28 נובמבר 2014, 02:00
28 נובמבר 2014, 08:20
Roni1 כתב:ככה נראה ארגון זכויות אדם אלים ולא מוסרי:
http://www.btselem.org/hebrew/jerusalem ... _innocents
בהודעה הראשונה שהם פרסמו בפייסבוק בנושא, הם קראו למחבלים ״ההרוגים״ ושינו את זה אחרי שקיללו אותם.
כמו כן, בג״ץ נענה לעתירה של 8 ארגוני זכויות אדם והוציא צו מניעת הריסת בתי המחבלים מהר נוף.
והנה עוד אחת: https://m.facebook.com/story.php?story_ ... o.php&_rdr
האויבים שלנו הם בכלל לא פלסטינים או מוסלמים. כנראה שלכל דור בעם הזה יהיה את הקאפו שלו.
28 נובמבר 2014, 08:25
jol9 כתב:אני באמת לא מצליח להבין איך התנועות האלה לא יוצאות מחוץ לחוק כמו כהנא למשל. בדיוק אותו הדבר.
28 נובמבר 2014, 08:30
28 נובמבר 2014, 09:44
roy1000 כתב:אחד הדברים ההזויים שנתקלתי בו בשנים האחרונות זה סיפור חוק הלאום.
הרי כשביבי בא וביקש מאבו-מאזן להכיר במדינת ישראל כמדינת הלאום היהודי ואבו מאזן סירב, אז אמרו למה ביבי צריך הכרה מאבו מאזן? מדינת ישראל יכולה להגדיר את עצמה איך שהיא רוצה והיא לא צריכה אישור מאף אחד.
עכשיו כשבאים להעביר את חוק הלאום (שהוא חוק ממש לא בעייתי ולא משנה שום סטטוס קוו) אז פתאום כולם יוצאים אחוזי אמוק ומדברים על סוף הדמוקרטיה (לא פחות) וגזענות (כאילו שהעם היהודי יש לו איזה טהרת גזע) ועוד כל מיני שטויות הזויות. זה מה שיפה אצל אלו ששואפים לחסל את המדינה - אין להם שום בעיה לזגזג ולשנות את העמדות שלהם. הייתי מכבד אנשים כאלה הרבה יותר אם פשוט היו אומרים שהם בעד מדינת כל אזרחיה עם כל המשמעויות של זה במקום ללכת סחור סחור.
28 נובמבר 2014, 09:59
28 נובמבר 2014, 10:45
jol9 כתב:השאלה היא האם על החוק הזה צריך לפרק קואליציה שאמורה להיות חילונית אזרחית, ולתת איזשהו מענה למעמד הביניים.
שאלה נוספת, האם ביבי באמת חושב שהוא לא ייאבד את השלטון, כשהוא מתחייב לחרידים מראש עוד לפני הבחירות... את הקול שלי הוא בוודאות יאבד.
28 נובמבר 2014, 10:49
Roni1 כתב:הקשר עם החרדים זו כנראה הדרך היחידה של הימין להישאר בשלטון. אבל זה לא באמת משנה שהם בחוץ עכשיו, המצב כאן לא הפך לטוב יותר. והקואליציה הזאת צריכה להתפרק כי היא לא מצליחה להעביר שום חוק ולא רק את חוק הלאום, מעמד הביניים לא מעניין שם אף אחד.
אגב, אלה שזועקים עכשיו על קץ הדמוקרטיה הצביעו לא מזמן על סגירת עיתון.
28 נובמבר 2014, 10:51
roy1000 כתב:jol9 כתב:השאלה היא האם על החוק הזה צריך לפרק קואליציה שאמורה להיות חילונית אזרחית, ולתת איזשהו מענה למעמד הביניים.
שאלה נוספת, האם ביבי באמת חושב שהוא לא ייאבד את השלטון, כשהוא מתחייב לחרידים מראש עוד לפני הבחירות... את הקול שלי הוא בוודאות יאבד.
אין סיבה לפרק את הקואליציה, אבל אני ממש לא מבין את המתנגדים לחוק הזה, בטח שלא מצידו של לפיד שאמור להיות ציוני. ליבני זה בכלל בדיחה. היא הרי תימחק בבחירות, אז על שום מה למה ההתנגדות שלה?
28 נובמבר 2014, 10:54
28 נובמבר 2014, 10:55
Roni1 כתב:או שהיא תחבור למפלגת העבודה, זה יהיה יותר כיף מהפסד של הפועל.
28 נובמבר 2014, 10:59
Roni1 כתב:או שהיא תחבור למפלגת העבודה, זה יהיה יותר כיף מהפסד של הפועל.
28 נובמבר 2014, 11:05
roy1000 כתב:Roni1 כתב:או שהיא תחבור למפלגת העבודה, זה יהיה יותר כיף מהפסד של הפועל.
אין שום סיכוי. מפלגת העבודה הפכה להיות ממפלגת מרכז-שמאל למפלגת ההזויים של יחימוביץ' - מיכאלי - בוז'י. לבני פשוט תימחק בגלל טמטום פרופר, אבל קשה לי להגיד שאני מצטער.
28 נובמבר 2014, 13:13
28 נובמבר 2014, 13:49
28 נובמבר 2014, 14:52
28 נובמבר 2014, 16:02
Roni1 כתב:לא יקרה. הם יכנסו לממשלה גם בלי שום הבטחות, המרחק מהכיסאות קשה להם.
28 נובמבר 2014, 16:16
jol9 כתב:Roni1 כתב:לא יקרה. הם יכנסו לממשלה גם בלי שום הבטחות, המרחק מהכיסאות קשה להם.
בוודאי שיקרה. הם גם ייכנסו לממשלה וגם ייקבלו הרבה. למה? למה לא בעצם.
28 נובמבר 2014, 16:16
jol9 כתב:כבר בבחירות האלה היו איזה 3-4 מפלגות מרכז "קלאסיות". אז בבחירות הבאות יצטרפו עוד כמה, ואולי כמה יתאחדו.
כבר שנים מדברים על שינוי שיטת הממשל, אבל פרט להעלאת אחוז החסימה לא עושים שום דבר. יש כ"כ הרבה סוגי ממשל בעולם, אי אפשר להקים איזו וועדה שתבחן ותמליץ,
ואשכרה לקחת את ההמלצות שלה ולממש אותם?
28 נובמבר 2014, 16:26
Roni1 כתב:השאלה מה הם יקבלו, לא מעניין אותי מה הם עושים בישיבות, הישיבות שלהם תורמות למדינה בערך כמו החממות הפוסט ציוניות של מדעי הרוח באקדמיה, תקציבים ילכו גם אליהם וגם אליהם. אם זה מה שיחזיק קואליציה שאשכרה אפשר להעביר בה משהו זה לא יפריע לי. ש״ס דואגים גם לפריפריות יותר מכל מי שנמצא עכשיו בקואליציה (ואני באמת מתעבת את דרעי והעסקנים שלו).
אבל אם יחזירו לידיים שלהם נושאים כמו רפורמות הגיור זה יהיה ביזיון, צריך להבהיר להם שהם יקבלו כמו שכולם מקבלים, שצריך למצוא הסדר מסויים שבו הם גם יתנו למדינה וזה לא חייב להיות בצה״ל. יש מספיק מסגרות של שירות לאומי ואזרחי שהם יכולים להשתלב בהן. אבל הם לא יכולים לנהל את נושאי הדת במדינה לפי השקפת העולם שאף ציבור במדינה לא חולק איתם.