21 נובמבר 2012, 19:55
דובר צה"ל מסר כי הותקף מבנה ששימש כחמ"ל של הג'יהאד האיסלמי ברצועת עזה, בעת ששהו בו בכירים במערך הרקטי ארוך הטווח של הארגון.
21 נובמבר 2012, 19:57
felix_r כתב:rc4991 כתב:felix_r כתב:rc4991 כתב:יצאנו פשוט מטומטמים,מקווה לפחות שנתקוף בשעה הקרובה הכי חזק שאפשר
אני מקווה שנתניהו הסכים להפסקת האש בתמורה למשהו כמו סיוע מארה"ב או לגיטימציה מהעולם בפעולה הבאה אחרת זה יהיה מאוד מאכזב
אני לא יודע.
זה שאנחנו לא יכולים להשמיד את חמאס (בתנאים של היום), היה ברור עוד לפני תחילת המבצע. הרי לא השמדנו אותו במבצע הקודם למרות שנכנסו קרקעית, אז למה שנצליח הפעם?
החרבנו חצי עזה, מה יש להמשיך?
אני לאו דוקא מדבר על כניסה קרקעית,יכולנו להמשיך ולמחוץ אותם מהאויר,אני חושב שעוד שבוע של תקיפות מהאויר וכבר היינו מגדילים עוד יותר את המכה שהנחתנו עליהם
אם זה לא מספיק מתברר מההסכם שהמצב בעזה שאחרי הלחימה יהיה טוב יותר מלפני שהוא הסלים,למה מבטיחים לא לפגוע בבכירים כשידוע לנו שהם כבר מתים מפחד להוציא את הראש?
יכול להיות שיכולנו להכות בהם עוד שבוע, ויכול להיות שהרמטכ"ל אמר לנתניהו ולברק שאחרי 1500 תקיפות כבר לא נשאר מטרות משמעותיות.
21 נובמבר 2012, 19:58
21 נובמבר 2012, 20:00
jol9 כתב:rc4991 כתב:כמה מפתיע שהפלשתינים עדין לא מכבדים את ההסכם ומששיכים לירות,למה אנחנו פראיירים ולא תוקפים בחזרה?
זה בדיוק מה שדיברתי עליו.
יש לנו עדיין אזעקות. כבר שעה אחרי שהפסקת האש נכנסה לתוקף...
21 נובמבר 2012, 20:03
MTA2311 כתב:על סמך מה אתה יוצא בהצהרה כזאת?
21 נובמבר 2012, 20:14
21 נובמבר 2012, 20:31
21 נובמבר 2012, 20:32
rc4991 כתב:jol9 כתב:rc4991 כתב:כמה מפתיע שהפלשתינים עדין לא מכבדים את ההסכם ומששיכים לירות,למה אנחנו פראיירים ולא תוקפים בחזרה?
זה בדיוק מה שדיברתי עליו.
יש לנו עדיין אזעקות. כבר שעה אחרי שהפסקת האש נכנסה לתוקף...
האמת שאני מקווה שימשיכו בירי מאסיבי ואז אולי נתקוף בכל הכוח עם לגיטימציה מהעולם אבל לצערי זה לא יקרה
בכל מקרה צריך להגיב על זה בתקיפות ממוקדות ולא לאפשר להם להפר את הפסקת האש
אגב,מזל שלא היה להם חג בזמן המלחמה אחרת גם לא היינו תוקפים באותו החג
21 נובמבר 2012, 21:41
21 נובמבר 2012, 21:51
21 נובמבר 2012, 22:26
שחף כתב:פליקס, קראתי אתמול מה שליברמן אמר ב-YNET. הוא טען ש"אי אפשר לעשות מהלך כזה לפני הבחירות". לא יודע לגבי זה. אם מראש חשבו שזה לא יקרה, למה גייסו 65,000 אנשי מילואים? זה גיוס חריג בהיקף שלו גם לעומת מלחמת לבנון השניה, מול אויב קטן בהרבה. ואם נתניהו חושב להפציץ באיראן בניגוד לעמדה אמריקאית, מה מונע ממנו בדיוק להיכנס לעזה?
21 נובמבר 2012, 22:28
21 נובמבר 2012, 22:43
jol9 כתב:שחף כתב:פליקס, קראתי אתמול מה שליברמן אמר ב-YNET. הוא טען ש"אי אפשר לעשות מהלך כזה לפני הבחירות". לא יודע לגבי זה. אם מראש חשבו שזה לא יקרה, למה גייסו 65,000 אנשי מילואים? זה גיוס חריג בהיקף שלו גם לעומת מלחמת לבנון השניה, מול אויב קטן בהרבה. ואם נתניהו חושב להפציץ באיראן בניגוד לעמדה אמריקאית, מה מונע ממנו בדיוק להיכנס לעזה?
זאת בדיוק הבעיה.
אני גם שמתי לב לשפת הגוף של השלושה, כמו שפליקס ציין.
זה ברור שהם פיספסו כאן בגדול, בעיקר עם הציפיות שהם פיתחו אצל האזרחים.
אילולא גיוס המילואים וההכרזות המיליטנטיות בתחילת המבצע, אז נראה לי שכולם היו מרוצים היום.
21 נובמבר 2012, 22:52
felix_r כתב:jol9 כתב:שחף כתב:פליקס, קראתי אתמול מה שליברמן אמר ב-YNET. הוא טען ש"אי אפשר לעשות מהלך כזה לפני הבחירות". לא יודע לגבי זה. אם מראש חשבו שזה לא יקרה, למה גייסו 65,000 אנשי מילואים? זה גיוס חריג בהיקף שלו גם לעומת מלחמת לבנון השניה, מול אויב קטן בהרבה. ואם נתניהו חושב להפציץ באיראן בניגוד לעמדה אמריקאית, מה מונע ממנו בדיוק להיכנס לעזה?
זאת בדיוק הבעיה.
אילולא גיוס המילואים וההכרזות המיליטנטיות בתחילת המבצע, אז נראה לי שכולם היו מרוצים היום.
תשמע, בטוח שמשהו מסריח פה. נתניהו וליברמן הם לא מטומטמים. הם ידעו שהחלטה להפסיק היום את המבצע דופקת אותם בבחירות. הרי בימים האחרונים, כשרק התחילו לדבר על הפסקת אש אפשרית, היו כבר הפגנות בבאר-שבע ועוד מקומות בדרום, בהן אנשים דרשו מנתניהו להמשיך במבצע. וזה בדרום, בו האזרחיחים סבלו יותר מאשר בשאר המקומות.
היה פה איזה גורם, שלא מספרים לנו עליו, שהכריח את נתניהו לפעול כפי שפעל.
21 נובמבר 2012, 22:57
21 נובמבר 2012, 23:14
MTA2311 כתב:לא צריך לחפש קונספירציות.
אובאמה אמר לא נכנסים, אז לא נכנסים.
21 נובמבר 2012, 23:20
felix_r כתב:MTA2311 כתב:לא צריך לחפש קונספירציות.
אני ממש לא אוהב שהפכנו לשפוטים של אמריקה.
אני עדיין זוכר את הנאום של יצחק שמיר בו הוא אמר לאמריקאים שאנחנו לא רפובליקת בבנות ...
21 נובמבר 2012, 23:38
MTA2311 כתב:felix_r כתב:MTA2311 כתב:לא צריך לחפש קונספירציות.
אני ממש לא אוהב שהפכנו לשפוטים של אמריקה.
אני עדיין זוכר את הנאום של יצחק שמיר בו הוא אמר לאמריקאים שאנחנו לא רפובליקת בבנות ...
תאמין לי שאני אוהב את זה בדיוק כמוך.
לפחות אנחנו יכולים להגיד שהתרענו מפני זה לפני הבחירות באמריקה. לא שזה עוזר במשהו עכשיו...
21 נובמבר 2012, 23:42
22 נובמבר 2012, 10:30
felix_r כתב:jol9 כתב:שחף כתב:פליקס, קראתי אתמול מה שליברמן אמר ב-YNET. הוא טען ש"אי אפשר לעשות מהלך כזה לפני הבחירות". לא יודע לגבי זה. אם מראש חשבו שזה לא יקרה, למה גייסו 65,000 אנשי מילואים? זה גיוס חריג בהיקף שלו גם לעומת מלחמת לבנון השניה, מול אויב קטן בהרבה. ואם נתניהו חושב להפציץ באיראן בניגוד לעמדה אמריקאית, מה מונע ממנו בדיוק להיכנס לעזה?
זאת בדיוק הבעיה.
תשמע, בטוח שמשהו מסריח פה. נתניהו וליברמן הם לא מטומטמים. הם ידעו שהחלטה להפסיק היום את המבצע דופקת אותם בבחירות. הרי בימים האחרונים, כשרק התחילו לדבר על הפסקת אש אפשרית, היו כבר הפגנות בבאר-שבע ועוד מקומות בדרום, בהן אנשים דרשו מנתניהו להמשיך במבצע. וזה בדרום, בו האזרחיחים סבלו יותר מאשר בשאר המקומות.
היה פה איזה גורם, שלא מספרים לנו עליו, שהכריח את נתניהו לפעול כפי שפעל.