זאת בהחלט אופציה. משאין כזאת, אני נשאר באלטרנטיבה הסבירה היחידה שיש לי.

אחד המאפיינים הבולטים של משטר דיקטטורי הוא היעדר האלטרנטיבות. דיקטטורים הם מאוד טובים בחיסול מתחרים פוטנציאליים עוד הרבה לפני שהם מגיעים למצב שבו הם יכולים להתמודד מולם. זה בדיוק המסלול שנעשה ברוסיה ובטורקיה. גם שם אין אלטרנטיבות, פשוט כי כולן חוסלו עוד הרבה לפני שיכלו להפוך לאלטרנטיבה.

את הסרט הזה ראינו כבר מספיק פעמים בהסטוריה. האלטרנטיבה לביבי תהיה הבן שלו בעוד 8 שנים.
roy1000

הודעהעל ידי jol9 » 24 אפריל 2015, 14:18

roy1000 כתב:
jol9 כתב:אולי אם יבוא מנהיג רציני בצד השני, אז זאת לא תהיה הצבעה עיוורת.

אחד המאפיינים הבולטים של משטר דיקטטורי הוא היעדר האלטרנטיבות. דיקטטורים הם מאוד טובים בחיסול מתחרים פוטנציאליים עוד הרבה לפני שהם מגיעים למצב שבו הם יכולים להתמודד מולם. זה בדיוק המסלול שנעשה ברוסיה ובטורקיה. גם שם אין אלטרנטיבות, פשוט כי כולן חוסלו עוד הרבה לפני שיכלו להפוך לאלטרנטיבה.

את הסרט הזה ראינו כבר מספיק פעמים בהסטוריה. האלטרנטיבה לביבי תהיה הבן שלו בעוד 8 שנים.

אתה צודק. ביבי חיסל את כל המתחרים שלו. השאלה היא איך הוא עשה את זה - ע"י הזרקת רעל לאוכל, עינויים במרטפי השב"כ,
הוצאות המוניות להורג בכיכר רבין בעזרת גיליוטינה או אולי סקילה באבנים.
אני מניח ד"א, שבקרוב כבר לא יהיה לנו אינטרנט ונוכל לתקשר בפורום באמצעות יוני דואר מחתרתיות.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 24 אפריל 2015, 14:36

jol9 כתב:אתה צודק. ביבי חיסל את כל המתחרים שלו. השאלה היא איך הוא עשה את זה - ע"י הזרקת רעל לאוכל, עינויים במרטפי השב"כ,
אני מניח ד"א, שבקרוב כבר לא יהיה לנו אינטרנט ונוכל לתקשר בפורום באמצעות יוני דואר מחתרתיות.

גם פוטין וארדואן לא תמיד מזריקים רעל. למה סער וכחלון לא בליכוד? איך זה קרה שבשש שנים האחרנות אין אפילו בן אדם שיכול להוות אלטרנטיבה לביבי? יש הרבה דרכים לחסל אנשים פוליטית. גם היטלר לא סקל אנשים למוות בדרכו לדיקטטורה.
roy1000

הודעהעל ידי tzachMTA » 24 אפריל 2015, 15:06

roy1000 כתב:
jol9 כתב:אתה צודק. ביבי חיסל את כל המתחרים שלו. השאלה היא איך הוא עשה את זה - ע"י הזרקת רעל לאוכל, עינויים במרטפי השב"כ,

גם פוטין וארדואן לא תמיד מזריקים רעל. למה סער וכחלון לא בליכוד? איך זה קרה שבשש שנים האחרנות אין אפילו בן אדם שיכול להוות אלטרנטיבה לביבי? יש הרבה דרכים לחסל אנשים פוליטית. גם היטלר לא סקל אנשים למוות בדרכו לדיקטטורה.

רוי אתה נסחף..
למה ארדן בליכוד? ישראל כץ? סילבן שלום?
tzachMTA

הודעהעל ידי roy1000 » 24 אפריל 2015, 15:41

tzachMTA כתב:רוי אתה נסחף..

אף אחד מהם לא יכול להתמודד מול ביבי גם בעוד 100 שנה. ראית אפילו תמונה אחת שלהם במערכת הבחירות האחרונה? כל מי שמנסה טיפה להרים את הראש ישר מועף.
השיטה של ליצור מדבר אחריך היא שיטה פוליטית ידועה. אפילו אהרון ברק עשה את זה בבית המשפט העליון.
roy1000

הודעהעל ידי tzachMTA » 24 אפריל 2015, 15:44

roy1000 כתב:
tzachMTA כתב:רוי אתה נסחף..

אף אחד מהם לא יכול להתמודד מול ביבי גם בעוד 100 שנה. ראית אפילו תמונה אחת שלהם במערכת הבחירות האחרונה? כל מי שמנסה טיפה להרים את הראש ישר מועף.
השיטה של ליצור מדבר אחריך היא שיטה פוליטית ידועה. אפילו אהרון ברק עשה את זה בבית המשפט העליון.

במה כחלון וסער עדיפים על ארדן וסילבן שלום?
tzachMTA

הודעהעל ידי יוסי22 » 24 אפריל 2015, 15:50

roy1000 כתב:

איבדת את זה לגמרי ואני לא צוחק .

באמת השווית עכשיו את ביבי להיטלר ופוטין ?

אגב היטלר דווקא הרג לא מעט אנשים בדרכו לביסוס שילטונו רק בשביל הדיוק ההיסטורי ופוטין זורק לכלא את כל מי שמאיים על שילטונו .

לא יודע מה מוכרים לכם שם בכנסים כנגד הרודן של המאה ה-21 אבל ביבי בינתיים לא הכניס יריבים פוליטים לכלא או לחילופין העלים אותם במרתפי השב"כ לפחות עד כמה שידוע לי אבל יכול להיות שיש לכם מידע סודי שהצלחתם להשיג מתוך הדיקטטורה הסגורה של ישראל .
יוסי22

הודעהעל ידי MTA2311 » 24 אפריל 2015, 15:57

roy1000 כתב:
MTA2311 כתב:

אם הצבא שלנו עם תקציב של 70 מליארד שקל וחצי מליון חיילים לא מסוגל לעשות כלום מול ארגון של מקסימום 15,000 שאין לו גם עשירית מהתקציב של צה"ל, בלי נשק כבד ובלי חיל אוויר, אז אולי כדאי להחליף את האנשים שמנהלים את הצבא באנשים שכן מסוגלים לעשות משהו.

הגישה התבוסתנית הזו של הצבא מקוממת. זה פשוט לא יכול להיות שצבא כל כך גדול ומצוייד לא מצליח למצוא שום פתרונות מול אוייב כל כך נחות, בייחוד כשזה למעשה האוייב היחידי (הלא דמיוני) שעומוד מולנו.

אז מה תגיד על ארצות הברית שלא הצליחה למצוא פתרונות בעיראק ואפגניסטן?
מלחמה בטרור זה משהו שהמערב לא מצא לו פתרונות עדיין. עם אמל"ח מתקדם לא מביסים אידיאולוגיה.

שלא יהיה ספק, כמובן שננצח בכל עימות עם חזבאללה, אבל המחיר יהיה כבד מאוד. משהו שלא נראה פה שנים. ככה זה כשיש להם רקטות וטילים בעלי CEP של עשרות מטרים בלבד.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי roy1000 » 24 אפריל 2015, 16:41

MTA2311 כתב:אז מה תגיד על ארצות הברית שלא הצליחה למצוא פתרונות בעיראק ואפגניסטן?
מלחמה בטרור זה משהו שהמערב לא מצא לו פתרונות עדיין. עם אמל"ח מתקדם לא מביסים אידיאולוגיה.

שלא יהיה ספק, כמובן שננצח בכל עימות עם חזבאללה, אבל המחיר יהיה כבד מאוד. משהו שלא נראה פה שנים. ככה זה כשיש להם רקטות וטילים בעלי CEP של עשרות מטרים בלבד.

ארה"ב יצאה לנסות לכבוש את עיראק ואפגניסטן ויש הבדל בין להילחם ככובש שמנסה לדכא התנגדות לבין מדינה שבאה להגן על אזרחיה. חיזבאללה זה כבר לא אירגון גרילה קטן שמנסה לעשות פיגועים, זה צבא לכל דבר שמחובר למערכת הפוליטית בלבנון. אני לא מבין למה מנסים לשחק איתם את המשחק כאילו רצועת הביטחון עדיין קיימת? כמה זמן הם יצליחו לירות טילים בלי חשמל? לשחק את המשחק שלהם ולרדוף אחרי כל משגר זה משחק אינפנטילי שמשחק לידיים שלהם. אם נופלים פה טילים, צריך לחסל מהיסוד את רשת החשמל בלבנון כולל כל תחנות הכוח ותחנות הממסר המרכזיות (וזה חוקי לחלוטין). הרי את זה אפשר לעשות בלילה אחד. כמה זמן הם יוכלו להילחם בלי חשמל?

ישראל צריכה לשנות לחלוטין את המשוואה מול חיזבאללה. הרי מה שבסופו של דבר הביא לסוף מלחמת לבנון השניה היה הרס הדאחייה. זה הלקח שצריך ללמוד, רק שהפעם צריך לוודא שעושים את זה ביום הראשון, ולא ביום ה- 30, וצריך גם להבטיח שהשיקום לא ייקח 10 שנים, אלא 50 שנה אם בכלל.
roy1000

הודעהעל ידי jol9 » 24 אפריל 2015, 16:58

roy1000 כתב:

ביבי גרם לזה שבוז'י נבחר להנהגת העבודה?
לצורך העניין, במצב הנוכחי, אם היה ממול מנהיג רציני, כמו נניח בני גנץ, אני די בטוח שהוא היה מנצח.

זה שביבי הוא אולי בן אדם שלא כולם מצליחים לעבוד איתו, לא אומר שהוא דיקטטור שמנקה את השטח מכל האלטרנטיבות.
לצורך העניין, כל הדוגמאות שהבאת הן מהליכוד, וזה אומר שאתה בעצמך מסכים שחוץ מהליכוד אף אחד לא ראוי להיות בשלטון,
בטח ובטח לא לפיד
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי rc4991 » 24 אפריל 2015, 16:59

roy1000 כתב:
MTA2311 כתב:אז מה תגיד על ארצות הברית שלא הצליחה למצוא פתרונות בעיראק ואפגניסטן?

ארה"ב יצאה לנסות לכבוש את עיראק ואפגניסטן ויש הבדל בין להילחם ככובש שמנסה לדכא התנגדות לבין מדינה שבאה להגן על אזרחיה. חיזבאללה זה כבר לא אירגון גרילה קטן שמנסה לעשות פיגועים, זה צבא לכל דבר שמחובר למערכת הפוליטית בלבנון. אני לא מבין למה מנסים לשחק איתם את המשחק כאילו רצועת הביטחון עדיין קיימת? כמה זמן הם יצליחו לירות טילים בלי חשמל? לשחק את המשחק שלהם ולרדוף אחרי כל משגר זה משחק אינפנטילי שמשחק לידיים שלהם. אם נופלים פה טילים, צריך לחסל מהיסוד את רשת החשמל בלבנון כולל כל תחנות הכוח ותחנות הממסר המרכזיות (וזה חוקי לחלוטין). הרי את זה אפשר לעשות בלילה אחד. כמה זמן הם יוכלו להילחם בלי חשמל?

ישראל צריכה לשנות לחלוטין את המשוואה מול חיזבאללה. הרי מה שבסופו של דבר הביא לסוף מלחמת לבנון השניה היה הרס הדאחייה. זה הלקח שצריך ללמוד, רק שהפעם צריך לוודא שעושים את זה ביום הראשון, ולא ביום ה- 30, וצריך גם להבטיח שהשיקום לא ייקח 10 שנים, אלא 50 שנה אם בכלל.

הלוואי שיממשו את מה שאתה אומר אבל אין סיכוי שזה יקרה
המדינה הזאת הוכיחה יותר מדי פעמים שהיא לא תעשה את הדברים האלה

לכולם פה די ברור שישראל יכולה למחוק אותם בשניה אבל הבעיה זה שהיא לא תעשה את זה
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הקודםהבא

חזור אל פורום שכונה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־2 אורחים