28 נובמבר 2014, 16:29
28 נובמבר 2014, 16:41
roy1000 כתב:Roni1 כתב:השאלה מה הם יקבלו, לא מעניין אותי מה הם עושים בישיבות, הישיבות שלהם תורמות למדינה בערך כמו החממות הפוסט ציוניות של מדעי הרוח באקדמיה, תקציבים ילכו גם אליהם וגם אליהם. אם זה מה שיחזיק קואליציה שאשכרה אפשר להעביר בה משהו זה לא יפריע לי. ש״ס דואגים גם לפריפריות יותר מכל מי שנמצא עכשיו בקואליציה (ואני באמת מתעבת את דרעי והעסקנים שלו).
אבל אם יחזירו לידיים שלהם נושאים כמו רפורמות הגיור זה יהיה ביזיון, צריך להבהיר להם שהם יקבלו כמו שכולם מקבלים, שצריך למצוא הסדר מסויים שבו הם גם יתנו למדינה וזה לא חייב להיות בצה״ל. יש מספיק מסגרות של שירות לאומי ואזרחי שהם יכולים להשתלב בהן. אבל הם לא יכולים לנהל את נושאי הדת במדינה לפי השקפת העולם שאף ציבור במדינה לא חולק איתם.
את משווה אולי 200 מרצים שמלמדים בפקולטאות למדעי הרוח למאות אלפי תלמידי ישיבה? ברצינות? בכל מדינה בעולם ובכל אוניברסיטה רצינית יש גם פקולטה למדעי הרוח. לא מבין את הזעם הגדול כלפי התחום הזה (בלי קשר לפוליטיקה).
ש"ס לא דואגים לשום פריפריות. הם דואגים לעצמם. אין להם שום כוונה להשתלב לא בשירות אזרחי ולא בשוק העבודה. הם יוציאו קצבאות ויגדילו אותן עד למקסימום האפשרי.
28 נובמבר 2014, 18:03
jol9 כתב:לגבי שיטת הממשל - אם השיטה היתה שונה, נניח שלטון נשיאותי שבו ראש המדינה הנבחר, יודע שהוא משרת במשך קדנציה ושהוא נקי באופן יחסי משיקולים קואליציונים ופוליטיים,
אני חושב שהיה יותר קל. הוא היה בוחר לעצמו את הממשל שלו, שם את האנשים המתאימים לדעתו בתפקידי המפתח, ואותם האנשים היו עובדים במשך אותה קדנציה כמו ראש המדינה (ולא
מתחלפים כל שנתיים אחרי בחירות).
בית הנבחרים היה מעביר חוקים ונבחר ע"י העם בדיוק כמו היום.
סתם דוגמא לשינוי אמיתי ולא העלאת אחוז החסימה, שזה פשוט טיפשי.
28 נובמבר 2014, 19:54
Roni1 כתב:למה אתה משווה בין מרצים לתלמידים? תלמידי ישיבות לא מקבלים משכורת על הלימודים שלהם, להפך. בשונה מהכוללים שהם לומדים בהם אחרי החתונה והמימון שלהם חייב להיפסק והאנשים האלה צריכים לצאת לעבוד.
אתה חי במדינת ישראל, נעים מאוד. יש כאן יהודים חרדים גם אם אנחנו לא מתים על זה והם לא מתכוונים להפסיק להיות כאלה. אני בטוחה שהרבה חרדים היו רוצים לצאת לעבוד והבעיה היא שיש להם הנהגה מחורבנת שמשניאה אותם על כל הציבור הישראלי. בארצות הברית החרדים הם גם אנשים עובדים, אין סיבה שכאן זה יהיה שונה.
28 נובמבר 2014, 21:09
jol9 כתב:רוי, העם צמא למפלגות שייקלו עליו את החיים.
אני חושב שאני איש ימין מובהק, אבל בשנים האלה בחיים שלי, יותר חשוב לי שיעבירו חוקים חברתיים שמיטיבים עם אנשי מעמד הביניים שלמדו המון שנים (ועדיין לומדים),
עשו צבא (ועדיין עושים מילואים) ושילמו מאות אלפי שקלים למס במהלך השנים (ויישלמו עוד הרבה יותר).
דווקא בגלל זה אני לא פסלתי מעולם את לפיד, ואני כן חושב שהוא יכול לבצע. בדיוק בגלל זה אני לא מבין את הריצה המטורפת של הקואליציה הזאת לאבדון.
גם הקואליציה החילונית הקודמת כשלה, מה שמבסס משוואה מאוד לא נעימה עבור כל ראש ממשלה פוטנציאלי, שבשביל לשרוד בשלטון צריך את החרדים.
לגבי שיטת הממשל - אם השיטה היתה שונה, נניח שלטון נשיאותי שבו ראש המדינה הנבחר, יודע שהוא משרת במשך קדנציה ושהוא נקי באופן יחסי משיקולים קואליציונים ופוליטיים,
אני חושב שהיה יותר קל. הוא היה בוחר לעצמו את הממשל שלו, שם את האנשים המתאימים לדעתו בתפקידי המפתח, ואותם האנשים היו עובדים במשך אותה קדנציה כמו ראש המדינה (ולא
28 נובמבר 2014, 23:28
roy1000 כתב:jol9 כתב:רוי, העם צמא למפלגות שייקלו עליו את החיים.
אני חושב שאני איש ימין מובהק, אבל בשנים האלה בחיים שלי, יותר חשוב לי שיעבירו חוקים חברתיים שמיטיבים עם אנשי מעמד הביניים שלמדו המון שנים (ועדיין לומדים),
עשו צבא (ועדיין עושים מילואים) ושילמו מאות אלפי שקלים למס במהלך השנים (ויישלמו עוד הרבה יותר).
דווקא בגלל זה אני לא פסלתי מעולם את לפיד, ואני כן חושב שהוא יכול לבצע. בדיוק בגלל זה אני לא מבין את הריצה המטורפת של הקואליציה הזאת לאבדון.
גם הקואליציה החילונית הקודמת כשלה, מה שמבסס משוואה מאוד לא נעימה עבור כל ראש ממשלה פוטנציאלי, שבשביל לשרוד בשלטון צריך את החרדים.
לגבי שיטת הממשל - אם השיטה היתה שונה, נניח שלטון נשיאותי שבו ראש המדינה הנבחר, יודע שהוא משרת במשך קדנציה ושהוא נקי באופן יחסי משיקולים קואליציונים ופוליטיים,
בתור מי שהצביע ללפיד, אני חושב שהוא נכשל כישלון די גדול בביצוע. חלק מהכשלון נובע מטירונות פוליטית מסויימת, חלק נובע מייעוץ רע, וחלק מקואליציה בעייתית שבה חברי הקואליציה חתרו תחתיו (כולל ראש הממשלה).
ניסינו כבר את עניין הבחירה הישירה וזה לא עבד. זה רק מחזק את המפלגות הסקטוריאליות. אני לא רואה שום פתרון סביר לשינוי שיטת הממשל.
29 נובמבר 2014, 01:03
Holiday_Armadillo כתב:jol9 כתב:לגבי שיטת הממשל - אם השיטה היתה שונה, נניח שלטון נשיאותי שבו ראש המדינה הנבחר, יודע שהוא משרת במשך קדנציה ושהוא נקי באופן יחסי משיקולים קואליציונים ופוליטיים,
אני לא מסכימה עם זה
אני חושבת שהעם צריך לבחור את כל הנציגים שלו
אני מסכימה עם זה שצריך להיות מגבלה על כמות הקדנציות, אבל אני חושבת שהעם צריך ללכת ולבחור מי יישב בממשלה אחרת יהיו דילים מגעילים כמו שרואים היום
29 נובמבר 2014, 01:09
roy1000 כתב:jol9 כתב:רוי, העם צמא למפלגות שייקלו עליו את החיים.
בתור מי שהצביע ללפיד, אני חושב שהוא נכשל כישלון די גדול בביצוע. חלק מהכשלון נובע מטירונות פוליטית מסויימת, חלק נובע מייעוץ רע, וחלק מקואליציה בעייתית שבה חברי הקואליציה חתרו תחתיו (כולל ראש הממשלה).
ניסינו כבר את עניין הבחירה הישירה וזה לא עבד. זה רק מחזק את המפלגות הסקטוריאליות. אני לא רואה שום פתרון סביר לשינוי שיטת הממשל.
29 נובמבר 2014, 01:26
jol9 כתב:roy1000 כתב:jol9 כתב:רוי, העם צמא למפלגות שייקלו עליו את החיים.
אני חושב שהבחירה בלפיד, היתה אמנם בחירת מצב רוח, אבל בניגוד לפליקס אני לא חושב שמדובר בפלקט. יש לו דרך, הוא מאמין בה, הוא הולך בה, ובסה"כ הוא
עושה עבודה לא רעה בהתחשב בנסיבות.
אני לא יודע אם יש לו יועצים טובים או לא, אבל ברור שהוא צריך לדחוף לסיום המשבר הנוכחי, כי כרגע מי שבחר בו כועס עליו ברמה כזאת או אחרת, ואין לו הרבה מה להרוויח בבחירות אם יהיו.
לגבי שיטת הממשל - תקרא מה שכתבתי בפוסט הקודם. אני לא מציע בחירה ישירה, כי זה בעצם אותו הדבר, אלא שינוי של השיטה באופן חזק יותר, עם אלמנטים דומים
למה שיש בארה"ב. בטוח שאפשר לשנות ולסגנן, אבל אין לי גם ספק שהשיטה הנוכחית לא עובדת, וזה לא שנתיים-שלוש אחורה, אלא 30-40 שנה אחורה.
צריך לזכור שהמציאות של היום היא שמה שלא יהיה, אחרי 3 שנים לכל היותר, כל השותפים הקואליציוניים מתחילים לעשות שיקולי רווח והפסד, והפלת הממשלה תמיד נמצאת באוויר.
בעוד השיטה שאני מציע תיתן יציבות של לפחות 4 שנים, שבהם ראש המדינה יוכל להיות מודח באופן כזה או אחר, אבל ממש לא כמו היום, שראש מפלגה בינונית יכול להחליט שמחר הולכים
לבחירות. זה מצב לא טוב.
29 נובמבר 2014, 01:36
Holiday_Armadillo כתב:jol9 כתב:roy1000 כתב:jol9 כתב:רוי, העם צמא למפלגות שייקלו עליו את החיים.
אני חושב שהבחירה בלפיד, היתה אמנם בחירת מצב רוח, אבל בניגוד לפליקס אני לא חושב שמדובר בפלקט. יש לו דרך, הוא מאמין בה, הוא הולך בה, ובסה"כ הוא
עושה עבודה לא רעה בהתחשב בנסיבות.
אני לא יודע אם יש לו יועצים טובים או לא, אבל ברור שהוא צריך לדחוף לסיום המשבר הנוכחי, כי כרגע מי שבחר בו כועס עליו ברמה כזאת או אחרת, ואין לו הרבה מה להרוויח בבחירות אם יהיו.
לגבי שיטת הממשל - תקרא מה שכתבתי בפוסט הקודם. אני לא מציע בחירה ישירה, כי זה בעצם אותו הדבר, אלא שינוי של השיטה באופן חזק יותר, עם אלמנטים דומים
למה שיש בארה"ב. בטוח שאפשר לשנות ולסגנן, אבל אין לי גם ספק שהשיטה הנוכחית לא עובדת, וזה לא שנתיים-שלוש אחורה, אלא 30-40 שנה אחורה.
צריך לזכור שהמציאות של היום היא שמה שלא יהיה, אחרי 3 שנים לכל היותר, כל השותפים הקואליציוניים מתחילים לעשות שיקולי רווח והפסד, והפלת הממשלה תמיד נמצאת באוויר.
בעוד השיטה שאני מציע תיתן יציבות של לפחות 4 שנים, שבהם ראש המדינה יוכל להיות מודח באופן כזה או אחר, אבל ממש לא כמו היום, שראש מפלגה בינונית יכול להחליט שמחר הולכים
לבחירות. זה מצב לא טוב.
אבל יוני..ראית מה הולך בארה''ב? יש להם שיטה נוראית שם
הם לא מסוגלים להעביר כלום
29 נובמבר 2014, 01:41
jol9 כתב:ומה פה?
ראש ממשלה אחד מתעסק בסחטנות של הפקידה שלו, ראש ממשלה אחר מתעסק בכל מיני פרשיות לא ברורות ובסוף מפנה ישובים באופן חד צדדי, מה שיוצר את המצב
שבו נמצא הדרום עכשיו, ראש ממשלה אחר מתעסק בהשרדות פוליטית, במינוי של הנשיא ובעניינים שוליים אחרים ועל ברק אני בכלל לא רוצה לדבר.
השיטה הנוכחית התאימה לתקופה שבה היו שתי מפלגות גדולות שזכו ב35-40 מנדטים, והיה להן כוח פוליטי עצום.
היום, מפלגת השלטון היא מפלגה עם 18 ח"כים. את רואה מפלגה שמצליחה לגרוף יותר מ-25 מנדטים בבחירות? אני לא, ולכן השיטה צריכה להשתנות.
אחוז החסימה, בחירה ישירה והפתרונות האלה, הם פלסטרים לשיטה שלא תואמת את המציאות כבר בערך 20 שנה.
29 נובמבר 2014, 01:44
Holiday_Armadillo כתב:jol9 כתב:ומה פה?
ראש ממשלה אחד מתעסק בסחטנות של הפקידה שלו, ראש ממשלה אחר מתעסק בכל מיני פרשיות לא ברורות ובסוף מפנה ישובים באופן חד צדדי, מה שיוצר את המצב
שבו נמצא הדרום עכשיו, ראש ממשלה אחר מתעסק בהשרדות פוליטית, במינוי של הנשיא ובעניינים שוליים אחרים ועל ברק אני בכלל לא רוצה לדבר.
השיטה הנוכחית התאימה לתקופה שבה היו שתי מפלגות גדולות שזכו ב35-40 מנדטים, והיה להן כוח פוליטי עצום.
היום, מפלגת השלטון היא מפלגה עם 18 ח"כים. את רואה מפלגה שמצליחה לגרוף יותר מ-25 מנדטים בבחירות? אני לא, ולכן השיטה צריכה להשתנות.
אחוז החסימה, בחירה ישירה והפתרונות האלה, הם פלסטרים לשיטה שלא תואמת את המציאות כבר בערך 20 שנה.
פה זה גן עדן להעברת חוקים לעומת ארה''ב, באמת
אני מסכימה איתך שצריך, לא - שחייבים, לשנות משהו בשיטה של היום ואני בדעה הזאת כבר לא מעט זמן
לעבור לשיטה של ארה''ב זה פשוט לא נכון אבל, חייבת להיות עוד דרך
29 נובמבר 2014, 12:01
29 נובמבר 2014, 13:37
felix_r כתב:אם הצבעת ללפיד, זה באמת לא עושה לך כבוד. וזה בכלל לא משנה מה הדעות שלך. להצביע למנחה טלויזיה, שעבד שם רק בגלל שהוא נראה טוב? נו באמת!
29 נובמבר 2014, 13:42
jol9 כתב:אתמול התפרסמה כתבה בידיעות על יוזמת השלום של ליברמן, שכוללת נסיון אמיתי להיפרדות מהפלסטינים, מחלק מהשטחים, וגם מחלק מהאוכלוסיה הערבית בישראל.
הוא מדבר שם גם על העניין של אזרחות-נאמנות ועל שינוי שיטת הממשל.
כרגע זה נראה בול כמו הדברים שדיברנו כאן בשרשור, ואני ממש הולך עם הדברים האלה, אם כי ברור שליברמן לבדו לא יוכל לקדם את זה.
29 נובמבר 2014, 14:12
roy1000 כתב:jol9 כתב:אתמול התפרסמה כתבה בידיעות על יוזמת השלום של ליברמן, שכוללת נסיון אמיתי להיפרדות מהפלסטינים, מחלק מהשטחים, וגם מחלק מהאוכלוסיה הערבית בישראל.
כרגע זה נראה בול כמו הדברים שדיברנו כאן בשרשור, ואני ממש הולך עם הדברים האלה, אם כי ברור שליברמן לבדו לא יוכל לקדם את זה.
הבעיה בליברמן זה שהוא לוקח את הדברים לקיצוניות מעבר לגבולות הביצוע. גם ככה, הרעיון של להעביר את המשולש וואדי ערה למדינה פלסתינית עתידית יהיה קשה מאוד לביצוע. למה הוא צריך להכניס שטויות על נאמנות ועידוד הגירה של ערביי יפו? זה מיותר לחלוטין.
חבל שליברמן ממצב את עצמו כאיש לא רציני עם חלק גדול מההתבטאויות שלו כי דווקא הרעיון שלו לחילופי שטחים של גושי ההתנחלויות תמורת ערביי ישראל הוא רעיון מאוד הגיוני שלכל הצדדים המעורבים יהיה מאוד קשה לסרב לו.
29 נובמבר 2014, 14:20
jol9 כתב:יפו זה סתם רעשי רקע. לפחות הוא מדבר בקול ברור והתכניות שלו נשמעות רציניות על הנייר.
אני הייתי שמח אם היה מתבטא גם קצת יותר בהקשר למעמד הביניים ויוקר המחייה, כי מן הסתם חלק גדול מהבוחרים שלו הם חילונים, בני מעמד הביניים, שעובדים
קשה, משרתים ובצבא ובמילואים, ומתמודדים במציאות הלא פשוטה הזאת.
29 נובמבר 2014, 15:02
roy1000 כתב:jol9 כתב:יפו זה סתם רעשי רקע. לפחות הוא מדבר בקול ברור והתכניות שלו נשמעות רציניות על הנייר.
אני הייתי שמח אם היה מתבטא גם קצת יותר בהקשר למעמד הביניים ויוקר המחייה, כי מן הסתם חלק גדול מהבוחרים שלו הם חילונים, בני מעמד הביניים, שעובדים
קשה, משרתים ובצבא ובמילואים, ומתמודדים במציאות הלא פשוטה הזאת.
כל סיפור ה"נאמנות" הוא מפגר וזה לא סתם רעשי רקע. אף אחד לא הולך להחתים ערבים על "נאמנות".
אין לי מושג מי המצביעים של ליברמן. אני לא מכיר אף אחד כזה. אצל האיש הזה תמיד רב הנסתר על הגלוי והאינטרסים שלו ממש לא ברורים. תוסיף לזה את המליונים שהוא קיבל ממקורות עלומים ברוסיה ואני לא חושב שאפשר לקחת אותו בתור מנהיג רציני. בתור שר חוץ לדוגמא, הוא לחלוטין לא תפקד והיה חסר תועלת, כשביבי נאלץ להיכנס לנעליו במהלך צוק איתן.
29 נובמבר 2014, 16:11
jol9 כתב:אני חושב שאתה מתעסק בתפל ולא בעיקר.
הדברים העיקריים הם הגישה הכוללנית, שליברמן מדבר עליה כבר די הרבה זמן.
בנושא הנאמנות, תמצא בסוף איזשהי פשרה הגיונית. אנחנו לא נקים את הרייך הרביעי, אל תדאג.
מנגד, לא היה מזיק אם אזרחי המדינה לא היו רוצים ופועלים להחרבתה, ובמקביל נהנים מכל שירותיה. כאן באמת צריכים לעשות סדר, ואולי גלעד ארדן מתחיל לקבל
כמה החלטות מעניינות בנושא.
לגבי תפקודו כשר חוץ, איך בכלל אפשר לבדוק תפקוד של שר חוץ? זה לא משהו שחשוף יותר מדי לציבור. ליברמן הוא באמת לא שר חוץ מהסוג המקובל, אבל זה לא אומר
שהוא עושה עבודה לא טובה. אני אישית לא מרגיש הבדל בין ליברמן, לבני או פרס. ההבדל היחיד הוא יחסים לא טובים בין ביבי לאובמה, וזה לא ממש קשור לליברמן.
בנוגע לכספים או לשטויות אחרות, הבן אדם זוכה באופן מלא אחרי משפט וחקירה שהתנהלו 17 שנה. נראה לי שהנושא הזה מוצא עד תומו.
29 נובמבר 2014, 16:25
roy1000 כתב:jol9 כתב:אתמול התפרסמה כתבה בידיעות על יוזמת השלום של ליברמן, שכוללת נסיון אמיתי להיפרדות מהפלסטינים, מחלק מהשטחים, וגם מחלק מהאוכלוסיה הערבית בישראל.
חבל שליברמן ממצב את עצמו כאיש לא רציני עם חלק גדול מההתבטאויות שלו כי דווקא הרעיון שלו לחילופי שטחים של גושי ההתנחלויות תמורת ערביי ישראל הוא רעיון מאוד הגיוני שלכל הצדדים המעורבים יהיה מאוד קשה לסרב לו.