הולכים לבחירות

כאן מדברים על הכל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: הולכים לבחירות

הודעהעל ידי roy1000 » 25 דצמבר 2014, 22:06

jol9 כתב:א - היה הרבה פחות רעש. וגם אז לא הציגו את זה כפרשיית מפלגת העבודה אלא פרשיית פואד. כאן זאת פרשיית ישראל ביתנו ולא פרשיית קירשנבאום.

ב - אני בטוח שאם זאת היתה זהבה גלאון היה הרבה פחות רעש.

יוני אותי מבחינה אישית, הפרשייה הזו מקוממת הרבה יותר מסיפורי פואד (ששוב, אני עדיין לא מבין מה הוא עשה בתמורה לכסף). מסתבר שכל סיפור הרכבת הקלה בת"א זו הונאה אחת גדולה. רצו שם מליארדים של שוחד והכל עם מינוי של ליברמן.

גודל הסיפור הזה הוא פשוט בלתי נתפס ולא נראה לי שאפשר להשוות את זה לשום דבר שהיה פה בעבר.
roy1000

הודעהעל ידי jol9 » 25 דצמבר 2014, 23:21

roy1000 כתב:
jol9 כתב:א - היה הרבה פחות רעש. וגם אז לא הציגו את זה כפרשיית מפלגת העבודה אלא פרשיית פואד. כאן זאת פרשיית ישראל ביתנו ולא פרשיית קירשנבאום.

יוני אותי מבחינה אישית, הפרשייה הזו מקוממת הרבה יותר מסיפורי פואד (ששוב, אני עדיין לא מבין מה הוא עשה בתמורה לכסף). מסתבר שכל סיפור הרכבת הקלה בת"א זו הונאה אחת גדולה. רצו שם מליארדים של שוחד והכל עם מינוי של ליברמן.

גודל הסיפור הזה הוא פשוט בלתי נתפס ולא נראה לי שאפשר להשוות את זה לשום דבר שהיה פה בעבר.

אתה יודע כמה פעמים שמעתי את זה?
בוא נחכה ונראה, לדעתי זה ייעלם כמו הרבה פרשיות אחרות שעשו רעש גדול.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 26 דצמבר 2014, 00:54

אני לא חושב שזה ייגמר בכלום.
roy1000

הודעהעל ידי my man » 28 דצמבר 2014, 01:22

מדהים מה שהולך ונהיה מליברמן...אריק שרון 2...חקירות עם קייס רציני? יאללה אני שמאלני...
כל מי שרוצה ליברמן והוא ימני צריך להקשיב טוב טוב לליברמן בתקופה הקרובה, הוא מציג דעות יותר ויותר סמולניות..
"אם נחרבנו ונחרב העולם עמנו, על ידי שנאת חינם, נשוב להיבנות והעולם עמנו ייבנה, על ידי אהבת חינם!" (הראי"ה קוק)
סמל אישי של המשתמש
my man

הודעהעל ידי jol9 » 29 דצמבר 2014, 22:47

הסקרים האחרונים מראים סוג של סטגנציה שהיא כמובן מצויינת לנתניהו.

לפי הסקרים הליכוד והעבודה נמצאים בשוויון של 24 מנדטים, בנט די יציב סביב ה-15-16, לפיד, כחלון וליברמן מביאים בערך עשרה כל אחד,
החרדים בערך 13, הערבים 11 ומרץ כ-5.

מה אומר שהבסיס הימני יושב על משהו כמו 50 מנדטים, השמאלי על 30, המרכזי על 20, והחרדים והערבים בערך 10 כל אחד.

יש כאן בעצם 3 אופציות:
- ממשלה ימנית - חרדים שאמורה להיות די יציבה. בממשלה כזאת, המחיר של התיקים יהיה לא פשוט, כי כחלון ירצה את האוצר, ליברמן את החוץ ובנט את הביטחון, וההערכה שלי היא שלפחות שניים לא יקבלו את מבוקשם.
- ממשלת אחדות בראשות ביבי, ובמקרה הזה סביר שבוז'י וציפי יעשו רוטציה בתיק החוץ, בנט יהיה בביטחון וכץ/ארדן באוצר, כשהעבודה יקבלו
עוד 2-3 תיקים בכירים כמו החינוך, המשפטים והפנים, וכל השאר ייאלצו להסתפק בהרבה פחות
- איחודשל מפלגות המרכז (כחלון ולפיד ואולי גם ליברמן), מה שיזניק אותם למעלה ויהווה אלטרנטיבה שלטונית. אלא שהסיכוי שזה יקרה
הוא די נמוך בעיקר בגלל משחקי אגו. תורת המשחקים אומרת שעדיף לשלושתם להתאחד כי כך יש להם סיכוי גדול יותר לא לרדת בתפקיד
אבל האגו כנראה לא יאפשר זאת וחבל.
מפלגת מרכז שכזאת, תוכל לבוא עם הבטחות ברורות לעם, להעמיד מועמד לראשות ממשלה ולהגיע ל35-40 מנדטים, ובכך גם להשתלט על התיקים
הבכירים ביותר.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי Roni1 » 29 דצמבר 2014, 23:09

איחוד מפלגות המרכז היה נשמע רעיון ענק עד לפני שבוע. בינתיים חברי ישראל ביתנו בחקירות, ביש עתיד התחילו לדבר שמאלנית והרשימה של כחלון נראית כאילו הוא ממש הופתע מהבחירות ומגרד מועמדים בכח. מצד שני, נראה שברשימה של בנט עומדים להיות כמה חילונים וצעירים מעניינים וזו הולכת להיות רשימה לא רעה (תלוי כמובן בתוצאות הפריימריז שלהם).
Roni1

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 29 דצמבר 2014, 23:19

jol9 כתב:הסקרים האחרונים מראים סוג של סטגנציה שהיא כמובן מצויינת לנתניהו.

לפי הסקרים הליכוד והעבודה נמצאים בשוויון של 24 מנדטים, בנט די יציב סביב ה-15-16, לפיד, כחלון וליברמן מביאים בערך עשרה כל אחד,

מה אומר שהבסיס הימני יושב על משהו כמו 50 מנדטים, השמאלי על 30, המרכזי על 20, והחרדים והערבים בערך 10 כל אחד.

יש כאן בעצם 3 אופציות:
- ממשלה ימנית - חרדים שאמורה להיות די יציבה. בממשלה כזאת, המחיר של התיקים יהיה לא פשוט, כי כחלון ירצה את האוצר, ליברמן את החוץ ובנט את הביטחון, וההערכה שלי היא שלפחות שניים לא יקבלו את מבוקשם.
- ממשלת אחדות בראשות ביבי, ובמקרה הזה סביר שבוז'י וציפי יעשו רוטציה בתיק החוץ, בנט יהיה בביטחון וכץ/ארדן באוצר, כשהעבודה יקבלו
עוד 2-3 תיקים בכירים כמו החינוך, המשפטים והפנים, וכל השאר ייאלצו להסתפק בהרבה פחות
- איחודשל מפלגות המרכז (כחלון ולפיד ואולי גם ליברמן), מה שיזניק אותם למעלה ויהווה אלטרנטיבה שלטונית. אלא שהסיכוי שזה יקרה
הוא די נמוך בעיקר בגלל משחקי אגו. תורת המשחקים אומרת שעדיף לשלושתם להתאחד כי כך יש להם סיכוי גדול יותר לא לרדת בתפקיד
מפלגת מרכז שכזאת, תוכל לבוא עם הבטחות ברורות לעם, להעמיד מועמד לראשות ממשלה ולהגיע ל35-40 מנדטים, ובכך גם להשתלט על התיקים
הבכירים ביותר.

אני חושבת שהבעיה העיקרית, היא שחוץ מהחרדים ביבי ירגיש שכל אחד שהוא בונה איתו ממשלה רוצה להחליף אותו והוא לא ייתן לו לפתח קדנציה מוצלחת בתיק שלו
איך אפשר באמת לבנות ככה ממשלה שאשכרה משיגה משהו?
:alan:
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 29 דצמבר 2014, 23:38

Roni1 כתב:איחוד מפלגות המרכז היה נשמע רעיון ענק עד לפני שבוע. בינתיים חברי ישראל ביתנו בחקירות, ביש עתיד התחילו לדבר שמאלנית והרשימה של כחלון נראית כאילו הוא ממש הופתע מהבחירות ומגרד מועמדים בכח. מצד שני, נראה שברשימה של בנט עומדים להיות כמה חילונים וצעירים מעניינים וזו הולכת להיות רשימה לא רעה (תלוי כמובן בתוצאות הפריימריז שלהם).

אני לא בטוח. שמיר, אורלי לוי, אהרונוביץ' - הם אנשים טובים, ראויים ונקיים שלא דבק בהם רבב. גם ליברמן הוא נקי.
לא תהיה לו בעיה לשבץ עשרה אנשים טובים ברשימה.
יש עתיד היא מפלגה ללא דעות מדיניות. יש להם איזה משהו במצע ושלח הוא דמות חזקה מאוד שם, אבל הטיקט שלהם הוא טיקט חברתי כלכלי, וכזה
הוא גם יישאר.
סה"כ שלושת המפלגות מביאות משהו שונה כל אחת - נסיון מדיני ומצע מדיני של ליברמן, קבלות ביצועיות של כחלון ומצע כלכלי טוב
של לפיד כולל נסיון מיניסטריאלי חשוב.

גם אם זה לא יקרה, הם לפחות צריכים לתת לזה סיכוי ולנסות.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 29 דצמבר 2014, 23:42

Holiday_Armadillo כתב:

יש כאן בעצם 3 אופציות:
הבכירים ביותר.

אני חושבת שהבעיה העיקרית, היא שחוץ מהחרדים ביבי ירגיש שכל אחד שהוא בונה איתו ממשלה רוצה להחליף אותו והוא לא ייתן לו לפתח קדנציה מוצלחת בתיק שלו

אני לא חושב שביבי ייפחד מבנט שירצה להחליף אותו. בכלל, הגיע הזמן שיפסיק לפחד. אני אפילו הייתי שמח אם היה מכריז (אחרי שייבחר
אם וכאשר) שזאת הקדנציה האחרונה שלו, ושתהיה סופסוף ממשלה שתמשול 4 שנים, ואז גם האחרים לא ייחפשו לזנב בו ולהחליף אותו, כי הם יידעו
שבעוד 4 שנים הכל נפתח מחדש, ומי שיביא יותר קבלות ביצועיות, ייקבל את אמון הציבור.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי Roni1 » 30 דצמבר 2014, 00:00

Holiday_Armadillo כתב:

יש כאן בעצם 3 אופציות:
הבכירים ביותר.

אם ממשלה בראשותו תהיה מוצלחת בהרבה תחומים ומשרדים הוא הראשון שירוויח מזה. פשוט צריך אנשים שבאמת ישנו (ארדן עשה המון במשרד שלו וגם כץ בתחבורה עשה דברים טובים גם אם לא מספיק) ולא ידברו על חוקי פלסטר כמו מע״מ אפס.
חוץ מזה, אמרו שאלה הבחירות האחרונות שהוא מתכוון לרוץ בהן.
Roni1

הודעהעל ידי jol9 » 30 דצמבר 2014, 10:15

שאלה תמימה - עכשיו סל התרופות נמצא בכותרות. אומרים שתקציב סל התרופות הוא 300 מליון כשמה שדרוש זה 2 מיליארד.

רק בתקציב האחרון דיברו על הוספת 5-6 (או יותר) מיליארדים לביטחון בהנף יד, בנוסף כל הזמן מוסיפים 2 מיליארד למשרד כזה,
1.5 למשרד אחר וכו'.
אני לא מצליח להבין מה הביג דיל להוסיף 1.5 מיליארד לתקציב סל התרופות... פשוט לא מצליח.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי Roni1 » 30 דצמבר 2014, 10:58

מעניין, גם לגבי נתניהו וגם לגבי ליברמן. חשוב להמשיך בקשרים עם המזרח ואוסטרליה/קנדה יותר מאשר לעשות הכל כדי שהלייבור בבריטניה (חברים של בוז׳י) והשמאל האירופי יאהבו אותנו. בישראל מודאגים מאירופה הרבה יותר ממה שצריך.
http://presspectiva.org.il/%d7%91%d7%94 ... %95%d7%a7/
Roni1

הודעהעל ידי Yellow Gute » 30 דצמבר 2014, 12:05

אני מאחרוני החסידים של מפלגת העבודה.
אבל קשה מאוד להשוות את פרשת פואד לפרשת "ישראל ביתנו".
במקרה של פואד, הוא היה נחקר המרכזי ועיקרי חשדות השחיתות נגעו לו.
בפרשת "ישראל ביתנו" מדובר בכמות גדולה מאוד של עצורים ונחקרים שהם חברי המפלגה (בין אם מדובר בבעלי תפקידים רשמיים או בפעילים ועסקנים).
1. סטס מסזניקוב - שר התיירות לשעבר מטעם המפלגה
2. פאינה קירשנבאום - אין מה לרחיב
3. רמי כהן - איש ישראל ביתנו, מנכ" משרד החקלאות
4. אלכס ויז'ניצר - איש ישראל ביתנו, מונה ע"י ליברמן לפני כעשור לראש מע"צ וכיום ראש נת"ע (נתיבי תחבורה עירוניים)
5. רנית קירשנבאום - בתה של פאינה
6. ויקה רבין - העוזרת הפרלמנטרית של פאינה

בנוסף, עיקר הכספים המדובר הינם כספים קואליציוניים שניתנו למפלגת ישראל ביתנו והופנו למעשי השחיתות הללו.
חובב דובים
סמל אישי של המשתמש
Yellow Gute

הודעהעל ידי roy1000 » 30 דצמבר 2014, 17:33

jol9 כתב:שאלה תמימה - עכשיו סל התרופות נמצא בכותרות. אומרים שתקציב סל התרופות הוא 300 מליון כשמה שדרוש זה 2 מיליארד.

רק בתקציב האחרון דיברו על הוספת 5-6 (או יותר) מיליארדים לביטחון בהנף יד, בנוסף כל הזמן מוסיפים 2 מיליארד למשרד כזה,
1.5 למשרד אחר וכו'.
אני לא מצליח להבין מה הביג דיל להוסיף 1.5 מיליארד לתקציב סל התרופות... פשוט לא מצליח.

אין בעיה אמיתי להוסיף עוד כסף לסל תרופות, השאלה היא אם כדאי. סל התרופות כרגע מכיל את כל התרופות שצריך למחלות הנפוצות (ורוב הנדירות). הוספה של עוד כסף תלך לתרופות מאוד יקרות שלרוב אינן מרפאות את המחלה (אלא מאריכות חיים בשבועות/חודשים ספורים תוך סבל עצום). השאלה אם צריך להוציא את הכסף על זה, ולא על דברים אחרים (כמו מיכשור רפואי, הוספת מיטות ועוד). אני חושב שדווקא לסל התרופות לא צריך להוסיף כסף, מי שרוצה תרופות נסיוניות או תרופות עם אפקטיביות מאוד מוגבלת צריך ללכת לביטוח פרטי או לגמ"חים למיניהם.
roy1000

הודעהעל ידי jol9 » 30 דצמבר 2014, 19:07

אוקיי. אז למה עושים מזה כזה רעש? עד כדי כך הם פופוליסטים?
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 30 דצמבר 2014, 19:27

jol9 כתב:אוקיי. אז למה עושים מזה כזה רעש? עד כדי כך הם פופוליסטים?

פופוליסטי לחלוטין. הדוגמא הכי טובה הייתה סיפור האווסטין - "תרופה" לסרטן מעיים גרורתי שבמקרה הטוב מאריכה חיים בשלושה חודשים (וברוב המקרים לא עוזרת כלל) בעלות של מליוני דולרים לבנאדם ועם תופעות לוואי חמורות. הרופאים בוועדה החליטו שלא להכניס אותה לסל בגלל שהאפקטביות שלה לא מוכחת ובגלל שהיא גם במקרה הטוב לא מרפאה את המחלה (ובגלל שהיא מאוד יקרה), אבל בעקבות לחץ ציבורי, הכניסו אותה לסל. יש לחץ מצד חברות התרופות והן מאוד אפקטיביות בלסחוט את הקופה הציבורית. סל התרופות בסדר גמור. לא צריך להגדיל אותו - עדיף להשקיע את הכסף בבתי החולים במקום - שם המצב טוב הרבה פחות.
roy1000

הודעהעל ידי rc4991 » 30 דצמבר 2014, 22:35

עוד מישהו שמח על מה שקורה לש"ס?
שמים כיו"ר בן אדם מושחת, דוחקים את מי שהיה עד עכשיו היו"ר ומלכלכים עליו ועכשיו הפרשה עם הקלטת
בכלל מגעיל איך מנסים להשתמש שם ברב גדול שנפטר ככלי להשגת קולות כשעכשיו מתברר שהוא בכלל לא רצה את דרעי
אם זה לא מספיק אז הגיעה הצגת ה"תחזיקו אותי" בדמות הרצון הפאתטי שלו להתפטר
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 30 דצמבר 2014, 22:42

rc4991 כתב:עוד מישהו שמח על מה שקורה לש"ס?
שמים כיו"ר בן אדם מושחת, דוחקים את מי שהיה עד עכשיו היו"ר ומלכלכים עליו ועכשיו הפרשה עם הקלטת
בכלל מגעיל איך מנסים להשתמש שם ברב גדול שנפטר ככלי להשגת קולות כשעכשיו מתברר שהוא בכלל לא רצה את דרעי
אם זה לא מספיק אז הגיעה הצגת ה"תחזיקו אותי" בדמות הרצון הפאתטי שלו להתפטר

כל ההתנהלות של דרעי נגועה בציניות מהזן השפל ביותר
אבל קשה לי להתייחס ברצינות לכל מה שקורה שם או אפילו לפתח איזשהי אכפתיות כי בשבילי זאת פשוט מפלגה שמייצגת משהו מגוחך
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי חנו'ש » 31 דצמבר 2014, 02:19

ברור לכם שדרעי מתפטר - אומר שאלי ישי חוזר לעמדת היו"ר וש"ס חוזרת לאיזור ה8-9 מנדטים??
אני אישית מעדיפה אותם מפוצלים ועל גבול אחוז החסימה....
תמונה
"להצלחה אבות רבים אך הכישלון יתום הוא".
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 31 דצמבר 2014, 03:35

חנו'ש כתב:ברור לכם שדרעי מתפטר - אומר שאלי ישי חוזר לעמדת היו"ר וש"ס חוזרת לאיזור ה8-9 מנדטים??
אני אישית מעדיפה אותם מפוצלים ועל גבול אחוז החסימה....

דרעי לא הולך לשום מקום
כל הצעדים שלו הם צעדים סמליים לחלוטין של ''תחזיקו אותי'' ותו לא
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הקודםהבא

חזור אל פורום שכונה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־8 אורחים