עולם הטניס - נובאק סלאם? עונת החימר יצאה לדרך

כאן מדברים על הכל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: נובאק מנצח את נדאל בגמר ה-6 ברציפות ומשלים עונה חלומית

הודעהעל ידי misha » 18 ספטמבר 2011, 13:19

2-2. עכשיו הכל תלוי בויינטרוב נגד פוספיסיל. נקווה שלאמיר יש עוד הפועה גדולה בו, הוא יותר טרי מקנדי ששיחק שני משחקים ארוכים ביומיים.
תמונה תמונה

"לכל שחקן יש את הגאווה שלו ומה שמביא לי את הגאווה זה לא הדקות או הנקודות אלא הניצחון"
~דריק שארפ~
סמל אישי של המשתמש
misha

הודעהעל ידי שחף » 18 ספטמבר 2011, 16:09

איזה פיספוס עצום. לא יודע מתי בפעם הבאה נקבל במשחק על עלייה לבית העליון נבחרת שהמדורג הבכיר שלה פצוע, לא בכושר, וזה שמחליף אותו מדורג 600 בעולם. פחות פיספוס של ויינטרוב(שהפסיד לשחקן טוב ממנו היום) יותר של דודי ובוודאי של אנדי ויוני.
שחף

הודעהעל ידי misha » 19 ספטמבר 2011, 13:03

שחף כתב:איזה פיספוס עצום. לא יודע מתי בפעם הבאה נקבל במשחק על עלייה לבית העליון נבחרת שהמדורג הבכיר שלה פצוע, לא בכושר, וזה שמחליף אותו מדורג 600 בעולם. פחות פיספוס של ויינטרוב(שהפסיד לשחקן טוב ממנו היום) יותר של דודי ובוודאי של אנדי ויוני.

לגמרי. דודי מאוד אכזב ביום הראשון וגם מאנדיוני ציפו להרבה יותר.
תמונה תמונה

"לכל שחקן יש את הגאווה שלו ומה שמביא לי את הגאווה זה לא הדקות או הנקודות אלא הניצחון"
~דריק שארפ~
סמל אישי של המשתמש
misha

הודעהעל ידי שחף » 23 ספטמבר 2011, 14:00

פדרר פרש מטורניר המאסטרס בשנגחאי ומצטרף לנובאק שלא יהיה שם גם כן. לנאדאל זה חדשות טובות, בעיקר כי מדובר בטורניר הגדול היחיד(כולל האולימפיאדה) שהוא לא זכה בו עדיין. אני מאמין שעם מוטיבציה מחוזקת זה יקרה השנה.
שחף

הודעהעל ידי yiffy » 23 ספטמבר 2011, 14:22

נדאל גם לא זכה במיאמי, סינסינטי ופריז - שלושה טורנירי מאסטרס שווים בחשיבותם לשנגחאי. הוא גם מעולם לא זכה בגמר המאסטרס (שבשלוש שנים האחרונות נערך בלונדון).
איך הגעת לזה ששנגחאי הוא התואר הגדול החשוב שהוא לא זכה בו אין לי מושג.
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי שחף » 23 ספטמבר 2011, 14:56

נדמה לי ששנחאי השנה זה טורניר המאסטרס הרציני(זה שמשתתפים בו רק 8 שחקנים מהטופ, כתלות בנקודות שצברו במהלך השנה או בדירוג שלהם). לזו הייתה הכוונה שלי.
שחף

הודעהעל ידי misha » 23 ספטמבר 2011, 15:08

שחף כתב:נדמה לי ששנחאי השנה זה טורניר המאסטרס הרציני(זה שמשתתפים בו רק 8 שחקנים מהטופ, כתלות בנקודות שצברו במהלך השנה או בדירוג שלהם). לזו הייתה הכוונה שלי.

התבלבלת. שנחאי זה עוד טורניר מאסטרס . טורניר סוף עונה עליו אתה מדבר עם 8 טניסאים הטובים ביותר נערך בלונדון בשנים האחרונות, כמו שיפתח כבר אמר.
תמונה תמונה

~דריק שארפ~
סמל אישי של המשתמש
misha

הודעהעל ידי yiffy » 24 ספטמבר 2011, 07:59

אתה מתאר את גביע המאסטרס. הוא אכן היה בשנגחאי בין השנים 05'-08' אבל מ-09' ועד 12' הוא בלונדון.
כיום טורניר שנגחאי הוא טורניר מאסטרס רגיל מן המניין.
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי misha » 07 אוקטובר 2011, 13:21

סאפינה פרשה מטניס (רק בת 25) בלל פציעה בגב.

נדאל - פיש, מארי - פרר בחצי גמר בטוקיו.
תמונה תמונה

~דריק שארפ~
סמל אישי של המשתמש
misha

הודעהעל ידי yiffy » 09 אוקטובר 2011, 08:04

עוד תואר הלך לרפא לפח.
מארי ניצח אותו בגמר טוקיו 6:3, 2:6, 0:6 וזכה בטורניר המאסטרס 500.

מארי מתקרב מאוד לרוג'ר. נדאל מתרחק עוד קצת מנולה (בגלל שזכה בשנה שעברה בטורניר).
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי jol9 » 10 אוקטובר 2011, 19:10

אין ספק שזאת העונה המאכזבת ביותר לאוהדי רפא. 6 הפסדים בגמרים לנובאק ועוד אחד למארי. סה"כ 3 תארים...

הוא משחק טניס לא רע רוב השנה, והוא ממש מצויין בסלאמים, אבל פשוט חסר לו משהו השנה.

הבעיה העיקרית שלו לדעתי היא הסרב. הסרב שלו פשוט לא מספיק טוב בשביל לסחוב אותו כשהוא לא משחק טוב. את פדר הסרב שלו סחב לא מעט
ואני חושב שאפילו כמה מהסלאמים שלו הוא יכול לרשום תודות לסרב מצויין. אותו הדבר גם לגבי פיט.
דג'וקוביץ' עדיין לא בליגה של הגדולים, אבל גם הוא יודע למצוא את הסרב כשהוא צריך אותו, ולמארי יש סרב הרבה יותר טוב משל רפא.

זה אמנם רק פרמטר אחד במשחק, ואצל רפא הוא תמיד היה חלש יחסית לשאר הדברים שלו, אבל השנה נראה שזה הגרוש שחסר לו ללירה.
זאת היתה יכולה להיות עונה חלומית עם לפחות שני סלאמים, ועוד איזה 2-3 מאסטרסים....

אני מקווה מאוד שרפא יחזור לעצמו שנה הבאה. הוא אוהב את השנים האי זוגיות, ומקווה שזה לא יהיה שונה הפעם.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי misha » 12 אוקטובר 2011, 05:25

ליגת האן.בי.אי לא לבד: עונת 2012 של הטניס העולמי עשויה לא להיפתח כסדרה. בכירי טניסאי תבל שוקלים להתאגד כדי להציב אולטימטום לראשי הטניס העולמי. אם לא יקשיבו להם כך הם מאיימים יפצחו גם הם בשביתה. רפאל נדאל, אנדי מארי ואנדי רודיק תיכננו לדון עם הקולגות בגיבוש מסמך דרישות השבוע בזמן קיום טורניר שנחאי מסדרת המאסטרס אבל פרישתם של נובאק ג'וקוביץ' ורוג'ר פדרר שיבשה מעט את התכניות. "הגיע הזמן שיקשיבו גם לנו. עם כל הכבוד הקהל מגיע לראות טניס בגלל השחקנים. על ראשי הענף להבין את זה ולהתחשב בצרכים שלנו" אמר נדאל במסיבת עיתונאים בסין.

מארי הוסיף: "אנו לא מדברים על מהפכות היסטריות. בסך הכל מדובר בעוד שבוע או שניים של פגרה והורדת חובת ההשתתפות מטורניר אחד או שניים זה הכל."
תמונה תמונה

~דריק שארפ~
סמל אישי של המשתמש
misha

הודעהעל ידי yiffy » 13 אוקטובר 2011, 13:10

נדאל הודח מטורניר שנגחאי, הפסיד 7:6, 6:3 לפלוריאן מאייר הגרמני. תואר מאסטרס זה (אחד מתוך כמה שנדאל עדיין לא זכה בו) יצטרך לחכות לשנה הבאה לפחות.

מארי לא הבריק בכלל (בהשוואה למשחק בגמר טוקיו) אבל חלף בסופו של דבר על פני סטאן.
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי jol9 » 13 אוקטובר 2011, 13:29

yiffy כתב:נדאל הודח מטורניר שנגחאי, הפסיד 7:6, 6:3 לפלוריאן מאייר הגרמני. תואר מאסטרס זה (אחד מתוך כמה שנדאל עדיין לא זכה בו) יצטרך לחכות לשנה הבאה לפחות.

מארי לא הבריק בכלל (בהשוואה למשחק בגמר טוקיו) אבל חלף בסופו של דבר על פני סטאן.

נראה לי שרפא מחכה שהשנה הזאת תיגמר כבר. הוא נראה שחוק מאוד וחלש מאוד מנטלית.
גם כשהוא במיטבו, הוא בדר"כ מוצא דרכים להפסיד מוקדם בטורנירי המאסטרס שפחות מעניינים אותו.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי yiffy » 13 אוקטובר 2011, 16:07

אני לא חושב שזאת הגישה הנכונה. טורנירי מאסטרס 1000 הם לא איזה צ'לנגר מסכן. הם יוקרתיים ויש להם השפעה מכרעת על הדירוג. נדאל הוא כרגע שיאן הזכיות (למרות שהתחילו ספירה מחדש מ-09' - לא בדיוק ברור לי למה) ודרך מעולה לבסס את המורשת שלו יכולה להשלים זכיה בכמה שיותר טורנירים מסוג זה.

מעבר לכך, הטורנירים הללו של סוף השנה הם קרש קפיצה מצוין לטניסאי גדול אחרי עונה לא מוצלחת. פדרר בשנה שעברה עשה גמר בשנגחאי וגם זכה בטורנירים הקטנים יותר של שטוקהולם ובאזל. זה לא עזר לו יותר מדי בפריז (שם הוא הודח בחצי) אבל ללונדון הוא הגיע ביכולת נהדרת ולקח את גביע המאסטרס כמו גדול. אני חושב שזכייה בלונדון עבור נדאל השנה (שמעולם לא זכה בטורניר קודם לכן) יכולה להיות איתות מצוין לג'וקוביץ' לקראת העונה הבאה.
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי jol9 » 14 אוקטובר 2011, 09:58

yiffy כתב:אני לא חושב שזאת הגישה הנכונה. טורנירי מאסטרס 1000 הם לא איזה צ'לנגר מסכן. הם יוקרתיים ויש להם השפעה מכרעת על הדירוג. נדאל הוא כרגע שיאן הזכיות (למרות שהתחילו ספירה מחדש מ-09' - לא בדיוק ברור לי למה) ודרך מעולה לבסס את המורשת שלו יכולה להשלים זכיה בכמה שיותר טורנירים מסוג זה.

מעבר לכך, הטורנירים הללו של סוף השנה הם קרש קפיצה מצוין לטניסאי גדול אחרי עונה לא מוצלחת. פדרר בשנה שעברה עשה גמר בשנגחאי וגם זכה בטורנירים הקטנים יותר של שטוקהולם ובאזל. זה לא עזר לו יותר מדי בפריז (שם הוא הודח בחצי) אבל ללונדון הוא הגיע ביכולת נהדרת ולקח את גביע המאסטרס כמו גדול. אני חושב שזכייה בלונדון עבור נדאל השנה (שמעולם לא זכה בטורניר קודם לכן) יכולה להיות איתות מצוין לג'וקוביץ' לקראת העונה הבאה.

אני לא חושב שהוא יזכה. לא יודע, הוא נראה כבוי, והוא בדר"כ לא ממש מצליח בסוף שנה, כי הוא די שחוק כשהוא מגיע לשם.

אני לא אומר שהטורנירים האלה לא חשובים. ברור שהם חשובים, גם לו וגם לכל הטניסאים, אבל צריך לדעת מתי לקחת פסק זמן.

ד"א, עם כל העונה ה"גרועה" כביכול של מארי, הוא עשה השנה קפיצה גדולה. הוא היה בחצאים של כל הסלאמים, ובגמר אחד. הוא שיחק מצויין על החימר וממש עשה שם קפיצת מדרגה.
הוא נראה מצויין גם בסוף השנה, ולדעתי הוא המועמד הבכיר ללכת עד הסוף בשנחאי ואולי משם זה ייקח אותו גם לזכיות בפריס ובלונדון.

לגבי נובאק - לדעתי הוא שחוק, ואני חושב שהוא גם מבין שצריך להוריד את הרגל מהגז, בשביל שהוא יוכל לשחזר את ההישגים שלו בשנה הבאה.
רוג'ר הוא רוג'ר. הוא יישב וייחכה, ובסוף יעקוץ. יכול מאוד להיות שזה יקרה שוב בלונדון.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי misha » 17 אוקטובר 2011, 17:42

מארי זכה בשנגחאי (ניצח את פרר בגמר) ועלה למקום השלישי בעולם. רוג'ר יורד מטופ3 לראשונה מאז 2003.
תמונה תמונה

~דריק שארפ~
סמל אישי של המשתמש
misha

הודעהעל ידי misha » 31 אוקטובר 2011, 22:28

קביטובה זכתה בטורניר סוף עונה של הנשים.

רוב הבכירים (חוץ מנדאל) משתתפים בטורניר באזל שהתחיל אתמול.
תמונה תמונה

~דריק שארפ~
סמל אישי של המשתמש
misha

הודעהעל ידי שחף » 03 נובמבר 2011, 16:28

חחחחחח נובאק הגיע למשחק שלו עם מסכה לכבוד ההלואין.... :grin
אין ספק שהבחור מוסיף צבע לטניס.
שחף

הודעהעל ידי misha » 03 נובמבר 2011, 17:12

תמונה
תמונה תמונה

~דריק שארפ~
סמל אישי של המשתמש
misha

הקודםהבא

חזור אל פורום שכונה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־2 אורחים