המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991
Roni1 כתב:כן כן, ממשלת ביבי. כי ביבי היה ראש הממשלה ב4 השנים שאחרי הפינוי.
ומאיפה אתה יודע כמה הם קיבלו? יש המון שלא קיבלו פיצויים, המון שעדיין נמצאים בקראווילות ולא היו להם מרחבים מוגנים בקיץ האחרון, המון אנשים מבוגרים עם מצוקות נפשיות, אנשים שאיבדו את הפרנסה והעסקים שלהם ואף אחד לא עזר להם עם זה והם נתמכים היום ע״י הילדים שלהם.
אבל עזוב, אתה יודע, הכל תכסיס של השר אריאל, שהוא שר רק שנתיים. הכל זה תכסיס כדי למנוע פינוי בעתיד, אין מצב נגיד שזו סתם רשלנות, הזנחה ואי עמידה בהבטחות של ממשלת קדימה שהיתה לאחר הפינוי. במדינת ישראל אין רשלנות, רק מתנחלים ערמומיים וסחטנים.
אין צורך להמשיך את הדיון הזה כשהעובדות לא באמת מעניינות אותך.
rc4991 כתב:רוי, תפסיק כבר להפוך את המתנחלים לאויבי המדינה
roy1000 כתב:Roni1 כתב:כן כן, ממשלת ביבי. כי ביבי היה ראש הממשלה ב4 השנים שאחרי הפינוי.
ומאיפה אתה יודע כמה הם קיבלו? יש המון שלא קיבלו פיצויים, המון שעדיין נמצאים בקראווילות ולא היו להם מרחבים מוגנים בקיץ האחרון, המון אנשים מבוגרים עם מצוקות נפשיות, אנשים שאיבדו את הפרנסה והעסקים שלהם ואף אחד לא עזר להם עם זה והם נתמכים היום ע״י הילדים שלהם.
אבל עזוב, אתה יודע, הכל תכסיס של השר אריאל, שהוא שר רק שנתיים. הכל זה תכסיס כדי למנוע פינוי בעתיד, אין מצב נגיד שזו סתם רשלנות, הזנחה ואי עמידה בהבטחות של ממשלת קדימה שהיתה לאחר הפינוי. במדינת ישראל אין רשלנות, רק מתנחלים ערמומיים וסחטנים.
אין צורך להמשיך את הדיון הזה כשהעובדות לא באמת מעניינות אותך.
כי ביבי היה ראש ההמשלה רוב הזמן אחרי הפינוי. היו 5 מליארד שקל פיצויים שהלכו ל- 8,000 איש. זה אומר 625 אלף ש"ח לבנאדם, או 2.5 מליון ש"ח למשפחה בת 4 אנשים. זה מפסיק כסף לקנות גם דירה בת"א, בטח שבמונחי 2006. אין שום סיבה שימשיכו לגור בקראווילות, ולמעשה לא הייתה שום סיבה לזה מלכתחילה. הם יכלו לקנות דירות במרכז הארץ בכסף הזה. מי שהעובדות לא מעניינות אותה זו את.
כן, הוספת התקציבים זה בפירוש נסיון של השר אריאל להגדיל את העלויות. במדינת ישראל יש הרבה מאוד רשלנות ושחיתות, אבל זה לא ממש משנה את העובדה שלשר אריאל יש את האינטרסים הצרים שלו.
Roni1 כתב:אבל אני אומרת לך מידיעה שחלק גדול מהמפונים לא קיבלו את הפיצויים שהובטחו להם ונשארו בלי כלום. אתה זורק כאן מספרים שהיו בהסכמים אבל אין לך מושג אם ההסכמים האלה מומשו. הבטיחו לעזור לבעלי עסקים שאיבדו את הפרנסה ולא עזרו להם. הבטיחו להקים יישובי קבע מקבילים לחלק מהיישובים שנהרסו ואתה מאשים אותם שהם לא קנו דירה בתל אביב.
הטיפול בהם היה ביזיוני ורשלני. זאת עובדה.
אתה מגוחך, ברצינות. מצד אחד כולם קיבלו פיצויים ולא היתה רשלנות ומצד שני ראש הממשלה שהתמנה 4 (!) שנים אחרי הוא אשם בעיכוב הטיפול במפונים מתוך אינטרס למנוע פינויים בעתיד. השר אורי אריאל התמנה לשר השיכון ב2013, 7-8 שנים אחרי, אתה מבין כמה זה מגוחך להאשים אותו בכל מה שקשור לטיפול בנושא הזה? אתה מבין שבעצם ההאשמות שלך את הממשלות שמ2009 אתה מוכיח שהיתה רשלנות והזנחה?
אתה חייב להחליט אם אתה שונא יותר את המתנחלים או את ביבי. או לפחות לעשות גוגל ולראות שההאשמות שלך תואמות את הזמנים.
roy1000 כתב:my man כתב:ליברמן - מדהים מה שסקרים גורמים לאנשים לעשות...
http://elections.walla.co.il/item/2810215?m=1
מה הקשר לסקרים? כל הסיפור של ליברמן אף פעם לא היה ברור לי. האיש מקבל מליונים ממקורות עלומים ברוסיה ולא ברור על מה. אני באמת לא מבין מי בוחר באיש הזה ומה הוא עושה בכנסת ואיזה אינטרסים הוא מייצג?
jol9 כתב:אני באמת חושב שיום אחד אתה תקבל תביעת דיבה על כל הדברים שאתה אומר...
ורק מילה לגבי ליברמן - אני לא הבנתי מה כ"כ מופרך במה שהוא אמר... שהוא לא פסל את בוז'י ולבני? למה שיפסול?
מה הוא טירון בן יומו בפוליטיקה?
ברור לכולם שליברמן לא קורץ לשמאל ולא סוטה שמאלה. הוא ימין היה ויישאר. עד לפני יומיים קראו לו פאשיסט, אז עכשיו הוא שמאלן?
ליברמן יילך לממשלה נורמלית וירצה לשמש לשון מאזניים. אני מאמין שהוא ימשיך לכהן בממשלה של הליכוד, אם זו תקום.
roy1000 כתב:jol9 כתב:אני באמת חושב שיום אחד אתה תקבל תביעת דיבה על כל הדברים שאתה אומר...
ורק מילה לגבי ליברמן - אני לא הבנתי מה כ"כ מופרך במה שהוא אמר... שהוא לא פסל את בוז'י ולבני? למה שיפסול?
מה הוא טירון בן יומו בפוליטיקה?
ברור לכולם שליברמן לא קורץ לשמאל ולא סוטה שמאלה. הוא ימין היה ויישאר. עד לפני יומיים קראו לו פאשיסט, אז עכשיו הוא שמאלן?
ליברמן יילך לממשלה נורמלית וירצה לשמש לשון מאזניים. אני מאמין שהוא ימשיך לכהן בממשלה של הליכוד, אם זו תקום.
גם ליברמן וגם בוגי מוזמנים לתבוע אותי. אני אחזור שוב - ליברמן קיבל מליונים ממקורות עלומים ברוסיה. זו עובדה שלא ניתן לערער עליה. למיטב ידיעתי הרשויות הרוסיות לא שיתפו פעולה עם החקירה.
אני עדיין לא מבין איזה אינטרסים ליברמן מייצג? ברצינות - איזה נושאים הוא רוצה לקדם ומי הבוחרים שלו ולמה? בכנסת הקודמת הוא לא קידם שום דבר משמעותי למיטב ידיעתי. אתה מוזמן להאיר את עיני. למה האיש הזה בפוליטיקה?
felix_r כתב:רק בשביל לדעת, איזה אינטרסים בדיוק יצג כוכב הטלויזיה שבחרת בבחירות האחרונות? את האינטרסים של "מעמד הביניים" של כפר שמריהו? לפיד בחיים לא השתייך למעמד הביניים אפילו לא לרגע וגם לא יודע מה זה.
roy1000 כתב:felix_r כתב:רק בשביל לדעת, איזה אינטרסים בדיוק יצג כוכב הטלויזיה שבחרת בבחירות האחרונות? את האינטרסים של "מעמד הביניים" של כפר שמריהו? לפיד בחיים לא השתייך למעמד הביניים אפילו לא לרגע וגם לא יודע מה זה.
לפיד טען שהוא מייצג את את מעמד הביניים פלוס החילוני שמשרת בצבא. זה מה שהוא מכר בבחירות וזו הסיבה שאנשים הצביעו בשבילו. הוא בשום צורה שהיא לא קידם את העשירים בזמן הכהונה שלו. להיפך, המיסים על העשירים רק גדלו והייתה לו כוונה להגדיל אותם עוד יותר.
אם אתה בא לטעון שהוא נכשל במה שניסה לעשות בשביל לשפר את מצבו של מעמד הביניים, אז אני מסכים. הוא נכשל בשנתיים שלו ועשה המון טעויות, אבל האינטרסים שלו ברורים לי והקהל שלו ברור לי.
לגבי ליברמן - אתה יכול להגיד לי מה האג'נדה שלו? איזה מגזר הוא מייצג? מי מצביע בשבילו?
felix_r כתב:מה הוא מכר אני יודע. אני שאלתי את מי הוא מייצג במציאות
rc4991 כתב:לא קראתי את כל הדיונים פה אבל אני אכתוב את המצב שאני אשמח לראות אחרי הבחירות
הקואליציה: הליכוד, הבית היהודי, ישראל ביתנו, כולנו ויש עתיד
שלושת השרים המרכזיים: שר החוץ - בנט, שר הביטחון - בוגי, שר האוצר - כחלון
איזו קואליציה אתם הייתם רוצים לראות? ומי הייתם רוצים שיאיישו את התפקידים המרכזיים?
rc4991 כתב:לא קראתי את כל הדיונים פה אבל אני אכתוב את המצב שאני אשמח לראות אחרי הבחירות
איזו קואליציה אתם הייתם רוצים לראות? ומי הייתם רוצים שיאיישו את התפקידים המרכזיים?
jol9 כתב:rc4991 כתב:לא קראתי את כל הדיונים פה אבל אני אכתוב את המצב שאני אשמח לראות אחרי הבחירות
אני חושב שזה חסר סיכוי. קשה לי לראות ממשלה בלי חרדים שוב. זה לא יקרה. בעצם, אתה מציע את אותו ההרכב שפורק לפני שבועיים, רק בלי לבני
ועם כחלון במקומה. קשה לי מאוד להאמין.
אני חושב שאם זה יהיה ביבי (ובשביל זה הוא צריך לקבל אותו מספר כמו העבודה לכל הפחות), אז זה יהיה עם בנט, ליברמן, ש"ס, יהדות התורה וכחלון.
אם זאת תהיה חלילה העבודה, אז זאת תהיה ממשלה מוזרה עם רוטציה, ואולי אפילו יותר מאחת, שנתמכת ע"י טיבי מבחוץ, וכוללת את לפיד, כחלון
ואולי את החרדים. קשה לי מאוד להאמין שליברמן יילך לממשלה כזאת, ועוד יותר קשה לי להאמין שממשלה כזאת תשרוד עם חדלת האישים הזאת בראש הפירמידה.
לגבי תפקידים בכירים - יש הבדל בין מי שמתאים (או שאנחנו חושבים שמתאים) לבין שיקולים קואליציונים. אני חושב שאם בנט יהיה השותף הבכיר של ביבי,
אז הוא יהיה שר ביטחון. אני מקווה שאם ליברמן יהיה השותף הבכיר השני, שהוא לא יילך לחוץ, אבל אני די בטוח שביבי ירצה לשמור על תיק האוצר בליכוד.
אולי גלעד ארדן יהיה זה שירוויח.
כחלון יוכל לקבל תיק בכיר רק אם יביא 12-13 מנדטים וישמש לשון מאזניים.
בממשלה השניה אין הרבה מה להתקשקש. כנראה שחדלת האישים תהיה שרת חוץ, ולאחר מכן תתחלף עם החנון, לפיד או כחלון יהיו שר אוצר ובטח מופז
יהיה מועמד להיות שר ביטחון. מדהים שבוז'י מבטיח לנו את שתי הגוויות הפוליטיות, ב-2 מארבעת התפקידים הבכירים במדינה, כולל ראש ממשלה.
Roni1 כתב:rc4991 כתב:לא קראתי את כל הדיונים פה אבל אני אכתוב את המצב שאני אשמח לראות אחרי הבחירות
אותה קואליציה בערך (כנראה שגם החרדים יהיו). בוגי צריך לעוף מהביטחון, כחלון מתאים לאוצר ואת תיק החוץ לגלעד ארדן.
מה שיקרה בפועל זה בוז׳י בראשות הממשלה, ציפי (לפיד) ויחימוביץ׳ בתפקידים בכירים והרפתקאות אוסלו 2 כי ביבי כבר לא ירכיב את הממשלה הבאה.
Roni1 כתב:rc4991 כתב:לא קראתי את כל הדיונים פה אבל אני אכתוב את המצב שאני אשמח לראות אחרי הבחירות
אותה קואליציה בערך (כנראה שגם החרדים יהיו). בוגי צריך לעוף מהביטחון, כחלון מתאים לאוצר ואת תיק החוץ לגלעד ארדן.
מה שיקרה בפועל זה בוז׳י בראשות הממשלה, ציפי (לפיד) ויחימוביץ׳ בתפקידים בכירים והרפתקאות אוסלו 2 כי ביבי כבר לא ירכיב את הממשלה הבאה.
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־7 אורחים