בעולם

כאן מדברים על הכל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: בעולם

הודעהעל ידי jol9 » 02 אפריל 2015, 12:48

roy1000 כתב:
jol9 כתב:אתה חי באיזשהו סרט. אני אמרתי שהיו אפס פיגועים? יש לך כאן גרף שמצאתי בוויקיפדיה, זה מה שהיה שם. לא היו את השנים האחרונות
שמן הסתם גם הם נקיים מפיגועים באופן יחסי. הגרף מדבר על פיגועי התאבדות, שאלה היו פיגועים המוניים שהיו קשים
בהרבה מפיגועים אחרים, וחייבו הכנות מוקדמות, בשונה מפיגועי ירי או דקירה, שאותם יכול לבצע מפגע יחיד.
בשביל לעצור פיגועים אלה, היה צריך להתמודד איתם בשונה ממה שעשו פרס ורבין, שהיו מגיעים למקומות הפיגוע עם עיניי עגל, וכלום לא היה משתנה.
ביבי, ואח"כ שרון הוכיחו שאפשר לנטרל את טרור המחבלים המתאבדים וכך עשו (ולשרון, שהיה גנרל על - באמת, ובלי שום ציניות, לקח לא מעט זמן
להדביר את הטרור הזה).

הדיון כאן הוא על שנים מאוד ספציפיות - האינטיפדה החלה ב-94, והגיע לשיא הראשון שלה ב-96. ביבי נבחר באמצע 96, והחל מהבחירה שלו, החלה ירידה
משמעותית. החצי השני של 19996, היה נקי מפיגועי התאבדות. ב-97 היו 3 פיגועים, מתוכם אחד באמת קשה, אבל זה הכל. בשנים הבאות זה ירד לאפס.
ד"א, ביבי איבד את השלטון באמצע 1999, כך שאנחנו מדברים, על 3 שנים נטו, שבהם היו 3 פיגועים, כשרגע לפני שביבי נבחר, היו שלושה
פיגועים מזעזעים בתוך חודש.
מן הסתם השקט שנוצר בתקופת נתניהו החזיק אל תוך הקדנציה של ברק, ואז זה פרץ שוב ב2001.

אני מבין שקשה לך לקבל את העובדות האלה, כי אתה אחוז שנאה לאיש, ולא מסוגל לשמוע שום טיעון שמוציא אותו יותר טוב ממישהו אחר, אבל תצטרך להתגבר
על עצמך ולהפנים שאלה הן העובדות, ושלא ניתן להתווכח עליהן.

אני מתעלם מהסיסמאות של מר ביטחון וחזק מול החמאס, כי זה לא הדיון כאן. אתה מנסה לשכתב את ההיסטוריה, בזמן שכולנו היינו כאן (בעצם אתה אולי
היית בארה"ב) וחיינו את הטרור הזה.

אתה מדמיין מציאות מדומה. מה ביבי עשה "להדביר את הטרור ב- 96"? ביבי לא עשה כלום. אני הייתי בצבא ב- 96. הוא המשיך בדיוק בדרך של רבין ופרס ועשה את הסכם וואי שנתן עוד שטחים לרשות. לייחס לו את הירידה בפיגועים זה קשקוש מארץ הקשקושים. לא היה שום מבצע צבאי רציני בתקופה שלו. זו הייתה החלטה מודעת של ערפאת להנמיך את הלהבות בשביל להתכונן לסיבוב נוסף שהגיע בשנת 2000. ביבי לא הדביר כלום. אולי רק בדמיון של המעריצים שלו.

שאני אבין, אתה מייחס את חומת מגן לביבי? ברצינות?

מי שמביא טיעונים מצחיקים לאיך שביבי "הדביר את הטרור" זה אתה. אתה גם מתעלם מ- 150 הרוגים שלא נמצאים בגרף שלך מטעמי נוחות. איך בדיוק אתה מסביר את ההרוגים ב- 3 השנים האחרונות? למה ביבי לא הצליח "להדביר את הטרור" מאז 2012? אין שום הגיון בדברים שאתה אומר.

אני הייתי פה ואני זוכר טוב מאוד את תקופת ביבי הראשונה. הייתי בצבא. נראה לי שהיית אולי קצת צעיר מדי בשביל לזכור או להבין, כי אם היית זוכר, בוודאי היית יודע שהדבר העיקרי שהיה טוב בתקופה ההיא זה שלא היו מבצעים צבאיים גדולים, ואף אחד לא ממש "הדביר את הטרור". למעשה, התקופה ההיא הייתה תור הזהב של הסכמי אוסלו שביבי עצמו המשיך אותם והעביר 12% מהגדה לשליטה פלשתינית.

אני לא מדבר על הדברת הטרור. אני מדבר על שקט ביטחוני. אני מניח שיש גרעין של אמת במה שאתה אומר, ובכל זאת, ישנה תקופה אחת שקטה בעשור שלאחר חתימת הסכמי אוסלו, וזאת התקופה שבה ביבי היה בשלטון.
אולי הוא קיבל מתנה מערפאת, ואולי לא, זה ניחוש מול ניחוש.

איפה ייחסתי את חומת מגן לביבי? אמרתי ששרון הדביר את טרור המתאבדים מהגדה. ביבי היה שר בכיר בממשלה של שרון, אבל בוודאי שהאחריות
היתה של שרון ולא של אף אחד אחר.

הגרף הזה הוא לא שלי, אלא של וויקיפדיה.
צריך להתייחס לכל עניין הביטחון בצורה רצינית, ולא באמצעות מספרים. הבאת כאן כמה מספרים טיפשיים אז החזרתי לך עם הגרף הזה.
האמת היא אחרת לחלוטין.
המצב הביטחוני בארץ משתנה כל הזמן, בעקבות האיומים.
אחרי שרבין ופרס הכניסו לחצר האחורית שלנו עשרות אלפי מחבלים חמושים, ולא דאגו לאטום את הגבולות, קיבלנו את הטרור בצורתו האכזרית
ביותר - טרור המתאבדים.
אחרי שהעניין הזה טופל במשך עשור +, שרון עשה את ההתנתקות, וקיבלנו את טרור הרקטות. ממשלת אולמרט, לא סבלה מטרור מתאבדים,
בדיוק כמו שממשלות נתניהו 2 ו-3 לא סבלו, אבל ממשלת אולמרט כשלה בדבר אחד משמעותי - היא איפשרה לחמאס להתמיע את השימוש ברקטות,
ולהשתמש בהן כנגד ישראל.
עופרת יצוקה ומלחמת לבנון השניה הוכיחו את יעילותן של הרקטות, וביבי קיבל את זה בירושה (בדיוק כמו את טרור המתאבדים).

בניגוד לפעם הקודמת, בה שרון היה זה שטיפל בטרור המתאבדים, כי זה נפל במשמרת שלו (כזכור ביבי הופל מהשלטון, ואחרי הכשלון של ברק,
הוא סירב לקחת את השלטון בחזרה, ושרון זכה מן ההפקר), כנראה שבטרור הרקטות, ביבי יהיה זה שיצטרך להתמודד, וכן, זה יעלה לנו
בהרוגים, בדיוק כמו שזה עלה בתקופתו של שרון.

מדבר אחד אי אפשר להתעלם. כל הצרות שגורמות ממשלות שמאל, אח"כ צריכות לנקות ממשלות ימין.
ממשלת אולמרט היתה ממשלת שמאל (למרות שאולמרט עצמו הוא לא איש שמאל, זאת היתה ממשלת שמאל אמיתית עם ציפי, פרץ וכל החברים),
והראתה עוזלת יד איומה מול טרור הרקטות, וזה האיום הביטחוני הישיר, שאני מצפה מביבי שייטפל בו בקדנציה הקרובה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 02 אפריל 2015, 13:05

jol9 כתב:אני לא מדבר על הדברת הטרור. אני מדבר על שקט ביטחוני. אני מניח שיש גרעין של אמת במה שאתה אומר, ובכל זאת, ישנה תקופה אחת שקטה בעשור שלאחר חתימת הסכמי אוסלו, וזאת התקופה שבה ביבי היה בשלטון.
אולי הוא קיבל מתנה מערפאת, ואולי לא, זה ניחוש מול ניחוש.

איפה ייחסתי את חומת מגן לביבי? אמרתי ששרון הדביר את טרור המתאבדים מהגדה. ביבי היה שר בכיר בממשלה של שרון, אבל בוודאי שהאחריות
היתה של שרון ולא של אף אחד אחר.

הגרף הזה הוא לא שלי, אלא של וויקיפדיה.
צריך להתייחס לכל עניין הביטחון בצורה רצינית, ולא באמצעות מספרים. הבאת כאן כמה מספרים טיפשיים אז החזרתי לך עם הגרף הזה.
האמת היא אחרת לחלוטין.
המצב הביטחוני בארץ משתנה כל הזמן, בעקבות האיומים.
אחרי שרבין ופרס הכניסו לחצר האחורית שלנו עשרות אלפי מחבלים חמושים, ולא דאגו לאטום את הגבולות, קיבלנו את הטרור בצורתו האכזרית
ביותר - טרור המתאבדים.
אחרי שהעניין הזה טופל במשך עשור +, שרון עשה את ההתנתקות, וקיבלנו את טרור הרקטות. ממשלת אולמרט, לא סבלה מטרור מתאבדים,
בדיוק כמו שממשלות נתניהו 2 ו-3 לא סבלו, אבל ממשלת אולמרט כשלה בדבר אחד משמעותי - היא איפשרה לחמאס להתמיע את השימוש ברקטות,
ולהשתמש בהן כנגד ישראל.
עופרת יצוקה ומלחמת לבנון השניה הוכיחו את יעילותן של הרקטות, וביבי קיבל את זה בירושה (בדיוק כמו את טרור המתאבדים).

בניגוד לפעם הקודמת, בה שרון היה זה שטיפל בטרור המתאבדים, כי זה נפל במשמרת שלו (כזכור ביבי הופל מהשלטון, ואחרי הכשלון של ברק,
הוא סירב לקחת את השלטון בחזרה, ושרון זכה מן ההפקר), כנראה שבטרור הרקטות, ביבי יהיה זה שיצטרך להתמודד, וכן, זה יעלה לנו
בהרוגים, בדיוק כמו שזה עלה בתקופתו של שרון.

מדבר אחד אי אפשר להתעלם. כל הצרות שגורמות ממשלות שמאל, אח"כ צריכות לנקות ממשלות ימין.
ממשלת אולמרט היתה ממשלת שמאל (למרות שאולמרט עצמו הוא לא איש שמאל, זאת היתה ממשלת שמאל אמיתית עם ציפי, פרץ וכל החברים),
והראתה עוזלת יד איומה מול טרור הרקטות, וזה האיום הביטחוני הישיר, שאני מצפה מביבי שייטפל בו בקדנציה הקרובה.

שקט ביטחוני לא תלוי בראש הממשלה. זו האמת. ביבי לא מרתיע לא את החמאס ולא את החיזבאללה מלפעול. גם אף ראש ממשלה אחר לא. לזקוף שקט מקרי לטובת ראש ממשלה זה עיוות של המציאות.
בשנים האחרונות יש גם פיגועים וגם מספר סבבי עימות בעזה.

התיאוריה של ימין-שמאל זה בולשיט. שרון עשה את ההתנתקות. בכל מקרה, תמיד יהיו איומים ותמיד יהיה מי שירצה לפגוע בנו. אתה כנראה שכחת שבזמן האינטיפאדה הראשונה מתו הרבה אנשים בפיגועים קטנים ובגלל זה בכלל הלכו להסכמי אוסלו. מה עם מלחמת לבנון? גם את זה עשתה ממשלת שמאל? בשורה התחתונה, הימין בשלטון כבר 40 שנה חוץ כמה שנים של רבין ועוד שנתיים של ברק.

ביבי לא ייטפל באיום הרקטות. אין תשובה לזה חוץ ממה שנעשה עד עכשיו - מבצעים נקודתיים וכיפות ברזל למיניהן. אפילו ביבי לא מתיימר לתת לזה פתרון.
roy1000

הודעהעל ידי jol9 » 02 אפריל 2015, 17:52

roy1000 כתב:
שקט ביטחוני לא תלוי בראש הממשלה. זו האמת. ביבי לא מרתיע לא את החמאס ולא את החיזבאללה מלפעול. גם אף ראש ממשלה אחר לא. לזקוף שקט מקרי לטובת ראש ממשלה זה עיוות של המציאות.
בשנים האחרונות יש גם פיגועים וגם מספר סבבי עימות בעזה.

התיאוריה של ימין-שמאל זה בולשיט. שרון עשה את ההתנתקות. בכל מקרה, תמיד יהיו איומים ותמיד יהיה מי שירצה לפגוע בנו. אתה כנראה שכחת שבזמן האינטיפאדה הראשונה מתו הרבה אנשים בפיגועים קטנים ובגלל זה בכלל הלכו להסכמי אוסלו. מה עם מלחמת לבנון? גם את זה עשתה ממשלת שמאל? בשורה התחתונה, הימין בשלטון כבר 40 שנה חוץ כמה שנים של רבין ועוד שנתיים של ברק.

ביבי לא ייטפל באיום הרקטות. אין תשובה לזה חוץ ממה שנעשה עד עכשיו - מבצעים נקודתיים וכיפות ברזל למיניהן. אפילו ביבי לא מתיימר לתת לזה פתרון.

אני חושב שאתה צודק. אבל הנקודה היא אחרת.
השופר השמאלני, שאתה מאמץ בחפץ לב גדול (בעיקר כנראה בגלל שנאתך לנתניהו) טוען שרע פה, שחייבים לשנות וכל הסיסמאות החלולות.
הם גם טוענים "9 שנים של כלום".
אלה טענות שקל מאוד להפריך באמצעות עובדות פשוטות כמו שהבאתי לגבי הפיגועים.

זה נכון שהחמאס לא מורתע מביבי, ולא מאף אד אחר, אבל בדיוק בגלל זה אני מנתק עובדות מסיסמאות.
העובדות הן שהשמאל הביא עלינו פעם אחר פעם, בעיות ביטחוניות קשות. לפעמים זה נעשה ע"י מנהיגי שמאל (רבין, פרס וברק), לפעמים ע"י ממשלות
שמאל בראשות אנשי ימין (ממשלת אולמרט) ולפעמים אפילו ממשלות ימין שביצעו מדיניות שמאל פר אקסלנס (ממשלת שרון בהתנתקות).

עובדות משלימות הן שממשלות ימין יורשות ממשלות שמאל מצב ביטחוני בעייתי, ונאלצות להתמודד איתו כמו שפירטתי בפוסט הקודם.

אני חושב שטיפול בעניין הרקטות זה אחד המבחנים הגדולים של הממשלה שתקום.
הרבה יותר חשוב בעיניי מענייני איראן, שגם ככה לא תלויים בשיט בישראל.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 02 אפריל 2015, 18:16

jol9 כתב:אני חושב שאתה צודק. אבל הנקודה היא אחרת.
השופר השמאלני, שאתה מאמץ בחפץ לב גדול (בעיקר כנראה בגלל שנאתך לנתניהו) טוען שרע פה, שחייבים לשנות וכל הסיסמאות החלולות.

זה נכון שהחמאס לא מורתע מביבי, ולא מאף אד אחר, אבל בדיוק בגלל זה אני מנתק עובדות מסיסמאות.
העובדות הן שהשמאל הביא עלינו פעם אחר פעם, בעיות ביטחוניות קשות. לפעמים זה נעשה ע"י מנהיגי שמאל (רבין, פרס וברק), לפעמים ע"י ממשלות
שמאל בראשות אנשי ימין (ממשלת אולמרט) ולפעמים אפילו ממשלות ימין שביצעו מדיניות שמאל פר אקסלנס (ממשלת שרון בהתנתקות).

עובדות משלימות הן שממשלות ימין יורשות ממשלות שמאל מצב ביטחוני בעייתי, ונאלצות להתמודד איתו כמו שפירטתי בפוסט הקודם.

וממשלות שמאל לא נאלצו לנקות אחרי הבלאגן הבטחוני שהשאירו ממשלות ימין? לא איבדנו עשרות חיילים בשנה על כלום בלבנון עד שברק נסגו משם? לא אבדנו עשרות אנשים מדי שנה באינטיפאדה הראשונה? 40 שנה יש פה ממשלות ימין. לא ברורות לי הטענות לכל מיני ממשלות שמאל שלא קיימות וגם לא ברור לי איך כשנוח לאנשים אז ימין פתאום הופך לשמאל (אולמרט, שרון).

אני מציע שתקרא את הראיון עם עופר שלח. זה לא ראיון פוליטי. הוא מסביר בדיוק איך הצבא בכלל לא מתכונן למערכות מול חיזבאללה וחמאס ובמקום זה, כל הכסף הולך להיערכות פנטזיונרית נגד איראן. אין שום מחשבה על איך מתמודדים עם הרקטות ואיך מצמצמים סבבי לחימה.

לפעמים אני תוהה אם ביבי סתם משקר או שהוא באמת מאמין לפטנזיות שהוא מוכר, דווקא הדברים של שלח תומכים באפשרות השניה. האפשרות שהוא איבד קשר עם המציאות.
roy1000

הודעהעל ידי felix_r » 02 אפריל 2015, 18:44

להגיד שחיילים נהרגו בלבנון על כלום, זה פשוט קישקוש. כשצה"ל ישב בדרום לבנון, הוא מנע מחיזבאלה לבנות תשתית של בונקרים וטילים. אז כן, גם אז היו יורים מדי פעם איזו קטיושה מיסכנה, שלרוב הייתה נופלת בשדות הפתוחים בגליל, אבל אין בכלל מה להשוות את זה למאות טילים ביום שהם מסוגלים לראות עכשיו על ריכוזי אכלוסיה גדולים, כמו חיפה.

אני שירתתי בסדיר כשהתחילה האינטיפאדה הראשונה. אין שום מקום להשוות אותה לאוטובוסים המתעופפים בתל-אביב של האינטיפאדה השניה. אבל גם אם כן היה מקום להשוות, זה בכלל לא משנה, כי מי שאחראי למצב מלחתחילה, זה ממשלות השמאל, שלא דאגו להסדיר בחוק כלשהו את עניין השטחים לאחר שנכבשו. ממשלות השמאל גם אחראיות לבלגן של המתיישבים בשטחים, כי הן אלה שקראו לאזרחי ישראל ללכת ולהתיישב בשטחים. יצחק רבין שלח מכתבים אישיים לאנשים...

עופר שלח אולי צודק בזה שהצבא שלנו לא ערוך להלחם נגד אירגוני טרור בתוך אכלוסיה אזרחית, אבל אף צבא לא ערוך לזה, כי אין לזה פתרון של ממש. אז אפשר לומר, שזה ביזבוז ענקי לטפל בחמאס על ידי מטוסים ופצצות חכמות שעולות מאות מיליוני דולרים, אבל האפשרות האחרת היא לשלוח חיילים רגליים למלחמה בשטח בנוי (המלחמה הכי קשה שיש), ולאבד אלפי חיילים.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי roy1000 » 02 אפריל 2015, 19:08

חיילים נהרגו בלבנון על כלום. אני מכיר את זה הכי מקרוב שיש. לא הייתה שום אפקטיביות ללחימה מול חיזבאללה בשנות ה-90. רצועת הבטחון בלבנון הייתה טעות עצומה ולמעשה, אנחנו יצרנו את חיזבאללה עם רצועת הבטחון הזו. האירגון הזה לא היה קיים אלמלא רצועת הביטחון. לא ירו "איזה קטיושה מידי פעם", היו מטרים של קטיושות באופן קבוע שלא איפשרו שום חיים נורמליים בקריית שמונה, מטולה ואפילו נהריה. עכשיו אמנם יש איום גדול מצד חיזבאללה, אבל כבר 9 שנים יש שקט יחסי והחיים בצפון מתנהלים ללא הפרעה. בשנות ה- 90 לא היו אפילו 3 חודשים של שקט.

אני בטוח ב- 100% שאם תהיה מחשבה והשקעה בנושא ההערכות למלחמות מול חמאס וחיזבאללה, אז יהיה אפשר לעשות את זה בצורה הרבה יותר אפקטיבית עם הרבה פחות הרוגים ובעלות הרבה יותר נמוכה. במקום להתעסק בפנטזיות על איראן, צריך להתמודד מול האיומים האמתיים שעומדים מולנו.

אני לחלוטין מאמין לעופר שלח שלא היו שום תוכניות מסודרות למרות שסבב הלחימה מול החמאס היה ארוע ודאי.
roy1000

הודעהעל ידי felix_r » 02 אפריל 2015, 19:56

אני ממש לא מסכים עם מה שאתה אומר, אבל זה לא משנה. הניתוח שלך עוסק ברווח מיידי ולא בניתוח אסטרטגי לטווח ארוך. מבחינה אסטרטגית, הנסיגה מרצועת הבטחון גרמה לסכנת טילים ממשית אפילו לגוש דן. כפי שראינו כבר במלחמת לבנון השניה, את הסכנה הזאת אי אפשר להשמיד בקלות בגלל מערך הבונקרים התת-קרקעים. זאת סכנה גדולה פי אלף מהסכנות שהיו לנו לפני הנסיגה. אולי עכשיו זה לא נראה לך נכון, אבל אם וכאשר יתחילו ליפול מאות טילים על עיר מגוריך, על בתי הספר, גני הילדים ומרכזי הקניות, אז בטוח תבין למה צה"ל ישב בלבנון.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי jol9 » 02 אפריל 2015, 21:08

roy1000 כתב:
jol9 כתב:אני חושב שאתה צודק. אבל הנקודה היא אחרת.

וממשלות שמאל לא נאלצו לנקות אחרי הבלאגן הבטחוני שהשאירו ממשלות ימין? לא איבדנו עשרות חיילים בשנה על כלום בלבנון עד שברק נסגו משם? לא אבדנו עשרות אנשים מדי שנה באינטיפאדה הראשונה? 40 שנה יש פה ממשלות ימין. לא ברורות לי הטענות לכל מיני ממשלות שמאל שלא קיימות וגם לא ברור לי איך כשנוח לאנשים אז ימין פתאום הופך לשמאל (אולמרט, שרון).

אני מציע שתקרא את הראיון עם עופר שלח. זה לא ראיון פוליטי. הוא מסביר בדיוק איך הצבא בכלל לא מתכונן למערכות מול חיזבאללה וחמאס ובמקום זה, כל הכסף הולך להיערכות פנטזיונרית נגד איראן. אין שום מחשבה על איך מתמודדים עם הרקטות ואיך מצמצמים סבבי לחימה.

לפעמים אני תוהה אם ביבי סתם משקר או שהוא באמת מאמין לפטנזיות שהוא מוכר, דווקא הדברים של שלח תומכים באפשרות השניה. האפשרות שהוא איבד קשר עם המציאות.

אתה שוב מעוות את מה שאמרתי.
אולמרט הוא איש ימין אבל הממשלה שהוא עמד בראשה היא ממשלת שמאל. אין שם אחר לממשלה שהשרים הבכירים בה הם אמיר פרץ וציפי לבני,
והמדיניות של אותה ממשלה היתה מדיניות שמאל.
שרון הוא בוודאי לא איש שמאל, אבל ההתנתקות היה מהלך שמאלני קלאסי. אני לא יודע מה היו המניעים של שרון. יכול להיות שהוא חשב שהוא יוכל לשמור על הביטחון
ולא ייתן לחמאס להעיף רקטות בלי עונש. יכול להיות שהוא רצה להסית את תשומת הלב מהסיפורים המשפטיים שלו.... אנחנו לא יודעים כרגע. אולי נדע
יותר בעתיד.

זה נכון שהימין נמצא בשלטון רוב הזמן מאז המהפך, אבל עדיין היו גם לא מעט ממשלות שמאל. חלקן עשו נזקים עצומים, שלקח עשור לנקות.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי חנו'ש » 02 אפריל 2015, 23:21

jol9 כתב:והמדיניות של אותה ממשלה היתה מדיניות שמאל.

איך בדיוק מדיניות שמאל אם זו ממשלה שלא עשתה שום מהלך מדיני והסתבכה ב-2 מלחמות??

שלא לדבר על זה שהמדיניות הכלכלית שלה היתה יותר ימין משל ביבי.....
תמונה
"להצלחה אבות רבים אך הכישלון יתום הוא".
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי my man » 02 אפריל 2015, 23:29

להזכיר לך שאולמרט היה הראש ממשלה שרצה להביא לערבים את כמות השטח הגדולה ביותר מאז ומעולם? משו כמו 97 אחוז מיו"ש+ ירושלים
"אם נחרבנו ונחרב העולם עמנו, על ידי שנאת חינם, נשוב להיבנות והעולם עמנו ייבנה, על ידי אהבת חינם!" (הראי"ה קוק)
סמל אישי של המשתמש
my man

הודעהעל ידי חנו'ש » 02 אפריל 2015, 23:36

my man כתב:להזכיר לך שאולמרט היה הראש ממשלה שרצה להביא לערבים את כמות השטח הגדולה ביותר מאז ומעולם? משו כמו 97 אחוז מיו"ש+ ירושלים

וכמו תמיד, לא יצא מזה כלום (כרגיל אבו מאזן סירב)
בסופו של דבר בשטח הוא לא עשה שום דבר שממשלות ביבי לא עשו (גם אצל ביבי, ציפי ניהלה מו"מ שנגמר בכלום, וגם הוא נכנס ל-2 מלחמות)
תמונה
"להצלחה אבות רבים אך הכישלון יתום הוא".
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי jol9 » 03 אפריל 2015, 00:03

חנו'ש כתב:
jol9 כתב:והמדיניות של אותה ממשלה היתה מדיניות שמאל.

איך בדיוק מדיניות שמאל אם זו ממשלה שלא עשתה שום מהלך מדיני והסתבכה ב-2 מלחמות??

שלא לדבר על זה שהמדיניות הכלכלית שלה היתה יותר ימין משל ביבי.....

זה לא סותר. מלחמות זאת לא מדיניות של הימין.
מה שקרה בממשלה ההיא, זאת השתלחות פרועה של הטרור האיסלאמי כהתגרות בראש ממשלה חדש, שר ביטחון חדש ורמטכ"ל חדש.
חוסר הנסיון של אולמרט, השאיר את כל המערכת חשופה, והנה לך מתכון למוטיבציית שיא לעימות.

עופרת יצוקה היתה מחוייבת במציאות, ועד כמה שזכור לי נוהלה באופן הרבה יותר טוב (נדמה לי אשכנזי היה רמטכ"ל וברק שר ביטחון).

אני גם זוכר מצויין שההצעה של אולמרט לאבו מאזן, היתה הנדיבה ביותר שניתנה אי פעם. זה בהחלט מראה על מדיניות שמאל.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 03 אפריל 2015, 14:12

ההסכם עם איראן נראה סגור. על פניו נראה פחות גרוע ממה שדווח בתקשורת.
כל הרעיון מאחורי ההסכם הזה נראה לי מטופש כי ככה או ככה איראן הרי תגיע לפצצה גרעינית אם אין לה כבר כזו.
roy1000

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 07 אפריל 2015, 00:47

felix_r כתב:מתחתנת עם עץ: "זה הסקס הכי מדהים שהיה לי"

http://www.mako.co.il/hix-bizarre/Artic ... c41006.htm

זה מוזר? לא (טוב, כן), זה מוזר

http://news.walla.co.il/item/2843831
:alan:
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 07 אפריל 2015, 07:14

Holiday_Armadillo כתב:זה מוזר? לא (טוב, כן), זה מוזר

בובות מין זה לא כזה חריג. אפילו היה על זה סרט מעולה עם ראיין גוסלינג.
roy1000

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 07 אפריל 2015, 08:55

roy1000 כתב:
Holiday_Armadillo כתב:זה מוזר? לא (טוב, כן), זה מוזר

בובות מין זה לא כזה חריג. אפילו היה על זה סרט מעולה עם ראיין גוסלינג.

בובות מין זה לא חריג, דחליל זה חריג ולא משנה איך הופכים את זה
:alan:
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 07 אפריל 2015, 11:26

Holiday_Armadillo כתב:בובות מין זה לא חריג, דחליל זה חריג ולא משנה איך הופכים את זה

יכול להיות שאני מפספס משהו, אבל מה ההבדל בין בובת מין לדחליל? זה לא אותו עיקרון? דחליל הוא לא סוג של בובה?
roy1000

הודעהעל ידי MTA2311 » 07 אפריל 2015, 12:46

בובות מין זאת בובה שמיועדת למין (על כל המשתמע מכך). דחליל זאת חבילת קש עם בגדים שמשמשת להפחדת ציפורים בשטחים חקלאיים. אז כן, כנראה שפספסת משהו.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי roy1000 » 07 אפריל 2015, 15:07

MTA2311 כתב:בובות מין זאת בובה שמיועדת למין (על כל המשתמע מכך). דחליל זאת חבילת קש עם בגדים שמשמשת להפחדת ציפורים בשטחים חקלאיים. אז כן, כנראה שפספסת משהו.

אוקיי, החומרים שונים, אבל נראה לי שהעיקרון די דומה. זו בובה וזו בובה, בדיוק כמו שמרצדס זה אוטו וגם חיפושית זה אוטו. אני לא ממש רואה את ההבדל בין מישהו שעושה דברים עם דחליל לעומת מישהו שעושה את אותם הדברים עם איזו בובת מין משוכללת.
roy1000

הודעהעל ידי LIAV10 » 07 אפריל 2015, 23:23

יש פה כמה משפטים שאם טיפה מורידים מילים מהם הם הופכים לטופ 10 בתולדות צהבת.
תמונה
יאללה הביתה.
כולם.
סמל אישי של המשתמש
LIAV10

הקודםהבא

חזור אל פורום שכונה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד