ת'רד מגפת הקורונה V2 - ההגבלות חוזרות

כאן מדברים על הכל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: ת'רד מגפת הקורונה V2

הודעהעל ידי Shay_uzan » 15 אפריל 2020, 19:35

MTA2311 כתב:
Shay_uzan כתב:
MTA2311 כתב:
jol9 כתב:
MTA2311 כתב:לא ממש אכפת לי מהמחקר, אכפת לי מזה שראש ממשלה בזמן כזה משבר בכל הצהרה לציבור מקדיש 50% בלפאר את עצמו, בלספר מי התייעץ איתו, מי החמיא לו ולקבוע בנחרצות שישראל דורגה כהכי בטוחה בעולם בלי לציין מי עורך המחקר.

יצא לי לשמוע לא מעט הצהרות של מנהיגים בתקופה הזאת. למעט טראמפ אף אחד לא היה כל כך עסוק בעצמו כל הזמן. זה דוחה.

אולי. לא נכנס לזה ולדעתי אתה גם לא ממש מדייק באחוזים, אבל לא משנה.

למען הסר ספק, אני מעדיף ראש ממשלה שמפאר את עצמו ואת המדיניות שבה הוא נוקט ומספר מתים נמוך מאשר ממשלה צנועה שמקבלת החלטות לא טובות כמו בשבדיה ובריטניה.

כבר דיברנו על מספר המתים ועל הגורמים לו. הצגתי נתונים. יש לך נתונים סותרים שמצביעים על קשר בין תפקוד הממשלה לבין מספר המתים? כי אם לא, ברשותך, אמשיך להתבסס על הנתונים שהצגתי ושמדברים על הגיל כאינדיקטור היחיד כנראה.

לקחו החלטה נכונה להטיל סגר יחסית מוקדם, אבל:
1. מדינה קטנה
2. שער כניסה ויציאה יחיד
3.אוכלוסייה הכי צעירה בעולם המערבי
4. בתי האבות?
5. ההחרגות בתחילת הסיפור לבתי כנסת ומקווה
6. התנהלות מול חרדים
7. יעילות הבדיקות
8. תמיכה ממשלתית במשק מהגרועות בעולם המערבי- אתה בטוח מכיר מובטלים או עצמאיים, לא נשמע ממך איזו מילת ביקורת על זה?
9. המשך הטיסות עד השבוע שעבר.

החלטה על סגר היא החלטה קלה מאוד כשהצעדים שננקטים בשביל לתמוך במשק בתקופתו הם אפסיים, וכשאין אסטרטגיית יציאה כמו שצריך.

ההיסטוריה תשפוט, וכמו שאמרת יהיו עוד מספיק ועדות חקירה. אבל לדבר רק על מספר המתים במנותק מכל השאר, כשכבר דיברנו על הגורמים לכך, זה.... מוזר....
מסכים עם כל מה שרשמת.
ישראל פעלה בהתחלה, זה אין ספק וזה מהדברים החשובים שהשפיעו על המצב אבל זה לא הכל.
במגפות שפוגעות באוכלוסיה מבוגרת לישראל יש יתרון, אנחנו המדינה הצעירה במערב ולמעשה אני אנסה למצוא לכם נתונים על זה בקרוב. ויש עוד מלא יתרונות על הנייר שקנו לנו עוד מלא זמן, ישראל לא תירותית, ויש נתבג אחד, אבל לקחנו את שני היתרונות האלה ואחרי ההתפרצות הראשונית זרקנו אותם לפח. הסיבה שבצפון איטליה התחיל הבלאגן זה שב2 הנתונים האלה זה תמונת מראה מדוייקת ביחס לישראל, יש להם את אחת האוכלוסיות הכי מבוגרות במערב (ביחוד בצפון) וזה אחד המקומות הכי מתויירים בעולם. זה ההבדל.
לישראל היה את המצב הכי טוב למנוע את כניסת המגפה אבל כל מה שקרה אחרי זה הוא בעייתי.
ובואו נסתכל על הבעיה מהצד השני 20% אבטלה במדינה שהיה לה הכי הרבה זמן להערך לזה. הקטע שהכי מדהים אותי בדרום קוראיה שאני אוהב להזכיר זה שהם מהיום שהודיעו שיש את הנגיף הזה הם כבר הכינו הכל ונוצר מצב שלמרות שהם היו מהמדינות הראשונות שבהן היו התפרצות והיה להם את ההתחלה הרעה ביותר כל הפעילויות המוקדמות שהם עשו נתנו להם להפוך למדינה עם העליה הכי קטנה באבטלה והשיטוח הכי מהיר של ההדבקה. לישראל היה חודש יותר מהם להתכונן למצב, למעשה הקורונה הגיעה לארץ אחרי שידעו שהמדינה היחידה שהצליחה לצאת טוב זה דרום קוריאה ושבוע אחרי זה הם אומרים שבדיקות (הפרמטר המרכזי בקוריאה) זה לא רלוונטי, זאת בדיוק הבעיה בארץ

Sent from my SM-G975F using Tapatalk

שמע באירועים כאלה קשה לבקר בזמן אמת ותמיד יש טעויות,זה ברור.

אולי אם לא היו מנסים לפמפם לנו כל היום כמה ראש הממשלה היה הראשון לזהות וכמה כולם מעריצים אותו אנשים לא היו מחפשים (וברוך השם מוצאים, כי לא חסר) כל כך הרבה פאקים בתפקוד.

שוב חוזר על הנקודה המרכזית. סגר זה טוב וחשוב, אבל זה זמני. סגר זו לא מדיניות ולא אסטרטגיה. אם מטילים סגר ולא תומכים במשק, ואם מטילים סגר בלי שיודעים איך יוצאים ממנו, זה לא שווה כלום, וזאת החלטה שקל מאוד לקחת.
לא הייתי מתלונן אם לא היה את ההילול העצמי כל שני וחמישי של ראש הממשלה, זה ברור לי שבזמן אמת קשה לומר, אבל אל תשקרו לציבור שפה הכי טוב ובטח שאל תנהלו קמפיין ותגידו כמה אנחנו צריכים להיות אסירי תודה שאלו מקבלי ההחלטןת שלנו

תמונה
סמל אישי של המשתמש
Shay_uzan

הודעהעל ידי Shay_uzan » 15 אפריל 2020, 19:46

Shay_uzan כתב:
MTA2311 כתב:
jol9 כתב:
MTA2311 כתב:
jol9 כתב:בואו נגיד ככה. לא באמת הוכחתם שהמחקר הזה הוא בולשיט, אבל בהחלט העליתם כמה סימני שאלה סביבו.

לטובת ישראל עדיין עומדים המספרים היבשים, ובמיוחד אחוזי התמותה, עליהם אין ויכוח.

בנוסף, כמו שכבר נאמר הרבה - עוד לא עברנו את המשבר, ומן הסתם יהיו ועדות חקירה גם בישראל וגם עולמיות, ומשם נוכל ללמוד טוב יותר מה קרה ומה לא קרה.

לא ממש אכפת לי מהמחקר, אכפת לי מזה שראש ממשלה בזמן כזה משבר בכל הצהרה לציבור מקדיש 50% בלפאר את עצמו, בלספר מי התייעץ איתו, מי החמיא לו ולקבוע בנחרצות שישראל דורגה כהכי בטוחה בעולם בלי לציין מי עורך המחקר.

יצא לי לשמוע לא מעט הצהרות של מנהיגים בתקופה הזאת. למעט טראמפ אף אחד לא היה כל כך עסוק בעצמו כל הזמן. זה דוחה.

למען הסר ספק, אני מעדיף ראש ממשלה שמפאר את עצמו ואת המדיניות שבה הוא נוקט ומספר מתים נמוך מאשר ממשלה צנועה שמקבלת החלטות לא טובות כמו בשבדיה ובריטניה.

כבר דיברנו על מספר המתים ועל הגורמים לו. הצגתי נתונים. יש לך נתונים סותרים שמצביעים על קשר בין תפקוד הממשלה לבין מספר המתים? כי אם לא, ברשותך, אמשיך להתבסס על הנתונים שהצגתי ושמדברים על הגיל כאינדיקטור היחיד כנראה.

1. מדינה קטנה
2. שער כניסה ויציאה יחיד
4. בתי האבות?
6. התנהלות מול חרדים
7. יעילות הבדיקות
8. תמיכה ממשלתית במשק מהגרועות בעולם המערבי- אתה בטוח מכיר מובטלים או עצמאיים, לא נשמע ממך איזו מילת ביקורת על זה?

החלטה על סגר היא החלטה קלה מאוד כשהצעדים שננקטים בשביל לתמוך במשק בתקופתו הם אפסיים, וכשאין אסטרטגיית יציאה כמו שצריך.

ההיסטוריה תשפוט, וכמו שאמרת יהיו עוד מספיק ועדות חקירה. אבל לדבר רק על מספר המתים במנותק מכל השאר, כשכבר דיברנו על הגורמים לכך, זה.... מוזר....
מסכים עם כל מה שרשמת.
ישראל פעלה בהתחלה, זה אין ספק וזה מהדברים החשובים שהשפיעו על המצב אבל זה לא הכל.
במגפות שפוגעות באוכלוסיה מבוגרת לישראל יש יתרון, אנחנו המדינה הצעירה במערב ולמעשה אני אנסה למצוא לכם נתונים על זה בקרוב. ויש עוד מלא יתרונות על הנייר שקנו לנו עוד מלא זמן, ישראל לא תירותית, ויש נתבג אחד, אבל לקחנו את שני היתרונות האלה ואחרי ההתפרצות הראשונית זרקנו אותם לפח. הסיבה שבצפון איטליה התחיל הבלאגן זה שב2 הנתונים האלה זה תמונת מראה מדוייקת ביחס לישראל, יש להם את אחת האוכלוסיות הכי מבוגרות במערב (ביחוד בצפון) וזה אחד המקומות הכי מתויירים בעולם. זה ההבדל.
לישראל היה את המצב הכי טוב למנוע את כניסת המגפה אבל כל מה שקרה אחרי זה הוא בעייתי.
ובואו נסתכל על הבעיה מהצד השני 20% אבטלה במדינה שהיה לה הכי הרבה זמן להערך לזה. הקטע שהכי מדהים אותי בדרום קוראיה שאני אוהב להזכיר זה שהם מהיום שהודיעו שיש את הנגיף הזה הם כבר הכינו הכל ונוצר מצב שלמרות שהם היו מהמדינות הראשונות שבהן היו התפרצות והיה להם את ההתחלה הרעה ביותר כל הפעילויות המוקדמות שהם עשו נתנו להם להפוך למדינה עם העליה הכי קטנה באבטלה והשיטוח הכי מהיר של ההדבקה. לישראל היה חודש יותר מהם להתכונן למצב, למעשה הקורונה הגיעה לארץ אחרי שידעו שהמדינה היחידה שהצליחה לצאת טוב זה דרום קוריאה ושבוע אחרי זה הם אומרים שבדיקות (הפרמטר המרכזי בקוריאה) זה לא רלוונטי, זאת בדיוק הבעיה בארץ

דרך אגב, הגיל הממוצע באיטליה הוא 45.5, חמישית הכי מבוגרת.
בישראל הגיל הממוצע הוא 29.9, הממוצע העולמי הוא 30.4, כמעט כל המדינות שמתחת לממוצע הן מתפתחות, בספרד הגיל הוא 42.7 ועכשיו שמצאתי את הנתונים האלה במקור שאפשר לגשת עליו זה עניין של שעות עד שיהיו לי את הנתונים

תמונה
סמל אישי של המשתמש
Shay_uzan

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 15 אפריל 2020, 20:01

''בעקבות דיווח שהגיע למשטרה כוחות המשטרה הפועלים בירושלים לאכיפת הנחיות צו בריאות העם, איתרו במהלך החג בשכונת גאולה ברית מילה שהתקיימה ברחוב ובה נטלו חלק מעל ל 200 משתתפים, במהלך פיזור ההמון הושלכו ביצים לעבר השוטרים, נעצר חשוד בגין תקיפת שוטרים ו4 דוחות נרשמו בגין הפרת הצו''

מה יותר מעצבן, האירוע עצמו או זה שנרשמו רק 4 דוחות?
:alan:
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי Shay_uzan » 15 אפריל 2020, 21:10

הבטחתי לכם את הנתונים האלה, זה הנתון שמראה את יחס מתים על מליון איש לפי גיל הממוצע של המדינות (יש פה עוד כמה נתונים, מוזמנים לקרוא)
ככל שהגיל הממוצע גבוה יותר ככה יש יותר מתים והזינוק מתחולל בגיל 37 ממוצע.
יש פה את כל המדינות ולכן לא יכול להדגיש את ישראל, אבל אתם רואים את העיגול היחסית גדול מתחת ושמאל לאיראן, זה אנחנו.
ושוב, נתונים זה לא ביולוגיה, מומלץ לסייג
הנתונים התקבלו מאיגוד הבריאות העולמי ו CIA The World Factbook 2018 ועובדו ע"י אבא שלי ואני

קבצים מצורפים
a86cd66b-1fb0-4d1b-aa00-a80ab8c6d47a.jpg
a86cd66b-1fb0-4d1b-aa00-a80ab8c6d47a.jpg (103 KiB) נצפה 4688 פעמים
תמונה
סמל אישי של המשתמש
Shay_uzan

הודעהעל ידי felix_r » 15 אפריל 2020, 21:44

כוסאמו... השכנים ממול כיבדו אותנו בצלחת גדולה של מופלטות וכל מיני ממתקים... מצד אחד לא יכולתי לסרב. מצד שני ברור שאנחנו לא יכולים לאכול את זה, כי הם שם עם המשפחה, די הרבה אנשים, ויש סיכוי לא מבוטל שמישהו מהם נגוע בקורונה...
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי my man » 15 אפריל 2020, 21:48

felix_r כתב:כוסאמו... השכנים ממול כיבדו אותנו בצלחת גדולה של מופלטות וכל מיני ממתקים... מצד אחד לא יכולתי לסרב. מצד שני ברור שאנחנו לא יכולים לאכול את זה, כי הם שם עם המשפחה, די הרבה אנשים, ויש סיכוי לא מבוטל שמישהו מהם נגוע בקורונה...

שים אלכוג'ל ויאללה לחגוג!
"אם נחרבנו ונחרב העולם עמנו, על ידי שנאת חינם, נשוב להיבנות והעולם עמנו ייבנה, על ידי אהבת חינם!" (הראי"ה קוק)
סמל אישי של המשתמש
my man

הודעהעל ידי felix_r » 15 אפריל 2020, 22:02

my man כתב:
felix_r כתב:כוסאמו... השכנים ממול כיבדו אותנו בצלחת גדולה של מופלטות וכל מיני ממתקים... מצד אחד לא יכולתי לסרב. מצד שני ברור שאנחנו לא יכולים לאכול את זה, כי הם שם עם המשפחה, די הרבה אנשים, ויש סיכוי לא מבוטל שמישהו מהם נגוע בקורונה...

שים אלכוג'ל ויאללה לחגוג!

לא נראה לי :(
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי MTA2311 » 16 אפריל 2020, 00:24

תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי jol9 » 16 אפריל 2020, 00:27

MTA2311 כתב:
jol9 כתב:
MTA2311 כתב:
jol9 כתב:בואו נגיד ככה. לא באמת הוכחתם שהמחקר הזה הוא בולשיט, אבל בהחלט העליתם כמה סימני שאלה סביבו.

לטובת ישראל עדיין עומדים המספרים היבשים, ובמיוחד אחוזי התמותה, עליהם אין ויכוח.

בנוסף, כמו שכבר נאמר הרבה - עוד לא עברנו את המשבר, ומן הסתם יהיו ועדות חקירה גם בישראל וגם עולמיות, ומשם נוכל ללמוד טוב יותר מה קרה ומה לא קרה.

לא ממש אכפת לי מהמחקר, אכפת לי מזה שראש ממשלה בזמן כזה משבר בכל הצהרה לציבור מקדיש 50% בלפאר את עצמו, בלספר מי התייעץ איתו, מי החמיא לו ולקבוע בנחרצות שישראל דורגה כהכי בטוחה בעולם בלי לציין מי עורך המחקר.

1. מדינה קטנה
2. שער כניסה ויציאה יחיד
4. בתי האבות?
6. התנהלות מול חרדים
7. יעילות הבדיקות

אנחנו דיברנו על האוכלוסיה המבוגרת, אבל גם הסכמנו שהאחוז שלה באוכלוסיה הוא לא סדר גודל קטן יותר מהאחוז שלה במדינות אחרות, מה שהיה מסביר את פער אחוזי התמותה.
בדקתי - אחוז האוכלוסיה הבוגרת (65 ומעלה) בישראל היא אכן בין הנמוכות - 11.5%. אחוז האוכלוסיה המבוגרת הכי גבוה באירופה הוא באיטליה ועומד על 22%, כלומר פי 2.
מספר המתים למליון בארץ עומד על 14, ובאיטליה על 348... פי 25.

תבדוק את הנתונים כאן:
https://data.oecd.org/pop/elderly-popul ... ator-chart
https://www.statista.com/statistics/110 ... habitants/

לכן, ברשותך, ההסבר על האוכלוסיה הצעירה, פשוט לא מספיק. האם הממשלה אחראית על מניין המתים הנמוך? לא יודע, אבל
זה בוודאי לא רק עניין הגיל של האוכלוסייה.

לגבי התמיכה הממשלתית, נראה לי שעדיין קצת מוקדם לקבוע האם נעשה מספיק או לא.
אנחנו רק חודש במצב הזה.
בינתיים כל משק בית קיבל במתנה כסף על הילדים, והעצמאים אמורים לקבל איזשהו תזרים מזומנים, וכמובן שכל החל"תניקים אמורים לקבל דמי אבטלה.
אני חושב שבקיץ נוכל לבחון האם מה שנעשה הוא ראוי ומספיק או לא. בינתיים זה עוד קצת מוקדם מדי.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 16 אפריל 2020, 00:36

הבאתי נתונים שאין עליהם עוררין לגבי הקשר בין הגיל לאחוזי תמותה. הבאתי נתונים שאין עליהם עוררין על הגיל הממוצע והחציוני בישראל לעומת המערב. הגדלת לעשות ומצאת לבד שאחוז האוכלוסייה הזקנה פה היא מהנמוכות במערב ואפילו נמוכה פי 2 מבאיטליה.

במקום לקבל את הנתונים המאוד ברורים וחד משמעיים האלה, בחרת להתפתל כי מספר המתים למיליון בישראל הוא לא בדיוק פי 2 כמו באיטליה.

ברשותך, אמשיך להתבסס על הנתונים הבאמת חד משמעיים האלה. אתה כמובן מוזמן לחזור להתבסס על כתבות ממומנות בפורבס שהתנער בעצמו ממסקנות המחקר.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי jol9 » 16 אפריל 2020, 00:38

מילה לגבי ויתור על השכר...

אני חושב שקל מאוד לבקש מאחרים שיוותרו על השכר שלהם. עם כל הכבוד, ה40 א"ש שמרוויחים 120 ח"כים, זה ממש לא משמעותי בשיקולי תקציב של מדינה.
מי שיכול לוותר (כמו ניר ברקת למשל) לדעתי ויתר על המשכורת הזאת כבר ממזמן. מי שלא מוותר, כנראה שצריך את ההכנסה הזאת, כמו כל אחד מאתנו.

מצד שני, ממשלה גדולה ומנופחת, זה באמת לא נראה טוב ומכביד על התקציב (לא בהמון אגב), אבל כרגע זאת המגבלה הפוליטית שנוצרה. אם לא היו הולכים לממשלה פריטטית, אני מאמין שהממשלה הזאת לא היתה גדולה יותר מהקודמת.

אני הייתי שמח לשמוע למה לא דורשים או מצפים מכל בעלי הפנסיה התקציבית לוותר קצת. זה היה יכול להיות באמת באמת משמעותי.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 16 אפריל 2020, 00:42

MTA2311 כתב:הבאתי נתונים שאין עליהם עוררין לגבי הקשר בין הגיל לאחוזי תמותה. הבאתי נתונים שאין עליהם עוררין על הגיל הממוצע והחציוני בישראל לעומת המערב. הגדלת לעשות ומצאת לבד שאחוז האוכלוסייה הזקנה פה היא מהנמוכות במערב ואפילו נמוכה פי 2 מבאיטליה.

במקום לקבל את הנתונים המאוד ברורים וחד משמעיים האלה, בחרת להתפתל כי מספר המתים למיליון בישראל הוא לא בדיוק פי 2 כמו באיטליה.

ברשותך, אמשיך להתבסס על הנתונים הבאמת חד משמעיים האלה. אתה כמובן מוזמן לחזור להתבסס על כתבות ממומנות בפורבס שהתנער בעצמו ממסקנות המחקר.

להתפתל? היחס הוא לא "לא בדיוק פי 2" אלא פי 25... זאת לא טעות סטטיסטית, וממש לא "רק הגיל של האוכלוסיה". זה פשוט לא עובד ככה בסטטיסטיקה.

אני מקבל את המספרים כמו שהם. אתה זה שבוחר לקבל חלק אחד מהמספרים ולהתעלם לגמרי מהחלק האחר.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 16 אפריל 2020, 00:55

אין ספק שאתה האיש של המספרים מבין שנינו, אבל לצערי הרב קורסי בסיס בסטטיקטיקה עדיין נאלצתי לעשות.

אשמח אם תסביר לי:
אתה זוכר את הטבלה שהבאתי עם האחוזי תמותה לפי גיל? יש עוררין על הנתונים בה?
לישראל יש את הגיל הממוצע והחציוני הכי נמוך במערב, מסכים?
בישראל יש אחוז הזקנים מהנמוכים במערב, מסכים?

איך אפשר לנתח את הנתונים האלה באיזשהי דרך שהיא לא "אחוזי התמותה בישראל נמוכים כי יש לה אוכלוסייה צעירה ומספר קטן של זקנים ביחס לכל מקום אחר במערב" ? לא רוצה להיות כל כך נחרץ, אז בסדר, תגיד שזה בעיקר בגלל הגיל של האוכלוסייה ומספר הזקנים. אבל זה באמת ברור מאוד שזה הכיוון.

אגב מה שבאמת לא עובד בסטטיסטיקה, זה לקחת ניתוח סטטיסטי אחד על אחוזי תמותה, ולהשוות אותו כמו שהוא בלי אדפטציה לניתוח סטטיסטי אחר על מספר הזקנים. אז מן הסתם לא נתחיל להריץ פה נוסחאות, אבל וואלה לפחות בשביל להסיק על הכיוון הכללי על הקשר בין הגיל בישראל לאחוזי התמותה הנמוכים זה אמור להיות מספיק נוח.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי felix_r » 16 אפריל 2020, 02:09

העסק התחיל להתחמם גם בגרמניה. +309 מתים ביממה האחרונה.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי Shay_uzan » 16 אפריל 2020, 03:27

לגבי הגילאים רשמתי נאום והכל אבל במקום זה נגיד את זה ככה
נתונים כללים לפני שאגיע לספציפיים... ממוצע הגילאים במערב הוא 40, ממוצע המתים במערב הוא 85
יש 11 מדינות שהממוצע גילאים שלהם קטן מ40, 25 גדול מ40, בממוצע הגילאים הקטן מ32 נמצאות רק 3 מדינות, אין שום מדינה בין 32 ל34. המדינה המבוגרת ביותר היא יפן (47), הצעירה היא מקסיקו (ולאחר מקסיקו ישראל).
9 מדינות נמצאות מעל ממוצע המתים למיליון נפש והן הספקיות העיקריות שלהם אבל בארצות הברית יש 79 בממוצע והיא מתחת לקו ואירלנד עם 82 מתחת לממוצע, בגדול ארצות הברית ואירלנד שניהם ממש מעט מתחת לממוצע ב2 הפרמטרים שאני בודק אבל נתעלם מזה, אם הייתי כולל את שניהן מעל הממוצע הפואנטה שלי הייתה יותר חזקה. דרך אגב 9 פחות 36 שווה 27 וזה כמות המדינות מתחת לממוצע.
עכשיו נסתכל על רבעונים
•ברבעון מעל הממוצע הגילאים ומעל ממוצע המתים נמצאות 8 מדינות
• ברבעון של מעל הממוצע המתים מתחת לממוצע הגילאים יש מדינה אחת, לוקסמבורג. אבל אם נסתכל על זה יותר בקירוב לוקסמבורג היא המדינה שממוצע הגילאים שלה הכי קרוב לממוצע הגילאים במערב, פחות מ 0.2 שנים מפרידים בינהם לבין הרבעון הראשון, אם הינו כוללים אותם ברבעון הראשון, השני היה ריק.
• עשרה מדינות נמצאות מתחת לממוצע ב2 הפרמטרים, בניהן ישראל.
•ו16 מדינות ממלאות את הרבעון האחרון של מתחת לממוצא ההמתים ומעל ממוצע הגיל
במתחת לממוצע הגילאים 91% מדינות נמצאות במצב יותר טוב מהמערב. מנגד 64% מהמדינות שהממוצע הגילאים שלהם יותר גדול מהממוצע של המערב. יש פער מהותי בין שתי ההבחנות.
נתונים של החצי הגדול והקטן של המדינות
ממוצע בגילאים ב18 המדינות עם הכי פחות תמותה במערב הוא 38 (כולל יפן ששם הממוצע הוא 47.3 שמקפיצה את הממוצע), מול ממוצע של 41 ב18 המדינות עם הכי הרבה מתים.
ממוצע המתים ב18 המדינות הצעירות ביותר הוא 72, ממוצע המתים ב18 המדינות הכי מבוגרות הוא 111.
הסיבה שבחרתי את מדינות המערב ולא את כלל המדינות הוא בגלל שמדינות המתפתחות קשה לסמוך על הנתונים שלהם והן ברובן מדינות עם אוכלוסיה צעירה (ממוצע של כל העולם הוא 30 לצורך השוואה)

קבצים מצורפים
66056578-b854-4ebd-8bcb-4e3b5e56d725.jpg
66056578-b854-4ebd-8bcb-4e3b5e56d725.jpg (77.99 KiB) נצפה 4666 פעמים
תמונה
סמל אישי של המשתמש
Shay_uzan

הודעהעל ידי jol9 » 16 אפריל 2020, 09:25

MTA2311 כתב:אין ספק שאתה האיש של המספרים מבין שנינו, אבל לצערי הרב קורסי בסיס בסטטיקטיקה עדיין נאלצתי לעשות.

אשמח אם תסביר לי:
אתה זוכר את הטבלה שהבאתי עם האחוזי תמותה לפי גיל? יש עוררין על הנתונים בה?
לישראל יש את הגיל הממוצע והחציוני הכי נמוך במערב, מסכים?
בישראל יש אחוז הזקנים מהנמוכים במערב, מסכים?

איך אפשר לנתח את הנתונים האלה באיזשהי דרך שהיא לא "אחוזי התמותה בישראל נמוכים כי יש לה אוכלוסייה צעירה ומספר קטן של זקנים ביחס לכל מקום אחר במערב" ? לא רוצה להיות כל כך נחרץ, אז בסדר, תגיד שזה בעיקר בגלל הגיל של האוכלוסייה ומספר הזקנים. אבל זה באמת ברור מאוד שזה הכיוון.

אגב מה שבאמת לא עובד בסטטיסטיקה, זה לקחת ניתוח סטטיסטי אחד על אחוזי תמותה, ולהשוות אותו כמו שהוא בלי אדפטציה לניתוח סטטיסטי אחר על מספר הזקנים. אז מן הסתם לא נתחיל להריץ פה נוסחאות, אבל וואלה לפחות בשביל להסיק על הכיוון הכללי על הקשר בין הגיל בישראל לאחוזי התמותה הנמוכים זה אמור להיות מספיק נוח.

נשמה של יונק דבש אפגאני, אנחנו מסכימים על המספרים ועל הנתונים.
כל מה שאמרת כאן, אני מסכים איתו.

הדבר היחיד שלא מוסבר במספרים האלה זה פער התמותה, ולזה צריך לחפש הסברים אחרים. כי פער של מאות אחוזים לא יכול להיות מוסבר רק על ידי הדמוגרפיה. יש עוד משהו.
זה לא בהכרח הניהול של המשבר בישראל, אבל זה גם לא בהכרח לא...
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי Shay_uzan » 16 אפריל 2020, 16:13

פורבס התחילו להתקפל מהדיווח, טוענים שזה לא דירוג שלהם והם לא בטוחים באמינותו

תמונה
סמל אישי של המשתמש
Shay_uzan

הודעהעל ידי Jack55 » 16 אפריל 2020, 17:22

לפי הנתונים שמסרה נציגת הפרקליטות בדיון בבגץ מאיכוני השבכ התגלו 4600 חולים!! שזה מספר מטורף. כמעט פי עשרה נשלחו לבידוד בעקבות האיכונים. כלומר כמעט חצי מהחולים שהתגלו זה בשל האיכונים של השבכ

https://twitter.com/aviadglickman/statu ... 86720?s=20
תמונה
סמל אישי של המשתמש
Jack55

הודעהעל ידי felix_r » 16 אפריל 2020, 18:53

זוכרים שלפני חודש וחצי התקשורת זעקה על המחדל הגדול של משרד הבריאות שיש בישראל רק 1500 (לא זוכר את המספר המדויק) מכונות הנשמה?

מאז (מסוף פברואר-תחילת מרץ) עבר חודש וחצי ויש לנו 140 מונשמים בלבד. אז אחד מהשניים, או שזה לא היה מחדל ומספר מכונות ההנשמה היה סביר, או שהטיפול של הממשלה בקורונה הוא מאוד מוצלח, כי אם הטיפול לא היה טוב, כבר הינו מגיעים למחסור במכונות הנשמה.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי Shay_uzan » 16 אפריל 2020, 19:05

החיים הם יותר משחור ולבן

תמונה
סמל אישי של המשתמש
Shay_uzan

הקודםהבא

חזור אל פורום שכונה

מי מחובר