לא הייתי מתלונן אם לא היה את ההילול העצמי כל שני וחמישי של ראש הממשלה, זה ברור לי שבזמן אמת קשה לומר, אבל אל תשקרו לציבור שפה הכי טוב ובטח שאל תנהלו קמפיין ותגידו כמה אנחנו צריכים להיות אסירי תודה שאלו מקבלי ההחלטןת שלנוMTA2311 כתב:Shay_uzan כתב:מסכים עם כל מה שרשמת.MTA2311 כתב:jol9 כתב:MTA2311 כתב:לא ממש אכפת לי מהמחקר, אכפת לי מזה שראש ממשלה בזמן כזה משבר בכל הצהרה לציבור מקדיש 50% בלפאר את עצמו, בלספר מי התייעץ איתו, מי החמיא לו ולקבוע בנחרצות שישראל דורגה כהכי בטוחה בעולם בלי לציין מי עורך המחקר.
יצא לי לשמוע לא מעט הצהרות של מנהיגים בתקופה הזאת. למעט טראמפ אף אחד לא היה כל כך עסוק בעצמו כל הזמן. זה דוחה.
אולי. לא נכנס לזה ולדעתי אתה גם לא ממש מדייק באחוזים, אבל לא משנה.
למען הסר ספק, אני מעדיף ראש ממשלה שמפאר את עצמו ואת המדיניות שבה הוא נוקט ומספר מתים נמוך מאשר ממשלה צנועה שמקבלת החלטות לא טובות כמו בשבדיה ובריטניה.
כבר דיברנו על מספר המתים ועל הגורמים לו. הצגתי נתונים. יש לך נתונים סותרים שמצביעים על קשר בין תפקוד הממשלה לבין מספר המתים? כי אם לא, ברשותך, אמשיך להתבסס על הנתונים שהצגתי ושמדברים על הגיל כאינדיקטור היחיד כנראה.
לקחו החלטה נכונה להטיל סגר יחסית מוקדם, אבל:
1. מדינה קטנה
2. שער כניסה ויציאה יחיד
3.אוכלוסייה הכי צעירה בעולם המערבי
4. בתי האבות?
5. ההחרגות בתחילת הסיפור לבתי כנסת ומקווה
6. התנהלות מול חרדים
7. יעילות הבדיקות
8. תמיכה ממשלתית במשק מהגרועות בעולם המערבי- אתה בטוח מכיר מובטלים או עצמאיים, לא נשמע ממך איזו מילת ביקורת על זה?
9. המשך הטיסות עד השבוע שעבר.
החלטה על סגר היא החלטה קלה מאוד כשהצעדים שננקטים בשביל לתמוך במשק בתקופתו הם אפסיים, וכשאין אסטרטגיית יציאה כמו שצריך.
ההיסטוריה תשפוט, וכמו שאמרת יהיו עוד מספיק ועדות חקירה. אבל לדבר רק על מספר המתים במנותק מכל השאר, כשכבר דיברנו על הגורמים לכך, זה.... מוזר....
ישראל פעלה בהתחלה, זה אין ספק וזה מהדברים החשובים שהשפיעו על המצב אבל זה לא הכל.
במגפות שפוגעות באוכלוסיה מבוגרת לישראל יש יתרון, אנחנו המדינה הצעירה במערב ולמעשה אני אנסה למצוא לכם נתונים על זה בקרוב. ויש עוד מלא יתרונות על הנייר שקנו לנו עוד מלא זמן, ישראל לא תירותית, ויש נתבג אחד, אבל לקחנו את שני היתרונות האלה ואחרי ההתפרצות הראשונית זרקנו אותם לפח. הסיבה שבצפון איטליה התחיל הבלאגן זה שב2 הנתונים האלה זה תמונת מראה מדוייקת ביחס לישראל, יש להם את אחת האוכלוסיות הכי מבוגרות במערב (ביחוד בצפון) וזה אחד המקומות הכי מתויירים בעולם. זה ההבדל.
לישראל היה את המצב הכי טוב למנוע את כניסת המגפה אבל כל מה שקרה אחרי זה הוא בעייתי.
ובואו נסתכל על הבעיה מהצד השני 20% אבטלה במדינה שהיה לה הכי הרבה זמן להערך לזה. הקטע שהכי מדהים אותי בדרום קוראיה שאני אוהב להזכיר זה שהם מהיום שהודיעו שיש את הנגיף הזה הם כבר הכינו הכל ונוצר מצב שלמרות שהם היו מהמדינות הראשונות שבהן היו התפרצות והיה להם את ההתחלה הרעה ביותר כל הפעילויות המוקדמות שהם עשו נתנו להם להפוך למדינה עם העליה הכי קטנה באבטלה והשיטוח הכי מהיר של ההדבקה. לישראל היה חודש יותר מהם להתכונן למצב, למעשה הקורונה הגיעה לארץ אחרי שידעו שהמדינה היחידה שהצליחה לצאת טוב זה דרום קוריאה ושבוע אחרי זה הם אומרים שבדיקות (הפרמטר המרכזי בקוריאה) זה לא רלוונטי, זאת בדיוק הבעיה בארץ
Sent from my SM-G975F using Tapatalk
שמע באירועים כאלה קשה לבקר בזמן אמת ותמיד יש טעויות,זה ברור.
אולי אם לא היו מנסים לפמפם לנו כל היום כמה ראש הממשלה היה הראשון לזהות וכמה כולם מעריצים אותו אנשים לא היו מחפשים (וברוך השם מוצאים, כי לא חסר) כל כך הרבה פאקים בתפקוד.
שוב חוזר על הנקודה המרכזית. סגר זה טוב וחשוב, אבל זה זמני. סגר זו לא מדיניות ולא אסטרטגיה. אם מטילים סגר ולא תומכים במשק, ואם מטילים סגר בלי שיודעים איך יוצאים ממנו, זה לא שווה כלום, וזאת החלטה שקל מאוד לקחת.
Sent from my SM-G975F using Tapatalk