על ידי jol9 » 28 נובמבר 2015, 23:07
כמה דברים...
ליאב - אתה תראה איך בעוד לא הרבה זמן, אתה מאוד תתעניין בדברים האלה. התרומה כאן היא מוגבלת, כי רוב מי שכותבים כאן מנסיונם
זה רוי ואני, אבל אפילו זה יותר טוב מכלום.
לצורך העניין, אם היתה לי אפשרות להתייעץ עם אנשים מנוסים שבאים להכווין ללא שום עניין או אינטרס, יש מצב שזה היה עוזר לי לקבל החלטות
טובות יותר.
בכל זאת, בחור בן 22-23, לא מחזיק במספיק נתונים אובייקטיביים ונסיון חיים בשביל לקבל החלטות.
אור,
אני ממש לא מדבר על הייטק. צריך לעשות את ההפרדה בין השכלה אקדמית, שניתנת לסטודנטים בדר"כ ע"י חוקרים מנוסים
ומוערכים, לבין השכלה פרקטית, שנתפרת בשביל למלא צורך או ביקוש מסויים, ואין לה את העומק הדרוש בשביל לעמוד כהשכלה
פורמלית בפני עצמה.
אני אומר את זה כאחד שהלך על תואר כזה, ואחרי שנתיים הבנתי שזה לא זה, וכבר היה קצת מאוחר מדי לשנות.
אתה אוהב את תחום המשפט? לך על זה בכל הכח, ועזוב את הדיבורים על כמה התחום הזה לא קל וכו'. זה תואר רציני, מבוסס, שרץ כבר שנים
ארוכות בכל המוסדות הרציניים (חוץ מב"ש), וזה אחלה מקצוע.
אתה אוהב את התחום של יחב"ל? אדיר. לך ללמוד את זה. יש מסלול מוכר וידוע בעברית. תעשה תואר, תחשוב על התמחות, אולי תואר שני.
אפשר להתפתח מזה לכל מיני כיוונים, כמו קורס צוערים במשרד החוץ, או אולי לנסות ללכת למוסד או לשב"כ (והרי לך בטח יהיה יתרון בזה).
אתה אוהב פסיכולוגיה? מעולה. אחלה תואר. אין מה לעשות עם תואר ראשון, ותצטרך לעשות תואר שני, אבל עדיין, זה מעולה ויפתח לך המון
אפשרויות.
בסופו של דבר, אתה יודע מה הכי טוב בשבילך, ויכול להיות שהבחירה במסלולים האחרים, היא הנכונה למבנה האישיות שלך.
אתה צריך לשמוע את כל הדעות, לקרוא טוב טוב את מה שמוסדות מציעים, לעשות לעצמך סדר עדיפויות, וללכת על זה.
אני חושב שלגבי דבר אחד לא צריך להיות ויכוח וזה הבחירה בין אוניברסיטה למכללה. במקרה הזה, אין הרבה מקום לספק לדעתי.