בארץ 2

כאן מדברים על הכל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: בארץ 2

הודעהעל ידי jol9 » 22 מאי 2016, 15:08

אבל אור, איזה משחק פוליטי מיוחד היה כאן?
אני לגמרי בטוח שאם העבודה היו מוכנסים פנימה, רוני דניאל לא היה אומר מילה.

אנשים מבטלים את החשיבות של יציבות שלטונית. זה אולי הדבר הכי חשוב בעולם הפוליטי היום.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 22 מאי 2016, 15:12

להדיח שר ביטחון כמו בוגי בשביל אפסנאי פופוליסט זה משחק פוליטי מאוס. כמובן שגם אם הרצוג היה נכנס הייתי מדבר באותה צורה.

נמאס מהשיטה ונמאס מהפרסונות שמשחקים בה.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי Mitelka » 22 מאי 2016, 15:18

jol9 כתב:אבל אור, איזה משחק פוליטי מיוחד היה כאן?
אני לגמרי בטוח שאם העבודה היו מוכנסים פנימה, רוני דניאל לא היה אומר מילה.

אנשים מבטלים את החשיבות של יציבות שלטונית. זה אולי הדבר הכי חשוב בעולם הפוליטי היום.

אתה מפספס את הנקודה. אם בוז' היה נכנס וכתוצאה מכך היו מדיחים שר ביטחון כמו בוגי, אחד מ-המפקדים שהיו כאן - לטובת, נגיד, משקית ממטרות כמו סתיו שפיר - הייתה פה מהומה אפילו יותר גדולה.

אם היו מכניסים את ליברמן פנימה בתפקיד שר החוץ - לא היה פה שום טררם. מקסימום ציקצוקים קטנים. הדיחו מפקד סיירת מטכ"ל, מפקד הצנחנים, רמטכ"ל ושר ביטחון ונתנו את התפקיד הזה לאפסנאי בתותחנים. והכל משיקולים פוליטים גרידא.

באמת ציפית שלא יגידו כלום? יש איזשהו הגיון בהכנסת מפלגה פנימה. נגיד, אם אין שר חוץ בנמצא אז מכניסים את המפלגה וממנים את הראש שלה לשר החוץ - בהנחה וזה מהלך סביר לכל הדעות וליברמן כבר עשה את זה. רוני דניאל לא היה אומר כלום וזה לא היה זוכה ליותר מיום וחצי בכותרות. אבל אי אפשר פשוט לסתום את הפה בגלל "שיקולים פוליטים". נעשה פה מהלך מאוד לא סביר - זכותו של ראש הממשללה לבצע אותו, זכותה של האופזיציה, שלי ושל כל אחד - לא להסכים ולצאת כנגד.
תמונה
Mitelka

הודעהעל ידי roy1000 » 22 מאי 2016, 17:08

אבל איזו השפעה פרקטית יש לדבר הזה? חוץ ממשחקי הכבוד, מה זה משנה? הרי מדיניות הממשלה לא תשתנה ובמילא ביבי הוא ראש הממשלה הכי מנוסה שהיה פה בהסטוריה ככה שהוא לא חייב את בוגי לידו.

גם בואו נשים את הקלפים על השולחן - בוגי לא רק שהיה טיפש גדול, הוא גם לחלוטין שיחק משחק פוליטי עם ה"תמיכה" שלו בסגן הרמטכ"ל. שיחק ונכווה. אני לא מרחם עליו ובטח שלא אתגעגע אליו. הוא נבלה לא פחות גרועה מביבי.
roy1000

הודעהעל ידי שמואל1 » 22 מאי 2016, 17:23

רק אני חושב שבוגי לא היה שר ביטחון טוב? הוא בין שרי הביטחון החלשים שהיו לנו. מצביא מוכשר בצבא הוא לא בהכרח שר ביטחון מוצלח.
בשורה התחתונה, כדי להרחיב את הקאוליציה ביבי היה חייב לתת לליברמן תיק רציני וזה מה שקרה. אנשים יצאו מפרופורציות, ליברמן יהיה שר ביטחון הרבה יותר טוב מיעלון.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
שמואל1
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 22 מאי 2016, 18:19

roy1000 כתב:אבל איזו השפעה פרקטית יש לדבר הזה? חוץ ממשחקי הכבוד, מה זה משנה? הרי מדיניות הממשלה לא תשתנה ובמילא ביבי הוא ראש הממשלה הכי מנוסה שהיה פה בהסטוריה ככה שהוא לא חייב את בוגי לידו.

גם בואו נשים את הקלפים על השולחן - בוגי לא רק שהיה טיפש גדול, הוא גם לחלוטין שיחק משחק פוליטי עם ה"תמיכה" שלו בסגן הרמטכ"ל. שיחק ונכווה. אני לא מרחם עליו ובטח שלא אתגעגע אליו. הוא נבלה לא פחות גרועה מביבי.

אף אחד לא מדבר על השפעה פרקטית.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי jol9 » 22 מאי 2016, 18:48

ואם היו מדיחים את שר החינוך לטובת ליברמן, גם היתה קמה מהומה כזאת?

זה שבוגי היה איש צבא מוכשר ואיכותי זה ידוע, אבל אני באמת לא מבין למה אזרח לא יכול להיות שר ביטחון טוב, ולמה הרקע הצבאי שלו, שרלוונטי 30 שנה אחורה, משחק כאן איזשהו תפקיד.
ליברמן הוא פוליטיקאי חכם ומנוסה, ובעל נסיון רב בעמדות האלה של קבלת ההחלטות. הוא לא יעשה מהפכות רעות, ואולי בניגוד לרמטכלים לשעבר, יהיה לו את האומץ להוביל מהלך הבראה כולל לצבא ולייעל אותו... מי יודע
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 22 מאי 2016, 19:14

MTA2311 כתב:
roy1000 כתב:אבל איזו השפעה פרקטית יש לדבר הזה? חוץ ממשחקי הכבוד, מה זה משנה? הרי מדיניות הממשלה לא תשתנה ובמילא ביבי הוא ראש הממשלה הכי מנוסה שהיה פה בהסטוריה ככה שהוא לא חייב את בוגי לידו.

אז למה זה חשוב?
roy1000

הודעהעל ידי roy1000 » 22 מאי 2016, 19:15

jol9 כתב:ואם היו מדיחים את שר החינוך לטובת ליברמן, גם היתה קמה מהומה כזאת?

זה שבוגי היה איש צבא מוכשר ואיכותי זה ידוע, אבל אני באמת לא מבין למה אזרח לא יכול להיות שר ביטחון טוב, ולמה הרקע הצבאי שלו, שרלוונטי 30 שנה אחורה, משחק כאן איזשהו תפקיד.
ליברמן הוא פוליטיקאי חכם ומנוסה, ובעל נסיון רב בעמדות האלה של קבלת ההחלטות. הוא לא יעשה מהפכות רעות, ואולי בניגוד לרמטכלים לשעבר, יהיה לו את האומץ להוביל מהלך הבראה כולל לצבא ולייעל אותו... מי יודע

יוני זה מצחיק אותי שאתה מאמין בזה. מה ליברמן עשה בקריירה הפוליטית שלו שגורם לך להאמין שמעניין אותו לעשות מהפכות במשרד הביטחון?
roy1000

הודעהעל ידי jol9 » 22 מאי 2016, 19:43

roy1000 כתב:
jol9 כתב:ואם היו מדיחים את שר החינוך לטובת ליברמן, גם היתה קמה מהומה כזאת?

יוני זה מצחיק אותי שאתה מאמין בזה. מה ליברמן עשה בקריירה הפוליטית שלו שגורם לך להאמין שמעניין אותו לעשות מהפכות במשרד הביטחון?

לא יודע. אולי לא... מה שבטוח זה ששום רמטכ"ל לשעבר לא יעשה את זה...

ד"א, כמעט בשום משרד ממשלתי היום לא מכהן שר שהוא איש מקצוע בתחום.
אני מזכיר שרק לפני שלוש שנים, מונה לתפקיד שר האוצר אדם ללא שום הכשרה או השכלה בתחום, וזה לא היה נראה כזה נורא בזמנו.
גם לאיילת שקד אין בדיוק השכלה פורמלית או נסיון רלוונטיים, וגם שר האוצר הנוכחי לא מחזיק בשום תואר כלכלי רלוונטי.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 22 מאי 2016, 20:08

roy1000 כתב:
MTA2311 כתב:

אז למה זה חשוב?

לא מפריע לך שעושים ממך צחוק?
אולי זה עובר עם הגיל אבל אותי זה עדיין מטריף.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי roy1000 » 22 מאי 2016, 20:14

jol9 כתב:לא יודע. אולי לא... מה שבטוח זה ששום רמטכ"ל לשעבר לא יעשה את זה...

אני מזכיר שרק לפני שלוש שנים, מונה לתפקיד שר האוצר אדם ללא שום הכשרה או השכלה בתחום, וזה לא היה נראה כזה נורא בזמנו.
גם לאיילת שקד אין בדיוק השכלה פורמלית או נסיון רלוונטיים, וגם שר האוצר הנוכחי לא מחזיק בשום תואר כלכלי רלוונטי.

אני לא חושב שאיילת שקד וכחלון אלו דוגמאות טובות לשרים אפקטיביים או ראויים. כמו שאתה רואה - לאף אחד מהם אין ממש יכולת לעשות שינויים משמעותיים במשרדים שלהם (גם לפיד עשה).

אז לא, ליברמן לא יעשה כלום. זה לא אסון גדול, אבל בוא נהיה רציניים ולא נטען כאילו הוא זה שיפתור את הבעיות המבניות של מערכת הביטחון בארץ.
roy1000

הודעהעל ידי roy1000 » 22 מאי 2016, 20:20

MTA2311 כתב:לא מפריע לך שעושים ממך צחוק?
אולי זה עובר עם הגיל אבל אותי זה עדיין מטריף.

ברור שזה מפריע לי, אבל אם מסתכלים באובייקטיביות על המצב אז אין באמת מה לעשות. היינו בבחירות לפני שנה והעם הכריע בברור לטובת ביבי. מאז הוא רק התחזק. מהלכים פוליטיים כמו אלה זו הנדוניה שביבי מביא איתו והבוחרים שלו אוהבים את זה.

האמת, מתווה הגז מבאס אותי הרבה יותר מממשחקי הכס גרסת ביבי. מתווה הגז זה נזק שיהיה מאוד קשה לתקן.
roy1000

הודעהעל ידי jol9 » 22 מאי 2016, 20:35

roy1000 כתב:
jol9 כתב:לא יודע. אולי לא... מה שבטוח זה ששום רמטכ"ל לשעבר לא יעשה את זה...

אני לא חושב שאיילת שקד וכחלון אלו דוגמאות טובות לשרים אפקטיביים או ראויים. כמו שאתה רואה - לאף אחד מהם אין ממש יכולת לעשות שינויים משמעותיים במשרדים שלהם (גם לפיד עשה).

אז לא, ליברמן לא יעשה כלום. זה לא אסון גדול, אבל בוא נהיה רציניים ולא נטען כאילו הוא זה שיפתור את הבעיות המבניות של מערכת הביטחון בארץ.

אבל אני לא זוכר זעקות שבר כשהם קיבלו את התפקיד.
בואו ניתן לבן אדם לעבוד, ואז נחליט.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 22 מאי 2016, 20:39

jol9 כתב:אבל אני לא זוכר זעקות שבר כשהם קיבלו את התפקיד.

ההיתממות שלך נהדרת.
roy1000

הודעהעל ידי jol9 » 22 מאי 2016, 20:42

roy1000 כתב:
jol9 כתב:אבל אני לא זוכר זעקות שבר כשהם קיבלו את התפקיד.

ההיתממות שלך נהדרת.

אני באמת לא מבין למה את לפיד כן קיבלת במשרד האוצר בשמחה וגם הצבעת עבורו, ופוליטקאי הרבה יותר חכם ומנוסה כמו ליברמן,
לא מקבל אצלך את הקרדיט הזה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 22 מאי 2016, 21:01

jol9 כתב:אני באמת לא מבין למה את לפיד כן קיבלת במשרד האוצר בשמחה וגם הצבעת עבורו, ופוליטקאי הרבה יותר חכם ומנוסה כמו ליברמן,

הצבעתי ללפיד כי הוא היה האופציה הכי טובה בשבילי. אין לי שום אשליות לגבי מי הוא ומה הוא.
אני גם מבין טוב מאוד מי זה ליברמן. הוא אכן חכם ומנוסה. בין זה לבין להיות שר טוב או מתאים אין דבר וחצי דבר.
roy1000

הודעהעל ידי jol9 » 22 מאי 2016, 21:05

roy1000 כתב:
jol9 כתב:אני באמת לא מבין למה את לפיד כן קיבלת במשרד האוצר בשמחה וגם הצבעת עבורו, ופוליטקאי הרבה יותר חכם ומנוסה כמו ליברמן,

הצבעתי ללפיד כי הוא היה האופציה הכי טובה בשבילי. אין לי שום אשליות לגבי מי הוא ומה הוא.
אני גם מבין טוב מאוד מי זה ליברמן. הוא אכן חכם ומנוסה. בין זה לבין להיות שר טוב או מתאים אין דבר וחצי דבר.

עזוב שהצבעת עבורו. אתה רצית שיהיה שר אוצר (שזה אולי התפקיד הפוליטי הכי חשוב אחרי ראש ממשלה בישראל),
למרות שלא היו לו שום כישורים לכאורה לכהן בתפקיד הזה.

אני חושב שרק הזמן יוכיח האם הוא יהיה שר ביטחון טוב או לא.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 23 מאי 2016, 14:54

בתכלס ליברמן הוא היחיד במדינה הזאת שמסוגל לתת פייט פוליטי אמיתי לביבי.
לא פחות חכם, לא פחות ערמומי, לא פחות ציני ולא בוחל בשום אמצעים.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי roy1000 » 23 מאי 2016, 15:23

MTA2311 כתב:לא פחות חכם, לא פחות ערמומי, לא פחות ציני ולא בוחל בשום אמצעים.

ואפס כוח אלקטורלי מחוץ לקהילה הרוסית. אין ספק שליברמן פוליטיקאי ערמומי, אבל הוא מאיים על ביבי בערך כמו שזבוב מאיים על פיל.
roy1000

הקודםהבא

חזור אל פורום שכונה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־6 אורחים