כאן מדברים על הכל
נושא נעול

Re: עולם הטניס - שנת הפריצה של נובאק

07 מאי 2011, 13:42

מישה, יש לך לינק סביר למשחק של פדרר ונדאל עכשיו?
כל הלינקים שיש לי מקוטעים ממש...

07 מאי 2011, 14:41

פדרר נתן מערכה ראשונה נפלאה במשחק מול נדאל וניצח 7-5.
עכשיו המערכה השנייה...

07 מאי 2011, 15:15

http://livetv.ru/en/eventinfo/73670_atp ... rs_madrid/

תנסה את הלינקים לסופקאסט. עובד חלק.

07 מאי 2011, 15:17

בינתיים רפא לא מתקשה במערכה השנייה. מקווה שפדרר שומר כוחות לשלישית...

07 מאי 2011, 15:56

תודה!
פדרר מפגר בשבירה. אני מאוד מקווה שהוא יוכל לשבור את נדאל באחת משתי הפעמים שנשארו...

07 מאי 2011, 16:14

זהו, המערכה השלישית נגמרה 3:6 לנדאל ואיתה גם המשחק...
הדומיננטיות של נדאל על החימר היא דבר מדהים. לפרקים פדרר שיחק נפלא, נתן ווינרים מרשימים וגם ניצח בהרבה נקודות ארוכות, אבל איכשהו נדאל ממוקם כל כך טוב על החימר, ומצליח לעתים כל כך קרובות להגיע לפורהנד לפינה השמאלית שהוא מבצע מדהים.

פדרר יכול להתנחם בכך שעונת החימר שלו קיבלה תפנית חיובית אחרי מונטה קרלו, שכן גם לקחת מערכה מנדאל על חימר זה לא עניין של מה בכך. לא בטוח שהוא ישחק באותה איכות ברומא, אבל בהחלט צריך לספור אותו לרולאן גארוס.

באשר לנדאל, אני רק מחזיק אצבעות שג'וקוביץ' ינצח בהמשך הערב את בלוצ'י, כדי שיהיה גמר בין שניהם על חימר. יהיה מעניין לראות אם ג'וקוביץ' יוכל להמשיך את אותה מידת דומיננטיות גם על המשטח הזה, או שנדאל על חימר הוא עולם אחר מבחינתו אפילו ביכולתו הנוכחית.

07 מאי 2011, 16:39

yiffy כתב:זהו, המערכה השלישית נגמרה 3:6 לנדאל ואיתה גם המשחק...
הדומיננטיות של נדאל על החימר היא דבר מדהים. לפרקים פדרר שיחק נפלא, נתן ווינרים מרשימים וגם ניצח בהרבה נקודות ארוכות, אבל איכשהו נדאל ממוקם כל כך טוב על החימר, ומצליח לעתים כל כך קרובות להגיע לפורהנד לפינה השמאלית שהוא מבצע מדהים.

פדרר יכול להתנחם בכך שעונת החימר שלו קיבלה תפנית חיובית אחרי מונטה קרלו, שכן גם לקחת מערכה מנדאל על חימר זה לא עניין של מה בכך. לא בטוח שהוא ישחק באותה איכות ברומא, אבל בהחלט צריך לספור אותו לרולאן גארוס.

באשר לנדאל, אני רק מחזיק אצבעות שג'וקוביץ' ינצח בהמשך הערב את בלוצ'י, כדי שיהיה גמר בין שניהם על חימר. יהיה מעניין לראות אם ג'וקוביץ' יוכל להמשיך את אותה מידת דומיננטיות גם על המשטח הזה, או שנדאל על חימר הוא עולם אחר מבחינתו אפילו ביכולתו הנוכחית.

היה משחק בהחלט איכותי בין שני הפנומנים. הרבה נקודות יפות, והגנה מצויינת מצד שניהם שגרמה לשחקן התוקף לתת חבטות יותר ויותר איכותיות.

נובאק הוא שחקן קשה בשביל רפא, כי הוא מושך את רפא עד הקצה בכל פעם שהם נפגשים. אני חושב שאם הוא עובר את בלוצ'י, הסיכויים הם בערך חצי-חצי. נובאק הוכיח
לפני שנתיים שהוא יכול לנצח את רפא במגרש הזה במדריד (אמנם הפסיד אבל זה היה ממש ממש קרוב), הוא בכושר מדהים, ומדריד הוא משטח החימר הפחות טוב של רפא.

ככה שהכל פתוח.

07 מאי 2011, 19:24

וואו. נובאק היה על סף הדחה אבל אסף את עצמו כמו גדול וניצח את בלוצ'י בשלוש מערכות.
איזה משחק ענק הולך להיות!!!!!!
אם לא היה גמר של מכבי ויום הזיכרון מיד אח"כ, לא הייתי מוותר על הגמר הזה בשום פנים ואופן. לדעתי יש לו השלכות ענקיות על הקרב המסתמן בין שניהם על הנהגת ה-ATP ועל הדירוג. הפסד של נדאל עשוי להיות בעל השלכות פסיכולוגיות רציניות לגבי היכולת שלו להתמודד עם "נובאק 2.0", אפילו במקומות בהם הוא מרגיש הכי בנוח. הפסד של נובאק לעומת זאת עלול להוציא מעט את הרוח מהמפרסים של הקטר הסרבי ואולי לשנות את פני העונה כולה.

איזו התרגשות!

07 מאי 2011, 20:34

yiffy כתב:וואו. נובאק היה על סף הדחה אבל אסף את עצמו כמו גדול וניצח את בלוצ'י בשלוש מערכות.
איזה משחק ענק הולך להיות!!!!!!
אם לא היה גמר של מכבי ויום הזיכרון מיד אח"כ, לא הייתי מוותר על הגמר הזה בשום פנים ואופן. לדעתי יש לו השלכות ענקיות על הקרב המסתמן בין שניהם על הנהגת ה-ATP ועל הדירוג. הפסד של נדאל עשוי להיות בעל השלכות פסיכולוגיות רציניות לגבי היכולת שלו להתמודד עם "נובאק 2.0", אפילו במקומות בהם הוא מרגיש הכי בנוח. הפסד של נובאק לעומת זאת עלול להוציא מעט את הרוח מהמפרסים של הקטר הסרבי ואולי לשנות את פני העונה כולה.

איזו התרגשות!

אני מסכים עם מה שכתבת, רק עם הסתייגות קטנה. המגרש הקלאסי עבור רפא הוא החימר האיטי יותר של MC ובמיוחד של הRG. שם (ובמיוחד בRG בגלל שזה הטוב מ-5) יש לרפא יתרון לדעתי.
אם כי אני מסכים שהפסד מחר לנובאק יכול לפגוע לו בביטחון. מצד שני, ניצחון לא יוציא לדעתי את הרוח מהמפרשים של נובאק. זה משהו שיחסית יכול ואמור להתקבל בהבנה.

08 מאי 2011, 20:20

נובאק ממשיך עם פתיחת העונה האדירה שלו וניצח את רפא שוב, הפעם במדריד 7:5, 6:4. מאוד מרשים.

08 מאי 2011, 20:23

misha כתב:נובאק ממשיך עם פתיחת העונה האדירה שלו וניצח את רפא שוב, הפעם במדריד 7:5, 6:4. מאוד מרשים.

ראיתי קטעים בודדים מהמערכה השלישית בלי סאונד כדי לא לעצבן אף אחד ולא להתלהב יותר מדי.
לראות את נובאק משחק זה פשוט תענוג. מאז פדרר של 03'-06' לא נהניתי כ"כ לראות טניסאי משחק טוב כל כך עם טניס חזק כ"כ. אם לא פדרר, הוא בהחלט הטניסאי שלי בהמשך עונה זו, פשוט כי אי אפשר שלא להתפעל מקפיצת המדרגה שהוא עשה עם תחילת העונה הזו.

08 מאי 2011, 20:33

yiffy כתב:
misha כתב:נובאק ממשיך עם פתיחת העונה האדירה שלו וניצח את רפא שוב, הפעם במדריד 7:5, 6:4. מאוד מרשים.

ראיתי קטעים בודדים מהמערכה השלישית בלי סאונד כדי לא לעצבן אף אחד ולא להתלהב יותר מדי.
לראות את נובאק משחק זה פשוט תענוג. מאז פדרר של 03'-06' לא נהניתי כ"כ לראות טניסאי משחק טוב כל כך עם טניס חזק כ"כ. אם לא פדרר, הוא בהחלט הטניסאי שלי בהמשך עונה זו, פשוט כי אי אפשר שלא להתפעל מקפיצת המדרגה שהוא עשה עם תחילת העונה הזו.

הייתי מבואס מדי כדי לראות משהו אבל אולי יהיה שידור חוזר איפשהו. השיפור שלו העונה הוא מדהים - תמיד ידענו שיש לו את זה והעונה הכל מתפרץ החוצה.

לפי מה שהבנתי, אם נובאק יזכה בתואר רומא ורפא לא יעבור את חצי הגמר - הם יחליפו מקומות בדירוג.

08 מאי 2011, 21:53

misha כתב:
yiffy כתב:

הייתי מבואס מדי כדי לראות משהו אבל אולי יהיה שידור חוזר איפשהו. השיפור שלו העונה הוא מדהים - תמיד ידענו שיש לו את זה והעונה הכל מתפרץ החוצה.

לפי מה שהבנתי, אם נובאק יזכה בתואר רומא ורפא לא יעבור את חצי הגמר - הם יחליפו מקומות בדירוג.

גם אם לא, הם יתחלפו אחרי הRG. רפא לא ישרוד לדעתי הרבה ברומא. יש לו הגרלה אכזרית במיוחד - בלוצ'י, פלי לופז, פרר, פדרר ונובאק. אין לא סיכוי
לעבור את זה בהתחשב בכך שהוא בטח די סחוט אחרי יומיים של משחקים כ"כ קשים ואחרי האכזבה מההפסד.

מבחינתי המקום הראשון פחות חשוב. מה שחשוב זה תארי הGS ובעיקר השניים הקרובים.

10 מאי 2011, 19:02

טוב, אין לו מה לדאוג מבלוצ'י. הוא כנראה גמר את הסוס והפסיד לילדון מאיטליה בסיבוב הראשון.

11 מאי 2011, 15:57

yiffy כתב:טוב, אין לו מה לדאוג מבלוצ'י. הוא כנראה גמר את הסוס והפסיד לילדון מאיטליה בסיבוב הראשון.

אותו הילדון כמעט העיף אותו היום. רפא צריך כנראה קצת לאגור כוחות ולחזור לעצמו בצד המנטלי. זה די קשה כשטורניר רודף טורניר, אבל לפחות
אם הוא כבר השלים בראש שהוא איבד את המקום הראשון, אז אולי זה יוריד ממנו קצת לחץ מיותר.

11 מאי 2011, 18:10

פדרר כרגע מנצח בקלות את טסונגה ויפגוש את גאסקה בשלב הבא וכנראה את ברדיץ' אחרי זה. לרפא יש את לופס וכנראה את פרר בדרך לחצי הגמר. דיוקו נגד וורינקה גם צריך להיות מעניין.

אגב, הרצף של נובאק כבר הגיע ל35 משחקים, שזה יותר ממוסטר ונדאל עם 32 ושווה לזה של פדרר. הבא בתור הוא ביורג עם 38.

11 מאי 2011, 18:46

misha כתב:פדרר כרגע מנצח בקלות את טסונגה ויפגוש את גאסקה בשלב הבא וכנראה את ברדיץ' אחרי זה. לרפא יש את לופס וכנראה את פרר בדרך לחצי הגמר. דיוקו נגד וורינקה גם צריך להיות מעניין.

אגב, הרצף של נובאק כבר הגיע ל35 משחקים, שזה יותר ממוסטר ונדאל עם 32 ושווה לזה של פדרר. הבא בתור הוא ביורג עם 38.

פרר פרש בגלל מחלה, ואם פלי ירחם עם רפא, אז יש לו סיכוי לא רע לעשות כאן לפחות חצי, כי לפי הכושר והביטחון שלו כרגע, גם זה סוג של הפתעה.
פדרר גם יעשה כאן חצי אני מאמין. ברדיך רחוק מהכושר שלו לפני שנה וגאסקה לא שחקן שיכול להדיח אותו. יש מצב לרפא-רוג'ר נוסף בחצי הגמר, ואני ממש לא הייתי מהמר
על זהות המנצח.

נובאק-סטאן זה לא כוחות, בטח לא בכושר הנוכחי של שניהם.

11 מאי 2011, 18:58

נדאל אולי כרגע קצת בעומס, אבל עדיין רפא פייבוריט כל עוד המשחק בחימר. וזה לא שפדרר כרגע בכושר שיא, ממש לא. הוא בעצמו אמר שכרגע נובאק ורפא מעל כולם.

לא כוחות, אבל סטאן ביום טוב יכול לתת פייט.

11 מאי 2011, 21:03

misha כתב:נדאל אולי כרגע קצת בעומס, אבל עדיין רפא פייבוריט כל עוד המשחק בחימר. וזה לא שפדרר כרגע בכושר שיא, ממש לא. הוא בעצמו אמר שכרגע נובאק ורפא מעל כולם.

לא כוחות, אבל סטאן ביום טוב יכול לתת פייט.

סטאן לא היה ביום טוב כבר הרבה זמן. מה הסיכוי שיתפוס אותו דווקא במשחק מול השחקן מס' 1 בסבב היום?

רפא בעומס ובחוסר ביטחון. לא הוא ולא פדרר לא רגילים למצב כזה שאין להם שליטה על מה שקורה. שניהם כבר היו בבורות יותר עמוקים מזה, ולכן אני סבור שרפא ייצא מזה מחוזק
ויחזור לקחת טורנירים. בכל אופן עבורו, הRG הוא הפריוריטי. רומא זה נחמד, אבל RG הרבה יותר חשוב.

12 מאי 2011, 17:04

לא ייאמן...
פדרר הפסיד לגאסקה בשלוש מערכות, אחרי שכבר היה לו המשחק ביד...
עד כה אחת מעונות החימר המאכזבות ביותר של פדרר. "השיא" שלה היה ההפסד לנדאל בחצי הגמר של מדריד, ובהתחשב בעובדה שזה משטח החימר המועדף עליו, זה בכלל לא מעודד.
עד כמה שזה מצער אותי, רוג'ר לא נראה כמו קונטנדר ל-RG הקרוב. אני מקווה שהוא לפחות יגיע לחצי הגמר על מנת להתקדם במעט בניקוד.
נושא נעול