MTA2311 כתב:jol9 כתב:אור,
מהדברים שאמרת, אתה לא מכיר את הנושא, לא מקרוב ולא מרחוק...
אם יש מישהו שמגיע להם, זה המורים. על הדרך זה גם יעזור לשפר את רמת האנשים, ככה שלבת שלי ולילדים שלך בעתיד, תהיה מערכת השכלה טובה ואיכותית יותר
ממה שיש היום.
קריירה בהוראה היא לא תובענית, רק עבור מי שבחר במקצוע בשביל להעביר את הזמן עד 1-2 בצהרים.
יוני, אז אשתך מורה מזן מיוחד. אין צורך להיכנס למגננה, כי לא דיברתי על המורים באופן כללי, דיברתי על המורים שאני נתקלתי בהם במהלך שנותיי כתלמיד, ועל אלה שאמא שלי סיפרה לי שקיימים בבית הספר שהיא לימדה בו.
ואני חושב הפוך ממך. קריירה בהוראה היא תובענית רק עבור מי שבחר במקצוע מתוך שליחות. אתה מוכן להתחייב פה שמדובר ברוב?
חכה עוד כמה שנים, שהקטנה שלך תגדל, ותתחיל להיתקל במורים עם אייקיו שמדלי היה מתבייש בו. כרגע החוויה שלך היא של המורים שלימדו אותך כשהיית ילד( וזה היה מזמן), ומאשתך, שאני בטוח שהיא מורה מצויינת ומחוייבת. זה רחוק מלהיות מספיק.
עזוב את אשתי רגע (תכלס, באמת תעזוב אותה...

).
נראה לך הגיוני שבן אדם ייבחר באופן רציונלי ללכת להתעסק בהוראה היום?
אשתי היא יועצת עם תואר שני, והיא מרוויחה באמת לא רע יחסית לותק שלה. אני אומר לך מהיכרות מעמיקה איתה ועם עצמי, שהיא אדם יותר מוכשר ממני
עם פוטנציאל הצלחה מקצועית ולהגיע רחוק הרבה יותר ממני, ולמרות זאת, פערי השכר בינינו בברוטו הם מטורפים (בערך פי 2.5).
האם זה הוגן והגיוני? לדעתי לא.
גם מההיכרות עם הקולגות שלה אני לא יכול להגיד שיש שם הרבה אנשים לא ראויים. זה באמת לא אותו הדבר כמו שהיה פעם, אבל זה גם לא כזה גרוע
כמו שמתארים.
בכל אופן, איכשהו ברחנו מהנושא העיקרי בדרך.
אני חושב שיפתח צדק חלקית במה שהוא אמר כי הרבה אנשים היום באמת רואים את עצמם כמעמד הביניים, והם לא נכנסו לנוסחא של לפיד שמדבר
יותר על המעמד הבינוני-גבוה.
אני מאמין שהוא יילך עם האמת שלו הזאת וינסה לשפר את מעמדם.
פליקס - אני בטוח שלעזור לשכבות החלשות, זה משהו שצריך לעשות ושיש לו קדימות. מנגד, זה תמיד בא משהו על חשבון משהו אחר.
עד עכשיו זה תמיד היה לפגוע במעמד הבינוני-גבוה, בכל צעד. זה יהיה שינוי מרענן אם זה יהיה הפוך הפעם.