בעולם

כאן מדברים על הכל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: בעולם

הודעהעל ידי שמואל1 » 28 יוני 2015, 01:19

Holiday_Armadillo כתב:
שמואל1 כתב:
Holiday_Armadillo כתב:
שמואל1 כתב:
jol9 כתב:דברים מזעזעים קורים ברחבי העולם.
פיגוע אכזרי בגרנובל שבו מחבל רוצח את הבוס שלו ועורף את ראשו
פיגוע אכזרי בחוף ים בתוניסיה שבו מחבל יורה למוות ב39 בני אדם
פיגוע התאבדות אכזרי במסגד שיעי בכוויית

מעניין מה משותף לכל הפיגועים.
אני באמת משתתף בצערה של האומה הבריטית על ההרוגים בתוניסיה (וכמובן של אומות אחרות). מתי פאקינג תקלטו את האמת ואת
איך שהעולם הזה נוהג?

מה שמשותף לכולם זה שהם בוצעו על ידי תאי טרור אסלאם קיצוני, שאותו יש להוקיע במהרה.
ולא, לא את דת האסלאם עצמה. צריך לעשות את ההפרדה.

אין דבר כזה ''איסלאם קיצוני'', רק איסלאם

גם המוסלמים שלא תומכים בעריפת ראשים או ירי בפיגוע התאבדות במסגד עדיין תומכים בהוצאה להורג של אישה שבגדה בבעלה, של שני גברים שקיימו יחסי מין, מילת נשים, אונס, עבדות, אי-שוויון בין מוסלמים ללא-מוסלמים, חוסר זכויות לנשים (לא יכולות לצאת מהארץ בלי רשות של גבר, לא יכולות לנהוג וכו') ועוד ועוד
זה קיים בכל המדינות המוסלמיות ורוב המוסלמים שם מסכימים עם זה, אז זה לא איסלאם קיצוני כי הם לא שמו חגורת נפץ והפעילו אותה באמצע מלון?

ראשית, לא כל המוסלמים כפי שאת מתארת.
יש כמות נכבדת של מוסלמים נאורים ומודרניים שאצלם לא תראי שום דבר כזה.
ויש מדינות אחרות חשוכות ששם אכן תוכלי למצוא מאפיינים כאלו. אבל להכליל את זה לכל דת האסלאם- פשוט לא נכון.
(דרך אגב, זה נכון גם ליהדות ולנצרות. בכל אחת מהדתות יש זרמים קיצוניים ופרימיטיביים).
כמו כן, כל עוד זה לא חורג מגבולות מדינתם שיעשו מה שהם רוצים. הבעיה היא עם ארגונים כמו אל קעידה ודעאש שמגיעים לכל מקום בעולם ופוגעים בחפי פשע. אותם צריך להוקיע.
בלתי אפשרי למחוק הדת אם לשם את חותרת. זאת אוכלוסייה עצומה שמתרבה בקצב גדול הרבה יותר מאוכלוסיות אחרות, ורובה חפה מפשע. יש לטפל נקודתית בארגונים הבעייתיים.
ואני לא מעוניין לשמוע את הקשקושים שהדת מושתתת על טרור . זאת פרשנות של מוסלמים קיצוניים. הרי למה במשך אלפי שנים חיו יהודים ומוסלמים יחדיו בלי שום בעיה?
ארגוני הטרור המוסלמים החלו לצמוח רק 50-60 שנים אחרונות.

כל עוד זה לא חורג מגבולות המדינה שלהם צריך לאפשר להם לעשות את כל הדברים שהזכרתי? פה נגמר הדיון
וזה לא ''כמה מדינות חשוכות'', זה כל 22 המדינות האיסלמיות
אני הסברתי טוב מאוד למה הבעיה היא באיסלאם ולא באיסלאם הקיצוני, אתה רוצה להמשיך להגיד שהבעיה היא רק באנשים כמו בין לאדן ומורנייה, בבקשה, אבל עובדתית זה פשוט לא נכון

פה אתה כביכול שקול וריאלי ש''אי אפשר למחוק דת'' אבל לפרז את רצועת עזה ולהפיל את חמאס זה...איך לא חשבו על זה עד עכשיו?!

כן, אף מדינה כזאת לא שואלת לא אותך ולא אותי מה לעשות בתחומיה. כל מדינה עושה מה שהיא רואה לנכון וכל עוד זה לא פוגע במדינות אחרות או אינטרסים כאלו ואחרים, אין עם זה שום בעיה.
ממתי מתערבים במה שקורה בתוך תחומי מדינה אחרת?
עובדתית הבעיה היא באסלאם ולא באסלאם הקיצוני? מי קבע את העובדה הזאת? אני מעוניין לדעת.
אני גם לא מבין מה את רוצה לעשות. לשלוח מיליארדי מוסלמים לתאי הגזים? חפים מפשע, ילדים, זקנים? הרי כולם בשבילך מחבלים פוטנציאליים, לא?

ואין שום קשר בין מה שאמרתי עד כה לבין הנעשה ברצועת עזה, שנשלטת בידי ארגון טרור שאותו צריך לחסל בדיוק כמו שצריך לחסל את דעאש ושאר התאים הקיצוניים האחרים.
זה בדיוק מתיישב עם כל מה שאמרתי, אין שום סתירה.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
שמואל1
חבר צוות

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 28 יוני 2015, 01:25

כל עוד זה לא פוגע במדינות אחרות אין שום בעיה עם להוציא להורג אישה שברחה מהבית, אין שום בעיה להרוג אלפי עובדים זרים כי הם שייכים לבוסים שלהם (AKA עבדות), אין שום בעיה להרוג הומואים, אין שום בעיה להטיל מום בנשים בשביל שלא יתפתו, אין שום בעיה לאפשר אונס מבחינה חוקית, אין שום בעיה לאפשר הרג ודיכוי של אוכלוסיות שלמות כל עוד זה לא משפיע עליך אישית

תתבייש לך, פשוט גועל נפש מה שאמרת

"קודם הם באו לקחת את הקומוניסטים
ואני לא התנגדתי, כי לא הייתי קומוניסט.

כשהם באו לקחת את הסוציאליסטים,
אני לא התנגדתי, כי לא הייתי סוציאליסט.

אז הם באו לקחת את מנהיגי הפועלים,
אני לא התנגדתי , כי לא הייתי מנהיג פועלים.

כשהם באו לקחת את הקתולים,
אני לא התנגדתי , כי לא הייתי קתולי.

ואז לקחו את היהודים,
ואני לא התנגדתי , כי לא הייתי יהודי.

וכשהם באו לקחת אותי, לא נשאר עוד איש, שיוכל להרים עבורי את קולו."
:alan:
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי שמואל1 » 28 יוני 2015, 01:30

Holiday_Armadillo כתב:כל עוד זה לא פוגע במדינות אחרות אין שום בעיה עם להוציא להורג אישה שברחה מהבית, אין שום בעיה להרוג אלפי עובדים זרים כי הם שייכים לבוסים שלהם (AKA עבדות), אין שום בעיה להרוג הומואים, אין שום בעיה להטיל מום בנשים בשביל שלא יתפתו, אין שום בעיה לאפשר אונס מבחינה חוקית, אין שום בעיה לאפשר הרג ודיכוי של אוכלוסיות שלמות כל עוד זה לא משפיע עליך אישית

נו באמת, די עם הדמגוגיה בשקל.
ברור שלי יש בעיה עם זה, כמו גם לכל העולם המערבי המודרני.
אבל מה אפשר לעשות? לפתוח במלחמה עם כל מדינה כזאת? זה פשוט לא ריאלי ולא הולך לקרות. אנחנו לא חיים בעולם אוטופי ומושלם.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
שמואל1
חבר צוות

הודעהעל ידי my man » 28 יוני 2015, 01:32

Holiday_Armadillo כתב:כל עוד זה לא פוגע במדינות אחרות אין שום בעיה עם להוציא להורג אישה שברחה מהבית, אין שום בעיה להרוג אלפי עובדים זרים כי הם שייכים לבוסים שלהם (AKA עבדות), אין שום בעיה להרוג הומואים, אין שום בעיה להטיל מום בנשים בשביל שלא יתפתו, אין שום בעיה לאפשר אונס מבחינה חוקית, אין שום בעיה לאפשר הרג ודיכוי של אוכלוסיות שלמות כל עוד זה לא משפיע עליך אישית

"קודם הם באו לקחת את הקומוניסטים
ואני לא התנגדתי, כי לא הייתי קומוניסט.

כשהם באו לקחת את הסוציאליסטים,
אני לא התנגדתי, כי לא הייתי סוציאליסט.

אז הם באו לקחת את מנהיגי הפועלים,
אני לא התנגדתי , כי לא הייתי מנהיג פועלים.

כשהם באו לקחת את הקתולים,
אני לא התנגדתי , כי לא הייתי קתולי.

ואז לקחו את היהודים,
ואני לא התנגדתי , כי לא הייתי יהודי.

וכשהם באו לקחת אותי, לא נשאר עוד איש, שיוכל להרים עבורי את קולו."

תמונה
"אם נחרבנו ונחרב העולם עמנו, על ידי שנאת חינם, נשוב להיבנות והעולם עמנו ייבנה, על ידי אהבת חינם!" (הראי"ה קוק)
סמל אישי של המשתמש
my man

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 28 יוני 2015, 01:37

שמואל1 כתב:

אבל מה אפשר לעשות? לפתוח במלחמה עם כל מדינה כזאת? זה פשוט לא ריאלי ולא הולך לקרות. אנחנו לא חיים בעולם אוטופי ומושלם.

זה לא ''דמגוגיה בשקל''
יש הבדל בין להגיד ''זה מאוד מסובך לעצור את זה'' לבין להגיד ''אין עם זה בעיה כל עוד זה לא פוגע באנשים אחרים'', כי ועוד איך יש בעיה

חוץ מזה שזאת לא הייתה הנקודה שלי בכלל כשהעליתי את זה

אתה טוען שהבעיה היא רק הטרור העולמי, המנהיגים של אירגוני הטרור, אני מראה לך שלא
זה לא אנשים מרושעים שהם יוצאי דופן ברקע האיסלאם
יש 22 מדינות מוסלמיות שמפעילות לפחות חלק מהחוקים שרשמתי אם לא את כולם, הרוב המוחלט של האנשים במדינה מסכימים עם החוקים הפרימיטיביים והמרושעים האלו, אז בין אם החוקים האלה משפיעים עליך או לא, זה מראה שהאנשים במדינות האלו, בין אם הם עורפים ראשים של בוסים או לא, תומכים באלימות ודיכוי בעקבות הדת שבה הם מאמינים
משם בדיוק זה מתחיל, מהדרג התחתון והבינוני של האלימות, לא מאלה שהורגים בני ערובה בבית קפה בסידני או נכנסים למערכת עיתון ופותחים באש

הקוראן זה ספר הוראות שמטיף להרג, עבדות, אונס ואלימות, אז אתה יכול לדבר כמה שבא לך על מוסלמים מתונים, אבל הדת עצמה היא דת אלימה שגורמת לרוב הבעיות העולמיות היום
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 28 יוני 2015, 01:42

אני לגמרי מסכים עם כרמל ואור.
אנחנו לא צריכים לחפש את הפוליטיקלי קורקט. אנחנו לא נמצאים בבית משפט אנגלי או משהו כזה.

כן - איסלאם הוא בעיה. כן - סקילה של נשים זאת בעיה גם אם זה קורה בתוך המדינה שלהם (אתה בכלל שומע את עצמך, שמואל?).
כן - 99.9% ממעשי הטרור שאינם מעשי טרור של פסיכופטים, מבוצעים בידי מוסלמים.
כן - הדת הזאת היא לא דת שוחרת שלום.

וכן - לא כל המוסלמים כאלה. כשאתה עומד אדם מול אדם, אתה מגלה המון אנשים נחמדים, שלווים, תורמים, וכו' וכו'
אני מניח ש10-20% מהמוסלמים שהשתלבו היטב בחברה המערבית, הם לא הבעיה של העולם... הבעיה נעוצה ב80% שלא.
כל המדינות המוסלמיות, הן מדינות מיליטנטיות ולא סובלניות.
או שהן עוסקות בטרור באופן פעיל, או שהן תומכות בטרור באופן ישיר, או שהן תומכות בטרור באופן עקיף.

אפילו טורקיה, הקצינה מאוד, והפכה למדינה בלתי נסבלת שמעודדת טרור.

אז שמואל, אנא ממך, תחסוך מאתנו את הבולשיט המתייפייף הזה. לכולנו ברור שהרופא שמטפל בנו בבית חולים, או הסטודנט שלומד איתנו
בפקולטה, או הרוקחת שנותנת לנו תרופות, הם לא הבעיה של העולם, ואין שום טעם לדבר עליהם ועל המתונים.
אף אחד גם לא מציע להכחיד את האיסלאם.
הבעיה הגדולה היא ההכחשה, שקיימת בכל מקום. הכחשה, הלכאה עצמית ועצימת עיניים הם המזון של ההתפשטות של האיסלאם ושל הטרור
העולמי.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי שמואל1 » 28 יוני 2015, 01:46

Holiday_Armadillo כתב:
שמואל1 כתב:

זה לא ''דמגוגיה בשקל''
יש הבדל בין להגיד ''זה מאוד מסובך לעצור את זה'' לבין להגיד ''אין עם זה בעיה כל עוד זה לא פוגע באנשים אחרים'', כי ועוד איך יש בעיה

יש 22 מדינות מוסלמיות שמפעילות לפחות חלק מהחוקים שרשמתי אם לא את כולם, הרוב המוחלט של האנשים במדינה מסכימים עם החוקים הפרימיטיביים והמרושעים האלו, אז בין אם החוקים האלה משפיעים עליך או לא, זה מראה שהאנשים במדינות האלו, בין אם הם עורפים ראשים של בוסים או לא, תומכים באלימות ודיכוי בעקבות הדת שבה הם מאמינים
משם בדיוק זה מתחיל, מהדרג התחתון והבינוני של האלימות, לא מאלה שהורגים בני ערובה בבית קפה בסידני או נכנסים למערכת עיתון ופותחים באש

הקוראן זה ספר הוראות שמטיף להרג, עבדות, אונס ואלימות, אז אתה יכול לדבר כמה שבא לך על מוסלמים מתונים, אבל הדת עצמה היא דת אלימה שגורמת לרוב הבעיות העולמיות היום

עובדתית הבעיה של המערב היא עם ארגוני הטרור ולא עם מה שקורה במדינות המוסלמים. אין לא יכולת ולא רצון להתערב עם מה שקורה שם ויש הבדל גדול בין חוקים פרימיטביים שמונהגים שם לבין ביצוע פיגועי רצח המוניים ברחבי העולם.

ותסלחי לי אבל מה שאמרת על הקוראן זאת שטות מוחלטת.
אין לך שום מושג מה כתוב בקוראן ואת אומרת דברים הזויים ושקריים שנובעים משנאה ודעות שהכתיבו לך. גם היהודים מכינים מצות מדם של ילדים נכון?
תמונה
סמל אישי של המשתמש
שמואל1
חבר צוות

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 28 יוני 2015, 01:52

שמואל1 כתב:
Holiday_Armadillo כתב:
שמואל1 כתב:

זה לא ''דמגוגיה בשקל''

עובדתית הבעיה של המערב היא עם ארגוני הטרור ולא עם מה שקורה במדינות המוסלמים. אין לא יכולת ולא רצון להתערב עם מה שקורה שם ויש הבדל גדול בין חוקים פרימיטביים שמונהגים שם לבין ביצוע פיגועי רצח המוניים ברחבי העולם.

אין לך שום מושג מה כתוב בקוראן ואת אומרת דברים הזויים ושקריים מנובעים משנא ודעות שהכתיבו לך. גם היהודים מכינים מצות מדם של ילדים נכון?

אין לך שום הבנת הנקרא? אתה לא מבין על מה אני מדברת כשאני אומרת שהבעיה בחוקים האלה היא הרבה יותר עמוקה מהחוקים עצמם? שזה הסממן לאלימות של האיסלאם?

ולי אין מושג מה כתוב בקוראן? בסדר, כי לא למדתי אותו ואת תולדות האיסלאם במשך 4 שנים ועשיתי פרוייקט בסוף התיכון שכלל 164 עמודים על ''האיסלאם והתרבות המערבית''
אני יודעת הרבה יותר על האיסלאם והקוראן ממה שהייתי רוצה ויש שם פסוקים שפשוט א יאפשר לא להתחלחל מהם
אני פשוט מתה על המשתמשים פה בפורום שלא מסכימים עם משהו שנכתב להם אז הם אומרים בעצם שאנחנו כבשים ואין לנו דעות משל עצמנו, רק להם יש
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי שמואל1 » 28 יוני 2015, 09:38

Holiday_Armadillo כתב:
שמואל1 כתב:
Holiday_Armadillo כתב:
שמואל1 כתב:

זה לא ''דמגוגיה בשקל''

אין לך שום מושג מה כתוב בקוראן ואת אומרת דברים הזויים ושקריים מנובעים משנא ודעות שהכתיבו לך. גם היהודים מכינים מצות מדם של ילדים נכון?

אין לך שום הבנת הנקרא? אתה לא מבין על מה אני מדברת כשאני אומרת שהבעיה בחוקים האלה היא הרבה יותר עמוקה מהחוקים עצמם? שזה הסממן לאלימות של האיסלאם?

ולי אין מושג מה כתוב בקוראן? בסדר, כי לא למדתי אותו ואת תולדות האיסלאם במשך 4 שנים ועשיתי פרוייקט בסוף התיכון שכלל 164 עמודים על ''האיסלאם והתרבות המערבית''
אני יודעת הרבה יותר על האיסלאם והקוראן ממה שהייתי רוצה ויש שם פסוקים שפשוט א יאפשר לא להתחלחל מהם
אני פשוט מתה על המשתמשים פה בפורום שלא מסכימים עם משהו שנכתב להם אז הם אומרים בעצם שאנחנו כבשים ואין לנו דעות משל עצמנו, רק להם יש

אני אשמח אם תביאי לי ציטוטים מהקוראן שמראים מפורשות עידוד להרג, עבדות ואונס.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
שמואל1
חבר צוות

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 28 יוני 2015, 12:12

guard their private parts scrupulously, 6 except with regard to their wives and those who are legally in their possession
"It is no sin for them (thy wives) to converse freely) with their fathers, or their sons, or their brothers, or their brothers' sons, or the sons of their sisters or of their own women, or their slaves"

Quran (2:191-193) - "And kill them wherever you find them, and turn them out from where they have turned you out. And Al-Fitnah [disbelief] is worse than killing

And when the forbidden months have passed, kill the idolaters wherever you find them and take them prisoners, and beleaguer them, and lie in wait for them at every place of ambush.

בקוראן אפילו לא מוזכרת המילה ''אונס'' כי מבחינתם הסכמה של שני הצדדים היא לא פקטור
המילה שמוזכרת היא ''זינה'' שמתייחסת לפשע ביחסי מין אבל תקפה רק ליחסי מין לפני הנישואים או בגידה

ב-4:24 יש את הפסוק הבא שמתיר להם לקיים יחסי מין עם שפחות, שאם אתה חושב שזה בהסכמה אז..בהצלחה
And [also prohibited to you are all] married women except those your right hands possess. [This is] the decree of Allah upon you
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 28 יוני 2015, 12:49

jol9 כתב:כן - איסלאם הוא בעיה. כן - סקילה של נשים זאת בעיה גם אם זה קורה בתוך המדינה שלהם (אתה בכלל שומע את עצמך, שמואל?).

להתחיל להתערב בחוקים של מדינות זה מדרון חלקלק וישראל היא הראשונה להיפגע ממנו.

האם באמת זו בעיה שלנו שבאיראן סוקלים נשים נואפות או תולים הומואים או עורפים ראשים לכל מיני אנשים? אם אנחנו תומכים באיזו התערבות בינלאומית שם, אז למה שלא יתערבו גם פה ויכפו עלינו לאזרח את תושבי הגדה ועזה ו/או לסגת מהגדה במלואה?

מדינה היא ריבונית לחוקק חוקים שמשקפים את התרבות שלה, כולל חוקים שמאפשרים הוצאות להורג. כל עוד המדינה מאפשרת לאזרחים לעזוב (וכל המדינות האלה מאפשרות לעזוב), זה עניין פנימי. המרחק בין להגיד שחוקים באיראן/סעודיה הם לא לגיטימיים לבין להגיד את אותם הדברים על ישראל הוא ממש לא גדול.

אני בדעה שצריך לכבד ריבונות של מדינות. זכותם של המוסלמים לחיות לפי הערכים שלהם, גם אם אנחנו לא מסכימים להם.
roy1000

הודעהעל ידי שמואל1 » 28 יוני 2015, 12:53

Holiday_Armadillo כתב:guard their private parts scrupulously, 6 except with regard to their wives and those who are legally in their possession
"It is no sin for them (thy wives) to converse freely) with their fathers, or their sons, or their brothers, or their brothers' sons, or the sons of their sisters or of their own women, or their slaves"

Quran (2:191-193) - "And kill them wherever you find them, and turn them out from where they have turned you out. And Al-Fitnah [disbelief] is worse than killing

And when the forbidden months have passed, kill the idolaters wherever you find them and take them prisoners, and beleaguer them, and lie in wait for them at every place of ambush.

בקוראן אפילו לא מוזכרת המילה ''אונס'' כי מבחינתם הסכמה של שני הצדדים היא לא פקטור
המילה שמוזכרת היא ''זינה'' שמתייחסת לפשע ביחסי מין אבל תקפה רק ליחסי מין לפני הנישואים או בגידה

ב-4:24 יש את הפסוק הבא שמתיר להם לקיים יחסי מין עם שפחות, שאם אתה חושב שזה בהסכמה אז..בהצלחה
And [also prohibited to you are all] married women except those your right hands possess. [This is] the decree of Allah upon you

זה בדיוק מוכיח את מה שאני אומר. לא נאמר פה שום דבר ממה שאמרת מפורשות. את מפרשת את זה באופן מסוים ואחרים יכולים לפרש בצורה אחרת לגמרי.
הקיצוניים הם אלה שלוקחים את זה למקום פסול. הרוב המוחלט של המוסלמים מאמינים בקוראן והם לא רוצחים ולא אנסים.
בסופו של דבר אסור לשכוח שהקוראן זה ספר שנכתוב לפני למעלה מ- 1000 שנים ומן הסתם הוא מציג חוקים מאוד פרימיטיביים.
גם ביהדות אפשר למצוא דברים בסגנון, אבל אצלנו אחוז הקיצוניים קטן משמעותית ואחוז החילונים הולך וגדל ולכן זה פחות מורגש.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
שמואל1
חבר צוות

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 28 יוני 2015, 12:54

מוכיח בדיוק את מה שאתה אומר, מילה במילה

יודע מה, לך תחיה שנה במדינה עם חוקי שריעה, אני בטוחה שיהיה לך כיף מטורף
נערך לאחרונה על ידי Holiday_Armadillo בתאריך 28 יוני 2015, 12:55, נערך פעם אחת בסך הכל.
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי שמואל1 » 28 יוני 2015, 12:55

roy1000 כתב:
jol9 כתב:כן - איסלאם הוא בעיה. כן - סקילה של נשים זאת בעיה גם אם זה קורה בתוך המדינה שלהם (אתה בכלל שומע את עצמך, שמואל?).

האם באמת זו בעיה שלנו שבאיראן סוקלים נשים נואפות או תולים הומואים או עורפים ראשים לכל מיני אנשים? אם אנחנו תומכים באיזו התערבות בינלאומית שם, אז למה שלא יתערבו גם פה ויכפו עלינו לאזרח את תושבי הגדה ועזה ו/או לסגת מהגדה במלואה?

מדינה היא ריבונית לחוקק חוקים שמשקפים את התרבות שלה, כולל חוקים שמאפשרים הוצאות להורג. כל עוד המדינה מאפשרת לאזרחים לעזוב (וכל המדינות האלה מאפשרות לעזוב), זה עניין פנימי. המרחק בין להגיד שחוקים באיראן/סעודיה הם לא לגיטימיים לבין להגיד את אותם הדברים על ישראל הוא ממש לא גדול.

אני בדעה שצריך לכבד ריבונות של מדינות. זכותם של המוסלמים לחיות לפי הערכים שלהם, גם אם אנחנו לא מסכימים להם.

+100
לא יכולתי לומר את זה יותר טוב.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
שמואל1
חבר צוות

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 28 יוני 2015, 12:59

roy1000 כתב:

המדינות האלה לא מאפשרות לעזוב
נשים לא יכולות לעזוב מרצונן החופשי (רק עם רשות של ראש המשפחה) ועובדים לא יכולים לעזוב כי הבוסים שלהם מחזיקים בדרכון שלהם אז אלפים מתים שם מתת-תנאים כל שנה כי לא מתאפשר להם לעזוב
כל אלה שמדוכאים שם ממש לא נשארים שם כי נורא טוב להם
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 28 יוני 2015, 14:46

Holiday_Armadillo כתב:המדינות האלה לא מאפשרות לעזוב
נשים לא יכולות לעזוב מרצונן החופשי (רק עם רשות של ראש המשפחה) ועובדים לא יכולים לעזוב כי הבוסים שלהם מחזיקים בדרכון שלהם אז אלפים מתים שם מתת-תנאים כל שנה כי לא מתאפשר להם לעזוב

מה לעשות. זה עדיין לא משנה את העובדה שאנחנו חיים בבית של זכוכית ואנחנו האחרונים שצריכים לזרוק אבנים או לערער על הריבונות של אחרים.
roy1000

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 28 יוני 2015, 14:47

roy1000 כתב:
Holiday_Armadillo כתב:המדינות האלה לא מאפשרות לעזוב

מה לעשות. זה עדיין לא משנה את העובדה שאנחנו חיים בבית של זכוכית ואנחנו האחרונים שצריכים לזרוק אבנים או לערער על הריבונות של אחרים.

דבר ראשון, הגבתי לעובדה שאמרת שהמדינות מאפשרות לעזוב בצורה חופשית וזה פשוט לא נכון
דבר שני, אני כבר מאתמול מדברת על זה שמעולם לא דרשתי שישראל תעשה משהו והדיון ממש לא על זה, אני לא מבינה למה אתה ושמואל כל הזמן מדברים כאילו זאת הטענה שעולה פה
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 28 יוני 2015, 14:59

Holiday_Armadillo כתב:דבר ראשון, הגבתי לעובדה שאמרת שהמדינות מאפשרות לעזוב בצורה חופשית וזה פשוט לא נכון
דבר שני, אני כבר מאתמול מדברת על זה שמעולם לא דרשתי שישראל תעשה משהו והדיון ממש לא על זה, אני לא מבינה למה אתה ושמואל כל הזמן מדברים כאילו זאת הטענה שעולה פה

הבנתי. את אומרת שחלק מהמדוכאים שם לא יכולים לעזוב ואני מקבל את זה (למרות שמאיראן יש הגירה שלילית גדולה).
אני גם לא בא להתווכח עם זה שהאסלם זו דת/תרבות מפגרת ומדכאת ו/או על אחוז הקיצוניים.

אני פשוט חושב שאנחנו כישראלים (לא רק כמדינת ישראל הרישמית) לא נמצאים במקום להטיף לאחרים על חוקים, בדיוק כמו שאנחנו לא אוהבים שמטיפים לנו (והיה על זה דיון למעלה).
roy1000

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 28 יוני 2015, 15:01

roy1000 כתב:
Holiday_Armadillo כתב:דבר ראשון, הגבתי לעובדה שאמרת שהמדינות מאפשרות לעזוב בצורה חופשית וזה פשוט לא נכון

הבנתי. את אומרת שחלק מהמדוכאים שם לא יכולים לעזוב ואני מקבל את זה (למרות שמאיראן יש הגירה שלילית גדולה).
אני גם לא בא להתווכח עם זה שהאסלם זו דת/תרבות מפגרת ומדכאת ו/או על אחוז הקיצוניים.

אני פשוט חושב שאנחנו כישראלים (לא רק כמדינת ישראל הרישמית) לא נמצאים במקום להטיף לאחרים על חוקים, בדיוק כמו שאנחנו לא אוהבים שמטיפים לנו (והיה על זה דיון למעלה).

שוב, הדיון הוא לא על החוקים של כל מדינה ומדינה, היה פה דיון מה זה ''איסלאם קיצוני'' ומאיפה הוא מתחיל, בגלל זה העליתי דברים שהם לאו דווקא פיצוץ מסגדים או הריגת מאיירים על ציור של מוחמד
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 28 יוני 2015, 15:07

Holiday_Armadillo כתב:שוב, הדיון הוא לא על החוקים של כל מדינה ומדינה, היה פה דיון מה זה ''איסלאם קיצוני'' ומאיפה הוא מתחיל, בגלל זה העליתי דברים שהם לאו דווקא פיצוץ מסגדים או הריגת מאיירים על ציור של מוחמד

אני מסכים. זו תמימות לחשוב שיש 5% "קיצוניים" ושאם נפטרים מהם אז יהיו לנו דמוקרטיות מערביות במזרח התיכון. ברגע שעוברים לשאלה "מה עושים עם זה?" הבעיה הופכת להיות הרבה יותר קשה.
roy1000

הקודםהבא

חזור אל פורום שכונה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־6 אורחים