בחירות 2013

כאן מדברים על הכל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: בחירות 2013

הודעהעל ידי קובי » 03 ינואר 2013, 07:28

אגב, לדיון קצת שונה, אבל חשוב לקרוא, בעיקר לנוכח העלייה המרשימה שמראה מפלגת הבית היהודי בסקרים הנערכים לאחרונה.
המאמר נכתב ע"י אמיר ווייסר, שכלל ועיקר לקח אימרות שונות של חברי הכנסת העתידיים של המפלגה:

"
בתמונה אפשר לראות את הרב דב ליאור, עליו אדבר בהמשך, וכמובן, את נפתלי בנט.
בנט מדבר יפה, בגובה העיניים, ובשפה שמושכת הרבה אנשים בציבור הישראלי, כולל חילונים ואנשי מרכז.
נראה לי, שאנשים לא באמת מבינים מי היא מפלגת הבית היהודי האמיתית, מי האנשים בתוכה, ועד כמה המסרים של חלק לא מבוטל מהם בעייתיים.

בואו נניח לרגע שמה שכתוב במצע של מפלגת הבית היהודי מקובל עלינו,
כולל החלשת בית המשפט העליון, החלשת התקשורת, ושאר מנעמים שבנט דואג להצניע בראיונותיו.

היום הכנתי לכם רשימה של התבטאויות ומעשים של חברי הרשימה ורבנים שתומכים בה.
התבטאויות שנפתלי בנט לא ירצה שתכירו.
נסו לשאול את בנט על הדברים האלה פעם הבאה שאתם רואים אותו בפאב בתל אביב.
למען פישוט הכתוב, כל אמירה ומעבר נושא יסומן בשתי כוכביות.

נצא לדרך..
מקום 2 ברשימה – אורי אריאל:
**אריאל קרא לא לגייס הומואים ולסביות לצבא כי "הם מפריעים ללחימה".
http://news.walla.co.il/?w=%2F9%2F2542639
מצורף קטע וידיאו בו אמר את הדברים. כל מילה מיותרת.

** להלן ציטוט של אריאל משנת 2009, בו הוא מתאר את הבחירה של הציונות הדתית ברבנים ובישיבות:
"הציונות הדתית היא עם נוער הגבעות, עם הרבנים והישיבות, ונגד מילוי פקודת הגירוש. רוב הציבור פשוט מאס באובססיית הנורמאליות."
http://www.inn.co.il/News/News.aspx/185480

אז מה יש לנו כאן? יש סירוב פקודה, יש תמיכה מוחלטת ברבנים, יש מיאוס של הציבור בטירוף הזה שנקרא נורמליות, וכמובן, יש תמיכה בנוער הגבעות.
מכירים את נוער הגבעות?
כוחות הביטחון מאמינים שחלק מנוער הגבעות הם אלו שעומדים מאחורי פעולות "תג מחיר", למרות שאין הוכחות לכך.

מספר 4 ברשימה – הרב אלי בן דהן:
**בהתייחסו לנישואים אזרחיים, אמר הרב שצריך "לסייע" לאנשים בעלי נטיות הומוסקסואליות, ושאם היו מאפשרים נישואים חד-מיניים, זה היה מתכון לחיסולו של העם היהודי. לא פחות ולא יותר.
http://news.walla.co.il/elections/?w=%2F2780%2F2601754.
אתם מבינים? צריך לסייע להם, כאילו הם חולי נפש.

**אפרופו הרב בן דהן, בראיון משותף שנערך עם סמל החילוניות במפלגת, איילת שקד ועם יואל חסון, חסון העז להגיד רעה על הרב בן דהן. שקד הרימה עליו את הקול, תקפה אותו ושאלה איך הוא מעז להגיד משהו רע על איש גדול כמו הרב בן דהן, שפעל למען נשים עגונות. למען נשים עגונות!!!

אז איילת, נשים עגונות כן, אבל מה עם נשים לסביות? מאמין שאלו לא יגידו על הרב דהן שהוא איש כל כך גדול.

מספר 9 ברשימה – מוטי יוגב:
**לגבי פינוי יהודים מביתם: "אסור לסרב בצבא, מאידך אי אפשר לבצע משימות הנוגדות את המוסר הבסיסי כמו עקירת וגירוש יהודים שהתיישבו כחוק מביתם".
סרבנים?!? הבית היהודי!? מה פתאום. הכל טריק של התקשורת השמאלנית.

מקום 10 ברשימה – אורית סטרוק, ממנהיגי המתנחלים בחברון.
**כך היא התבטאה לאחרונה בקשר לקולות שהולכים למפלגת עוצמה לישראל:
"אני מצרה על כל קול שהולך לפח נוכח הסכנה הגדולה שאני רואה. אולי הציבור רוצה ללכת עם מי שנראה יותר ימני מהבית היהודי, אבל לא נראה לי שאני פחות ימנית ממי שנמצא שם"
בואו נקרא את זה שוב, אבל לאט. אני, אורית סטרוק, לא פחות ימנית מעוצמה לישראל.

כמובן שלהיות ימני זה לחלוטין לגיטימי, אבל מר בנט מנסה למכור לנו סיפור שהבית היהודי הוא משהו אחר, בעוד שרבים טוענים שהבית היהודי הוא עוצמה לישראל בתחפושת.
אורית סטרוק מסכימה עם האחרונים, כנראה.
** הבן שלה נמצא אשם בהתעללות בקטין פלסטיני. זאת הכתבה:
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4048324,00.html

"צבי סטרוק חטף בן 15 והותיר אותו פצוע, עירום, כפות ומחוסר הכרה. אמו, פעילת הימין אורית סטרוק: "צביקי לא עשה כלום, השופט העדיף מחבל."
אז בית המשפט קבע פה אחד שצבי סטרוק חטף בן 15, התעלל בו, הכה אותו נמרצות, והשאיר אותו ערום ומחוסר הכרה.
אורית סטרוק אומרת שהוא בכלל לא היה שם, ושזאת קונספירציה של מערכת המשפט נגדה.

דרך אגב, סטרוק ערער גם על חומרת העונש וגם על עצם ההרשעה.
בית המשפט העליון פסק פה אחד, ביטל את ערעורו והאריך בשנה את מעצרו, כלומר, הגדיל את העונש כי הוא לא היה חמור מספיק.
פה אחד כבר אמרנו?
אם במצע הגלוי הבית היהודי אומרים שצריך להחליש את בית המשפט העליון, מעניין מה תעשה סטרוק מתחת לשולחן.

אז סיימנו עם רשימת המועמדים, בואו נעבור קצת לרבנים שתומכים ברשימה, מהווים את המנהיגים הרוחניים שלה ומעורבים בקבלת ההחלטות בה.
אצטט מ: http://sixtyone.co.il/articles/48

**חברי "האיחוד הלאומי" תופסים ארבעה מקומות בעשירייה הפותחת של בנט. את הרשימה לכנסת בחרו ואישרו שלושה רבנים שתומכים באופן עקבי ומוצהר בסירוב פקודה: הרב דב ליאור ("על חיילים ושוטרים לסרב לפקודת פינוי"), הרב זלמן מלמד ("סירוב הפקודה יביא לבניין הצבא ולבניין המדינה") והרב חיים שטיינר ("חיילים ושוטרים צריכים להאזין לקול מצפונם הלאומי והאנושי ולא להשתתף במעשים שיכתימו אותם ואשר עליהם הם עתידים להצטער כל ימיהם").

קצת על הרב דב ליאור.
הרב מעורב במפלגת הבית היהודי בצורה זו או אחרת, ואני מאמין שאף אחד לא יטען שהוא לא מנהיג רוחני הקשור למפלגה, במיוחד משום שהוא משמש כרב של חברון וקרית ארבע. הוא כאמור חתם על הרשימה של "האיחוד הלאומי", שהתאחדה עם המפד"ל כדי ליצור את הבית היהודי.
** הרב דב ליאור נתן הסכמה בכתב לספר "תורת המלך". אמת, הוחלט לא להגיש כתב אישום נגד מפרסמי הספר בעניין הסתה לגזענות, אך קצרה היריעה מלתאר עד כמה הספר הזה חשוך.

כמה ציטוטים נבחרים מתוך יצירת המופת הזאת:
"עלה בידינו שמהפסוק 'לא תרצח' אי אפשר ללמוד איסור הריגת גוי."
כלומר, לא תרצח זה לא אוניברסלי. אם זה גוי, אולי אפשר לרצוח אותו.
"כאשר הגויים הפכו לכאלה שאינם מצווים ואינם עושים – הרי שהם כבר לא שייכים לאלה שחייבים בקיום שבע מצוות, ואם כן חייהם אינם יקרים כמו שהיו קודם""
""מי שמחליש בדיבור את המלכות שלנו נחשב רודף."
""אם הרודף הפסיק לרדוף אך קיימת חזקה שהוא ימשיך לרדוף בעתיד – ניתן להרגו."

רבנים רבים תקפו את הספר על קיצוניותו והפרשנות המוטעית והמגמתית של מחברי הספר.
זאת ועוד:
** בשנת 2005 הוא פסק שאסור להשכיר דירה לתאילנדים כי הם עובדי אלילים.

** לגבי התמודדות של נשים על תפקידים ציבוריים ויציאה בעבודה בכלל הוא אמר: "זו לא השקפתה של תורה, מספיק יש לה עבודה בבניין הבית".

** הוא פסק כי בארץ ישראל אין להשכיר דירות לערבים ואין להעסיקם, הן משום שמדובר בסכנת נפשות והן משום ש"עניי עירך קודמים".

מצורף העלון שמפרט את הפסיקה הזו:
http://www.sos-israel.com/contentManagm ... lon/20.pdf

בעלון המצורף מגדיל הרב ליאור ואומר: אין מושג בהלכה היהודית של התחשבות בחפים מפשע תוך כדי לחימה.
יופי.
האמת? איש גדול.

בנט מנסה להתנער מהאמירות החשוכות של חלק מהרשימה שלו בטענה שהם חלק מהאיחוד הלאומי ולא מהמפד"ל.
טענה ילדותית משהו. כשאתם בוחרים בבית היהודי, אתם בוחרים בכל המועמדים ברשימה ובקולותיהם של הרבנים שמנהיגים אותם, ואין זה משנה אם מקורם במפד"ל או באיחוד הלאומי.
כולם יכנסו לכנסת, כולם יקבלו פלטפורמה להביע את דעתם, וחלקם יקדמו את הדעות החשוכות האלה.

בסופו של יום,
צריך להוריד את המסכות ולהגיד את האמת. הבית היהודי זה לא רק נפתלי בנט ואיילת שקד.
הבית היהודי כולל בתוכו גם קולות קיצוניים, חשוכים, וחלק מהרבנים שתוארו הם גזעניים ברמות הגבוהות ביותר.

תעשו לעצמכם טובה,
תראו במי אתם בוחרים לפני שאתם נופלים בקסמו של ההייטקיסט הלוחם.
לא מדובר כאן רק על האמרות הספציפיות האלה.
המקור לכל האמרות החשוכות, להתבטאויות נגד הומוסקסואלים ולסירוב פקודת הפינוי הוא האופן שבו חלק מהאנשים האלה תופסים את הדת.
האמירה של האנשים שבחרתי לציין כאן ברורה – בהתנגשות בין הדת למדינה, הרבנים מנצחים, ובגדול.
גם במחיר של פגיעה חמורה בדמוקרטיה, בשלטון החוק, בזכויות אדם, במיעוטים, ובערכי מוסר אוניברסליים.

אתם יכולים לחיות עם זה? "
הסגל שלי:
PG-שארונאס יאסיקביצ'יוס
SG-מיקי ברקוביץ'
SF-אנטוני פארקר
PF-ארל וויליאמס
C-ניקולה וויצ'יץ'
מחליפים:דרק שארפ, קווין מגי, נייט האפמן, אריאל מקדונלד, ג'ים בוטרייט, עודד קטש, דורון ג'מצ'י, מייסאו באסטון
מאמן:פיני גרשון
עוזרים:רלף קליין ודיוויד בלאט
סמל אישי של המשתמש
קובי

הודעהעל ידי חנו'ש » 03 ינואר 2013, 09:40

MTA2311 כתב:פליקס ויפתח,
להגיד "תעמולה שמאלנית", או "נסיון הפחדה של הליכוד" לא ממש עוזר לכם להוכיח את הטענות שלכם. על כלכלה, בניגוד לביטחון ונושאים מדיניים, אפשר לדבר במספרים. כלכלה זה לא בדיוק הקטע שלי(מישהו רוצה לדבר קצת על התנועה הסלאפית במאה ה-20? ;) ), אז הייתי שמח אם הייתם מגבים את עצמכם במספרים וסטטיסטיקות, בשביל שאני אוכל ללמוד קצת מהדיון הזה.

כלכלה זה אומנם הרבה מספרים, אבל תמיד אפשר לסלף ולהביא רק מספרים שנוחים בשביל לאמת טענה מסוימת.
אני חושבת שכלכלה בדיוק כמו בעיניינים מדיניים זה אידיאולגיה. אין נכון ולא נכון, יש ראיית עולם שכל אחד בוחר להאמין בו.
אני חושבת שביבי ושלי מייצגים 2 תפיסות עולם מנוגדות (אבל לפחות הן ברורות וידועות בניגוד לכל מיני פופליסטיים חסרי דיעה.... :roll: ), שכל אחד יכול לבחור עם מי הוא מזדהה יותר - עם הימין הכלכלי או השמאל הכלכלי.

יוני, ב-2008 קדימה היתה בשלטון ולפי מה שזכור לי, המדיניות הכלכלית שלה היתה אפילו יותר קיצונית מזו של ביבי (שר האוצר דאז, ישראל בר און, טען פעם שלדעתו מדינה צריכה להתנהל בדיוק כמו עסק...). וחוץ מזה שגם היה משבר עולמי גדול מאוד באותה שנה.
תמונה
"להצלחה אבות רבים אך הכישלון יתום הוא".
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי jol9 » 03 ינואר 2013, 09:53

חנו'ש כתב:
להגיד "תעמולה שמאלנית", או "נסיון הפחדה של הליכוד" לא ממש עוזר לכם להוכיח את הטענות שלכם. על כלכלה, בניגוד לביטחון ונושאים מדיניים, אפשר לדבר במספרים. כלכלה זה לא בדיוק הקטע שלי(מישהו רוצה לדבר קצת על התנועה הסלאפית במאה ה-20? ;) ), אז הייתי שמח אם הייתם מגבים את עצמכם במספרים וסטטיסטיקות, בשביל שאני אוכל ללמוד קצת מהדיון הזה.

יוני, ב-2008 קדימה היתה בשלטון ולפי מה שזכור לי, המדיניות הכלכלית שלה היתה אפילו יותר קיצונית מזו של ביבי (שר האוצר דאז, ישראל בר און, טען פעם שלדעתו מדינה צריכה להתנהל בדיוק כמו עסק...). וחוץ מזה שגם היה משבר עולמי גדול מאוד באותה שנה.

נכון, אבל גם עכשיו יש משבר (אומרים שהוא גדול יותר מהמשבר ההוא), שישראל צולחת אותו בהצלחה רבה.
קדימה היתה אז בשלטון והיא לא הצליחה להתמודד עם המשבר, בעוד ביבי ושטייניץ כן מצליחים.
מבחינה לוגית, זה הרבה יותר נכון לבחור במישהו שכבר הראה שהוא מסוגל להתמודד עם משבר כלכלי עולמי, לעומת מישהו שרק דיבר על זה מהצד.

מילה לגבי הדיור:
מדברים כל הזמן על מחירי הדיור ובצדק, אבל אי אפשר לקחת את השוק הגדול והכבד הזה, ולטלטל אותו כך שמחירי הדיור פתאום יירדו.
א - כי זה לא משהו הגיוני לעשות וב - כי זה יפגע בכל אלה שכבר קנו דירה. עם כל הכבוד לזוגות הצעירים (גם אני משתייך לזה עדיין) ולסקטורים אחרים, רוב האוכלוסיה
במדינה כן יש בבעלותה דירה, וחלק גדול ממנה עדיין משלם משכנתא. אם מחירי הדיור יירדו, אז רבים וטובים יישארו תקועים עם תשלומים שלא משקפים את ערך הדירה שלהם.

דבר נוסף בהקשר הזה - אני חושב שאין איזשהי חובה תרבותית או כלכלית להחזיק בדירה משל עצמך. באירופה למשל (אני יודע על גרמניה, אבל לדעתי לא רק שם), לשכור דירה זה הרבה
יותר נפוץ מאשר לקנות. רק ששם ישנם חוקים ברורים שדואגים להגן על כולם (גם על השוכר וגם על המשכיר).

יש כאן אלמנט של פינוק שעליו דיבר פליקס, שהיום זוג צעיר עם הכנסה ממוצעת וללא ילדים, כבר לא מסתפק בדירה קטנה בשכונה בינונית, אלא רוצה דירת 4 חדרים, עם מרפסת ונוף לים
בשכונה חדשה, וכשהוא לא מצליח לקנות כזאת, אז פתאום הממשלה אשמה (ד"א גם אנחנו כאלה, ככה שהביקורת כאן היא על עצמי באותה המידה).
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי חנו'ש » 03 ינואר 2013, 09:58

אל תדאג יוני, קדימה את העונש שלה כבר קיבלה.... :tongue3
תמונה
"להצלחה אבות רבים אך הכישלון יתום הוא".
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי felix_r » 03 ינואר 2013, 10:08

קובי כתב:
felix_r כתב:
קובי כתב:פליקס, ליברמן בתקופת המחאה התראיין ואמר שכולם חיים פה טוב ובתי הקפה מלאים, כאילו שבתי קפה, או מסעדות נועדו לעשירים בלבד. האם גם אתה חושב כמוהו ?

נתחיל מזה, שליברמן לא חושב שבתי קפה נועדו רק לעשירים. זה אתה אומר. תרגיל שמאלני ידוע. ליברמן חושב משהו אחר לגמרי. בעצם הפוך ממה שאמרת.

מה שליברמן התכוון, זה שהאנשים שיש להם בעיות תקציב, קודם כל חוסכים בהוצאות בלתי הכרחיות, כמו בתי קפה, מסעדות ושאר מקומות הבילוי. וזה נשמע לי הגיוני מאוד. בפועל מקומות הבילוי, קניונים ומרכזי הקניות למיניהם מפוצצים באנשים, וזה מוכיח שלאנשים יש הרבה כסף פנוי. המקומות האלה מלאים לאו דווקא בעשירים, אלא באנשים רגילים כמוך כמוני. זה מוכיח, שהמצב הוא טוב, בניגוד לתמונה שהשמאל מנסה לצייר לנו.

אחרי שסיימנו עם ליברמן, נעבור אלי, מה שאני חושב. אישית, אני לא חושב שבישראל אדם רגיל אמור כל יום לאכול בחוץ, בעיקר כי בישראל כמעט ואין מסעדות או פאבים זולים. זה לא כמו באנגליה לדוגמא, שם יש פאבים שכונתיים זולים, וגם פועל פשוט יכול ערב-ערב ללכת לשם אחרי העבודה ולדפוק בירות. זה לא כמו הבסיטרו הקטנים בצרפת, שם אתה יכול לאכול ארוחת בוקר יום-יום בזול. אני אתן לך דוגמא, בטח ראית את הסרט "ספרות זולה". אתה זוכר את ג'ון טרבולטה לוקח את אומה טורמן לבילוי במסעדה יקרה (בכל זאת בעלה מיליונר) ? אומה טורמן מזמינה שם מילקשייק ב 5 דולר וג'ון טרבולטה לא מאמין שמילקשייק כלשהו יכול להיות כל כך יקר, הוא אפילו מבקש לטעום, כי הוא רוצה לדעת על מה לוקחים כל כך הרבה כסף. זוכר? עכשיו בוא ותראה לי בית קפה כלשהו בישראל, שם המילקשייק עולה פחות מ 5 דולר. ואני כבר לא מדבר על מחיר הבירות בפאבים - פשוט פשע נגד האנושות!... אז זה המצב בישראל. האם הממשלה אשמה בזה ששודדים אותך בפאב? לא. אנחנו אשמים, כי אנחנו מסכימים לשלם על חצי ליטר בירה מהחבית סכום הגדול פי 15-20 ממה שעולה לייצר אותה. אבל זה כבר נושא אחר... אם נחזור לנושא שלנו, אז אנחנו רואים, שלמרות המחירים הגבוהים במסעדות, בתי קפה, ופאבים, המקומות האלה עדיין מפוצצים באנשים. אז כן, צודק ליברמן, המצב שלנו טוב.

קודם כל, זו לא פעם ראשונה, אבל אני לא ממש מבין למה אתה אומר על דברים שאני אומר "תרגיל שמאלני ידוע", כאילו שאני מדבר כאן כפעיל מרץ או משהו כזה. אז קודם כל, צא מזה.
זה שיש לי דעה שונה משלך, או הפוכה משל ליברמן, לא הופך אותי למפעיל מניפולציות ותרגילים "שמאלניים".
זה שחברת כנסת מטעם ישראל ביתינו, אומרת ברייש גלי, ש"אסור להקשיב לעם", בזמן המחאה החברתית, אומר דרשני.
אני לפחות התעסקתי בעובדות פשוטות, כאשר אתה פשוט התעלמת מהן לחלוטין - השכר במשק בשנים האחרונות עלה בצורה מתונה ביותר, לאין שיעור, לעומת העלייה התלולה במוצרי הצריכה, החשמל, הנדל"ן, הדלק ועוד.

שנית, בנוגע לדברים שאמרת - כמה אנשים אתה מכיר שהולכים לאכול כל יום בחוץ במסעדה לאורך שנים ? תן לי לנחש, 0.
בסופי שבוע, לצורך הדוגמא, אנשים מבלים קצת יותר ואני לא חושב שמישהו צריך להתבייש בזה, להתנצל על כך, או להכות חטא על עצמו.
השאלה המתבקשת היא - האם אנשים "רגילים כמוני וכמוך" (בהנחה שהתכוונת לזה שאנחנו משתייכים למעמד הביניים ולא לשכבות החלשות) לא אמורים לצאת בכלל, לעבוד, לחזור מהעבודה ולשבת בחושך ובכך לחסוך את כל כספם לטובת... ? ואם יחסכו את בילויי סוף השבוע שלהם, האם זה יתן להם את ה"פריבילגיה" להשיג בכך משהו שהם שואפים אליו, לדוגמא דירה ?
האם הגיוני בעיניך שאדם צריך לחסוך בממוצע עשרות רבות של משכורות, ע"מ להגיע לדירה ? ועוד זה מבלי שהתייחסתי, רחנא ליצלן, לתקופות לחוצות יותר בו לזוג מסויים יש 2 ילדים קטנים שצריך לשלוח לגן פרטי \ משפחתון למשך תקופה ארוכה, בו החסכון בכלל מוטל בספק...

אז בא אדון ליברמן ומביעה פליאה מדומה על כך שבתי הקפה מאוכלסים, כשיש עשרות אלפי אנשים מכל רחבי הארץ בתל אביב. אז בעיניי, האמירה שלו היא פתטית ומעוררת אנטגוניזם.

עדיין לא הסברת, למה המצאת את ה"כאילו שבתי קפה, או מסעדות נועדו לעשירים בלבד", כי ליברמן לא אמר את זה.

בסופי שבוע, לצורך הדוגמא, אנשים מבלים קצת יותר ואני לא חושב שמישהו צריך להתבייש בזה, להתנצל על כך, או להכות חטא על עצמו.

אף אחד לא אמר שמישהו צריך להתנצל. אל תנסה בבקשה שוב לעשות את התרגיל. אני רק אומר, שזה שאתה יוצא לבלות מבלי לעשות חישובים האם את הכסף הזה שאתה עומד לבזבז אולי כדאי לך לנצל למשהו אחר, מוכיח שמצבך טוב.

שנית, בנוגע לדברים שאמרת - כמה אנשים אתה מכיר שהולכים לאכול כל יום בחוץ במסעדה לאורך שנים ? תן לי לנחש, 0.

אני כן מכיר. גיסי, לדוגמא, כמעט כל יום אוכל בחוץ.

אני לפחות התעסקתי בעובדות פשוטות, כאשר אתה פשוט התעלמת מהן לחלוטין - השכר במשק בשנים האחרונות עלה בצורה מתונה ביותר, לאין שיעור, לעומת העלייה התלולה במוצרי הצריכה, החשמל, הנדל"ן, הדלק ועוד.

לא התעסקת בכלום חוץ מהאמירה של ליברמן על בתי קפה. עליה עניתי לך. ולא אני לא מתעלם מהעליות במחירים. לחלק מהן, כמו דלק, יש הסבר הגיוני. דיברנו על כך לא פעם אחת, ואין צורך לחזור על זה. אני מניח, שגם מחיר החשמל קשור לזה, אם כי חשמל זה הסתדרות, תשאל אותם. לגבי מוצרי הצריכה... מה אני אגיד לך, מחירם באמת עולה ללא הסבר מניח את הדעת. האם הממשלה אשמה בכך? אני בכלל לא בטוח. זה שיהודים אוהבים לעשות כסף קל על יהודים אחרים זאת לא אשמת הממשלה. אתה רוצה שהמדינה תקבע את המחיר של כל המוצרים? אני כמעט בטוח שלא. יש תחרות בין רשתות השיווק ועדיין המחירים הם גבוהים. אני נוטה לאשים בזה את עצמנו. כי אנחנו מוכנים לשלם. הכלכלה אומרת שמחיר המוצר נקבע באותה הנקודה, בה נפגשים רצון המוכר למכור ורצון הקונה לקנות. אתה מסכים לקנות במחיר מופקע, אתה אשם.

האם הגיוני בעיניך שאדם צריך לחסוך בממוצע עשרות רבות של משכורות, ע"מ להגיע לדירה ?

כן. דירה זה לא המבורגר. דירה זו הקניה הכי גדולה בחיים שלך. אולי אני מיושן, אבל לדעתי אתה לא אמור לקנות דירה כל שנה. אתה חושב שכן?

ולא, אני לא חושב, שמצב הדיור הוא טוב, אבל זה עניין מורכב. כפי שכתבתי לפני יום-יומים, דירות להשכרה זה אפיק השקעה הכי בטוח וריווחי בישראל עבור האנשים הרגילים שלא מתמצאים בבורסה ובשאר הקומבינות. אני בטוח, שיצא לך לשכור דירה לא פעם ולא פעמים. האם כל האנשים מהם שכרת דירה היו מיליונרים? לא יודע איך זה אצלך, אבל כשאני שכרתי דירה, זה היה מאנשים רגילים, רק מבוגרים יותר ממני. הרבה אנשים קונים דירות לא על מנת לגור בהן אלא על מנת להשקיע בצורה בטוחה וריווחית את החסכונות שחסכו במשך חייהם. אתה לא מרוויח כמעט כלום על פקדון בבנק, בורסה זה מסוכן, אז קונים דירה. ככה חושבים רבים מאוד. לכן הביקוש לדירות הוא תמיד גבוה והמחירים כמעט תמיד רק עולים.

אז נכון, באופן תיאורטי אפשר להציף את השוק ולגרום להוזלה באופן מלאכותי. אבל זה קשה מאוד במדינה כמו שלנו. האחרון שהצליח לעשות משהו שמתקרב לזה היה אריק שרון בהיותו שר התשתיות בזמן העליה הגדולה של שנות ה 90
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי קובי » 03 ינואר 2013, 11:54

פליקס, דירה אף פעם לא הייתה המבורגר, אבל מעולם לא הגענו למצב אבסורדי כמו של היום, הכוללת עליית מחירים חסרת תקדים של כ-100% תוך 5 שנים, ברבות מהערים באיזורי הביקוש.

אתה מדבר על נדל"ן כעל אפיק השקעה? אז יש לי חדשות בשבילך - היום, שוק הדירות להשקעה הוא קשה בהרבה, עקב עליות המחירים. התשואה על שוק הדירות ירדה פלאים בכל איזורי הארץ, בדגש על איזור גוש דן.

האם הממשלה אחראית לזה ? התשובה היא, כן. חוסר מעש וצפי עתידי, הם לא אחרים מאשר כשלונות הממשלה.
האם ניתן לפתור את המצב ? שוב, התשובה חיובית, ע"ע הדוגמא שנתת, כשהיה גל עלייה גדול.
האם ניתן לפתור עלייה במוצרי צריכה ושירותים אחרים ? התשובה חיובית, ע"ע שוק הסלולאר, שירד בן יום ב-50% ואף יותר למשתמשי הטלפונים הסלולאריים, שהם, ככלל, כל תושבי מדינת ישראל.
אל תעשה מהממשלה איזה ועד בית, או ארגון עובדים. הממשלה היא הרשות המבצעת במדינת ישראל ויש לה המון כח בידיים. למעשה, את כל הכח בידיים. הכל עניין של סדרי עדיפויות.
הסגל שלי:
PG-שארונאס יאסיקביצ'יוס
SG-מיקי ברקוביץ'
SF-אנטוני פארקר
PF-ארל וויליאמס
C-ניקולה וויצ'יץ'
מחליפים:דרק שארפ, קווין מגי, נייט האפמן, אריאל מקדונלד, ג'ים בוטרייט, עודד קטש, דורון ג'מצ'י, מייסאו באסטון
מאמן:פיני גרשון
עוזרים:רלף קליין ודיוויד בלאט
סמל אישי של המשתמש
קובי

הודעהעל ידי MTA2311 » 03 ינואר 2013, 13:14

חנו'ש כתב:

כלכלה זה אומנם הרבה מספרים, אבל תמיד אפשר לסלף ולהביא רק מספרים שנוחים בשביל לאמת טענה מסוימת.
אני חושבת שכלכלה בדיוק כמו בעיניינים מדיניים זה אידיאולגיה. אין נכון ולא נכון, יש ראיית עולם שכל אחד בוחר להאמין בו.
אני חושבת שביבי ושלי מייצגים 2 תפיסות עולם מנוגדות (אבל לפחות הן ברורות וידועות בניגוד לכל מיני פופליסטיים חסרי דיעה.... :roll: ), שכל אחד יכול לבחור עם מי הוא מזדהה יותר - עם הימין הכלכלי או השמאל הכלכלי.

נכון, ויחד עם זה, היה אפשר לצפות לקצת יותר מספרים וקצת פחות "התקשורת שמאלנית" ו"נסיון הפחדה של ביבי". אתם רוצים להוכיח טענה? תגבו אותה במספרים והוכחות.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי jol9 » 03 ינואר 2013, 22:33

שלי הכריזה היום שהיא לא תשב בממשלה עם נתניהו.
מעניין מה זה יגרום. לטעמי המתלבטים שנוטים לכיוון שלי יעשו עכשיו חושבים. למה להם לאבד קול לטובת האופוזיציה?
אפשר ללכת על לפיד שמדבר בקולות דומים, אבל הוא די בוודאות יישב בממשלה.

מנגד זה גם יכול באיזשהו מקום לחזק את הליכוד בכך שיחזיר את המצביעים שהולכים לכאן ולכאן במחשבה שהבחירות הוכרעו.

בכל אופן, זאת אמירה מעניינת, ואני מעריך שתהיה לה השפעה כלשהי על תמונת המנדטים בסקרים הקרובים.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי felix_r » 04 ינואר 2013, 11:04

הטרור הבולשביקי ממשיך להכות! :eek

http://news.walla.co.il/elections/?w=/2780/2603555
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי LIAV10 » 05 ינואר 2013, 10:33

השמאל בדרך לאיחוד?
תמונה
יאללה הביתה.
כולם.
סמל אישי של המשתמש
LIAV10

הודעהעל ידי jol9 » 05 ינואר 2013, 13:45

LIAV10 כתב:השמאל בדרך לאיחוד?

השמאל לא יתאחד, כי יש כמה מפלגות ואי אפשר לאחד את המפלגות...
מה הם יגידו? תצביעו לציפי או לשלי?

את רכבת האיחוד הם פיספסו. בכל מקרה, גוש חוסם אפשר ליצור רק עם הערבים, ואני מקווה שהליכוד יידבר על זה הרבה בימים הקרובים, כדי שאנשים יידעו
שכשהם רוצים להחליף את שלטון, הם שמים בממשלה שרים מהמפלגות הערביות שמתרועעים עם החמאס, הג'יהאד והחיזבאללה.

זה לא שאני מאוד רוצה את נתניהו מוביל קואליציה של ימין קיצוני וחרדים, אבל אני לא בטוח שיש כאן אופציה אחרת בשלב הזה, אלא אם כן, הליכוד יחזור לאיזור ה-40 מנדטים,
ואז באמת הוא יוכל להרכיב קואליציה יחסית יציבה וגם יוכל למשול ולהעביר שינויים וחוקים.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 05 ינואר 2013, 14:28

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4328581,00.html

אומר דברים מעניינים ומדאיגים.
הדבר היחיד שהפריע לי בראיון איתו, זה שהוא הרשה לעצמו לדבר יותר מדי על איראן. ראש השב"כ הוא ממש לא הסמכות לעניינים האלה, ודיסקין בפרט מעולם לא שירת בתפקיד שהצריך מעורבות עם איראן, או עם סיכול תכנית גרעינית.
על הפלסטינים הוא יכול לדבר כמה שהוא רוצה, ואין הרבה אנשים שמתמצאים בזירה הזאת כמוהו, אבל איראן זה פשוט לא התחום שלו.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי jol9 » 05 ינואר 2013, 16:21

MTA2311 כתב:http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4328581,00.html

אומר דברים מעניינים ומדאיגים.
הדבר היחיד שהפריע לי בראיון איתו, זה שהוא הרשה לעצמו לדבר יותר מדי על איראן. ראש השב"כ הוא ממש לא הסמכות לעניינים האלה, ודיסקין בפרט מעולם לא שירת בתפקיד שהצריך מעורבות עם איראן, או עם סיכול תכנית גרעינית.
על הפלסטינים הוא יכול לדבר כמה שהוא רוצה, ואין הרבה אנשים שמתמצאים בזירה הזאת כמוהו, אבל איראן זה פשוט לא התחום שלו.

מעניין שזה לא נחשב תעמולת בחירות..

ד"א מסתבר שגם אצל העבודה וגם אצל מרצ בכנסים שלהם הופיעו זמרות פופולריות (רונה קינן שאני מאוד אוהב ואפרת גוש)... מה היה התירוץ ששם זה לא נחשב תעמולת בחירות?
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 05 ינואר 2013, 16:31

אני מניח שלא שילמו לאף אחת מהן 80 אלף שקל, ושאף אחת מהן לא שרה לזהבה/שלי את הגרסא הנשית ל"אתה תותח".
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי jol9 » 05 ינואר 2013, 16:58

MTA2311 כתב:אני מניח שלא שילמו לאף אחת מהן 80 אלף שקל, ושאף אחת מהן לא שרה לזהבה/שלי את הגרסא הנשית ל"אתה תותח".

מה הקשר בכלל? זה שיר שלה, היא לא המציאה את המילים בשביל נתניהו...

החוק אוסר על אמנים להופיע בכנסים שכאלה, הוא לא אוסר על שירים מסויימים...
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 05 ינואר 2013, 17:28

לא ידעתי שקיים חוק כזה. מה שמפריע לי הוא שלליכוד לא הייתה בעיה לשפוך 80 אלף שקל בשביל שני שירים.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי felix_r » 05 ינואר 2013, 18:12

jol9 כתב:
MTA2311 כתב:אני מניח שלא שילמו לאף אחת מהן 80 אלף שקל, ושאף אחת מהן לא שרה לזהבה/שלי את הגרסא הנשית ל"אתה תותח".

החוק אוסר את זה בתעמולת בחירות. שרית חדד שרה בכנס של הליכוד, שזה בכלל לא קשור לחוק
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי jol9 » 05 ינואר 2013, 20:15

felix_r כתב:
jol9 כתב:

החוק אוסר את זה בתעמולת בחירות. שרית חדד שרה בכנס של הליכוד, שזה בכלל לא קשור לחוק

אז תסביר לי את ההחלטות של בית המשפט ומה ההבדל בין זה לבין אפרת גוש ורונה קינן...
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי yiffy » 05 ינואר 2013, 20:32

כנס ההשקה של קמפיין הליכוד הוא לא תעמולת בחירות? הוא האמא של תעמולת הבחירות.
מן הסתם הייתה כאן הפרה של החוק.
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי jol9 » 05 ינואר 2013, 21:08

yiffy כתב:כנס ההשקה של קמפיין הליכוד הוא לא תעמולת בחירות? הוא האמא של תעמולת הבחירות.
מן הסתם הייתה כאן הפרה של החוק.

ואני שואל שוב, מה ההבדל בין זה לבין ההופעות של גוש וקינן בכנסים של העבודה ומרצ?
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הקודםהבא

חזור אל פורום שכונה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־2 אורחים