עולם הטניס 3

כאן מדברים על הכל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: עולם הטניס3 - נובאק פותח את העונה עם עוד תואר

הודעהעל ידי jol9 » 09 מאי 2013, 17:17

yiffy כתב:
jol9 כתב:
yiffy כתב:העובדה שדימיטרוב מנצח את נולה במדריד וכמעט מנצח את רפא ב-MC היא בשורה לאוהבי הטניס המגוון והפדררי שאינו מתבסס רק על קרבות התשה מהקו האחורי. אם דימיטרוב, שעוד לא ממצה את הכישרון והפוטנציאל שלו, מסוגל לעולל מעללים שכאלו לשניים מטניסאי הקו האחורי הגדולים אי פעם הוא לא עניין של מה בכך.

אתמול הצד של פדרר בהגרלה די ניקה את עצמו מאיומים משמעותיים עם ההדחות של איזנר וגאסקה. אצל נדאל יש בעיקר פינוקים ספרדיים כך שגם הוא לא צפוי לחוות בעיות של ממש. אני מעריך שיהיה מפגש חצי מעניין מאוד בין שניהם. בצד השני, מארי אמנם מאושר נוכח ההדחה, אבל צפוים לו עדיין כמה משחקים קשים ומשחקי רבע וחצי לא פשוטים. יהיה מעניין לראות אם הוא מסוגל לנפנף אותם בדרך לגמר או שלא.

אני לא חושב שהוא דומה בסגנון המשחק שלו לפדרר. הוא גם בייסליינר קלאסי, שאוהב את קרבות החפירה האלה, ולא מחפש הרבה לתקוף.

מה שכן, סופסוף יש טניסאי צעיר שלא מפחד ורועד מהגדולים, ומגיע לשחק את הטניס שלו מולם.

לגבי ההגרלות - לפדרר יש מוקש אחד ויחיד בדרך לחצי והוא נישיקורי. לרפא תהיה דרך לא פשוטה לאותו המעמד עם פאיירה, אלמגרו ופרר.
למארי יש את סימון ואח"כ את ברדיץ' ואילו הצד של נובאק די נפתח עכשיו ויש שם את דימיטרוב, וורינקה וטסונגה שמועמדים להגיע לחצי גמר.

הוא בפירוש לא בייס-ליינר קלאסי. הוא מחפש את חבטת המחץ בכל הזדמנות ועולה לרשת הרבה. לא לחינם הוא זכה לכינוי בייבי-פד ;)

אני לא ממש מסכים, אם כי לא ראיתי אותו משחק מספיק בשביל לקבוע חד משמעית.
הוא כן מחפש את התקפת הנגד, והוא עשה את זה מול רפא ומול נובאק, אבל הוא ממש לא טניסאי שלוקח יוזמה (לפחות לא מולם בשני המשחקים האלה), בטח לא כמו פדרר.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 09 מאי 2013, 17:23

טניסאים מהסוג של פדרר כבר לא נראה יותר לדעתי(הסגנון הזה די מיצה את עצמו), אבל מהמעט שראיתי, דימיטרוב הוא ממש לא עוד שחקן קו אחורי טיפוסי, עם פיצוצים בשתי החבטות, ועבודת רגליים מטורפת. אין הרבה שחקנים היום בסבב עם היכולות שלו ליד הרשת.

כמובן שגם אי אפשר להתעלם מהטכניקה שלו, שמאוד דומה לזאת של רוג'ר.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי jol9 » 09 מאי 2013, 18:09

אני לא יודע... אין לי משהו עקרוני נגד ההשוואה הזאת. היא פשוט נראית לי מעט מאולצת. עוד שנה שנתיים בטח נראה איזה בייבי נדאל..
נראה איך הוא יתאושש היום מול וורינקה הרוצח
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי yiffy » 09 מאי 2013, 19:02

אלוהים ישמור...איזה הפסד מביך לנישיקורי בסיבוב השני של מדריד.
פדרר היה חלוד במערכה הראשונה, משוחרר לחלוטין בשנייה אבל אז הגיעה קריסה לא ברורה בשלישית. אמנם רק משחק שני על החימר בעונה הזו, אבל איזו דרך נוראית להתחיל על עונת החימר.
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי jol9 » 09 מאי 2013, 19:13

הפתעה גדולה נוספת. נישיקורי מנצח את פדרר בשלוש מערכות (6-2 בשלישית) עם טניס יציב וטוב.

כבר המון זמן עבר לדעתי מאז ששניים מהG4 מפסידים באותו טורניר לשני שחקנים שהם לא מהטופ (לפחות ע"פ הדירוג)... בעצם זה קרה במדריד גם בשנה שעברה.

גם למארי לא יהיה קל היום מול סימון.

אה, וכמובן פדרר יורד למקום השלישי אחרי שלא הצליח להגן על 1000 הנק' מהשנה שעברה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי or163 » 09 מאי 2013, 19:16

yiffy כתב:אלוהים ישמור...איזה הפסד מביך לנישיקורי בסיבוב השני של מדריד.
פדרר היה חלוד במערכה הראשונה, משוחרר לחלוטין בשנייה אבל אז הגיעה קריסה לא ברורה בשלישית. אמנם רק משחק שני על החימר בעונה הזו, אבל איזו דרך נוראית להתחיל על עונת החימר.

פדרר גם יורד עכשיו למקום השלישי,
ובכלל המשחק הזה ממש תסכל אותי.
מציג טניס טוב במערכה השנייה ומנצח אותה בנינוחות,
ופתאום נעלם לחלוטין במערכה השלישית, כאילו בהפסקה בין המערכות עלה שחקן אחר.
פדרר כבר מתקשה להיות יציב בתוך המשחק עצמו וממשחק למשחק בכלל.
סמל אישי של המשתמש
or163

הודעהעל ידי jol9 » 09 מאי 2013, 19:27

or163 כתב:

לא הייתי ממהר להסיק מסקנות כוללות כאלה.
אין ספק שפדרר חווה פתיחת עונה חלשה מאוד בסטנדרטים שלו, וחמישה וחצי חודשים לתוך העונה, הוא עדיין בלי תארים, אבל מצד שני, זה צפוי שיהיו אצלו עליות וירידות,
גם בגלל הגיל, וגם בגלל התחרות הקשה ממול.
עושה רושם שיש לא מעט טניסאים שמרימים את הראש, ולא מוכנים להתקפל מול הG4, וזה מתיש ומחליש אותם עד שמגיעים גם הפסדים.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי yiffy » 09 מאי 2013, 19:31

הטניס של נישיקורי לא היה משהו לספר לחבר'ה, בניגוד לדוגמא לזה של דימיטרוב מול נדאל ונולה. מה שכן, יש לו סרב ראשון אפקטיבי באופן מפתיע, בעיקר בהתחשב בגובה שלו (1.78).

פדרר היה נראה משועמם לאורך כל המשחק. להוציא את המערכה השנייה, הטניס שלו היה בלתי מעורר השראה בעליל - אנטי-תזה לפרסונה שלו על מגרש הטניס לאורך הקריירה. בשנים האחרונות היו הרבה מאוד הפסדים מיותרים, אבל הרבה מהם היו בגלל הרבה טעויות בלתי מחויבות. הפעם זה אפילו לא היה זה, זה פשוט היה ריפיון כללי.

רומא הוא באופן מסורתי אחד הטורנירים החלשים שלו, כך שאני לא בונה הרים ומגדלים על הטורניר הזה. אני כן מקווה שהוא ייתן RG מכובד ויגן לפחות על חצי הגמר של שנה שעברה. הוא חייב להגיע לעונת הדשא עם יותר ביטחון.
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי or163 » 09 מאי 2013, 19:33

jol9 כתב:
or163 כתב:

אין ספק שפדרר חווה פתיחת עונה חלשה מאוד בסטנדרטים שלו, וחמישה וחצי חודשים לתוך העונה, הוא עדיין בלי תארים, אבל מצד שני, זה צפוי שיהיו אצלו עליות וירידות,
עושה רושם שיש לא מעט טניסאים שמרימים את הראש, ולא מוכנים להתקפל מול הG4, וזה מתיש ומחליש אותם עד שמגיעים גם הפסדים.

זה כבר לא חדש, בזמן האחרון לפדרר יש המון נפילות במשחק שלו תוך כדי משחק,
יכול מאוד להיות שזה בגלל הגיל וגם נראה לי שהוא איבד המון מהדרייב שלו,
ואי אפשר לבוא אליו בתלונות גם אחרי כל מה שהוא השיג.
בכל מקרה אני מחכה לווימבי, הדבר היחיד שעוד נותר לו להשיג זה לשבור שיא הזכיות שם ולזכות בווימבי מספר 8.
סמל אישי של המשתמש
or163

הודעהעל ידי jol9 » 09 מאי 2013, 19:43

yiffy כתב:הטניס של נישיקורי לא היה משהו לספר לחבר'ה, בניגוד לדוגמא לזה של דימיטרוב מול נדאל ונולה. מה שכן, יש לו סרב ראשון אפקטיבי באופן מפתיע, בעיקר בהתחשב בגובה שלו (1.78).

פדרר היה נראה משועמם לאורך כל המשחק. להוציא את המערכה השנייה, הטניס שלו היה בלתי מעורר השראה בעליל - אנטי-תזה לפרסונה שלו על מגרש הטניס לאורך הקריירה. בשנים האחרונות היו הרבה מאוד הפסדים מיותרים, אבל הרבה מהם היו בגלל הרבה טעויות בלתי מחויבות. הפעם זה אפילו לא היה זה, זה פשוט היה ריפיון כללי.

רומא הוא באופן מסורתי אחד הטורנירים החלשים שלו, כך שאני לא בונה הרים ומגדלים על הטורניר הזה. אני כן מקווה שהוא ייתן RG מכובד ויגן לפחות על חצי הגמר של שנה שעברה. הוא חייב להגיע לעונת הדשא עם יותר ביטחון.

אני חושב שנישיקורי הוא שחקן מסוכן מאוד. הוא נע היטב על המגרש, יש לו אחלה פורהנד והגנה טובה. הסרב באמת היה מפתיע.

אני גם שמתי לב לרפיון של פדרר. יש לי תחושה שהוא חשב שנישיקורי יוותר על המשחק במערכה השלישית (וזה די דומה למה שהיה לנובאק מול דימיטרוב -
גם הוא חיכה להתרופפות ולכניעה שלא באה).

ברומא הולך להיות כנראה דו קרב של נובאק נגד רפא (אולי ברבע גמר... :bigsmile3 ) בטורניר של הצהרת כוונות לקראת הרולאן.
אבל הרולאן יהיה די פתוח לדעתי. עם הגרלה טובה לפדרר, מי יודע איפה הוא ייעצר...
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 09 מאי 2013, 19:45

or163 כתב:
jol9 כתב:
or163 כתב:

זה כבר לא חדש, בזמן האחרון לפדרר יש המון נפילות במשחק שלו תוך כדי משחק,
יכול מאוד להיות שזה בגלל הגיל וגם נראה לי שהוא איבד המון מהדרייב שלו,
ואי אפשר לבוא אליו בתלונות גם אחרי כל מה שהוא השיג.
בכל מקרה אני מחכה לווימבי, הדבר היחיד שעוד נותר לו להשיג זה לשבור שיא הזכיות שם ולזכות בווימבי מספר 8.

לכל אחד יש תמיד מה עוד להשיג ולשפר. אני בטוח שפדרר יגיע בשיא המוטיבציה לכל GS בו הוא משתתף. מבחינתו גם הדבר הנכון הוא לחכות למאסטרסים,
בהם יש לו סיכוי יותר טוב כמו סינסינטי, פריז ושנחאי, ופחות באחרים. אני מניח שזה גם מה שיהיה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי yiffy » 09 מאי 2013, 21:02

אז באסה, כי בפריז הוא לא הולך לשחק...
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי jol9 » 09 מאי 2013, 21:08

yiffy כתב:אז באסה, כי בפריז הוא לא הולך לשחק...

אז שנחאי וסינסי... היריב היחיד שיהיה לו בטורנירים האלה הוא מארי ואולי קצת ברדיץ'
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 09 מאי 2013, 21:19

פרר קובע דייט עם נדאל ברבע הגמר של הטורניר אחרי שניצח בשלוש מערכות צמודות את האס שכבר הוביל 4-2 בשלישית אבל נשבר פעמיים רצוף והפסיד.
ברבע המקביל יתמודדו אנדוחאר ונישיקורי באחד מרבעי הגמר הכי פחות צפויים שאני זוכר במאסטרס 1000.

בצד השני טסונגה כבר ברבע אחרי שניצח את ורדסקו וגם ברדיץ' אחרי שניצח את אנדרסון. הם ייחכו לוורינקה/דימיטרוב ומארי/סימון בהתאמה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי misha » 09 מאי 2013, 22:38

הסיכויים לקחת משהו בעונת החימר בגילו ומצבו נמוכים מאוד גם ככה וגם רוג'ר לא נראה שמנסה יותר מדי. צריך לרכז את כל הכוחות לווימבי ולעונת המשטחים הקשים.
תמונה תמונה

"לכל שחקן יש את הגאווה שלו ומה שמביא לי את הגאווה זה לא הדקות או הנקודות אלא הניצחון"
~דריק שארפ~
סמל אישי של המשתמש
misha

הודעהעל ידי jol9 » 10 מאי 2013, 07:02

טוב אז מארי שורד את סימון בקושי רב.
דימיטרוב מפסיד לוורינקה, שנראה יותר ויותר כמו שחקן טופ 10 לאחרונה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 10 מאי 2013, 18:30

רפא מצליח לשרוד את פרר, למרות שהיה ממש קרוב להפסיד. לא הייתי בבית בשתי המערכות הראשונות והספקתי לראות קצת מהטיי ברייק, ואת הסט השלישי
בו רפא בייגל את פרר, אבל כבר היה ברור שפרר איבד מהריכוז ומהרצון.

בכל אופן רפא ממשיך לחצי הגמר ויפגוש את נישיקורי/אנדוחאר שיישחקו ממש עכשיו.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי yiffy » 10 מאי 2013, 19:10

jol9 כתב:רפא מצליח לשרוד את פרר, למרות שהיה ממש קרוב להפסיד. לא הייתי בבית בשתי המערכות הראשונות והספקתי לראות קצת מהטיי ברייק, ואת הסט השלישי
בו רפא בייגל את פרר, אבל כבר היה ברור שפרר איבד מהריכוז ומהרצון.

בכל אופן רפא ממשיך לחצי הגמר ויפגוש את נישיקורי/אנדוחאר שיישחקו ממש עכשיו.

אני ראיתי את שתי המערכות הראשונות. רפא מעולם לא היה קרוב יותר ללהפסיד לפרר על חימר. במצב של 6:5 לפרר במערכה השלישית וב-30:30 על הסרב של רפא, היה לו את כל המגרש בחבטה קרובה לרשת והוא חבט דווקא לתוך הגוף של נדאל שהעביר אותו. משם, השאר היסטוריה.
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי jol9 » 10 מאי 2013, 20:08

כן...ככה זה. זה ההבדל בין להיות רפא, רוג'ר ונובאק לבין להיות פרר, ברדיץ' וטסונגה
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 10 מאי 2013, 21:13

אנדוחאר מדיח את נישיקורי ויפגוש את רפא בחצי הגמר מחר.
מעניין שגם דימיטרוב וגם נישיקורי הפסידו מייד אחרי שהדיחו את יריביהם המפורסמים. זה לא חדש כמובן.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הקודםהבא

חזור אל פורום שכונה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־3 אורחים