המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991
jol9 כתב:אני פשוט לא מצליח להבין מה קורה. הפסקת המבצע עכשיו, אחרי היום הנוראי הזה (טיל שהוריד חצי בית בראשון,
חייל הרוג, פגיעה באוטובוס בב״ש, ירי לעבר י-ם, עשרות פצועים ברחבי הדרום....).
אני פשוט לא מצליח להבין את קו המחשבה הזה.
MTA2311 כתב:jol9 כתב:אני פשוט לא מצליח להבין מה קורה. הפסקת המבצע עכשיו, אחרי היום הנוראי הזה (טיל שהוריד חצי בית בראשון,
זה רחוק מלהיות פשוט, או חד משמעי.
קשה מאוד לצאת טוב מכניסה קרקעית לעזה. גם מבחינת הרוגים ופצועים אצל כוחותינו, וגם מבחינת תדמית בעולם. אף אחד לא רוצה עוד גולדסטון על הראש.
כמו שכבר נאמר לא מעט בימים האחרונים, כניסה מוגבלת בזמן לעזה לא תוביל לשום דבר. אם מחליטים להיכנס קרקעית, זה חייב להיות לטווח ארוך ועם מטרות מאוד ברורות. זה בוודאי לא יקרה חודשיים לפני הבחירות.
חיסלנו את ג'עברי, ותקפנו יותר מ1000 מטרות בעזה. אם יהיה אפשר להגיע להסדר שיכלול ערבויות בינלאומיות ומצריות, זה ירצה את שני הצדדים.
jol9 כתב:MTA2311 כתב:jol9 כתב:אני פשוט לא מצליח להבין מה קורה. הפסקת המבצע עכשיו, אחרי היום הנוראי הזה (טיל שהוריד חצי בית בראשון,
זה רחוק מלהיות פשוט, או חד משמעי.
קשה מאוד לצאת טוב מכניסה קרקעית לעזה. גם מבחינת הרוגים ופצועים אצל כוחותינו, וגם מבחינת תדמית בעולם. אף אחד לא רוצה עוד גולדסטון על הראש.
כמו שכבר נאמר לא מעט בימים האחרונים, כניסה מוגבלת בזמן לעזה לא תוביל לשום דבר. אם מחליטים להיכנס קרקעית, זה חייב להיות לטווח ארוך ועם מטרות מאוד ברורות. זה בוודאי לא יקרה חודשיים לפני הבחירות.
חיסלנו את ג'עברי, ותקפנו יותר מ1000 מטרות בעזה. אם יהיה אפשר להגיע להסדר שיכלול ערבויות בינלאומיות ומצריות, זה ירצה את שני הצדדים.
כמה דברים:
1 - התפקיד של הצבא הוא להגן על האוכלוסייה האזרחית. אי אפשר להגיד - טוב, בואו לא נעשה את העבודה שלנו רק כי יהיו לנו אבידות.
זה משהו שמאוד מאפיין את החברה שלנו היום, וזה לאו דווקא דבר טוב.
2 - אין לנו הישגים משמעותיים במבצע הזה. כמה חיסולים, כמה הפגזות, מעט נפגעים... וזהו.
לחמאס יש הרבה יותר הישגים מבחינתם - הם ירו הרבה הרבה יותר בשבוע ממה שירו בשלושה שבועות של עופרת יצוקה, הם ירו לגוש דן ולי-ם,
הם הורידו פאג'ר על ראשל"צ ועוד.
3 - גם אם הדבר הנכון זה לנסות ולהגיע לרגיעה, אסור שזה יקרה אחרי יום כמו היום, שהם הפגיזו את הדרום בלי חשבון.
זה אומר שאנחנו מגיעים לרגיעה מעמדת חולשה.
4 - מה לגבי אלפי חיילי המילואים והטנקים שהורידו לעזה. בשביל מי ובשביל מה? זה מחדל גדול.
5 - ערבויות?? מצריות? טורקיות?? נו באמת...
MTA2311 כתב:jol9 כתב:
כמה דברים:
1 - התפקיד של הצבא הוא להגן על האוכלוסייה האזרחית. אי אפשר להגיד - טוב, בואו לא נעשה את העבודה שלנו רק כי יהיו לנו אבידות.
זה משהו שמאוד מאפיין את החברה שלנו היום, וזה לאו דווקא דבר טוב.
2 - אין לנו הישגים משמעותיים במבצע הזה. כמה חיסולים, כמה הפגזות, מעט נפגעים... וזהו.
לחמאס יש הרבה יותר הישגים מבחינתם - הם ירו הרבה הרבה יותר בשבוע ממה שירו בשלושה שבועות של עופרת יצוקה, הם ירו לגוש דן ולי-ם,
הם הורידו פאג'ר על ראשל"צ ועוד.
3 - גם אם הדבר הנכון זה לנסות ולהגיע לרגיעה, אסור שזה יקרה אחרי יום כמו היום, שהם הפגיזו את הדרום בלי חשבון.
זה אומר שאנחנו מגיעים לרגיעה מעמדת חולשה.
4 - מה לגבי אלפי חיילי המילואים והטנקים שהורידו לעזה. בשביל מי ובשביל מה? זה מחדל גדול.
5 - ערבויות?? מצריות? טורקיות?? נו באמת...
1. בכניסה זמנית לעזה אי אפשר להשיג את המטרה הזאת. רוצים להפסיק את הירי? צריך לכבוש את הרצועה ולעשות חומת מגן 2.0. זה משהו שראש הממשלה שלך( זה שאתה גם הולך להצביע לו עוד חודשיים), לא מעוניין לעשות. אם רוצים להפסיק את הירי זמנית, צריך לחתור לסיום, וכמה שיותר מהר.
2. עם כל הכבוד, יש לנו הישגים מאוד משמעותיים. זה שהצבא לא תמיד מפרסם בדיוק מה הוא עושה( כמו שהחמאס עושה), זה לא אומר שאין הישגים. חוסלו כמה בכירים מאוד בארגונים המרכזיים, הושמדו כמעט כל הרקטות לטווח הארוך, הושמדו מאוד בורות שיגור, מחסני אמלח ומבני תשתית. גם אם נפסיק עכשיו, אחרי היום הנוראי הזה, זה יהיה ניצחון מוחץ שלנו.
3. ככה זה תמיד כשמתקרבים לסוף. כל אחד מהצדדים מכה בכל הכוח.
4. אף אחד לא היה יכול( ועדיין) לדעת איך זה יתפתח, ועדיף שהם ישבו על גבול עזה חסרי מעש, מאשר שישבו בבית ולא יהיו מוכנים אם יצטרכו אותם.
5. מי דיבר על טורקיות? לא קשה להבין למה למצרים יש אינטרס גדול בהפסקת אש. הם צריכים עכשיו יותר מתמיד את הסיוע מהאמריקאים, שרואים בהם כגורם האחראי באיזור.
אני שוב חוזר, כשאנחנו נמצאים חודשיים לפני הבחירות, כל מה שאפשר להשיג זה פתרון זמני. והפתרון הזמני האופטימאלי, יהיה לסיים את זה עכשיו.
כניסה זמנית לעזה, רק תחמיר את המצב.
1. אני לא מומחה צבאי, אבל אני לא חושב שמדובר בשתי אלטרנטיבות בלבד. למה לא להיכנס למשל לציר פילדלפי ולחרוש אותו עד ליסוד כולל מנהרות
וכל החרא שיש שם. או לחלופין, אם הפעולה עד עכשיו היא כ"כ מוצלחת (ואני מסכים שהיא מוצלחת וטובה), אז למה לא להמשיך עם זה?
למה לא לעבור לפגיעה בתשתיות? למה לא להמשיך ולחסל סמלי שלטון, בנייני תקשורת, את מתקני הים שיש שם, את האפשרות בכלל לשדר משם או לקלוט (כולל הרשתות הזרות -
שישתמשו בסמארטפונים) וכו'
2. עובדה שחלק גדול מתושבי הדרום, ולא רק, לא חושב ככה. אם צהל עושה נזקים, אז שיפרסם אותם כהישגים. מבחינתי פגיעת פאג'ר בראשל"צ, ירי לגוש דן,
ירי בלתי פוסק לאשדוד, אשקלון, ב"ש ושדרות ודברים אחרים, הם הישגים בכלל בלתי מבוטלים.
3. לא מעניין אותי. אחרי יום כזה, צריך לדחות את הכל ב-24 שעות, ולהמשיך להפגיז בכל הכוח. ואם הם יגבירו עוד, אז גם אנחנו צריכים להגביר עוד.
ד"א יכול להיות גם שזה מה שקורה, פשוט צריך לשדר את זה לתושבים ולאזרחים.
4. לא יודע. לא נשמע לי סביר מה שאתה אומר. אתה לא מגיס כמויות כאלה של חיילי מילואים, ובסוף מפזר את כולם. לחץ פסיכולוגי אפשר להפעיל גם עם 5000 מילואימניקים.
לא צריך 50000... חוץ מזה, אם ההנהגה לא רוצה להיכנס למבצע קרקעי היום, אז היא כנראה גם לא רצתה לעשות את זה לפני שבוע.
5. הערבויות המצריות יחזיקו בדיוק אותו זמן כמו ההבטחות של החמאס. אני מתערב איתך, שאם הכל נגמר היום, בתוך חודש יש שוב פצמ"רים בקטנה. אח"כ יהיה קסאם פה
קסאם שם, אח"כ גראד, ואח"כ סבבים חוזרים שוב ושוב, ושוב מבצע צבאי.
תבין, אני לא מצפה לפתרונות קסם, אבל העובדה היא, וזאת לא רק דעתי, שנעשתה עבודה טובה עד עכשיו, אבל זה עדיין לא מספיק.
לבחירות אין קשר לעניין. זה לא צריך להיות שיקול בכלל, ואם ביבי מפסיק היום, תאמין לי שהוא ייצא המפסיד העיקרי מכל העסק, כי כולם יפרשו את זה כמהלך פוליטי ולא
מהלך ביטחוני.
מביבי מצפים למשהו אחר, כי הוא ראש הממשלה הכי מצליח שלנו מבחינה ביטחונית, והמערכה הזאת עלולה להכתים את הרקורד הזה.
שחף כתב:אני מסכים עם יוני לחלוטין. אני מעדיף 10 גולדסטונים על אזעקה אחת בשדרות. צריך "חומת מגן" 2 בעזה, עם נוכחות תמידית שלנו בציר פילדלפי.
MTA2311 כתב:למה לא נכנסים עכשיו לעזה?
1. יש בחירות עוד חודשיים.
2. ימותו המון חיילים ואזרחים.
3. שיתוק המשק לזמן ממושך.
4. חשש מעזרה פיזית של גורמים בציר הרשע.
5. איבוד הלגיטימציה מהעולם.
6. סנקציות כלכליות מהעולם.
7. שחיקה של כחותינו ( ע"ע לבנון)
8. שחיקה של העורף שיהיה נתון למתקפת רקטות למשך זמן ממושך.
9. לאחר כיבוש הרצועה, מה בעצם נעשה איתה? שוב משטר צבאי? זה יעלה הון תועפות ונאבד כל לגיטימציה מהעולם.
אפשר להגיד עד מחר " העיקר שלא תהיה אזעקה אחת בשדרות". זה פופוליזם זול, והעולם לא עובד ככה. צר לי לאכזב אותך
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־2 אורחים