ת'רד מגפת הקורונה V2 - ההגבלות חוזרות

כאן מדברים על הכל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: ת'רד מגפת הקורונה V2

הודעהעל ידי jol9 » 14 אפריל 2020, 23:24

Shay_uzan כתב:
jol9 כתב:https://twitter.com/liberalriwo/status/1250090580182433795?s=21
די כבר השקר הזה נחשף לפני יומים. המדינה הכי בטוחה מהקורונה היא דרום קוריאה ושום חברת קש לא תגיד לי אחרת

Sent from my SM-G975F using Tapatalk

פורסם בפורבס. לא יודע מה אמינות המחקר או החברה, אבל אם זה פורסם שם אז אני מאמין שזה שווה משהו.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי Jack55 » 14 אפריל 2020, 23:32

Shay_uzan כתב:
די כבר השקר הזה נחשף לפני יומים. המדינה הכי בטוחה מהקורונה היא דרום קוריאה ושום חברת קש לא תגיד לי אחרת

הנה הקישור לפורבס - https://www.forbes.com/sites/cognitivew ... 53c7d2f6e2

זה לא משנה, זה שאנחנו מדורגים ככה (גם אם בטופ 3 ולא מקום ראשון לצורך העניין) זה מדהים, ומה שעוד יותר מדהים זה שלאנשים יש תלונות נגד הממשלה ומשרד הבריאות על ניהול המאבק נגד קורונה, בזמן שהעובדות מוכיחות האחרת.
אנחנו במצב מעולה לעומת מדינות אחרות, ולהתלונן או לנסות לחפש את הרע כל הזמן לא יעזור לאף אחד, צריך להגיד טוב שאנחנו במצב כזה ולהגיד תודה למי שאחראי על הניהול המעולה הזה עד כה.
זה נכון שיש כמה מחדלים כמו בית האבות והטיסות שהיו, אבל לא הכל יכול להיות מושלם במאה אחוז, זה לא אומר שזה בסדר אבל בכל זאת אם מסתכלים על התמונה הכללית אנחנו במצב באמת טוב מאוד יחסית לשאר העולם, ועל זה כמובן חייב להגיד תודה.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
Jack55

הודעהעל ידי Shay_uzan » 15 אפריל 2020, 00:10

Jack55 כתב:
Shay_uzan כתב:

הנה הקישור לפורבס - https://www.forbes.com/sites/cognitivew ... 53c7d2f6e2

זה לא משנה, זה שאנחנו מדורגים ככה (גם אם בטופ 3 ולא מקום ראשון לצורך העניין) זה מדהים, ומה שעוד יותר מדהים זה שלאנשים יש תלונות נגד הממשלה ומשרד הבריאות על ניהול המאבק נגד קורונה, בזמן שהעובדות מוכיחות האחרת.
אנחנו במצב מעולה לעומת מדינות אחרות, ולהתלונן או לנסות לחפש את הרע כל הזמן לא יעזור לאף אחד, צריך להגיד טוב שאנחנו במצב כזה ולהגיד תודה למי שאחראי על הניהול המעולה הזה עד כה.
זה נכון שיש כמה מחדלים כמו בית האבות והטיסות שהיו, אבל לא הכל יכול להיות מושלם במאה אחוז, זה לא אומר שזה בסדר אבל בכל זאת אם מסתכלים על התמונה הכללית אנחנו במצב באמת טוב מאוד יחסית לשאר העולם, ועל זה כמובן חייב להגיד תודה.
הם עדיין מצוטטים את אותו אתר שהאמינות של הפורום הזה יותר גדול ממנו כי אנחנו לפחות לא ממומנים על ידי השד יודע מי.
זה שנתניהו מצטט מחקר שמהלל אותו לא אומר שהמחקר נכון, זה אומר שלנתניהו יש אינטרס שתשמע אותו, לא בהכרח שהוא נכון וגם המחקר הזה מתייחס לעובדה שישראל יכולה לבחור לסגור את נתבג מה שעד לפני יומיים מי שחזר מתנבג לא באמת עבר שום הליך של בידוד.
תפסיקו לקרוא כותרות ותבדקו עד כמה המקור אמין, כאשר לי נתנו את המחקר הזה ראיתי שהסיבה שהם דירגו את ישראל ראשונה מצחיקה ושדרום קוריאה לא נמצאת בדירוג למרות שגם מבחינה בריאותית וגם מבחינה כלכלית היא במקום הראשון בהתנהלות.
אז נתניהו אמר... אז מה! אז קרן הון סיכון אינטרסנטית אמרה... אז מה! גם חבריו של נתניהו אמר שהוא האדם החמישי הכי חכם בעולם על ידי אתר חדשות "אמין" ושבדקו את המקור של המקור מדובר בכלל בציטוט של גולדה על ברק! (גולדה היא לא בוחנת שכל אלא סתם מישהי שניסתה להחמיא וברק, היריבו הכי גדול של נתניהו גם לא האיש החכם בעולם)
ישראל היא לא המדינה הבטוחה בעולם ולא המדינה שנלחמת הכי טוב בנגיף, לא ברובד הבריאותי ובטח ובטח לא ברובד הכלכלי ויש לי מלא נתונים שיכולים להוכיח את זה, מי שאומר לכם אחרת כנראה שיש לו אינטרס לומר לכם את זה או רואה סלקטיבית, פתי או אדיוט. המצב בישראל לא קטסטרופה אבל הוא גם לא טוב ולכן ראשונים אנחנו לא. מה שקורה בבני ברק לאטוב, מה שקורה בכל בית אבות/דיור מוגן שני בישראל הוא לא טוב, לא ההכחשה ובחירת המדיניות לפי מה שיש ולא לפי מה שצריך (שיש בדיקות הן חשובות ושיש מחסור הן לא רלוונטיות? תגידו לא נערכנו, אין איך להעלות, אל תסבנו אותנו), לא הניתוק של כל הדרג המדיני (ובטח שר הבריאות) מהמומחים בתחום, לא כל הדביקות שנעלמות בכמות מחרידה ובטח לא המצב הכלכלי שלנו טוב. ועכשיו מתחיל לגרום לי לחשוש כל המחקרים בכיאלו שמתחילים להוציא.
סבבה, לא קרסנו, יופי, רספקט על זה אבל אנחנו לא היחידים שלא קרסו, זה פשוט שאנחנו לא שומעים על מדינות שהצליחו, גם רוב המדינות שהצליחו לא לקרוס עשו את זה יותר טוב מישראל והם התחילו במצב ה ר ב ה יותר גרוע מישראל.
אותו מחקר למעשה אומר שישראל היא אי, אם אנחנו סוגרים את היציאות מנענו מהמחלה להיכנס ניצלנו, אבל זה לא קרה עד לפני יומיים בזמן שהמחלה כבר פה, אז הפרמטר היחידי שמעניין אותם לא ניצלנו, זאת בעיה ולא גאווה

תמונה
סמל אישי של המשתמש
Shay_uzan

הודעהעל ידי Shay_uzan » 15 אפריל 2020, 00:32

jol9 כתב:
Shay_uzan כתב:

פורסם בפורבס. לא יודע מה אמינות המחקר או החברה , אבל אם זה פורסם שם אז אני מאמין שזה שווה משהו.

זה בדיוק הדבר הכי חשוב, פורבס הוא עיתון כלכלי, לא מדעי, מידי פעם בנושאי מדע הם לא ידייקו בלשון המעטה והם לא יחשבו אם הוא מדוייק ומוסמך או לא אלא אם הוא תפס מקום בכותרות בעולם או לא, שראש מדינה מפרסם מחקר הוא תופס כותרות, גם אם המחקר הוא על עוד כמה שנים ארנבים יפתחו את היכולת לעוף.
כמות המחקרים הפקטיבים במדע הוא ענק דווקא בגלל שאנשים מאמינים לזה יותר מכל דבר אחר, ברוסיה ממנים מחקרים נגד רשת ה5G, הסיבה לזה שלפני כמה שנים סין וארצות הברית בחרו להשקיע בתשתית הזאת והם לא, אז זה שפוטין פרסם מחקר מצוות רוסי שאומר שהרשת הזאת הורגת, אומר כלום ושום דבר.
וכל מה שאמרתי זה באם זה היה מחקר של צוות מדעי אבל גם זה לא, זה מחקר של קרן הון סיכון, אין דבר יותר מוטעה מזה! אולי הם משקיעים בישראל ומצב הכלכלה פה שווה ל0? מי יודע...
גם כל הסטטיסטיקאים והמתמטיקאים, זה ביולגיה, לא מדע, זה ששמעתם סדרה הנדסית לא אומר שהם מומחים בזה (גם לאבא שלי שבין היתר מנהל ממסדי נתונים אני אומר לו תמיד לזכור שזה ביולוגיה ולא מתמטיקה כל פעם שהוא עובד על נתוני הקורונה) כל היקום הוא סטטיסטי ומראה שהכל תוצאה של דברים שהם נגד הסטטיסטיקה, שמדברים על מספרים קטנים או דינאמים זה לא רלוונטי. זה עוד סיבה למה קרנות הון סיכון לא אומרות כלום

תמונה
סמל אישי של המשתמש
Shay_uzan

הודעהעל ידי MTA2311 » 15 אפריל 2020, 15:20

לאחר בדיקה קצרה בגוגל מדובר בקרן הון סיכון בהונג קונג עם 10 עובדים.

נו......
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי Shay_uzan » 15 אפריל 2020, 16:02

MTA2311 כתב:לאחר בדיקה קצרה בגוגל מדובר בקרן הון סיכון בהונג קונג עם 10 עובדים.

נו......
זה רשום פסקה ראשונה בכתבה.
אבל בוא נעשה את זה יותר פשוט...
פורום צהבת קובע שאיטליה היא המדינה הכי בטוחה לקורונה, הפרמטר המרכזי בדירוג שלנו זה דמיון של צורת המדינה לנעל.
מחכה שנשיא איטליה יפרסם את זה בטוויטר שלו
ואפשר במקום להתייחס חברה אחת שאומרת את זה אפשר וכדאי לראות את כל השאר שאומרים שזה שטויות, אני מנחש שכמות העובדים יותר גדולה מצד אחד וגם ההתמחות היא יותר מדוייקת לנושא
תמונה
סמל אישי של המשתמש
Shay_uzan

הודעהעל ידי felix_r » 15 אפריל 2020, 16:19

ההתעקשות של שבדיה על דרך מתחכמת בהתמודדות עם קורונה, מתחילה לתת תוצאות: 170 מתים רק היום (1,203 סה"כ) ! להזכירכם, אכלוסית שבדיה דומה לזו של ישראל.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי MTA2311 » 15 אפריל 2020, 16:23

תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי jol9 » 15 אפריל 2020, 17:31

בואו נגיד ככה. לא באמת הוכחתם שהמחקר הזה הוא בולשיט, אבל בהחלט העליתם כמה סימני שאלה סביבו.

לטובת ישראל עדיין עומדים המספרים היבשים, ובמיוחד אחוזי התמותה, עליהם אין ויכוח.

בנוסף, כמו שכבר נאמר הרבה - עוד לא עברנו את המשבר, ומן הסתם יהיו ועדות חקירה גם בישראל וגם עולמיות, ומשם נוכל ללמוד טוב יותר מה קרה ומה לא קרה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי Shay_uzan » 15 אפריל 2020, 17:35

jol9 כתב:בואו נגיד ככה. לא באמת הוכחתם שהמחקר הזה הוא בולשיט, אבל בהחלט העליתם כמה סימני שאלה סביבו.

בנוסף, כמו שכבר נאמר הרבה - עוד לא עברנו את המשבר, ומן הסתם יהיו ועדות חקירה גם בישראל וגם עולמיות, ומשם נוכל ללמוד טוב יותר מה קרה ומה לא קרה.

מחקרים ממקור לא מוסמך עם נתונים שאין אליהם שום היגיון או אמת וששואחים אליהם אתה מקבל סיבונים זה לא מחקר.
שוב, המצב בישראל לא קטסטרופה, אבל יש מלא מחדלים ואנחנו רחוקים מלהיות במצב טוב

תמונה
סמל אישי של המשתמש
Shay_uzan

הודעהעל ידי MTA2311 » 15 אפריל 2020, 17:56

jol9 כתב:בואו נגיד ככה. לא באמת הוכחתם שהמחקר הזה הוא בולשיט, אבל בהחלט העליתם כמה סימני שאלה סביבו.

לא ממש אכפת לי מהמחקר, אכפת לי מזה שראש ממשלה בזמן כזה משבר בכל הצהרה לציבור מקדיש 50% בלפאר את עצמו, בלספר מי התייעץ איתו, מי החמיא לו ולקבוע בנחרצות שישראל דורגה כהכי בטוחה בעולם בלי לציין מי עורך המחקר.

יצא לי לשמוע לא מעט הצהרות של מנהיגים בתקופה הזאת. למעט טראמפ אף אחד לא היה כל כך עסוק בעצמו כל הזמן. זה דוחה.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי felix_r » 15 אפריל 2020, 17:57

תמונה
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי jol9 » 15 אפריל 2020, 18:43

MTA2311 כתב:

לא ממש אכפת לי מהמחקר, אכפת לי מזה שראש ממשלה בזמן כזה משבר בכל הצהרה לציבור מקדיש 50% בלפאר את עצמו, בלספר מי התייעץ איתו, מי החמיא לו ולקבוע בנחרצות שישראל דורגה כהכי בטוחה בעולם בלי לציין מי עורך המחקר.

יצא לי לשמוע לא מעט הצהרות של מנהיגים בתקופה הזאת. למעט טראמפ אף אחד לא היה כל כך עסוק בעצמו כל הזמן. זה דוחה.

אולי. לא נכנס לזה ולדעתי אתה גם לא ממש מדייק באחוזים, אבל לא משנה.

למען הסר ספק, אני מעדיף ראש ממשלה שמפאר את עצמו ואת המדיניות שבה הוא נוקט ומספר מתים נמוך מאשר ממשלה צנועה שמקבלת החלטות לא טובות כמו בשבדיה ובריטניה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 15 אפריל 2020, 18:48

Shay_uzan כתב:

מחקרים ממקור לא מוסמך עם נתונים שאין אליהם שום היגיון או אמת וששואחים אליהם אתה מקבל סיבונים זה לא מחקר.

מסכים עם האמירה הכללית שלך.

יש כאן שתי אפשרויות לאור זה שזה פורסם בפורבס:
1. מישהו שם פישל בגדול ופירסם בולשיט
2. המחקר הוא פחות בולשיט ממה שאתה חושב

ולגבי המחדלים - בדיוק בשביל זה יקימו ועדת חקירה שתחקור. אף אחד מאיתנו לא נמצא במצב שהוא יכול לדבר בביטחון כזה על מחדלים מהצד.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 15 אפריל 2020, 18:56

jol9 כתב:
MTA2311 כתב:

למען הסר ספק, אני מעדיף ראש ממשלה שמפאר את עצמו ואת המדיניות שבה הוא נוקט ומספר מתים נמוך מאשר ממשלה צנועה שמקבלת החלטות לא טובות כמו בשבדיה ובריטניה.

כבר דיברנו על מספר המתים ועל הגורמים לו. הצגתי נתונים. יש לך נתונים סותרים שמצביעים על קשר בין תפקוד הממשלה לבין מספר המתים? כי אם לא, ברשותך, אמשיך להתבסס על הנתונים שהצגתי ושמדברים על הגיל כאינדיקטור היחיד כנראה.

לקחו החלטה נכונה להטיל סגר יחסית מוקדם, אבל:
1. מדינה קטנה
2. שער כניסה ויציאה יחיד
3.אוכלוסייה הכי צעירה בעולם המערבי
4. בתי האבות?
5. ההחרגות בתחילת הסיפור לבתי כנסת ומקווה
6. התנהלות מול חרדים
7. יעילות הבדיקות
8. תמיכה ממשלתית במשק מהגרועות בעולם המערבי- אתה בטוח מכיר מובטלים או עצמאיים, לא נשמע ממך איזו מילת ביקורת על זה?
9. המשך הטיסות עד השבוע שעבר.

החלטה על סגר היא החלטה קלה מאוד כשהצעדים שננקטים בשביל לתמוך במשק בתקופתו הם אפסיים, וכשאין אסטרטגיית יציאה כמו שצריך.

ההיסטוריה תשפוט, וכמו שאמרת יהיו עוד מספיק ועדות חקירה. אבל לדבר רק על מספר המתים במנותק מכל השאר, כשכבר דיברנו על הגורמים לכך, זה.... מוזר....
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי Shay_uzan » 15 אפריל 2020, 18:58

jol9 כתב:
Shay_uzan כתב:

מסכים עם האמירה הכללית שלך.

יש כאן שתי אפשרויות לאור זה שזה פורסם בפורבס:
1. מישהו שם פישל בגדול ופירסם בולשיט
2. המחקר הוא פחות בולשיט ממה שאתה חושב

ולגבי המחדלים - בדיוק בשביל זה יקימו ועדת חקירה שתחקור. אף אחד מאיתנו לא נמצא במצב שהוא יכול לדבר בביטחון כזה על מחדלים מהצד.
עיתונים כמו פורבס מזייפים לא מעט בנושאים כאלה, הם נחשבים אמינים אבל מלא פעמים הם לוקחים מחקרים לא אמינים או כותרות מנופחות מאתרים זוטרים, לרוב הנזק התדימתי שהם יקבלו קטן מהרווח או שבאמת זה עיתונאי שסרר...
אני מגיע לעורך של האתר (זה באתר לא בעיתון) ואני אומר לו שראש הממשלה של ישראל (אולי זה בכלל רק אתר מקומי שלהם ואז בכלל זה לא שווה כלום) אמר שישראל הכי בטוחה, רוצה שנסקר את המחקר? רוב העורכים יגידו כן.
יש בכאן 11 תוכנית ששמה מהצד השני, אחד לשבוע אתה תמצא מחקר חא נכון או ידיעה לא נכונה מהאתרים שלהם (גם כלל ברזל, עיתון יותר אמין מאתרים של העיתון והעיתון פחות אמין מאוניברסיטאות או גופים אקדמים כמו דווידסון)

לגבי המחדלים הם קיימים ויש מדינות שאין אותם למרות שפוטנציאל ההדבקה שלהם יותר גדול מישראל. אז לומר מי צריך לחטוף זה משהו אחד שנשמור לוועדות, אבל לומר שהם גורמים לנו לא להיות המדינה הבטוחה בעולם... זה אפשר
תמונה
סמל אישי של המשתמש
Shay_uzan

הודעהעל ידי bigi » 15 אפריל 2020, 19:14

הביקורת הכי גדולה היא על העזרה הכלכלית לאזרחים , בזה אנחנו מקום אחרון והמדינה היתה צריכה להשבית את המשק שום כסף לא יכנס למדינה שהציבור יושב בבית והם חוגגים ב 40 אלף לחודש על כלום ושום דבר , מצד שני המצב הבריאותי שלנו לא משנה מה הוא מעולה המדינה במצב מעולה לא אכפת לי מקום ראשון בעולם חמישי או מאה , על המצב הכלכלי יש לכולם בטן מלאה וזה לגיטימי , על הבלבול מוח על התנהלות בריאותית במשבר הזה .. לא מפליא יש פה כמה מעבירי ביקורת נטו מונעים חד משמעית מאידיאולוגיה מסויימת שאין מה להתווכח איתם רק רע הם יראו בכל מקרה ..
bigi

הודעהעל ידי Shay_uzan » 15 אפריל 2020, 19:25

MTA2311 כתב:
jol9 כתב:
MTA2311 כתב:

כבר דיברנו על מספר המתים ועל הגורמים לו. הצגתי נתונים. יש לך נתונים סותרים שמצביעים על קשר בין תפקוד הממשלה לבין מספר המתים? כי אם לא, ברשותך, אמשיך להתבסס על הנתונים שהצגתי ושמדברים על הגיל כאינדיקטור היחיד כנראה.

1. מדינה קטנה
2. שער כניסה ויציאה יחיד
4. בתי האבות?
6. התנהלות מול חרדים
7. יעילות הבדיקות
8. תמיכה ממשלתית במשק מהגרועות בעולם המערבי- אתה בטוח מכיר מובטלים או עצמאיים, לא נשמע ממך איזו מילת ביקורת על זה?

החלטה על סגר היא החלטה קלה מאוד כשהצעדים שננקטים בשביל לתמוך במשק בתקופתו הם אפסיים, וכשאין אסטרטגיית יציאה כמו שצריך.

ההיסטוריה תשפוט, וכמו שאמרת יהיו עוד מספיק ועדות חקירה. אבל לדבר רק על מספר המתים במנותק מכל השאר, כשכבר דיברנו על הגורמים לכך, זה.... מוזר....
מסכים עם כל מה שרשמת.
ישראל פעלה בהתחלה, זה אין ספק וזה מהדברים החשובים שהשפיעו על המצב אבל זה לא הכל.
במגפות שפוגעות באוכלוסיה מבוגרת לישראל יש יתרון, אנחנו המדינה הצעירה במערב ולמעשה אני אנסה למצוא לכם נתונים על זה בקרוב. ויש עוד מלא יתרונות על הנייר שקנו לנו עוד מלא זמן, ישראל לא תירותית, ויש נתבג אחד, אבל לקחנו את שני היתרונות האלה ואחרי ההתפרצות הראשונית זרקנו אותם לפח. הסיבה שבצפון איטליה התחיל הבלאגן זה שב2 הנתונים האלה זה תמונת מראה מדוייקת ביחס לישראל, יש להם את אחת האוכלוסיות הכי מבוגרות במערב (ביחוד בצפון) וזה אחד המקומות הכי מתויירים בעולם. זה ההבדל.
לישראל היה את המצב הכי טוב למנוע את כניסת המגפה אבל כל מה שקרה אחרי זה הוא בעייתי.
ובואו נסתכל על הבעיה מהצד השני 20% אבטלה במדינה שהיה לה הכי הרבה זמן להערך לזה. הקטע שהכי מדהים אותי בדרום קוראיה שאני אוהב להזכיר זה שהם מהיום שהודיעו שיש את הנגיף הזה הם כבר הכינו הכל ונוצר מצב שלמרות שהם היו מהמדינות הראשונות שבהן היו התפרצות והיה להם את ההתחלה הרעה ביותר כל הפעילויות המוקדמות שהם עשו נתנו להם להפוך למדינה עם העליה הכי קטנה באבטלה והשיטוח הכי מהיר של ההדבקה. לישראל היה חודש יותר מהם להתכונן למצב, למעשה הקורונה הגיעה לארץ אחרי שידעו שהמדינה היחידה שהצליחה לצאת טוב זה דרום קוריאה ושבוע אחרי זה הם אומרים שבדיקות (הפרמטר המרכזי בקוריאה) זה לא רלוונטי, זאת בדיוק הבעיה בארץ

תמונה
סמל אישי של המשתמש
Shay_uzan

הודעהעל ידי Shay_uzan » 15 אפריל 2020, 19:31

גם בנוסף לכל המשבר הכלכלי מה שיותר מטריף אותי זה חוסר האכפתיות של הממשלה ושל מנהלי המו"מ בממשלה. במדינות מסויימות השרים מוותרים על השכר שלהם, עושים רפורמות מפה עד להודענ חדשה ופה מדברים על 37 שרים ו2 מעונות, ניתוק מוחלט מהמצב

תמונה
סמל אישי של המשתמש
Shay_uzan

הודעהעל ידי MTA2311 » 15 אפריל 2020, 19:31

Shay_uzan כתב:
MTA2311 כתב:
jol9 כתב:
MTA2311 כתב:

1. מדינה קטנה
2. שער כניסה ויציאה יחיד
4. בתי האבות?
6. התנהלות מול חרדים
7. יעילות הבדיקות

מסכים עם כל מה שרשמת.
ישראל פעלה בהתחלה, זה אין ספק וזה מהדברים החשובים שהשפיעו על המצב אבל זה לא הכל.
במגפות שפוגעות באוכלוסיה מבוגרת לישראל יש יתרון, אנחנו המדינה הצעירה במערב ולמעשה אני אנסה למצוא לכם נתונים על זה בקרוב. ויש עוד מלא יתרונות על הנייר שקנו לנו עוד מלא זמן, ישראל לא תירותית, ויש נתבג אחד, אבל לקחנו את שני היתרונות האלה ואחרי ההתפרצות הראשונית זרקנו אותם לפח. הסיבה שבצפון איטליה התחיל הבלאגן זה שב2 הנתונים האלה זה תמונת מראה מדוייקת ביחס לישראל, יש להם את אחת האוכלוסיות הכי מבוגרות במערב (ביחוד בצפון) וזה אחד המקומות הכי מתויירים בעולם. זה ההבדל.
לישראל היה את המצב הכי טוב למנוע את כניסת המגפה אבל כל מה שקרה אחרי זה הוא בעייתי.
ובואו נסתכל על הבעיה מהצד השני 20% אבטלה במדינה שהיה לה הכי הרבה זמן להערך לזה. הקטע שהכי מדהים אותי בדרום קוראיה שאני אוהב להזכיר זה שהם מהיום שהודיעו שיש את הנגיף הזה הם כבר הכינו הכל ונוצר מצב שלמרות שהם היו מהמדינות הראשונות שבהן היו התפרצות והיה להם את ההתחלה הרעה ביותר כל הפעילויות המוקדמות שהם עשו נתנו להם להפוך למדינה עם העליה הכי קטנה באבטלה והשיטוח הכי מהיר של ההדבקה. לישראל היה חודש יותר מהם להתכונן למצב, למעשה הקורונה הגיעה לארץ אחרי שידעו שהמדינה היחידה שהצליחה לצאת טוב זה דרום קוריאה ושבוע אחרי זה הם אומרים שבדיקות (הפרמטר המרכזי בקוריאה) זה לא רלוונטי, זאת בדיוק הבעיה בארץ

שמע באירועים כאלה קשה לבקר בזמן אמת ותמיד יש טעויות,זה ברור.

אולי אם לא היו מנסים לפמפם לנו כל היום כמה ראש הממשלה היה הראשון לזהות וכמה כולם מעריצים אותו אנשים לא היו מחפשים (וברוך השם מוצאים, כי לא חסר) כל כך הרבה פאקים בתפקוד.

שוב חוזר על הנקודה המרכזית. סגר זה טוב וחשוב, אבל זה זמני. סגר זו לא מדיניות ולא אסטרטגיה. אם מטילים סגר ולא תומכים במשק, ואם מטילים סגר בלי שיודעים איך יוצאים ממנו, זה לא שווה כלום, וזאת החלטה שקל מאוד לקחת.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הקודםהבא

חזור אל פורום שכונה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ואורח אחד