עולם הטניס - נובאק סלאם? עונת החימר יצאה לדרך

כאן מדברים על הכל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: עולם הטניס - US Open יצא לדרך

הודעהעל ידי jol9 » 12 ספטמבר 2011, 14:07

yiffy כתב:את הטענה שרפא חסר מזל בגלל הפציעה אני לא מקבל. כל מי שראה אותו חוצב את ברכיו במשחקים על כל המשטחים (בעיקר הקשים) היה יכול להגיד שפציעה עבור שחקן עם סגנון כזה היא דבר בלתי נמנע. זה סגנון שהוא בחר ושהוא מוציא לפועל בצורה מושלמת, אבל יש לזה השלכות.

לגבי הפריצה של נולה, אין ספק שזה נכון וייתכן שרפא הפסיד ועוד יפסיד כמה סלאמים טובים בגלל זה. יחד עם זאת, אפשר להגיד בדיוק אותו הדבר על פדרר. היו לו 4 גמרי RG מול נדאל. האם היה באותם שנים שחקן חימר טוב יותר מפדרר להוציא את נדאל? אפילו את נולה ביכולת הכי גבוהה שלו אי פעם הוא בעט מחצי הגמר. אפשר בקלות לתת לו 3 מתוך 4 הגמרים הללו, וזה עוד בלי להתחשבן על ווימבלדון 08' ואוסטרליה 09'.

השאלה הגדולה בסופו של דבר היא האם נדאל ימצא תשובות לג'וקוביץ' 2.0. פדרר ראה את הפריצה הגדולה של נדאל, אך לא הוריד את הראש. אם אפשר לומר שנדאל "הפציע" עם ווימבי 08' ואוסטרליה 09', הרי שפדרר זכה מאז ב-4 סלאמים נוספים - ועוד בכל אחד מהארבעה. כעת לנדאל יש את האתגר של להישאר בטופ נוכח היריבות החדשה.

בנוגע לאותה יריבות, אני חושב שהגמר היום הוא בעל חשיבות מכרעת, בדומה לזה של ווימבלדון 08'. אם נדאל יפסיד בו, לא יהיה ספק שהוא תמיד יהיה מס' 2 ביריבות הזו. כמדומני שפדרר מעולם לא הפסיד 5 גמרים לנדאל באותה שנה, ואילו נדאל הפסיד מס' זה לנולה ועוד על כל 3 המשטחים. ניצחון היום תהיה תשובה ניצחת לנתון המדהים הזה. הפסד - ההיפך המוחלט.

נכון, רפא לפדרר הוא בערך כמו נובאק לרפא, רק שההבדל הוא שרוג'ר בכל זאת נהנה משנתיים-שלוש בכושר שיא כשהיריב היחידי שיש לו הוא רפא וגם זה רק על חימר.
רפא בעצם פיספס את 2009 בגלל פציעה, שלט ב2010 והשנה קיבל בראש את הסרבי המרגיז.

אם לרפא היתה עוד עונה של סבב מדשדש כשהוא בשיאו, אין ספק שהוא היה מאוד מתקרב לפדרר במניין הסלאמים, אבל עכשיו זה חסר משמעות.

לגבי המאזן בינהם - זה נכון אבל עד כדי. סה"כ מדובר על טניסאים שנמצאים בשיא הקריירה שלהם, ויש להם עוד עליות וירידות רבות לפניהם. ציינת שפדרר זכה בכמה סלאמים אחרי אותו בוקס
עצבני אותו קיבל בווימבלדון 08, אז אני מקווה ומאמין שגם רפא יזכה בעוד כמה. הוא צריך להיות שם תמיד, ולתת את המקסימום שלו - בסוף זה יספיק.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי yiffy » 12 ספטמבר 2011, 15:30

הערכה אישית שלי: אם לפני הפריצה של נולה הסיכויים של נדאל לעקוף את פדרר ב-GS היו 70%-65%, במצב הנתון הם 50%-40%.
אם נולה ינצח את רפא בגמר ה-RG זה יירד משמעותית, אבל זה יכול לעלות אם הוא יצליח להביא לארון שני GSים שאינם ה-RG בתקופה הקרובה (כולל זה של היום בערב).
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי שחף » 12 ספטמבר 2011, 15:32

נאדאל לא יגיע לדעתי מעולם למאזן הקריירה המביש של פדרר מולו מול דיוקוביץ'(נדמה לי שזה עומד על משהו כמו 33% הצלחה וזה כשרוב הניצחונות של פדרר הושגו בשנים הראשונות של רפא בסבב). פדרר לקח שלושה מהסלאמים שלו מול רודיק(שחקן שאין לו כלום חוץ מסרב עוצמתי), עוד אחד נדמה לי מול אגאסי על סף פרישה ועוד שניים מול מרכוס בגדאטיס ומארק פיליפוסיס. לחצי מהאנשים פה לדעתי אין מושג שהשניים האחרונים קיימים בכלל. הייתי מוסיף גם את התארים מול מארי שעושה במכנסיים באופן קבוע במעמדים מכריעים אבל שיהיה. מבחינת אופי נאדאל בלי ספק עולה עליו. סך הכל הוא טניסאי מוכשר וטכני ברמות אבל רחוק לדעתי מהכתרים שקשרו לו. בוודאי לא הייתי משווה אותו למישהו כמו ג'ורדן נניח.
שחף

הודעהעל ידי yiffy » 12 ספטמבר 2011, 15:52

רודיק בשיאו היה שחקן שהיה לו הרבה יותר מה למכור מסרב עוצמתי. בגמר ווימבלדון 09' היו לפדרר יותר אייסים ממנו, ועדיין הוא משך ראלים ארוכים ונתן ווינרים יפיפיים. גם נדאל אכל ממנו לא מעט חצץ לאורך השנים, והפסיד לו בין היתר את גמר מיאמי בשנה שעברה (הטובה של נדאל עד כה). השנה הוא חווה ירידה חדה, דבר שקרה להרבה טניסאים איכותיים כמו דוד נלבנדיאן ומראט סאפין, אבל מבחינה מקצועית נטו הוא היה בעשור החולף בליגה של הגדולים מכולם. התחום היחיד בו הוא נופל מהם הוא בקור הרוח וביכולת התכנון של הנקודה, אבל בשיאו הוא בהחלט לא נפל משחקנים כמו חואן מרטין דל פוטרו.

אני מאמין שכולם כאן יודעים מי זה בגדאטיס. הוא שחקן מוכשר מאוד שבתחילת העשור ייעדו לו גדולות, אך מעולם לא הצליח לפרוץ ממש. גם הוא היה נפלא בשנה בה הפסיד לפדרר.

פיליפוסיס הוא אולי היחיד שהפסיד לפדרר בגמר וייזכר כ-nobody, אבל אני מאמין שגם את תומאש ברדיך אף אחד לא ייזכור עוד 8 שנים, אז אין כאן הבדל גדול בין פדרר ונדאל.
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי שחף » 12 ספטמבר 2011, 15:56

את בגדאטיס אולי יזכרו כזה שהיה עם דודי סלע באקדמיה. בשום טורניר נורמלי היום שחקן מהרמה שלו לא מגיע עד אפילו לחצי גמר. רודיק ודל פוטרו לא באותה רמה של כישרון בכלל.
שחף

הודעהעל ידי yiffy » 12 ספטמבר 2011, 16:17

הם בהחלט כן. מה בדיוק יש לדל פוטרו חוץ מסרב ופורהנד עוצמתי? ממש לא הרבה, אבל מה לעשות ששניהם יחד זה מספיק להיות שחקן טניס בטופ העולמי.

לגבי ההערה על בגדטיס: ביו.אס.אופן לפני שנה נדאל ניצח את יוז'ני התולעת, שלא ללא ספק שחקן הרבה פחות איכותי וכשרוני מבגדטיס. הוא גם ניצח בחצי הגמר ברולאן גרוס 10' את יורגן מלצר האפרורי, בטורניר שזכור יותר מכל כזה בו למנצח את הדרך הכי קלה לתואר ב-20 השנה האחרונות.
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי שחף » 12 ספטמבר 2011, 16:32

חצאי גמר ורבעי גמר זה לא ממש מעניין. דווקא במשחקים כאלה יש לאנדרדוג יותר סיכויים להפתיע כי כשהם מגיעים לגמר שחקנים מהסוג הזה כבר מרגישים שהם עשו את שלהם. אולי נבדוק גם את מי רפא ורוג'ר ניצחו בסיבוב הראשון ברולאן גארוס 08'? זה ממש לא קשור.
שחף

הודעהעל ידי yiffy » 12 ספטמבר 2011, 17:11

אני דיברתי על חצאי גמר כי אמרת ששחקנים ברמה של בגדטיס לא יגיעו היום אפילו לחצי. עובדה - שחקנים פחות טובים הגיעו.
לא דיברתי על 08' ואפילו לא על 09' אלא על שנה שעברה שהיא בהחלט משליכה על הסבב של היום. לא הרבה השתנה חוץ מהעובדה שג'וקוביץ' יותר טוב.
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי jol9 » 12 ספטמבר 2011, 19:05

יפתח, הערה קטנה לגבי RG 2010. רפא היה כ"כ טוב באותו טורניר, שזה בכלל לא משנה מי היה עומד בדרכו.

בשורה התחתונה - סלאם זה סלאם. לדעתי אי אפשר להיכנס לרזולוציות של מי היה בדרך של מי בדרך לGS. אפשר לדבר על תקופות.
תקופת 2004-2007 היתה תקופת שלטונו הבלתי מעורערת של פדרר. בתקופה הזאת היו בסבב הרבה שחקנים טובים, אבל מעט מאוד שחקנים גדולים, בטח לא כמכלול.

כך למשל, סאפין היה שחקן עצום, אבל חלש מאוד מנטלית. מנגד, יואיט היה פייטר אבל לא מספיק מוכשר וכו'.

זה הטיעון היחידי נגד גדולתו של רוג'ר. הבעיה היא שרוג'ר הוכיח, שגם כשהוא מתמודד נגד החבורה החזקה ביותר שיש, עדיין יש לו מה לתת.
לכן לדעתי הוא כן ספורטאי גדול, והוא כן בלבל של הגדולים ביותר בהיסטוריה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי yiffy » 12 ספטמבר 2011, 20:04

מסכים, אבל מול הטיעון שלפדרר לא היו יריבים ראויים בטורנירי גראנד סלאם זה היה מתבקש לציין את זה. אגב - אני חושב שאפשר להגיד אותו הדבר על מרבית ה-GSים של פדרר מ-03' ועד 07'.
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי yiffy » 12 ספטמבר 2011, 20:05

וואו!
מערכה ראשונה מטורפת. רפא מתחיל מצויין ועולה ל-2:0 ואז נולה שם גז וזוכה ב-6 משחקונים רצוף!
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי yiffy » 12 ספטמבר 2011, 21:13

ואיזו מערכה שנייה!
זה התחיל (והמשיך) בדיוק כמו המערכה הראשונה, אבל רפא נמנע מהשבירה השלישית ואף הצליח להשוות עם אחת משלו. אלא שהוא נשבר מיד אח"כ ולא הצליח לחזור.
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי LIAV10 » 12 ספטמבר 2011, 21:17

אשכרה דג'וקוביץ' קורא את רפא חצי שנייה לפני שהוא בכלל חובט..
תמונה
יאללה הביתה.
כולם.
סמל אישי של המשתמש
LIAV10

הודעהעל ידי yiffy » 12 ספטמבר 2011, 22:38

מערכה שלישית שלא הייתה כמוה. נדאל נלחם כמו גיבור, חזר פעם אחר פעם משבירות של נולה (כולל כאשר הגיש כדי לזכות במערכה) וניצח בשובר שיוויון כדי לסמן חזרה. נולה נראה די גמור ונדאל בכלל לא. זה בכלל לא הימור מופרח בשלב זה להמר על השור ממיורקה.

רבע לשלוש ואני עובד מחר. להישאר ער או ללכת לישון?
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי yiffy » 12 ספטמבר 2011, 23:36

נשארתי ער וזה היה שווה את זה!

ג'וקוביץ' נראה בתחילת המערכה כמו גבר מת מהלך, וגם ביקש medical (ככה"נ בעיקר כדי לנוח קצת). יחד עם זאת, מיד הסתבר שגם לחבית הדלק של נדאל (שרץ כמו משוגע במשך כל המשחק) יש תחתית. בסופו של דבר הדיוק של ג'וקוביץ' עזר לו להתגבר על חוסר היכולת להגיש חזק ולרוץ, והוא לקח את המערכה בפער גדול 6:1.

אני עדיין המום ממה שראיתי הערב. אני חושב שיש סיכוי טוב שזה המשחק הכי טוב שראיתי בחיים שלי. יותר מווימבי 08' ו-09' וגם יותר מהניצחון של פדרר על נולה בחצי גמר הרולאן גרוס. נולה היה כל כך טוב שזה היה מרטיט. רפא לא הראה סימנים של קריסה בשום שלב, אבל למעט שובר השיוויון של המערכה השלישית, זה פשוט הרגיש רחוק ממנו.

מילה על רפא: הוא ריגש אותי. הלחימה שלו במערכה השלישית הייתה מעוררת הערצה, בעיקר נוכח הרמה הכל כך גבוהה. הוא כעת עומד מול האתגר הגדול ביותר שלו בקריירה עד כה - יריבות שהוא באופן ברור מפגר בה. אני עדיין אוהד פדרר ורוצה להזדקן בידיעה שהוא שיאן זכיות ה-GS, אבל נדאל הוא ספורטאי בקנה מידה נדיר שראוי להערכה של כל מי שהספורט הזה אומר לו משהו, כולל אוהדים שרופים של פדרר, ג'וקוביץ' וכל השאר. אני מאחל לו את כל ההצלחה שבעולם.
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי yiffy » 13 ספטמבר 2011, 07:52

טוב, עכשיו כשאני רגוע ולא נרגש כולי, כמה הערות מעניינות על המשחק:

-לנדאל היו המון טעויות לא מחוייבות לא אופייניות - בקטע אחר. אני זוכר לפחות 4 פעמים שהוא עמד ממש ליד הרשת והעיף כדורים קלים לתוכה. קל לומר "זה כי ג'וקוביץ' גרם לו", אבל מבחינה מקצועית נטו הרבה מהטעויות הללו לא נעשו תחת לחץ או אחרי חבטות מתוחכמות במיוחד. חלק מהן אפילו היו בהתחלה של ראלים. יכול להיות שאם נדאל יהיה נדאל בכל הקשור לכמות הטעויות הלא מחוייבות פעם אחת כמו שצריך, הגמרים מול ג'וקוביץ' ייראו אחרת לגמרי.

-נדאל הגיש רע מאוד - רק שני אייסים, המון סרבים ראשונים שפשוט לא נכנסו ברוב שלבי המשחק וסרב שני שלא הרחיק את ג'וקוביץ' מספיק מהבייס-ליין. מוסיפים לזה את העובדה שלג'וקוביץ' היו חבטות החזרה שאינן מהעולם הזה גם על הסרב הראשון של נדאל ומקבלים נתון שאף שחקן בעולם, כולל השור ממיורקה, לא יכול לצפות לניצחון מול נולה איתו.

-לג'וקוביץ' היה הרבה יותר קל לנצח במשחקוני ההגשה של נדאל מאשר בשלו - נקודה שממשיכה את זו שמעליה. נובעת ככה"נ מיכולת ההחזרה של נולה לצד הסרב הלא דומיננטי בטירוף (למרות שהיו לו 6 אייסים במשחק). האבסורד עוד התגבר בהמשך. דווקא כאשר נולה היה גמור והגיש חלש מאוד (סרב ראשון של מתחת ל-100 MPH לאורך כל המערכה הרביעית) הוא ניצח את משחקוני ההגשה שלו בלי בעיה. ייתכן שזה היה בגלל שבאותו שלב גם רפא התחיל לגמור את הסוס, אבל אולי גם בגלל שמול רפא, לעוצמה של הסרב של ג'וקוביץ' יש פחות חשיבות מאשר הדיוק והיכולת שלו להעמיד את נדאל הרחק מעבר לבייס-ליין ו/או מחוץ לשרוולים.

-נולה עוד שנייה התעלף - אי אפשר היה להתעלם מהירידה החדה בכושר הפיזי של נולה במערכה השלישית. המחשבה המיידית היא שזה רק עושה את המערכה הרביעית שלו מדהימה עוד יותר. המחשבה ארוכת הטווח היא שבמשחק של 5 מערכות לנדאל אמור להיות יתרון ברור. הבעיה שהתזה הזו לא עולה בקנה אחד עם העובדה שגם לרפא פשוט אזלו הכוחות במערכה הרביעית - דווקא מתי שלכולם הייתה תחושה שהוא הולך לטרוף את נובאק התשוש בלי מלח. כל עוד נולה יכתיב את הראלים ויתזז את רפא, לא בטוח שהכושר של הספרדי ייתן לו יתרון משמעותי בהתמודדות הזו.
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי misha » 13 ספטמבר 2011, 11:01

שחף כתב:אני חושב שכשיסתכלו על זה בעתיד, עצם זה שפדרר לא התרסק להפסדים בשמינית גמר וסיבוב שלישי והעובדה שהוא לא נפצע כמעט לא תפעל לטובתו. בסופו של דבר ביכולת שלו הוא לא נפל בצורה משמעותית כמו העובדה שצמחו לו מתחרים ראויים שלא היו בסבב כשהוא היה בשיאו. הוא לא ייזכר לדעתי כספורטאי מושלם מהסוג של ג'ורדן.

הפוך. זה שגם בגיל 30 הוא עדיין מצליח להגיע לשלבים הגבוהים ביותר, וללתת פייט לשחקנים שאמורים להיות בשיא הכושר והקריירה, זה יהיה רק לזכותו (ובדרך להעצים עדו יותר שיאים שונים כמו מס' רבעי גמר ברצף וכו'). בטח ובטח בהשוואה לשחקנים הגדולים האחרים ואיך הם נראו כשנכנסו לעשור הרביעי. אני בספק גדול שנדאל בכלל ישחק טניס בגיל הזה, שלא לומר יהיה טוב כמו רוג'ר.

אה, וצריך להיות ממש עיוור כדי לא לראות שפדרר כבר ממש לא בשיאו, רחוק מהשנים הגדולות.

חוץ מזה, +1 על כל מה שיפתח כתב.
תמונה תמונה

"לכל שחקן יש את הגאווה שלו ומה שמביא לי את הגאווה זה לא הדקות או הנקודות אלא הניצחון"
~דריק שארפ~
סמל אישי של המשתמש
misha

הודעהעל ידי misha » 13 ספטמבר 2011, 11:06

רציתי שנובאק ינצח רק בגלל שחף (וגם כדי לשים אחלה כותרת לת'רד), ושהשמחה לאיד שלו תחזור אליו כמו בומרנג.

רפא לגמרי הפך לNovak's bitch השנה. 6-0, הכל בגמרים.
תמונה תמונה

"לכל שחקן יש את הגאווה שלו ומה שמביא לי את הגאווה זה לא הדקות או הנקודות אלא הניצחון"
~דריק שארפ~
סמל אישי של המשתמש
misha

Re: נובאק מנצח את נדאל בגמר ה-6 ברציפות ומשלים עונה חלומית

הודעהעל ידי שחף » 13 ספטמבר 2011, 16:19

אני לא אוהד מטורף של רפא ברמה שאני אתבאס קשות על הפסד שלו. בת'כלס שיתקדם בקצב שלו, בעוד ארבע שנים הוא לדעתי ישתווה לפדרר ואז אנשים ידברו על שניהם אחרת.
שחף

Re: נובאק מנצח את נדאל בגמר ה-6 ברציפות ומשלים עונה חלומית

הודעהעל ידי misha » 13 ספטמבר 2011, 16:26

אני בספק. אתה מניח שנובאק ייחלש, אתה מניח שלא יהיה עוד איזה שחקן חדש שיכנס למשחק של הגדולים ואתה מניח שהברכיים של נדאל יחזיקו עוד 4 שנים בטופ של הטופ. כרגע נובאק לא רואה אותו ממטר ונדאל יצטרך להתארגן מחדש ולהביא עוד משהו לתמונה. נראה בעונה הבאה אם יצליח.
תמונה תמונה

~דריק שארפ~
סמל אישי של המשתמש
misha

הקודםהבא

חזור אל פורום שכונה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־2 אורחים