המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991
התנין כתב:לך תגיד זאת לטינופות הצבועות ביותר בעולם, הלא הם ערביי ישראל.
jol9 כתב:נו בסדר, אז אני רואה שאנחנו מסכימים על הרוב.
בכל אופן, אם יהיו בחירות עכשיו, אני בטוח לא אצביע בשביל הליכוד, וגם לא בשביל לפיד או מפלגת כחלון או וואטאוור... ככה שליברמן הוא האופציה הכי הגיונית עבורי
roy1000 כתב:jol9 כתב:נו בסדר, אז אני רואה שאנחנו מסכימים על הרוב.
בכל אופן, אם יהיו בחירות עכשיו, אני בטוח לא אצביע בשביל הליכוד, וגם לא בשביל לפיד או מפלגת כחלון או וואטאוור... ככה שליברמן הוא האופציה הכי הגיונית עבורי
מה התועלת בהצבעה לליברמן? איך זה יקדם אינטרסים שלך או של המדינה?
חנו'ש כתב:לגבי הדיון פה על שיטת הממשל,
אז אני באופן כללי נגד שיטת ממשל נשיאותי.
הדמוקרטיה היחידה שזה כנראה עובד זה בארה"ב, וגם שם זה לא הכי עובד (רוסיה היא לא ממש דמוקרטיה)
בכלל, אני לא אוהבת את ההתלהבות שיש לפעמים מכל מה שאמריקאי ורצון ליישם אותו גם כאן, כי החברה הישראלית עדיין מאוד שונה מזו מאמריקאית.
לגבי זה שעדיף שהעם יבחר את נציגיו, זה נכון, אבל זה לא מה שקורה בשיטה הנוכחית. אנחנו הרי בוחרים את המפלגות אבל לרוב אנחנו מצביעים כדי להכניס את מספר 21 ברשימת הליכוד או 19 ביש עתיד לכנסת, ואף אחד לא באמת יודע מי הם שלא לדבר על בוחר אותם ומחליט על הרשימה.
יוני, אתה הזכרת את צרפת וגרמניה, אז ההבדל העיקרי בשיטת הבחירות שלהם, היא החלוקה למחוזות וההצבעה האיזורית - וזה לדעתי הדבר העיקרי שצריך להכניס לשיטת הבחירות אצלינו.
השיטה בגרמניה לפחות לפי מה שזכור לי היא מאוד מתוסבכת ולא ברורה אבל היא פרלמנטרית ולא נשיאותית, והיא חצי איזורית.
לפחות בדרך הזו העם יוכל להצביע לפחות לחלק מנציגיו בצורה הכי ישירה שניתן והם יהיו מחויבים בחזרה למצביעים שלהם ורק להם.
חנו'ש כתב:יוני, אני לגמרי מסכימה איתך ששינוי בשיטת הבחירות שלנו חייב להיעשות.
אבל חייבים לבחון טוב טוב איזה שינוי ולמה לשנות ולא סתם לשנות אותו רק לצורך השינוי, כי אחרת יעשו שוב שטות כמו בשיטת ה"בחירה הישירה"
כך שצריך לבחון היטב ולא להיחפז עם שינויים מטופשים שלא מתאימים לנו.
ואגב, אני גם לא בעד לבחור מנהיג ולתת לו לעשות ככל העולה על רוחו - בלמים וחסמים חייב שיהיו.
אנחנו צריכים גם לשמר את הדמוקרטיה כמובן....
jol9 כתב:חנו'ש כתב:יוני, אני לגמרי מסכימה איתך ששינוי בשיטת הבחירות שלנו חייב להיעשות.
אבל חייבים לבחון טוב טוב איזה שינוי ולמה לשנות ולא סתם לשנות אותו רק לצורך השינוי, כי אחרת יעשו שוב שטות כמו בשיטת ה"בחירה הישירה"
ואגב, אני גם לא בעד לבחור מנהיג ולתת לו לעשות ככל העולה על רוחו - בלמים וחסמים חייב שיהיו.
ברור. צריכה להיות ועדה מסודרת שתמליץ בדיוק מה הכי טוב. אני מאמין שכבר היו ועדות כאלה שהמסקנות שלהם נקברו, אז הפעם שלא יקברו.
Holiday_Armadillo כתב:jol9 כתב:חנו'ש כתב:יוני, אני לגמרי מסכימה איתך ששינוי בשיטת הבחירות שלנו חייב להיעשות.
ברור. צריכה להיות ועדה מסודרת שתמליץ בדיוק מה הכי טוב. אני מאמין שכבר היו ועדות כאלה שהמסקנות שלהם נקברו, אז הפעם שלא יקברו.
אנחנו פשוט מדינת הועדות
jol9 כתב:Holiday_Armadillo כתב:jol9 כתב:חנו'ש כתב:יוני, אני לגמרי מסכימה איתך ששינוי בשיטת הבחירות שלנו חייב להיעשות.
אנחנו פשוט מדינת הועדות
ועדות זה לא דבר רע, אם יושבים שם אנשים מתאימים, וההמלצות שלהם מיושמות.
Holiday_Armadillo כתב:jol9 כתב:Holiday_Armadillo כתב:jol9 כתב:חנו'ש כתב:יוני, אני לגמרי מסכימה איתך ששינוי בשיטת הבחירות שלנו חייב להיעשות.
אנחנו פשוט מדינת הועדות
ועדות זה לא דבר רע, אם יושבים שם אנשים מתאימים, וההמלצות שלהם מיושמות.
אתה יודע אבל שזה ''אם'' גדול מאוד
רוב הועדות פה בארץ זה כסת''ח בשביל להגיד ''הנה, הקמנו ועידה בשביל להסיק מסקנות'' ואז שום דבר לא קורה
jol9 כתב:מה התועלת להצביע בכלל? ביבי קידם את האינטרסים שלך? לפיד קידם? כחלון יקדם?
אתה מצביע על מישהו שהמצע שלו מדבר אליך באופן כזה או אחר, גם אם אתה יודע שלך באופן אישי לא יצא מזה יותר מדי.
roy1000 כתב:jol9 כתב:מה התועלת להצביע בכלל? ביבי קידם את האינטרסים שלך? לפיד קידם? כחלון יקדם?
אתה מצביע על מישהו שהמצע שלו מדבר אליך באופן כזה או אחר, גם אם אתה יודע שלך באופן אישי לא יצא מזה יותר מדי.
דבר ראשון - לפיד קידם את האינטרסים שלי כי אם לא היה לפיד אז החרדים היו בממשלה והייתי משלם יותר מיסים.
לגבי ביבי - האינטרס היחידי שהוא מקדם זה את ההישרדות שלו ושל שרה בבית ראש הממשלה. מעבר לזה, לא מעניין אותו כלום.
לגבי עניין המצע - צריך גם לחשוב אם המצע הוא הגיוני ואם הבנאדם שאתה בוחר באמת יכול לקדם את המצע הזה. קול לליברמן זה קול מבוזבז לחלוטין. הבנאדם הזה לא יכול לקדם כלום ולא קידם כלום בחיים שלו.
חנו'ש כתב:יוני, אתה הזכרת את צרפת וגרמניה, אז ההבדל העיקרי בשיטת הבחירות שלהם, היא החלוקה למחוזות וההצבעה האיזורית - וזה לדעתי הדבר העיקרי שצריך להכניס לשיטת הבחירות אצלינו.
השיטה בגרמניה לפחות לפי מה שזכור לי היא מאוד מתוסבכת ולא ברורה אבל היא פרלמנטרית ולא נשיאותית, והיא חצי איזורית.
לפחות בדרך הזו העם יוכל להצביע לפחות לחלק מנציגיו בצורה הכי ישירה שניתן והם יהיו מחויבים בחזרה למצביעים שלהם ורק להם.
jol9 כתב:די נו, אתה מדבר על לפיד שנמצא בדיוק שנתיים בכנסת, אל מול מישהו שנמצא שם כבר 20 שנה בערך...
את מהפכת הטלפונים לפיד קידם? את הזיכוי במס לאבות לילדים צעירים לפיד קידם? את כל השינויים שהיו אחרי ההפגנות לפני כמה שנים, לפיד קידם?
בכל הדברים האלה ליברמן היה שר בממשלה שהצביע בעד הדברים שאני ואתה נהנים מהם היום.
התחושה הכללית שלי היא שכל קול שאני אתן למישהו יהיה מבוזבז, אבל להגיד שליברמן מבוזבז יותר מלפיד? לא מבין את זה.
roy1000 כתב:jol9 כתב:די נו, אתה מדבר על לפיד שנמצא בדיוק שנתיים בכנסת, אל מול מישהו שנמצא שם כבר 20 שנה בערך...
את מהפכת הטלפונים לפיד קידם? את הזיכוי במס לאבות לילדים צעירים לפיד קידם? את כל השינויים שהיו אחרי ההפגנות לפני כמה שנים, לפיד קידם?
בכל הדברים האלה ליברמן היה שר בממשלה שהצביע בעד הדברים שאני ואתה נהנים מהם היום.
התחושה הכללית שלי היא שכל קול שאני אתן למישהו יהיה מבוזבז, אבל להגיד שליברמן מבוזבז יותר מלפיד? לא מבין את זה.
כן, ללפיד יש אג'נדה לקדם דברים מסויימים (בין אם הוא מצליח או לא). לליברמן אין אג'נדה לקדם כלום. הוא סתם חובר לביבי. מה הטעם בזה?
roy1000 כתב:חנו'ש כתב:יוני, אתה הזכרת את צרפת וגרמניה, אז ההבדל העיקרי בשיטת הבחירות שלהם, היא החלוקה למחוזות וההצבעה האיזורית - וזה לדעתי הדבר העיקרי שצריך להכניס לשיטת הבחירות אצלינו.
אם ילכו על שיטה איזורית אז יהיו בכנסת 30-40 חברים ערבים. את באמת רוצה את זה?
חנו'ש כתב:הגזמת.
למה לכמה מחוזות כבר אפשר לחלק את המדינה הזו? ולכמה מתוכם יהיה רוב ערבי??
פשוט דואגים בחלוקה הזו לחלק את המחוזות כך שכמעט בכולם יהיה רוב יהודי (מקסימום בצפון יהיו איזה 2-3 מחוזות עם רוב ערבי, ואיזה מחוז עם רוב בדואי בדרום, לא מעבר)
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד