הולכים לבחירות

כאן מדברים על הכל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: הולכים לבחירות

הודעהעל ידי Roni1 » 14 דצמבר 2014, 23:44

jol9 כתב:
Roni1 כתב:
rc4991 כתב:לא קראתי את כל הדיונים פה אבל אני אכתוב את המצב שאני אשמח לראות אחרי הבחירות

הקואליציה: הליכוד, הבית היהודי, ישראל ביתנו, כולנו ויש עתיד
שלושת השרים המרכזיים: שר החוץ - בנט, שר הביטחון - בוגי, שר האוצר - כחלון

איזו קואליציה אתם הייתם רוצים לראות? ומי הייתם רוצים שיאיישו את התפקידים המרכזיים?

אותה קואליציה בערך (כנראה שגם החרדים יהיו). בוגי צריך לעוף מהביטחון, כחלון מתאים לאוצר ואת תיק החוץ לגלעד ארדן.

מה שיקרה בפועל זה בוז׳י בראשות הממשלה, ציפי (לפיד) ויחימוביץ׳ בתפקידים בכירים והרפתקאות אוסלו 2 כי ביבי כבר לא ירכיב את הממשלה הבאה.

עם איך ששמת את זה, אולי עדיף בכל זאת להצביע לביבי... שלי באוצר, חדלת האישים בחוץ ומופז בביטחון ומעל כולם בוז'י רוה"מ, זה יותר ממה שהלב הקטן
והעדין שלי יוכל לספוג.

זה עצוב שאלה האופציות שלנו, ביבי רע אבל אני מסכימה שהאופציה של הצמד ציזי מסוכנת הרבה יותר. אולי עוד כמה שנים המחנות יצליחו להעמיד אנשים ראויים יותר כי הם קיימים.

חנו'ש כתב:אין שום סיכוי שתהיה שוב קואליציה חילונית נכון?? :( (ימין או שמאל פחות חשוב לי...)

לא יקרה, החרדים יהיו שותפים בכל קואליציה.
Roni1

הודעהעל ידי jol9 » 14 דצמבר 2014, 23:47

אני חושב שיש אנשים ראויים במקום ביבי, אלא שכולם נמצאים בימין. בכל מקרה, כל עוד זה ביבי מול ציזי (אהבתי) זה no brainer מוחלט.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 14 דצמבר 2014, 23:57

בההההההההההההההההה

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4603450,00.html

רק מלהסתכל על הפרצופים האלה יש לי סוג של בחילה. סתיו שפיר תהיה שרת הבריאות. מירב מיכאלי שרת התקשורת.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי felix_r » 15 דצמבר 2014, 00:05

jol9 כתב:בההההההההההההההההה

רק מלהסתכל על הפרצופים האלה יש לי סוג של בחילה. סתיו שפיר תהיה שרת הבריאות. מירב מיכאלי שרת התקשורת.

למה לא? אם לפיד, ללא שום השכלה וללא שום תרומה למדינה, יכול להיות פתאום שר האוצר, אז גם הדמויות ההזויות האלה.
ככה זה. אנשי השמאל מוכנים לבחור אפילו ביובל המבולבל, רק שירשם במפלגה שמאלנית.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי Roni1 » 15 דצמבר 2014, 00:14

jol9 כתב:אני חושב שיש אנשים ראויים במקום ביבי, אלא שכולם נמצאים בימין. בכל מקרה, כל עוד זה ביבי מול ציזי (אהבתי) זה no brainer מוחלט.

גם אני מתכוונת לכמה אנשים בימין שהם ראויים מאוד לדעתי, כל עוד ביבי בעניינים אף אחד מהם לא יקבל הזדמנות.
Roni1

הודעהעל ידי jol9 » 15 דצמבר 2014, 00:20

felix_r כתב:

למה לא? אם לפיד, ללא שום השכלה וללא שום תרומה למדינה, יכול להיות פתאום שר האוצר, אז גם הדמויות ההזויות האלה.

אל תזלזל ביובל המבולבל. אני הייתי שם אותו בכל משרד הרבה לפני הגברות המכובדות שהזכרתי.
אחת התעסקה בלהיות מסולקת מועדת הכספים והשניה... מה היא עשתה בכלל?
על לבני אין מה לדבר. איום ונורא הסיפור הזה.

לפיד לפחות שמר על כבודם של אחרים בזמן שהתמודד.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי Roni1 » 15 דצמבר 2014, 00:35

אנחנו נהיה אלטרנטיבה למסיתים והמתלהמים שמצביעים לביבי הזבל האפס והאימפוטנט הזה!!!
Roni1

הודעהעל ידי my man » 15 דצמבר 2014, 00:36

Roni1 כתב:

אנחנו נהיה אלטרנטיבה למסיתים והמתלהמים שמצביעים לביבי הזבל האפס והאימפוטנט הזה!!!

:thumbup
"אם נחרבנו ונחרב העולם עמנו, על ידי שנאת חינם, נשוב להיבנות והעולם עמנו ייבנה, על ידי אהבת חינם!" (הראי"ה קוק)
סמל אישי של המשתמש
my man

הודעהעל ידי rc4991 » 15 דצמבר 2014, 00:45

Roni1 כתב:
jol9 כתב:אני חושב שיש אנשים ראויים במקום ביבי, אלא שכולם נמצאים בימין. בכל מקרה, כל עוד זה ביבי מול ציזי (אהבתי) זה no brainer מוחלט.

גם אני מתכוונת לכמה אנשים בימין שהם ראויים מאוד לדעתי, כל עוד ביבי בעניינים אף אחד מהם לא יקבל הזדמנות.

כמו מי?
היחיד שאני מחזיק ממנו זה בנט
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי Roni1 » 15 דצמבר 2014, 01:56

rc4991 כתב:
Roni1 כתב:

כמו מי?

סער או ארדן למשל, אולי גם כחלון או לפיד יצברו ניסיון ועוד כמה שנים נחשוב שהם ראויים. אני בטוחה שבבחירות הבאות שיהיו (כשביבי יעזוב) יימצא מנהיג מתאים יותר מכל השלושה שמועמדים כרגע שמתוכם ביבי הוא הרע במיעוטו.
Roni1

הודעהעל ידי אדם » 15 דצמבר 2014, 02:34

אני מקווה שגם הציבור יהיה חכם הגיוני ומבין כמו הגולשים פה ולא יתנו במה לצמד נעלים בעיני ,חסרי כל יכולת מנהיגות וחסרי אידיאולוגיה כמו הגברת לבני שהוכיחה שאין לה שום כיוון ושום כלום, אני גם מקווה שלא ילכו אחרי בוזי שאני פשוט לא מבין איך אפשר לתמוך בראיה שלו ,הכוונה בראיה הביטחונית מדינית ,ובכיוןן שלשם הוא מושך ,זה יהיה אסון שגם המתנשאים והחוכמולוגים שחושבים שהם מבינים גדולים וחושבים שיש אפשרויות אחרות יבינו בעתיד ,אנחנו נצלול לאבדון ביטחוני שלא תהי ממנה דרך חזרה , לשם יקח אותנו בוזי ,זה על אותו פואנטה של אובמה ,שנבחר כמו איזה משיח ,ודיבר כמו כל יכול וכמו איזה אחד שממציא את הגלגל מחדש ומכר לכולם שהוא יביא משו חדש ושונה והוא יודע דברים שאף אחד לא ידע ואנשים הלכו אחרי זה ,בפועל הם קיבלו ארהב הכי חלשה מזה עשרות שנים ,ארהב שאין לה הרתעה כמו פעם ,ארהב שכבר לא יוזמת וכבר פחות מעורבת ,ארהב שמדינות אחרות מרשות לעצמן לחלוק עליה ,לנו אין תכח ותיכולת שיש לארהב להיתמודד אם זה ולשנות ,אנחנו נאבד את המדינה ככה ,חייבים להבין שזה העיקר וזה לא מופרח.4
וחןן אמור להיות לך מאוד חשוב אם זה ימין או שמאל ,
אדם

הודעהעל ידי roy1000 » 15 דצמבר 2014, 03:42

jol9 כתב:ליברמן מייצג את מצביעי ימין הפרגמטיים שמאמינים בגישה שלו של חילופי שטחים. פלח אוכלוסייה חשוב אחר שהוא מייצג הוא אוכלוסיה חילונית
של עולים מחבר העמים.

איזה דברים ליברמן קידם? איזה דברים שר חוץ אמור לקדם? למנות שגרירים, לדאוג לייחסים עם מדינות שונות ולעשות הסברה.
למיטב ידיעתי ליברמן התמקד לא מעט ביחסים עם מדינות לא סטנדרטיות, כמו מדינות אפריקאיות, מדינות במזרח אסיה (יש יחסים משופרים עם סין בשנים האחרונות),
עם מדינות ערביות מתונות וכו'.
לא יודע עד כמה הוא הצליח, אבל הצלחה של שר חוץ, זה משהו שקשה מאוד למדוד. בגלל זה הייתי שמח אם היה לוקח תפקיד אחר בבחירות הבאות.

לעומת זאת אנשי המפלגה שלו קידמו כל מיני דברים שמעניינים את הבוחרים שלו (לא אותי) כמו ברית הזוגיות, חוק הגיוס (שוויון בנטל), נאמנות-אזרחות וכו'

ד"א אם ליברמן קיבל מליונים שלא כחוק, איך זה שהוא זוכה אחרי 17 שנות חקירה? אם יש לך משהו לחדש לבית המשפט, אז אולי תפנה אליהם,
אם לא, אז אתה באמת בסוף תחטוף איזו תביעת דיבה.

ומה ליברמן עשה בממשלה בשביל לקדם את האג'נדה שלו של חילופי שטחים? ליבני עם ה- 6 מנדטים שלה דחפה חזק מאוד את האג'נדה שלה. מה ליברמן עשה בפועל?
מה קידמה המפלגה של ליברמן בכנסת? כל החוקים שהזכרת קודמו ע"י מפלגות אחרות. במה הוא קידם את האינטרסים של עולי חבר העמים?

לא אמרתי שום דבר לגבי אם הוא קיבל כ"חוק". אני מופתע שאתה אפילו לא יודע על מה חקרו אותו. אני אקצר - לפני 10-15 שנה הבת של ליברמן הקימה חברה שהועברו אליה מיליוני דולרים ממקורות לא ברורים ברוסיה. ליברמן טען שזה על עבודות ייעוץ שעשה בזמן שלא היה חבר כנסת. הרשויות ברוסיה לא שיתפו פעולה עם החקירה ולא ניתן היה להוכיח שהכספים הועברו למטרה לא כשרה ולכן נסגר התיק. אני לא יודע אם אתה מבין איך עובדות תביעות דיבה, אבל אי אפשר לתבוע דיבה מישהו שאומר אמת.
roy1000

הודעהעל ידי roy1000 » 15 דצמבר 2014, 03:52

felix_r כתב:

צודק - כי הרי לימור לבנת הייתה אשה משכילה מאוד ותרמה המון למדינה. מירי רגב בכלל אשת אשכולות ואם סטיב עליו השלום לא היה בכנסת, הוא לדעתי היה מועמד לפרס נובל בפיזיקה. אין ספק שרשימת הליכוד לכנסת מורכבת מאנשים מאוד איכותיים, משכילים וממש לא תת רמה. אתה צודק. איך אפשר לראות את הרשימה הזו של אנשים כל כך משכילים ואינטילגטיים לעומדת רשימת הבורים של "יש עתיד" (שכוללת רק איזה 4-5 דוקטורים) ולא להבין את זה?

אם הברירה היא יובל המבובלבל או מירי רגב, אז אין ספק שעדיף יובל המבולבל, וזה אפילו לא קרוב.
roy1000

הודעהעל ידי roy1000 » 15 דצמבר 2014, 03:54

rc4991 כתב:
Roni1 כתב:

כמו מי?

הייתי מחזיק הרבה יותר מבנט אם היה קורא למפלגה שלו בשמה - "הבית הערבי".
השם "הבית היהודי" הוא ההונאה הכי גדולה בהסטוריה של הפוליטיקה הישראלית.
roy1000

הודעהעל ידי rc4991 » 15 דצמבר 2014, 09:06

Roni1 כתב:
rc4991 כתב:
Roni1 כתב:

כמו מי?

סער או ארדן למשל, אולי גם כחלון או לפיד יצברו ניסיון ועוד כמה שנים נחשוב שהם ראויים. אני בטוחה שבבחירות הבאות שיהיו (כשביבי יעזוב) יימצא מנהיג מתאים יותר מכל השלושה שמועמדים כרגע שמתוכם ביבי הוא הרע במיעוטו.

על סמך מה את קובעת את זה? (שואל ברצינות)
נראה לי שצריך להיות ממש מוכשר כדי להיות ראש ממשלה בישראל ולא מספיק להיות הן אדם עם ראש על הכתפיים
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי מקאדו 3 » 15 דצמבר 2014, 09:23

אני לא אוהב את ביבי אבל אני חושב שהוא עדיף על כל המועמדים הכל כך הזויים שייש.

לצערנו האופציות עכשיו הם כל כך עלובות שעדיף לסתום את האף טוב טוב ולבחור ביבי .

מה לעשות שהימים שהיה לנו לוקסוס של לבחור בן בגין לפרס בין ביבי וברק בין רבין לשרון חלפו עברו כבר .

נ.ב דווקא גדעון סער נראה לי אופציה סבירה , ועם כל השחיתות מבחינת יכולות אהוד אולמרט הוא פיספוס גדול ומושחת
תמונה
מקאדו 3

הודעהעל ידי jol9 » 15 דצמבר 2014, 09:32

roy1000 כתב:
jol9 כתב:ליברמן מייצג את מצביעי ימין הפרגמטיים שמאמינים בגישה שלו של חילופי שטחים. פלח אוכלוסייה חשוב אחר שהוא מייצג הוא אוכלוסיה חילונית
של עולים מחבר העמים.

איזה דברים ליברמן קידם? איזה דברים שר חוץ אמור לקדם? למנות שגרירים, לדאוג לייחסים עם מדינות שונות ולעשות הסברה.
למיטב ידיעתי ליברמן התמקד לא מעט ביחסים עם מדינות לא סטנדרטיות, כמו מדינות אפריקאיות, מדינות במזרח אסיה (יש יחסים משופרים עם סין בשנים האחרונות),
עם מדינות ערביות מתונות וכו'.
לא יודע עד כמה הוא הצליח, אבל הצלחה של שר חוץ, זה משהו שקשה מאוד למדוד. בגלל זה הייתי שמח אם היה לוקח תפקיד אחר בבחירות הבאות.

לעומת זאת אנשי המפלגה שלו קידמו כל מיני דברים שמעניינים את הבוחרים שלו (לא אותי) כמו ברית הזוגיות, חוק הגיוס (שוויון בנטל), נאמנות-אזרחות וכו'

ד"א אם ליברמן קיבל מליונים שלא כחוק, איך זה שהוא זוכה אחרי 17 שנות חקירה? אם יש לך משהו לחדש לבית המשפט, אז אולי תפנה אליהם,
אם לא, אז אתה באמת בסוף תחטוף איזו תביעת דיבה.

ומה ליברמן עשה בממשלה בשביל לקדם את האג'נדה שלו של חילופי שטחים? ליבני עם ה- 6 מנדטים שלה דחפה חזק מאוד את האג'נדה שלה. מה ליברמן עשה בפועל?
מה קידמה המפלגה של ליברמן בכנסת? כל החוקים שהזכרת קודמו ע"י מפלגות אחרות. במה הוא קידם את האינטרסים של עולי חבר העמים?

לא אמרתי שום דבר לגבי אם הוא קיבל כ"חוק". אני מופתע שאתה אפילו לא יודע על מה חקרו אותו. אני אקצר - לפני 10-15 שנה הבת של ליברמן הקימה חברה שהועברו אליה מיליוני דולרים ממקורות לא ברורים ברוסיה. ליברמן טען שזה על עבודות ייעוץ שעשה בזמן שלא היה חבר כנסת. הרשויות ברוסיה לא שיתפו פעולה עם החקירה ולא ניתן היה להוכיח שהכספים הועברו למטרה לא כשרה ולכן נסגר התיק. אני לא יודע אם אתה מבין איך עובדות תביעות דיבה, אבל אי אפשר לתבוע דיבה מישהו שאומר אמת.

אתה יודע שניסו לתפור לו כ"כ הרבה תיקים, שאני כבר לא יודע למה אתה מתכוון.
יש עוד אופציה אחת, שאומרת שאולי מה שהוא אומר זה מה שבאמת קרה, ואין כאן שום שחיטות ושום דבר לא כשר.

כשאתה אומר על בוגי שהוא מפרנס חונטות צבאיות בעיסקאות האלה, ובעצם עושה את זה מטעמים לא כשרים, אז אתה בהחלט לא אומר אמת, כי זה לא הוכח
ואפילו אין חשד כזה, ואתה בהחלט מסתכן בתביעה.
כנ"ל לגבי ליברמן, שאתה מציג את זה כאילו יש איזה מליארדר ששולט בו ודרכו במדיניות הממשלה.

ד"א - היום בישראל היום פורסם שכר של כל מיני רופאים שמכהנים בפקידי מנהלה, ושל הקצינים הבכירים, והבנתי, שלהיות בצבא זה הדבר הנכון.
חגיגת שכר (נכון ל-2011) של 45 אלף ש"ח לתתי אלופים, 55 לאלופים 70+ לרמטכ"ל וסביב ה-70 לרופאים שהם קצינים בכירים... וואו.
מזה כמובן נגזר שכר של עשרות אלפי שקלים גם לאלופי משנה וסגני אלופים וכו'.
לא שהם לא עובדים קשה, ולא שזה קל להגיע לדרגות האלה, אבל בכל זאת, זה קצת נשמע כמו חגיגה גדולה, כי הרי על כל קצין טוב וראוי, יש חמישה שלא,
ואת כל זה אנחנו מממנים.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 15 דצמבר 2014, 09:37

אדם כתב:אני מקווה שגם הציבור יהיה חכם הגיוני ומבין כמו הגולשים פה ולא יתנו במה לצמד נעלים בעיני ,חסרי כל יכולת מנהיגות וחסרי אידיאולוגיה כמו הגברת לבני שהוכיחה שאין לה שום כיוון ושום כלום, אני גם מקווה שלא ילכו אחרי בוזי שאני פשוט לא מבין איך אפשר לתמוך בראיה שלו ,הכוונה בראיה הביטחונית מדינית ,ובכיוןן שלשם הוא מושך ,זה יהיה אסון שגם המתנשאים והחוכמולוגים שחושבים שהם מבינים גדולים וחושבים שיש אפשרויות אחרות יבינו בעתיד ,אנחנו נצלול לאבדון ביטחוני שלא תהי ממנה דרך חזרה , לשם יקח אותנו בוזי ,זה על אותו פואנטה של אובמה ,שנבחר כמו איזה משיח ,ודיבר כמו כל יכול וכמו איזה אחד שממציא את הגלגל מחדש ומכר לכולם שהוא יביא משו חדש ושונה והוא יודע דברים שאף אחד לא ידע ואנשים הלכו אחרי זה ,בפועל הם קיבלו ארהב הכי חלשה מזה עשרות שנים ,ארהב שאין לה הרתעה כמו פעם ,ארהב שכבר לא יוזמת וכבר פחות מעורבת ,ארהב שמדינות אחרות מרשות לעצמן לחלוק עליה ,לנו אין תכח ותיכולת שיש לארהב להיתמודד אם זה ולשנות ,אנחנו נאבד את המדינה ככה ,חייבים להבין שזה העיקר וזה לא מופרח.4

אני חושב שאתה עדין. מעבר לזה שלהפקיד מדינה מסובכת כמו ישראל, בידיים של אנשים שיכולתם לא ממש ברורה (במקרה הטוב), זה לא משהו שאנחנו יכולים
להרשות לעצמנו.
בוז'י הוא מנהיג שיכול לקבל החלטות ברמה הזאת? אני מזכיר מה היה בפעם הקודמת כשעלו כל מיני אנשים לא קשורים לשלטון (והם היו הרבה יותר מוכנים לתפקיד
מציזי).
אצל ברק פרצה האינטיפדה הקטלנית, אצל אולמרט ופרץ היו 2 מלחמות קשות.

אני גם מאסתי בביבי, אבל אם אף אחד לא מוכן להתמודד מולו, זה לא אומר שאני אשמח להתאבדות לאומית עם שר הרווחה וחדלת האישים. פשוט לא בא לי.
רק לראות את העו"ד המעונב מנסה ליישם את הtextbook של "איך לנאום בפומבי ולסחוף את הקהל" מעורר גיחוך ועצב.
זה לא מנהיג עם כל הכבוד.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 15 דצמבר 2014, 12:10

jol9 כתב:אתה יודע שניסו לתפור לו כ"כ הרבה תיקים, שאני כבר לא יודע למה אתה מתכוון.
יש עוד אופציה אחת, שאומרת שאולי מה שהוא אומר זה מה שבאמת קרה, ואין כאן שום שחיטות ושום דבר לא כשר.

כשאתה אומר על בוגי שהוא מפרנס חונטות צבאיות בעיסקאות האלה, ובעצם עושה את זה מטעמים לא כשרים, אז אתה בהחלט לא אומר אמת, כי זה לא הוכח
ואפילו אין חשד כזה, ואתה בהחלט מסתכן בתביעה.
כנ"ל לגבי ליברמן, שאתה מציג את זה כאילו יש איזה מליארדר ששולט בו ודרכו במדיניות הממשלה.

ד"א - היום בישראל היום פורסם שכר של כל מיני רופאים שמכהנים בפקידי מנהלה, ושל הקצינים הבכירים, והבנתי, שלהיות בצבא זה הדבר הנכון.
חגיגת שכר (נכון ל-2011) של 45 אלף ש"ח לתתי אלופים, 55 לאלופים 70+ לרמטכ"ל וסביב ה-70 לרופאים שהם קצינים בכירים... וואו.
מזה כמובן נגזר שכר של עשרות אלפי שקלים גם לאלופי משנה וסגני אלופים וכו'.
לא שהם לא עובדים קשה, ולא שזה קל להגיע לדרגות האלה, אבל בכל זאת, זה קצת נשמע כמו חגיגה גדולה, כי הרי על כל קצין טוב וראוי, יש חמישה שלא,
ואת כל זה אנחנו מממנים.

יוני, יכול להיות שהכל כשר בכספים שקיבל ליברמן. הייתה חקירה של 15 שנה שהושקעו בה מאמצים עצומים ולא הצליחו להביא הוכחות. הפחד מליברמן הוא לא שאיזה אוליגרך תומך בו, אלא שהכסף מגיע מהממשלה הרוסית ובגלל הפחד הזה,הושקעו מאמצים עצומים בחקירה.

לגבי עסקת החמקנים - העסקה הזו לא נעשית ממניעים מקצועיים גרידא. יש מישהו שעושה כסף בעסקה הזו. לא יודע איך ובאיזה צורה, אבל העסקה הזו לא כשרה ואני עומד מאחורי הדברים. יש שם שחיתות והלוואי ובוגי יתבע אותי (או אחרים) כי זה יאפשר לחשוף את השחיתות.

לגבי רפורמה בצבא - אין סיכוי שזה יקרה תחת בוגי-ביבי. זה ברור.
roy1000

הודעהעל ידי אדם » 15 דצמבר 2014, 12:58

jol9 כתב:
אדם כתב:אני מקווה שגם הציבור יהיה חכם הגיוני ומבין כמו הגולשים פה ולא יתנו במה לצמד נעלים בעיני ,חסרי כל יכולת מנהיגות וחסרי אידיאולוגיה כמו הגברת לבני שהוכיחה שאין לה שום כיוון ושום כלום, אני גם מקווה שלא ילכו אחרי בוזי שאני פשוט לא מבין איך אפשר לתמוך בראיה שלו ,הכוונה בראיה הביטחונית מדינית ,ובכיוןן שלשם הוא מושך ,זה יהיה אסון שגם המתנשאים והחוכמולוגים שחושבים שהם מבינים גדולים וחושבים שיש אפשרויות אחרות יבינו בעתיד ,אנחנו נצלול לאבדון ביטחוני שלא תהי ממנה דרך חזרה , לשם יקח אותנו בוזי ,זה על אותו פואנטה של אובמה ,שנבחר כמו איזה משיח ,ודיבר כמו כל יכול וכמו איזה אחד שממציא את הגלגל מחדש ומכר לכולם שהוא יביא משו חדש ושונה והוא יודע דברים שאף אחד לא ידע ואנשים הלכו אחרי זה ,בפועל הם קיבלו ארהב הכי חלשה מזה עשרות שנים ,ארהב שאין לה הרתעה כמו פעם ,ארהב שכבר לא יוזמת וכבר פחות מעורבת ,ארהב שמדינות אחרות מרשות לעצמן לחלוק עליה ,לנו אין תכח ותיכולת שיש לארהב להיתמודד אם זה ולשנות ,אנחנו נאבד את המדינה ככה ,חייבים להבין שזה העיקר וזה לא מופרח.4

אני חושב שאתה עדין. מעבר לזה שלהפקיד מדינה מסובכת כמו ישראל, בידיים של אנשים שיכולתם לא ממש ברורה (במקרה הטוב), זה לא משהו שאנחנו יכולים
להרשות לעצמנו.
בוז'י הוא מנהיג שיכול לקבל החלטות ברמה הזאת? אני מזכיר מה היה בפעם הקודמת כשעלו כל מיני אנשים לא קשורים לשלטון (והם היו הרבה יותר מוכנים לתפקיד
מציזי).
אצל ברק פרצה האינטיפדה הקטלנית, אצל אולמרט ופרץ היו 2 מלחמות קשות.

אני גם מאסתי בביבי, אבל אם אף אחד לא מוכן להתמודד מולו, זה לא אומר שאני אשמח להתאבדות לאומית עם שר הרווחה וחדלת האישים. פשוט לא בא לי.
רק לראות את העו"ד המעונב מנסה ליישם את הtextbook של "איך לנאום בפומבי ולסחוף את הקהל" מעורר גיחוך ועצב.
זה לא מנהיג עם כל הכבוד.

מסכים ומחזק
,מדינה זה לא ניסוי ,אין לנו תפריבליגיה להגיד ננסה נראה ,אין כזה דבר ,אני מכניס גם את רבין זל שראינו מה היה בתקופתו ואיזה פיגועים ואיך הסכמי אוסלו עד היום רודפים אותנו .
חייב מנהיג אמיתי,מצידי שלא יקראו לו ביבי ,למרות שלביבי יש המון חסרונות בסך הכל הכללי,יש לו יכולת מנהיגות ,יש לו תכריזמה תמכלול ,אז נכון שמישו הרבה זמן למעלה ,וככה זה לגבי כל אחד,אז שופטים אותו ,החסרונות יותר בולטים ,הקנאה והרצון להפיל אותו יותר גדולים ,כי ככה הטבע האנושי ,גם אם חס וחלילה זה יהיה מישו שהכי אהוד עלינו ,אם הזמן הוא יאב את ההגנה מאיתנו .
חייב מנהיג שיעמיד גם את העולם במקום ,ואל תגידו לי שמע זה ככה ואנחנו חיבים וזה אינטרסים והם מחזיקים אותנו ,אז מה?הם מחזיקים גם את סוריה ואיראן ,מצרים והם שולטות בעצמם ובוחרות את הגורל שלהם ואת המדיניות ,ואלה מדינות שממומנות מכל כיוון בעולם .
אני לא יכול להרשות שיכפו עלי או יחלקו לי הוראות על המדינה ,שאחרי זה אני וכל הדורות הבאים נצטרך לחיות במציאות שבנו לי והיא הזויה ותעשה נזק בלתי הפיך בשביל מה?בשביל שואה נוספת שלא נצא ממנה?בשביל שאיזה מנהיג מהעולם היא חתום על איזה ניר טואלט שהוא עשה הסכם ויקבל פרס נובל ?וואו איזה יופיח ,הרי נתנו פרס בלי בושה לעראת שרצח יהודים ,אז אתם מבינים כמה העולם הזוי ואנחנו עוד צריכים לתת תמדינה בידים של מישו שהאינטרס שלו בכלל לא בכיוון שלנו או בכלל לא איכפת לו .
אני אחלק תמדינה וואחלק את ירושלים ,ואשנה כיוונים וגבולות ואתן למחבלים להיות רשות?הנה נגמרה המלחמה האחרונה שחשבנו שחמאס הם המחבלים ,וקיבלנו את מחבלי הרשות שבידם אנחנו רוצים להפקיד את הפלסטינאים ,ובידם לתת אחריות על האזרחים ,הם דברים פשוטים לא מצליחים למנוע ,היעוד היחיד של הרשות זה להיתפרנס ולקבל משכורות עתק מהמדינה ,שמי ממן?האזרחים .
אתם אולי שכחתם אני לא ,חמאס שחטו את הפתח בעזה אם זכור לכם גררו אותם שחטו ,ולא מזמן עצרו מבצע שחמאס תיכנן להפיל ולעשות הפיכה על אבו מאזן .
אבו מאזן משחק משחק כפול ,הוא רץ לכל חור והולך נגדנו ,ואנחנו ממשיכים לממן ולהיתנצל בפניו ולרוץ ,על מה?שירוץ אחרינו שיתנו לךחאמס לשחוט אותו ,לעצור תמימון ותכספים ,שינהגו בו כמו מחבל ,נהן אדם מקבל כבוד ומעמד ובנתים הוא הולך לבקש הכרה ולא סופר אותנו ,ואנחנו עוד נבחר פה בארץ בן אדם שהערבים רק מחכים לו שיבוא וינשק להם תרגלים ויגיד להם צדיקים אנחנו הבעיה ,בוא תקבלו מה שאתם רוצים מגיע לכם ,אתם זה הרי המדינה שלכם שלקחנו ממכם .
תתעוררו
אדם

הקודםהבא

חזור אל פורום שכונה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־7 אורחים