11 פברואר 2015, 03:08
11 פברואר 2015, 16:51
11 פברואר 2015, 17:20
roy1000 כתב:בנט נכנס מאוד חזק עכשיו לקטע של איילת שקד למשרד לביטחון פנים. "איילת שקד תפסיק את הקייטנה של האסירים" ו"איילת שקד תחזיר את הבטחון לתושבי המדינה" ו"איילת שקד תאכוף את החוק בערים הערביות" ו"איילת שקד תפסיק את הפשיעה" ו"איילת שקד תפתור את בעיית המסתננים" ועוד ועוד. מה שאני לא מבין זה אם איילת שקד היא בחורה כל כך מוכשרת, שבלי שום היכרות עם המערכת הבירוקטית והמסובכת מאוד של המשטרה, היא פשוט יכולה להיכנס לה למשרד לבטחון פנים ולהפוך אותו מקצה לקצה בכלום זמן, ולפתור בצ'יק בעיות שאנשים אחרים לא הצליחו לפתור במשך 60 שנה, אז למה לעזאזל אנחנו מבזבזים את הכישרון שלה על המשרד לבטחון פנים? לא עדיף למנות אותה לשרת הבטחון ושהיא תחסל את החמאס והחיזבאללה בתוך יומיים?
יש מישהו שמאמין לשטויות האלה באמת? בנט כבר מיצה את כל הרעיונות שלו שהדבר האחרון שנשאר לו זה לתלות את כל תקוות העם באיילת שקד? איזה יועצים הוא שכר שאומרים לו לעשות קמפיין כזה?
11 פברואר 2015, 18:22
felix_r כתב:roy1000 כתב:בנט נכנס מאוד חזק עכשיו לקטע של איילת שקד למשרד לביטחון פנים. "איילת שקד תפסיק את הקייטנה של האסירים" ו"איילת שקד תחזיר את הבטחון לתושבי המדינה" ו"איילת שקד תאכוף את החוק בערים הערביות" ו"איילת שקד תפסיק את הפשיעה" ו"איילת שקד תפתור את בעיית המסתננים" ועוד ועוד. מה שאני לא מבין זה אם איילת שקד היא בחורה כל כך מוכשרת, שבלי שום היכרות עם המערכת הבירוקטית והמסובכת מאוד של המשטרה, היא פשוט יכולה להיכנס לה למשרד לבטחון פנים ולהפוך אותו מקצה לקצה בכלום זמן, ולפתור בצ'יק בעיות שאנשים אחרים לא הצליחו לפתור במשך 60 שנה, אז למה לעזאזל אנחנו מבזבזים את הכישרון שלה על המשרד לבטחון פנים? לא עדיף למנות אותה לשרת הבטחון ושהיא תחסל את החמאס והחיזבאללה בתוך יומיים?
יש מישהו שמאמין לשטויות האלה באמת? בנט כבר מיצה את כל הרעיונות שלו שהדבר האחרון שנשאר לו זה לתלות את כל תקוות העם באיילת שקד? איזה יועצים הוא שכר שאומרים לו לעשות קמפיין כזה?
הרי אתה בעצמך מאמין, שיאיר לפיד (ללא תעודת בגרות אפילו) יפתור את כל הבעיות. אז למה לא איילת שקד ? בגלל שהיא אישה ?
11 פברואר 2015, 20:08
roy1000 כתב:felix_r כתב:roy1000 כתב:בנט נכנס מאוד חזק עכשיו לקטע של איילת שקד למשרד לביטחון פנים. "איילת שקד תפסיק את הקייטנה של האסירים" ו"איילת שקד תחזיר את הבטחון לתושבי המדינה" ו"איילת שקד תאכוף את החוק בערים הערביות" ו"איילת שקד תפסיק את הפשיעה" ו"איילת שקד תפתור את בעיית המסתננים" ועוד ועוד. מה שאני לא מבין זה אם איילת שקד היא בחורה כל כך מוכשרת, שבלי שום היכרות עם המערכת הבירוקטית והמסובכת מאוד של המשטרה, היא פשוט יכולה להיכנס לה למשרד לבטחון פנים ולהפוך אותו מקצה לקצה בכלום זמן, ולפתור בצ'יק בעיות שאנשים אחרים לא הצליחו לפתור במשך 60 שנה, אז למה לעזאזל אנחנו מבזבזים את הכישרון שלה על המשרד לבטחון פנים? לא עדיף למנות אותה לשרת הבטחון ושהיא תחסל את החמאס והחיזבאללה בתוך יומיים?
הרי אתה בעצמך מאמין, שיאיר לפיד (ללא תעודת בגרות אפילו) יפתור את כל הבעיות. אז למה לא איילת שקד ? בגלל שהיא אישה ?
אני די רחוק מלהאמין שיאיר לפיד יכול לפתור את כל הבעיות (כרגע לא ברור אם הוא אפילו יכול לפתור בעיה אחת), אבל אני גם לא זוכר שהוא היה טיפש מספיק להדגיש שם כזה או אחר בקמפיין שלו בתור המשיח. הוא לא רץ ואמר "שי פירון יפתור את כל בעיות החינוך של המדינה" או "יעל גרמן תפתור את כל הבעיות של מערכת הבריאות בארץ".
הקמפיין הזה כבר הפך להיות מגוחך. אבל ברצינות - אם היא כל כך מוכשרת, למה שבנט לא יפנה לה את המקום? בכל מערכת בחירות מבטיחים כל מיני הבטחות מצחיקות, אבל בחיים שלי לא ראיתי הבטחה יותר מצחיקה מ"המועמד X יחסל את הפשע". לא ברור איך זה בדיוק יקרה, מה התוכנית ואיזה כוח אדם או תקציבים כרוכים בזה, אבל למה להתעסק בפרטים? מספיק להגיד שממנים את איילת שקד למשרד לבטחון פנים בשביל שכל הפושעים יחזרו למוטב.
11 פברואר 2015, 20:43
jol9 כתב:סליחה? זה בדיוק הקמפיין של יאיר לפיד. אני אפתור את כל הבעיות של מעמד הביניים... זה בדיוק מה שהוא אמר לפני הבחירות ב2013
ובגלל זה היתה כ"כ הרבה אכזבה ממנו בציבור. לי היה ברור מראש שהוא לא באמת יכול לעשות מהפכה, ובגלל זה כל האכזבה ממנו
נראתה לי מצחיקה.
בלי קשר, קמפיין כזה הוא גרוע, כי את כל הבעיות אי אפשר לפתור במקל קסמים.
11 פברואר 2015, 21:49
12 פברואר 2015, 10:10
12 פברואר 2015, 11:14
roy1000 כתב:ברור שכל אחד יבטיח דברים לפני הבחירות, אבל הרמה של ההבטחות יורדת עד לידי גיחוך. היום מספיק להגיד שממנים את איילת שקד לאיזה משרד והיא כבר "תעשה שם סדר". אני לא יודע מי מצביע לבית היהודי, אבל אין ספק שבנט לא נותן למבציעים שלו יותר מדי קרדיט.
12 פברואר 2015, 11:37
jol9 כתב:roy1000 כתב:ברור שכל אחד יבטיח דברים לפני הבחירות, אבל הרמה של ההבטחות יורדת עד לידי גיחוך. היום מספיק להגיד שממנים את איילת שקד לאיזה משרד והיא כבר "תעשה שם סדר". אני לא יודע מי מצביע לבית היהודי, אבל אין ספק שבנט לא נותן למבציעים שלו יותר מדי קרדיט.
ומה תגיד על השלטים של בוז'י-ציפי? עוד שנה, 0 קשישים מתחת לקו העוני... זה באמת אפשרי ליישם את זה?
12 פברואר 2015, 13:58
roy1000 כתב:jol9 כתב:roy1000 כתב:ברור שכל אחד יבטיח דברים לפני הבחירות, אבל הרמה של ההבטחות יורדת עד לידי גיחוך. היום מספיק להגיד שממנים את איילת שקד לאיזה משרד והיא כבר "תעשה שם סדר". אני לא יודע מי מצביע לבית היהודי, אבל אין ספק שבנט לא נותן למבציעים שלו יותר מדי קרדיט.
ומה תגיד על השלטים של בוז'י-ציפי? עוד שנה, 0 קשישים מתחת לקו העוני... זה באמת אפשרי ליישם את זה?
ברור שלא, אבל אלו הבטחות סטנדרטיות של בחירות שרואים כבר 30 שנה. בנט הוריד את זה לשפל חדש שאפילו לא צריך להבטיח משהו ספציפי, אלא סתם להגיד שאיזה בנאדם "יעשה סדר".
12 פברואר 2015, 14:29
tzachMTA כתב:א. זה אפשרי, קל לבצע, "קו העוני" הוא נתון סטטיסטי בלבד, תן לקשישים שקל מעל הקו והצלחת.
ב. ממצביע של יאיר לפיד לא ציפיתי לשמוע על הבטחות בחירות... הבחור נזכר פתאום עכשיו, אחרי שהשתתף שנתיים בממשלה והיה השותף הבכיר ביותר של ביבי בה, נזכר כעת להבטיח שהוא יטפל בחינוך (שר חינוך מהמפלגה שלו), בריאות (שרת בריאות מהמפלגה שלו), מלחמה בשחיתות (הצביעו נגד הצעת החוק של משה מזרחי מהעבודה). מדבר על זה שגרעון של 40 מיליארד זה שחיתות, הגירעון המתוכנן בתקציב 2015 היה 38 מיליארד.. בקיצור, פשוט בדיחה.
12 פברואר 2015, 14:32
12 פברואר 2015, 14:39
roy1000 כתב:tzachMTA כתב:א. זה אפשרי, קל לבצע, "קו העוני" הוא נתון סטטיסטי בלבד, תן לקשישים שקל מעל הקו והצלחת.
ב. ממצביע של יאיר לפיד לא ציפיתי לשמוע על הבטחות בחירות... הבחור נזכר פתאום עכשיו, אחרי שהשתתף שנתיים בממשלה והיה השותף הבכיר ביותר של ביבי בה, נזכר כעת להבטיח שהוא יטפל בחינוך (שר חינוך מהמפלגה שלו), בריאות (שרת בריאות מהמפלגה שלו), מלחמה בשחיתות (הצביעו נגד הצעת החוק של משה מזרחי מהעבודה). מדבר על זה שגרעון של 40 מיליארד זה שחיתות, הגירעון המתוכנן בתקציב 2015 היה 38 מיליארד.. בקיצור, פשוט בדיחה.
א. זה (כמעט) בלתי אפשרי לעשות את זה. אתה צריך להוסיף עוד איזה אלפיים שקל לבנאדם, מה שגם שאם תעשה את זה, קו העוני יעלה באופן מלאכותי. קו העוני צריך להימדד באופן אבסולוטי, לא יחסי. בכל מקרה, ובלי קשר לכלום, אני בעד לתת יותר לקשישים, אבל הייתי רוצה שזה יילך רק לכאלה ששירתו בצבא.
ב. אני לא יודע מה אפשר לצפות ממפלגה שהייתה בקושי שנה וחצי בממשלה ונכנסה ישר לתוך משבר תקציבי שדרש העלאת מיסים וקיצוצי תקציב. התקציב הראשון שהוא ניסה להעביר זה תקציב 2015 וביבי לא נתן לו, אז בת'כלס לא הייתה לו אפשרות לעשות כמעט כלום. יש פער בין 40 מליארד ב- 2013 לבין 38 מליארד ב- 2015. בכל מקרה, אין לישראל שום בעיה של גרעונות ואפשר להגדיל את הגרעון בעוד 1% בלי שום משמעויות שליליות. השאלה היא לא כמה אתה מוציא, אלא על מה אתה מוציא את הכסף. זו השחיתות.
12 פברואר 2015, 14:53
roy1000 כתב:tzachMTA כתב:א. זה אפשרי, קל לבצע, "קו העוני" הוא נתון סטטיסטי בלבד, תן לקשישים שקל מעל הקו והצלחת.
א. זה (כמעט) בלתי אפשרי לעשות את זה. אתה צריך להוסיף עוד איזה אלפיים שקל לבנאדם, מה שגם שאם תעשה את זה, קו העוני יעלה באופן מלאכותי. קו העוני צריך להימדד באופן אבסולוטי, לא יחסי. בכל מקרה, ובלי קשר לכלום, אני בעד לתת יותר לקשישים, אבל הייתי רוצה שזה יילך רק לכאלה ששירתו בצבא.
ב. אני לא יודע מה אפשר לצפות ממפלגה שהייתה בקושי שנה וחצי בממשלה ונכנסה ישר לתוך משבר תקציבי שדרש העלאת מיסים וקיצוצי תקציב. התקציב הראשון שהוא ניסה להעביר זה תקציב 2015 וביבי לא נתן לו, אז בת'כלס לא הייתה לו אפשרות לעשות כמעט כלום. יש פער בין 40 מליארד ב- 2013 לבין 38 מליארד ב- 2015. בכל מקרה, אין לישראל שום בעיה של גרעונות ואפשר להגדיל את הגרעון בעוד 1% בלי שום משמעויות שליליות. השאלה היא לא כמה אתה מוציא, אלא על מה אתה מוציא את הכסף. זו השחיתות.
12 פברואר 2015, 15:20
jol9 כתב:סליחה??? מה הקשר?
אנחנו מדברים על קשישים, אנשים בני 70+... מה עם כל העולים שהגיעו ולא שירתו בצה"ל?
אין שום קשר בין קשישים וצבא. אולי כשאנחנו נהיה קשישים אפשר יהיה לעשות את ההקשר, אבל לא כשהמדינה היא כ"כ צעירה, וקיימת בזכות העליות
השונות, שלא יכלו פיזית לשרת בצבא.
12 פברואר 2015, 15:39
roy1000 כתב:jol9 כתב:סליחה??? מה הקשר?
אנחנו מדברים על קשישים, אנשים בני 70+... מה עם כל העולים שהגיעו ולא שירתו בצה"ל?
אין שום קשר בין קשישים וצבא. אולי כשאנחנו נהיה קשישים אפשר יהיה לעשות את ההקשר, אבל לא כשהמדינה היא כ"כ צעירה, וקיימת בזכות העליות
השונות, שלא יכלו פיזית לשרת בצבא.
עולים שעלו אחרי גיל צבא כמובן צריכים לקבל. לא על זה אני מדבר.
12 פברואר 2015, 16:10
jol9 כתב:אתה מדבר על חרדים? בכל מקרה, לדעתי, כשמדובר בקשישים, לא צריך לעשות את ההפרדה.
13 פברואר 2015, 00:52
roy1000 כתב:jol9 כתב:אתה מדבר על חרדים? בכל מקרה, לדעתי, כשמדובר בקשישים, לא צריך לעשות את ההפרדה.
לא רק חרדים, יש גם הרבה מאוד אחרים שלא בא להם לעשות צבא. אני חושב שכל הקצבאות צריכות להיות דיפרנציאליות בהתאם לשירות צבאי. אם להשתמש בפרפרזה של ביבי - מי שנתן, יקבל ומי שלא, שיסתדר בעצמו.