עולם הטניס - נובאק סלאם? עונת החימר יצאה לדרך

כאן מדברים על הכל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: עולם הטניס - US Open יצא לדרך

הודעהעל ידי jol9 » 09 ספטמבר 2011, 19:06

מארי עולה לחצי גמר אחרי משחק מצויין שלו וניצחון מצויין על איזנר.
היריב שלו בחצי יהיה רפא או רודיק.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 09 ספטמבר 2011, 21:23

רפא מצטרף לסקוטי וסוגר פיינל פור של ארבעת הבכירים בפעם השניה השנה. מחר יהיה יום של טניס ברמה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי misha » 09 ספטמבר 2011, 21:25

כל הטופ 4 לא אכזבו.

הלב רוצה פדרר-מארי, הראש אומר נדאל - נובאק :) can't wait.

jol9 כתב:אני חושב שהשיא לא רק שכבר נשבר, אלא ממש נופץ, ולדעתי זה קרה כבר לפני כמה ימים.

זה נכון. השיא הקדום היה 12, אתמול היינו כבר עם 15.
תמונה תמונה

"לכל שחקן יש את הגאווה שלו ומה שמביא לי את הגאווה זה לא הדקות או הנקודות אלא הניצחון"
~דריק שארפ~
סמל אישי של המשתמש
misha

הודעהעל ידי jol9 » 10 ספטמבר 2011, 08:38

misha כתב:כל הטופ 4 לא אכזבו.

הלב רוצה פדרר-מארי, הראש אומר נדאל - נובאק :) can't wait.

jol9 כתב:אני חושב שהשיא לא רק שכבר נשבר, אלא ממש נופץ, ולדעתי זה קרה כבר לפני כמה ימים.

זה נכון. השיא הקדום היה 12, אתמול היינו כבר עם 15.

אני אפילו לא יודע מה אני רוצה, פרט לזה שרפא יניף את הגביע. כל השאר לא איכפת לי.

היום הולך להיות יום טניס מהגדולים ביותר, וזה כולל גם את המשחק בין סרינה לווזניאקי.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי yiffy » 10 ספטמבר 2011, 13:16

בדו-קרב בין פדרר לג'וקוביץ' אין לי דרך להכריע. פדרר נראה יותר טוב בטורניר הזה, אבל עד שלא יוכח אחרת ג'וקוביץ' עדיין פייבוריט.

בחצי השני נדאל לא אמור להתקשות. ראיתי לא מעט משחקים של מארי מהטורניר וביכולת הנוכחית שלו אין לו מה למכור לדעתי מול ה-big three.
ד"א, תגלית מעניינת שהייתה לי מרבע הגמר שלו הוא שג'ון איזנר הוא הכפיל שלי עליי אדמות (למעט 19 הס"מ שמפרידים בינינו).
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי LIAV10 » 10 ספטמבר 2011, 19:03

הלוואי שרפא ייקח, אבל יש לי תחושה שפדרר ייקח למרות שהוא בכושר הכי חרא בקריירה שלו, פשוט קשה לי להאמין שהוא יסגור עונה בלי תואר גראנד סלאם לראשונה מ-2003...
וואמוס רפאאא!!!
תמונה
יאללה הביתה.
כולם.
סמל אישי של המשתמש
LIAV10

הודעהעל ידי yiffy » 10 ספטמבר 2011, 20:19

אאאאאאאההה!!!!!!
הלב שבור. אלוהים ישמור למה הוא לא יכול היה לקחת אחת משתי הנקודות משחק האלה...
פדרר שיחק נפלא בשתי המערכות הראשונות ואז הלך לישון. התעורר בחמישית אבל לא היה מסוגל לסגור את המשחק. איזה באסה...
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי jol9 » 11 ספטמבר 2011, 05:01

ליבי על אוהדי רוג'ר ששמט את המשחק בצורה הכי לא אופיינית לו, אחרי שהוא כבר היה לו ביד.
חבל מאוד, אבל זה מה יש.

רפא עשה את שלו ויפגוש את נובאק לגמר מסקרן נוסף ביום שני בלילה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי misha » 11 ספטמבר 2011, 08:55

yiffy כתב:אאאאאאאההה!!!!!!
פדרר שיחק נפלא בשתי המערכות הראשונות ואז הלך לישון. התעורר בחמישית אבל לא היה מסוגל לסגור את המשחק. איזה באסה...

לגמרי. ייקח לי זמן להתאושש מהמשחק הזה, כרגע אין שום רצון לראות טניס בזמן הקרוב.

פדרר כבר שבר אותו על האפס, מגיש למשחק, 40-15 ובמקום לגמור את הסיפור כמו שצריך, פתאום הגשות ראשונות לא נכנסות, הפורהנד מאכזב וכל מה שנשאר הוא סיפור שנובאק יספר לנכדים גם בעוד 50 שנה. בדיוק מה שקרה לפני שנה רק כפול שלוש. :sad1

לא אכפת לי מי ינצח בגמר, מצידי שניהם גם יכולים להיפצע (לא חמור) באמצע המשחק והראשון שיוכל לעמוד על הרגליים יזכה ;)
תמונה תמונה

"לכל שחקן יש את הגאווה שלו ומה שמביא לי את הגאווה זה לא הדקות או הנקודות אלא הניצחון"
~דריק שארפ~
סמל אישי של המשתמש
misha

הודעהעל ידי yiffy » 11 ספטמבר 2011, 12:23

misha כתב:

פדרר כבר שבר אותו על האפס, מגיש למשחק, 40-15 ובמקום לגמור את הסיפור כמו שצריך, פתאום הגשות ראשונות לא נכנסות, הפורהנד מאכזב וכל מה שנשאר הוא סיפור שנובאק יספר לנכדים גם בעוד 50 שנה. בדיוק מה שקרה לפני שנה רק כפול שלוש. :sad1

לא אכפת לי מי ינצח בגמר, מצידי שניהם גם יכולים להיפצע (לא חמור) באמצע המשחק והראשון שיוכל לעמוד על הרגליים יזכה ;)

מתוך דאגה למורשת פדרר והרצון שהוא יישאר השיאן של הזכיות בגראנד סלאם (לפחות בשנים הקרובות), בגמר שכזה אני מעודד את מי שהוא לא רפאל נדאל. זאת למרות שאני מחזיק מרפא הרבה יותר מנולה כבנאדם וספורטאי כאחד.
מה זה היה התנועות בבון הללו בסוף המשחק? מישהו צריך ללמד את הפרחח הזה להתנהג...
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי jol9 » 11 ספטמבר 2011, 14:51

yiffy כתב:
misha כתב:

מתוך דאגה למורשת פדרר והרצון שהוא יישאר השיאן של הזכיות בגראנד סלאם (לפחות בשנים הקרובות), בגמר שכזה אני מעודד את מי שהוא לא רפאל נדאל. זאת למרות שאני מחזיק מרפא הרבה יותר מנולה כבנאדם וספורטאי כאחד.
מה זה היה התנועות בבון הללו בסוף המשחק? מישהו צריך ללמד את הפרחח הזה להתנהג...

אני מבין מאיפה זה מגיע. גם אני לא סובל את דג'וקוביץ' וההתנהגות שלו, והוא מרגיז אותי ברמות, אבל בשביל שלפדרר לא יהיה סיכוי לזכות בסלאם הזה,
העדפתי אותו. האמת שזה ממש היה גבולי. לא באמת העדפתי מישהו במשחק הזה...
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי שחף » 11 ספטמבר 2011, 14:52

אוף, חבל שפיספסתי את זה. לראות את פדרר מפסיד אחרי 2-0 במערכות ושני מאצ' פוינטס לטובתו? תענוג צרוף.
שחף

הודעהעל ידי jol9 » 11 ספטמבר 2011, 16:12

שחף כתב:אוף, חבל שפיספסתי את זה. לראות את פדרר מפסיד אחרי 2-0 במערכות ושני מאצ' פוינטס לטובתו? תענוג צרוף.

חשבתי שאתה פדרריסט. מה נסגר?
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי yiffy » 11 ספטמבר 2011, 17:10

jol9 כתב:
שחף כתב:אוף, חבל שפיספסתי את זה. לראות את פדרר מפסיד אחרי 2-0 במערכות ושני מאצ' פוינטס לטובתו? תענוג צרוף.

חשבתי שאתה פדרריסט. מה נסגר?

איזה, שחף הוא hater ידוע לשמצה...
:evil
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי שחף » 11 ספטמבר 2011, 18:44

מה שההפסדים האלה עשו לדעתי זה מחקו סופית לדעתי את תדמית הקרחון והרובוט שנוצרה לפדרר בשנות השיא שלו. נאדאל מעולם לא הפסיד בסלאם עם 2-0 לטובתו, קל וחומר עם שני מאצ' פוינטס לזכותו. לפדרר זה קורה כבר פעם שנייה ברציפות. אני חושב שכשיסתכלו על זה בעתיד, עצם זה שפדרר לא התרסק להפסדים בשמינית גמר וסיבוב שלישי והעובדה שהוא לא נפצע כמעט לא תפעל לטובתו. בסופו של דבר ביכולת שלו הוא לא נפל בצורה משמעותית כמו העובדה שצמחו לו מתחרים ראויים שלא היו בסבב כשהוא היה בשיאו. הוא לא ייזכר לדעתי כספורטאי מושלם מהסוג של ג'ורדן.
שחף

הודעהעל ידי yiffy » 11 ספטמבר 2011, 18:51

לדעתי אתה כמובן טועה ובגדול,
בניגוד לתיאוריה ששונאי פדרר אוהבים לקדם, בהחלט חלה נסיגה משמעותית ביכולת שלו בשנים האחרונות. לרוב היא לא קשורה לכושר פיזי נטו, אבל כן ליציבות במשחק ובראש לאורך זמן. החל משנת 08' (במהלכה הוא גם לקה במחלת הנשיקה) הוא עושה הרבה יותר טעויות לא מחויבות, דבר שהקשה עליו מאוד בעיקר מול נדאל ובהמשך גם מול טניסאים אחרים. דעתי היא שאין שאלה בכלל לגבי פדרר בכושר השיא שלו מול נדאל וג'וקוביץ' של היום - הוא לוקח אותם עם סטייל ואח"כ עוצר בדרך הבייתה להביא למירקה טייק-אווי. כרגע הוא הטניסאי הגדול בכל הזמנים ובכל מקרה הוא ייזכר כאחד הספוטאים הטובים בהיסטוריה, ששלט ביד רמה בעולם הטניס במשך תקופה ארוכה במיוחד. רעל ושמחה לאיד לא ישנו את זה.

נדאל מעולם לא הפסיד בגראנד סלאם כשהיה בפיגור שתי מערכות? חוכמה גדולה. בוא נדבר כשנדאל יהיה בן 30 (אם לשפוט לפי הסגנון הפיזי שלו, בכלל לא בטוח שהוא אפילו יהיה בטופ בגיל הזה).
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי שחף » 11 ספטמבר 2011, 19:04

פדרר היה עם מאזן שלילי מול נאדאל עוד בשנות השיא שלו, שזה די מתנגש עם מה שאתה אומר. אני חושב שסך הכל נחסכה לאוהדי פדרר חוויה מפוקפקת בלצפות בשור הספרדי מפרק אותו(שוב) בגמר גראנד סלאם עם ההפסד לנובאק, כי פדרר לא היה מחזיק פיזית משחק מול נאדאל אחרי 5 מערכות אינטנסיבות מול דיוקוביץ'. נאדאל וגם נובאק כמעט ולא קיבלו את הפריבלגיה לשחק בגמר גראנד סלאם מול כל מיני בגדטיסים. אי אפשר להכחיש שהסבב היה בשפל שלו בשנות השיא של פדרר. טניסאים כמו טסונגה ודל פוטרו שלא מדורגים אפילו בטופ 5 הרבה יותר מוכשרים מחבר'ה כמו רודיק וחואן קרלוס פררו שהובילו את הסבב לפני שפדרר השתלט עליו.
שחף

הודעהעל ידי yiffy » 11 ספטמבר 2011, 20:00

לפדרר יש שני ווימבלדונים מניצחונות בגמר על אחד שבא ממיורקה וטוען ששמו רפאל נדאל. יש לו גם יו.אס.אופן על הגב של ג'וקוביץ' ואפילו אחד שהושג מול אגאסי. מעבר לכך, רודיק ופררו בשיאם היו שחקנים נפלאים, אם כי לא בקליבר של פדרר, נדאל וכו'.
בו לא נשכח שפדרר זכה ב-GS הראשון של ב-03' ונדאל כבר ב-05', אז התקופה בה "לא הייתה לו יריבות" לא נמשכה יותר מדי זמן.

אני לא מתכחש לעובדה שביריבות פדרר-נדאל הספרדי נמצא עם ידו על העליונה. כבר יצא לנו לדסקס את זה בפורום. הדעה שלי (ולא רק שלי) לאופי המאזן היא שבמחצית הראשונה של היריבות נדאל היה בלתי מנוצח על חימר אבל חלש מאוד בשאר המשטחים ופדרר טוב בכולם ולכן הם שיחקו את עיקר המפגשים רק על החימר בו נדאל כמובן עדיף. היום נדאל שחקן שלם יותר, ופדרר מצידו כבר לא טוב כמו פעם, אבל המשחקים ביניהם עדיין מרגשים. גמר ה-ATP בלונדון, בו פדרר ניצח, היה נפלא וכמוהו גם גמר הרולאן גרוס האחרון בו זכה נדאל.
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי jol9 » 11 ספטמבר 2011, 20:36

לי יש דעה די מוצקה בעניין היריבות בין רוג'ר לרפא ולשאלת הגדולה באופן כללי.
אין ספק ששניהם ספורטאים ענקיים - אולי שני הטניסאים השלמים ביותר אי פעם, לכל הפחות ב-4 הראשונים (יחד עם פיט ובורג).

רפא תמד ייקח איתו את המאזן בינהם, ואת העובדה שהוא ניצח את רוג'ר יותר, ולא רק על חימר (האמת שאני לא מדבר על רפא אלא על האוהדים שלו כמובן).
פדרר ייקח איתו את הסלאמים בהם זכה, שבינתיים אין לזה תשובה.

אני חושב שמה ששחף אומר זאת עובדה - רפא הוא בעצם בחור די חסר מזל, עד כמה שזה אפשרי. דווקא בשנות השיא שלו הוא חווה פציעה ב09 ועונה היסטורית כמו זו של דג'וקוביץ' העונה.
אין ספק שזה עלה לו לפחות בשני סלאמים, אם לא שלושה. מנגד רוג'ר נהנה תקופה די ארוכה מסבב חסר שיניים וחסר מתחרים.
אוהדי פדרר אוהבים להגיד שרפא זכה בסלאם הראשון שלו כבר ב05, אבל ברור לכולם שרפא המתחרה האמיתי לפדרר הוא רפא של מודל 08 או לכל הפחות 07.

בכל מקרה, צריך לזכור שלכל אחד מהם היו את השנים הגדולות שלהם (ואצל רפא אני מאוד מקווה שיהיו עוד כאלה) וששניהם מהווים מודלים לספורטאים ולהתנהגות, בניגוד לשחצן הסרבי.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי yiffy » 12 ספטמבר 2011, 04:14

את הטענה שרפא חסר מזל בגלל הפציעה אני לא מקבל. כל מי שראה אותו חוצב את ברכיו במשחקים על כל המשטחים (בעיקר הקשים) היה יכול להגיד שפציעה עבור שחקן עם סגנון כזה היא דבר בלתי נמנע. זה סגנון שהוא בחר ושהוא מוציא לפועל בצורה מושלמת, אבל יש לזה השלכות.

לגבי הפריצה של נולה, אין ספק שזה נכון וייתכן שרפא הפסיד ועוד יפסיד כמה סלאמים טובים בגלל זה. יחד עם זאת, אפשר להגיד בדיוק אותו הדבר על פדרר. היו לו 4 גמרי RG מול נדאל. האם היה באותם שנים שחקן חימר טוב יותר מפדרר להוציא את נדאל? אפילו את נולה ביכולת הכי גבוהה שלו אי פעם הוא בעט מחצי הגמר. אפשר בקלות לתת לו 3 מתוך 4 הגמרים הללו, וזה עוד בלי להתחשבן על ווימבלדון 08' ואוסטרליה 09'.

השאלה הגדולה בסופו של דבר היא האם נדאל ימצא תשובות לג'וקוביץ' 2.0. פדרר ראה את הפריצה הגדולה של נדאל, אך לא הוריד את הראש. אם אפשר לומר שנדאל "הפציע" עם ווימבי 08' ואוסטרליה 09', הרי שפדרר זכה מאז ב-4 סלאמים נוספים - ועוד בכל אחד מהארבעה. כעת לנדאל יש את האתגר של להישאר בטופ נוכח היריבות החדשה.

בנוגע לאותה יריבות, אני חושב שהגמר היום הוא בעל חשיבות מכרעת, בדומה לזה של ווימבלדון 08'. אם נדאל יפסיד בו, לא יהיה ספק שהוא תמיד יהיה מס' 2 ביריבות הזו. כמדומני שפדרר מעולם לא הפסיד 5 גמרים לנדאל באותה שנה, ואילו נדאל הפסיד מס' זה לנולה ועוד על כל 3 המשטחים. ניצחון היום תהיה תשובה ניצחת לנתון המדהים הזה. הפסד - ההיפך המוחלט.
yiffy
חבר כבוד

הקודםהבא

חזור אל פורום שכונה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־7 אורחים