המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991
MTA2311 כתב:פליקס ויפתח,
להגיד "תעמולה שמאלנית", או "נסיון הפחדה של הליכוד" לא ממש עוזר לכם להוכיח את הטענות שלכם. על כלכלה, בניגוד לביטחון ונושאים מדיניים, אפשר לדבר במספרים. כלכלה זה לא בדיוק הקטע שלי(מישהו רוצה לדבר קצת על התנועה הסלאפית במאה ה-20?), אז הייתי שמח אם הייתם מגבים את עצמכם במספרים וסטטיסטיקות, בשביל שאני אוכל ללמוד קצת מהדיון הזה.
חנו'ש כתב:MTA2311 כתב:פליקס ויפתח,
להגיד "תעמולה שמאלנית", או "נסיון הפחדה של הליכוד" לא ממש עוזר לכם להוכיח את הטענות שלכם. על כלכלה, בניגוד לביטחון ונושאים מדיניים, אפשר לדבר במספרים. כלכלה זה לא בדיוק הקטע שלי(מישהו רוצה לדבר קצת על התנועה הסלאפית במאה ה-20?), אז הייתי שמח אם הייתם מגבים את עצמכם במספרים וסטטיסטיקות, בשביל שאני אוכל ללמוד קצת מהדיון הזה.
יוני, ב-2008 קדימה היתה בשלטון ולפי מה שזכור לי, המדיניות הכלכלית שלה היתה אפילו יותר קיצונית מזו של ביבי (שר האוצר דאז, ישראל בר און, טען פעם שלדעתו מדינה צריכה להתנהל בדיוק כמו עסק...). וחוץ מזה שגם היה משבר עולמי גדול מאוד באותה שנה.
קובי כתב:felix_r כתב:קובי כתב:פליקס, ליברמן בתקופת המחאה התראיין ואמר שכולם חיים פה טוב ובתי הקפה מלאים, כאילו שבתי קפה, או מסעדות נועדו לעשירים בלבד. האם גם אתה חושב כמוהו ?
נתחיל מזה, שליברמן לא חושב שבתי קפה נועדו רק לעשירים. זה אתה אומר. תרגיל שמאלני ידוע. ליברמן חושב משהו אחר לגמרי. בעצם הפוך ממה שאמרת.
מה שליברמן התכוון, זה שהאנשים שיש להם בעיות תקציב, קודם כל חוסכים בהוצאות בלתי הכרחיות, כמו בתי קפה, מסעדות ושאר מקומות הבילוי. וזה נשמע לי הגיוני מאוד. בפועל מקומות הבילוי, קניונים ומרכזי הקניות למיניהם מפוצצים באנשים, וזה מוכיח שלאנשים יש הרבה כסף פנוי. המקומות האלה מלאים לאו דווקא בעשירים, אלא באנשים רגילים כמוך כמוני. זה מוכיח, שהמצב הוא טוב, בניגוד לתמונה שהשמאל מנסה לצייר לנו.
אחרי שסיימנו עם ליברמן, נעבור אלי, מה שאני חושב. אישית, אני לא חושב שבישראל אדם רגיל אמור כל יום לאכול בחוץ, בעיקר כי בישראל כמעט ואין מסעדות או פאבים זולים. זה לא כמו באנגליה לדוגמא, שם יש פאבים שכונתיים זולים, וגם פועל פשוט יכול ערב-ערב ללכת לשם אחרי העבודה ולדפוק בירות. זה לא כמו הבסיטרו הקטנים בצרפת, שם אתה יכול לאכול ארוחת בוקר יום-יום בזול. אני אתן לך דוגמא, בטח ראית את הסרט "ספרות זולה". אתה זוכר את ג'ון טרבולטה לוקח את אומה טורמן לבילוי במסעדה יקרה (בכל זאת בעלה מיליונר) ? אומה טורמן מזמינה שם מילקשייק ב 5 דולר וג'ון טרבולטה לא מאמין שמילקשייק כלשהו יכול להיות כל כך יקר, הוא אפילו מבקש לטעום, כי הוא רוצה לדעת על מה לוקחים כל כך הרבה כסף. זוכר? עכשיו בוא ותראה לי בית קפה כלשהו בישראל, שם המילקשייק עולה פחות מ 5 דולר. ואני כבר לא מדבר על מחיר הבירות בפאבים - פשוט פשע נגד האנושות!... אז זה המצב בישראל. האם הממשלה אשמה בזה ששודדים אותך בפאב? לא. אנחנו אשמים, כי אנחנו מסכימים לשלם על חצי ליטר בירה מהחבית סכום הגדול פי 15-20 ממה שעולה לייצר אותה. אבל זה כבר נושא אחר... אם נחזור לנושא שלנו, אז אנחנו רואים, שלמרות המחירים הגבוהים במסעדות, בתי קפה, ופאבים, המקומות האלה עדיין מפוצצים באנשים. אז כן, צודק ליברמן, המצב שלנו טוב.
קודם כל, זו לא פעם ראשונה, אבל אני לא ממש מבין למה אתה אומר על דברים שאני אומר "תרגיל שמאלני ידוע", כאילו שאני מדבר כאן כפעיל מרץ או משהו כזה. אז קודם כל, צא מזה.
זה שיש לי דעה שונה משלך, או הפוכה משל ליברמן, לא הופך אותי למפעיל מניפולציות ותרגילים "שמאלניים".
זה שחברת כנסת מטעם ישראל ביתינו, אומרת ברייש גלי, ש"אסור להקשיב לעם", בזמן המחאה החברתית, אומר דרשני.
אני לפחות התעסקתי בעובדות פשוטות, כאשר אתה פשוט התעלמת מהן לחלוטין - השכר במשק בשנים האחרונות עלה בצורה מתונה ביותר, לאין שיעור, לעומת העלייה התלולה במוצרי הצריכה, החשמל, הנדל"ן, הדלק ועוד.
שנית, בנוגע לדברים שאמרת - כמה אנשים אתה מכיר שהולכים לאכול כל יום בחוץ במסעדה לאורך שנים ? תן לי לנחש, 0.
בסופי שבוע, לצורך הדוגמא, אנשים מבלים קצת יותר ואני לא חושב שמישהו צריך להתבייש בזה, להתנצל על כך, או להכות חטא על עצמו.
השאלה המתבקשת היא - האם אנשים "רגילים כמוני וכמוך" (בהנחה שהתכוונת לזה שאנחנו משתייכים למעמד הביניים ולא לשכבות החלשות) לא אמורים לצאת בכלל, לעבוד, לחזור מהעבודה ולשבת בחושך ובכך לחסוך את כל כספם לטובת... ? ואם יחסכו את בילויי סוף השבוע שלהם, האם זה יתן להם את ה"פריבילגיה" להשיג בכך משהו שהם שואפים אליו, לדוגמא דירה ?
האם הגיוני בעיניך שאדם צריך לחסוך בממוצע עשרות רבות של משכורות, ע"מ להגיע לדירה ? ועוד זה מבלי שהתייחסתי, רחנא ליצלן, לתקופות לחוצות יותר בו לזוג מסויים יש 2 ילדים קטנים שצריך לשלוח לגן פרטי \ משפחתון למשך תקופה ארוכה, בו החסכון בכלל מוטל בספק...
אז בא אדון ליברמן ומביעה פליאה מדומה על כך שבתי הקפה מאוכלסים, כשיש עשרות אלפי אנשים מכל רחבי הארץ בתל אביב. אז בעיניי, האמירה שלו היא פתטית ומעוררת אנטגוניזם.
בסופי שבוע, לצורך הדוגמא, אנשים מבלים קצת יותר ואני לא חושב שמישהו צריך להתבייש בזה, להתנצל על כך, או להכות חטא על עצמו.
שנית, בנוגע לדברים שאמרת - כמה אנשים אתה מכיר שהולכים לאכול כל יום בחוץ במסעדה לאורך שנים ? תן לי לנחש, 0.
אני לפחות התעסקתי בעובדות פשוטות, כאשר אתה פשוט התעלמת מהן לחלוטין - השכר במשק בשנים האחרונות עלה בצורה מתונה ביותר, לאין שיעור, לעומת העלייה התלולה במוצרי הצריכה, החשמל, הנדל"ן, הדלק ועוד.
האם הגיוני בעיניך שאדם צריך לחסוך בממוצע עשרות רבות של משכורות, ע"מ להגיע לדירה ?
חנו'ש כתב:MTA2311 כתב:פליקס ויפתח,
כלכלה זה אומנם הרבה מספרים, אבל תמיד אפשר לסלף ולהביא רק מספרים שנוחים בשביל לאמת טענה מסוימת.
אני חושבת שכלכלה בדיוק כמו בעיניינים מדיניים זה אידיאולגיה. אין נכון ולא נכון, יש ראיית עולם שכל אחד בוחר להאמין בו.
אני חושבת שביבי ושלי מייצגים 2 תפיסות עולם מנוגדות (אבל לפחות הן ברורות וידועות בניגוד לכל מיני פופליסטיים חסרי דיעה....), שכל אחד יכול לבחור עם מי הוא מזדהה יותר - עם הימין הכלכלי או השמאל הכלכלי.
יוני, ב-2008 קדימה היתה בשלטון ולפי מה שזכור לי, המדיניות הכלכלית שלה היתה אפילו יותר קיצונית מזו של ביבי (שר האוצר דאז, ישראל בר און, טען פעם שלדעתו מדינה צריכה להתנהל בדיוק כמו עסק...). וחוץ מזה שגם היה משבר עולמי גדול מאוד באותה שנה.
LIAV10 כתב:השמאל בדרך לאיחוד?
MTA2311 כתב:http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4328581,00.html
אומר דברים מעניינים ומדאיגים.
הדבר היחיד שהפריע לי בראיון איתו, זה שהוא הרשה לעצמו לדבר יותר מדי על איראן. ראש השב"כ הוא ממש לא הסמכות לעניינים האלה, ודיסקין בפרט מעולם לא שירת בתפקיד שהצריך מעורבות עם איראן, או עם סיכול תכנית גרעינית.
על הפלסטינים הוא יכול לדבר כמה שהוא רוצה, ואין הרבה אנשים שמתמצאים בזירה הזאת כמוהו, אבל איראן זה פשוט לא התחום שלו.
MTA2311 כתב:אני מניח שלא שילמו לאף אחת מהן 80 אלף שקל, ושאף אחת מהן לא שרה לזהבה/שלי את הגרסא הנשית ל"אתה תותח".
jol9 כתב:MTA2311 כתב:אני מניח שלא שילמו לאף אחת מהן 80 אלף שקל, ושאף אחת מהן לא שרה לזהבה/שלי את הגרסא הנשית ל"אתה תותח".
מה הקשר בכלל? זה שיר שלה, היא לא המציאה את המילים בשביל נתניהו...
החוק אוסר על אמנים להופיע בכנסים שכאלה, הוא לא אוסר על שירים מסויימים...
felix_r כתב:jol9 כתב:MTA2311 כתב:אני מניח שלא שילמו לאף אחת מהן 80 אלף שקל, ושאף אחת מהן לא שרה לזהבה/שלי את הגרסא הנשית ל"אתה תותח".
מה הקשר בכלל? זה שיר שלה, היא לא המציאה את המילים בשביל נתניהו...
החוק אוסר על אמנים להופיע בכנסים שכאלה, הוא לא אוסר על שירים מסויימים...
החוק אוסר את זה בתעמולת בחירות. שרית חדד שרה בכנס של הליכוד, שזה בכלל לא קשור לחוק
yiffy כתב:כנס ההשקה של קמפיין הליכוד הוא לא תעמולת בחירות? הוא האמא של תעמולת הבחירות.
מן הסתם הייתה כאן הפרה של החוק.
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־2 אורחים