לימודים, בחירת קריירה ופסיכומטרי v2

כאן מדברים על הכל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: לימודים, בחירת קריירה ופסיכומטרי v2

הודעהעל ידי jol9 » 10 פברואר 2017, 23:48

איתי-שגב כתב:
jol9 כתב:אתה ילד טוב בסה"כ

לא.

קל
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 10 פברואר 2017, 23:53

jol9 כתב:
איתי-שגב כתב:

לא.

קל

שימוש נכון בסלנג.

אישרתי.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי איתי-שגב » 10 פברואר 2017, 23:54

jol9 כתב:
איתי-שגב כתב:

לא.

קל

אתה בן 90. מאיפה יש לך את הידע?
סמל אישי של המשתמש
איתי-שגב

הודעהעל ידי shayD » 11 פברואר 2017, 00:10

איתי-שגב כתב:
jol9 כתב:
איתי-שגב כתב:

לא.

קל

אתה בן 90. מאיפה יש לך את הידע?

הוא בדיוק בגיל שבו מבוגרים קונים אופנוע והולכים למכון כושר.

עד סוף החוזה של בגאצקיס במכבי זה עובר לו- אל חשש.

ואז הוא עובר לגיל שבו הם נוסעים נגד כיוון התנועה באיילון וכאלה.
למות או לכבוש את ההר.
סמל אישי של המשתמש
shayD

הודעהעל ידי jol9 » 11 פברואר 2017, 01:53

MTA2311 כתב:
jol9 כתב:
איתי-שגב כתב:

לא.

קל

שימוש נכון בסלנג.

אישרתי.

אני איש אשכולות.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 11 פברואר 2017, 08:28

shayD כתב:אני לא מתעלם מהעובדה שהטכנולוגיה תמשיך להשפיע על העבודה ובעיקר על הקצב שלה ותייתר מקצועות.

אבל,אנשים עובדים זה מעבר להשלכה של מיסים.

העבודה שלך היא החזות שלך והבטחון העצמי שלך באיזה שהוא מקום. תסתכל על אנשים מובטלים ועל כמה חוסר תעסוקה משפיע עליהם נפשית.

לכל מדינה יש אינטרס מאוד חזק לשמור על האזרחים שלה עובדים ועסוקים, לכן אני לא מסכים אתכם לגבי ההיקף האבסולוטי ונבואות הזעם.

כבר מאוחר מדי לעצור את התהליך.

קח לדוגמא מכוניות אוטונומיות - תהליך שבוודאות יושלם ב- 20 שנים הקרובות. כמה אנשים קשורים לנהיגה? נהגי משאיות, מכוניות, ביטוח, מוסכים, סוכנויות רכב. כל העבודות האלו יעלמו בתוך 20 שנה. כמה אנשים מועסקים בנקיון?

אחוז האנשים שאינם משתתפים בכוח העבודה הולך ועולה וזו מגמה שרק תואץ. אם ניקח לקיצוניות אז בסופו של דבר יהיו שני מעמדות - אלו שיודעים לבנות ולתכנת רובוטים וכל השאר יהיו חסרי עבודה. יש פה שאלה גדולה של איך אתה מחלק את העושר בעולם כזה, אבל אנחנו ללא ספק הולכים לעולם שבו חלק גדול מהאוכלוסיה לא יעבדו לפרנסתם.

בהקשר הזה, המדינות החזקות יהיו לאו דווקא המדינות עם הרבה הרבה שטח או הכי הרבה אוכלוסיה, אלא המדינות עם ההון האנושי הכי גדול ועם הכי פחות אנשים חסרי כישורים. בהקשר הזה, אירופה שעכשיו מקבלת הגירה של אנשים חסרי כישורים תסבול מזה לעוד דורות קדימה ובהנחה שהמגמה לא תתהפך, אירופה למעשה תיה]ך לעולם שלישי. אם חושבים על ישראל בהקשר הזה, אז אחד הדברים שישראל חייבת לעשות זה להתעקש על הרחקה של המהגרים מאפריקה (עבודות של שוטפי כלים לא יהיו בעוד 30 שנה) וכל מי שמדמיין סיפוח של ערבים נוספים צריך לחשוב על זה הרבה יותר לעומק. גם בארה"ב מבינים את זה והמדיניות של טראמפ לעצור הגירה של חסרי כישורים ולהרחיק כמה שיותר מהגרים בלתי חוקיים שכבר נמצאים היא נכונה.

ואיך יראה המזרח התיכון בעולם כזה? מה יהיה באפריקה?
roy1000

הודעהעל ידי jol9 » 11 פברואר 2017, 11:32

זה מה שגם נראה לי. כלומר, זה לא יהיה שחור או לבן.
רופאי שיניים למשל לא ייעלמו כ"כ מהר, אם בכלל.

מצד שני, עוד במהלך הלימודים אני זוכר שדיברו איתנו על שינוי ברפואה, שתהפוך להיות רפואה סטטיסטית.
כלומר, בא פצייאנט לרופא, הרופא שואל אותו מלא שאלות, ולבסוף האלגוריתם אומר - א', ב', ג'.
זה יכול להיות ממוחשב לחלוטין, מה שיהפוך את הרפואה הציבורית של קופות החולים וכד' למיותרת.

העולם בעוד 20-30 שנה יהיה מאוד מסקרן. יש לי את הספר השני של יובל נח הררי. נראה לי ששווה לקרוא אותו...
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 11 פברואר 2017, 13:04

עולם הרפואה לחלוטין הולך לכיוון הזה. כבר היום יש רובוט מנתח פעיל, ויש כל מני אלגוריתמי דיאגנוסטיקה. דווקא מקצוע המשפטים זה משהו שאני לא רואה נעלם כל כך מהר.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי איתי-שגב » 11 פברואר 2017, 13:06

לא יודע אם זו שאלה טיפשית אבל.. אם בני אדם לא יצטרכו לעבוד בשביל לחיות בצורה סבירה.. מה זה אומר על עתיד הספורט? אם זה אומר משהו?
סמל אישי של המשתמש
איתי-שגב

הודעהעל ידי jol9 » 11 פברואר 2017, 19:04

MTA2311 כתב:עולם הרפואה לחלוטין הולך לכיוון הזה. כבר היום יש רובוט מנתח פעיל, ויש כל מני אלגוריתמי דיאגנוסטיקה. דווקא מקצוע המשפטים זה משהו שאני לא רואה נעלם כל כך מהר.

עולם הרפואה כנראה יעבור שינוי, אבל המקצוע לא ייעלם לדעתי.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי rc4991 » 12 פברואר 2017, 12:41

1. אני מאוד מקווה שלא נגיע למצב כל כך קיצוני ושרק מעט מקצועות ימחקו. זאת סיטואציה די מפחידה.
2. אני לא רואה מצב שהמדינה תשלם לאזרחים. נשמע לא ישים ולא הגיוני.
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 12 פברואר 2017, 12:59

rc4991 כתב:1. אני מאוד מקווה שלא נגיע למצב כל כך קיצוני ושרק מעט מקצועות ימחקו. זאת סיטואציה די מפחידה.

בהנחה ושוק התעסוקה ישתנה באופן קיצוני, אז יהיה הכרח לשנות את המנגנון השכר באופן שיתאים למציאות החדשה.

אם בהגדרה, מכונות יבצעו 50% מהעבודות בשוק התעסוקה, אי אפשר יהיה להפקיר חצי מהאוכלוסייה.
לצורך העניין, רובוטים ומכונות, ימשיכו לייצר את אותה התפוקה (או יותר) ביחס לבני האדם, וההכנסות ימשיכו לזרום,
אלא שלא יהיה צורך לשלם משכורות לעובדים. רק תחזוקה של המכונות.
אני מניח ששאר הכספים יצטרכו לעבור לאזרחים כחלק ממערך מיסים כבד יותר שיוטל על מעסיקי רובוטים ומכונות שכאלה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי rc4991 » 12 פברואר 2017, 15:21

jol9 כתב:
rc4991 כתב:1. אני מאוד מקווה שלא נגיע למצב כל כך קיצוני ושרק מעט מקצועות ימחקו. זאת סיטואציה די מפחידה.

בהנחה ושוק התעסוקה ישתנה באופן קיצוני, אז יהיה הכרח לשנות את המנגנון השכר באופן שיתאים למציאות החדשה.

אם בהגדרה, מכונות יבצעו 50% מהעבודות בשוק התעסוקה, אי אפשר יהיה להפקיר חצי מהאוכלוסייה.
לצורך העניין, רובוטים ומכונות, ימשיכו לייצר את אותה התפוקה (או יותר) ביחס לבני האדם, וההכנסות ימשיכו לזרום,
אני מניח ששאר הכספים יצטרכו לעבור לאזרחים כחלק ממערך מיסים כבד יותר שיוטל על מעסיקי רובוטים ומכונות שכאלה.

אני מקווה מאוד שזה לא יקרה
זה לקחת את הקפיטליסטיות לנקודת קיצון שאני מאוד לא אוהב
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 12 פברואר 2017, 16:00

rc4991 כתב:
jol9 כתב:

אני לא חושב שיש הרבה ברירות, ואני לא בטוח שזה קשור לקפיטליזם, אלא לקידמה.

חלק מהעבודה שלי למשל היא להפוך תהליכים לאוטומטיים וקלים יותר. את מי זה בא להחליף? את המהנדס
שעובד בשטח. אם נניח עד היום המהנדס היה צריך לבזבז 5 שעות על תהליך כלשהו, והיום הוא בא ולוחץ על כפתור,
והתהליך רץ בעצמו ומסתיים אחרי שעה נניח, אז חסכתי 5 שעות מהנדס בפועל, ו-4 שעות אם מחשבים את שעת העבודה העצמית של המערכת.
מה יעשו עם הזמן שנחסך? לא יודע. כל חברה תחליט לעצמה, אבל זה הכיוון.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 12 פברואר 2017, 16:01

סטודנטים - איך הולך במבחנים עד עכשיו?
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי Mitelka » 12 פברואר 2017, 16:18

פשוט מעצבן מה שהיה היום בבחינה שלי. פעם ראשונה שקורה לי דבר כזה בתואר (שנה רביעית, מדעי המחשב). הקורס הוא קורס בחירה (ביולוגיה) כזה שלוקחים אותו קצת לנוח מהטירוף ולשפר ממוצע. המבחן היה אמריקאי עם שאלות ממוחזרות כפי שציפינו..
התחלנו לפתור ואין ספק שהיה קצת מוזר שהרוב המוחלט של התשובות היה תשובה מספר 1. לי אישית היו כמה שאלות שסיימנתי דברים אחרים אבל הרוב המוחלט היה אחד. לאחר שמישהו ניסה לסחוט מהמרצה שנכנסה משהו בנושא של אם זה ייתכן היא כנראה קלטה שמשהו לא בסדר.

אחרי חצי שעה של בחינה היא חזרה ואמרה שהיה טעות, שקיבלנו טופס 0 בו כל התשובות הן התשובה הראשונה. אמרה שיודיעו לנו וביקשה לאסוף את המבחנים. כולם עצבנים בטירוף ולסמןך על האגודה הזו שתעשה משהו...לא סומך בשיט. העניין הוא שאין פתרון שירצה את כולם - מועד מיוחד זה מבאס כי יש עוד מבחנים ועבודות ומה עם עוד יום עבודה למי שעובד? עובר בינארי מעצבן כי אנשים רוצים (וגם אני ) שהקורס הזה ישפר להם את הממוצע. הם עשו פאשלה וברור לי שהולכים למרוח אותנו באיזה מועד מיוחד או חרא כזה.

איזה קריזה.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk
תמונה
Mitelka

הודעהעל ידי roy1000 » 12 פברואר 2017, 18:00

1. בתוך 30 שנה לפחות חצי מהאוכלוסיה הבוגרת לא תהיה מועסקת. כרגע המצב בארה"ב הוא שבערך 30% לא משתתפים בשוק העבודה וזה הולך ומחמיר משנה לשנה. המצב הזה הוא בלתי-נמנע והשאלה היחידה היא איך מדינות יתמודדו עם זה. אני לא חושב שמצב שבו 20% מהאנשים מועסקים ומחזיקים ב- 99% מההון הוא מצב אפשרי. תהיה חלוקה של ההון. השאלה היחידה היא איך.

2. בהינתן ש (1) הוא בלתי נמנע, לא תהיה ברירה, אלא לחלק קצבאות בסיסיות לכלל האוכלוסיה. בעוד 30 שנה אני בהחלט רואה מצב שבו רק 20% - 25% מהאנשים משתתפים בשוק העבודה וכל השאר אינם מועסקים. כל אותם אנשים יהנו מאיזושהי קצבה.
roy1000

הודעהעל ידי הצופה » 12 פברואר 2017, 18:01

jol9 כתב:
rc4991 כתב:
jol9 כתב:

אני לא חושב שיש הרבה ברירות, ואני לא בטוח שזה קשור לקפיטליזם, אלא לקידמה.

חלק מהעבודה שלי למשל היא להפוך תהליכים לאוטומטיים וקלים יותר. את מי זה בא להחליף? את המהנדס
שעובד בשטח. אם נניח עד היום המהנדס היה צריך לבזבז 5 שעות על תהליך כלשהו, והיום הוא בא ולוחץ על כפתור,
והתהליך רץ בעצמו ומסתיים אחרי שעה נניח, אז חסכתי 5 שעות מהנדס בפועל, ו-4 שעות אם מחשבים את שעת העבודה העצמית של המערכת.
מה יעשו עם הזמן שנחסך? לא יודע. כל חברה תחליט לעצמה, אבל זה הכיוון.

יש נקודה חשובה שלא דיברתם עליה - אם רוב האוכלוסייה לא עובדת, ולכן גם לא מרוויחה כסף - לא יהיה מי שיקנה את המוצרים שייצרו הרובוטים.
הצופה

הודעהעל ידי roy1000 » 12 פברואר 2017, 18:05

g
נערך לאחרונה על ידי roy1000 בתאריך 05 יוני 2017, 09:43, נערך פעם אחת בסך הכל.
roy1000

הודעהעל ידי jol9 » 12 פברואר 2017, 18:26

אני מתקשה לראות מצב שבו 80% מהאנשים לא עובדים.
יהיה משהו אחר. אולי התנדבות, אולי דברים אחרים...

לא יהיה מצב שאנשים חיים מקיצבאות. הרי התקופה הזאת תגיע אחרי תקופת שפע בלתי רגילה, שאנחנו נמצאים בתחילתה/עיצומה.

הקצבאות יהיו חייבות להתאים לדרישת החיים המודרניים לצריכה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הקודםהבא

חזור אל פורום שכונה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־3 אורחים