בארץ

כאן מדברים על הכל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: בארץ

הודעהעל ידי jol9 » 04 מאי 2015, 09:13

roy1000 כתב:בכל העליות היו טרגדיות. האישה שמנקה את הבית של אבא של אישתי עלתה מרוסיה עם תואר שני בהנדסה וניגנה בכינור בתזמורת.
יש בכלל מזל שהיו דירות לשכן את כל העולים שהגיעו מרוסיה. זה ממש לא היה מובן מאליו וזה לא היה קורה בלי שרון.

הצרפתים באים עם כסף והם גם רובם מדברים עברית. זה משהו אחר לחלוטין.

נכון מאוד. שרון עשה את זה בגדול, ובגלל זה קוראים לו גם בולדוזר.
העליה הצרפתית באמת זה סיפור שונה, אבל בכל זאת - כעלייה קטנה יחסית, הם לא תפסו כ"כ הרבה תשומת לב.

בכל אופן, אני לא זוכר את הרוסים יוצאים להפגנות המוניות ואלימות. אני לא זוכר דיבורים כאלה של - אין אף שוטר
אתיופי מעל דרגת רב פקד - so what.
למה כמה רוסים כבר יש בדרגות גבוהות בשירותי הביטחון השונים? בודדים אם בכלל, ורובם כנראה בתחום הרפואה
ולא הפיקוד.

פחות בכיינות, ויותר עבודה. דווקא אני כן רואה שינוי, וכן רואה את בני הקהילה מתקדמים ותופסים תפקידים - יש ח"כים,
יש סגנית ראש עריית ת"א, יש רופאים (כולל מפקד המשלחת בנפאל), יש מהנדסים.
לאט לאט.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 04 מאי 2015, 09:31

jol9 כתב:נכון מאוד. שרון עשה את זה בגדול, ובגלל זה קוראים לו גם בולדוזר.
העליה הצרפתית באמת זה סיפור שונה, אבל בכל זאת - כעלייה קטנה יחסית, הם לא תפסו כ"כ הרבה תשומת לב.

בכל אופן, אני לא זוכר את הרוסים יוצאים להפגנות המוניות ואלימות. אני לא זוכר דיבורים כאלה של - אין אף שוטר
אתיופי מעל דרגת רב פקד - so what.
למה כמה רוסים כבר יש בדרגות גבוהות בשירותי הביטחון השונים? בודדים אם בכלל, ורובם כנראה בתחום הרפואה
ולא הפיקוד.

פחות בכיינות, ויותר עבודה. דווקא אני כן רואה שינוי, וכן רואה את בני הקהילה מתקדמים ותופסים תפקידים - יש ח"כים,
יש סגנית ראש עריית ת"א, יש רופאים (כולל מפקד המשלחת בנפאל), יש מהנדסים.
לאט לאט.

צריך גם לזכור שהקהילה האתיופית היא קהילה סופר קטנה. בסה"כ 120 אלף איש שזה פחות מאחוז וחצי מהכלל האוכלוסיה. ברור שהייצוג שלהם יהיה קטן. הם מתבכיינים שיש להם רק ח"כ אחד, אבל זה החלק שלהם באוכלוסיה ככה שאין פה ממש קיפוח... אני לא חושב שהם מיוצגים משמעותית בפחות מחלקם הכולל באוכלוסיה.

אני חושב שהמשטרה צריכה להיות מודעת לבעייתיות והם צריכים לוודא שהשוטרים מגלים רגישות לבני הקהילה. מעבר לזה, באמת שהם קטנים מדי ומפוזרים מדי בשביל להישאר מבודדים.
roy1000

הודעהעל ידי התנין » 04 מאי 2015, 21:39

אתם עושים בלגן שלם. האתיופים לא מפגינים כי הם לא נמצאים בצמרת האליטה הישראלית אלא כי מתייחסים אליהם כאזרחים סוג ז', והאלימות המשטרתית כלפיהם היא הרבה יותר קשה לעומת בני עדות אחרות, כי מה לעשות, ישראל היא מדינה סופר גזענית. הרוסים אמנם גם עברו קשיי קליטה אבל מעולם האלימות המשטרתית כלפיהם לא הגיעה לרמה שעוברים בני העדה האתיופית (המופלאה בעיניי).
התנין

הודעהעל ידי roy1000 » 05 מאי 2015, 03:35

התנין כתב:אתם עושים בלגן שלם. האתיופים לא מפגינים כי הם לא נמצאים בצמרת האליטה הישראלית אלא כי מתייחסים אליהם כאזרחים סוג ז', והאלימות המשטרתית כלפיהם היא הרבה יותר קשה לעומת בני עדות אחרות, כי מה לעשות, ישראל היא מדינה סופר גזענית. הרוסים אמנם גם עברו קשיי קליטה אבל מעולם האלימות המשטרתית כלפיהם לא הגיעה לרמה שעוברים בני העדה האתיופית (המופלאה בעיניי).

ישראל זה לא ארה"ב. המשטרה היא יחסית קטנה וחוץ מבכביש, אתה כמעט לא רואה שוטרים ברחובות. אני לא מבין למה יש כזה חיכוך בין האתיופים למשטרה? איפה זה בדיוק קורה?
roy1000

הודעהעל ידי התנין » 05 מאי 2015, 10:42

בוודאי שיש. קודם כל יש סיורי לילה, בהם שוטרים יכולים פתאום לפנות לכל מיני אנשים שנראים להם חשודים. מספיק שהם רואים איזה אתיופי שלא בא להם טוב בעין והם ממציאים איזה "יסוד סביר" להניח שהוא מחביא חפץ חשוד. בנוסף יש גם כל מיני מקרים שבחיים לא היו מתרחשים אצל אחרים כמו ששוטרים נכנסו לבית של משפחה אתיופית והתחילו לבלגן שם הכל, ולאיים ולהרביץ לדיירי הבית שלא הבינו בכלל על מה המהומה, ובסוף הסתבר שהשוטרים בכלל טעו בבית. הם כמובן לא התנצלו ולאחר מכן אפילו עצרו את אחד מדיירי הבית לאחר שאמר להם, ובצדק (לאחר שהפכו לו את כל הבית והשפילו אותו על לא עוול בכפו) ''תעופו מפה''.
קל לכם מאוד לדבר מהמקום הגבוה בו אתם נמצאים, כי אתם בחיים לא חוויתם דברים כאלה על בשרכם, וגם אני לא. אבל מי אתם בכלל שתשפטו אותם?
התנין

הודעהעל ידי roy1000 » 05 מאי 2015, 11:22

התנין כתב:בוודאי שיש. קודם כל יש סיורי לילה, בהם שוטרים יכולים פתאום לפנות לכל מיני אנשים שנראים להם חשודים. מספיק שהם רואים איזה אתיופי שלא בא להם טוב בעין והם ממציאים איזה "יסוד סביר" להניח שהוא מחביא חפץ חשוד. בנוסף יש גם כל מיני מקרים שבחיים לא היו מתרחשים אצל אחרים כמו ששוטרים נכנסו לבית של משפחה אתיופית והתחילו לבלגן שם הכל, ולאיים ולהרביץ לדיירי הבית שלא הבינו בכלל על מה המהומה, ובסוף הסתבר שהשוטרים בכלל טעו בבית. הם כמובן לא התנצלו ולאחר מכן אפילו עצרו את אחד מדיירי הבית לאחר שאמר להם, ובצדק (לאחר שהפכו לו את כל הבית והשפילו אותו על לא עוול בכפו) ''תעופו מפה''.
קל לכם מאוד לדבר מהמקום הגבוה בו אתם נמצאים, כי אתם בחיים לא חוויתם דברים כאלה על בשרכם, וגם אני לא. אבל מי אתם בכלל שתשפטו אותם?

אני לא שופט אף אחד. אני פשוט אומר שבארץ אין כמעט נוכחות משטרתית ברחובות (להבדיל מארה"ב) ולכן לא צריך להיות חיכוך גדול בין המשטרה לקהילה האתיופית. בכל מקרה, את עניין המשטרה קל מאוד לפתור. צריך לתת לשוטרים הוראה ברורה להיות יותר זהירים עם אתיופים. אנחנו לא במצב של ארה"ב שיורים בשוטרים ואין להם ברירה. השוטרים פשוט צריכים לקחת צעד אחורה - לא ביג דיל.
roy1000

הודעהעל ידי התנין » 05 מאי 2015, 14:06

אין נוכחות גדולה כמו זו בארה"ב, נכון, אבל בכל זאת יש. שלא תטעה, השוטרים פעמים רבות נופלים על לא-אתיופים אבל כשמדובר באתיופים (ובכלל אנשים שחורים, כולל סודנים וכו') היד על ההדק קלה הרבה יותר. הרבה יותר "קל" לשוטרים, משום מה, למצוא יסוד סביר לחשד באתיופי. בנוסף, הרבה יותר קל למשטרה להגיב באלימות יתר כלפיי בני העדה האתיופית. למשטרה אין באמת גוף שמגביל אותה. מח"ש זו בדיחה, וברוב המוחלט של המקרים התיקים נגד שוטרים אלימים נסגרים, ונעשו על זה תחקירים רבים מאוד. אם לא היו מצלמים את אותו שוטר מכה את החייל, ישנה וודאות מוחלטת שהוא היה יוצא מזה בלי כלום והחייל היה מואשם (ובהמשך מורשע) בתקיפת שוטר, כי הכוח של האזרח מול המדינה (במקרה הזה, המשטרה) הוא פשוט לא קיים. ועל אחת כמה וכמה כשמדובר באזרחים הכי שקופים ומוחלשים בחברה.
התנין

הודעהעל ידי roy1000 » 05 מאי 2015, 16:28

תנין, אני מאמין ששוטרים כמו כל אחד אחר, פשוט רוצים לעשות את העבודה שלהם. אם הם יקבלו הנחיה להיות זהירים יותר עם הקבילה האתיופית, אני מניח שההנחיה הזו תבוצע פחות או יותר. אל תשכח שיש גם אמצעים פיקודיים לשלוט בתנהגות של שוטרים הרבה לפני מח"ש וכו'.
roy1000

הודעהעל ידי התנין » 05 מאי 2015, 20:46

ואל תשכח שלפניי שהם שוטרים הם בני אדם. כמו לכל בן אדם, גם להם יש מחשבות ודעות קדומות כאלו ואחרות, ואין ספק שחלקם של השוטרים לא מצליח להתעלות מעל אותן מחשבות במסגרת התפקיד המשטרתי. זה תקף לגביי כל בעל מקצוע אחר.
התנין

הודעהעל ידי roy1000 » 06 מאי 2015, 13:13

התנין כתב:ואל תשכח שלפניי שהם שוטרים הם בני אדם. כמו לכל בן אדם, גם להם יש מחשבות ודעות קדומות כאלו ואחרות, ואין ספק שחלקם של השוטרים לא מצליח להתעלות מעל אותן מחשבות במסגרת התפקיד המשטרתי. זה תקף לגביי כל בעל מקצוע אחר.

אני מאמין שאם מכניסים להם לראש שהם צריכים להיזהר, רובם יזהרו גם אם הם גזענים. זה בדיוק כמו זה שעצם זה שעושים הדרכה על הטרדות מיניות מוריד בעשרות אחוזים את שיעור התלונות.
roy1000

הודעהעל ידי my man » 06 מאי 2015, 20:44

יעקב איילון הוא פשוט איש נעים לצפייה -אין לי הגדרה אחרת לתאר אותו...
מי היה מאמין שאני אגיד את זה אבל פשוט כיף לראות מבט!
"אם נחרבנו ונחרב העולם עמנו, על ידי שנאת חינם, נשוב להיבנות והעולם עמנו ייבנה, על ידי אהבת חינם!" (הראי"ה קוק)
סמל אישי של המשתמש
my man

הודעהעל ידי roy1000 » 10 מאי 2015, 09:06

ידיעות אחרונות עברו את הגבול - שמו תמונה של יאיר נתניהו בבריכת גורדון עם חבר שליווה אותו גם לטקס הדלקת המשואות, ורומזים שהוא גיי.
מי כמוני מבין את הנזק שגורם ביבי למדינה, אבל להתעסק עם הנטיות המיניות של הבן שלו זו חציית גבול.
roy1000

הודעהעל ידי rc4991 » 14 מאי 2015, 23:10

שום מילה על החקירה נגד עורך הדין פישר?
כל יום שומעים על עוד ועוד אנשים בתפקידים בכירים שעזרו לו
טוב מאוד שמוצאים את כולם כי בינתיים נראה שזאת רשת שלמה עם מלא זרועות
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי my man » 14 מאי 2015, 23:15

שום מילה על הפיגוע דריסה הנוסף?
"אם נחרבנו ונחרב העולם עמנו, על ידי שנאת חינם, נשוב להיבנות והעולם עמנו ייבנה, על ידי אהבת חינם!" (הראי"ה קוק)
סמל אישי של המשתמש
my man

הודעהעל ידי jol9 » 18 מאי 2015, 18:14

תזכורת קטנה - סתם כך נזכרתי היום ב"רעידת האדמה" הגדולה - פרשת השחיטות החמורה ביותר בתולדות המדינה, פרשת ישראל ביתנו, ואיך לא
קראו לזה.
עברו כבר כמה חודשים טובים, בואך חצי שנה, וכמובן - כלום אחד גדול. הנה לדוגמא, פרשיית שחיטות באמת חמורה, זו של רונאל פישר,
התפוצצה ממש לא מזמן, וכבר מגיעים להגשת כתבי אישום...
מה זה אומר? זה אומר דבר אחד, ונראה לי שכולנו מבינים מהו.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי my man » 18 מאי 2015, 20:57

jol9 כתב:תזכורת קטנה - סתם כך נזכרתי היום ב"רעידת האדמה" הגדולה - פרשת השחיטות החמורה ביותר בתולדות המדינה, פרשת ישראל ביתנו, ואיך לא
קראו לזה.
עברו כבר כמה חודשים טובים, בואך חצי שנה, וכמובן - כלום אחד גדול. הנה לדוגמא, פרשיית שחיטות באמת חמורה, זו של רונאל פישר,

טוב, לא כולנו...
סמל אישי של המשתמש
my man

הודעהעל ידי jol9 » 18 מאי 2015, 21:39

my man כתב:
jol9 כתב:תזכורת קטנה - סתם כך נזכרתי היום ב"רעידת האדמה" הגדולה - פרשת השחיטות החמורה ביותר בתולדות המדינה, פרשת ישראל ביתנו, ואיך לא
קראו לזה.

טוב, לא כולנו...

שהיה אינטרס לפוצץ את הפרשה ברעש גדול, למרות שלא היה שום דבר ממשי. הנזק בפרשה נעשה, אבל כלום לא קרה.
עכשיו ימשיכו "לחקור" במשך 8 שנים, ואני מבטיח לך שלא ייצא מזה כלום.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי my man » 18 מאי 2015, 21:41

jol9 כתב:
my man כתב:
קראו לזה.

טוב, לא כולנו...

שהיה אינטרס לפוצץ את הפרשה ברעש גדול, למרות שלא היה שום דבר ממשי. הנזק בפרשה נעשה, אבל כלום לא קרה.

חחחחחח דיברתי על רוי...
סמל אישי של המשתמש
my man

הודעהעל ידי roy1000 » 18 מאי 2015, 23:07

jol9 כתב:שהיה אינטרס לפוצץ את הפרשה ברעש גדול, למרות שלא היה שום דבר ממשי. הנזק בפרשה נעשה, אבל כלום לא קרה.

מי שהיה לו אינטרס זה רק ביבי.

בכל מקרה, אני לא מאמין שלא יוגשו כתבי אישום. לפי מה שהבנתי הם בכלל עוד לא סיימו לחקור כי מדובר על עשרות מעורבים.
roy1000

הודעהעל ידי jol9 » 18 מאי 2015, 23:28

roy1000 כתב:
jol9 כתב:שהיה אינטרס לפוצץ את הפרשה ברעש גדול, למרות שלא היה שום דבר ממשי. הנזק בפרשה נעשה, אבל כלום לא קרה.

מי שהיה לו אינטרס זה רק ביבי.

בכל מקרה, אני לא מאמין שלא יוגשו כתבי אישום. לפי מה שהבנתי הם בכלל עוד לא סיימו לחקור כי מדובר על עשרות מעורבים.

בוודאי שלא סיימו. פוצצו את הפרשה בדיוק בזמן הבחירות, ועכשיו לוקחים את הזמן לחקור.

אתה לא האמנת שלא יוגשו כתבי אישום גם נגד ליברמן. עזוב, אם זאת לא רדיפה פוליטית, אז אני לא יודע מה כן.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הקודםהבא

חזור אל פורום שכונה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־4 אורחים