כאן מדברים על הכל
פרסם תגובה

Re: ת'רד המתכונים!

23 דצמבר 2015, 01:27

Holiday_Armadillo כתב:
my man כתב:
Holiday_Armadillo כתב:שוב, אין מתכון אבל אכלתי היום משהו שנקרא Raspatat וזה עולה ב-7 רמות על כל צ'יפס שאי פעם טעמתי

יותר טעים מזה?
תמונה


גם המצאה של ההולנדים
ההבדל הוא לא בתוספות אלא באופן ההכנה
את הצ'יפס הזה מכינים מפירה
טעם ומרקם שונים לחלוטין מצ'יפס רגיל

טוב את חייבת עכשיו להביא מתכון....

Re: ת'רד המתכונים!

23 דצמבר 2015, 01:28

my man כתב:
Holiday_Armadillo כתב:
my man כתב:
Holiday_Armadillo כתב:שוב, אין מתכון אבל אכלתי היום משהו שנקרא Raspatat וזה עולה ב-7 רמות על כל צ'יפס שאי פעם טעמתי

יותר טעים מזה?
תמונה


גם המצאה של ההולנדים
ההבדל הוא לא בתוספות אלא באופן ההכנה
את הצ'יפס הזה מכינים מפירה
טעם ומרקם שונים לחלוטין מצ'יפס רגיל

טוב את חייבת עכשיו להביא מתכון....


אין לי אחד ואני גם לא חושבת שיש לי את הכישורים להכין דבר כזה
רק להולנדים מותר, כל אחד אחר וזה כבר חילול השם (ואני יודעת דבר או שניים על חלילים ושמות)

Re: ת'רד המתכונים!

27 ינואר 2016, 15:40

http://food.walla.co.il/item/2929356 :clap2 ..חציל זה מאיפה שאתה הבאת?
הצ'יפס הכי טוב באסמטרדם: Manneken Pis

תמונה

Re: ת'רד המתכונים!

27 ינואר 2016, 18:51

הבנתי פתחו משהו כזה בתל אביב באבן גבירול.

Re: ת'רד המתכונים!

27 ינואר 2016, 21:05

פה.

תמונה
כזה יש לך על כל מטר באמסטרדם.

Re: ת'רד המתכונים!

14 פברואר 2016, 14:52

אוכל תאילנדי זה פשוט ''לא'' בכל רמה ובכל צורה
לא מאמינה שאני אפילו צריכה להתווכח על זה

Re: ת'רד המתכונים!

14 פברואר 2016, 14:58

לא היית בתאילנד, אה?

Re: ת'רד המתכונים!

14 פברואר 2016, 15:05

LIAV10 כתב:לא היית בתאילנד, אה?

אכלתי משהו שבישלו תאילנדים, זה מספיק לי
אין לי בעיה עם אוכל אסייאתי בכללי, זה האוכל התאילנדי שאני לא מבינה

Re: ת'רד המתכונים!

01 אפריל 2016, 00:27

אז כחלק מקרחנת סוף השבוע שלי שמתחילה היום, בישלתי את החלק הראשון של סוף השבוע ואני חושבת שיש שם כמה מתכונים ממש ממש בסיסיים שכולם גם יכולים להכין וגם יאהבו

הראשון זה הדבר הכי קל שיש
כולה לוקחים בצל בינוני וחותכים אותו לרצועות
אותו דבר עם פלפל כתום/צהוב
מועכים קצת שום
הכל לתוך מחבת, מכסים לאיזה עשר דקות על אש נמוכה-בינונית
אחרי שהכל מסתמרטט מוסיפים רצועות חזה עוף, מוסיפים מלח ופלפל שחור ומחכים עד שהעוף יזהיב

זהו

הסוג השני אפילו עוד יותר קל לפי דעתי
שני מגשים של חזה עוף (4 חתיכות בסך הכל), חותכים לקוביות ושמים במחבת בשביל שיזהיב
לקראת הסוף לוקחים סיר קטן, מוסיפים חצי כוס צ'ילי מתוק, רבע כוס טריאקי, קצת אבקת צ'ילי חריף למי שרוצה, מחכים שזה ירתח (2 דקות? פחות נראה לי), מכבים את זה ואת העוף, שופכים את זה למחבת ומערבבים טוב עד שכל העוף מצופה
שוב, זהו

הדבר האחרון זה תפוחי אדמה בתנור
קונים תפוחי אדמה אדומים קטנים, חותכים לחצי וזורקים לקערה
בקערה שמים קצת שמן, מלח, פלפל, פפריקה מתוקה, מערבבים ושמים בתנור על 180 מעלות עד שהם משחימים
שוב 2.0, זהו

יש לי גם אחלה מתכון לפשטידת בצל מ-4 סוגים שונים (כרישה, בצל לבן, בצל סגול ובצל ירוק) אבל נראה לי שזה כבר יותר מדי והרוב פה במילא לא מבשלים

Re: ת'רד המתכונים!

01 אפריל 2016, 00:29

תהי אחות ותני לנו את המתכון לנוזל קוסקוס

Re: ת'רד המתכונים!

01 אפריל 2016, 00:30

אתה יכול ללכת להזדיין

Re: ת'רד המתכונים!

01 אפריל 2016, 00:32

ת'אמת אמרתי לעצמי שאם ראשון יעלו לפיינל פור אני אכין שניצלים...אבל איזה נאחסים..

Re: ת'רד המתכונים!

01 אפריל 2016, 00:33

כרמל אני מת על חזה עוף(יותר על פרגיות) והכי אני אוהב "מוקפץ" אז המתכון הראשון- HERE I COME...

Re: ת'רד המתכונים!

01 אפריל 2016, 00:34

my man כתב:ת'אמת אמרתי לעצמי שאם ראשון יעלו לפיינל פור אני אכין שניצלים...אבל איזה נאחסים..


למה לא נתת לעצמך סיכויים יותר טובים? שמעתי שיש משחק בין ברצלונה לראיו דה דונדה אסטה לביבליוטקה, היית מהמר על ברצלונה שיפסידו ואולי היית מכין שניצלים היום

Re: ת'רד המתכונים!

01 אפריל 2016, 00:35

אוכל כל יום 400 גרם חזה עוף בערך. לא פנסי כל כך אבל.

Re: ת'רד המתכונים!

01 אפריל 2016, 00:45

Holiday_Armadillo כתב:אתה יכול ללכת להזדיין

:grin

Re: ת'רד המתכונים!

01 אפריל 2016, 01:01

אני קצת הלכתי לאיבוד אחרי החזה עוף...

אני יכול לתת מתכון קטן לסטייק מעולה.
קונים סטייק (לאו דווקא ב200 ש"ח לקילו, אבל עדיף שיהיה טרי) - 250-300 גרם ברוטו לפחות.
לוקחים מחבט כבדה יצוקה ושמים על האש ובמקביל מחממים תנור (180 מעלות נניח)
מחממים חמאה
מטגנים את הסטייק משני הכיוונים רק בשביל הסגירה
שמים עוד חמאה לפי הטעם על הסטייק ומכניסים את הסטייק עם המחבט לתנור
הזמן בתנור הוא לפי מידת העשייה המועדפת.
תסתכלו לפי הצבע - 3-5 דקות הייתי אומר

מי שאוהב יכול לעשות את כל התהליך עם איזה ירק מלמעלה כמו מרווה או רוזמרין או משהו אחר שהולך טוב עם בשר.

זהו.

תמונה

Re: ת'רד המתכונים!

01 אפריל 2016, 01:03

jol9 כתב:אני קצת הלכתי לאיבוד אחרי החזה עוף...

אני יכול לתת מתכון קטן לסטייק מעולה.
קונים סטייק (לאו דווקא ב200 ש"ח לקילו, אבל עדיף שיהיה טרי) - 250-300 גרם ברוטו לפחות.
לוקחים מחבט כבדה יצוקה ושמים על האש ובמקביל מחממים תנור (180 מעלות נניח)
מחממים חמאה
מטגנים את הסטייק משני הכיוונים רק בשביל הסגירה
שמים עוד חמאה לפי הטעם על הסטייק ומכניסים את הסטייק עם המחבט לתנור
הזמן בתנור הוא לפי מידת העשייה המועדפת.
תסתכלו לפי הצבע - 3-5 דקות הייתי אומר

מי שאוהב יכול לעשות את כל התהליך עם איזה ירק מלמעלה כמו מרווה או רוזמרין או משהו אחר שהולך טוב עם בשר.

זהו.

תמונה

תודה באמת סבא! :thumbdown

Re: ת'רד המתכונים!

01 אפריל 2016, 01:05

jol9 כתב:אני קצת הלכתי לאיבוד אחרי החזה עוף...

אני יכול לתת מתכון קטן לסטייק מעולה.
קונים סטייק (לאו דווקא ב200 ש"ח לקילו, אבל עדיף שיהיה טרי) - 250-300 גרם ברוטו לפחות.
לוקחים מחבט כבדה יצוקה ושמים על האש ובמקביל מחממים תנור (180 מעלות נניח)
מחממים חמאה
מטגנים את הסטייק משני הכיוונים רק בשביל הסגירה
שמים עוד חמאה לפי הטעם על הסטייק ומכניסים את הסטייק עם המחבט לתנור
הזמן בתנור הוא לפי מידת העשייה המועדפת.
תסתכלו לפי הצבע - 3-5 דקות הייתי אומר

מי שאוהב יכול לעשות את כל התהליך עם איזה ירק מלמעלה כמו מרווה או רוזמרין או משהו אחר שהולך טוב עם בשר.

זהו.

תמונה

:YMDEVIL:

Re: ת'רד המתכונים!

01 אפריל 2016, 01:09

גם חזיר וגם חמאה...
הבושה מתה באושוויץ.
פרסם תגובה