jol9 כתב:אדם כתב:אני מקווה שגם הציבור יהיה חכם הגיוני ומבין כמו הגולשים פה ולא יתנו במה לצמד נעלים בעיני ,חסרי כל יכולת מנהיגות וחסרי אידיאולוגיה כמו הגברת לבני שהוכיחה שאין לה שום כיוון ושום כלום, אני גם מקווה שלא ילכו אחרי בוזי שאני פשוט לא מבין איך אפשר לתמוך בראיה שלו ,הכוונה בראיה הביטחונית מדינית ,ובכיוןן שלשם הוא מושך ,זה יהיה אסון שגם המתנשאים והחוכמולוגים שחושבים שהם מבינים גדולים וחושבים שיש אפשרויות אחרות יבינו בעתיד ,אנחנו נצלול לאבדון ביטחוני שלא תהי ממנה דרך חזרה , לשם יקח אותנו בוזי ,זה על אותו פואנטה של אובמה ,שנבחר כמו איזה משיח ,ודיבר כמו כל יכול וכמו איזה אחד שממציא את הגלגל מחדש ומכר לכולם שהוא יביא משו חדש ושונה והוא יודע דברים שאף אחד לא ידע ואנשים הלכו אחרי זה ,בפועל הם קיבלו ארהב הכי חלשה מזה עשרות שנים ,ארהב שאין לה הרתעה כמו פעם ,ארהב שכבר לא יוזמת וכבר פחות מעורבת ,ארהב שמדינות אחרות מרשות לעצמן לחלוק עליה ,לנו אין תכח ותיכולת שיש לארהב להיתמודד אם זה ולשנות ,אנחנו נאבד את המדינה ככה ,חייבים להבין שזה העיקר וזה לא מופרח.4
וחןן אמור להיות לך מאוד חשוב אם זה ימין או שמאל ,
אני חושב שאתה עדין. מעבר לזה שלהפקיד מדינה מסובכת כמו ישראל, בידיים של אנשים שיכולתם לא ממש ברורה (במקרה הטוב), זה לא משהו שאנחנו יכולים
להרשות לעצמנו.
בוז'י הוא מנהיג שיכול לקבל החלטות ברמה הזאת? אני מזכיר מה היה בפעם הקודמת כשעלו כל מיני אנשים לא קשורים לשלטון (והם היו הרבה יותר מוכנים לתפקיד
מציזי).
אצל ברק פרצה האינטיפדה הקטלנית, אצל אולמרט ופרץ היו 2 מלחמות קשות.
אני גם מאסתי בביבי, אבל אם אף אחד לא מוכן להתמודד מולו, זה לא אומר שאני אשמח להתאבדות לאומית עם שר הרווחה וחדלת האישים. פשוט לא בא לי.
רק לראות את העו"ד המעונב מנסה ליישם את הtextbook של "איך לנאום בפומבי ולסחוף את הקהל" מעורר גיחוך ועצב.
זה לא מנהיג עם כל הכבוד.
מסכים ומחזק
,מדינה זה לא ניסוי ,אין לנו תפריבליגיה להגיד ננסה נראה ,אין כזה דבר ,אני מכניס גם את רבין זל שראינו מה היה בתקופתו ואיזה פיגועים ואיך הסכמי אוסלו עד היום רודפים אותנו .
חייב מנהיג אמיתי,מצידי שלא יקראו לו ביבי ,למרות שלביבי יש המון חסרונות בסך הכל הכללי,יש לו יכולת מנהיגות ,יש לו תכריזמה תמכלול ,אז נכון שמישו הרבה זמן למעלה ,וככה זה לגבי כל אחד,אז שופטים אותו ,החסרונות יותר בולטים ,הקנאה והרצון להפיל אותו יותר גדולים ,כי ככה הטבע האנושי ,גם אם חס וחלילה זה יהיה מישו שהכי אהוד עלינו ,אם הזמן הוא יאב את ההגנה מאיתנו .
חייב מנהיג שיעמיד גם את העולם במקום ,ואל תגידו לי שמע זה ככה ואנחנו חיבים וזה אינטרסים והם מחזיקים אותנו ,אז מה?הם מחזיקים גם את סוריה ואיראן ,מצרים והם שולטות בעצמם ובוחרות את הגורל שלהם ואת המדיניות ,ואלה מדינות שממומנות מכל כיוון בעולם .
אני לא יכול להרשות שיכפו עלי או יחלקו לי הוראות על המדינה ,שאחרי זה אני וכל הדורות הבאים נצטרך לחיות במציאות שבנו לי והיא הזויה ותעשה נזק בלתי הפיך בשביל מה?בשביל שואה נוספת שלא נצא ממנה?בשביל שאיזה מנהיג מהעולם היא חתום על איזה ניר טואלט שהוא עשה הסכם ויקבל פרס נובל ?וואו איזה יופיח ,הרי נתנו פרס בלי בושה לעראת שרצח יהודים ,אז אתם מבינים כמה העולם הזוי ואנחנו עוד צריכים לתת תמדינה בידים של מישו שהאינטרס שלו בכלל לא בכיוון שלנו או בכלל לא איכפת לו .
אני אחלק תמדינה וואחלק את ירושלים ,ואשנה כיוונים וגבולות ואתן למחבלים להיות רשות?הנה נגמרה המלחמה האחרונה שחשבנו שחמאס הם המחבלים ,וקיבלנו את מחבלי הרשות שבידם אנחנו רוצים להפקיד את הפלסטינאים ,ובידם לתת אחריות על האזרחים ,הם דברים פשוטים לא מצליחים למנוע ,היעוד היחיד של הרשות זה להיתפרנס ולקבל משכורות עתק מהמדינה ,שמי ממן?האזרחים .
אתם אולי שכחתם אני לא ,חמאס שחטו את הפתח בעזה אם זכור לכם גררו אותם שחטו ,ולא מזמן עצרו מבצע שחמאס תיכנן להפיל ולעשות הפיכה על אבו מאזן .
אבו מאזן משחק משחק כפול ,הוא רץ לכל חור והולך נגדנו ,ואנחנו ממשיכים לממן ולהיתנצל בפניו ולרוץ ,על מה?שירוץ אחרינו שיתנו לךחאמס לשחוט אותו ,לעצור תמימון ותכספים ,שינהגו בו כמו מחבל ,נהן אדם מקבל כבוד ומעמד ובנתים הוא הולך לבקש הכרה ולא סופר אותנו ,ואנחנו עוד נבחר פה בארץ בן אדם שהערבים רק מחכים לו שיבוא וינשק להם תרגלים ויגיד להם צדיקים אנחנו הבעיה ,בוא תקבלו מה שאתם רוצים מגיע לכם ,אתם זה הרי המדינה שלכם שלקחנו ממכם .
תתעוררו