הרכבת הממשלה והקואליציה

כאן מדברים על הכל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: תוצאות המדגם ומה יהיה הלאה

הודעהעל ידי my man » 18 מרץ 2015, 21:18

לדעתי זו תמונת הבחירות!!!
אדיר ביותר!

תמונה
"אם נחרבנו ונחרב העולם עמנו, על ידי שנאת חינם, נשוב להיבנות והעולם עמנו ייבנה, על ידי אהבת חינם!" (הראי"ה קוק)
סמל אישי של המשתמש
my man

הודעהעל ידי felix_r » 18 מרץ 2015, 21:33

לא סובל אותה
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי שחף » 18 מרץ 2015, 23:14

roy1000 כתב:
שמואל1 כתב:זה מה שהביא לו את הניצחון הגדול.

אפשר לומר הרבה דברים על ביבי, הוא ניהל קמפיין בגאונות.

אם המטרה של ביבי הייתה אך ורק להיבחר ולא משנה מה, אז כן, הקמפיין היה מצויין. הבעיה בקמפייין השנאה, ההפחדה ושריפת הגשרים היא שעכשיו הוא צריך להיות ראש ממשלה במדינה שהוא שרף וזה ממש לא הולך להיות פשוט.
האתגרים שעומדים בפני המדינה גדולים בכמה מספרים על היכולות של ממשלת ביבי הבאה. עכשיו כשציפי ליבני כבר לא שם, מי יענה לטלפונים של ג'ון קרי ואובאמה? מאחורי מי יהיה לביבי להתחבא? מאחורי בנט? כחלון?

למי ביבי יפנה כשיתקבלו החלטות מועצת הבטחון נגד ישראל? לאדלסון? ישלח את בנט לא להתנצל ולקרוא לאובאמה "אח"?

אם יש מישהו שאני לא מקנא בו היום זה ביבי נתניהו. הוא קיבל מה שהוא רצה - הוא נבחר. שיהיה לו ולנו בהצלחה.

עריכה: כל הכבוד לזהבה גלאון על לקיחת האחריות וההתפטרות שלה. הלוואי והיו יותר פוליטיקאים עם היושרה שלה.

אני סומך גם על בנט שיענה לטלפונים של ג'ון קרי ואובאמה, שבעוד שנה וקצת הולכים סוף סוף. תראה קצת ראיונות בטלוויזיה של בנט בזמן צוק איתן. הוא יהיה שר חוץ מצויין. הרבה יותר טוב מליברמן והרבה הרבה יותר טוב מלבני המתרפסת.

מועצת הביטחון הזאת לא מעניינת אף אחד ומי שעושה קמפיינים של הפחדה כבר המון שנים זה השמאל שמנסה להפחיד אותנו עם כל מיני מילים כמו צונאמי וקיפאון. בפועל הקיפאון הזה עדיף על רקטות על נתב''ג מכיוון יהודה ושומרון שיכולים באמת לעשות נזק.
שחף

הודעהעל ידי roy1000 » 19 מרץ 2015, 05:25

שחף כתב:אני סומך גם על בנט שיענה לטלפונים של ג'ון קרי ואובאמה, שבעוד שנה וקצת הולכים סוף סוף. תראה קצת ראיונות בטלוויזיה של בנט בזמן צוק איתן. הוא יהיה שר חוץ מצויין. הרבה יותר טוב מליברמן והרבה הרבה יותר טוב מלבני המתרפסת.

מועצת הביטחון הזאת לא מעניינת אף אחד ומי שעושה קמפיינים של הפחדה כבר המון שנים זה השמאל שמנסה להפחיד אותנו עם כל מיני מילים כמו צונאמי וקיפאון. בפועל הקיפאון הזה עדיף על רקטות על נתב''ג מכיוון יהודה ושומרון שיכולים באמת לעשות נזק.

ומה בנט יגיד בטלפון? שהוא לא מתנצל? הדמגוגיה הילדותית והמתלהמת שלו אולי נראות טוב בעיניים ישראליות, אבל בעיניים של אמריקאיות או אירופאים זה נראה חסר נימוס וברברי ושם אותנו בשורה אחת עם הערבים.

מועצת הבטחון לא מעניינת אף אחד? ברצינות? הסיבה היחידה שזה לא מעניין אותך כרגע זה כי אובאמה וקרי הגנו עליך עם זכות הוטו שלהם. מספיקה פעם אחת שבה אובאמה לא ישתמש בזכת הוטו בשביל שזה מאוד יעניין אותך, ואז אתה תתחנן לרקטות על נתב"ג. זה עצוב שהיהירות המגוכחת של בנט התפשטה לכל חלקה טובה בעם הזה. כנראה שרק אחרי שאנשים יחטפו את הסטירה הם אולי יבינו שהם לא מנהלים איזה אימפריה, אלא רק מדינה קטנה באזור שכוח אל. מדינה שאין לה משאבי טבע משמעותיים או יכולות ייצור ותלויה לחלוטין בעולם בשביל המשל הקיום שלה.
roy1000

הודעהעל ידי roy1000 » 19 מרץ 2015, 12:57

לכל מי שתוהה מה בדרך:

http://www.nrg.co.il/online/1/ART2/684/ ... =666&loc=1

אבל העיקר זה לבחור בביבי בשביל להראות לתקשורת. להוציא עין אחת לעצמנו בשביל לשרוט את אובאמה. אחלה - בחיים שלי לא חשבתי שמישהו שמודה בפה מלא שהוא ישרוף את המדינה (וגם מבצע) יכול להיבחר בבחירות דמוקרטיות. מסתבר שכן.
roy1000

הודעהעל ידי jol9 » 20 מרץ 2015, 16:47

הפורום מקרטע ולא יוצא לנו לקשקש על פוליטיקה ביומיים האחרונים.

מו"מ הקואליציוני בעיצומו. השמועות האחרונות אומרות שישנה סבירות מסויימת שביבי יוותר על שלושת התיקים הבכירים, לטובת רוב מוחץ
לצד שולחן הממשלה שיהיה מורכב ברובו משרי הליכוד.
עוד דבר שאומרים זה שהממשלה צריכה להכיל 22 שרים, כמו הממשלה היוצאת, ולא 18 ע"פ החוק שחתמו עליו (יש בזה הגיון מסויים כי הממשלה
הקודמת בעצם לא כיהנה תקופה מלאה). בכל מקרה זה עדיין לא סופי.

ההגיון של ביבי יהיה לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה. בכך שהוא נותן לליברמן את הביטחון ולבנט את החוץ, הוא בעצם מרגיע מאוד את השטח ושומר
על שקט מבחוץ, ובכך שהוא שומר את רוב התיקים בליכוד, הוא שומר על שקט מבית (למעט אולי מירמור מסויים של גלעד ארדן).

בהנחה וזה הסידור מה שמדברים עליו כרגע זה:
ישראל ביתנו - ביטחון + תיק קטן (ליברמן ואורלי לוי)
הבית היהודי - חוץ + תיק קטן + ראשות ועדה (בנט, אורי אריאל ואיילת שקד)
כולנו - אוצר + תיק בינוני + תיק קטן (כחלון, גלנט ואלאלוף)
ש"ס - פנים + תיק בינוני (דרעי ויצחק כהן)
אגודה - סגן שר בריאות (ללא שר ממונה) + ועדת הכספים (ליצמן וגפני)

סה"כ 9 תיקים + משרד הבריאות (שבעצם לא יהיה לו שר).
בהנחה ומספר השרים יישאר על 22, 12 תיקים יישארו בליכוד. אם מספר השרים לא ישתנה ויישאר על 18, אז סביר שמישהי מהשותפות תצטרך לוותר
כדי שלליכוד יישארו לפחות 9-10 תיקים.

ברור שחמשת השרים הנוכחיים של הליכוד ימשיכו - בוגי, ארדן, שלום, שטייניץ וכץ, ואליהם יצטרפו בטוח אלקין ולוין.
מעבר אליהם אני בטוח שגם מירי רגב וגם גילה גמליאל ייקבלו תפקיד של שרה (גם בגלל שרוצים לקדם נשים). אני הייתי מאוד שמח לראות את בני בגין
מקבל תפקיד משמעותי (אולי שר המשפטים).

יהיה מעניין
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי שחף » 20 מרץ 2015, 19:54

אני מאוד מקווה שלפחות ועדת כספים לא תלך לחרדים. הם יחזרו לגנוב מהקופה כמו שהם רגילים וזה לא מועיל לאף אחד חוץ מלהם.

חוץ מזה רוי, אתה מודע לה שמערכת הבחירות הסתיימה? קמפייני ההפחדה של "אוי מה מחכה לנו עם אובאמה"(ואני חשבתי שהימין עושה קמפייני הפחדה) כבר לא רלוונטיים.
שחף

הודעהעל ידי roy1000 » 20 מרץ 2015, 21:15

שחף כתב:אני מאוד מקווה שלפחות ועדת כספים לא תלך לחרדים. הם יחזרו לגנוב מהקופה כמו שהם רגילים וזה לא מועיל לאף אחד חוץ מלהם.

חוץ מזה רוי, אתה מודע לה שמערכת הבחירות הסתיימה? קמפייני ההפחדה של "אוי מה מחכה לנו עם אובאמה"(ואני חשבתי שהימין עושה קמפייני הפחדה) כבר לא רלוונטיים.

אין כבר שום קמפיין. עכשיו המציאות. אני כבר רואה פה את כל מצביעי ביבי מתבייכנים על אובאמה ומאשימים את כל העולם חוץ מאת עצמם. אני עדיין בהלם מזה שאנשים הלכו ובחרו בבנאדם שאמר בפה מלא שהוא ישרוף את המדינה ואכן הלך ועשה את זה. והכל למה? בשביל "לדפוק את השמאלנים"? את התקשורת?

אל תדאג - ועדת הכספים תלך לחרדים.
roy1000

הודעהעל ידי felix_r » 20 מרץ 2015, 21:25

מי שבוכה כאן כבר לאורך שנים אלו מצביעי שמאל. אף אחד אחר לא בוכה
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי roy1000 » 20 מרץ 2015, 21:49

felix_r כתב:מי שבוכה כאן כבר לאורך שנים אלו מצביעי שמאל. אף אחד אחר לא בוכה

אתה לא מתבכיין על אובאמה? באמת?
roy1000

הודעהעל ידי felix_r » 20 מרץ 2015, 22:03

roy1000 כתב:
felix_r כתב:מי שבוכה כאן כבר לאורך שנים אלו מצביעי שמאל. אף אחד אחר לא בוכה

אתה לא מתבכיין על אובאמה? באמת?

אני מציע לך לבדוק שנים אחורה. אני היתי נגד אובמה כבר מהתחלה, מהרגע שהוא נבחר. כי אני יודע, שמי שמניע אותו מאחורי הקלעים זאת הילארי קלינטון, ששונאת את ישראל. כתבתי שהוא חרא עוד לפני שהוא הספיק להסתכסך עם נתניהו. כתבתי שהוא חרא גם כשהגיע אל הארץ וכולם התלהבו מזה (ויונית לוי כמעט גמרה בשידור ישיר, חסרו רק הגניחות). זה לא שחשבתי פעם שהוא יכול להיות טוב לישראל. אף פעם לא חשבתי כך אפילו לרגע. לא חשבתי לרגע שהוא יהיה טוב למזרח התיכון. לא חשבתי לרגע שהוא יהיה טוב לארה"ב. אתה קורא לזה לבכות?

זה אתה שכל הזמן בוכה אל איך שנתניהו הורס לנו את היחסים עם חסיד אומות העולם ברק חוסיין אובאמה. אני דווקא גאה בזה, שנתניהו עומד איתן מול הכלב הזה.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי roy1000 » 20 מרץ 2015, 22:35

felix_r כתב:זה אתה שכל הזמן בוכה אל איך שנתניהו הורס לנו את היחסים עם חסיד אומות העולם ברק חוסיין אובאמה. אני דווקא גאה בזה, שנתניהו עומד איתן מול הכלב הזה.

באמת גאווה גדולה. בערך כמו הגאווה של המרד ברומאים. אתה יודע איך זה נגמר? רק אל תצפה מביבי ליפול על חרבו כמו במצדה. את זה הוא ישאיר לך ולשאר הבוחרים הנאמנים שלו. הוא ושרה ייראו מרחוק איך המדינה נשרפת.
roy1000

הודעהעל ידי felix_r » 20 מרץ 2015, 23:08

roy1000 כתב:
felix_r כתב:זה אתה שכל הזמן בוכה אל איך שנתניהו הורס לנו את היחסים עם חסיד אומות העולם ברק חוסיין אובאמה. אני דווקא גאה בזה, שנתניהו עומד איתן מול הכלב הזה.

באמת גאווה גדולה. בערך כמו הגאווה של המרד ברומאים. אתה יודע איך זה נגמר? רק אל תצפה מביבי ליפול על חרבו כמו במצדה. את זה הוא ישאיר לך ולשאר הבוחרים הנאמנים שלו. הוא ושרה ייראו מרחוק איך המדינה נשרפת.

אתה יודע לא פחות טוב ממני, שהאמריקאים כבר דפקו אותנו לא פעם לכל אורך ההיסטוריה של המדינה, עשו לנו אמבארגו באמצע המלחמה במקרה הרע, או שפשוט סירבו לספק סוג של תחמושת מסוימת במקרה הטוב. רבנו איתם לא פעם, ואפילו הטבענו פעם ספינה אמריקאית, שעמדה מול חופנו והעבירה מודיעין למיצרים באמצע המלחמה. אז מה?? לא קרה כלום. אנחנו ממשיכים להיות חברים. למה? כי זה משתלם לשתי המדינות, וימשיך להשתלם גם בעתיד (ואני לא צריך למנות לך את כל הרשימה). ככה שאתה יכול להרגע, לא ישתנה כלום ביחיסים בין שתי המדינות.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי roy1000 » 21 מרץ 2015, 06:14

felix_r כתב:אתה יודע לא פחות טוב ממני, שהאמריקאים כבר דפקו אותנו לא פעם לכל אורך ההיסטוריה של המדינה, עשו לנו אמבארגו באמצע המלחמה במקרה הרע, או שפשוט סירבו לספק סוג של תחמושת מסוימת במקרה הטוב. רבנו איתם לא פעם, ואפילו הטבענו פעם ספינה אמריקאית, שעמדה מול חופנו והעבירה מודיעין למיצרים באמצע המלחמה. אז מה?? לא קרה כלום. אנחנו ממשיכים להיות חברים. למה? כי זה משתלם לשתי המדינות, וימשיך להשתלם גם בעתיד (ואני לא צריך למנות לך את כל הרשימה). ככה שאתה יכול להרגע, לא ישתנה כלום ביחיסים בין שתי המדינות.

בעבר, היו לנו חברים אחרים בעולם שעזרו לנו ולא היינו תלויים בארה"ב. לצערי, החלטנו שאין לנו יותר צורך בחברים ונשארנו רק עם ארה"ב.
אתה חי בסרט אם אתה חושב שארה"ב תלויה בישראל באיזושהי צורה. זו יהירות חסרת בסיס. ארה"ב נטשה את סעודיה ומצרים תוך יום ובלי לחשוב פעמיים, נראה לך שאובאמה יהסס לעשות אותו דבר לביבי? זו בדיוק אותה יהירות של אנשים שחושבים שביבי "הראה" לאובאמה כשהוא בא לקונגרס. ביבי מוביל את ישראל לסיפור מצדה 2 ואנשים פה אשכרה רצים אחריו.
roy1000

הודעהעל ידי roy1000 » 21 מרץ 2015, 07:44

ערוץ 10 מדבר על זה שכחלון רוצה את לפיד במקום החרדים בקואליציה. רוב הסיכויים שזה קשקוש, אבל אם זה נכון, אז כנראה שהוא יותר חכם ממה שחשבתי. ככה או ככה, אני לא רואה את זה קורה. יש יותר סיכוי שהרצוג ייכנס מלפיד.
roy1000

הודעהעל ידי jol9 » 21 מרץ 2015, 11:06

roy1000 כתב:ערוץ 10 מדבר על זה שכחלון רוצה את לפיד במקום החרדים בקואליציה. רוב הסיכויים שזה קשקוש, אבל אם זה נכון, אז כנראה שהוא יותר חכם ממה שחשבתי. ככה או ככה, אני לא רואה את זה קורה. יש יותר סיכוי שהרצוג ייכנס מלפיד.

אנשים צריכים להבין שיש הכרעה ואי אפשר שוב לאנוס את ביבי לממשלה שמישהו ספציפי רוצה.
ביבי לא רוצה את לפיד, וזאת זכותו, ואי אפשר לאנוס אותו לזה. אם כחלון מתנה דברים מהסוג הזה, סימן דווקא שהוא אולי יותר חכם ממה שחשבת אבל
פחות חכם ממה שאני חשבתי.

הרי רק לפני כמה חודשים התפרקה ממשלה שנכפתה על ביבי שהיו לו 20 מנדטים ע"י לפיד שהיו לו 19, אז עכשיו כחלון עם 10 רוצה לכפות
על ביבי עם 30??
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי שחף » 21 מרץ 2015, 12:34

עזוב יוני, בוא נרד למקלטים. אובאמה כועס...
שחף

הודעהעל ידי שחף » 21 מרץ 2015, 17:04

ד''א,אומנם לכחלון יש רק 10 מנדטים לעומת 30 של הליכוד, אבל אם הוא מעמיד כתנאי סף לכניסה לקואליציה את לפיד במקום החרדים- אז זה מה שיהיה(או שיהיו בחירות חדשות). בלעדיו אין קואליציה. מבחינת נתניהו אני לא בטוח שזה כזה רע. כחלון-לפיד-ליכוד זה משהו שרוב הציבור הלא חרדי\ערבי תומך בו בארץ(כלומר רוב העם). המינוס היחיד שזה כנראה קואליציה פחות יציבה. אבל זה לא נראה לי סביר כל כך
שחף

הודעהעל ידי roy1000 » 21 מרץ 2015, 17:11

jol9 כתב:אנשים צריכים להבין שיש הכרעה ואי אפשר שוב לאנוס את ביבי לממשלה שמישהו ספציפי רוצה.
ביבי לא רוצה את לפיד, וזאת זכותו, ואי אפשר לאנוס אותו לזה. אם כחלון מתנה דברים מהסוג הזה, סימן דווקא שהוא אולי יותר חכם ממה שחשבת אבל
פחות חכם ממה שאני חשבתי.

הרי רק לפני כמה חודשים התפרקה ממשלה שנכפתה על ביבי שהיו לו 20 מנדטים ע"י לפיד שהיו לו 19, אז עכשיו כחלון עם 10 רוצה לכפות
על ביבי עם 30??

כמו שאמרתי, אני לא כזה מאמין לדיווח, אבל ברמת העיקרון זכותו של כחלון לעשות מה שהוא רוצה. בלעדיו אין לביבי קואליציה. אני לא חושב שזה חכם מצידו של כחלון להיכנס לממשלה שתהיה כשלון (אם הוא חושב ככה). הדרישות הקואליציוניות של הבית היהודי והחרדים צפויות להיות כ- 7 מליארד שקל. ביבי רוצה עוד 10 מליארד לבטחון. הסיכויים של כחלון להצליח כשר אוצר בתנאים האלה הם אפסיים, בטח שאם יהיה גם לחץ מדיני.

אם הוא ייכנס לממשלה כושלת שתתפרק תחת לחץ בינלאומי בתוך שנה-שנתיים, עדיף לו להישאר באופוזיציה ולחכות להזדמנות הבאה.
roy1000

הודעהעל ידי roy1000 » 21 מרץ 2015, 17:18

שחף כתב:עזוב יוני, בוא נרד למקלטים. אובאמה כועס...

גם אתה מאנשי בנט שמאמינים שישראל זו אימפריה? יאללה, היידה ביבי! תראה לאובאמה מאיפה הדג משתין. אשכרה ההסטוריה חוזרת על עצמה. סיפור מצדה 2.
roy1000

הקודםהבא

חזור אל פורום שכונה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד