כאן מדברים על הכל
נושא נעול

Re: לימודים, בחירת קריירה ופסיכומטרי v2

09 פברואר 2017, 16:12

שועל כתב:
shayD כתב:
שועל כתב:
shayD כתב:אחרי 2 מבחנים ביומיים מרגיש כמו מינימום איינשטיין.

לפחות עכשיו אני יודע למצוא מס פגמים בקרמיקה וזיהומים בברזל :shout1

ד"א מצרף לכם פה כתבה מעניינת שקראתי על לימודי ליבה-חרדים ונשירה של המגזר הזה שעומדת על כמעט 70 % . ( בסתירה לזה שמדברים על זה שלא צריך לימודי ליבה ואפשר להשלים במכינה כי הם גאונים מהתפלפלות בגמרא)

http://www.themarker.com/news/1.3628009

אני לא למדתי ליבה והשלמתי במכינה קדם אקדמאית (שנת לימודים תמימה במקרה שלי), מכיר כמה נוספים שעשו זאת, אין שום פער בינינו לבין הציבור הכללי (הייתי אומר שלהפך בחלק מהמקרים).
הנשירה נובעת מזה שהחרדים יוצאים לאקדמיה בדך כלל בגיל מאוד מאוחר כשכבר יש להם כמה ילדים שהם גם צריכים לפרנס אותם.

המינימום זה לקרוא את הכתבה.. הציבור החילוני מתחיל ב24.4 שנים לעומת החרדי שמתחיל ללמוד בגיל 25.

יש איתי הרבה חברה חילונים עם ילדים שלומדים יפה מאוד בלי תירוצים. מעבר לזה שאם היית ממשיך לקרוא היית נוכח בזה שהנשים החרדיות שגם להן יש ילדים (הגיוני) מצליחות יפה מאוד. והן כן לומדות ליבה למרות שלא ניגשות לבחינות הבגרות.

גם אני יוצא החינוך הדתי ולמדתי עד שלב מסוים בישיבה תיכונית.

בגיל 25 לחרדי ממוצע יש 2-3 ילדים, עד שהוא יסיים את התואר יהיו לו 5-6.

אי אפשר להתעלם מזה שלימודים תובעניים וילדים בבית מקשים על הלימודים אבל ודאי שלא עד כדי נשירה ובטח לא במסות מטורפות כאלה.

כן אפשר ליחס לזה בסבירות מאוד טובה להתעקשות המפגרת לא ללמד ליבה. ( בתמיכת שר החינוך הליצן שלנו)

09 פברואר 2017, 16:13

shayD כתב:
שועל כתב:
shayD כתב:
שועל כתב:
shayD כתב:אחרי 2 מבחנים ביומיים מרגיש כמו מינימום איינשטיין.

לפחות עכשיו אני יודע למצוא מס פגמים בקרמיקה וזיהומים בברזל :shout1

ד"א מצרף לכם פה כתבה מעניינת שקראתי על לימודי ליבה-חרדים ונשירה של המגזר הזה שעומדת על כמעט 70 % . ( בסתירה לזה שמדברים על זה שלא צריך לימודי ליבה ואפשר להשלים במכינה כי הם גאונים מהתפלפלות בגמרא)

http://www.themarker.com/news/1.3628009

אני לא למדתי ליבה והשלמתי במכינה קדם אקדמאית (שנת לימודים תמימה במקרה שלי), מכיר כמה נוספים שעשו זאת, אין שום פער בינינו לבין הציבור הכללי (הייתי אומר שלהפך בחלק מהמקרים).
הנשירה נובעת מזה שהחרדים יוצאים לאקדמיה בדך כלל בגיל מאוד מאוחר כשכבר יש להם כמה ילדים שהם גם צריכים לפרנס אותם.

המינימום זה לקרוא את הכתבה.. הציבור החילוני מתחיל ב24.4 שנים לעומת החרדי שמתחיל ללמוד בגיל 25.

יש איתי הרבה חברה חילונים עם ילדים שלומדים יפה מאוד בלי תירוצים. מעבר לזה שאם היית ממשיך לקרוא היית נוכח בזה שהנשים החרדיות שגם להן יש ילדים (הגיוני) מצליחות יפה מאוד. והן כן לומדות ליבה למרות שלא ניגשות לבחינות הבגרות.

גם אני יוצא החינוך הדתי ולמדתי עד שלב מסוים בישיבה תיכונית.

בגיל 25 לחרדי ממוצע יש 2-3 ילדים, עד שהוא יסיים את התואר יהיו לו 5-6.

אי אפשר להתעלם מזה שלימודים תובעניים וילדים בבית מקשים על הלימודים אבל ודאי שלא עד כדי נשירה ובטח לא במסות מטורפות כאלה.

כן אפשר ליחס לזה בסבירות מאוד טובה להתעקשות המפגרת לא ללמד ליבה. ( בתמיכת שר החינוך הליצן שלנו)

אני בעד ליבה כמובן, אבל מהיכרות קרובה זו הסיבה העיקרית להבדלים באחוזי הנשירה בין הציבורים

09 פברואר 2017, 16:17

אם זו הדעה שלך תסביר את החוסר נשירה של נשים חרדיות בנות אותו הגיל..

09 פברואר 2017, 16:23

shayD כתב:אם זו הדעה שלך תסביר את החוסר נשירה של נשים חרדיות בנות אותו הגיל..

מההתרשמות שלי, הבנות, שלא סגורות בישיבות וכוללים, ולא עושות צבא ומכייפות לפני תחילת הלימודים כמו בציבור הכללי, אלא מתחילות כבר בגיל 18 לחשוב על הקמת משפחה ופרנסה, מתחילות ללמוד בשלב הרבה יותר מוקדם. לא ראיתי נתון על זה בכתבה, אבל אם זה לא נכון אז הרמתי ידיים.

10 פברואר 2017, 18:16

http://www.calcalist.co.il/local/articl ... l?ref=ynet

מרתק

10 פברואר 2017, 18:30

MTA2311 כתב:http://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3707371,00.html?ref=ynet

מרתק

נכון.
אבל אני חושב שהעבודה לא נגמרה ולא תיגמר (לפחות לא בקרוב).

המכונות והטכנולוגיה, מסוגלות להחליף עבודה רוטינית, קבועה ויחסית פשוטה.

מכונה לא יכולה להחליף כירורג, או שופט, או מנהל פיתוח וכד'.
לכן ככל שהמכונות ישתכללו, כך תשתכלל גם האנושות.
המעמד הנמוך בהחלט יכול למצוא את עצמו במצוקה, ועל זה צריך לחשוב, אבל אני לא רואה בקרוב תחליפים
לבעלי השכלה אקדמאית, ומקצועות טכניים רבים.

10 פברואר 2017, 18:49

jol9 כתב:
MTA2311 כתב:http://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3707371,00.html?ref=ynet

מרתק

נכון.
אבל אני חושב שהעבודה לא נגמרה ולא תיגמר (לפחות לא בקרוב).

המכונות והטכנולוגיה, מסוגלות להחליף עבודה רוטינית, קבועה ויחסית פשוטה.

מכונה לא יכולה להחליף כירורג, או שופט, או מנהל פיתוח וכד'.
לכן ככל שהמכונות ישתכללו, כך תשתכלל גם האנושות.
המעמד הנמוך בהחלט יכול למצוא את עצמו במצוקה, ועל זה צריך לחשוב, אבל אני לא רואה בקרוב תחליפים
לבעלי השכלה אקדמאית, ומקצועות טכניים רבים.

שינוי דומה קרה בזמן המהפכה התעשייתית. שכבות גדולות של אכלוסיה חששו שיהפכו למיותרות. אבל זה לא קרה. כל הזמן נוצרים מקצועות חדשים שלא היו קודם. לפני המכוניות לא היו מוסכניקים, לפני המחשבים לא היו טכנאיי מחשבים וכו'

10 פברואר 2017, 18:54

מצד אחד זה נכון, אבל מצד שני, ברור שמחשב שמחליף 30 עובדים, יגרום בסופו של דבר לאיזשהי מצוקה.
אני פשוט אומר שאי אפשר להתייחס לכל בעלי המקצועות אותו הדבר.

עם כל הכבוד, קופאית בסופר או פועל במפעל לקופסאות שימורים, זה לא מהנדס אלקטרוניקה או רו"ח.
יש סיכוי לא מבוטל בכלל שהראשונים ייעלמו במהלך השנים הקרובות, כאשר ימציאו מכונות טובות ואמינות מספיק
שיחליפו אותם. אבל השניים, ורבים אחרים לא ייעלמו כ"כ מהר.

10 פברואר 2017, 18:58

jol9 כתב:מצד אחד זה נכון, אבל מצד שני, ברור שמחשב שמחליף 30 עובדים, יגרום בסופו של דבר לאיזשהי מצוקה.

עם כל הכבוד, קופאית בסופר או פועל במפעל לקופסאות שימורים, זה לא מהנדס אלקטרוניקה או רו"ח.
יש סיכוי לא מבוטל בכלל שהראשונים ייעלמו במהלך השנים הקרובות, כאשר ימציאו מכונות טובות ואמינות מספיק

נכון, מחשב אחד יכול להחליף מספר אנשים, אבל לתכנן, לייצר, לתכנת, לתפעל, לתחזק ולתקן את המחשב צריך גם כן מספר אנשים. לא כולם ברמה של פרופסורים.

10 פברואר 2017, 21:10

felix_r כתב:
jol9 כתב:מצד אחד זה נכון, אבל מצד שני, ברור שמחשב שמחליף 30 עובדים, יגרום בסופו של דבר לאיזשהי מצוקה.

נכון, מחשב אחד יכול להחליף מספר אנשים, אבל לתכנן, לייצר, לתכנת, לתפעל, לתחזק ולתקן את המחשב צריך גם כן מספר אנשים. לא כולם ברמה של פרופסורים.

נכון מאוד.
מצד שני, עוד דבר חשוב זה שהאוכלוסייה גדלה, כך שהחשש הוא אמיתי.
אני פשוט חושב שכל אחד יצטרך לדאוג להכשרה טובה יותר לעצמו ולילדיו על מנת להישאר רלוונטי.

10 פברואר 2017, 21:55

יוני דווקא לגבי המקצוע של רואי חשבון מדברים המון שנים שזה אחד המקצועות הראשונים שיעלמו עם הטכנולוגיה.

מעבר לזה,לממשלות יש אינטרס מאוד גדול שאנשים יעבדו ואני לא יודע כמה הן תמהרנה להכניס את הסיפור הזה לשוק במאסות גדולות בלי לחוקק חוקים שימנעו פגיעה גדולה מדי באזרח.

אזרחים משלמים מיסים, רובטים לא.

10 פברואר 2017, 22:01

אז החברות הפרטיות ישלימו את ההפרש (מס על העובדים הרובוטים כביכול) .

אפשר להתווכח על ההשלכות, אבל עצם המעבר ככהנ בלתי נמנע.

10 פברואר 2017, 22:09

אני חושב שההורים שלי עומדים להיעלם מהר מאוד משוק העבודה והם לא מבינים את זה.

10 פברואר 2017, 23:14

MTA2311 כתב:אז החברות הפרטיות ישלימו את ההפרש (מס על העובדים הרובוטים כביכול) .

אפשר להתווכח על ההשלכות, אבל עצם המעבר ככהנ בלתי נמנע.

אני לא מתעלם מהעובדה שהטכנולוגיה תמשיך להשפיע על העבודה ובעיקר על הקצב שלה ותייתר מקצועות.

אבל,אנשים עובדים זה מעבר להשלכה של מיסים.

העבודה שלך היא החזות שלך והבטחון העצמי שלך באיזה שהוא מקום. תסתכל על אנשים מובטלים ועל כמה חוסר תעסוקה משפיע עליהם נפשית.

לכל מדינה יש אינטרס מאוד חזק לשמור על האזרחים שלה עובדים ועסוקים, לכן אני לא מסכים אתכם לגבי ההיקף האבסולוטי ונבואות הזעם.

10 פברואר 2017, 23:32

איתי-שגב כתב:אני חושב שההורים שלי עומדים להיעלם מהר מאוד משוק העבודה והם לא מבינים את זה.

מה הם עושים?

10 פברואר 2017, 23:33

jol9 כתב:
איתי-שגב כתב:אני חושב שההורים שלי עומדים להיעלם מהר מאוד משוק העבודה והם לא מבינים את זה.

מה הם עושים?

מנהלת חשבונות ורואה חשבון.

10 פברואר 2017, 23:37

איתי-שגב כתב:
jol9 כתב:

מה הם עושים?

אה...
האמת שאני לא יודע... בגדול, אם לוקחים עולם מושלם, אז לא צריך רואי חשבון ועורכי דין ומקצועות מהסוג הזה,
אבל העולם שלנו הוא לא מושלם, ומכונות תמיד יידעו לעשות דברים ע"פ מה שתיכנתו אותן, ולא ע"פ החולשות האנושיות.

אני לא בטוח שזה ייעלם כ"כ מהר. מה שכן, ככה"נ בכל מקום בעולם יעברו להשתמש בתוכנות טובות יותר, שאולי יהיו מסוגלות להחליף אנשים שעושים פונקציות פשוטות.
לא מאמין שזה יגיע מעבר לכך, לפחות לא בזמן הרלוונטי עבור ההורים שלך.

10 פברואר 2017, 23:37

jol9 כתב:
איתי-שגב כתב:
jol9 כתב:

מה הם עושים?

אה...
האמת שאני לא יודע... בגדול, אם לוקחים עולם מושלם, אז לא צריך רואי חשבון ועורכי דין ומקצועות מהסוג הזה,
אבל העולם שלנו הוא לא מושלם, ומכונות תמיד יידעו לעשות דברים ע"פ מה שתיכנתו אותן, ולא ע"פ החולשות האנושיות.

אני לא בטוח שזה ייעלם כ"כ מהר. מה שכן, ככה"נ בכל מקום בעולם יעברו להשתמש בתוכנות טובות יותר, שאולי יהיו מסוגלות להחליף אנשים שעושים פונקציות פשוטות.
לא מאמין שזה יגיע מעבר לכך, לפחות לא בזמן הרלוונטי עבור ההורים שלך.

יש להם עדיין עוד בערך 20 שנות עבודה לכל אחד.
מקווה מאוד שלא נגיע למצב שהם יצטרכו עזרה.

10 פברואר 2017, 23:45

אתה ילד טוב בסה"כ

10 פברואר 2017, 23:46

jol9 כתב:אתה ילד טוב בסה"כ

לא.
נושא נעול