כאן מדברים על הכל
פרסם תגובה

Re: הולכים לבחירות

06 מאי 2012, 18:43

jol9 כתב:פליקס,
אם אני לא טועה יש רשתות שהן דווקא פרו ישראליות בחו"ל. אם אני לא טועה ערוץ NTV הרוסי העצמאי הוא כזה (לפחות פעם היה).
זה די מצחיק האמת, כי יש המון אילי תקשורת יהודים בעולם. כדאי שגם קולם יישמע.

אולי רומן אברמוביץ' יכול להפריש את דמי הכיס של הילדה שלו בשביל להקים איזה עיתון או ערוץ טלויזיה באנגליה, שייראה גם את הצד השני של המטבע (ואי אפשר
להגיד שזה לא חשוב מה הם חושבים עלינו. זה חשוב מאוד).
מזל לפחות שאנגלה מרקל פחות או יותר בצד שלנו. וגם זה כנראה הרבה אחרי שיושקה פישר, שהיה פעם שר החוץ של גרמניה (או משהו בסגנון), היה עד לפיגוע
הזוועתי בדולפינריום...

תראה, יש רשתות פרו ישראליות, אבל מאיפה הן לוקחות את החדשות על ישראל? מהערוצים הישראלים! הבעיה היא שהאל-ג'אזירה כבר יותר אובייקטיבית מהתקשורת שלנו... לאן הגענו?

06 מאי 2012, 18:57

yarinsaky כתב:הוא עדיין חי, אבל עם אלצהיימר.

וואלה. מבאס.

06 מאי 2012, 20:05

jol9 כתב:
yarinsaky כתב:הוא עדיין חי, אבל עם אלצהיימר.

וואלה. מבאס.

ממש...אלצהיימר לדעתי הוא הדבר הכי עצוב בעולם אצל אנשים מבוגרים. הרבה יותר ממוות. במקרה של מנהיג וראש ממשלה שיש שבטח יש לו כ"כ הרבה סיפורים לספר אז בכלל...
לפחות זה לא כמו במקרה של רייגן שחווה אלצהיימר תוך כדי השנתיים האחרונות לכהונתו כנשיא.

06 מאי 2012, 20:40

אם כבר מדברים על פאשיסטים וקומוניסטים , יש פה איזה מטומטם שמצביע ללפיד או שזה באמת פיקציה של התקשורת?

באותה מידה בדיוק אפשר לבחור בבר רפאלי או ביוצא ריאליטי עלוב כלשהו .

האמת שגם אני לא מבין למה צריך בחירות עכשיו כשברור שהמצב ישאר כמו עכשיו מלבד מעבר של כמה מנדטים ממפלגת הכלום קדימה למפלגת הכלום של לפיד , כשזו בסך הכול הצבעה של חבורת אווילים שלא ממש יודעים מה הם רוצים מעצמם ומצביעים לפי הטרנד השכונתי.

06 מאי 2012, 20:52

יוסי22 כתב:אם כבר מדברים על פאשיסטים וקומוניסטים , יש פה איזה מטומטם שמצביע ללפיד או שזה באמת פיקציה של התקשורת?

האמת שגם אני לא מבין למה צריך בחירות עכשיו כשברור שהמצב ישאר כמו עכשיו מלבד מעבר של כמה מנדטים ממפלגת הכלום קדימה למפלגת הכלום של לפיד , כשזו בסך הכול הצבעה של חבורת אווילים שלא ממש יודעים מה הם רוצים מעצמם ומצביעים לפי הטרנד השכונתי.

בהתחלה נטיתי לחשוב שלפיד יהיה נכס לגוש השמאל כי הוא ימשוך קולות מליברמן. היום אני חושב הפוך. הוא אמנם באמת גוש שמאל, אבל הוא ימשוך קולות גם מליברמן וגם ממצביעי קדימה (אנשי עבודה להערכתי לא יגעו בו). אח"כ הוא יזנק לקואליציה ויהיה העלה תאנה של ביבי משמאל.

הקואליציה אחרי הבחירות: ככה"נ ביבי, ליברמן, לפיד ומפלגות ימניות נוספות. לפחות תהיה הזדמנות חד פעמית שלא תחזור על עצמה לפרק לחלוטין את מפעל בני ברק.

07 מאי 2012, 07:45

yiffy כתב:
יוסי22 כתב:אם כבר מדברים על פאשיסטים וקומוניסטים , יש פה איזה מטומטם שמצביע ללפיד או שזה באמת פיקציה של התקשורת?

בהתחלה נטיתי לחשוב שלפיד יהיה נכס לגוש השמאל כי הוא ימשוך קולות מליברמן. היום אני חושב הפוך. הוא אמנם באמת גוש שמאל, אבל הוא ימשוך קולות גם מליברמן וגם ממצביעי קדימה (אנשי עבודה להערכתי לא יגעו בו). אח"כ הוא יזנק לקואליציה ויהיה העלה תאנה של ביבי משמאל.

הקואליציה אחרי הבחירות: ככה"נ ביבי, ליברמן, לפיד ומפלגות ימניות נוספות. לפחות תהיה הזדמנות חד פעמית שלא תחזור על עצמה לפרק לחלוטין את מפעל בני ברק.

אני לא אתפלא אם גם מופז ושלי יתנדבו לצטרף.
לביבי יהיו רבה אופציות לבחור מתוכן....

07 מאי 2012, 10:13

אני מסתייג מחלק מהביטויים שבהם בחרת להשתמש, אבל אני מסכים עם התוכן.

קצת לא ברור לי איך לפיד זוכה לכ"כ הרבה מנדטים בסקרים בלי שיש לו מצע מסודר ובלי שבכלל יש לו מפלגה או רשימה כלשהי.
כמו כן, כל הדברים שלפיד אומר כבר אמרו לפניו. הוא לא מביא שומדבר חדש ובחלק לא קטן מן הנושאים הוא בכלל לא גילה מה דעתו וכלל לא ברור מה הן עמדותיו המדיניות והבטחוניות. על פניו, יהיה לו גם מאוד קשה לגבש מצע מדיני כאשר בנתיים, מתוך ארבעת חברי הרשימה ששמותם פורסמו לאחרונה, יושבים יחד פליטה ממרצ ורב לאומן בעל דעות ימניות לא מתונות במיוחד.

מזכיר לי קצת את מפלגת המרכז של רוני מילוא ואיציק מרדכי.

08 מאי 2012, 04:21

טוב, התפלפלנו כאן לחינם :)

08 מאי 2012, 04:26

לא הולכים לבחירות.
ביבי ושאול מופז עשו תרגיל 94
טענו שהולכים לבחירות ב 4/9/2012 כאשר זה בעצם היה שם הקוד שלהם לקואליציה העצומה המתגבשת של 94 מנדטים.

ביבי - שמח מאוד שהוא לא צריך את מרכז הליכוד להחלטות הקרובות. הריח את מה ששרון הריח והרגיש בזמנו והבין עם מי יש לו עסק.
אהוד ברק - ישאר בממשלה. היה אמר להיעלם יחד עם העמאות שלא היתה עוברת את אחוז החסימה.
שאול מופז - הרוויח זמן פוליטי יקר עם קדימה גדולה. היה אמור להצטמצם מאוד מבחינת המנדטים שלו ויוכל להיערך לבחירות מעמדת כח וניסיון.
יאיר לפיד - יאבד את המומנטום , יאבד מנדטים ולא ברור אם ישאר מהתנועה שהוא מקים משהו עד לבחירות במועדן המקורי.
ציפי ליבני - הולכת להישאר כנראה בחוץ להרבה זמן. אין לה לאן להצטרף.
ש"ס - שמחה מהמהלך, דרעי מחוץ לתמונה לעוד הרבה זמן והיא תערך לחזרתו לחיים הפוליטיים.
שלי יחימוביץ - ראש האופוזיציה. תשב בעיקר עם הערבים ועם מרץ. פחחחח....
איציק שמולי - קפץ על העגלה מוקדם מידיי ?

08 מאי 2012, 06:10

ביבי מוכיח שלשנים הקרובות, הוא היחיד שיכול להיות ראש ממשלה.
לאו דווקא בגלל התרגיל הספציפי, אלא בגלל שהוא יכול להעביר היום, כמעט כל מה שהוא רוצה, כמו שרון בזמנו.
שרון בשיאו, הביא את קדימה לכוח אדיר בציבור, ואם לא היה מתמוטט, יכל למצוא את עצמו עם 50 מנדטים.
אני חושב שביבי גם מתקדם בכיוון הזה.

תכלס, בחירות זה לא טוב מבחינה ציבורית, ואם הקואליציה החדשה הזאת, באמת תצליח להעביר את הדברים שהיא רוצה, ותצליח לשמור
על שיווי משקל כלכלי, אז זה באמת יהיה דבר טוב ונכון.

08 מאי 2012, 06:51

מסכים, מהלך גאוני של נתניהו.
מקבל ממשלה של 94 או 96 חברי כנסת עם אופיזיציה של יחימוביץ' והערבים ... אין דבר שהוא לא יוכל להעביר היום והוא מבסס עצמו כמלך של הפוליטיקה ובעצם כמנהיג הבלתי המעורער לשנים הקרובות.
התשלום שהוא צריך לשלם לקדימה די מגוחך, ממש מחיר מציאה.
לפיד הוא המפסיד הגדול כי מי יודע אם יהיה בכלל רלוונטי בעוד שנה וחצי אחרי שהממשלה תעביר חוק גיוס חדש.

08 מאי 2012, 07:27

למרות שלחלק מהאנשים זה נראה כמו זיגזג פוליטי לא מוצלח, אני דווקא מאד שמח על המהלך הזה.
חוץ מלחסוך חצי מליארד שקל שהיו נזרקים על הבחירות, זה רק מוכיח כמה נתניהו הוא היחיד שבשל להנהיג את המדינה הזו ולא פחות מכך מראה גם על מופז (שאין ספק שעשה שגיאה לאחר שאמר בראש חוצות שלא יצטרף לביבי) שהבנאדם יודע גם להיות שקול ואחראי.
הימים הללו הם קריטיים לעתיד המדינה (איראן, שינויים גאופוליטיים בסביבה וכמובן נושא הכלכלה) ומגיע לנו לקבל ממשלה רחבה ויציבה בימים אלו.
לבני, בשונה ממופז, אומנם ראויה לקרדיט על כך שהלכה עם העקרונות שלה, אבל אין ספק שהיא לגמרי לא הייתה מה שבגין המנוח כינה בזמנו "אופוזיציה אחראית".

08 מאי 2012, 08:41

הדברים שביבי עושה לאחרונה, ממש מזכירים לי את התקופה של שרון. הוא פשוט מחליט ועושה מה שהחליט, ושם פס על כולם.
האמת ששרון, היה יותר חזק, אבל לדעתי ביבי בדרך הנכונה.

זה לא יזיק שיהיה לנו כאן ראש ממשלה חזק ולא לחיץ, וזה משהו שמאוד קשה להשיג עם השיטה שיש בארץ.
עכשיו ביבי בעצם עקף את השיטה, הביא תחתיו את מופז, ויחד עם ברק, יש לו מספיק כוח, לעשות כמעט כל מה שהוא רוצה.
ליברמן, פוליטיקאי חכם, ואני מאמין שהוא יישר קו, וכך גם שס. מה שבטוח, זה שעכשיו ביבי לא תלוי בליברמן או ברב עובדיה, בשביל להעביר מהלכים.

08 מאי 2012, 08:59

עכשיו שאול מופז לא צריך יותר לרדוף אחרי ציפי ליבני ולפרפר פרפורים ולברבר ברבורים ... (ארץ נהדרת)

08 מאי 2012, 08:59

כל זה טוב ויפה בתנאי שליברמן לא יפרוש מהממשלה היחסית שמאלנית הזאת.

08 מאי 2012, 09:57

מתברבר, שיש עדיין אנשי ציבור שפועלים מתוך טובת המדינה ולא במטרה לקבל חלק גדול יותר מהעוגה.
משמח מאוד.

08 מאי 2012, 10:25

התקשורת זועמת על מופז :laugh3

08 מאי 2012, 10:30

felix_r כתב:כל זה טוב ויפה בתנאי שליברמן לא יפרוש מהממשלה היחסית שמאלנית הזאת.

גם אם כן זה לא יפגע כל כך, כי לקדימה יש כיום כמעט כפול מנדטים מלליברמן.

08 מאי 2012, 10:39

חנו'ש כתב:

זה לא יפגע בכלל. גם אם ליברמן ושס יפרשו, נדמה לי שלביבי עדיין יש 60 חכים בקואליציה...

בכל מקרה, עכשיו בקואליציה החזקה הזאת, גם שס ושגם ליברמן יישרו קו, במיוחד ליברמן, כי הממשלה הזאת תעביר את החוקים שהוא הבטיח לבוחרים שלו
ויוכל להציג אותם כהישגים.

08 מאי 2012, 11:22

jol9 כתב:
חנו'ש כתב:

זה לא יפגע בכלל. גם אם ליברמן ושס יפרשו, נדמה לי שלביבי עדיין יש 60 חכים בקואליציה...

בכל מקרה, עכשיו בקואליציה החזקה הזאת, גם שס ושגם ליברמן יישרו קו, במיוחד ליברמן, כי הממשלה הזאת תעביר את החוקים שהוא הבטיח לבוחרים שלו
ויוכל להציג אותם כהישגים.

מצד שני, כאשר הכח של ליברמן בממשלה פחת עכשיו, הוא לא יוכל יותר ללחוץ על נתניהו, ויכול להיות שיהיה לו יותר קשה לעביר את החוקים
נערך לאחרונה על ידי felix_r בתאריך 08 מאי 2012, 11:27, נערך פעם אחת בסך הכל.
פרסם תגובה