Holiday_Armadillo כתב:שמואל1 כתב:Holiday_Armadillo כתב:שמואל1 כתב:jol9 כתב:דברים מזעזעים קורים ברחבי העולם.
פיגוע אכזרי בגרנובל שבו מחבל רוצח את הבוס שלו ועורף את ראשו
פיגוע אכזרי בחוף ים בתוניסיה שבו מחבל יורה למוות ב39 בני אדם
פיגוע התאבדות אכזרי במסגד שיעי בכוויית
מעניין מה משותף לכל הפיגועים.
אני באמת משתתף בצערה של האומה הבריטית על ההרוגים בתוניסיה (וכמובן של אומות אחרות). מתי פאקינג תקלטו את האמת ואת
איך שהעולם הזה נוהג?
מה שמשותף לכולם זה שהם בוצעו על ידי תאי טרור אסלאם קיצוני, שאותו יש להוקיע במהרה.
ולא, לא את דת האסלאם עצמה. צריך לעשות את ההפרדה.
אין דבר כזה ''איסלאם קיצוני'', רק איסלאם
גם המוסלמים שלא תומכים בעריפת ראשים או ירי בפיגוע התאבדות במסגד עדיין תומכים בהוצאה להורג של אישה שבגדה בבעלה, של שני גברים שקיימו יחסי מין, מילת נשים, אונס, עבדות, אי-שוויון בין מוסלמים ללא-מוסלמים, חוסר זכויות לנשים (לא יכולות לצאת מהארץ בלי רשות של גבר, לא יכולות לנהוג וכו') ועוד ועוד
זה קיים בכל המדינות המוסלמיות ורוב המוסלמים שם מסכימים עם זה, אז זה לא איסלאם קיצוני כי הם לא שמו חגורת נפץ והפעילו אותה באמצע מלון?
ראשית, לא כל המוסלמים כפי שאת מתארת.
יש כמות נכבדת של מוסלמים נאורים ומודרניים שאצלם לא תראי שום דבר כזה.
ויש מדינות אחרות חשוכות ששם אכן תוכלי למצוא מאפיינים כאלו. אבל להכליל את זה לכל דת האסלאם- פשוט לא נכון.
(דרך אגב, זה נכון גם ליהדות ולנצרות. בכל אחת מהדתות יש זרמים קיצוניים ופרימיטיביים).
כמו כן, כל עוד זה לא חורג מגבולות מדינתם שיעשו מה שהם רוצים. הבעיה היא עם ארגונים כמו אל קעידה ודעאש שמגיעים לכל מקום בעולם ופוגעים בחפי פשע. אותם צריך להוקיע.
בלתי אפשרי למחוק הדת אם לשם את חותרת. זאת אוכלוסייה עצומה שמתרבה בקצב גדול הרבה יותר מאוכלוסיות אחרות, ורובה חפה מפשע. יש לטפל נקודתית בארגונים הבעייתיים.
ואני לא מעוניין לשמוע את הקשקושים שהדת מושתתת על טרור . זאת פרשנות של מוסלמים קיצוניים. הרי למה במשך אלפי שנים חיו יהודים ומוסלמים יחדיו בלי שום בעיה?
ארגוני הטרור המוסלמים החלו לצמוח רק 50-60 שנים אחרונות.
כל עוד זה לא חורג מגבולות המדינה שלהם צריך לאפשר להם לעשות את כל הדברים שהזכרתי? פה נגמר הדיון
וזה לא ''כמה מדינות חשוכות'', זה כל 22 המדינות האיסלמיות
אני הסברתי טוב מאוד למה הבעיה היא באיסלאם ולא באיסלאם הקיצוני, אתה רוצה להמשיך להגיד שהבעיה היא רק באנשים כמו בין לאדן ומורנייה, בבקשה, אבל עובדתית זה פשוט לא נכון
פה אתה כביכול שקול וריאלי ש''אי אפשר למחוק דת'' אבל לפרז את רצועת עזה ולהפיל את חמאס זה...איך לא חשבו על זה עד עכשיו?!
כן, אף מדינה כזאת לא שואלת לא אותך ולא אותי מה לעשות בתחומיה. כל מדינה עושה מה שהיא רואה לנכון וכל עוד זה לא פוגע במדינות אחרות או אינטרסים כאלו ואחרים, אין עם זה שום בעיה.
ממתי מתערבים במה שקורה בתוך תחומי מדינה אחרת?
עובדתית הבעיה היא באסלאם ולא באסלאם הקיצוני? מי קבע את העובדה הזאת? אני מעוניין לדעת.
אני גם לא מבין מה את רוצה לעשות. לשלוח מיליארדי מוסלמים לתאי הגזים? חפים מפשע, ילדים, זקנים? הרי כולם בשבילך מחבלים פוטנציאליים, לא?
ואין שום קשר בין מה שאמרתי עד כה לבין הנעשה ברצועת עזה, שנשלטת בידי ארגון טרור שאותו צריך לחסל בדיוק כמו שצריך לחסל את דעאש ושאר התאים הקיצוניים האחרים.
זה בדיוק מתיישב עם כל מה שאמרתי, אין שום סתירה.