yiffy כתב:את הטענה שרפא חסר מזל בגלל הפציעה אני לא מקבל. כל מי שראה אותו חוצב את ברכיו במשחקים על כל המשטחים (בעיקר הקשים) היה יכול להגיד שפציעה עבור שחקן עם סגנון כזה היא דבר בלתי נמנע. זה סגנון שהוא בחר ושהוא מוציא לפועל בצורה מושלמת, אבל יש לזה השלכות.
לגבי הפריצה של נולה, אין ספק שזה נכון וייתכן שרפא הפסיד ועוד יפסיד כמה סלאמים טובים בגלל זה. יחד עם זאת, אפשר להגיד בדיוק אותו הדבר על פדרר. היו לו 4 גמרי RG מול נדאל. האם היה באותם שנים שחקן חימר טוב יותר מפדרר להוציא את נדאל? אפילו את נולה ביכולת הכי גבוהה שלו אי פעם הוא בעט מחצי הגמר. אפשר בקלות לתת לו 3 מתוך 4 הגמרים הללו, וזה עוד בלי להתחשבן על ווימבלדון 08' ואוסטרליה 09'.
השאלה הגדולה בסופו של דבר היא האם נדאל ימצא תשובות לג'וקוביץ' 2.0. פדרר ראה את הפריצה הגדולה של נדאל, אך לא הוריד את הראש. אם אפשר לומר שנדאל "הפציע" עם ווימבי 08' ואוסטרליה 09', הרי שפדרר זכה מאז ב-4 סלאמים נוספים - ועוד בכל אחד מהארבעה. כעת לנדאל יש את האתגר של להישאר בטופ נוכח היריבות החדשה.
בנוגע לאותה יריבות, אני חושב שהגמר היום הוא בעל חשיבות מכרעת, בדומה לזה של ווימבלדון 08'. אם נדאל יפסיד בו, לא יהיה ספק שהוא תמיד יהיה מס' 2 ביריבות הזו. כמדומני שפדרר מעולם לא הפסיד 5 גמרים לנדאל באותה שנה, ואילו נדאל הפסיד מס' זה לנולה ועוד על כל 3 המשטחים. ניצחון היום תהיה תשובה ניצחת לנתון המדהים הזה. הפסד - ההיפך המוחלט.
נכון, רפא לפדרר הוא בערך כמו נובאק לרפא, רק שההבדל הוא שרוג'ר בכל זאת נהנה משנתיים-שלוש בכושר שיא כשהיריב היחידי שיש לו הוא רפא וגם זה רק על חימר.
רפא בעצם פיספס את 2009 בגלל פציעה, שלט ב2010 והשנה קיבל בראש את הסרבי המרגיז.
אם לרפא היתה עוד עונה של סבב מדשדש כשהוא בשיאו, אין ספק שהוא היה מאוד מתקרב לפדרר במניין הסלאמים, אבל עכשיו זה חסר משמעות.
לגבי המאזן בינהם - זה נכון אבל עד כדי. סה"כ מדובר על טניסאים שנמצאים בשיא הקריירה שלהם, ויש להם עוד עליות וירידות רבות לפניהם. ציינת שפדרר זכה בכמה סלאמים אחרי אותו בוקס
עצבני אותו קיבל בווימבלדון 08, אז אני מקווה ומאמין שגם רפא יזכה בעוד כמה. הוא צריך להיות שם תמיד, ולתת את המקסימום שלו - בסוף זה יספיק.