כאן מדברים על הכל
פרסם תגובה

Re: חיסולים ותקיפות בעזה - מבצע עמוד ענן יצא לדרך

22 נובמבר 2012, 10:32

MTA2311 כתב:חשבו שיכול להיות שלא תהיה ברירה. מספיק שהפאג'ר אתמול בראשון היה גורם לנפגעים, או שכיפת ברזל הייתה מזייפת קצת ולא הייתה ברירה אלא לצאת למבצע קרקעי. אני גם לא חושב שהיה צורך בכל כך הרבה אנשי מילואים, אבל כנראה שזה היה חלק מההרתעה שרצו לייצר.
יכול להיות שנתניהו חושב להפציץ באיראן, אבל אלה רק מחשבות.
כדאי שתתרגלו לזה, אובאמה עוד יחסל הרבה תכניות של ביבי ב4 השנים הקרובות.

אבל אמרת לפני שניה שאי אפשר לצאת למבצע לפני בחירות...

אתה חייב לצאת רגע מהכובע שלך כקצין בצבא, ולראות מה חושב אזרח רגיל ופשוט שלא צריך ולא יודע להיכנס לכל השיקולים האלה.
האזרח הזה רואה שמבטיחים לו משהו, ואז מפרים אותו ברגל גסה.
ומכאן חוסר שביעות הרצון.

גם האמירה במסיבת העיתונאים היתה רופסת, ולא ממש מעודדת.

בקיצור יצאנו פיתה בכל העניין הזה, ואני בטוח שזה לא יעשה טוב לליכוד בבחירות הקרובות, אם כי עדיין סביר שביבי ירכיב את הממשלה.

22 נובמבר 2012, 11:32

jol9 כתב:
MTA2311 כתב:חשבו שיכול להיות שלא תהיה ברירה. מספיק שהפאג'ר אתמול בראשון היה גורם לנפגעים, או שכיפת ברזל הייתה מזייפת קצת ולא הייתה ברירה אלא לצאת למבצע קרקעי. אני גם לא חושב שהיה צורך בכל כך הרבה אנשי מילואים, אבל כנראה שזה היה חלק מההרתעה שרצו לייצר.

אתה חייב לצאת רגע מהכובע שלך כקצין בצבא, ולראות מה חושב אזרח רגיל ופשוט שלא צריך ולא יודע להיכנס לכל השיקולים האלה.
ומכאן חוסר שביעות הרצון.

בקיצור יצאנו פיתה בכל העניין הזה, ואני בטוח שזה לא יעשה טוב לליכוד בבחירות הקרובות, אם כי עדיין סביר שביבי ירכיב את הממשלה.

אני עדיין אומר את זה.
היה צריך לקרות משהו קיצוני ויוצא דופן בשבוע האחרון בשביל שיחליטו על כניסה קרקעית. יכול להיות שזה קרה, ויכול להיות שלא, מה שבטוח, הוא שהיה לחץ כבד מאוד מארצות הברית.
כנראה שהדברים שקרו, לא היו מספיקים בשביל להגיד לאובאמה "אני נכנס". וככה הולכות להראות 4 השנים הקרובות.

אני מבין את התסכול שלכם מביבי, ומההחלטה שלו לסיים את המבצע בצורה הזאת. אני מאמין שאם לא הייתי יודע בדיוק עד כמה חזק פגענו בהם, וכמה זמן ייקח להם להתאושש מהמכה הזאת, הייתי מגיב באותה צורה.

אני מקווה שביבי הבהיר לאובאמה, שהוא נותן צ'אנס להפסקת האש, אבל אם היא תופר הוא ייאלץ להשלים עם תקיפה קרקעית ממושכת ואגרסיבית. זה משהו שהוא לא יכול להגיד לציבור, אבל לאובאמה בחדר סגור, הוא בהחלט צריך להגיד דברים כאלה.

23 נובמבר 2012, 08:47

http://www.globes.co.il/news/article.as ... 1000800036

23 נובמבר 2012, 10:40

MTA2311 כתב:http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000800036

כל הכבוד לו,מחמם את הלב

23 נובמבר 2012, 11:27

MTA2311 כתב:
jol9 כתב:

ומכאן חוסר שביעות הרצון.

אני עדיין אומר את זה.
היה צריך לקרות משהו קיצוני ויוצא דופן בשבוע האחרון בשביל שיחליטו על כניסה קרקעית. יכול להיות שזה קרה, ויכול להיות שלא, מה שבטוח, הוא שהיה לחץ כבד מאוד מארצות הברית.
כנראה שהדברים שקרו, לא היו מספיקים בשביל להגיד לאובאמה "אני נכנס". וככה הולכות להראות 4 השנים הקרובות.

אני מבין את התסכול שלכם מביבי, ומההחלטה שלו לסיים את המבצע בצורה הזאת. אני מאמין שאם לא הייתי יודע בדיוק עד כמה חזק פגענו בהם, וכמה זמן ייקח להם להתאושש מהמכה הזאת, הייתי מגיב באותה צורה.

אני מקווה שביבי הבהיר לאובאמה, שהוא נותן צ'אנס להפסקת האש, אבל אם היא תופר הוא ייאלץ להשלים עם תקיפה קרקעית ממושכת ואגרסיבית. זה משהו שהוא לא יכול להגיד לציבור, אבל לאובאמה בחדר סגור, הוא בהחלט צריך להגיד דברים כאלה.

אחרי הרגיעה מהיומיים האחרונים, אני בהחלט מתחיל לחשוב בכיוון הזה גם כן.
גם אחרי מה שליברמן אמר בתקשורת (וגם ברק), גם אחרי קצת מחשבה והרהורים ובכלל.

ברור שצה"ל נתן מכה כואבת מאוד לחמאס ולעזה. סוף סוף ראינו ממשלה וצבא שלא פוחדים והולכים על כל הפרות הקדושות - בנייני ממשל של החמאס, בנייני מגורים של החמאס ואולי הכי
חשוב - מרכזי התקשורת שלהם (אם כי כאן עדיין היינו מרוסנים מדי).
כמובן גם הפגיעות המבצעיות במחבלים (120 מחבלים הרוגים בינהם לא מעט בכירים), במתקני השיגור וייצור הרקטות ובמנהרות...

הדבר היחיד בעצם שבו הממשל טעה לטעמי, זה גיוס המילואים המסיבי (אם כי גם כאן יש תאוריות כאלה ואחרות שגורסות שאולי הדבר נעשה בהסתכלות אחרת ולמקום אחר כסוג של הכנה...).
פשוט הדבר הזה יצר שתי בעיות - ציפיות מופרזות אצל האזרחים, וחמור יותר - יצירת עיר קטנה של 50 אלף תושבים לא מוגנים על הגבול עם עזה, מה שעלה לנו בשני חיילים הרוגים, ללא שום צורך וסיבה.

מעבר לכך, בהחלט מדובר במבצע איכותי שהשיג את המטרות ההתקפיות וגם את המטרות העורפיות וההגנתיות (כיפת ברזל והתנהגות האזרחים בעורף בחירום שהיתה למופת).

23 נובמבר 2012, 11:49

קראתי לפני כמה ימים טור דעה ואני מאוד מסכים עם הכותרת:במילה אחת-החמצה,אני חושב שזו ההרגשה של הרבה של אנשים שבהחלט שמחים על התנהלות המצבע אך מאוכזבים מאיך שהיא הסתיימה
כמו שכבר אמרתי,אני מקווה שנקבל בתמורה להפסקת האש הזאת משהו לעתיד

24 נובמבר 2012, 15:45

ביום חמישי חזרתי מכמעט שבוע של מילואים.
התחושה הראשונית שלי הייתה כמו של כולם - החמצה אחת גדולה, וזעם על כל הבזבוז המיותר.

עכשיו התחושה הכללית לא השתנתה, אבל אני חושב שראוי לזכור כמה דברים לפני ששותים לביבי את הדם בקשית:
א. החמאס ספג פגיעה אנושה, כל זה מבלי להכנס קרקעית לעזה.
ב. באופן כללי, הדבר הכי קל שיכול להיות לראש ממשלה זה להכניס את החיילים קרקעית לעזה - זה יוסיף לו כמה מנדטים בבחירות, קרנו תעלה בעיני הציבור ומבחינתו זה יכול לסגור הרמטית את כסא ראש הממשלה לקדנציה הבאה. מכיוון שביבי לא קיבל החלטה כזו, שעל פניו אמורה להיות הכי מתבקשת במידה ומה שמנחה אותו זה שיקולים זרים (כפי שחלק מהפרשנים טענו וטוענים), כנראה שיש לא מעט דברים שהתרחשו שאנחנו לא יודעים עליהם, ולכן, אני בעד להשמיע ביקורת באופן כללי כי בסופו של דבר כולנו יודעים שהסבב הבא הוא רק עניין של זמן אבל מצד שני אני מציע להתאזר בטיפ טיפה של ענווה ולהעריך את רוה"מ שידע לקבל החלטה לא סקסית בעיני הציבור.

24 נובמבר 2012, 20:10

http://www.mako.co.il/pzm-magazine/vide ... ner=sport5
ענק!!
זה פשוט לא יאומן מול כמה טמטום אנחנו מתמודדים....

24 נובמבר 2012, 20:44

חנו'ש כתב:http://www.mako.co.il/pzm-magazine/video/Article-fcfba66b2d82b31006.htm&Partner=sport5
ענק!!

לי זה לא נראה כל כך מצחיק. תחשבי על זה בעצמך, אם הם כאלה אהבלים, אז למה שבועים ישבנו במקלטים?
ואיך זה שלא ניצחנו אותם?

חוץ מזה זה בכלל לא חמאס, זה המורדים בסוריה, שלחלק גדול מהם אין שום רקע צבאי.

הדבר היחיד שהצחיק אותי, זה שהם חושבים שאם הם צועקים "אללה אקבאר", אז הטיל יעוף טוב יותר... ;)

24 נובמבר 2012, 21:04

מעניין מה היו התגובות של אוהדי ביבי פה, אם אותה מערכה הייתה מתבצעת ע"י ראש ממשלה מטעם מפלגת העבודה...
אחח העליהום... אחח הצביעות...

לפחות צדיק אחד אמר פה שקרניהו - "בסוף כשכבר יצאו לפעולה, וצה"ל עשה עבודה יוצאת מהכלל, ציפי לבני וממשלת קדימה עצרו את צה"ל לפני השלמת המלאכה. אז אני רוצה להגיד כאן ועכשיו: אנחנו לא נעצור את צה"ל. אנחנו נשלים את המלאכה. אנחנו נמוטט את שלטון הטרור של החמאס. אנחנו נחזיר את הביטחון לתושבי ישראל":
http://www.col.org.il/%D7%97%D7%93%D7%A9%D7%95%D7%AA_%D7%97%D7%91%D7%93_%D7%9B%D7%A9%D7%91%D7%99%D7%91%D7%99_%D7%94%D7%91%D7%98%D7%99%D7%97_%D7%90%D7%A0%D7%97%D7%A0%D7%95_%D7%9C%D7%90_%D7%A0%D7%A2%D7%A6%D7%95%D7%A8_%D7%90%D7%AA_%D7%A6%D7%94%D7%9C_%D7%90%D7%A0%D7%97%D7%A0%D7%95_%D7%A0%D7%A9%D7%9C%D7%99%D7%9D_%D7%94%D7%9E%D7%9C%D7%90%D7%9B%D7%94_72374.html

24 נובמבר 2012, 21:09

felix_r כתב:
חנו'ש כתב:http://www.mako.co.il/pzm-magazine/video/Article-fcfba66b2d82b31006.htm&Partner=sport5
ענק!!

לי זה לא נראה כל כך מצחיק. תחשבי על זה בעצמך, אם הם כאלה אהבלים, אז למה שבועים ישבנו במקלטים?
ואיך זה שלא ניצחנו אותם?

חוץ מזה זה בכלל לא חמאס, זה המורדים בסוריה, שלחלק גדול מהם אין שום רקע צבאי.

הדבר היחיד שהצחיק אותי, זה שהם חושבים שאם הם צועקים "אללה אקבאר", אז הטיל יעוף טוב יותר... ;)

אתה יודע טוב מאוד שמבחינת יכולת צבאית אין לנו שום בעיה לכסח להם את הצורה.
הרי כשזה מגיע ליכולת צבאית נטו, אנחנו רחוקים מלהיות שווי ערך.
הסיבות שלא עשינו את זה הם ממש לא פחד מהחמאס...

24 נובמבר 2012, 21:20

קובי כתב:מעניין מה היו התגובות של אוהדי ביבי פה, אם אותה מערכה הייתה מתבצעת ע"י ראש ממשלה מטעם מפלגת העבודה...

לפחות צדיק אחד אמר פה שקרניהו - "בסוף כשכבר יצאו לפעולה, וצה"ל עשה עבודה יוצאת מהכלל, ציפי לבני וממשלת קדימה עצרו את צה"ל לפני השלמת המלאכה. אז אני רוצה להגיד כאן ועכשיו: אנחנו לא נעצור את צה"ל. אנחנו נשלים את המלאכה. אנחנו נמוטט את שלטון הטרור של החמאס. אנחנו נחזיר את הביטחון לתושבי ישראל":
http://www.col.org.il/%D7%97%D7%93%D7%A9%D7%95%D7%AA_%D7%97%D7%91%D7%93_%D7%9B%D7%A9%D7%91%D7%99%D7%91%D7%99_%D7%94%D7%91%D7%98%D7%99%D7%97_%D7%90%D7%A0%D7%97%D7%A0%D7%95_%D7%9C%D7%90_%D7%A0%D7%A2%D7%A6%D7%95%D7%A8_%D7%90%D7%AA_%D7%A6%D7%94%D7%9C_%D7%90%D7%A0%D7%97%D7%A0%D7%95_%D7%A0%D7%A9%D7%9C%D7%99%D7%9D_%D7%94%D7%9E%D7%9C%D7%90%D7%9B%D7%94_72374.html

אתה שוכח, שאז לא היה לנו את חוסיין אובאמה על הראש ולא את הכלבה הילארי.
לפי הפנים הנפולות של ביבי בהודעה על הפסקת האש, יכולת לראות, שפשוט לא היתה לו שום ברירה, הכריחו אותו. כל השלישיה (ביבי, ליברמן וברק) היו עם הבעת פנים של בר מינן.
הטעות היחידה של נתניהו (בדיעבד) היתה שלא התחיל את המבצע בעזה לפני הבחירות בארה"ב. אם היה עושה כך, אובאמה לא היה יכול ללחוץ עליו בצורה קשה כזאת.

24 נובמבר 2012, 21:28

ברור שאני שוכח. אני גם שוכח שביבי אמר שלא ישחרר אסירים עם דם על הידיים לפני הבחירות ולא רק ששיחרר בסופו של דבר, אלא שיחרר אסירות עם אותו דם תמורת קלטת.

מה שאתה אומר זה קלאסי - מעריצי ביבי תמיד ילכו אחריו בעיוורון בלתי מוסבר, עם תירוצים קלושים ותלושים. "היידה ביבי".

כל מי שרוצה להמשיך לטמון ראשו בחול, לסגור עיניים, לסתום אוזניים ולזכור סלקטיבית, שיבושם לו. בשורה התחתונה - ביבי והליכוד מציגים מצע בחירות שווא פעם אחר פעם ומוליכים את הבוחרים שלהם שולל בכל בחירות מחדש.

24 נובמבר 2012, 21:29

פליקס, אובמה נבחר לפני 4 שנים, כלומר בנובמבר 2008.
מבצע "עופרת יצוקה" היה בדצמבר 2008/ינואר 2009.
אובמה (והילרי) היו נוכחים כבר אז...

24 נובמבר 2012, 21:31

קובי כתב:מעניין מה היו התגובות של אוהדי ביבי פה, אם אותה מערכה הייתה מתבצעת ע"י ראש ממשלה מטעם מפלגת העבודה...

אותי מעניין דווקא מה לך יש להגיד על המבצע, בתור מצביע עבודה( אני מניח, לפי המשפט הראשון שלך).

בכל מקרה, אנשי השמאל ברוב חוצפתם קורא לביבי צבוע כי הוא ביקר את קדימה על עופרת יצוקה, ולא "סיים את העבודה" עכשיו (בהתעלמות מוחלטת מכך שאובאמה ישב לו על הראש, ומכך שיש בחירות עוד חודשיים), אבל כל פעם שמעלים את נושא ההתנתקות המוצלחת נזכרים פתאום שהם שכחו סיר על הגז בבית ובורחים.

24 נובמבר 2012, 21:32

חנו'ש כתב:פליקס, אובמה נבחר לפני 4 שנים, כלומר בנובמבר 2008.

אבל את לא מבינה את הנקודה של פליקס - עכשיו זה ביבי ! לו מותר הכל !

24 נובמבר 2012, 21:33

MTA2311 כתב:

אותי מעניין דווקא מה לך יש להגיד על המבצע, בתור מצביע עבודה( אני מניח, לפי המשפט הראשון שלך).

בכל מקרה, אנשי השמאל ברוב חוצפתם קורא לביבי צבוע כי הוא ביקר את קדימה על עופרת יצוקה, ולא "סיים את העבודה" עכשיו (בהתעלמות מוחלטת מכך שאובאמה ישב לו על הראש, ומכך שיש בחירות עוד חודשיים), אבל כל פעם שמעלים את נושא ההתנתקות המוצלחת נזכרים פתאום שהם שכחו סיר על הגז בבית ובורחים.

כן ההתנתקות... אריק שרון... מערכניק ידוע... נכון ?

24 נובמבר 2012, 21:39

חנו'ש כתב:פליקס, אובמה נבחר לפני 4 שנים, כלומר בנובמבר 2008.

נכון, אבל אז, בהתחלה, כשאובמה היה עוד חדש בתפקיד (חודש-חודשים), הוא עוד לא היה בטוח בעצמו, והתעסק יותר בעניינים של עצמו. גם לפני הבחירות האלה, הוא לא היה מראה לבוחרים היהודים שהוא דופק את ישראל. אבל עכשיו, כשהוא נבחר לכהונה שניה, הוא כבר בטוח בעצמו ומנוסה, ויכול להוציא לפועל את כל התוכנית המפגרת של הילארי קלינטון לגבי "מזרח התיכון החדש" (לא הספיק לנו את פרס?).

24 נובמבר 2012, 21:40

:-)

24 נובמבר 2012, 21:40

MTA2311 כתב:בכל מקרה, אנשי השמאל ברוב חוצפתם קורא לביבי צבוע כי הוא ביקר את קדימה על עופרת יצוקה, ולא "סיים את העבודה" עכשיו (בהתעלמות מוחלטת מכך שאובאמה ישב לו על הראש, ומכך שיש בחירות עוד חודשיים), אבל כל פעם שמעלים את נושא ההתנתקות המוצלחת נזכרים פתאום שהם שכחו סיר על הגז בבית ובורחים.

שוב, אותם נתונים בדיוק שהיו במבצע עופרת יצוקה... (ואני ממש לא אומרת את מה שקובי אומר)
פרסם תגובה