כאן מדברים על הכל
פרסם תגובה

Re: חיסולים ותקיפות בעזה - מבצע עמוד ענן יצא לדרך

21 נובמבר 2012, 19:55

דובר צה"ל מסר כי הותקף מבנה ששימש כחמ"ל של הג'יהאד האיסלמי ברצועת עזה, בעת ששהו בו בכירים במערך הרקטי ארוך הטווח של הארגון.

מקווה מאוד שהם מתו

21 נובמבר 2012, 19:57

felix_r כתב:
rc4991 כתב:
felix_r כתב:
rc4991 כתב:יצאנו פשוט מטומטמים,מקווה לפחות שנתקוף בשעה הקרובה הכי חזק שאפשר
אני מקווה שנתניהו הסכים להפסקת האש בתמורה למשהו כמו סיוע מארה"ב או לגיטימציה מהעולם בפעולה הבאה אחרת זה יהיה מאוד מאכזב

אני לא יודע.
זה שאנחנו לא יכולים להשמיד את חמאס (בתנאים של היום), היה ברור עוד לפני תחילת המבצע. הרי לא השמדנו אותו במבצע הקודם למרות שנכנסו קרקעית, אז למה שנצליח הפעם?

החרבנו חצי עזה, מה יש להמשיך?

אני לאו דוקא מדבר על כניסה קרקעית,יכולנו להמשיך ולמחוץ אותם מהאויר,אני חושב שעוד שבוע של תקיפות מהאויר וכבר היינו מגדילים עוד יותר את המכה שהנחתנו עליהם
אם זה לא מספיק מתברר מההסכם שהמצב בעזה שאחרי הלחימה יהיה טוב יותר מלפני שהוא הסלים,למה מבטיחים לא לפגוע בבכירים כשידוע לנו שהם כבר מתים מפחד להוציא את הראש?

יכול להיות שיכולנו להכות בהם עוד שבוע, ויכול להיות שהרמטכ"ל אמר לנתניהו ולברק שאחרי 1500 תקיפות כבר לא נשאר מטרות משמעותיות.

זו אפשרות אבל נראה לי שהסיכויים לכך קלושים עד אפסיים,אני מאמין שיכולנו להנחית עליהם עוד כמה מכות

21 נובמבר 2012, 19:58

על סמך מה אתה יוצא בהצהרה כזאת?

21 נובמבר 2012, 20:00

jol9 כתב:
rc4991 כתב:כמה מפתיע שהפלשתינים עדין לא מכבדים את ההסכם ומששיכים לירות,למה אנחנו פראיירים ולא תוקפים בחזרה?

זה בדיוק מה שדיברתי עליו.
יש לנו עדיין אזעקות. כבר שעה אחרי שהפסקת האש נכנסה לתוקף...

האמת שאני מקווה שימשיכו בירי מאסיבי ואז אולי נתקוף בכל הכוח עם לגיטימציה מהעולם אבל לצערי זה לא יקרה
בכל מקרה צריך להגיב על זה בתקיפות ממוקדות ולא לאפשר להם להפר את הפסקת האש
אגב,מזל שלא היה להם חג בזמן המלחמה אחרת גם לא היינו תוקפים באותו החג

21 נובמבר 2012, 20:03

MTA2311 כתב:על סמך מה אתה יוצא בהצהרה כזאת?

בגלל שאני מאמין שתמיד אפשר לפגוע בהם כל עוד הם לא נמחקו מהמפה
שלא תבינו אותי לא נכון,אני חושב שהתנהלו טוב במבצע והנחתנו עליהם מכה חזקה אבל אני חושב שהפסקת האש הזאת הורידה מאוד מההישגים שלנו במהלך המבצע

21 נובמבר 2012, 20:14

יאיר לפיד:" הפסקת האש הושגה מאוחר מדי, מבלי שהושגו המטרות". :) פשוט טיפש

21 נובמבר 2012, 20:31

יוני, אתה כל כך בטוח שנתניהו ינצח גם אם אולמרט יחליט לחזור? במידה וזה יקרה, הוא יוכל לנפנף בשתי הצלחות מרכזיות: 1. חיסול הכור הגרעיני בסוריה. מה שנתניהו דיבר עליו במשך 4 שנים, אולמרט עשה בשקט. עם רמה נמוכה יותר של סכנה אומנם, אבל עדיין עם אופציה שהדבר הזה יגרור מלחמה עם סוריה. 2. הצלחת מלחמת לבנון השנייה. כן כן. למרות הניהול של אותה מלחמה, למרות וינוגרד, חיזבאללה יושב לו מצידו השני של הגבול ולא יורה על ישראל, ונסראללה עדיין בבונקר שלו. שבועיים לאחר המלחמה אמר נסראללה שלו היה יודע את התוצאות של ניסיון החטיפה לא היה מבצע אותה. את התוצאות אנחנו רואים(או ליתר דיוק לא רואים) כרגע. וביבי? בירבר על האיראנים 4 שנים, סיפר לנו שיפיל את שלטון חמאס(לפני 4 שנים) ובפועל- גורנישט.

21 נובמבר 2012, 20:32

rc4991 כתב:
jol9 כתב:
rc4991 כתב:כמה מפתיע שהפלשתינים עדין לא מכבדים את ההסכם ומששיכים לירות,למה אנחנו פראיירים ולא תוקפים בחזרה?

זה בדיוק מה שדיברתי עליו.
יש לנו עדיין אזעקות. כבר שעה אחרי שהפסקת האש נכנסה לתוקף...

האמת שאני מקווה שימשיכו בירי מאסיבי ואז אולי נתקוף בכל הכוח עם לגיטימציה מהעולם אבל לצערי זה לא יקרה
בכל מקרה צריך להגיב על זה בתקיפות ממוקדות ולא לאפשר להם להפר את הפסקת האש
אגב,מזל שלא היה להם חג בזמן המלחמה אחרת גם לא היינו תוקפים באותו החג

מספיק שתהיה פגיעה קטלנית אחת בשביל להצית שוב את השטח.
אני מקווה שצה"ל עדיין שם מטרה על כל מיני בכירים שחושבים שהם בטוחים עכשיו.

21 נובמבר 2012, 21:41

בואו ואגיד לכם משהו (אני מודה שלא ממש יחסתי לזה חשיבות בהתחלה עד שאבא שלי אמר לי).

ראיתם את השלישיה (ביבי, ברק, ליברמן) בזמן ההחרזה הרשמית של הפסקת האש?
שלושתם היו שפופים, עם פנים חמוצות, ממש דכאון.
ראו שהם ממש לא אוהבים את מה שהם מודיעים עכשיו לעם.
הם אפילו לא ניסו לשחק אותה כאילו הישגנו משהו.
דיברו במונוטוניות כזו, כמו ילד שאומר "סליחה" רק בגלל שההורים הכריחו אותו.

מה זה אומר? מה אפשר להזיק מזה?
לדעתי האמריקאים הכריחו אותנו בצורה כזאת שפשוט לא היתה שום ברירה אחרת.
לא סתם אובמה שלח לפה את הכלבה שונאת ישראל הילרי קלינטון.

21 נובמבר 2012, 21:51

פליקס, קראתי אתמול מה שליברמן אמר ב-YNET. הוא טען ש"אי אפשר לעשות מהלך כזה לפני הבחירות". לא יודע לגבי זה. אם מראש חשבו שזה לא יקרה, למה גייסו 65,000 אנשי מילואים? זה גיוס חריג בהיקף שלו גם לעומת מלחמת לבנון השניה, מול אויב קטן בהרבה. ואם נתניהו חושב להפציץ באיראן בניגוד לעמדה אמריקאית, מה מונע ממנו בדיוק להיכנס לעזה?

21 נובמבר 2012, 22:26

שחף כתב:פליקס, קראתי אתמול מה שליברמן אמר ב-YNET. הוא טען ש"אי אפשר לעשות מהלך כזה לפני הבחירות". לא יודע לגבי זה. אם מראש חשבו שזה לא יקרה, למה גייסו 65,000 אנשי מילואים? זה גיוס חריג בהיקף שלו גם לעומת מלחמת לבנון השניה, מול אויב קטן בהרבה. ואם נתניהו חושב להפציץ באיראן בניגוד לעמדה אמריקאית, מה מונע ממנו בדיוק להיכנס לעזה?

זאת בדיוק הבעיה.
אני גם שמתי לב לשפת הגוף של השלושה, כמו שפליקס ציין.
זה ברור שהם פיספסו כאן בגדול, בעיקר עם הציפיות שהם פיתחו אצל האזרחים.

אילולא גיוס המילואים וההכרזות המיליטנטיות בתחילת המבצע, אז נראה לי שכולם היו מרוצים היום.

21 נובמבר 2012, 22:28

חשבו שיכול להיות שלא תהיה ברירה. מספיק שהפאג'ר אתמול בראשון היה גורם לנפגעים, או שכיפת ברזל הייתה מזייפת קצת ולא הייתה ברירה אלא לצאת למבצע קרקעי. אני גם לא חושב שהיה צורך בכל כך הרבה אנשי מילואים, אבל כנראה שזה היה חלק מההרתעה שרצו לייצר.
יכול להיות שנתניהו חושב להפציץ באיראן, אבל אלה רק מחשבות.
כדאי שתתרגלו לזה, אובאמה עוד יחסל הרבה תכניות של ביבי ב4 השנים הקרובות.

21 נובמבר 2012, 22:43

jol9 כתב:
שחף כתב:פליקס, קראתי אתמול מה שליברמן אמר ב-YNET. הוא טען ש"אי אפשר לעשות מהלך כזה לפני הבחירות". לא יודע לגבי זה. אם מראש חשבו שזה לא יקרה, למה גייסו 65,000 אנשי מילואים? זה גיוס חריג בהיקף שלו גם לעומת מלחמת לבנון השניה, מול אויב קטן בהרבה. ואם נתניהו חושב להפציץ באיראן בניגוד לעמדה אמריקאית, מה מונע ממנו בדיוק להיכנס לעזה?

זאת בדיוק הבעיה.

אילולא גיוס המילואים וההכרזות המיליטנטיות בתחילת המבצע, אז נראה לי שכולם היו מרוצים היום.

תשמע, בטוח שמשהו מסריח פה. נתניהו וליברמן הם לא מטומטמים. הם ידעו שהחלטה להפסיק היום את המבצע דופקת אותם בבחירות. הרי בימים האחרונים, כשרק התחילו לדבר על הפסקת אש אפשרית, היו כבר הפגנות בבאר-שבע ועוד מקומות בדרום, בהן אנשים דרשו מנתניהו להמשיך במבצע. וזה בדרום, בו האזרחיחים סבלו יותר מאשר בשאר המקומות.

היה פה איזה גורם, שלא מספרים לנו עליו, שהכריח את נתניהו לפעול כפי שפעל.

21 נובמבר 2012, 22:52

felix_r כתב:
jol9 כתב:

זאת בדיוק הבעיה.

תשמע, בטוח שמשהו מסריח פה. נתניהו וליברמן הם לא מטומטמים. הם ידעו שהחלטה להפסיק היום את המבצע דופקת אותם בבחירות. הרי בימים האחרונים, כשרק התחילו לדבר על הפסקת אש אפשרית, היו כבר הפגנות בבאר-שבע ועוד מקומות בדרום, בהן אנשים דרשו מנתניהו להמשיך במבצע. וזה בדרום, בו האזרחיחים סבלו יותר מאשר בשאר המקומות.

אני חושב שזה ברור לכולם,השאלה היא אם הוא מרוויח משהו בתמורה לכך?(תמיכה בינלאומית,עזרה מארה"ב ועוד)
אני מקווה מאוד שכן אחרת זה מאוד מתסכל

21 נובמבר 2012, 22:57

לא צריך לחפש קונספירציות.
אובאמה אמר לא נכנסים, אז לא נכנסים.

21 נובמבר 2012, 23:14

MTA2311 כתב:לא צריך לחפש קונספירציות.

אני ממש לא אוהב שהפכנו לשפוטים של אמריקה.

אני עדיין זוכר את הנאום של יצחק שמיר בו הוא אמר לאמריקאים שאנחנו לא רפובליקת בבנות ...

21 נובמבר 2012, 23:20

felix_r כתב:

אני עדיין זוכר את הנאום של יצחק שמיר בו הוא אמר לאמריקאים שאנחנו לא רפובליקת בבנות ...

תאמין לי שאני אוהב את זה בדיוק כמוך.
לפחות אנחנו יכולים להגיד שהתרענו מפני זה לפני הבחירות באמריקה. לא שזה עוזר במשהו עכשיו...

21 נובמבר 2012, 23:38

MTA2311 כתב:
felix_r כתב:

תאמין לי שאני אוהב את זה בדיוק כמוך.
לפחות אנחנו יכולים להגיד שהתרענו מפני זה לפני הבחירות באמריקה. לא שזה עוזר במשהו עכשיו...

לא רק שזה לא עוזר. זה מאוד-מאוד מסוכן לקיום המדינה. האמריקאים אף פעם לא הבינו כלום בדינאמיקה של האיזור, אבל רמת ההבנה של הממשל הנוכחי פשוט גובלת בפיגור שכלי. והבעיה הגדולה היא לא אובמה (למיטב הבנתי). הבעיה היא הילרי קלינטון, שפועלת מאחורי הקלעים ודוחפת את אובמה לפעול לפי ההבנות השגויות שלה. האישה הזאת לא מפסיקה לזרוע הרס באיזור. רק בגלל "האביב הערבי" כבר אפשר לצרף אותה לרשימת האנשים הכי מסוכנים והכי מזיקים לשלום העולם. אם מישהו לא יעצור אותה, היא עוד תהיה הנשיאה האמריקאית הראשונה, ואז בכלל הלך עלינו.

21 נובמבר 2012, 23:42

למזלנו היא תפרוש בינואר.
למזלנו הרע, אובאמה מסוגל לעשות מספיק נזק בעצמו.

22 נובמבר 2012, 10:30

felix_r כתב:
jol9 כתב:

זאת בדיוק הבעיה.

נכון.
חבל שאנחנו לא מקבלים את המידע, לפחות באופן חלקי ומרומז.
הרי רוב האנשים חושבים שהם התקפלו, וזה חבל.
פרסם תגובה