חח יש לי חבר שהוא שמאלי ביד וימני בעין וברגל. עשה לו לא מעט בעיות בצבא.
אני אישית גם שמאלי, ודווקא כל המשפחה שלי ימנית. איזה כיף להיות הכבשה השחורה
אתה גם שמאלי? לא יודעת למה אבל הייתה לי תחושה אתה יודע שכששני ההורים שמאליים(כמו שלי)אז יש לילד רק 2% סיכוי להיות שמאלי? TALK ABOUT DEFYING THE ODDS תמיד נורא עניין אותי כל העניין של יד שמאל למה רק 10% מהעולם שמאלי? למה בזמן שרק 10% מהעולם שמאלי יותר מ-60% מהוליווד כותבים ביד שמאל? למה אין פותחן קופסאות לשמאליים בשביל שאני לא אצטרך לסמוך על אנשים אחרים?
אתה גם שמאלי? לא יודעת למה אבל הייתה לי תחושה אתה יודע שכששני ההורים שמאליים(כמו שלי)אז יש לילד רק 2% סיכוי להיות שמאלי? TALK ABOUT DEFYING THE ODDS תמיד נורא עניין אותי כל העניין של יד שמאל למה רק 10% מהעולם שמאלי? למה בזמן שרק 10% מהעולם שמאלי יותר מ-60% מהוליווד כותבים ביד שמאל? למה אין פותחן קופסאות לשמאליים בשביל שאני לא אצטרך לסמוך על אנשים אחרים?
מה זה אומר בעין?
כיוון דרך רובה?
למה הייתה לך תחושה שאני שמאלי חח? התכוונת שיש 2% כששני ההורים ימניים, נכון? אני יודע שכשני ההורים שמאליים הסיכוי הוא בערך 50%. אומרים ששמאליים יצירתיים יותר, אולי בגלל זה 60% מהוליווד שמאליים וכמעט כל נשיאי ארה"ב היו שמאליים. למה יש 10%? אני שמעתי על תיאוריה שמסבירה את האבולוציה של זה בעיקרון שנקרא "יתרון המיעוט", בתורת המשחקים. השמאליים התפתחו בתקופה הפרה היסטורית, כשלא היה חוק ומשפט ואדם לאדם זאב (מה שנקרא במדע המדינה "המצב הטבעי") ובגלל שיש מעט מהם היה קשה יותר לרוב האוכלוסייה, הימנית, להילחם נגדם בשל היעדר תרגול, לעומת השמאליים שמתורגלים להילחם כנגד הימניים כי תמיד היו מוקפים בהם. אפשר לראות את זה גם כיום, מסורתית מתאגרפים ימניים מתקשים הרבה יותר מול מתאגרפים שמאליים.
לדעתי אין פותחן קופסאות לשמאליים בגלל שזה לא משתלם כלכלית לייצר מוצר ל10% בלבד מהאוכלוסייה. אני פשוט לימדתי את עצמי להשתמש בפותחן ביד ימין. יד ימין שלי גם די חזקה כי כשהייתי בן 10 שברתי את המרפק השמאלי, והייתי שלושה חודשים בגבס שבהם יכלתי להשתמש רק ביד ימין.
כן, לחבר עם הדומיננטיות המחולקת היו בעיות בגלל שהיה לו מאוד קשה לכוון עם העין החלשה שלו. יש דומיננטיות גם בעין, מסתבר, והאינסטינקט שלו היה תמיד להשתמש בעין ימין, אבל בגלל שהוא החזיק את הרובה בשמאל, הוא נאלץ להשתמש בעין השמאלית. בטירונות היה לו קשה מאוד עם זה, אבל אח"כ הוא היה נגביסט, אז זה לא הפריע חחח.
כןכן, כמובן שהתכוונתי אם שני ההורים ימניים חחח לא יודעת למה הייתה לי תחושה..אנחנו מסכימים על הרבה דברים אז כבר אמרתי שאם יהיה מישהו בפורום שיהיה שמאלי זה יהיה אתה חחח
Holiday_Armadillo כתב:כןכן, כמובן שהתכוונתי אם שני ההורים ימניים חחח לא יודעת למה הייתה לי תחושה..אנחנו מסכימים על הרבה דברים אז כבר אמרתי שאם יהיה מישהו בפורום שיהיה שמאלי זה יהיה אתה חחח
חחחחחחחחח, לא חשבתי על זה ככה, אבל יכול להיות. בעצם כשאני חושב על זה עכשיו רוב החברים הקרובים שלי הם שמאליים, אז כנראה שבאמת יש קשר
- דוקטור, תעזור לי! - ממה אתה סובל? - אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן. - אתה אוהד מכבי בכדורסל? - כן, דוקטור, איך ידעת? - חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
זה לגמרי יצא מפרופורציות, אין מה לעשות. מדובר בילד בן 20 שהחזיק חתולה מהזנב וצילם את עצמו, בגלל זה הוא צריך להיות מפוטר מהעבודה שלו? הוא צריך להפוך לנושא השיחה המרכזי במדינה אחרי איראן? הזוי...
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
Holiday_Armadillo כתב:אני אמורה לרחם על מישהו שהתעלל בחתולים? גם ב-YNET היית את אותה הכתבה
ד''א, סיפרתי לא מזמן על תוכנית ילדים של החמאס עם דמויות ילדים הנה קטע אחרי שהביאו את נחול הדבורה בגלל שפרפור העכבר מת בידי החוקרים הציונים
זה נורא, וזו גם דוגמא מייצגת לפעילות של יישות שמפירה חוקים בינלאומיים וזכויות אדם כחלק מהאידיאולוגיה והחינוך של אזרחיה, אבל נהנית מחסינות מוחלטת בכל מה שקשור להפרות האלה, כי הרי הכל תוצאה של הכיבוש הישראלי.
לגבי אמין אסלנוב, גם אליי הגיעה כמו לכולם התמונה בפייסבוק, והאינסטינקט הראשוני שלי היה לרצות לשלוח לכלא את החלאה שהתעלל בחתול חסר ישע. אבל אחרי שטיפה יותר התעמקתי, הבנתי שאסלנוב הוא בור קיצוני, תמים ואנאלפבית שעל כל משפט חסר שגיאות כתיב ונכון מבחינה תחבירית שיוצא לו לגמרי בטעות מגיעה לו מדליה. הוא לא כמו הילדים שאני רואה בשכונה מתעללים ברשעות אמיתית בחתולים, זורקים עליהם אבנים ובועטים בהם. אני מאמין לא"א כשהוא כותב שבסך הכל רצה לשחק עם החתול ולא לפגוע בו. עצם ההעלאה לפייסבוק מראה שהוא בכלל לא הבין שהוא עושה משהו לא בסדר. אז האם מגיע לו שיפטרו אותו מהעבודה, כמו שעשרות אלפי הגולשים דורשים, ושייגמרו לו את החיים? אני בטוח שאסלנוב לא יחזור על הטעות שהוא עשה עוד פעם, למעשה אני בטוח שהוא יקפיד לשמור מרחק מחיות מכאן ואילך. צריך להתייחס לדברים גם בהקשר שלהם, ולא לקחת כל דבר לפירוש הכי קיצוני שלו.
ובכלל, אני נגד כל הקטע החדש הזה של משפט ציבורי בפייסבוק. אני מבין לגמרי אנשים שמרגישים שנעשה להם עוול ומפיצים את הסיפור בפייסבוק כי ידוע שבמדינה הזאתי לא מתייחסים לשום דבר שלא מגיע לתקשורת. אבל אני מתנגד לעשרות אלפי גולשים שמרשים לעצמם להיות השופטים והתליינים בהסתמך על פוסט שמישהו כתב בפייסבוק. במדינה דמוקרטית כל אדם הוא חף מפשע עד שהוכחה אשמתו, וסיפור, מקומם ככל שיהיה, מספר את הסיפור של צד אחד בלבד. לדוגמא, בימים האחרונים מופץ בפייסבוק גם סיפור של אשה שטוענת ששוטר הכה אותה באלימות קיצונית וסופר אגרסיבית, במרכז אשקלון מול עשרות בני אדם שאיש מהם לא צילם את האירוע, ובלי שום התגרות מצידה, אחרי שנתן לה דוח על שימוש בפלאפון בזמן נהיגה (בצדק אפילו לטענתה). כמובן שהפוסט, שנכתב על הקיר של משטרת ישראל, קיבל מאות תגובות שקראו להרוג את השוטר, טענו שבמשטרה משרתים המיץ של הזבל, ושהשוטרים הם כולם עבריינים במדים. מהתחלה הסיפור הריח לי קצת מסריח בגלל סתירות שהיו בו, ולאט לאט הגיעו תגובות מאנשים שהיו במקום וגם משוטרים שטענו שהאירוע היה שונה לגמרי. כמו כן הסתבר שלמרות טענותיה הקשות האשה, שוטרת לשעבר, עדיין לא הגישה תלונה במח"ש.
מה זה אומר בעין?
יש בעיניים דומיננטיות של אחת מהם, מדובר על עין מובילה, עין שולטת (כיוון הרובה בדר"כ נעשה בעין הדומיננטית). אם אתה רוצה לדעת מה העין הדומיננטית שלך, פשוט תסתכל על איזו מטרה בחדר, תעשה בעזרת 2 הידיים שלך חור קטנטן ודרך החור תסתכל על המטרה עם 2 עיניים פקוחות, אח"כ תעצום כל עין בנפרד ותבדוק דרך איזו עין אתה עדיין רואה את המטרה - זו העין הדומיננטית. בדיקת דומיננטיות בעין לרוב חשובה בבדיקות עיניים ע"י אופטומטריסטים.
אגב, הבוס שלי עושה מחקר שלם בנושא על הקשר בין הדומיננטיות של העין ושל היד לבין האופי ותחומי העניין של הבנאדם (הומני או ריאלי למשל). יש לו ממש תיאוריות שלמות בעניין.
מה זה אומר בעין?
יש בעיניים דומיננטיות של אחת מהם, מדובר על עין מובילה, עין שולטת (כיוון הרובה בדר"כ נעשה בעין הדומיננטית). אם אתה רוצה לדעת מה העין הדומיננטית שלך, פשוט תסתכל על איזו מטרה בחדר, תעשה בעזרת 2 הידיים שלך חור קטנטן ודרך החור תסתכל על המטרה עם 2 עיניים פקוחות, אח"כ תעצום כל עין בנפרד ותבדוק דרך איזו עין אתה עדיין רואה את המטרה - זו העין הדומיננטית. בדיקת דומיננטיות בעין לרוב חשובה בבדיקות עיניים ע"י אופטומטריסטים.
אגב, הבוס שלי עושה מחקר שלם בנושא על הקשר בין הדומיננטיות של העין ושל היד לבין האופי ותחומי העניין של הבנאדם (הומני או ריאלי למשל). יש לו ממש תיאוריות שלמות בעניין.
אני לא חושב שהבנתי את ההוראות שלך איך לבדוק, אבל אם כן אז העין הדומיננטית שלי היא שמאל, אני ימני..
מה זה אומר בעין?
אני לא חושב שהבנתי את ההוראות שלך איך לבדוק, אבל אם כן אז העין הדומיננטית שלי היא שמאל, אני ימני..
לא נראה לי כ״כ הגיוני..
לא נפוץ, אבל הבאתי מקרה של חבר שיש לו בדיוק אותו דבר, רק הפוך...
מה זה אומר בעין?
לא נראה לי כ״כ הגיוני..
בהחלט הגיוני. גם אני ימנית ביד ושמאלית בעין, זה בכלל לא נדיר ולרוב אין שום קשר בין דומיננטיות היד לזו של העין. לפי הבוס שלי, אנשים בעלי קרוס דומיננטיות שכזו צריכים לעסוק במשהו בתחום הרפואה אבל אני לא יודעת עד כמה אני קונה את כל התיאוריות שלו. מה שכן, עין דומיננטית זה בהחלט מרכיב חשוב בקביעת מרשם למשקפיים.