חיסולים ותקיפות בעזה - מבצע עמוד ענן יצא לדרך

כאן מדברים על הכל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: חיסולים ותקיפות בעזה - מבצע עמוד ענן יצא לדרך

הודעהעל ידי felix_r » 20 נובמבר 2012, 14:26

טיל נפל בבסיס צהלים לייד השק"ם למי שמכיר. חייל נפצע
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי MTA2311 » 20 נובמבר 2012, 14:50

נפתלי בנט מאוד מרשים אותי מתחילת האירוע הזה. אני לא מסכים איתו לגבי כל הדברים, אבל הרעיון הכללי שלו מאוד נכון, והוא גם מתנסח מצויין.
תוספת מצויינת לפוליטיקה( בניגוד לכל מני עיתונאים ופעילים חברתיים שחברו לשלי)
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי jol9 » 20 נובמבר 2012, 19:06

אני פשוט לא מצליח להבין מה קורה. הפסקת המבצע עכשיו, אחרי היום הנוראי הזה (טיל שהוריד חצי בית בראשון,
חייל הרוג, פגיעה באוטובוס בב״ש, ירי לעבר י-ם, עשרות פצועים ברחבי הדרום....).

אני פשוט לא מצליח להבין את קו המחשבה הזה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי LIAV10 » 20 נובמבר 2012, 19:27

כמה אני אשמח אם אולפני BBC ישרפו..
תמונה
יאללה הביתה.
כולם.
סמל אישי של המשתמש
LIAV10

הודעהעל ידי MTA2311 » 20 נובמבר 2012, 19:28

jol9 כתב:אני פשוט לא מצליח להבין מה קורה. הפסקת המבצע עכשיו, אחרי היום הנוראי הזה (טיל שהוריד חצי בית בראשון,

זה רחוק מלהיות פשוט, או חד משמעי.
קשה מאוד לצאת טוב מכניסה קרקעית לעזה. גם מבחינת הרוגים ופצועים אצל כוחותינו, וגם מבחינת תדמית בעולם. אף אחד לא רוצה עוד גולדסטון על הראש.
כמו שכבר נאמר לא מעט בימים האחרונים, כניסה מוגבלת בזמן לעזה לא תוביל לשום דבר. אם מחליטים להיכנס קרקעית, זה חייב להיות לטווח ארוך ועם מטרות מאוד ברורות. זה בוודאי לא יקרה חודשיים לפני הבחירות.
חיסלנו את ג'עברי, ותקפנו יותר מ1000 מטרות בעזה. אם יהיה אפשר להגיע להסדר שיכלול ערבויות בינלאומיות ומצריות, זה ירצה את שני הצדדים.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי jol9 » 20 נובמבר 2012, 19:44

MTA2311 כתב:
jol9 כתב:אני פשוט לא מצליח להבין מה קורה. הפסקת המבצע עכשיו, אחרי היום הנוראי הזה (טיל שהוריד חצי בית בראשון,

קשה מאוד לצאת טוב מכניסה קרקעית לעזה. גם מבחינת הרוגים ופצועים אצל כוחותינו, וגם מבחינת תדמית בעולם. אף אחד לא רוצה עוד גולדסטון על הראש.
כמו שכבר נאמר לא מעט בימים האחרונים, כניסה מוגבלת בזמן לעזה לא תוביל לשום דבר. אם מחליטים להיכנס קרקעית, זה חייב להיות לטווח ארוך ועם מטרות מאוד ברורות. זה בוודאי לא יקרה חודשיים לפני הבחירות.
חיסלנו את ג'עברי, ותקפנו יותר מ1000 מטרות בעזה. אם יהיה אפשר להגיע להסדר שיכלול ערבויות בינלאומיות ומצריות, זה ירצה את שני הצדדים.

כמה דברים:
1 - התפקיד של הצבא הוא להגן על האוכלוסייה האזרחית. אי אפשר להגיד - טוב, בואו לא נעשה את העבודה שלנו רק כי יהיו לנו אבידות.
זה משהו שמאוד מאפיין את החברה שלנו היום, וזה לאו דווקא דבר טוב.

2 - אין לנו הישגים משמעותיים במבצע הזה. כמה חיסולים, כמה הפגזות, מעט נפגעים... וזהו.
לחמאס יש הרבה יותר הישגים מבחינתם - הם ירו הרבה הרבה יותר בשבוע ממה שירו בשלושה שבועות של עופרת יצוקה, הם ירו לגוש דן ולי-ם,
הם הורידו פאג'ר על ראשל"צ ועוד.

3 - גם אם הדבר הנכון זה לנסות ולהגיע לרגיעה, אסור שזה יקרה אחרי יום כמו היום, שהם הפגיזו את הדרום בלי חשבון.
זה אומר שאנחנו מגיעים לרגיעה מעמדת חולשה.

4 - מה לגבי אלפי חיילי המילואים והטנקים שהורידו לעזה. בשביל מי ובשביל מה? זה מחדל גדול.

5 - ערבויות?? מצריות? טורקיות?? נו באמת...
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 20 נובמבר 2012, 19:57

jol9 כתב:
MTA2311 כתב:

כמה דברים:
1 - התפקיד של הצבא הוא להגן על האוכלוסייה האזרחית. אי אפשר להגיד - טוב, בואו לא נעשה את העבודה שלנו רק כי יהיו לנו אבידות.

2 - אין לנו הישגים משמעותיים במבצע הזה. כמה חיסולים, כמה הפגזות, מעט נפגעים... וזהו.
לחמאס יש הרבה יותר הישגים מבחינתם - הם ירו הרבה הרבה יותר בשבוע ממה שירו בשלושה שבועות של עופרת יצוקה, הם ירו לגוש דן ולי-ם,

3 - גם אם הדבר הנכון זה לנסות ולהגיע לרגיעה, אסור שזה יקרה אחרי יום כמו היום, שהם הפגיזו את הדרום בלי חשבון.

4 - מה לגבי אלפי חיילי המילואים והטנקים שהורידו לעזה. בשביל מי ובשביל מה? זה מחדל גדול.

1. בכניסה זמנית לעזה אי אפשר להשיג את המטרה הזאת. רוצים להפסיק את הירי? צריך לכבוש את הרצועה ולעשות חומת מגן 2.0. זה משהו שראש הממשלה שלך( זה שאתה גם הולך להצביע לו עוד חודשיים), לא מעוניין לעשות. אם רוצים להפסיק את הירי זמנית, צריך לחתור לסיום, וכמה שיותר מהר.

2. עם כל הכבוד, יש לנו הישגים מאוד משמעותיים. זה שהצבא לא תמיד מפרסם בדיוק מה הוא עושה( כמו שהחמאס עושה), זה לא אומר שאין הישגים. חוסלו כמה בכירים מאוד בארגונים המרכזיים, הושמדו כמעט כל הרקטות לטווח הארוך, הושמדו מאוד בורות שיגור, מחסני אמלח ומבני תשתית. גם אם נפסיק עכשיו, אחרי היום הנוראי הזה, זה יהיה ניצחון מוחץ שלנו.

3. ככה זה תמיד כשמתקרבים לסוף. כל אחד מהצדדים מכה בכל הכוח.

4. אף אחד לא היה יכול( ועדיין) לדעת איך זה יתפתח, ועדיף שהם ישבו על גבול עזה חסרי מעש, מאשר שישבו בבית ולא יהיו מוכנים אם יצטרכו אותם.

5. מי דיבר על טורקיות? לא קשה להבין למה למצרים יש אינטרס גדול בהפסקת אש. הם צריכים עכשיו יותר מתמיד את הסיוע מהאמריקאים, שרואים בהם כגורם האחראי באיזור.

אני שוב חוזר, כשאנחנו נמצאים חודשיים לפני הבחירות, כל מה שאפשר להשיג זה פתרון זמני. והפתרון הזמני האופטימאלי, יהיה לסיים את זה עכשיו.
כניסה זמנית לעזה, רק תחמיר את המצב.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי jol9 » 20 נובמבר 2012, 20:23

MTA2311 כתב:
jol9 כתב:
כמה דברים:

1. בכניסה זמנית לעזה אי אפשר להשיג את המטרה הזאת. רוצים להפסיק את הירי? צריך לכבוש את הרצועה ולעשות חומת מגן 2.0. זה משהו שראש הממשלה שלך( זה שאתה גם הולך להצביע לו עוד חודשיים), לא מעוניין לעשות. אם רוצים להפסיק את הירי זמנית, צריך לחתור לסיום, וכמה שיותר מהר.

2. עם כל הכבוד, יש לנו הישגים מאוד משמעותיים. זה שהצבא לא תמיד מפרסם בדיוק מה הוא עושה( כמו שהחמאס עושה), זה לא אומר שאין הישגים. חוסלו כמה בכירים מאוד בארגונים המרכזיים, הושמדו כמעט כל הרקטות לטווח הארוך, הושמדו מאוד בורות שיגור, מחסני אמלח ומבני תשתית. גם אם נפסיק עכשיו, אחרי היום הנוראי הזה, זה יהיה ניצחון מוחץ שלנו.

3. ככה זה תמיד כשמתקרבים לסוף. כל אחד מהצדדים מכה בכל הכוח.

4. אף אחד לא היה יכול( ועדיין) לדעת איך זה יתפתח, ועדיף שהם ישבו על גבול עזה חסרי מעש, מאשר שישבו בבית ולא יהיו מוכנים אם יצטרכו אותם.

5. מי דיבר על טורקיות? לא קשה להבין למה למצרים יש אינטרס גדול בהפסקת אש. הם צריכים עכשיו יותר מתמיד את הסיוע מהאמריקאים, שרואים בהם כגורם האחראי באיזור.

אני שוב חוזר, כשאנחנו נמצאים חודשיים לפני הבחירות, כל מה שאפשר להשיג זה פתרון זמני. והפתרון הזמני האופטימאלי, יהיה לסיים את זה עכשיו.
כניסה זמנית לעזה, רק תחמיר את המצב.

1. אני לא מומחה צבאי, אבל אני לא חושב שמדובר בשתי אלטרנטיבות בלבד. למה לא להיכנס למשל לציר פילדלפי ולחרוש אותו עד ליסוד כולל מנהרות
וכל החרא שיש שם. או לחלופין, אם הפעולה עד עכשיו היא כ"כ מוצלחת (ואני מסכים שהיא מוצלחת וטובה), אז למה לא להמשיך עם זה?
למה לא לעבור לפגיעה בתשתיות? למה לא להמשיך ולחסל סמלי שלטון, בנייני תקשורת, את מתקני הים שיש שם, את האפשרות בכלל לשדר משם או לקלוט (כולל הרשתות הזרות -
שישתמשו בסמארטפונים) וכו'

2. עובדה שחלק גדול מתושבי הדרום, ולא רק, לא חושב ככה. אם צהל עושה נזקים, אז שיפרסם אותם כהישגים. מבחינתי פגיעת פאג'ר בראשל"צ, ירי לגוש דן,
ירי בלתי פוסק לאשדוד, אשקלון, ב"ש ושדרות ודברים אחרים, הם הישגים בכלל בלתי מבוטלים.

3. לא מעניין אותי. אחרי יום כזה, צריך לדחות את הכל ב-24 שעות, ולהמשיך להפגיז בכל הכוח. ואם הם יגבירו עוד, אז גם אנחנו צריכים להגביר עוד.
ד"א יכול להיות גם שזה מה שקורה, פשוט צריך לשדר את זה לתושבים ולאזרחים.

4. לא יודע. לא נשמע לי סביר מה שאתה אומר. אתה לא מגיס כמויות כאלה של חיילי מילואים, ובסוף מפזר את כולם. לחץ פסיכולוגי אפשר להפעיל גם עם 5000 מילואימניקים.
לא צריך 50000... חוץ מזה, אם ההנהגה לא רוצה להיכנס למבצע קרקעי היום, אז היא כנראה גם לא רצתה לעשות את זה לפני שבוע.

5. הערבויות המצריות יחזיקו בדיוק אותו זמן כמו ההבטחות של החמאס. אני מתערב איתך, שאם הכל נגמר היום, בתוך חודש יש שוב פצמ"רים בקטנה. אח"כ יהיה קסאם פה
קסאם שם, אח"כ גראד, ואח"כ סבבים חוזרים שוב ושוב, ושוב מבצע צבאי.

תבין, אני לא מצפה לפתרונות קסם, אבל העובדה היא, וזאת לא רק דעתי, שנעשתה עבודה טובה עד עכשיו, אבל זה עדיין לא מספיק.
לבחירות אין קשר לעניין. זה לא צריך להיות שיקול בכלל, ואם ביבי מפסיק היום, תאמין לי שהוא ייצא המפסיד העיקרי מכל העסק, כי כולם יפרשו את זה כמהלך פוליטי ולא
מהלך ביטחוני.
מביבי מצפים למשהו אחר, כי הוא ראש הממשלה הכי מצליח שלנו מבחינה ביטחונית, והמערכה הזאת עלולה להכתים את הרקורד הזה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 20 נובמבר 2012, 20:45

1. אני לא מומחה צבאי, אבל אני לא חושב שמדובר בשתי אלטרנטיבות בלבד. למה לא להיכנס למשל לציר פילדלפי ולחרוש אותו עד ליסוד כולל מנהרות
וכל החרא שיש שם. או לחלופין, אם הפעולה עד עכשיו היא כ"כ מוצלחת (ואני מסכים שהיא מוצלחת וטובה), אז למה לא להמשיך עם זה?
למה לא לעבור לפגיעה בתשתיות? למה לא להמשיך ולחסל סמלי שלטון, בנייני תקשורת, את מתקני הים שיש שם, את האפשרות בכלל לשדר משם או לקלוט (כולל הרשתות הזרות -
שישתמשו בסמארטפונים) וכו'

2. עובדה שחלק גדול מתושבי הדרום, ולא רק, לא חושב ככה. אם צהל עושה נזקים, אז שיפרסם אותם כהישגים. מבחינתי פגיעת פאג'ר בראשל"צ, ירי לגוש דן,
ירי בלתי פוסק לאשדוד, אשקלון, ב"ש ושדרות ודברים אחרים, הם הישגים בכלל בלתי מבוטלים.

3. לא מעניין אותי. אחרי יום כזה, צריך לדחות את הכל ב-24 שעות, ולהמשיך להפגיז בכל הכוח. ואם הם יגבירו עוד, אז גם אנחנו צריכים להגביר עוד.
ד"א יכול להיות גם שזה מה שקורה, פשוט צריך לשדר את זה לתושבים ולאזרחים.

4. לא יודע. לא נשמע לי סביר מה שאתה אומר. אתה לא מגיס כמויות כאלה של חיילי מילואים, ובסוף מפזר את כולם. לחץ פסיכולוגי אפשר להפעיל גם עם 5000 מילואימניקים.
לא צריך 50000... חוץ מזה, אם ההנהגה לא רוצה להיכנס למבצע קרקעי היום, אז היא כנראה גם לא רצתה לעשות את זה לפני שבוע.

5. הערבויות המצריות יחזיקו בדיוק אותו זמן כמו ההבטחות של החמאס. אני מתערב איתך, שאם הכל נגמר היום, בתוך חודש יש שוב פצמ"רים בקטנה. אח"כ יהיה קסאם פה
קסאם שם, אח"כ גראד, ואח"כ סבבים חוזרים שוב ושוב, ושוב מבצע צבאי.

תבין, אני לא מצפה לפתרונות קסם, אבל העובדה היא, וזאת לא רק דעתי, שנעשתה עבודה טובה עד עכשיו, אבל זה עדיין לא מספיק.
לבחירות אין קשר לעניין. זה לא צריך להיות שיקול בכלל, ואם ביבי מפסיק היום, תאמין לי שהוא ייצא המפסיד העיקרי מכל העסק, כי כולם יפרשו את זה כמהלך פוליטי ולא
מהלך ביטחוני.
מביבי מצפים למשהו אחר, כי הוא ראש הממשלה הכי מצליח שלנו מבחינה ביטחונית, והמערכה הזאת עלולה להכתים את הרקורד הזה.

1. מה ייתן לך לחרוש את ציר פילדלפי? מה זה שונה מהפצצת מנהרות מהאוויר? אם אתה לא נשאר שם לאורך זמן, הם פשוט יחדשו את התשתיות, והרבה יותר מהר ממה שאתה חושב. בשביל זה, לא צריך כוחות רגליים.
אי אפשר להמשיך את הפעולה הזאת לעוד הרבה זמן, כי בנק המטרות הוא מוגבל. הוא אמנם עצום יחסית, אבל עדיין מוגבל. כמה זמן אנשים יכולים להישאר במקלטים? לכמה זמן אפשר לשתק את המשק?

2. תושבי הדרום( והתושבים בכלל) לא צריכים לחשוב יותר מדי. בשביל זה יש ממשלה וצבא. אתה לא באמת מצפה שנערוך מסיבת עיתונאים על כל יעד שהושמד בהצלחה.
היעדים שהושמדו על ידי חיל האוויר הם קריטיים לתפקוד החמאס. אז נורו כמה צינורות לתל אביב, ואפילו הייתה פגיעה בבית בראשון. זה כלום לעומת מה שנפגע אצלם.

3. הושמדו היום בעזה בנק של החמאס( שהיה הרבה יותר אסטרטגי מבנק רגיל), עשרות מחסני אמלח, בורות שיגור ובתים של בכירים, והכי חשוב- הופצצו צינורות גז שהיו בתוך מנהרות( שדרכן גם הוברחו דברים נוספים). גם היום ניצחנו.

4. אז מה אתה חושב שקרה? לדעתי, הדרג המדיני( בלחץ הצבא) תכנן מתקפה קרקעית, אבל בגלל איך שהמבצע התפתח, בגלל הלחץ הבינלאומי ובגלל הבחירות, החליטו לוותר על זה( אלא אם יקרה משהו חריג). תאמין לי, לממשלה אין שום כוונה לשחוק את כוחותינו, ולבזבז משאבים וכסף. אם הם גייסו כל כך הרבה, הייתה כוונה, אבל אין מה לעשות. זה לא מדע מדוייק.

5. אני מסכים איתך. לא הפכתי למצביע מרצ פתאום, ולא שכחתי את כל מה שאני יודע על העולם הערבי. אני פשוט חושב שבנקודת הזמן הנוכחית אין משהו יותר טוב שאנחנו יכולים לעשות. הייתי שמח אם ביבי היה לוקח את עזה כפרוייקט, ואחרי שהוא ייבחר בבחירות עוד חודשיים, היה מחליט לפעול בנושא, בלי קשר לתוצאות המבצע הנוכחי.

מה שעשינו עד עכשיו, הוא בוודאי לא מספיק. רחוק מכך. אבל צריך לחשוב טוב טוב אם יש משהו שאנחנו יכולים לעשות כרגע. אני לא בטוח.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי חנו'ש » 20 נובמבר 2012, 20:49

וואו, זה לא יאומן כמה שאול מופז הוא פאתט!!
תמונה
"להצלחה אבות רבים אך הכישלון יתום הוא".
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי jol9 » 20 נובמבר 2012, 21:12

אור,
בשורה התחתונה החמאס קיבל אכן מכה חזקה, ואני מניח שצה"ל חיזק את ההרתעה, אבל זה לא מספיק לטעמי.
בנוסף, לנתניהו תהיה עבודת הסברה לא פשוטה לעשות.
בכל מקום יריצו את מה שאמר לפני 4 שנים, כשהיה באופוזיציה, והוא יצטרך להסביר למה לא עשה את מה שאמר אז שצריך לעשות.

נקווה שיהיה בסדר.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי שחף » 20 נובמבר 2012, 21:33

אני מסכים עם יוני לחלוטין. אני מעדיף 10 גולדסטונים על אזעקה אחת בשדרות. צריך "חומת מגן" 2 בעזה, עם נוכחות תמידית שלנו בציר פילדלפי.

ממליץ לנתניהו להסתכל על הסרטון הזה של עצמו מ-2009:
https://www.youtube.com/watch?v=Hf-Q7vb ... ature=plcp

הסרטון הזה יופיע המון המון בבחירות הקרובות אם הפסקת אש תוכרז בקרוב. דרך אגב, גם בבאר שבע וגם באשדוד הפגינו נגד זה הערב.
נערך לאחרונה על ידי שחף בתאריך 20 נובמבר 2012, 21:36, נערך פעם אחת בסך הכל.
שחף

הודעהעל ידי MTA2311 » 20 נובמבר 2012, 21:35

שחף כתב:אני מסכים עם יוני לחלוטין. אני מעדיף 10 גולדסטונים על אזעקה אחת בשדרות. צריך "חומת מגן" 2 בעזה, עם נוכחות תמידית שלנו בציר פילדלפי.

לא חושב שזה מה שיוני אמר. דווקא יותר דומה למה שאני אמרתי.
אתה מצביע ביבי לא? לדעתי הוא דיבר על זה לפני כמה שנים.. מה השתנה היום?
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי שחף » 20 נובמבר 2012, 21:38

מי אמר שאני מצביע ביבי בדיוק? אני רחוק שנות אור מהשמאל והשטויות שלו, אבל לא החלטתי עדיין מה אני שם בקלפי בעוד חודשיים.

עד אתמול חשבתי שהדיבורים על הפסקת אש הם ניסיון של נתניהו ליצור סוג של לגיטימציה לכניסה קרקעית. זה לא נראה ככה היום. צריך לחסל את הבעיה הזאת היום, לא "בסבב הבא".
נערך לאחרונה על ידי שחף בתאריך 20 נובמבר 2012, 21:41, נערך פעם אחת בסך הכל.
שחף

הודעהעל ידי MTA2311 » 20 נובמבר 2012, 21:50

זה מה שהסקתי לפי ההודעות שלך בפורום. כנראה שטעיתי.

בכל מקרה, זה אני שאמרתי שבשביל לעצור את הירי באופן מוחלט צריך לעשות חומת מגן 2.0. זה לא יקרה עכשיו.
זה נחמד להגיד פה בפורום מה "צריך לעשות". יש הרבה דברים שעל הנייר חייבים לעשות, ולא עושים מסיבות שונות ושיקולים שונים, שחלקם מוצדקים לא פחות.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי שחף » 20 נובמבר 2012, 21:54

אני אשמח להבין את השיקולים האלה. ושיקולי גולדסטונים בעיני נחותים משיקולים של שמירה על חיי אזרחים ישראלים. מצטער.
שחף

הודעהעל ידי MTA2311 » 20 נובמבר 2012, 22:04

למה לא נכנסים עכשיו לעזה?
1. יש בחירות עוד חודשיים.
2. ימותו המון חיילים ואזרחים.
3. שיתוק המשק לזמן ממושך.
4. חשש מעזרה פיזית של גורמים בציר הרשע.
5. איבוד הלגיטימציה מהעולם.
6. סנקציות כלכליות מהעולם.
7. שחיקה של כחותינו ( ע"ע לבנון)
8. שחיקה של העורף שיהיה נתון למתקפת רקטות למשך זמן ממושך.
9. לאחר כיבוש הרצועה, מה בעצם נעשה איתה? שוב משטר צבאי? זה יעלה הון תועפות ונאבד כל לגיטימציה מהעולם.

אפשר להגיד עד מחר " העיקר שלא תהיה אזעקה אחת בשדרות". זה פופוליזם זול, והעולם לא עובד ככה. צר לי לאכזב אותך
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי jol9 » 20 נובמבר 2012, 22:12

אני רואה שתי דרכים לפתור את הבעיה.
חומת מגן 2 או פעולה מהסוג שאנחנו רואים עכשיו, אבל עם המשכיות.
כלומר, כשהשקט מופר, מטוסי חיל האוויר עולים שוב לאוויר, ושוב מפגיזים שם כמה ימים.
חמאס יחזירו שוב, אבל בכל פעם כזאת, הם יחזירו יותר ויותר חלש, עד שיפסיקו.

אלה שתי הדרכים היחידות שאני רואה לטפל במצב. יכול להיות שנתניהו בחר בדרך השניה, אבל אם כן, אז הוא חייב להבהיר ולהסביר את זה,
וחשובמכל, לעמוד בהבטחה. פצמ"ר אחד, ועזה שוב בוערת.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי שחף » 20 נובמבר 2012, 22:19

1. ממש לא רלוונטי בעיני, מצטער.
2. זה מעודד שערך חיי האדם אצלנו גבוה מאשר בצד השני(שם מבטיחים למחבלים 72 בתולות וחיים טובים יותר בעולם הבא), אבל עם מנטליות כזאת לא היינו שורדים את מלחמת העצמאות ו-ודאי לא את מלחמת ששת הימים. כן, אנחנו לא מאויימים כאן קיומית כמו אז, אבל תפקיד הצבא הוא להגן על אזרחים ולא להפך. לגבי האזרחים בצד השני, אין בי תאוות דם ורצח, אבל כל גולדסטון שיגיע לכאן יוזמן לעשות נסיעה לסוריה הקרובה, שם נהרגו בשבועיים האחרונים, לפי צבי יחזקאלי, לא פחות מ-400 פלשתינאים.
3. המשק שלנו שרד את עופרת יצוקה ושרד את מלחמת לבנון.
4. מצטער אבל פחחחחחח. מי בדיוק יעזור לחמאס? אסד? עסוק בעניינים שלו. חיזבאללה? עסוק בעניינים של אסד.
5. זה באמת לא כל כך חשוב כמו שעושים מזה. גם ככה לא אוהבים אותנו.
6. נו באמת, כאן זה כבר ממש לאכול את הלוקשים של התקשורת השמאלנית.
7. הכניסה הקרקעית בלבנון הייתה מהלך מאוחר שבוצע בצורה רעה.
8. עדיף "לחכות לסבב הבא" שגם בו יפלו טילים על העורף?
9. לא חייבים להפיל את שלטון חמאס ולשלוט שם. אפשר לכבוש איזורים מוגדרים ולמנוע זרימה של נשק לתוך הרצועה.
שחף

הודעהעל ידי jol9 » 20 נובמבר 2012, 22:22

MTA2311 כתב:למה לא נכנסים עכשיו לעזה?
1. יש בחירות עוד חודשיים.
2. ימותו המון חיילים ואזרחים.
3. שיתוק המשק לזמן ממושך.
4. חשש מעזרה פיזית של גורמים בציר הרשע.
5. איבוד הלגיטימציה מהעולם.
6. סנקציות כלכליות מהעולם.
7. שחיקה של כחותינו ( ע"ע לבנון)
8. שחיקה של העורף שיהיה נתון למתקפת רקטות למשך זמן ממושך.
9. לאחר כיבוש הרצועה, מה בעצם נעשה איתה? שוב משטר צבאי? זה יעלה הון תועפות ונאבד כל לגיטימציה מהעולם.

אפשר להגיד עד מחר " העיקר שלא תהיה אזעקה אחת בשדרות". זה פופוליזם זול, והעולם לא עובד ככה. צר לי לאכזב אותך

העולם דווקא כן עובד ככה. למשל צפון ודרום קוריאה, או דוגמא הרבה יותר טובה - ארה"ב וקובה, או רוסיה וצ'צ'ניה.
כל אלה היו ועדיין נמצאים בסכסוך, אבל באיזשהו שלב, הצד ה"רע" (צפון קוריאה, קובה וצ'צ'ניה) הבין שזה לא משתלם לו לעשות פרובוקציות לצד השני.
אצל הקוריאות, זה פחות בולט, בגלל שיחסי הכוחות שם לא נוטים בבירור לצד אחד מסויים, ולכן כן יש התגרויות כאלה ואחרות, אבל אפילו שם, לא יורים פצמ"רים ורקטות
לצד השני.
אני כבר לא מדבר על קובה ועל צ'צ'ניה שירדו מהמאבק המזויין.

כלומר, האמירה הפופוליסטית כביכול, היא בעצם אמירה טריוויאלית לחלוטין, שגם אפשר להשיג אותה. קשה אבל אפשרי.

לגבי הסיבות שהבאת למה לא להיכנס, אז אולי אתה צודק ואולי לא. אני כבר אמרתי, שמבחינתי, שימשיכו להפציץ מהאוויר, ושיעברו קודם לטיפול בתשתיות, לפני
הכניסה הקרקעית.
אפשר אפילו לנסות ולהוביל מהלך גדול יותר בתיווך ארה"ב, שישראל מפסיקה לספק חשמל ומים לעזה, וזה עובר לידי המצרים, בסבסוד אמריקאי מסויים.

יש הרבה דברים, רק לא לעצור באמצע ולטעון להישגים משמעותיים, כשאין באמת כאלה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הקודםהבא

חזור אל פורום שכונה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־2 אורחים