עולם הטניס 4 - עונת 2014 נכנסת להילוך גבוה

כאן מדברים על הכל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: עולם הטניס 4 - 2014 בפתח. מי ישלוט באוסטרליה?

הודעהעל ידי jol9 » 28 דצמבר 2013, 15:17

דירוג תארי הGS של החניכים + המאמנים...

רוג'ר (17) ואדברג (6) - 23
רפא (13) וטוני (0) - 13
נובאק (6) ובקר (6) - 12
אנדי (2) ולנדל (8) - 10

האמת, אני מאוד מאוד אוהב את המגמה הזאת. גם לראות את הגדולים האלה חוזרים למרכז הבמה וגם הידיעה שהסופרסטארים של היום, מעריכים את הכוכבים
הגדולים של אז.
צריך לציין שגם מקנרו וכמובן גם וילאנדר נמצאים במרכז העניינים בשידורי הטלויזיה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי LIAV10 » 28 דצמבר 2013, 15:41

נקודה אחרונה מצחיקה למשחק :D
תמונה
יאללה הביתה.
כולם.
סמל אישי של המשתמש
LIAV10

הודעהעל ידי jol9 » 28 דצמבר 2013, 22:27

פורסמה ההגרלה של הטורניר בקטאר.

בטורניר משתתפים לא מעט כוכבים - רפא, פרר, מארי, ברדיץ' וגאסקה מהטופ 10 ועוד כמה מהדרג השני.

רפא קיבל אתגר כשיפגוש במשחק הרשמי הראשון שלו בעונת 2014, את אחד הטניסאים הבודדים בהיסטוריה שיש לו מאזן שלילי מולם (ולא סתם הפסד) - רוסול.
אם יצליח לעבור אותו, אז אתגר גדול נוסף יחכה לו ברבע בדמות גולביס.
רבע הגמר המקביל כנראה יפגיש את קולשרייבר וברדיץ'.

מארי הוגרל בסיבוב נגד טניסאי קטארי שקיבל WC. בסיבוב אחרי יפגוש כנראה את פלוריאן מאייר למפגש לא פשוט וברבע צפוי לחכות לו ורדסקו.
הרבע המקביל כולל את פרר שקיבל הגרלה לא קלה - דולגופולוב, אח"כ דווידנקו/ברנדס ואח"כ גאסקה.

יחסית לטורניר 250, יש רשימה מאוד מרשימה של טניסאים. אני מניח שיש לזה קשר לכסף.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 02 ינואר 2014, 00:42

עונת הטניס כבר החלה ורפא, מארי, פדרר ואחרים כבר החלו להתחמם ומתוח איברים לקראת אליפות אוסטרליה הפתוחה
שתחל בעוד שבועיים.

רפא עלה לרבע הגמר של הטורניר בקטאר, ויפגוש שם את גולביס המצויין. רפא די התקשה בשני הסיבובים הראשונים, ואף איבד
מערכה היום מול קאמקה, אבל באמת שהיריבים שהוא קיבל, הם לא קלים בכלל.
מארי, פרר, ברדיץ' וגאסקה כבר נפרדו מהטורניר עם הפסדים מוקדמים.

פדרר ניצח את ניימינן במשחק הראשון שלו והטניסאי היחיד שיכול להקשות עליו להערכתי הוא נישיקורי היפני, אותו הוא יכול לפגוש רק בגמר.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 03 ינואר 2014, 15:45

עידכון.
פדרר בינתיים נראה טוב (ע"פ התוצאות) ושחט בקלילות שני יריבים לא רעים בטורניר בבריסביין.
האתגר המעניין יותר עבורו צריך להגיע בגמר - יואיט או נישיקורי.

רפא עבר אתמול את גולביס במשחק צמוד וקשה כרגיל, ובחצי הגמר יתמודד מול יריב לא מוכר.
בצד השני יתמודדו מונפיס ומאייר הגרמני.

דודי משחק בדקות אלה ברבע הגמר בצ'נאי מול רוג'ר-וזלין.
דודי הפסיד את הסט הראשון 5-7 וכעת הם בסיום המערכה השניה עדיין ללא הכרעה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי or163 » 03 ינואר 2014, 16:17

דודי ניצח את המערכה השנייה בשובר שיוויון.

טוב מאוד לדעתי שרוג'ר הלך השנה לבריסביין ולא לדוחא, חשוב מאוד שיפתח את השנה עם ביטחון ואיזו זכייה בטורניר, מה גם שבסופו של דבר גם דוחא וגם בריסביין טורנירים של 250.
אני מניח שבדוחא מושכים שחקנים גדולים עם כסף על עצם ההשתתפות ובגלל זה הרמה שם כל כך גבוהה יחסית לטורניר 250.

עריכה: דודי הפסיד 6-0 בשלישית, חבל מאוד. הוא היה יכול לעשות יותר מרבע גמר עם ההגרלה שקיבל בטורניר הזה לטעמי.
סמל אישי של המשתמש
or163

הודעהעל ידי jol9 » 03 ינואר 2014, 20:22

רפא עלה לגמר אחרי ניצחון קשה בשלוש מערכות על גויובצ'יק הגרמני, שנתן אחלה הצגה, כולל 12 נק' ראשונות מתוך 13!!

חצי הגמר השני יפגיש את פלוריאן מאייר הגרמני הותיק והטוב שהדיח את מארי, מול מונפיס שהדיח את גאסקה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 04 ינואר 2014, 21:12

רפא לוקח את דוחה עם ניצחון בשלוש מערכות על מונפיס. רפא הראה יכולת לא מדהימה בכלל בטורניר הזה, אבל הדחות מוקדמות
של מדורגים בכירים אחרים, וריכוז שלו מתי שצריך, הביאו לו את התואר.
מול מונפיס, בקטעים שראיתי, רפא היה בסה"כ בסדר גמור. פה ושם קצת איבוד ריכוז, אבל בגדול, זה נראה טוב יותר מאתמול.

פדרר יפגוש את יואיט בגמר ראשון של בני 30 ומעלה בעונת 2014, בבריסביין. היום יואיט גבר בשלוש על נישיקורי ורוג'ר בשלוש על שארדי.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי שחף » 04 ינואר 2014, 22:09

יוני, איזה משטח נחשב מהיר יותר, זה במלבורן או זה בניו יורק? נורא מוזר לי שלרפא יש שני תארים בארה"ב ורק אחד באוסטרליה, למרות שבתחילת השנה הכושר שלו אמור להיות הרבה יותר טוב מאשר בסופה, אז הוא בדרך כלל שחוק יחסית(ולכן לדעתי גם לא זכה עד עכשיו בטורניר סוף השנה)
שחף

הודעהעל ידי jol9 » 04 ינואר 2014, 22:45

שחף כתב:יוני, איזה משטח נחשב מהיר יותר, זה במלבורן או זה בניו יורק? נורא מוזר לי שלרפא יש שני תארים בארה"ב ורק אחד באוסטרליה, למרות שבתחילת השנה הכושר שלו אמור להיות הרבה יותר טוב מאשר בסופה, אז הוא בדרך כלל שחוק יחסית(ולכן לדעתי גם לא זכה עד עכשיו בטורניר סוף השנה)

אוסטרליה נחשב לאיטי יותר.
תראה, רפא הפך עם השנים להיות טניסאי hard court איכותי מאוד.
הסיבה שאין לו יותר תארים בשנים האחרונות הוא נובאק דג'וקוביץ' שניצח אותו במשהו כמו 5-6 גמרים במשטחים הקשים בשנים האחרונות, כולל בגמר
ארה"ב ואוסטרליה. את כל השאר הוא מנצח די בקביעות על הקשים.

לגבי התוצאות שלו באוסטרליה ובפתיחת העונה בכלל:
מרגע שהוא פרץ גם על המשטחים הקשים, הוא נותן בסה"כ הופעות לא רעות באוסטרליה. 2009 זכה, 2010 נתקל במארי ברבע הגמר וגם
נפצע לקראת הסוף (לא בגלל זה הפסיד), ב2011 נפצע בתחילת ההתמודדות ברבע הגמר מול פרר. אם היה צולח ונשאר כשיר, להערכתי היה לוקח
את הטורניר. ב2012 הפסיד רק לנובאק בגמר הכי צמוד שאפשר. ב2013 לא השתתף.

לדעתי רפא הוא טניסאי שלוקח את הזמן שלו בהתחלה של עונות. הוא לא מגיע וטורף את הסבב על ההתחלה, ולכן הוא גם כמעט
לא לוקח שום תואר בחודשיים הראשונים של העונה.

בכל אופן, לאוזי הוא יגיע בשיא המוטיבציה. מדובר בטורניר חשוב מאוד עבורו. גם לזכות, ולהיות היחיד בעידן הפתוח עם לפחות 2 זכיות בכל GS,
גם בשביל לבלום את הדהירה של נובאק עוד מהעונה שעברה וגם בשביל לפתוח צוהר אמיתי ומשמעותי לעבר היעד האולטימטיבי של 17 GSים...
כמובן שצריך לקחת בחשבון שרפא פותח די לאט, ואני מקווה שלא ייקבל איזשהי הגרלה רצחנית בטורניר הזה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 05 ינואר 2014, 12:21

יואיט הצליח לגבור על פדרר בגמר בריסביין הבוקר ב-3 מערכות.
עושה רושם שיואיט מצליח לנצל את ההזדקנות של רוג'ר, ולשפר את המצ'אפ העגום שלו מולו.

מעניין שפדרר לא התקשה כלל מוך שני טניסאים לא רעים כמו ניימינן ומטוסביץ', אבל מול יואיט שלא אמור להיות טוב מהם בהרבה, הוא כשל.

בכל אופן, פדרר לא מצליח להשלים את התכנית שלו ולקחת תואר מוקדם.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 10 ינואר 2014, 08:15

פורסמה ההגרלה לאוסטרליה.

רפא קיבל את הסיבוב הראשון הכי קשה שאפשר כנראה - טומיץ' האוסטרלי... שנמצא בכושר טוב ויהנה מהדחיפה של הקהל המקומי.
אם רפא יצלח את המבחן הקשה הזה, בסיבוב השני יחכה לו יריב פחות מוכר, ובהמשך הדרך אם וכאשר מונפיס כנראה בשלישי, נישיקורי או יואיט
בשמינית ודלפו ברבע. הגרלה רצחנית לרפא. אחת הקשות שאני זוכר בטורניר GS.
בחצי המקביל התמקמו להם מארי המתקמבק שקיבל שלושה סיבובים ראשונים נוחים (סואדה היפני, שחקן שעלה מהמוקדמות וכנראה פלי לופז).
בשמינית כבר אמור לחכות לו מבחן קשה מאוד בדמותם של קולשרייבר או איזנר.
פדרר גם קיבל יריב אוסטרלי בסיבוב הראשון, אבל לא ממש מוכר - דאקוורד. בשני יחכה סטפאנק למשחק לא קל ולשלישי כנראה ורדסקו.
בשמינית יגיע המבחן הגדול ביותר כנראה מול טסונגה (אם לא יופתע ע"י סימון בדרך). וברבע כאמור מארי.

פרר כהרגלו קיבל את הרבע הנוח ביותר, אבל הפעם הוא קיבל את החצי של נובאק על הראש.
פרר יפגוש בסיבוב הראשון את גונזלס הקולומביאני, ובהמשך בסיבוב השלישי אמור לחכות לו שארדי או דולגופולוב ובשמינית יאנוביץ' או יוז'ני.
רבע הגמר זימן לפרר את ברדיץ' שגם הוא קיבל דרך די קלה עד לרבע הגמר.

ולבסוף, נובאק. בסיבוב הראשון הוא יפגוש את לאקו הסלובני. בשני את מונטנייס/מאייר הארגנטינאי. בשלישי ייחכו לו איסטומין, טורסונוב או בגדאטיס,
בשמינית גולביס או פוניני (או דודי סלע שיפתח מול ניימינן בסיבוב הראשון). מול גולביס זה יכול להיות מאתגר ומעניין, אלא שהלטבי נוטה לפשל בסלאמים,
ולא סביר שיגיע לשם בכלל.
אבל המשחק הכי מעניין ייחכה לנובאק ברבע הגמר מול סטאן וורינקה, שמשך אותו פעמיים עד הקצה לפני שנה באוסטרליה ובארה"ב. אם סטאן לא יימעד
מול גאסקה בדרך, זה צפוי להיות משחק חם ומעניין.

סה"כ אפשר להגיד שרפא קיבל את ההגרלה הקשה ביותר, גם לפדרר בכושר הנוכחי זאת הגרלה לא פשוטה (בעיקר טסונגה בשמינית), וגם למארי יהיה לא פשוט
בכלל לצלוח את הרבע שלו.
יש פוטנציאל לשלושה משחקי רבע גמר מרתקים - נובאק - סטאן, רפא - דלפו ומארי - פדרר, והאוסטרלים כבר מחכים לזה בכליון עיניים...
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 10 ינואר 2014, 14:02

האמת זה תמיד היה הgs שאני פחות אוהב. מגרש לא מאוד מהיר, תנאים מאוד קשים וכושר פחות טוב של השחקנים כי מדובר בתחילת העונה. כמובן שבגלל השעות גם כמעט לא יוצא לי לראות משחקים בלייב.

אין לי הרבה ציפיות לגבי רוג'ר. אני מאוד אופתע אם יעבור את השמינית.
אכן הגרלה קשה לרפא.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי jol9 » 10 ינואר 2014, 14:18

MTA2311 כתב:האמת זה תמיד היה הgs שאני פחות אוהב. מגרש לא מאוד מהיר, תנאים מאוד קשים וכושר פחות טוב של השחקנים כי מדובר בתחילת העונה. כמובן שבגלל השעות גם כמעט לא יוצא לי לראות משחקים בלייב.

אכן הגרלה קשה לרפא.

נו... אתה רואה? לא היה קשה, נכון?

הבנתי שהעניין יורד מעט בגלל פדרר, אבל עדיין אפשר לדבר ולדון על טניס, כי הוא לא התחיל עם פדרר ולא צריך להיגמר בגללו...
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 10 ינואר 2014, 14:23

jol9 כתב:
MTA2311 כתב:האמת זה תמיד היה הgs שאני פחות אוהב. מגרש לא מאוד מהיר, תנאים מאוד קשים וכושר פחות טוב של השחקנים כי מדובר בתחילת העונה. כמובן שבגלל השעות גם כמעט לא יוצא לי לראות משחקים בלייב.

אכן הגרלה קשה לרפא.

הבנתי שהעניין יורד מעט בגלל פדרר, אבל עדיין אפשר לדבר ולדון על טניס, כי הוא לא התחיל עם פדרר ולא צריך להיגמר בגללו...

אצלי לפחות העניין לא ירד בכלל. אני עדיין רואה המון טניס( גם באינטרנט). סתם קשה לדבר פה עם אוהדי רפא, שנמצא בשלב אחר לגמרי של הקריירה.
בערך כמו לדבר עם אוהדי ריאל בפורום כדורסל.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי jol9 » 10 ינואר 2014, 14:29

MTA2311 כתב:
jol9 כתב:

אכן הגרלה קשה לרפא.

אצלי לפחות העניין לא ירד בכלל. אני עדיין רואה המון טניס( גם באינטרנט). סתם קשה לדבר פה עם אוהדי רפא, שנמצא בשלב אחר לגמרי של הקריירה.
בערך כמו לדבר עם אוהדי ריאל בפורום כדורסל.

כל השרשור הזה משתתפים בו 5 אנשים בלחץ. איזה אוהדי רפא? שחף שבא לבקר פעם בחודש? אני? ליאב?
יש כמה פורומים באינטרנט שעוסקים בטניס, ושם באמת המצב קשה ולא נעים להיכנס כשהשחקן שלך מפסיד (לפחות היה לפני כמה שנים),
אבל כאן??
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי שחף » 10 ינואר 2014, 22:00

אני לא מאוהדי פדרר, אבל אני חייב לומר שההערכה שלי אליו גדלה לאור איך שהוא מצליח להישאר רלוונטי יחסית בגילו, בזמן שסמפראס בגיל יותר צעיר כבר הפסיד להראל לוי.
שחף

הודעהעל ידי jol9 » 11 ינואר 2014, 00:12

שחף כתב:אני לא מאוהדי פדרר, אבל אני חייב לומר שההערכה שלי אליו גדלה לאור איך שהוא מצליח להישאר רלוונטי יחסית בגילו, בזמן שסמפראס בגיל יותר צעיר כבר הפסיד להראל לוי.

פדרר אכן נשאר רלוונטי והוא גם עושה את זה בעידן כמעט בלתי אפשרי. היום בניגוד לעבר, אתה יודע, שבשביל לזכות בטורניר נחשב, אתה תצטרך לעבור
דרך מישהו מהגדולים ביותר.

עשיתי רפרוף קטן בוויקיפדיה, וגיליתי שסבב הטורנירים שמכונים היום ATP 1000 ופעם כונה ATP MASTERS SERIES קיים משנת 1990. בשנות ה-90,
היו המון המון טניסאים מעולים, והיה הגיוני לחשוב שרוב התארים יתחלקו בינהם, וכך אכן היה.
סאמפראס, אגאסי, צ'אנג, קורייר, אדברג, בקר - כל השמות האלה מופיעים ברשימות כזוכים או כפיינליסטים. אבל מה שמעניין שיש המון המון
שמות אלמוניים של טניסאים שלא עשו דברים יותר מדי גדולים בקריירה למשל - אנדריי צ'סנוקוב, חואן אגילרה, קארל נובצ'ק, אמיליו סנצ'ז (האח של
ארנצ'ה), מיקאל פירנפורס, רוברטו קרטרו, וויין פריירה, כריס וודרוף, אלברט פורטאס, אנדריי פאבל, ואחרים.
חלק מהשמות אלמוניים לחלוטין, שהיום הגעה לרבע הגמר היתה הישג עבורם.

אם ניקח את הסבב משנת 2005 (שנת הפריצה של רפא), אפשר יהיה לראות בעיקר את השמות של הG4 מככבים כל שנה ושנה.
פעם ב מסתנן איזה טסונגה, ברדיץ', פרר, נלבי או דווידנקו, אבל אלה היו שחקנים מהטופ של הטניס בתקופה בה זכו.

כל הסיפור הזה נועד להמחיש, עד כמה קשה היום לזכות בתואר משמעותי, ואפילו תארים פחות גדולים של ATP 500 וATP 250 הפכו למאתגרים יותר.
כמעט בכל טורניר כזה יש נציגים מהטופ 20, וכמעט כל הטניסאים האלה מעולים, אתלטיים, מוכשרים, פיזיים וטובים.
העידן היום הוא פשוט קשה מאוד.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי LIAV10 » 11 ינואר 2014, 00:26

רוב הסלאמים של פדרר היו נגד כל מיני יואיטים ורודיקים וכמובן סבא פיט.
(אני סתם מחממם עכשיו את העניינים)
תמונה
יאללה הביתה.
כולם.
סמל אישי של המשתמש
LIAV10

הודעהעל ידי jol9 » 12 ינואר 2014, 23:04

טוב, הלילה זה מתחיל.
המשחקים הבולטים - פרר מול גונזלס, בוריס בקר (לא נראה לי שנובאק צריך להגיע בכלל למגרש עד לרבע הגמר בערך) נגד לאקו,
סטאן נגד גולובב, ברדיץ' נגד נדובייסוב.
מי שמעוניין יכול להתעורר ב-2 בלילה ולפתוח את היורוספורט שם ישודרו המשחקים.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הקודםהבא

חזור אל פורום שכונה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־3 אורחים