המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991
jol9 כתב:אבל אור, איזה משחק פוליטי מיוחד היה כאן?
אני לגמרי בטוח שאם העבודה היו מוכנסים פנימה, רוני דניאל לא היה אומר מילה.
אנשים מבטלים את החשיבות של יציבות שלטונית. זה אולי הדבר הכי חשוב בעולם הפוליטי היום.
roy1000 כתב:אבל איזו השפעה פרקטית יש לדבר הזה? חוץ ממשחקי הכבוד, מה זה משנה? הרי מדיניות הממשלה לא תשתנה ובמילא ביבי הוא ראש הממשלה הכי מנוסה שהיה פה בהסטוריה ככה שהוא לא חייב את בוגי לידו.
גם בואו נשים את הקלפים על השולחן - בוגי לא רק שהיה טיפש גדול, הוא גם לחלוטין שיחק משחק פוליטי עם ה"תמיכה" שלו בסגן הרמטכ"ל. שיחק ונכווה. אני לא מרחם עליו ובטח שלא אתגעגע אליו. הוא נבלה לא פחות גרועה מביבי.
MTA2311 כתב:roy1000 כתב:אבל איזו השפעה פרקטית יש לדבר הזה? חוץ ממשחקי הכבוד, מה זה משנה? הרי מדיניות הממשלה לא תשתנה ובמילא ביבי הוא ראש הממשלה הכי מנוסה שהיה פה בהסטוריה ככה שהוא לא חייב את בוגי לידו.
גם בואו נשים את הקלפים על השולחן - בוגי לא רק שהיה טיפש גדול, הוא גם לחלוטין שיחק משחק פוליטי עם ה"תמיכה" שלו בסגן הרמטכ"ל. שיחק ונכווה. אני לא מרחם עליו ובטח שלא אתגעגע אליו. הוא נבלה לא פחות גרועה מביבי.
אף אחד לא מדבר על השפעה פרקטית.
jol9 כתב:ואם היו מדיחים את שר החינוך לטובת ליברמן, גם היתה קמה מהומה כזאת?
זה שבוגי היה איש צבא מוכשר ואיכותי זה ידוע, אבל אני באמת לא מבין למה אזרח לא יכול להיות שר ביטחון טוב, ולמה הרקע הצבאי שלו, שרלוונטי 30 שנה אחורה, משחק כאן איזשהו תפקיד.
ליברמן הוא פוליטיקאי חכם ומנוסה, ובעל נסיון רב בעמדות האלה של קבלת ההחלטות. הוא לא יעשה מהפכות רעות, ואולי בניגוד לרמטכלים לשעבר, יהיה לו את האומץ להוביל מהלך הבראה כולל לצבא ולייעל אותו... מי יודע
roy1000 כתב:jol9 כתב:ואם היו מדיחים את שר החינוך לטובת ליברמן, גם היתה קמה מהומה כזאת?
זה שבוגי היה איש צבא מוכשר ואיכותי זה ידוע, אבל אני באמת לא מבין למה אזרח לא יכול להיות שר ביטחון טוב, ולמה הרקע הצבאי שלו, שרלוונטי 30 שנה אחורה, משחק כאן איזשהו תפקיד.
ליברמן הוא פוליטיקאי חכם ומנוסה, ובעל נסיון רב בעמדות האלה של קבלת ההחלטות. הוא לא יעשה מהפכות רעות, ואולי בניגוד לרמטכלים לשעבר, יהיה לו את האומץ להוביל מהלך הבראה כולל לצבא ולייעל אותו... מי יודע
יוני זה מצחיק אותי שאתה מאמין בזה. מה ליברמן עשה בקריירה הפוליטית שלו שגורם לך להאמין שמעניין אותו לעשות מהפכות במשרד הביטחון?
roy1000 כתב:MTA2311 כתב:roy1000 כתב:אבל איזו השפעה פרקטית יש לדבר הזה? חוץ ממשחקי הכבוד, מה זה משנה? הרי מדיניות הממשלה לא תשתנה ובמילא ביבי הוא ראש הממשלה הכי מנוסה שהיה פה בהסטוריה ככה שהוא לא חייב את בוגי לידו.
אף אחד לא מדבר על השפעה פרקטית.
אז למה זה חשוב?
jol9 כתב:לא יודע. אולי לא... מה שבטוח זה ששום רמטכ"ל לשעבר לא יעשה את זה...
ד"א, כמעט בשום משרד ממשלתי היום לא מכהן שר שהוא איש מקצוע בתחום.
אני מזכיר שרק לפני שלוש שנים, מונה לתפקיד שר האוצר אדם ללא שום הכשרה או השכלה בתחום, וזה לא היה נראה כזה נורא בזמנו.
גם לאיילת שקד אין בדיוק השכלה פורמלית או נסיון רלוונטיים, וגם שר האוצר הנוכחי לא מחזיק בשום תואר כלכלי רלוונטי.
MTA2311 כתב:לא מפריע לך שעושים ממך צחוק?
אולי זה עובר עם הגיל אבל אותי זה עדיין מטריף.
roy1000 כתב:jol9 כתב:לא יודע. אולי לא... מה שבטוח זה ששום רמטכ"ל לשעבר לא יעשה את זה...
ד"א, כמעט בשום משרד ממשלתי היום לא מכהן שר שהוא איש מקצוע בתחום.
אני מזכיר שרק לפני שלוש שנים, מונה לתפקיד שר האוצר אדם ללא שום הכשרה או השכלה בתחום, וזה לא היה נראה כזה נורא בזמנו.
גם לאיילת שקד אין בדיוק השכלה פורמלית או נסיון רלוונטיים, וגם שר האוצר הנוכחי לא מחזיק בשום תואר כלכלי רלוונטי.
אני לא חושב שאיילת שקד וכחלון אלו דוגמאות טובות לשרים אפקטיביים או ראויים. כמו שאתה רואה - לאף אחד מהם אין ממש יכולת לעשות שינויים משמעותיים במשרדים שלהם (גם לפיד עשה).
אז לא, ליברמן לא יעשה כלום. זה לא אסון גדול, אבל בוא נהיה רציניים ולא נטען כאילו הוא זה שיפתור את הבעיות המבניות של מערכת הביטחון בארץ.
jol9 כתב:אבל אני לא זוכר זעקות שבר כשהם קיבלו את התפקיד.
בואו ניתן לבן אדם לעבוד, ואז נחליט.
roy1000 כתב:jol9 כתב:אבל אני לא זוכר זעקות שבר כשהם קיבלו את התפקיד.
בואו ניתן לבן אדם לעבוד, ואז נחליט.
ההיתממות שלך נהדרת.
jol9 כתב:אני באמת לא מבין למה את לפיד כן קיבלת במשרד האוצר בשמחה וגם הצבעת עבורו, ופוליטקאי הרבה יותר חכם ומנוסה כמו ליברמן,
לא מקבל אצלך את הקרדיט הזה.
roy1000 כתב:jol9 כתב:אני באמת לא מבין למה את לפיד כן קיבלת במשרד האוצר בשמחה וגם הצבעת עבורו, ופוליטקאי הרבה יותר חכם ומנוסה כמו ליברמן,
לא מקבל אצלך את הקרדיט הזה.
הצבעתי ללפיד כי הוא היה האופציה הכי טובה בשבילי. אין לי שום אשליות לגבי מי הוא ומה הוא.
אני גם מבין טוב מאוד מי זה ליברמן. הוא אכן חכם ומנוסה. בין זה לבין להיות שר טוב או מתאים אין דבר וחצי דבר.
MTA2311 כתב:לא פחות חכם, לא פחות ערמומי, לא פחות ציני ולא בוחל בשום אמצעים.
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־6 אורחים